فهرست مطالب

روانشناسی تربیتی - سال دهم شماره 33 (پاییز 1393)

فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال دهم شماره 33 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عبدالله معتمدی، صغری ابراهیمی قوام، یوسف اعظمی، حامد چوپان، یونس دوستیان صفحات 1-20
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک های یادگیری، سبک های مطالعه و مدیریت زمان در دانشجویان ممتاز و غیرممتاز انجام شده است.
    روش
    پژوهش توصیفی و از نوع مقایسه ای می باشد. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد و بدین ترتیب 100 نفر از دانشجویان ممتاز و غیرممتاز دانشگاه کردستان که واجد شرایط پژوهش حاضر بودند، به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پرسشنامه سبک های یادگیری ورمونت و ون ریجسویک (ILS)، پرسشنامه رویکردهای مطالعه مارتون و سلجو، پرسشنامه مدیریت زمان بریتون و تسر و نیز پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی مورد استفاده قرار گرفت. برای تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید.
    یافته ها
    نشان داد که بین سبک های یادگیری و مطالعه دانشجویان ممتاز و غیر ممتاز تفاوت معناداری وجود دارد، اما بین دو گروه از لحاظ استفاده بهینه از وقت اختلاف معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    لازم است با برگزاری کارگاه های آموزشی مدیریت زمان و همچنین آموزش راهبردهای یادگیری و مطالعه موثر به دانشجویان توسط مسئولین آموزشی و مراکز مشاوره دانشگاه ها اقدامات لازم به عمل آید.
    کلیدواژگان: سبک یادگیری، سبک مطالعه، مدیریت زمان، دانشجو، ممتاز، غیرممتاز
  • رحیم بدری گرگری، منصور بیرامی، سولماز دبیری صفحات 21-46
    زمینه
    پیشرفت و رضایت تحصیلی دانش آموزان که به عنوان دو شاخص سازگاری تحصیلی هم درنظر گرفته می شوند از جمله مسائل مهم در تعلیم و تربیت هستند و عوامل مهمی به جز توانش های شناختی در آن ها نقش دارند.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه کمال گرایی دوبعدی و اهداف پیشرفت با رضایت و پیشرفت تحصیلی در قالب یک مدل پیشنهادی است.
    روش
    بدین منظور، نمونه ای مشتمل بر 319 نفر دانش آموز (شامل 140 نفر پسر و 179نفر دختر) به روش خوشه ایچندمرحله ای از میان دانش آموزان مقطع اول و دوم دبیرستان آموزش و پرورش منطقه پنج شهر تهران انتخاب شده و به پرسشنامه جهت گیری هدف پیشرفت، مقیاس چند وجهی رضایت از زندگی دانش آموزان، و مقیاس کمال گرایی کودک و نوجوان پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از روش های آماری تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که ابعاد کمال گرایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر رضایت و پیشرفت تحصیلی اثرگذار است. اهداف پیشرفت نیز به عنوان متغیر واسطه ای بر رضایت و پیشرفت تحصیلی اثرگذار است.
    بحث: الگویی خاصی از باورها و انگیزش، یعنی کمال گرایی خودمدار و اهداف تبحری موجب پیشرفت و رضایت تحصیلی دانش آموزان می شود.
    کلیدواژگان: رضایت تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، کمال گرایی دوبعدی، اهداف پیشرفت
  • علیرضا جعفری صفحات 71-85
    زمینه
    زندگی اجتماعی دارای شاخص ها و نمادهایی است. بدون شناخت نمادهای اجتماعی، نمی توان در اجتماع زیست. در واقع، مقدمه ی زندگی اجتماعی،«اجتماعی شدن» است؛ و دانشمندان تعلیم و تربیت برای استفاده از ابزارهای لازم جهت بهینه سازی بستر مناسب به منظور افزایش و ارتقاء رشد اجتماعی کودکان در دوران رشد تلاش می کنند.
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر بازی های آموزشی بر رشد اجتماعی کودکان پیش دبستانی صورت گرفت.
    روش
    پژوهش از نوع تجربی پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. بدین منظور از بین کلیه کودکان مشغول به تحصیل در دوره پیش دبستانی شهر تهران در سال تحصیلی 91-1390،60 کودک دختر و پسر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بعنوان نمونه پژوهش انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند؛ سپس آزمون رشد اجتماعی واینلند بعنوان پیش آزمون در مورد هر دو گروه مورد اجرا قرار گرفت. پس از آن به گروه آزمایش به مدت 8 هفته(هر هفته دو جلسه 45-30 دقیقه ای) بازی های آموزشی ارائه شد. در پایان مجدد آزمون رشد اجتماعی واینلند در مورد هر دو گروه بعنوان پس آزمون مورد اجرا قرار گرفت. سپس داده های حاصل از اجرای پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که بین میانگین رشد اجتماعی دانش آموزانی که بازی های آموزشی انجام داده اند با دانش آموزانی که این بازی ها را انجام نداده اند تفاوت معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های حاصل از پژوهش حاضر می توان گفت بازی های آموزشی موجب افزایش رشد اجتماعی کودکان پیش دبستانی می شود.
