فهرست مطالب

گیاه و زیست بوم - پیاپی 44 (پاییز 1394)

فصلنامه گیاه و زیست بوم
پیاپی 44 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • گیاه شناسی
  • زینب کاوه سدهی، سید حمیدمتین خواه صفحه 3
    ظهورشناسی به مطالعه ی تکرار وقایع در سیکل زندگانی گیاهان مانند برگدهی، گلدهی گفته می شود. در این تحقیق که در 15 کیلومتری روستای ابیانه به مدت یک سال انجام شد، ظهورشناسی درختچه گز ((Tamarix ramosissima پرشاخه مورد مطالعه قرار گرفته است. یادداشت برداری و عکس برداری یک بار در هر ماه صورت گرفت و در پایان، اطلاعات خام موجود، دسته بندی و در نهایت تاریخ شروع کار و پایان بروز هر پدیده فنولوژی جمع بندی شد. برای کمی کردن داده ها در فواصل زمانی مختلف عکسبرداری انجام و مشاهدات مربوطه ثبت شد. برای بررسی کمی رنگ از نرم افزار فتوشاپ استفاده شد و در نهایت نتایج به صورت توصیفی و کمی نشان داده شدند. نتایج مشاهدات توصیفی نشان داد که در روزهای پایانی اسفند و اوایل فروردین ماه جوانه ها بر روی گیاه آشکار می شوند، شروع گلدهی از اوایل اردیبهشت ماه و میوه دهی از اواخر اردیبهشت ماه شروع می شود و ریزش بذرها در شهریور ماه است. نتایج به دست آمده از نمودارهای تغییرات رنگ برگ نشان داد که در مهر ماه منحنی های قرمز و سبز به یکدیگر برخورد کرده اند و این گویای تحول رنگ در برگ ها است. نمودار مربوط به گلدهی نشان می دهد که با شروع گلدهی از اوایل اردیبهشت ماه سه منحنی به هم نزدیک هستند و با ادامه گلدهی در گیاه سه منحنی از هم فاصله می گیرند، با توجه به نمودار مربوط به میوه، منحنی قرمز در تمام طول عمر میوه، بالاتر از سایر منحنی هاست.
    کلیدواژگان: ظهورشناسی، درختچه گز، تغییرات رنگ
  • حورا شرافتمندعطار، حسین ذبحی تفت، عطاالله شفیع، زهرا نجف طرقی صفحه 13
    گیاه رازک Humulus lupulus L. از تیره Cannabaceae گیاهی چندساله، دو پایه، بالا رونده و بومی مناطق شمالی ایران می باشد و در بیش تر نقاط جهان برای استفاده های دارویی و صنعتی کشت می شود. با توجه به کمبود اطلاعات علمی در زمینه ویژگی های ریخت شناسی این گیاه، بررسی آن مورد توجه قرار گرفت و خصوصیات تشریحی برگ، ساقه و دانه گرده گیاه رازک مطالعه شد. صفات آناتومیکی می تواند در شناسایی گیاه نیز موثر باشد. همچنین ویژگی های دانه گرده در زمینه های مختلف کاربرد دارد. گیاه رازک از منطقه زرین گل جمع آوری، نمونه هرباریومی تهیه و گیاه شناسایی شد. اپیدرم جداسازی و برش گیری به صورت دستی انجام شد، نمونه ها با کارمن زاجی و آبی متیل رنگ آمیزی، با میکروسکوپ نوری مشاهده و عکسبرداری انجام شد. دانه گرده از بساک ها خارج، با روش اردمن استولیز و عکسبرداری با میکروسکوپ نوری و الکترونی انجام شد، ساختار تشریحی به سایر دولپه ای ها شباهت دارد، دستجات آوندی منطقه بسیار وسیعی از ساقه را فرا گرفته و پیوسته است. قسمت میانی ساقه را مغز فرا گرفته و ساختار تشریحی برگ از نوع پشتی شکمی است. رگبرگ میانی به صورت برجسته و دستجات آوندی در آن به صورت پیوسته و هلالی است. دستجات آوندی در دمبرگ به صورت حلقوی و ناپیوسته هستند. دانه گرده سه منفذی، در دید قطبی کروی و در دید استوایی بیضوی و آراستاری آن اسکبریت با برجستگی زگیل مانند می باشد.
