فهرست مطالب

صرع و سلامتی - پیاپی 25 (1388)

فصلنامه صرع و سلامتی
پیاپی 25 (1388)

  • 32 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/08/15
  • تعداد عناوین: 19
|
  • فاطمه عباسی صفحه 2
  • صفحه 6
    انسان ها از لحاظ گوناگونی با حشرات شباهت دارند. این شباهت که بیشتر به ساختارها و اختلالات مغزی آنها بازمی گردد اکنون به ابزار جدید و امیدوارکننده ای برای دانشمندان در توسعه دانش پزشکی نوین تبدیل شده است.
    دانشمندان به تازگی به این نتیجه رسیده اند که شباهت قابل توجه در اختلالات مغزی بین حشرات و انسان هایی که از بیماری هایی نظیر میگرن، حملات مغزی و صرع رنج می برند، می تواند مقدمه امیدوارکننده ای برای ارایه شیوه ای مناسب در گسترش درمان های جدید دارویی و در نهایت غلبه بر چنین بیماری هایی در نظر گرفته شود.
  • ابراهیم خوشرفتار، یاسمن امینی، زهرا امینی صفحه 8
    برخی از افراد مبتلا به صرع هنگامی که فقط بیدار هستند تشنج دارند برخی دیگر از افراد در مدتی که خواب هستند تشنج دارند و برخی از بیماران هم مخلوطی از هر دو حالت فوق می باشند (هم در حالت بیداری و هم در حالت خواب تشنج دارند).
    این اطلاعات مشروط بر یک درک واضح از تشنج در طی خواب و راه های کنترل آن است چرا که محیط خواب می تواند مکانی بی خطر برای افراد مبتلا به صرعی باشد که در خواب تشنج دارند.
  • لادن امینی صفحه 10
    به نظر می رسد که افراد مبتلا به صرع که تشنجات آنها کاملا توسط داروهای ضدتشنج کنترل نمی شود و یا بیمارانی که عوارض جانبی سختی را تجربه می کنند، ممکن است برای درمان های مکمل در نظر گرفته شوند.
  • صفحه 11
    می دانیم مدرسه در زندگی بچه ها نقش حساس و مهمی دارد و این عجیب نیست که خانواده های دارای فرزند مبتلا به صرع راجع به آن سؤالات فراوان داشته باشند. همچنین اولیای مدرسه که در زمان عدم حضور والدین مسئولیت این بچه ها را به عهده دارند.
  • صفحه 15
    صرع شامل گروهی از اختلالات است که به علت فعالیت غیرطبیعی مغز ایجاد شده و با تغییرات مزمن، عودکننده و ناگهانی فونکسیون عصبی مشخص می شود. این بیماری اولین بار توسط بابلی ها شناسایی شده است. تخمین زده می شود که تقریبا 50 میلیون نفر در جهان مبتلا به صرع باشند. تعداد مبتلایان به این بیماری در آمریکا 3/2 میلیون نفر برآورد شده است.
  • احمد شهیدزاده ماهانی صفحه 16
    یک فوق تخصص اعصاب کودکان، صرع را از جمله بیماری های شایع عنوان کرد و گفت: این بیماری هیچ محدودیتی در تحصیل، ازدواج و حتی بارداری ایجاد نمی کند.
    دکتر غلامرضا زمانی در همایش تازه های صرع در کودکان که در تالار حرکت برگزار شد، گفت: صرع یک بیماری قدیمی است و به طور متوسط یک درصد از افراد جامعه به آن مبتلا هستند.
  • صفحه 18
    کاربامازپین به دسته داروهای ضد صرع تعلق دارد. این دارو در درمان انواع مختلف صرع، به جز صرع آبسنس یا کوچک و نیز در بیماران دچار مشکل در عصب پنجم مغزی به کار می رود. به علاوه کاربامازپین در بیماری کره (chorea) اطفال، برخی بیماری های روانی، محرومیت از داروها و الکل استفاده می شود. کاربامازپین به شکل قرص تولید می شود.
  • صفحه 20
    داروی جدید به نام «بنزل» مورد تایید FDA (سازمان جهانی دارو و غذا) قرار گرفته است.
    از این دارو می توان به عنوان درمان تکمیلی در فرم شدیدی از حملات صرع به نام «سندروم لنوکس گوستات» استفاده کرد.
    این سازمان براساس مطالعه ای که به مدت چهار ماه بر روی بیماران 4 تا 30 ساله انجام شد، این دارو را تایید کرد.
    بیمارانی که تحت درمان با این دارو قرار گرفتند در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کردند، درصد کمتری دچار تشنج شدند.
    روش درمان صرع آلزایمر و شیزوفرنی کشف شد.
    محققان دانشگاه بروکسل راهی پیدا کرده اند که سلول های بنیادین جنین موش را به سلول های عصبی قشر مخ تبدیل می کنند. این راه امیدی بزرگ برای درمان بیماری های مغزی مثل آلزایمر و صرع و بسیاری بیماری های روانی و عصبی به شمار می رود.
  • صفحه 21
    زلزله 16 مهرماه جاری در مناطق شمالی و کشمیر آزاد تحت کنترل پاکستان موجب شد بسیاری از بازماندگان مبتلا به بیماری صرع و تشنج شوند.