    کلیدواژگان: بازی، بازی های آموزشی، رشد اجتماعی، کودک پیش دبستانی
  • حسین زنگنه، محمدرضا نیلی، هاشم فردانش، علی دلاور صفحات 87-111
    نظریه ی یادگیری زایشی از جمله نظریه هایی است که به آموزش در عصر دانش توجه داشته و به دنبال پرورش آن دسته از مهارت ها و قابلیت هایی در یادگیرندگان است که آن ها بتوانند آموخته های خود را پایه ای برای کسب مهارت ها و شایستگی های بعدیشان قرار دهند. به عبارتی به زایش و خلق دانش دست پیدا کنند.
    پژوهش حاضر در راستای مدل سازی این نظریه برای کاربردی نمودن آن در کلاس درس در راستای بهبود تفکر تحلیلی و با روش تحقیق آمیخته از نوع اکتشافی متوالی و با طرح تدوین مدل انجام شد که در تحقیق کیفی از پژوهش تکوینی و در تحقیق کمی از روش آزمایشی بهره گرفت. سوالات تحقیق کیفی عبارت بودند از: مولفه های این مدل کدام اند؟ و همچنین روند طراحی آموزشی براساس این مدل چگونه است؟ فرضیه های تحقیق کمی نیز عبارت بودند از: مدل یادگیری زایشی موجب بهبود یادگیری تحلیلی دانش آموزان در زیست شناسی می شود (فرضیه ی اصلی) و فرضیه های فرعی شامل: الف) دانش آموزان با استفاده از مدل یادگیری زایشی می توانند عناصر مختلف یک مطلب را مشخص سازند. ب) مدل یادگیری زایشی موجب می شود تا دانش آموزان بتوانند روابط میان عناصر مختلف یک مطلب را نشان دهند. نهایتا ج) دانش آموزان با استفاده از مدل یادگیری زایشی می توانند مثال و نمونه های مختلف را با هم مقایسه نمایند. یافته های حاصل از پژوهش بیانگر مدلی از یادگیری زایشی بود که مولفه ها را مشخص ساخته و روند طراحی آموزشی براساس آن را نیز به روشنی بیان کرد. همچنین فرضیه های تحقیق نیز تایید شدند و بیانگر این بودند که مدل یادگیری زایشی موجب بهبود یادگیری تحلیلی دانش آموزان در سطح تحلیل در درس زیست شناسی می گردد.
    کلیدواژگان: مدل یادگیری زایشی، تدوین مدل، یادگیری تحلیلی، تحقیق آمیخته و پژوهش تکوینی
  • زهرا سلمان صفحات 113-128
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی ارتباط بین ورزش و میزان سلامت روان بانوان فرهنگی شاغل بود.جامعه آماری شامل کلیه زنان فرهنگی مناطق 5 و 6 شهر تهران بود. بدین منظور تعداد 50 نفر از جامعه مذکور به صورت خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده و در دو گروه کنترل و گروه آزمایش جای گرفتند. ابزار گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد GHQ28 بود و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS، نسخه 16 و روش آماری توصیفی و استنباطی و مانوا سطح معنا داری 05/0 p < استفاده شد. نتایج بیانگر این است که سلامت روان بانوان شاغل فعال نسبت به بانوان شاغلی که فعالیت بدنی نداشتند، بهتر بوده است. با توجه به نتایج پژوهش به نظر می رسد که محیط کار می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت جسمانی و روانی زنان شاغل باشد و از آنجایی که ورزش باعث افزایش سلامت روانی شده باید جزئی از برنامه تربیت عمومی زنان در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، فعالیت ورزشی، بانوان شاغل
  • ایراندخت فیاض، آرش ترابی صفحات 129-154
    پژوهش حاضر به بررسی رابطه میزان عمل به احکام دین با بهداشت روانی معلمان ابتدایی در سال تحصیلی 92_91 پرداخته است. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان ابتدایی شهرستان فراشبند است و نمونه پژوهش شامل 100نفر از معلم ابتدایی(50 نفر معلم زن، 50نفر معلم مرد) است که به شیوه تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات عبارت بودند از پرسشنامه معبد گلزاری برای اندازگیزی میزان عمل به احکام دین و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) برای سنجش بهداشت روانی. روش مورد استفاده در این پژوهش، روش همبستگی بود.در این پژوهش مشخص شد بین میزان عمل به احکام دین با بهداشت روانی معلمان رابطه مثبت وجود دارد و بین میزان عمل به احکام دین با علائم جسمانی رابطه معنی داری وجود ندارد. همچنین بین میزان عمل به احکام دین با اضطراب و اختلال خواب، اختلال در کارکرد اجتماعی و افسردگی رابطه معکوس وجود دارد. همچنین میزان عمل به احکام دین بین معلمان زن و مرد یکسان می باشد.