    کلیدواژگان: دانه گرده، ویژگی های آناتومیکی، Cannabaceae، Humulus lupulus
  • قاسم زارع بیدکی، محمدحسین ملاخلیلی صفحه 23
    با انجام مطالعه های فلورستیک و برداشت نمونه های گیاهی در دو فصل رویشی سال های 1387و 1388 در مجموع تعداد 157 گونه گیاهی در منطقه حفاظت شده باغ شادی مورد شناسایی قرار گرفته است. این گونه ها متعلق به 44 خانواده و 112 جنس گیاهی می باشند. بیش ترین گونه ها به ترتیب متعلق به خانواده های Asteraceae با 27 گونه (17 درصد کل گونه ها)، Poaceae با 16 گونه (10 درصد)، Faboideae با 15 گونه (9 درصد) و Rosaceae با 12 گونه (7 درصد) می باشد. تقسیم بندی گیاهان از نظر شکل زیستی بر اساس سیستم رانکایر انجام شده است، فرم کاموفیت بیش ترین فراوانی را داراست و 41 گونه را شامل می شود (41 درصد کل گونه ها) و بعد از آن با فاصله نزدیک فرم های فانروفیت و همی کریپتوفیت قرار دارند که به ترتیب دارای 40 و 29 گونه می باشند و بعد از آن ها فرم های تروفیت با 27 گونه و ژئوفیت با 10 گونه قرار دارد. طبقه بندی گیاهان بر اساس شکل رویشی نشان می دهد که بیش ترین گیاهان متطقه علفی می باشد که حدود 40 درصد کل گیاهان منطقه است و بعد از آن فرم های بوته ای با 27 درصد، درختچه ای با 17 درصد، علفی (گراس) با 9 درصد و درختی 6 درصد و بالا رونده 1 درصد قرار گرفته اند. آخرین بررسی برای طبقه بندی گیاهان به لحاظ دوام عمر گیاهان بوده، که بر این اساس گونه های چند ساله بیش ترین فراوانی را داشته و 53 درصد کل گونه ها را شامل می شود و بعد از آن به ترتیب گونه های پایا، یک ساله و دو ساله با درصد های 26، 16 و 5 قرار دارند.
    کلیدواژگان: شکل زیستی، فلور، فرم رویشی، گونه گیاهی، باغ شادی
  • محیط زیست
  • کامران پروانک، سیدافشین حسینی بلداجی صفحه 43
    این تحقیق با هدف بررسی توانایی گیاهان یونجه، کتان و آگروپایرون برای پالایش لجن نفتی پالایشگاه اصفهان و عکس العمل رشد این گیاهان به آلودگی نفتی در شرایط گلخانه انجام شد. برای این کار لجن نفتی پس از هوا خشک شدن به نسبت های صفر(شاهد)، 10 و 20 درصد وزنی با خاک غیر آلوده از زمین های اطراف پالایشگاه به طور کامل مخلوط و به صورت جداگانه در گلدان ریخته شد. آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. بر اساس نتایج، میانگین درصد جوانه زنی گیاه آگروپایرون با افزایش مقدار لجن از سطح 0 به سطح 10 و 20 درصد به طور معنی داری (P≤0.05) کاهش یافت. در گیاه کتان و یونجه این کاهش معنی دار نبود. میانگین ارتفاع، عملکرد ریشه و اندام هوایی گیاه اگروپایرون فقط در تیمار 20 درصد لجن نفتی نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی دار نشان داد. بنابراین، به دلیل رشد و عملکرد مناسب ماده خشک گیاهی و بیش تر بودن نسبت ریشه به اندام هوایی در گیاه آگروپایرون که سبب کاهش بیش تر کل هیدروکربن های نفتی می شود، استفاده از این گیاه برای پالایش لجن های نفتی پالایشگاه پیشنهاد می-شود.
