فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت منابع انسانی - سال ششم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1393)

نشریه پژوهش های مدیریت منابع انسانی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مهدی الوانی، مجتبی رئیس صفری* صفحات 1-23
    با توجه به کاربرد روزافزون فناوری اطلاعات در سازمان ها، به عنوان یک مزیت رقابتی، هر سازمان برای تطبیق با فضای جدید، بایستی درکی عمیق از راهبردهای مدیریت منابع انسانی به دست آورد تا از این رهگذر و در جریان رقابت فشرده، از مزیت های رقابتی به کارگیری فناوری در عصر فناوری اطلاعات استفاده کند. هدف از انجام این تحقیق، بررسی تفاوت بین رویکرد راهبرد سازمان ها در تطبیق راهبردهای مدیریت منابع انسانی با راهبردهای فناوری اطلاعات برای پاسخ گویی به نیاز های خدماتی مشتریان وکسب مزایای رقابتی است. پژوهش حاضر، تحقیق کیفی از نوع تحلیل محتوا است که برای گردآوری داده ها از ابزار مصاحبه استفاده شده است. جامعه ی آماری در این پژوهش دو بانک بزرگ کشور (بانک ملت و بانک پارسیان) می باشدکه برای انتخاب نمونه های تحقیق از روش گلوله برفی[1] استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که هر دو بانک با بهره گیری از رویکرد های متفاوت در راهبردهای مدیریت منابع انسانی قابلیت ها و توانایی های خود را در به کارگیری اثربخش فناوری اطلاعات برای توسعه ی خدمات بانکی و کسب مزایای رقابتی، بهبود بخشیدند.
    کلیدواژگان: صنعت بانکداری، راهبرد فناوری اطلاعات، راهبرد منابع انسانی
  • مجتبی اسکندری، علی فرهی، ابوالفضل محمدی، محمدرضا قربانی صفحات 25-45
    علمای مدیریت، اذعان دارند که تصمیم گیری در همه ی شرایط مهم است؛ ولی در سازمان هایی که با امنیت کشور و مردم سروکار دارند، اهمیت آن دوچندان می شود. عوامل متعددی بر تصمیم گیری فرماندهان و مدیران موثر است از آن جمله: عوامل سازمانی، عوامل فردی، محیط و اطلاعات. این مقاله، به بررسی و تحلیل عوامل فردی فرماندهان و مدیران از جمله: شخصیت، سبک جمع آوری و ارزیابی اطلاعات، تصاویر ذهنی و ملاک های ارزیابی موثر بر تصمیم گیری می پردازد.
    جامعه ی آماری تحقیق شامل فرماندهان و مدیرانی است که در یکی از نیروهای مسلح مشغول خدمت می باشند. داده ها از طریق پرسش نامه جمع آوری و برای تحلیل آنها از تکنیک تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج نشان داد بین سبک جمع آوری و سبک ارزیابی اطلاعات فرماندهان و مدیران جامعه مورد مطالعه با تصمیم گیری آنها رابطه ای معنادار وجود دارد. همچنین تصاویر ذهنی- به ویژه تصویر از هدف- و ملاک های ارزیابی با انتخاب، رابطه ی مستقیم یا غیرمستقیم دارند.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، اطلاعات، تصویر از خود، تصویر از ارزش ها، تصویر از هدف، جلب منفعت، دفع ضرر
  • ابوذر مطیع دوست، حسین نظم فر، مهسا بشردوست صفحات 47-66
    در این تحقیق، تلاش شده است تا عوامل موثر بر بهره وری منابع انسانی کاربری های آموزشی شناسایی شود. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی و جامعه ی آماری آن، کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه های پیام نور استان گیلان و تعداد نمونه ها نیز براساس روش نمونه گیری گروهی، 112 نفر بوده است. برای رسیدن به هدف این تحقیق، از روش تحلیل عاملی (از نوع اکتشافی) استفاده شده است. نتایج، حاکی از آن است که درنهایت 5 عامل اصلی موثر بر بهره وری منابع انسانی کاربری های آموزشی شناسایی شدند که به ترتیب عبارتند از: سرمایه انسانی اولویه، سرمایه ی انسانی ثانویه، سرمایه ی ساختاری، عوامل محیطی– مکانی و سرمایه ی ارتباطی. از ترکیب عوامل اول، دوم، سوم و پنجم، مجموعا عامل سرمایه ی فکری به دست می آید و عامل چهارم نیز عامل محیطی– مکانی است. درنتیجه، عامل سرمایه ی فکری و عامل محیطی–مکانی به عنوان مهم ترین عوامل موثر بر بهره وری منابع انسانی کاربری های آموزشی شناسایی شده اند.