    کلیدواژگان: عمل به احکام دین، بهداشت روانی، معلمان ابتدایی
  • الهام نوروزپور، مسعود جان بزرگی، مژگاه آگاه هریس، محمدحسین فلاح صفحات 155-168
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی تحلیل رفتار متقابل بر تعدیل کمال گرایی مادران انجام شد. این پژوهش مطالعه نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل بود. با کاربرد طرح نیمه آزمایشی و استفاده از دو گروه کنترل و آزمایش با پیش آزمون- پس آزمون؛ جامعه آماری این پژوهش را کلیه مادران کودکان پیش دبستانی و دبستانی6 تا 11سال در 5 مدرسه مقطع ابتدایی شهرستان آمل در سال 92-1391تشکیل داد. با استفاده از نمونه گیری در دسترس، از میان مادران داوطلب که واجد معیارهای ورود - خروج بودند، تعداد 42 نفر که نمره فرزندپروری آن ها یک انحراف استاندارد بالاتر از نمره میانگین در زیر مقیاس های مستبدانه و سهل گیرانه بودند، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه 21 نفره جایگزین شدند. کلیه آزمودنی های دو گروه به گویه های پرسش نامه های فرزندپروری باومریند و چند وجهی کمال گرایی والدینیقبل و بعد از مداخله روی گروه آزمایش، پاسخ دادند. پس از جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل داده ها با کاربرد نسخه بیستم نرم افزار آماری SPSS و استفاده از آزمون مان ویتنی یو نشان داد که آموزش تحلیل رفتار متقابل روی مادران می تواند به تعدیل کمال گرایی منتهی شود (05/0 p<). بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که آموزش تحلیل رفتار متقابل به واسطه کاربرد فنون رشد بالغ، ساخت دهی به زمان، اقتصاد نوازش و غیره توانسته است به تعدیل کمال گرایی مادران بیانجامد.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، فرزندپروری، تحلیل رفتار متقابل، مادران
  • کیومرث تقی پور، داریوش نوروزی، محمدحسن امیرتیموری صفحات 169-189
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر مدل طراحی آموزشی رایگلوث بر میزان یادگیری و یادداری درس علوم تجربی سال دوم راهنمایی پرداخته است. در این پژوهش از روش تحقیق شبه آزمایشی از نوع طرح دوگروهی با پیش آزمون و پس آزمون استفاده گردید. جامعه این پژوهش تمامی دانش آموزان سال دوم راهنمایی پسر شهرستان کلیبر در سال تحصیلی 90-89 و نمونه آن 40 نفر از این جامعه بود که از طریق نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و در دوگروهی کنترل و آزمایشی قرار گرفتند. برای هر دو گروه، پیش آزمون و پس آزمون یادگیری، و آزمون یادداری اجرا شد. روش اجرای پژوهش بدین ترتیب بود که گروه آزمایش، فصل 13 کتاب علوم تجربی دوم راهنمایی را به روش مدل طراحی آموزشی رایگلوث آموزش دیدند و گروه کنترل همان فصل را به روش آموزش متداول و سنتی دریافت نمودند. برای تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی، شاخص هایی نظیر میانگین و انحراف استاندارد نمرات مورداستفاده قرار گرفت. و در بخش آمار استنباطی و برای بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون تحلیل کوواریانس بهره گرفته شد. یافته ها نشان داد که بین میزان یادگیری و یاد داری گروه آزمایش و کنترل در درس علوم تجربی تفاوت معناداری وجود دارد و گروه آزمایش از یادگیری و یادداری بهتری بهره مند است. بنابراین، با استفاده از مدل طراحی آموزشی رایگلوث می توان میزان یادگیری و یادداری دانش آموزان را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: مدل طراحی آموزشی رایگلوث، یادگیری، یادداری
  • عباس عباس پور صفحه 190
    به منظور شناسایی نیازهای فرهنگی نسل جوان، پژوهشی به روش پیمایشی و با رویکرد تطبیقی در میان دانش آموزان پسر و دختر سراسر کشور در دوره تحصیلی متوسطه اجرا شد. بر مبنای مطالعات تطبیقی انجام شده، ابعاد فکری، اجتماعی، فردی و فنی چهار زمینه اساسی موردسنجش برای شناسایی نیازهای فرهنگی نسل جوان در نظر گرفته شد. ابزار سنجش پرسشنامه ای محقق ساخته و مشتمل بر 94 عبارت 5 گزینه ای بود که بر اساس مقیاس درجه بندی لیکرت از خیلی موافق تا خیلی مخالف صورت بندی شد. شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای بود. حجم کل نمونه مشتمل بر مشارکت 18000 نفر دانش آموز پسر و دختر از 9 استان کشور در دوره تحصیلی متوسطه بود که درنهایت 14350 پرسشنامه قابلیت محاسبه و انجام تحلیل آماری یافت. نتایج این تحقیق اطلاعات نسبتا عینی و معین از نیازهای فرهنگی دانش آموزان با توجه به شرایط خاص و حساس جوانی و نیز خواسته های سنی و جنس آنان در چهار بعد فکری، اجتماعی، فردی و فنی را شناسایی کرد؛ همچنین نشان داد که بین پاسخگویی به نیازهای فرهنگی پسران با دختران تفاوت معناداری وجود دارد. علاوه بر آن، مشخص شد که بین نیازهای فرهنگی دانش آموزان در هریک از پایه های تحصیلی متوسطه تفاوت معنادار وجود دارد. و درنهایت، بین اولویت نیازهای فرهنگی دانش آموزان در ابعاد فکری، اجتماعی، فردی و فنی تفاوت معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: نیازها، رویکرد انطباقی، نسل جوان، ابعاد نیازها
