فهرست مطالب

فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال یازدهم شماره 35 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • رضا مراد صحرایی صفحات 1-23
    بررسی سیر تکوین برنامه های درسی و روش های آموزش زبان دوم/خارجی نشان می دهد آموزش دستور همواره یکی از مباحث جدی و چالش برانگیز برای برنامه ریزان و مدرسان زبان بوده است. در برخی از برنامه های درسی، دستور محور آموزش بوده و محتوای اصلی تلقی شده است؛ درحالی که در برخی دیگر، دستور به کلی کنار نهاده شده و معنا، محور برنامه های آموزش زبان بوده است. مطالعه پیشین برنامه ها و شیوه های آموزش زبان دوم/خارجی حاکی از شکل گیری سه رویکرد درباره آموزش دستور است. رویکرد اول، که عمدتا در برنامه درسی دستوری یا ساخت گرا تجلی یافته است، دستور را محتوای اصلی برنامه درسی دانسته و آن را چهارچوب و قالب سازمان دهنده برنامه زبان آموزی در نظر می گیرد. این رویکرد بر تمرکز آشکار بر دستور و آموزش مستقیم آن تاکید داشته و اوج رواج آن دوره ساختگرایی، یعنی اواسط قرن بیستم تا دهه هفتاد این قرن، بوده است. رویکرد دوم، که نقطه مقابل رویکرد تمرکز بر دستور است، بر معنا و نقش های زبانی تاکید دارد. در این رویکرد، آموزش دستور به کلی کنار نهاده شده و تبادل معنا محور اصلی برنامه زبان آموزی است. این رویکرد نیز در اواخر دهه هفتاد قرن بیستم مطرح و در دو دهه پایانی این قرن به اوج اعتبار خود رسید. رویکرد سوم، با اتخاذ موضعی بینابین بر آموزش دستور در کنار معنا و در رابطه فرایندی تاکید دارد. این رویکرد نیز در اواخر قرن گذشته مطرح شد و عمدتا در الگوی آموزشی تکلیف محور مطرح گردیده است. شواهد مختلف حاکی از آن است که اتخاذ رویکردهای مختلف درباره آموزش دستور ناشی از تعاریف متفاوتی است که برای این بخش از زبان ارائه شده است. این تعاریف شامل دستور ذهنی، دستور زبان شناختی، دستور توصیفی، دستور معیار، دستور معلم و دستور آموزشی است. سوال اصلی پژوهش حاضر این است که با توجه به اهداف بنیادی آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان، کدام دستور را باید آموزش داد و کدام یک از سه رویکرد فوق برای دستیابی به این هدف مناسب تر است. برای این منظور، ابتدا سیر تکوین دیدگاه های آموزش زبان بررسی خواهد شد. سپس، بازتاب این دیدگاه ها در برنامه های درسی آموزش زبان مورد بحث قرار خواهد گرفت. در ادامه، دستور آموزشی و ویژگی های آن بحث خواهد شد. در بخش پایانی نیز تلاش خواهد شد تا متناسب با اهداف بنیادی آموزش زبان فارسی، الگویی برای تدوین محتوای دستوری و آموزش دستور زبان فارسی پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: دستور، زبان فارسی، برنامه درسی، دیدگاه تمرکز بر دستور، دیدگاه تمرکز بر معنا، دستور آموزشی
  • محمد عسگری، حسن دیناروند، محمدرضا ترکاشوند صفحات 25-40
    هدف پژوهش حاضر، تعیین تاثیر آموزش فلسفه برای کودکان بر تفکر منطقی دانش آموزان دختر و پسر پایه سوم راهنمایی منطقه آموزش و پرورش سامن در سال تحصیلی 91-90 بود. از بین این دانش آموزان نمونه ای با حجم 96 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل جایگزین گردید. سپس با استفاده از آزمون مهارت های استدلال نیوجرسی، پیش آزمون به عمل آمد. آنگاه به گروه های آزمایش، به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش فلسفه برای کودکان ارائه گردید؛ اما گروه کنترل به روال معمول ادامه دادند. در پایان تفکر منطقی آزمودنی ها با آزمون مذکور، اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با تحلیل کوواریانس نشان داد که تعامل آموزش فلسفه برای کودکان و جنسیت بر تفکر منطقی دانش آموزان تاثیر معنی دار داشته است. به علاوه آموزش فلسفه برای کودکان بر تفکر منطقی دانش آموزان دختر و پسر نیز به طور جداگانه تاثیر معنی دار داشت و این تاثیرها در سطح آلفا کمتر از 01/ 0 معنی دار بود.
