فهرست مطالب

روانشناسی تربیتی - سال دهم شماره 32 (تابستان 1393)

فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال دهم شماره 32 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدحسین دهقانی زاده*، مسعودحسین چاری، مرتضی مرادی، عباسعلی سلیمانی خشاب صفحه 1
    این تحقیق به منظور بررسی تاثیر ادراک از الگوهای ارتباطات خانواده (الگوی ارتباطی گفت و شنود و الگوی ارتباطی همنوایی) و ساختار کلاس (تکلیف، سخت گیری در ارزشیابی، تاکید بر ارزشیابی و مرجعیت) بر روی سرزندگی تحصیلی با بررسی نقش واسطه ای ابعاد خودکارآمدی صورت گرفت. شرکت کنندگان این پژوهش 337 نفر از دانش آموزان (176 دختر و 161 پسر) در مقطع متوسطه ی شهر مهریز بودند که به روش خوشه ایتصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش، نسخه ی ابزار تجدید نظر شده ی الگوهای ارتباطات خانواده، پرسشنامه ی ساختار کلاس، نسخه ی ابعادخودکارآمدی و پرسشنامه ی سرزندگی تحصیلی بودند. برای بررسی پایایی این ابزارها از آلفای کرونباخ و برای بررسی روایی آن ها از روش تحلیل عامل و همسانی درونی استفاده شد. ابزارها پایایی و روایی مطلوبی را نشان دادند. برای تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل مسیر با به کارگیری رگرسیون همزمان و مطابق با مراحل پیشنهادی بارون و کنی (1986) استفاده شد. به طور کلی نتایج حاکی از آن بود که اول، برخی از ابعاد الگوهای ارتباطات خانواده و ساختار کلاس به صورت مستقیم قدرت پیش بینی سرزندگی تحصیلی را دارند. دوم، برخی از ابعاد الگوهای ارتباطات خانواده و همچنین ساختار کلاس پیش بینی کننده ی مستقیم ابعاد خودکارآمدی هستند. سوم، پس از بررسی ضرایب مسیرهای بدست آمده، معلوم شد که متغیر ابعاد خودکارآمدی نقش واسطه ای میان الگوی ارتباطی گفت و شنود، جذابیت تکلیف و مرجعیت از یک سو و سرزندگی تحصیلی از سوی دیگر دارد. یافته ها با توجه به تحقیقات پیشین به بحث گذاشته شده و پیشنهادهایی به منظور پژوهش بیشتر در این زمینه مطرح شده است.
    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطات خانواده، ساختار کلاس، ابعادخودکارآمدی، سرزندگی تحصیلی
  • نیلوفر میکائیلی*، سعید رجبی، خدیجه زمانلو صفحه 31
    هدف این پژوهش بررسی ارتباط تنظیم هیجان و عواطف مثبت و منفی با عملکرد و فرسودگی تحصیلی دانشجویان بود. این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه این پژوهش شامل 400 دانشجو (200 پسر و 200 دختر) بود که از میان دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 91-90 به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس های فرسودگی تحصیلی، عواطف مثبت و منفی و پرسشنامه تنظیم هیجان، و برای اندازه گیری عملکرد تحصیلی از معدل کل آن ها استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) به کار رفت. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین تنظیم هیجان و عواطف مثبت و منفی با عملکرد و فرسودگی تحصیلی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل واریانس نشان داد که دو گروه در تنظیم هیجان، عواطف مثبت بیشتر و فرسودگی تحصیلی تفاوت معناداری دارند، در واقع تنظیم هیجان و عواطف مثبت دختران بیشتر و فرسودگی تحصیلی آن ها کمتر از پسران بود. اما دو گروه در عواطف منفی و عملکرد تحصیلی تفاوت معناداری نداشتند.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، عواطف مثبت و منفی، عملکرد تحصیلی، فرسودگی تحصیلی، دانشجویان
  • آزاد الله کرمی*، حسن ملکی، افشین بابامرادی صفحه 55
    این پژوهش به منظور مقایسه اثربخشی روش های تدریس مشارکتی و بارش مغزی برکفایت اجتماعی دانش آموزان پسر دوم راهنمایی شهرستان قدس صورت گرفته است. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی است و برای رسیدن به هدف از روش تحقیق شبه آزمایشی استفاده شده است، طرح تحقیق شامل پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمایش 1 و 2 است. جامعه این پژوهش عبارت است از کلیه دانش آموزان پسر دوم راهنمایی شهرستان قدس که در سال تحصیلی 91-1390 مشغول به تحصیل بودند. کلاس های 2/1 و 2/3 مدرسه راهنمایی شهید مرتضوی به عنوان نمونه آماری و با استفاده از روش تصادفی خوشه ایدو مرحله ای انتخاب شدند. به طور تصادفی کلاس 2/3 در معرض متغیر مستقل روش مشارکتی و کلاس 2/1 در معرض متغیر مستقل روش بارش مغزی قرار داده شدند، ابتدا پیش آزمون کفایت اجتماعی از هر دو گروه گرفته شد و بعد از اجرای دوره در نیمسال دوم سال از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. داده های حاصل از اجرای پیش آزمون و پس آزمون، با استفاده آزمون تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) برای نمرات اختلافی مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ای پژوهش نشان داد که روش تدریس مشارکتی در مقایسه با روش بارش مغزی اثربخشی بیشتری بر کفایت اجتماعی دارد. پیشنهاد می شود برای بهبود وضعیت روانی- اجتماعی دانش آموزان معلمان با کاربرد روش های فعال تدریس آشنا شوند.