|
  • Abdollah Moatamedy Pages 1-20
    Objective
    This study compared the learning styles, study styles and time management in gifted and non-gifted students.
    Methods
    This research is descriptive-comparison. Simple random sampling was used to select a sample of 100 students from gifted and non-gifted Kurdistan University are eligible for this research were randomly selected. for data gathering,Vermont and Van Ryjsvyk Learning style questionnaire (ILS),a Marton and Sljv study approaches questionnaire and, Bryton and Tesr management time inventory and demographic characteristics questionnaire was used. For data analysis using SPSS software and descriptive and inferential statistical methods were used.
    Results
    showed that between gifted and non-gifted students learning styles and study styles there was significant difference, but the two groups were not significantly different in terms of efficient use of time.
    Conclusion
    It is a time management workshops and teaching effective learning and study strategies by educational and counseling services to students by the university authorities to take action to occur.
    Keywords: Learning styles, Study styles, Time management, Student, Gifted, Non, gifted
  • Pages 21-46
    Background
    Students’ academic satisfaction and achievement as indicators of academic adjustment are important concepts in education, and important factors apart from cognitive abilities have considerable role on them.
    Aim
    The purpose of present research was to study relation between two-dimensional perfectionism and achievement goals with academic satisfaction and achievement in form of a proposed model.
    Method
    In this purpose, 319 students (140 boys and 179 girls) were selected by multi-stage cluster sampling among primary and secondary high school in region five of Tehran. They answered to Achievement Goal Orientation Questionnaire, Students’ Life Satisfaction Scale, and Child and Adolescent Perfectionism Scale. Data were analyzed by path analysis by using AMOS software.
    Result
    The results showed that dimensions of perfectionism directly and indirectly affect on academic satisfaction and achievement. Also, achievement goals are effective on academic satisfaction and achievement as a mediator variable.
    Conclusion
    Particular pattern of beliefs and motivation, the egocentric perfectionism and mastery goal orientation Causes academic satisfaction.
    Keywords: Academic Satisfaction, Academic Achievement, Achievement Goals, Two, Dimensional Perfectionism
  • Pages 71-85
    Scientists are trained to use appropriate tools to optimize and enhance social development of children during growth in order to increase their efforts;Because of indicators and symbols of social life without knowing that they may not be living in the community. In fact, the introduction of social life, "socialization" is.This study also aimed to assess the effect of educational games on the social development of preschool children was conducted. Experimental study with pretest-posttest control group.among all presch- ool children in Tehran during the 2011-2012 academic year, 60 boys and girls with multistage cluster sampling sampling method as study samples were selected; and randomly were divided into experimental and control groups;Social development Winelend test as pre - test was performed on both groups. The test group for 8 weeks (two sessions per week for 45-30 minutes)will offer educational games.The test-retest Winelend social development in both the post-test was were administered.Thedata from the pretest and posttest were analyzed using t-test. Findings showed that the mean social growth of students who have educational games with students who have never played these games, the difference is significant. Based on the findings of this study can be said of educational games preschoolers can enhance social development.