    کلیدواژگان: آموزش فلسفه برای کودکان، آزمون مهارت های استدلال نیوجرسی، تفکر منطقی
  • الهه ودودی، علی دلاور صفحات 43-61
    این پژوهش به بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی در ویژگی های شخصیتی جوانان می پردازد و تلاش می کند به این پرسش پاسخ دهد که شبکه های مجازی چه جایگاهی در شکل دهی رفتارهای ما دارند؟ و اینکه آیا شبکه های اجتماعی موجب تغییر ویژگی های شخصیتی در جوانان می شوند؟
    جهت پاسخ به این پرسش ها، پنج فرضیه با استفاده از آزمون استاندارد ویژگی های شخصیتی نئو، به مقایسه روان نژندگرایی، گشودگی، برونگرایی، توافق و وجدان گرایی بین جوانانی که از شبکه های مجازی استفاده می کنند و جوانانی که استفاده نمی کنند، پرداخته شده است. این پژوهش از نوع توصیفی و طرح تحقیق آن پس رویدادی (علی-مقایسه ای) هست دو جامعه آماری آن کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و حجم نمونه طبق فرمول کوکران 293 نفر هست که نمونه گیری به روش طبقه ای نسبی متناسب با حجم مطالعه انتخاب شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ویژگی های شخصیتی نئو، استفاده شد. همچنین جهت تجزیه وتحلیل داده ها درد و حیطه تحلیل های توصیفی و استنباطی با تاکید بر مفروضات مدل آماری T دو گروه مستقل اقدام به تجزیه وتحلیل داده ها نموده است که عمده ترین نتایج عبارتنداز: کلیه فرضیه های این پژوهش به غیراز فرضیه گشودگی تاییدشده و وجود رابطه و ارتباط بین متغیر وابسته تحقیق (روان نژندگرایی، برونگرایی، توافق گرایی و وجدان گرایی) و متغیر مستقل تحقیق (شبکه های اجتماعی مجازی) نیز به اثبات رسیده است. ولی در فرضیه گشودگی معنادار بودن رابطه متغیرها تاییدنشده و ثابت گردید که هر دو گروه از گشودگی یکسانی برخوردار می باشند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، ویژگی های شخصیتی، بی ثباتی هیجانی، برونگرایی، گشودگی، توافق، وجدانی بودن
  • سمیرا سلیمانی، علی محمد رضایی، فاطیما نظری صفحات 67-72
    مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین احساس تنهایی و نگرش به مواد مخدر در دانشجویان دانشگاه سمنان انجام شد. روش مطالعه همبستگی بود. تعداد200 دانشجوی دانشگاه سمنان با روش خوشه ایچند مرحله ای و با استفاده از پرسشنامه احساس تنهایی و نگرش به مواد مخدر، مورد بررسی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t دو گروه مستقل استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین احساس تنهایی و نگرش به مواد مخدر در دانشجویان همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد (001 /0 > p و 35/ 0 = r). همچنین احساس تنهایی و نگرش به مصرف مواد مخدر در دانشجویان پسر نسبت به دانشجویان دختر، به ترتیب بیشتر و مثبت تر بود. با توجه به نتایج مشاهده شده، پیشنهاد می شود که برگزاری کارگاه های مهارت زندگی با تاکید بر مقابله با احساس تنهایی و آموزش صحیح مهارت های دوست یابی در بدو ورود به دانشگاه به خصوص در دانشجویان پسر بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، نگرش به مواد مخدر، دانشجویان
  • الناز صادقی دیزج، سید داوود حسینی نسب، فریبا عسگریان، اصغر شیرعلی پور، محمدرضا مقصودی صفحات 79-97