    کلیدواژگان: روش تدریس، یادگیری مشارکتی، بارش مغزی، کفایت اجتماعی
  • احمد عابدی*، آذیندخت معماریان، مژگان شوشتری، فرشته گلشنی منزه صفحه 79
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مداخلات چند بعدی شناختی- رفتاری مارتین بر میزان عملکرد تحصیلی و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان دختر دبیرستان های شهر اصفهان است. جامعه آماری پژوهش، دانش آموزان دختر دبیرستان های شهر اصفهان بودند. به این منظور 50 نفر از دانش آموزان دختر سال دوم دبیرستان در سال تحصیلی 89-1388 از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند (25 نفر گروه آزمایش و 25 نفر گروه کنترل). برنامه مداخلات چند بعدی شناختی- رفتاری مارتین (2008) بر روی گروه آزمایش اجرا شد. ابزار مورد استفاده این پژوهش شامل پرسشنامه اشتیاق تحصیلی آرشا مبالت و همکاران (2009) بود. برای تحلیل داده های این پژوهش از تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد مداخلات چند بعدی شناختی- رفتاری مارتین بر اشتیاق تحصیلی (شناختی، انگیزشی و رفتاری) و عملکرد تح172صیلی دانش آموزان تاثیر داشت (p≤0.001). مداخلات چند بعدی شناختی- رفتاری مارتین می تواند به عنوان یک روش مداخله ای در افزایش اشتیاق تحصیلی (شناختی، انگیزشی و رفتاری) وعملکرد تحصیلی دانش آموزان استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مداخلات چند بعدی شناختی - رفتاری، عملکرد تحصیلی، اشتیاق تحصیلی
  • مهدی بدلی*، فرهاد سراجی، جواد مهربان صفحه 95
    در پژوهش حاضر اثربخشی کارپوشه الکترونیکی بر اضطراب امتحان و عزت نفس دانشجویان بررسی شد. روش پژوهش از نوع آزمایشی، و طرح پژوهش پیش آزمون _ پس آزمون دو گروهی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد مشکین شهر که در نیمسال اول تحصیلی 92-1391 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می دهند. نمونه پژوهش حاضر، شامل دو کلاس درس معماری بود که به صورت در دسترس انتخاب گردید. تعداد دانشجویان هر کلاس 30 نفر بودند، که در کل حجم نمونه 60 نفر بود، که به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شده اند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، آزمون اضطراب امتحان ساراسون و عزت نفس کوپر اسمیت بود. در ابتدای ترم از هردو گروه در شرایطی یکسان پیش آزمونی به عمل آمد و سپس گروه آزمایش به مدت یک ترم در معرض متغیر مستقل (کارپوشه الکترونیکی) قرار گرفت و در نهایت در پایان ترم جهت بررسی تغییرات حاصله پس آزمون بر روی هر دو گروه اجرا گردید. داده های حاصل از اجرای پیش آزمون و پس آزمون، با استفاده از آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد، استفاده از کارپوشه الکترونیکی دال بر کاهش اضطراب امتحان(p<0.001) و افزایش عزت نفس(p<0.05) دانشجویان بوده است.