    سازمان بهداشت جهانی روز جمعه در گزارشی با تایید شیوع این بیماری در مناطق «بالاکوت» و «مظفرآباد» سرمای زودرس و اضطراب درونی را عامل مهمی برای گسترش بیماری ها عنوان کرد.
    از دست دادن بسیاری از بستگان، فرزندان یا باقی ماندن یک نفر از مجموع چند خانواده و از بین رفتن تمامی دارایی افراد عامل مهم ایجاد تشنج و التهاب در بین بازماندگان زلزله است.
  • سوگند همدمی صفحه 22
    این جمله را مریم در دلش گفت و اشک بر روی گونه های سردش چکید. اما با خود فکر کرد که آیا باز هم پاییز بدون خنده سحر زیباست؟ ده آبان بود و کم کم سرما حس می شد، اما او دیگر چیزی احساس نمی کرد، نه گرما و نه سرما را، تنها چیزی که او احساس می کرد غمی بود که سال ها در قلبش هر لحظه او را به یاد روزهای سختی که داشت می انداخت.
  • مهدی افشاری صفحه 24
    برای کسی که خلق می کند خستگی مفهوم و معنی ندارد. امروزه کجایند آنان که از شخصیت خود در محصول کار خود مایه می گذاشتند؟ تنها چند نفری باقی مانده اند. جامعه تبدیل به نور دی شده است که سعی دارد همه را یکسان و شبیه به هم کند و کار ماشینی، انسان را به صورت ابزار و پیچ و مهره ماشین درمی آورد. البته هر یک از ما می خواهد شخصیت و اصالت خود را حفظ کند اما برای نمونه، حفظ خویشتن و تمایز از دیگران، تنها از راه انتخاب لباس کافی نیست. بلکه این تمایز باید از راه خلاقیت حفظ شود. اما این امر چگونه شدنی است؟ آسان نیست ولی ضروری است که شما استعداد اختراع و تخیل را که به خلاقیت منجر می شود در خود پرورش دهید، هر دقیقه از زندگی امکان خلاقیت را به شما عرضه می کند. شما می توانید شیوه هستی و زندگی خود را خلق کنید. نگذارید که سلیقه روز یا تصاویر شما را به دنبال خود بکشانند. بلکه آزادانه و آگاهانه درباره کار خود تصمیم بگیرید. نزد خودتان سیگار کشیدن را مردود سازید. آیا این اقدام امری مهم نیست؟ در خودتان اراده ایجاد کنید. آیا این کار تعیین کننده و سرنوشت ساز نیست؟ با سخنان خود، با مراقبت های خود و با کارهای خود، در دور و برتان یک فضای خوشبختی و آرامش و امن برای کسانی که دوستشان دارید، به وجود آورید. فکر نمی کنید که این کار بی نهایت ارزش دارد و به حساب می آید؟
  • فریبا مرادی عباس آبادی صفحه 25
    عموما تحصیل کردن را مناسب کودکان می دانیم. جامعه همیشه می خواهد کوچکترها را به فعالیت و تلاش بیشتر تحصیلی – یادگیری وادار کند و در این زمینه از بزرگترها توقع و خواست چندانی ندارد؛ چرا که درس خواندن و یاد گرفتن را فعالیتی درخور امکانات ذهنی کودکان و نوجوانان می داند. اما آیا فقط کودکان و نوجوانان می توانند درس بخوانند و بزرگسالان فاقد توانایی های لازمند؟ پاسخ منفی است. اتفاقا بزرگسالان مزیت های خاصی نسبت به جوان ترها در یادگیری دارند ولی تاکنون اطلاعات چندانی در این باره ارایه نشده است. این مقاله قصد دارد نکاتی را درخصوص امکانات یادگیری بزرگسالان و فواید آن بیان کند و این باور را که ادامه تحصیل در توان بزرگسالان نیست به چالش برانگیزد.
  • صفحه 26
    شبی در خواب خوش دیدم جمال مه سیمائیندا در داد ای مسلمان چرا در فکر فرداییبهر اندوه که افتادی مشو غمگین تحمل کنکه دارد هر شبی ظلمت به آخر صبح فردائیبه هنگام پریشانی مشو از یاد حق غافلزمسکینان مگردان رو تو در هنگام داراییغم و شادی دو جام اندر کف چرخ هست هر ایامکه این هر دو جام هر وقت بهر کس دارد تنهاییز صد رکعت نماز بهتر، خدمت شیطانز حال پریشانی اگر جویا شدی، مسلمانی
  • صفحه 27
    1) برگزاری جشن روز زنانجمن صرع ایران به مناسبت ولادت حضرت فاطمه الزهرا(س) جشنی را ویژه بانوان در تاریخ 20 خردادماه در تالار اشراق برگزار کرد. در این جشن که حدود 200 نفر از اعضا و خانواده های ایشان حضور داشتند، برنامه های مولودی خوانی و دف زنی اجرا شد و دو گروه ایلیا و جیبی فضای جشن را با شور و شعف زیادی همرده کرده و حضار با کف و هلهله آنان را همراهی کردند. در این برنامه سرکار خانم دکتر نسرین امیری در ارتباط با شاد زیستن سخنرانی کردند و در ادامه برنامه با اهدای لوح تقدیر از خدمات ارزنده سرکار خانم نسرین فرخی (مسئول دفتر روابط عمومی سابق انجمن) تشکر و قدردانی شد.