    آموزش از اساسی ترین نیازهای بشر است. بدون آموزش، هیچ جامعه ای نمی تواند به بقای خود ادامه دهد، در برنامه های درسی جدید و روش های آموزش آن، تاکید اساسی بر روش هایی است که در آن دانش آموز نقش فعالی دارد. در این روش ها، نقش اصلی در فرآیند یادگیری بر عهده دانش آموز است؛ بنابراین پژوهش حاضر باهدف بهره گیری از یکی از شیوه های مرور ساختاریافته، تحت عنوان «فرا تحلیل»، به تحلیل و ترکیب نتایج پژوهش های انجام شده در کشور ایران، پیرامون میزان اثربخشی روش های تدریس فعال در عملکرد تحصیلی دانش آموزان ایرانی انجام شده است. بدین منظور، تعداد 49 پژوهش انجام یافته در میزان اثربخشی روش های تدریس فعال گردآوری و از میان آن ها تعداد 46 پژوهش که قابلیت بررسی به روش تابان را داشت، برای فرا تحلیل انتخاب شد. پژوهش ها بر اساس این فهرست که شامل مولفه های روش شناختی تحقیق مانند پرسش ها، فرضیه ها، اهداف، جامعه آماری، نمونه گیری، روش پژوهش، روش آماری، روایی و پایایی پرسشنامه ها است، برای فرا تحلیل انتخاب شدند.نتایج پژوهش حاضر با بهره گیری از روش ترکیب اندازه اثر با رهیافت «d کوهن» نشان داد که روش های تدریس فعال نسبت بهروش های تدریس متداول (سخنرانی)، عملکرد تحصیلی دانش آموزان را به اندازه 88/0 واحد انحراف معیار بهبود می بخشد. همچنین یافته های جانبی تحقیق نشان داد حجم کلاس یادگیری به عنوان متغیر تعدیل کننده، اثربخشی روش های تدریس فعال را در عملکرد دانش آموزان ایرانی تحت تاثیر قرار می دهد و بیانگر این نکته است که هر چه حجم کلاس کم باشد میزان اثربخشی روش های تدریس فعال بیشتر می شود. از این مطالعه می توان درزمینهٔ طرح ریزی برنامه های آموزش دانش آموزان و یادگیری موثر آنان بهره جست.
    کلیدواژگان: مرور ساختاریافته، فرا تحلیل، تدریس فعال، عملکرد تحصیلی، اندازه اثر
  • حسین اسکندری، حمید درودی، فرزانه بهرامی صفحات 105-115
    سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، معلم (مربی) را تحت عنوان اسوه امین و بصیر توصیف کرده است. ازجمله ویژگی های کلیدی معلم، برخورداری او از انواع مطلوب اقتدار و پرهیز از انواع نامطلوب آن است. معمولا از دودسته کلی اقتدار حقوقی-محتوایی و صوری-وجودی به ترتیب به عنوان مطلوب و نامطلوب نام برده می شود. پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین انواع اقتدار معلم و اضطراب، افسردگی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پرداخته است. این پژوهش ازاین جهت که توانسته است یکی از مفاهیم مهم فلسفه تعلیم و تربیت را در پیوند با مفاهیم روان شناختی و در قالب پژوهش های توصیفی- همبستگی موردبررسی قرار دهد، در نوع خود نوآورانه به شمار می رود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته اقتدار معلم و پرسشنامه سلامت روان (دارای دو خرده مقیاس اضطراب و افسردگی) استفاده شده است. جامعه آماری عبارت اند از کل دانش آموزان دختر دوره متوسطه و پیش دانشگاهی شهر بجنورد در سال 1393 که 378 نفر آن ها به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد که بین اقتدار صوری- وجودی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه معناداری وجود ندارد؛ اما بین این نوع اقتدار معلمان از یک سو و افسردگی و اضطراب دانش آموزان از سوی دیگر، رابطه مثبت معناداری وجود دارد. بین اقتدار محتوایی- حقوقی معلمان و پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت معنادار و بین این نوع اقتدار معلمان و افسردگی دانش آموزان رابطه منفی معناداری برقرار است.