    کلیدواژگان: سنجش، کارپوشه الکترونیکی، اضطراب امتحان، عزت نفس
  • ایراندخت فیاض*، زهرا مهدوی صفحه 115
    رسیدن به اهداف در هر کنش اجتماعی موجب اثربخش شدن آن کنش می گردد. آموزش ضمن خدمت به عنوان ابزاری برای رشد، توسعه و تعالی سرمایه انسانی نیز کنشی اجتماعی می باشد. در راه رسیدن به اهداف دوره های آموزشی ضمن خدمت بطور یقین عواملی تاثیرگذار بوده که شناخت آنان در درجه اول و از بین بردن موانع از سوی دیگر می تواند موجب اثربخش تر شدن این دوره ها شود. بنابراین این تحقیق قصد دارد ابتدا این دسته از عوامل را شناسایی و سپس مدلی ساختاری از این عوامل اثرگذار ارائه دهد. بدین منظور فرض گردید دو دسته عوامل کلی با نام های عوامل فردی شامل جنسیت، سن، سابقه خدمت و سطح تحصیلات و عوامل اجتماعی شامل طرح درس، اجرای تدریس، ارزشیابی تدریس و روابط بین فردی بروی اثربخشی تاثیر گذار هستند. داده های مورد نیاز از بین 180 نفر از دبیران شهر بادرود استان اصفهان که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده بودند، جمع آوری شد. به منظور آزمون میزان برازش مدل از روش تحلیل عاملی تائیدی استفاده و فرضیه هایی برای آزمون مدل تدوین شدند. یافته های تحقیق نشان می دهد هیچ کدام از عوامل فردی ذکر شده بروی اثربخشی دوره تاثیرگذار نبوده و کلیه عوامل اجتماعی تاثیر مثبتی بروی اثربخشی داشتند.
    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، اثربخشی، عوامل فردی، عوامل اجتماعی
  • مهدی مرجانی*، رزیتا سپهرنیا صفحه 139
    جهت بالا بردن بازده آموزشی در رشته های مرتبط با طب لازم است ارزیابی و گزینش با معیارهای مشخصی انجام شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی آموزشی نقش و جایگاه مهارت های حرفه ای در انتخاب دستیاران جراح دامپزشک در ایران می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. گروه نمونه شامل 150 نفر از اساتید، دانشجویان، تکنسین ها و جراحان دامپزشکی در بیمارستان ها و دانشگاه های دامپزشکی، مطب ها و کلینیک های تخصصی در استان تهران می باشند که از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه هایی بودند که روایی آن ها توسط متخصصین جراح و پایایی آن ها با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (0/8) تایید شدند. تحلیل داده ها با آزمون کولموگروف – اسمیرنوف، آزمون نسبت و آزمون فریدمن انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که از میان 8 شاخص مهارت های حرفه ای، شاخص «ارتباط صحیح و منطقی با بیمار و همراه بیمار» دارای بیشترین تاثیر در انتخاب جراح هستند و کمترین آن نیز «ایجاد محیطی امن و بدون استرس برای بیمار و تیم جراحی» بوده است. یافته های پژوهش می توانند در سیاست گذاری و برنامه ریزی نظام آموزشی کشور در سنجش و انتخاب رزیدنت های جراح دامپزشک در کشور مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت های حرفه ای، انتخاب، دستیار جراح دامپزشک
  • محمد غفاری مجلج*، سید مسعود میرسمیعی، جواد سلیمان پور، حسینعلی تقی پور صفحه 155
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی عوامل فردی و آموزشی (سازمانی) موثر بر بهره وری با هدف ارائه مدل پیش بینی بهره وری کارکنان غرب منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی است. تعهد سازمانی، رضایت شغلی به عنوان متغیر فردی وکیفیت زندگی کاری با پنج بعد: حقوق و مزایا، آموزش و فرصت های تحصیلی، طراحی شغل، مشارکت در تصمیم گیری، فضای کار به عنوان متغیر آموزشی (سازمانی) موثر بر بهره وری در نظر گرفته شدند. این متغیرها همگی دارای ماهیت فردی و آموزشی (سازمانی) هستند واساس انتخاب آنها نیز بدین جهت بوده که تاثیر متغیرهای فردی و آموزشی(سازمانی) موثر بر بهره وری مکشوف شود. جامعه آماری در این پژوهش کلیه کارکنان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 3 کشور در سال 1389 با حجم 563 نفر است که تعداد 247 از طریق از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با رعایت نسبت ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات متغیرها از پرسشنامه 32 سوالی بهره وری کارکنان عبدالملکی و همکاران(1378)، پرسشنامه 29 سوالی کیفیت زندگی کاری عبدالملکی و همکاران(1378)، پرسشنامه 12 سوالی تعهد سازمانی کارکنان آلن و می یر و پرسشنامه رضایت شغلی چند درجه ای پاپ اسمیت استفاده شد. داده های حاصل از آزمون ها با استفاده از روش آماری رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. در بررسی تفکیکی متغیرها، رضایت شغلی بیشترین نقش را در بهره وری دارا بود ولی در مدل مسیر با در نظر گرفتن اثرات مستقیم و غیر مستقیم متغیرها و عوامل، متغیر حقوق و مزایا به جهت گستره تاثیر گذاری آن در ابعاد فردی و آموزشی(سازمانی) نشان داد می تواند بهترین مسیر انتخابی برای رسیدن به بهره وری باشد. همچنین این نتیجه بدست آمد کلیه متغیرهایی که مستقیم و غیر مستقیم با بهره وری ارتباط داشتند از کیفیت زندگی کاری تاثیر می پذیرند با استناد به این نتیجه می توان ضرورت توجه به این بعد را نیز در بهره وری مدعی شد.