    کلیدواژگان: آگروپایرون، لجن نفتی، کتان، گیاه پالایی، یونجه
  • فاطمه هادیان، سیدزین العابدین حسینی، سمیه دهداری صفحه 55
    سد یکی از سازه های دست بشر است که در کنار آثار مثبت، تخریبات بسیاری نیز در اکوسیستم به وجود می آورد که یکی از آن ها تغییرات پوشش و کاربری اراضی در محل مخزن آب و نیز اراضی اطراف است. هدف اصلی از این مطالعه بررسی تغییرات کاربری اراضی و تخریب پوشش گیاهی در محدوده سد ملاصدرا (استان فارس) طی یک دوره 24 ساله با استفاده از تصاویر ماهواره لندست می باشد. برای این کار 2 تصویر ماهواره ای متعلق به سال های 1986 و 2010 استفاده شد و تصحیح های (هندسی و اتمسفری) بر روی تصاویر اعمال و با روش طبقه بندی فازی نقشه کاربری اراضی منطقه در هر دو دوره تهیه شد که به ترتیب دارای صحت کاربری و ضریب کاپای بالاتر از 86% و 78/ 0 بودند. روش مقایسه پس از طبقه بندی برای پایش تغییرات کاربری اراضی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که با ساخت سد ملاصدرا سطح بسیاری از اراضی مرتعی و کشاورزی (791 هکتار) نابود شده اند و نیز میزان خاک بدون پوشش نیز در منطقه افزایش داشته است (از 43/ 101 به 74/ 1618 هکتار) و در مورد سطح مراتع کاهش در حدود 6 % (81/ 9189 به 9/ 8622 هکتار) دیده می شود و نیز میزان اراضی کشاورزی حدود 1730 هکتار کاهش داشته است. که این امر ضرورت مطالعه های زیست محیطی را در احداث سد ها نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پایش، سد ملاصدرا، سنجش از دور، پوشش گیاهی
  • مریم پناهنده، نبی الله منصوری، نعمت الله خراسانی، عبدالرضا کرباسی، برهان ریاضی صفحه 69
    امروزه خطرات ناشی از آلودگی شدید پساب های صنعتی و خاک های مجاور و نفوذ این آلودگی به منابع سطحی و زیرزمینی آب کشور، به یک نگرانی ملی تبدیل شده و یا فتن راه حل هایی برای رفع این خطرات پیش از بروز فاجعه ای زیست محیطی، در بسیاری از نقاط کشور ضروری می باشد. در اکوسیستم های آلوده به فلزات سنگین، استفاده از گیاهانی که توانایی رشد، سازگاری و جذب فلزات را دارند، به عنوان یکی از روش های پاک سازی است. در این بررسی غلظت فلزات سنگین در دو گونه گیاهی فراگماتیس و تراپا در تالاب انزلی در سه بخش شرقی، غربی و جنوبی مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از روش اسپکترو فتومتری جذب اتمی غلظت دو فلز ضروری مس و روی و همچنین سه فلز غیر ضروری سرب، کادمیوم و کروم سنجش شد. با توجه به نتایج بدست آمده از این بررسی ترتیب غلظت فلزات سنگین در هر سه بخش تالاب انزلی از رابطه Cd
    کلیدواژگان: اسپکتروفتومتری، تالاب انزلی، فاضلاب صنعتی، Trapa natans Phragmites australis
  • گیاهان دارویی
  • علی اکبر تجلی، امیر روشندل پور، اکبر گندمکار قالهری صفحه 81
    گونه های Achillea millefolium و Achillea filipendulina دارای خواص دارویی بسیاری بوده و فراوان در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به اینکه بیش تر مطالعه های انجام شده تاکنون بر روی گونه های وحشی و در شرایط طبیعی بوده است، این تحقیق با هدف تعیین میزان درصد ترکیبات شیمیایی آن ها در شرایط زراعی و بدون تنش های محیطی انجام گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که سه ترکیب اصلی گونه های Achillea millefolium و Achillea filipendulina به ترتیب عبارتند از: (63 /23%) 1،8-Cineole، (7/82%) Pinocarvone و 85/ 5%) β-pinene) و (45/82%)Santolina alcohol، (7/91%) 1،8-Cineole، (6/42%) Borneol. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که اگر چه از نظر نوع ترکیبات اصلی تفاوت معنی داری بین شرایط وحشی و زراعی وجود ندارد ولی از نظر تعداد، ترکیبات گونه های وحشی به مراتب بیش تر از تعداد ترکیبات در شرایط اهلی و زراعی می باشند که می تواند ناشی از تنش های مختلف محیطی در شرایط طبیعی باشد که در شرایط زراعی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: Achillea filipendulina، Achillea millefolium، ترکیبات اسانس، شرایط زراعی
  • شیوا خلیل مقدم، آتوسا علی احمدی صفحه 89