    کلیدواژگان: اقتدار معلم، اضطراب، افسردگی، پیشرفت تحصیلی
  • حسن محمودیان، هادی صفریان، حسین هاشمزاده واعظ*، سید عبدالله میرمحمد تبار، شیرین رضوانی فر صفحات 123-129

    یکی ازعوامل تاثیرگذار در رضایت از زندگی داشتن هدف و جهت گیری مثبت به زندگی می باشد، هدف این پژوهش بررسی رابطه ی جهت گیری زندگی و اهداف پیشرفت با رضایت از زندگی است. که 362 دانشجوی دانشگاه سمنان پرسشنامه ی پرسشنامه جهت گیری زندگی، پرسشنامه اهداف پیشرفت و پرسشنامه رضایت از زندگی را پاسخ دادند. جامعه پژوهش کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه سمنان که در سال تحصیلی 92-91 مشغول به تحصیل بودندکه 362 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. یافته ها نشان داد که به جز متغیر تلقی بدبینانه رابطه منفی معنادار با متغیر رضایت از زندگی دارد، بقیه متغیرها رابطه مثبت معناداری با رضایت از زندگی دارند. افزون بر آن یافته ها نشان داد که تلقی خوش بینانه، هدف پیشرفت عملکرد- اجتناب، تلقی بدبینانه و هدف پیشرفت تسلط- رویکرد به ترتیب بیشترین سهم را در پیش بینی رضایت از زندگی دارد. به طور کلی نتایج پژوهش نشان داد که جهت گیری زندگی و اهداف پیشرفت می توانند به عنوان عامل پیش بینی کننده رضایت زندگی شمرده شود.

    کلیدواژگان: جهت گیری زندگی، اهداف پیشرفت، رضایت از زندگی
  • سیده زهره سادات میرارجمندی، کیانوش هاشمیان، مژگان نیکنام صفحات 137-148
    پژوهش حاضر به منظور تعیین اثربخشی آموزش معنویت به شیوه گروهی بر کاهش افسردگی و افزایش رضایت زناشویی در زنان متاهل منطقه 5 تهران انجام شد. به این منظور تعداد 30 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و به صورت گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. اعضای گروه آزمایش در 8 جلسه کارگاهی 90 دقیقه ای آموزش معنویت شرکت کردند. این جلسات شامل مفاهیم معنوی مانند: تمرکز و مراقبه، نیایش و ارتباط با خدا، توکل، صبر، توبه، عفو و بخشش، شکر و قدردانی، نوع دوستی و احسان و نیکوکاری هستند. در این پژوهش از پرسشنامه افسردگی بک (فرم کوتاه) و رضایت زناشویی انریچ (فرم کوتاه) به عنوان ابزار سنجش استفاده شد. آزمون فرضیات نشان داد که تفاوت بین گروه آزمایش و کنترل در متغیرهای افسردگی (با سطح معناداری 05/0>P)، رضایت زناشویی (با سطح معناداری 05/ 0>P)، معنادار بود. یعنی آموزش معنویت موجب کاهش افسردگی و افزایش رضایت زناشویی زنان متاهل شد.
    کلیدواژگان: معنویت، آموزش معنویت، افسردگی، رضایت زناشویی
  • علی دلاور، زهرا شعبانی، یوسف کریمی، فریبرز درتاج صفحات 149-180
    هدف از این پژوهش تبیین رابطه عوامل روان شناختی، اجتماعی بر نوعدوستی خیرین مدرسه ساز بود. روش پژوهش همبستگی وروش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای براساس تعداد متغیرها و جدول کرجسی و مورگان (1970) حجم نمونه 370 نفر مشخص شدند وبرای گردآوری داده ها از آزمون های شخصیتی (Neo)، خوش بینی، خودکارآمدی عمومی شوآرتز، انگیزش پیشرفت هرمنس، ارزش های مادی، متافیزیک، خودمختاری اخلاقی و احساسات اخلاقی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازماتریس همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیری براساس مدل همزمان تحلیل شد. یافته های تحقیق نشان داد که ابعاد مختلف شخصیت با نوعدوستی خیرین رابطه ای معناداری دارد، ویژگی های خودکارآمدی، خوش بینی و انگیزش پیشرفت با نوعدوستی خیرین