    کلیدواژگان: بهره وری، کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی، رضایت شغلی
  • علی رضایی شریف*، نادر حاجلو صفحه 187
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل عاملی تائیدی سه مقیاس ارتباط با مدرسه، معلم و خانواده واترز و کراس (2010) صورت پذیرفته است. از میان دانش آموزان مقطع دبیرستان شهر اردبیل 346 نفر (154 پسر و 192 دختر) در مطالعه حاضر شرکت نمودند. نتایج حاصل از تحلیل عاملی تائیدی برای مقیاس ارتباط با مدرسه و ارتباط با معلم نشان داد همانند فرم اصلی این مقیاس ها از یک عامل تشکیل شده اند. همچنین نتایج نشان داد مقیاس ارتباط با خانواده همانند فرم اصلی از سه عامل نزدیکی، گوش دادن و حضور والدین تشکیل است. از نتایج این مطالعه چنین نتیجه گیری می شود که این سه مقیاس ترکیبی ابزاری قابل اعتماد و روا برای سنجش ارتباط دانش آموزان با مدرسه، معلم و خانواده هستند.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تائیدی، دانش آموزان، مقیاس ارتباط با مدرسه، معلم و خانواده
|
  • Mohammad, Hossein Dehghanizadeh*, Masoud Hossienchari, Morteza Moradi, Abbass, Ali Soleymani Khashab Page 1
    The present paper aims to study the influence of the perception of family communication patterns (including conversation and conformity orientations) as well as structure of the class (including tasks, meticulous assessment, emphasis on evaluation authority) on academic buoyancy, and investigate the mediatory role of self-efficacy dimensions therein. Using multi-stage random cluster sampling method, 337 subjects (176 females and 161 males) were selected from among high school students in the city of Mehriz. The research instruments included a version of the Revised Family Communication Pattern (1997), the Class Structure Questionnaire (2001), a version of self-efficacy dimensions (2001), and the Academic Buoyancy Questionnaire (1391). Cronbach’s alpha coefficient was used to test the instruments’ reliability, and their validity was tested by using factor analysis and internal consistency methods. The instruments proved to be reliable and valid. The research data was analyzed using path analysis method with simultaneous regression as suggested by Baron and Kenny (1986). In general, the results indicated that some dimensions of family communication patterns and class structure can directly predict the academic buoyancy. Moreover, some dimensions of family communication patterns and class structure directly predict self-efficacy's dimensions. Finally, after calculating the obtained coefficients of the paths, it became evident that dimensions of self-efficacy had a mediatory role between conversation orientation, task attraction and authority with academic buoyancy. The results of the study were discussed with regard to previous studies and some suggestions were made for further research in the field.
    Keywords: Family Communication Pattern, Structure of Class, Dimensions of Self, Efficacy, Academic Buoyancy
  • Niloofar Mikaili*, Said Rajabi, Moslem Abbasi, Khadijeh Zamanlou Page 31
    The present research aims to study the relationship between regulating positive and negative emotions and the academic performance and burnout among university students. This was a descriptive-correlational research. Using cluster random sampling method, 400 subjects (including 200 males and 200 females) were selected from among undergraduate students at the University of Mohaghegh Ardabili during the academic year 2011-2012. The data was collected using the Academic Burnout Scale and the Emotion Regulation Questionnaire. The participants’ academic average grade was used to measure their academic performance. The Pierson's Correlation Coefficient and MANOVA were used to analyze the data. Pierson's Correlation Coefficient showed a significant correlation between regulation of positive and negative emotions and students’ performance and academic burnout. Moreover, the analysis of variance results showed that there was a significant difference between the two groups in terms of regulation of positive emotions and academic burnout. Regulation of positive emotions was stronger among female students, and consequently, their academic burnout was less than that of male students. However, no significant correlation was found between the two groups regarding negative emotions and academic performance.