    با توجه به اهمیت بررسی گیاهان به عنوان منابع مناسبی برای یافتن ترکیبات ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانتی جدید، در این مطالعه 9 گونه گیاهی مختلف از نظر خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانتی بررسی شدند. عصاره متانولی اندام هوایی گیاهان با استفاده از روش خیساندن به دست آمد. سپس اثرات ضد باکتریایی عصاره های به دست آمده، به روش تعیین کم ترین غلظت مهار کننده رشد و کم ترین غلظت کشنده باکتری ها در محیط کشت مایع، انجام شد. از روش سنجش میزان بازداری رادیکال های آزاد 1و1دی فنیل 2-پیکریل هیدرازیل (DPPH) برای سنجش اثر آنتی اکسیدانتی استفاده شد. نتایج نشان داد که در بین گیاهان مورد بررسی، گیاه Artemisia sieberi بهترین اثرات ضد باکتریایی را دارد(حداقل غلظت بازدارندگی باکتریایی در برابر B.cereus، S.aureus، E.coli وp.aeroginosa به ترتیب برابر با mg/ml 2، mg/ml 2، mg/ml 7 و mg/ml 16(. گیاه Nepeta crassifolia باIC50 برابر با μg/ml 3/6 بهترین اثرات آنتی اکسیدانتی را دارد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدانتی، ضد باکتریایی، عصاره متانولی، گیاه، علف های هرز
  • مرتع
  • عباس باقری، محمد جعفری، محسن موحدی دهنوی، سیداکبر جوادی، علی اشرف جعفری صفحه 99
    برای بررسی تاثیر مغناطیسی کردن آب و بذر بر روی رشد رویشی ساقه و ریشه و گیاهچه در گونه Festucaarundinacea آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل فاکتور شدت آب مغناطیسی در پنج سطح (صفر، 5/ 2، 5، 5/ 7 و 10کیلوگوس) و شوری در چهار سطح (صفر، 100، 200، 400 میلی مولار کلرید سدیم و کلرید کلسیم به نسبت یک به یک) و دو نوع بذر (شاهد و مغناطیس شده) بودند. نتیجه های تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر شدت میدان مغناطیسی بر همه ی صفات در سطح یک درصد (P<0. 01) معنی دار بود. اثر متقابل شوری و بذر مغناطیس شده و شدت میدان مغناطیسی و بذر مغناطیس شده برای همه صفات بجز وزن ساقه معنی دار بود و بیش ترین رشد طولی ساقه و ریشه و طول گیاه تحت تاثیر میدان مغناطیسی 5/ 2 کیلوگوس در تیمار آب بدون شوری مشاهده شد، اما بیش ترین مقدار وزن ریشه و ساقه و گیاه در میدان مغناطیسی 10 کیلوگوس در تیمار آب بدون شوری مشاهده شد. در همه ی سطوح شوری میانگین صفات اندازه گیری شده در بذر مغناطیس شده نسبت به بذر معمولی بیش تر بود. علاوه بر این بذر مغناطیس شده و آب مغناطیس شده اثرات افزایشی بر همه ی صفات اندازه گیری شده نشان دادند. تحت تاثیر شوری 400 میلی موس همه گیاه ها از بین رفتند.
    کلیدواژگان: آب مغناطیسی، شوری، گوس، میدان مغناطیسی، Festucaarundinacea
|
  • Kavehsdehy, S.H.Matinkhah Page 3
    Phenology is the study of the repeating events in plant life cycle such as leafing, flowering, etc. Thus far, the phenology of Iranian Tamarixramosissima has not been addressed in the research. In the present experiment, the phenology of this species is explored. The study was carried out for one year in the areas around Abyaneh village. Data were collected every month through recording and photographing. Finally, the raw database was categorized and the onset and termination of every phonological event was concluded. Pictorial time series were used to produce quantifiable data. Photoshop software was applied to determine R.G.B. digits for every color of the plant components and the results were depicted descriptively and quantitatively. Descriptive phenological monitoring indicated that bud formation takes place during late February-early March. Flowering and fruiting occur in early and late April,respectively. Seed scattering happens in August.The charts of leaf color change showed that the red and green curves collidefrom late September to early October, which illustrates leaf color evolution. The flowering chart demonstrated that, parallel with the onset of flowering during early April, the three curves get close but as flowering continues in the plant, they diverge from each other. The fruiting chart indicated that the red curve was above the other curve during fruit’s lifetime.