رابطه ای معناداری دارد. عوامل اجتماعی یا خودمختاری اخلاقی، ارزش های مادی، احساسات اخلاقی و ارزش های متافیزیک با نوعدوستی خیرین رابطه ای معناداری دارد. براساس محاسبه ضریب شیب عوامل روان شناختی مشتمل بر برون گرایی، موافقت، جهت گیری زندگی وخودکارآمدی، نوعدوستی خیرین را تبیین کرده است. عوامل اجتماعی مشتمل بر ارزش های مادی، متافیزیک و احساسات اخلاقی بر نوعدوستی خیرین موثر بوده است پس برون گرایی، موافقت، جهت گیری زندگی وخودکارآمدی، ارزش های مادی، متافیزیک و احساسات اخلاقی، نوعدوستی خیرین را پیش بینی کرده است
    کلیدواژگان: ابعاد شخصیت، خود کارآمدی، جهت گیری زندکی، خودمختاری اخلاقی، احساسات اخلاقی، ارزشهای متافیزیکی
  • فرهاد سراجی، حسن سرمدی انصار، علی اکبر عسگری مطیع صفحات 159-219
    هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل مربوط به موانع پیش روی توسعه هوشمند سازی مدارس از دیدگاه مدیران و معلمان مدارس است. 400 نفر از معلمان و مدیران مدارس نمونه اصلی پژوهش را تشکیل می دهند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید که گویه های مختلف آن به صورت اکتشافی، شناسایی و توسط افراد صاحب نظر بازبینی شدند. جهت تجزیه وتحلیل از روش تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی استفاده گردید. قبل از انجام تحلیل عاملی به منظور رعایت پیش فرض های مربوطه، از آزمون کرویت بارتلت و برای بررسی کفایت نمونه و مناسب بودن داده ها از آزمون KMO استفاده شد. در استخراج عامل های اکتشافی، پنج عامل با محاسبه 23 /46 درصد واریانس موانع پیش روی توسعه مدارس هوشمند را از دیدگاه معلمان و مدیران آشکار ساخت. نتایج نشان داد از دیدگاه مدیران و معلمان به ترتیب پنج عامل نیروی انسانی، سخت افزاری، نرم افزاری، فرهنگی و مدیریتی به عنوان موانع هوشمند سازی مدارس نقشی اساسی دارند. همچنین با توجه به مقادیر شاخص های برازش مدل عاملی و مطابقت آن با ملاک های تفسیری آن ها، نتایج نشان داد مدل اندازه گیری چالش های هوشمند سازی مدارس از برازش خوبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: هوشمند سازی، مدارس، فاوا، موانع
  • عبالرحمان جریحی، هاشم فردانش، مسعود گرامی ور صفحات 181-196
    کنجکاوی از جانب اکثریت عمده روانشناسان و اندیشمندان به عنوان مولفه ارزشمندی در انگیزش و یادگیری شناخته شده است. طراحان آموزشی و مربیان می توانند با ایجاد کنجکاوی در دانش آموزان، تمایل به یادگیری را در آنان برانگیزانند. در این تحقیق، تاثیر طراحی آموزشی مبتنی بر راهبردهای تقویت کنجکاوی در یادگیری دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی موردبررسی قرارگرفته است. با استفاده از نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای، دو کلاس دخترانه و دو کلاس پسرانه پنجم دبستان انتخاب و هر کلاس به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شد. تعداد کل آزمودنی ها را 43 دختر و 43 پسر تشکیل دادند. در گروه آزمایش، معلمان بر اساس طرح درس مبتنی بر راهبردهای تقویت کنجکاوی آموزش دادند و در گروه کنترل، معلمان بر اساس روال معمول خود تدریس نمودند. پیش از ارائه آموزش نیز همه گروه ها پرسشنامه کنجکاوی (MCI) را تکمیل نمودند. تحلیل نتایج به دست آمده نشانگر اثربخشی معنی دار طراحی آموزشی مبتنی بر کنجکاوی است. همچنین نتایج به دست آمده حاکی از آن است که تفاوت معنی داری بین نمرات به دست آمده دختران و پسران وجود دارد.