    Keywords: Emotion Regulation, Positive, Negative Emotions, Academic Performance, Academic Burnout, University Students
  • Azad Allahkaram*, Hassan Maleki, Afshin Babamoradi Page 55
    This study is aimed at exploring effectiveness of corporative and brainstorming teaching methods in social competency of male junior high school 2nd-graders in the city of Ghods. The study is of applied nature. In order to achieve the research goal, the authors adopted the quasi-experimental research method. The research plan comprises pre-test and post-test with experimental groups 1 and 2. The statistical population consists of all male junior high school 2nd-graders in the city of Ghods in the academic year 2011-2012. Classes 2/1 and 2/3 from Shahid Mortazavi Junior High School were taken as the sample and selected using the two-stage random cluster sampling method. Randomly, class 2/3 was exposed to the independent variable of corporative method, and class 2/1 was exposed to the independent variable of brainstorming method. First, a social competency pre-test was administered to both groups, and after presentation of the course at the second semester, a post-test was administered to the both. The data originating from the pre-test and post-test were analyzed with MANOVA for the discriminant scores. The research findings suggest that the corporative teaching method is more effective in social competency than the brainstorming method. It is recommended that the teachers should become familiar with the application of active teaching methods to make improvements in mental-social conditions of the students.
    Keywords: Teaching Method, Corporative Learning, Brainstorming, Social Competency
  • Ahmad Abedi*, Azindokht Memarian, Mojgan Shoushtari, Fereshteh Golshani Monazzah Page 79
    The present research aims to study the effectiveness of Martin’s Cognitive-Behavioral Multidimensional Interventions on the extent of academic achievement and engagement of high school female students in Isfahan city. Using multistage cluster sampling method, 50 subjects were selected from among all high school 2nd-grade female students in the educational year 2009-2010 in Isfahan city. The sample population randomly assigned into two groups: an experimental group and a control group, each consisting of 25 students. The experimental group received Martin’s Cognitive-Behavioral Multidimensional Interventions Program (2008). The research instrument was the Academic Engagement Survey by Archambault et al (2009). The data was analyzed using multivariate covariance (ANCOVA). The results indicated that Martin’s Cognitive-Behavioral Multidimensional Interventions had a significant effect on the students’ academic engagement (including cognitive, motivational, and behavioral engagements) as well as their academic performance (p≤0.001). Martin’s Cognitive-Behavioral Multidimensional Interventions can be used as a method to increase the students’ academic (cognitive, motivational and behavioral) engagement and academic performance.
    Keywords: Cognitive, Behavioral Multidimensional Interventions, Academic Engagement, Academic Performance
  • Mehdi Badali, Farhad Seraji, Javad Mehraban, Shahin Zibaparcham Page 95
    The present research aims to study the effectiveness of e-portfolio on test anxiety and self-esteem of student. This was an experimental research with a two-group pretest-posttest design. The statistical population included all students of the Islamic Azad University of Meshkinshahr during the semester 2012-2013. Using convenience sampling method, 2 architecture classes, each having 30 students, was selected. The sample population, including 60 students, was randomly divided to 2 experimental and control groups. The research instruments were the Sarason’s Test Anxiety Scale (TAS) the Coopersmith Self-Esteem Inventory. A pre-test was given to both groups at the beginning of the semester. Then, the control group was exposed to the independent variable (electronic portfolio). At the end of the semester, a post-test was applied to both groups. The collected data was analyzed using the independence t-test. The results showed that using e-portfolio is effective on reducing the students’ test anxiety (p<0.001) and improving their self-esteem (p<0.05).