    Keywords: games, educational games, Social development, preschool children
  • Pages 87-111
    Generative learning theory is one of theories that it has paid attention to this problem and is looking to develop those skills and capabilities of the learners that they will be used as a basis for the future to acquire the next skills and competencies. In other words, they will gain the generation and creation of knowledge. This research did for purpose of modeling the generative learning to practice it in the classroom to enhance the student’s analytic learning. It conducted by mixed method research of exploratory sequential design to modeling the generative learning theory. Formative research was used in qualitative research and experimental design in quantitative research. Qualitative research questions were: What are the components of this model? What is the instructional design procedure in the model? Quantitative research hypotheses were: generative learning model enhance student's analytic learning in biology (the major hypothesis), and sub-hypotheses were: a) students can identify different elements of a material by generative learning model. B) The generative learning model makes students able to show the relationships between different elements of a material. And finally c) Students can use the generative learning model to compare the different samples and example with each other. Findings from this research identified the components of generative learning model, and also clearly stated the instructional design procedure based on it. The research hypotheses were confirmed, suggesting that generative learning model improves student’s analytic learning in biology.
    Keywords: learning model, model validation analytic learning, mixed method, formative research
  • Zahra Salman Pages 113-128
    Objective
    The purpose of this research was the study of rate of the effect of sport on mental health female teachers.
    Methodology
    The method of this research was semi-experimental. Statistically society included the whole of female teachers that lived in 5 and 6 areas of Tehran city in 1391-92 and 50 persons selected between them strait randomly. In first, for assessing of mental health the general health questionnaire (Goldberg, 1979) completed by participants that was included four subscales with 7 item in each of them. Next, they simple randomly put into 2 groups (25,experimental group; mean age: 34/96 and 25, control group; mean age: 33/88).
    Results
    Analyses (MANOVA) indicated there were significantly difference (p = 0/000) between experimental and control groups in the effect of sport on mental health, physical cues, anxiety, depression and disorder in society function.
    Conclusion
    According with present findings demonstrated that physical activity and sport were influenced on mental health and physical cues, anxiety, depression and disorder in society function.
    Keywords: Mental Health, physical activities, engaged female
  • Pages 155-168
    The aim of this studywas to investigate the effectiveness of transactional analysis instructing on modifying perfectionism among mothers. Applying quasi-experimental research method and using pretest-posttest with control group. Applying convenient sampling method, 42 volunteers’ eligible of inclusion – exclusion criteria which theire scores in authoritarian and permissive parenting styles subscales were one SD upper than mean scores were selected randomly and assigned in to two groups. All participants Completed The Multidimensional Parenting Perfectionism Questionnaire (MPPQ) and Baumrind parental styles Inventory prior to and after 13 sessions for instructing transactional analysis in experimental group. The statistical population of this study consisted of all mothers with 6-11 years children in 5 primary schools at Amol city in 1391-1392. Data analysis with 16th version of SPSS and applying Mann-Whitney u tests, revealed that instructing transactional analysis modify perfectionism (P<0/05). General conclusion is that transactional analysis instructing could modify perfectionism and due to enhancing awareness about communication cues and reducting negative cues of parent and child of ego states and could train participants to distinguish adult beliefes from child feeling and parent imperimatives that could develop adult ego state.
    Keywords: Parenting, perfectionism, Mothers, Transactional Analysis
  • Abbas Abbaspour Page 190
    In order to identify the cultural needs of the young generation، a survey was carried out with an adaptive approach on the high school boys and girls nationwide. According to the comparative studies conducted، intellectual، social، personal and technical aspects are the four basic dimensions measured for the purpose of identifying the cultural needs of the young generation. The research instrument is a researcher-developed questionnaire composed of 94 5-choice items، graded based on Likert scale، ranging from «completely agree» to «completely disagree». The sampling method adopted was multistage cluster sampling technique. Total size of the research sample is 18000 high school boys and girls from 9 provinces. Finally، 14350 questionnaires satisfied the requirements for scoring and statistical analyses. The research results identified relatively objective and detailed information on the students'' cultural needs according to special، sensitive conditions of the youth and their age- and gender-based demands in terms of four intellectual، social، personal and technical aspects. They also suggest that there is a significant difference between the students'' cultural needs at each high school grade. Finally، it was demonstrated that there is a significant difference between the students'' prioritized cultural needs in terms of intellectual، social، personal and technical dimensions.
    Keywords: Needs, Adaptive Approach, Young Generation, Aspects of Needs