    کلیدواژگان: طراحی آموزشی، کنجکاوی، راهبردهای تقویت کنجکاوی، میزان یادگیری
|
  • Reza Moorad Sahraei Pages 1-23
    Studying Fullfilment Processes of Curriclum Plans and Second Language education Principles Showed That Grammar education is one of Challenging and serious Subjects. Grammar is education- Orientening and It is basic meaning in some Curriculum Planning. While, in other some, Grammar is discarded fully and meaning is language education plan. The Previous Studying about plans and education Principles of second Language indicated forming 3 approaches in related to grammar education. first approach which emerged in Structurism or Grammar Curriculum Plans cited Grammar is basic Context of Curriculum Planning framework of Language learning plan. This approach emphasized on Grammar and direct education clearly. Second, this approach emphasized on meaning and linguistic roles. Grammar education is discarded fully and meaning exchange is basic part of Language learning plan. Third, this approach emphasized both Grammar education and meaning. The proofs showed There are different approaches about Grammar education because of different definitions which presented for this part of Language. These definitions definitions included mind Grammar, Linguistic Grammar, descriptive Grammar, standard Grammar. Teacher’s Grammar and educational Grammar. The main questions of this study asked that which Grammar must be teached? Which approaches are best from view of basic goals of nonnative’s persian Grammar education. Obtaining goals; first, it will examime fulfillment Processes of language education theories, so reflecting these Theories in Curriculum plans of language education will studied. Also educational grammar and tis characterstics will Studied. Finally it Suggested persian languaqe education, a model for writing grammatical Context and grammar education.
    Keywords: Grammar, persian language, Curriculum plan, view of focus on Grammar, View of focus on meaning, educational Grammar
  • Mohammad Asgari, Hassan Dinarvand, Mohammad Reza Torkashvand Pages 25-40
    The present study has investigated the effects of philosophy for children instruction on grade third junior school student's reasoning skills in Sammen region in 1390–1391 academic years. The subjects were 96 boys and girls whom were selected through multi–stage cluster sampling. They were randomly assigned to control and experimental groups. They took New Jersey Test of Reasoning Skills (NJTRS) as a pre-test. Then, the experimental groups received philosophy instruction for eight sessions. Next, the subjects of the NJTRS for the second time as post–test. The data were analyzed through ANCOVA analysis test. The results indicated that interaction philosophy for children and gender was increased the logical thinking of junior high school students. Therefore, philosophy for children instruction had the significance effects on boys and girls reasoning skills separately p<0/01.
    Keywords: philosophy instruction for children, reasoning skills, New Jersey Test of Reasoning Skills
  • Elahe Vadodi, Ali Delavar Pages 43-61
    The Purpose Of this research is to Study Virtual Networks On the Young's Personality Charastetice try to answer to This question: Which Position do have Virtual Networks on formation of our behaviors? Do Social Networks Cause to Change the Young’s personality charasterics? Answering to Thses question, 5 hypoheses, by using of Neo’s Personality Charasteric Standard Test, Compared openiness, agreement and Con science among the young who use or don’t use Virtual Networks this researeh is descriptive. The Proposal is Ex post facto. The stastical Population is all Siudents in sciences and research branch, Islamic Azad university. The sampling number is 293 based on cochran’s Formula.The Sampling Selected Stratified. Collecting data; It was used Neo’s personality charastrislics questionnair.Also, analyzing data in descriptive and inferential analyses; Two dependent groups analyzed data. The most important
    Results
    All hypothses proved expection openning Hypotesis and there is relation between indepent variable extroversion, agreement, Conscience and dependent variable (Virtual network).
    Keywords: Virtual networks, Personality Characteristic, emolional insta bility, extroversion, agreement, Conscience
  • Samira Soleimani, Ali Mohammad Rezaei, Fatemeh Nazaree Pages 67-72
    The Purpose of this Study is to determine relation Between loneliness Feeling and Students’ attitude to drug. This Study is done by Correlation. 200 Students in Semnan University are examined by stratified random Sampling and by use of the measurement standard sampling of loneliness Feeling and Students’ attitude to drug. Analyzing data, It was utilized Pearson’s corrrlation coefficient and independendent test. The results Showed That There is Positive relation Between loneliness feeling and students’ attitude to drug.(r 0/35, pk0/001). Also, loneliness feeling and attitude to drug among men are more than women. After all, It was Suggested That life Skill Workshops- based persisting to loneliness Feeling and Making Friend Training Correctly especially boy student Performed.