    Keywords: Assessment, E, Portfolio, Test Anxiety, Self, Esteem
  • Zahra Mahdavi, Irandokht Fayyaz* Page 115
    Goal achievement in any social actions results in fruitfulness of those actions. As a means for growth, development and exultation of human capital, on-the-job training is also a social action. Some factors have definitely affected realization of the objectives of on-the-job training courses the identification of which on the one hand and resolution of the hindrances on the other hand could lead to more effectiveness of such courses. This study therefore has two
    Purposes
    first, identifying the foregoing factors, and then, presenting a structural model of these effective factors. To this end, it is assumed that two general groups of factors, namely personal factors including sex, age, service longevity, educational background, and social factors including lesson plan, teaching in practice, teaching assessment and interpersonal relationships influence effectiveness. The necessary data were gathered from 180 teachers in the city of Badrood, province of Esfahan, who were selected using simple random sampling method. The confirmatory factor analysis technique was adopted for the purpose of testing the fit level of the model, and some hypotheses were formulated for testing the model. Research findings suggest that none of the foregoing personal factors has influenced course effectiveness whereas all social factors have had a positive impact on effectiveness.
    Keywords: On, the, Job Training, Effectiveness, Personal Factors, Social Factors
  • Mehdi Marjani*, Rozita Sepehrnia Page 139
    In order to increase the efficiency of learning in the field of medicine, people have to be evaluated and selected according to certain criteria. The present research aims to study the role and position of professional skills training in selecting veterinary surgeon assistants in Iran. This was a descriptive correlational research. Using random sampling method, 150 subjects were selected from among veterinary professors, students, technicians, and surgeons working in hospitals, universities of veterinary medicine, specialist veterinary clinics, and offices in Tehran. The research instruments were questionnaires, validity and reliability of which were confirmed respectively by a panel of specialist surgeons and calculating Cronbach's alpha coefficient (0.8). The data was analyzed using the Kolmogorov-Smirnov test, likelihood ratio test, and Friedman test. The results showed from among the eight indicators of professional skills, ‘proper and reasonable relationship with the patient and his attendant’ is the most effective factor in selection of surgeons. Moreover, the lowest index was ‘creating a safe environment without stress for the patient and the surgical team’. The findings of this research can be used in policy-making and planning for the medicine education system with the purpose of evaluating and selecting veterinary surgeon residents.
    Keywords: Personal Skills Training, Selection, Veterinary Surgeon Assistant
  • Mohammad Ghaffari*, Seyyed Masoud Mirsamiei, Javad Soleimanpour, Hosseinali Taghipour Page 155
    This study seeks to investigate the effective personal and educational (organizational) factors in productivity and thereby present a model for predicting productivity of the personnel serving with west region 3 of the Islamic Azad University. Organizational commitment and job satisfaction were taken as personal variables and quality of business life with five aspects of salary and allowances, training and academic opportunities, job design, participation in decision-making, and work space were designated as the educational (organizational) factors influencing productivity. All these variables have personal and educational (organizational) nature and were selected due to the fact that the impact of personal and educational (organizational) factors on productivity was clear. In this study, the statistical population is composed of all staff members at different branches of the Islamic Azad University, region 3, in 2010, coming to 563 subjects out of whom 247 subjects were selected as the sample using the stratified random sampling method in observance of the ratios. In order to gather the data for variables, the 33-item personnel productivity questionnaire and 29-item quality of business life questionnaire, both developed by Abdolmaleki et al. (10999), Alan and Mayer 12-item questionnaire on personnel organizational commitment, and Pop Smith multiple-point job satisfaction scale were employed. The data originating from these tests were analyzed using the multiple regression and path analysis. In separate analysis of the variables, job satisfaction played the most important role in productivity, while in the path model, considering the direct and indirect impacts of the variables and factors, the variable of salary and allowances proved to be the best path for achieving productivity due to its extensive influence in personal and educational (organizational) aspects. Another result is that all variables directly or indirectly related to productivity are influenced by the quality of business life, based on which one could claim the necessity for regarding this aspect in productivity too.
    Keywords: Productivity, Quality of Business Life, Organizational Commitment, Job Satisfaction
  • Alireza Sharif*, Nader Hajloo Page 187
    The purpose of the present study was to further assess the underlying factor structure of the Connectedness to school, teachers, and family (Waters & Cross, 2010) using Confirmatory Factor Analysis (CFA). Sample in this study consists of 346 school student (192 female and 154 male). The results of our analysis support the theoretical suppositions of Waters and Cross (2010) three composite scales of Connectedness to school, teachers, and family. Confirmatory Factor analyses for Connectedness to school and teacher's scales confirmed one factor. Confirmatory Factor analyses for Connectedness to family scale revealed three factors: closeness, presence and listens. Internal consistency and test-re test reliability coefficients were 0/91 and 0/84. Respectively the subscale reliabilities were acceptable. Convergent and divergent validity coefficients were appropriate.
    Keywords: Confirmatory Factor Analysis, students, Connectedness to school, teachers, family