    امروزه بهره وری از جمله موضوعات جذابd است که جذابیت و کاربرد آن فقط محدود به یک رشته یا شاخه از علم نمی شود، بلکه محققان علوم مختلف هر یک از منظری به بررسی آن می پردازند. در این تحقیق تلاش شده تا عوامل موثر بر بهره وری منابع انسانی کاربری های آموزشی شناسایی شود. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و جامعه آماری این پژوهش نیز کارکنان و اعضای حی ها علمی دانشگاه های پیام نور استان گیلان و تعداد نمونه ها نیز بر اساس روش نمونه گیری گروهی 112 نفر بوده است. برای رسیدن به هدف این تحقیق از روش تحلیل عاملی (از نوع اکتشافی) استفاده شده است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که در نهایت 5 عامل اصلی موثر بر بهره وری منابع انسانی کاربری های آموزشی وجود دارند که این عوامل مجموعا قادر به توضیح تقریبا 73 درصد از واریانس کل متغیرها می باشند. این 5 عامل به ترتیب عبارتند از: سرمایه انسانی 1، سرمایه انسانی 2، سرمایه ساختاری، عوامل محیطی–مکانی و سرمایه رابطه ای. از ترکیب عوامل اول، دوم، سوم و پنجم، مجموعا عامل سرمایه فکری حاصل می شود و عامل چهارم نیز عامل محیطی–مکانی می باشد.
    کلیدواژگان: بهره وری منابع انسانی، کاربری های آموزشی، سرمایه ی فکری، عوامل محیطی، مکانی، استان گیلان
  • منصور صادقی مال امیری صفحات 67-92
    پایه های توسعه ی جوامع توسط افرادی شکل می گیرد که متناسب با استعداد برترشان فعالیت می کنند. آنچه در این خصوص مهم است، فراهم کردن شرایط به نحوی است که همه بتوانند متناسب با استعداد برتر خود مشغول به کار شوند. از این رو، پژوهش حاضر، با هدف بررسی متغیرهای موثر بر استعداد انجام شده است. برای رسیدن به این هدف، معطوف به سوالات تحقیق، با رویکردی اکتشافی و کیفی، ادبیات مورد بررسی قرار گرفت که به اکتشاف الگوی تحلیل متغیرهای موثر بر استعداد منجر شد. این الگو که متشکل از دو بعد، چهار عامل، پنج مولفه و 276 شاخص است، نشان می دهد که عوامل سه گانه بعد محیطی شامل «خانواده»، «سیستم های آموزشی» و «کسب وکار» از طریق مجموعه ای از مولفه های پیش برنده و بازدارنده بر بعد فردی اثر گذاشته و فرد را به سمت فعالیت متناسب استعداد برترش یا خارج از آن، سوق می دهند. برای سنجش مولفه ها، تعداد 276 شاخص به دقت تنظیم شده است که بیانگر محیط مساعد/ نامساعد برای فعالیت متناسب با استعداد بوده و متصدیان عوامل محیطی می توانند از آن ها برای بناکردن محیط مساعد برای فعالیت متناسب استعداد برتر، بهره گیرند. همچنین، مشخص شد زمانی که افراد خارج از استعداد برترشان فعالیت می کنند، «حاضرین غایب» در شعاع تربیتی خانواده، فضای آموزشی و محیط کسب وکار هستند و- در مقابل- هنگامی که متناسب با استعداد برترشان فعالیت می کنند، «حاضرین حاضر» در شعاع تربیتی خانواده، فضای آموزشی و محیط کسب وکار هستند.