    Keywords: Phenophasis, Salt Cedar, Color changes
  • H.Sherafatmand Attar, H.Zebhi Taft, A.Shafi, Z.Najaf Targhi Page 13
    Hop (HumuluslupulusL.), fromCannabaceae family, is a perennial herb and dioecious climbing plant, and native to the Northern regions of Iran. In most parts of the world, it is grown for pharmaceutical and industrial purposes. Considering the lack of scientific data with respect to the morphological characteristics of this plant, it was explored and the anatomical characteristics of the leaf, stem, and pollen grains of hopswere studied. The anatomical characteristics can also be effective in identifying plants. The characteristics of pollen can be used for different purposes. The plant was collected from ZarrinGolregion, its herbarium specimen was prepared, and it was identified.The epidermis was separated and the samples were carefully observed under light microscope andphotographed after sectioning and staining them with methylen blue and carmen aluminize. The pollen grainswere taken from anther and were acetolyedusingErdtman method. They were also photographed by means of light and electronic microscope. The anatomical structure of this plant is similar to other dicotyledonous plants. The vascular bundles cover a continuous and significant area of the stem. The middle part of the stem contains pith and the anatomical structure of the leaf isdorsiventral. The midrib is prominent and its vascular bundles are continuous and arched. The vascular bundles in the petiole are ring-shaped and discontinuous.The pollen grain istriporate, spheroidal in polar view and oblate in equatorial view, with warty-like bumps in itsscabrate.
    Keywords: Cannabaceae, Humuluslupulus, Pollen grain, Anatomical characteristics
  • G.Zarebidoki, M.H.Mollakhalili Page 23
    Through a floristic study and plant sample collection during two growing seasons in 2008 and 2009, a total of 157 plant species was detected in BagheShadi protected area. These species belong to 44 families and 112 genera of plants. Most of the species belong to the family of Asteraceae with 27 (17%), Poaceae with 16 (10%), Faboideae with 15 (9%), and Rosaceae with 12 (7 %) species of the total. The classification of plans with respect to the life form was carried out according toRaunkiersystem. The Hamaephyte form is the most common and consists of 41 species (41% of total species) and closely next to that are Phanerophytes and Hemicryptophytes forms respectively with40 and 29 species. After these are Therophytesand Geophyteswith 27 and 10 species, respectively. The classification of plants based on the growth form shows that most of the plants in this area, which is about 40% of the total area, are herbaceous. Next to that are the bush, shrub, grass, tree, and the climbing forms with 27%, 17%, 9%, 6%, and 1%, respectively. The last experiment related to the analysis of the plants with respect to the durability of their life which indicated that the species with a few years of lifespan are the most frequent, comprising 53% of all species. Next to them are the perennial, annual, and two-year-old species, respectively with 26%, 16%, and 5%.
    Keywords: Life form, Flora, Growth form, Plant species, Bagh, e Shadi
  • K.Parvanak, S.A.Hosseiniboldaji Page 43
    The present study was carried out to study germination and growth capabilitiesof three plants including alfalfa (Medicago sativa L.), flax (Linumusitatissimum L.), and wheatgrass (Agropyronelongatum (Host). Beauv) for the refinement of petroleum sludge of Isfahan Oil Refinery and their growth response to petroleum pollution under greenhouse conditions.For this purpose,the air-dried petroleum sludge sample was added to the uncontaminated soil of the lands around the oil refinery – at ratios of 0 (control), 10, and 20% (w/w) – mixed thoroughly, and placed in plastic pots. The experiment was carried out in a completely randomized split-plot design with three replications. The results indicated that germination percentage of wheatgrass significantly reduced (at P≤0.05) with an increase in sludge level from 0 to 10 and 20 %. This reduction was not significant foralfalfa and flax. The average height, root, and shoot yields of wheatgrass significantly reduced in 20% petroleum sludge treatment compared to the control. Accordingly, considering the growth, the high yield of the dry-matter, and the higher ratio of root to shoot in wheatgrass which results in more reduction of the total petroleum hydrocarbons, the application of this plant is recommend for phytoremediation of refinery petroleum sludge.
    Keywords: Petroleum sludge, Phytoremediation, Alfalfa, Flax, Wheatgrass
  • F.Hadian, S.Z.Hosseini, S.Dehdari Page 55
    Dam is one of the manmade structures that, despite its positive effects, brings about several destructions in the ecosystem one of which is the changes made in the vegetation and usages of the lands located in and around the reservoir of the dam. The aim of this article is to explore the changes in the land use and the destruction of the vegetation around Molasadra dam (in Fars province) in a 24-year period by means of Landsat satellite images. For this purpose, two satellite images taken in 1986 and 2010 were applied and geometric and radiometriccorectionswere made on the images. Using Fuzzy method, the land use images of the region were prepared for the two periods. Theircontrol accuracy and Kappa coefficient were above 86%and 0.78, respectively. Post-classification techniques were applied to detect the changes in theland use. The results indicated that the construction of Molasadradam has destroyed several range and agricultural lands (comprising 791 ha). Furthermore, the lands without vegetation in the region have increased (from 101.43 to 1618.74 ha). The rangelands decreased about 6% (from 9189.81 to 8622.9) and the agricultural lands decreased to about 1730 ha. The findings illustrate the essence of the environmental analyses prior to the construction of dams.