    Keywords: loneliness Feeling, attitude to drug, Students, Semnan
  • Elnaz Sadgi Dizaj, Seyed Davood Hoseininasab, Fariba Asgarian, Asqar Shialipour, Mohammad Reza Maqsodi Pages 79-97
    Education is the most basic in human needs. The Society Cant Proceed its survival Without education. In new Curriculum Plans and its Education methods, it’s emphasized methods which puplis are active by dint of them. In this methods, puplis are the major role in Learning Process. So, The Purpose of this Study is to use meta – analyse in order to analyze and Combine Performed researches in Tehran. 50 researches about active Teaching principles Effectiveness in iranian Pupil’ Educational Performance Collected and 46 researches which is appropriate for investigating selected. Researches Selected based on research methods ex: questions, hypotheses, goals statistical population, Sampling, research method, The reliability and validity of the questions for meta- analyse. The research using Combination Method with Kuhn approach Active Teaching methods in Compresion with Teachina popular Principles (lectur) improve pupils’ Educational perpormance (standard deviation: 0/88). Also, The Other Findings Showed that learning class Size as moderate variable affected effectiveness of active Teaching methods Training Pupils’ Per formance. It Can Used in the Planning of Pupils’eclucational Plans and efficient learning.
    Keywords: Structred review, Meta, analyse, active Teaching, Educational Performance
  • Hossein Eskandari, Hamid Darrodi, Farzaneh Bahrami Pages 105-115
    Document of basic evolution of education, has described teacher as example of honest and knowledgeable. Authority is one of the Key features of teacher that divided into desirable and undesirable ones. Usually different kinds of authority are divided into two general categories: content-legal and formal- Existential as desirable and undesirable ones. This study examines the relationship between types of teacher authority and anxiety, depression and achievement. Two questionnaires were used to collecting data: the first one a researcher made questionnaire to examining teacher authority and second one a mental health questionnaire (with two subscales of anxiety and depression). All of the high-school girl students in 1393, in Bojnord were the population of this study. 378 students were selected as the sample size. The results showed that there is no significant relationship between formal- existential authority of teachers and achievements of students. But, there is significant positive relationship between this kind of authority and depression and anxiety of students. There is significant positive relationship between content-legal authority of teachers and students achievements, and there is significant negative relationship between this kind of authority and depression. The findings have high integrity and are in keeping with our expectations of different types of authority. formal- existential authority as undesirable one has direct relationship with anxiety and depression, and content-legal authority as desirable one has direct relationship with achievement and indirect with depression. Teachers through content-legal authority and their scientific and moral personality, in addition of respecting to students’ independence, can play a role as a desirable example (osve hasane). On the other hand, teachers through avoiding imposing formal- existential authority can lead educational process toward safe academic achievement, internal motivation and totally toward deeper educational flows.
    Keywords: Teacher's authority, anxiety, Depression, achievement
  • Hassan Mahmoudian, Hadi Safarian, Hossein Hashemzadeh Vaez, Seyed Abdolah Mir Mohammad Tabar, Shirin Rezvani Far Pages 123-129

    One of the most important effects in life sastifaction is goal and positive orientering to Life. The purpose of this research is to study relation between life Orientering and advancement goals With Students’ life Satisfaction. 362 Students in Semnan university responded to questionnaires of life Orientering, advancement goals and life Satis Faction. The Findings showed That There is negative relation between pessimistic variable and life Satisfaction. Also, There is Positive relation Between life Satisfaction and others. Thus, The Findings Showed That optimistic attitude, advancement goal of Performance – Ingorance, Pessimistic attitude and advancement goal of Control- approach affect on Predicting life Satisfaction Generally. The results Showed that life Orientering and advancement goals caused Predicating life Satisfaction.