    Keywords: Monitoring, Molasadra dam, Remote measurement, Vegetation
  • M.Panahandeh, N.Mansuri, N.Khorasani, A.Karbasi, B.Riazi Page 69
    Nowadays, the risk of severe infection resulting from industrial sewage which contaminates the surface and groundwater resources of the country has become a national concern. Hence, finding solutions to address these problems before the occurrence of an environmental disaster in many parts of the country appears to be essential. Using plants which have the capacity to grow, adapt, and absorb metals is considered a clearing method in the ecosystems polluted with heavy metals. In the present study, the concentration of heavy metals in two plant species, i.e. Trapanatans and Phragmitesaustral, was explored in three (eastern, western, and southern) parts of Anzali wetland. The atomic absorption of the concentration in two essential (i.e., copper and zinc) and three nonessential (i.e., lead, cadmium, and chromium) metals was measured using the spectrophotometric method. The results indicated that the concentration of the heavy metals in the three parts of the wetland followed Cr Keywords: Anzali wetland, Industrial sewage, Spectrophotometry, Trapanatans, Phragmitesaustralis
  • A.A.Tajali, A.Roshandelpour, A.Gandomkar Page 81
    Achilleafilipendulina and Achilleamillefoliumspecies have different medicinal qualities and are frequently used in traditional medicine. Given that research thus far has mostly focused on the wild species under natural conditions, the present experiment sets out to determine the percentage of their chemical compounds under field conditions, in the absence of the environmental stresses. The results indicated that the three main compounds in Achilleafilipendulina and Achilleamillefolium are: Santolina alcohol(45.82%), 1,8-Cineole(7.91%), α-pinene(3.85%), and 1,8-Cineole(23.63%), Pinocarvone(7.82%), β-pinene(5.85%),respectively.Furthermore, the findings revealed that although there is no significant difference between the wild and field conditions with respect to the type of compounds, the compounds in the wild species significantly outnumber those of the field species which may be attributed to different environmental stresses in the natural environment that are not present under the field condition.
    Keywords: Achilleafilipendulina, Achilleamillefolium, Essential oil compounds, Field conditions
  • S.Khalil Moghaddam, A.Ali Ahmadi Page 89
    Given the importance of plant sasuseful sources for extracting newanti-bacterial andantioxidant compounds, thisstudy explored eight different plants species for antioxidantand antimicrobial properties. The methanol extract of the aerial parts of the samples was prepared by means of the maceration method. Afterwards, the antibacterial effects of the obtained extracts were analyzed by determining minimum inhibitory and bactericidal concentrations in the liquid cultivation environment. DPPH inhibition assay was appliedtoevaluate theantioxidant effect of the samples.The results indicated that Artemisiahas the bestantibacterial and Nepetacrassifolia (with IC50 = µg/ml 3.6) hasthe best antioxidant effect.
    Keywords: Anti, bacterial, Anti, oxidant, Methanol extract, Plant, Weed
  • A.Bagheri, M.Jafari, M.Movahedi Dehnavi, S.A.Javadi, A.A.Jafari Page 99
    To evaluate the effect of magnetizing water on the growth of the stems, roots, and seedlings inFestucaarundinacea species, a factorial randomized block design experiment was carried out. The experiment treatments included: magnetic fields in five levels (0, 2.5, 5, 7.5, and 10 kilo Gauss), salinity levels (0, 100, 200, and 400 Mm sodium chloride and calcium chloride) and two seeds (control and typical of the magnet).The resultsof the analysis of varianceshowed thatthe magnetic fieldeffectonalltraitswas significantat P<0.01.The interactive effectsof salinityand seed magnetic and seedmagnetic andmagneticfieldwere significant for alltraits except the stem weight. The maximum growth of the stems, roots, andplant length belonged to 2.5 kilogauss magnetic fieldin thetreatedwater withoutsalt. Maximum growth of roots,stems,andplantweight was obtained from 10kilogauss magnetic fieldin thetreatedwater withoutsalt.At all levelsofsalinity, theaverage amount of the evaluated traits was greater in the magnetized seed compared to the normal one. In addition, the effects of seed magnetic and magnetic water on all the attributes were positive. All plants were dried under 400mM salinity effect.
    Keywords: Magneticwater, Magnetic field, Salinity, Festucaarundinacea, Gauss