    Keywords: life orientation, progress goals, life satisfaction
  • Seiedeh Zohre Sadat Amirarjmandi, Kianoosh Hashemiyan, Moghgan Niknam Pages 137-148
    The purpose of this research is to determine the effectiveness of training in decreasing depression and increasing spirituality of marital satisfaction among married women in region 5 in Tehran. This is a kind of quasi- experimental research including experimental group and the control group in which replacing the subjects were divided into two groups randomly. In this study, 30 subjects were recruited and randomly assigned to two experimental and control groups. The experimental group participated in 8 sessions of spiritual training workshop of 90 minutes, and then one week after the last session, the test was administered to both groups. In this study, the Beck Depression Inventory (short form) and Enrich Marital Satisfaction (short form) were used as a measurement tool. Data analysis was used descriptive statistics and inferential statistics were used in the analysis of covariance which was performed through SPSS tool. Testing the hypothesis of the difference between the experimental group and the control variables, depression (with a significance level of p< 0/05), marital satisfaction (with a significance level of p< 0/05), shows statistically significant. The spiritual training decreases depression and increases marital satisfaction in married women. Spiritual interventions such as concentration and meditation, prayer, faith, forgiveness, and other items that were discussed in the context of the group were effective in decreasing depression and increasing marital satisfaction.
    Keywords: Spirituality, education spirituality, depression, marital satisfaction
  • Ali Delavar, Zohra Shabani, Yousef Karimi, Fariborz Dortaj Pages 149-180
    The Purpose of this Study was to determine relation Psycological and Social factors on altruism of School maker benefactors. The research method is Correlation and the Sampling is Multistage Cluster.Also, krejcie & Morgan table included 370 Samples determine. Collecting data; neo Personality Test, Optimism, Schwartz General Selp- efficacy, Hermans Measure of achievement, mundane Values,meta – Physic, Ethical autonomous and Feeling used. Data is analyzed by Pearson Corrrlation Matrix, and Muli Variable regression. The Findings Showed That There is relation between different dimensions of Personality and altruism of School maher benefactors. Also, There are relation among Social factors or Ethical autonomous, mundane Values, Ethical feeling and Meta- Physic and altruism af school maher meta benefactors. There are relation among self- Efficacy, Optimism, Measure af achievement and altruism of school maker benefactors. Psycological Factors included extroverted, optimism, Life Orientering and Self- factors included extroverted, agreement, life Orientering and Self- efficacy Play efficient role on altruism. Thus, extroverted, agreement, Life Orientering and Self- efficacy, mundane Values, Meta - Physics, Ethical Feeling were Predicated benefactors’ altruism.
    Keywords: Personality dimensions_Self – efficacy_Life Orientering_Ethical autonomous_Ethical feeling_Meta – Physics values
  • Farhad Seragi, Hassan Sarmadi Ansar, Ali Akbar Asgari Motie' Pages 159-219
    The goal of this study to determine on going obstacles of smart School development from managers and Teachers’ view. Collecting data; it was used the questionnaire That made by researcher. The kinds of questionnaires are determine and brushed up on by experts. Analyzing, it was used analyse statistic of Exploratory and Confirmatory Factors. Pre – Test; Koroti Battery test was used and kmo test was used in order To investigate accurate Sampling and data (Kmo= 0/80, Koroti battery. Test= 2335/13).Extracting exploratory factor: 5 factors releaved ongoing obstacles of smart school development by dint of Calculation of %46/23 variance. The results showed human resources, hardware, Software, Culure and mangment as taking smart of schools Play role basically.
    Keywords: Taking smart of schools, Technolgy, Information, obstacles, Exploratory factor analyse, Confirmatory factor analyse
  • Abdorahman Jarihi, Hashem Fardanesh, Masoud Geramipour Pages 181-196
    Curisity emphasizes by Psycologist and researchers of Motivation and learning as a important factor. Taking Curisity in pupils, Their willing to learning can motivated. When pupils absorb leaning by new Thought or position and they try To research more and more. al though there aren’t external rewards; we can say That they motivate really.The Purpose of this study is To examine educational Plan effects of Curisity booster on boy and girl puplis’ learning in elementary grade. 2 boy and girl classes in 5 th grade selected and every Class divided as experiment and Control groups. In experiment group, Teachers educate curriculum plan by Curisity booster And in Control group they educated by popular metod. before educating them, they fill out Curisity questionnaire. The results Showed Educational Planning Effectiveness based on Curisity. Also, They showed That There is difference between and girls’ mark
    Keywords: Educational Planning, Curisity, strategy of Curisity booster, Learning