    کلیدواژگان: استعداد، خانواده، سیستم های آموزشی، کسب و کار
  • فرزانه مزینانی*، منوچهر کامکار، غلامرضا منشئی صفحات 93-108
    مهارت های ارتباطی در سطوح مختلف سازمان از آن جهت اهمیت دارد که تنها ازطریق ارتباطات است که ما می توانیم اطلاعات مورد نیاز را در جهت تصمیم گیری های موفق برای سازمان خود فراهم کنیم. این مقاله، به دنبال آن است که رابطه ی مهارت های ارتباطی کارکنان با رضایت مشتریان را در نمایندگی های مجاز شرکت ایران خودرو تهران مورد بررسی قرار دهد. روش تحقیق «همبستگی» بوده و از یک نمونه ی 211 نفری از کارکنان بخش فروش نمایندگی های مجاز شرکت و مشتریان شان برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. داده های جمع آوری شده، ازطریق رگرسیون همزمان تحلیل شده است. نتایج نشان داد که به طور کلی وجود مهارت ارتباطی مناسب کارکنان با رضایت مشتریان آنها رابطه ای مثبت داشته است؛ همچنین، یافته های دقیق تر نشان دادند که مهارت های کلامی کارکنان عامل پیش بینی کننده ی قوی تری برای رضایت مشتریان بوده است.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، مهارت کلامی، مهارت شنود، مهارت بازخورد، رضایت مشتری
  • سید رضا سید جوادین، آرین قلی پور، محمد جانعلی زاده شوکی صفحات 109-127
    اگرچه در مطالعات مدیریت به مقوله ی رهبری و سبک های مختلف آن تاکید فراوانی شده است، اما برخی سبک ها کمتر مورد توجه قرارگرفته و این بخش به عنوان نیمه ی تاریک رهبری قلمداد می شود. یکی از سبک های یادشده، سبک رهبری زهرآگین است. هدف پژوهش فعلی، شناسایی اثرات به کارگیری این سبک بر نتایج و پی آمدهای منابع انسانی است. روش تحقیق، از نوع کیفی بوده و برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه استفاده شده است. جامعه ی آماری شامل استادان مدیریت دانشگاه های سراسری منتخب شهر تهران بوده و از این بین، تعداد 15 نفر با استفاده از روش گلوله برفی انتخاب شدند. به منظور تحلیل داده ها، روش تحلیل محتوا مورد استفاده قرارگرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد که استفاده از سبک یادشده، موجب کاهش سطح رضایت شغلی، افت سطح تعهد سازمانی در بلندمدت، افزایش نرخ ترک خدمت، افزایش میزان تنش و تسریع فرسودگی شغلی، کاهش میزان انگیزه ی شغلی، عدم تغییر میزان غیبت، کاهش احساس امنیت شغلی، کاهش میزان عملکرد و بهره وری، کار گروهی محدود، کاهش میزان رفتارهای شهروندی سازمانی واقعی و عدم تمایل رهبران به توانمندسازی کارکنان گردیده است.
    کلیدواژگان: سبک های رهبری، رهبری زهرآگین، نتایج و پیامدهای منابع انسانی
  • محمد اکبری*، کیوان صالحی صفحات 129-155
    هدف پژوهش حاضر، سنجش سبک رهبری برای سطوح معاونین، مدیران و روسای یکی از شرکت های گروه سایپا از دو بعد خود ارزیابی و ارزیابی توسط کارکنان از یک سو و بررسی روابط بین ویژگی های جمعیت شناختی کارکنان و سبک و پی آمدهای رهبری مدیران از دگرسو بوده است. برای سنجش سبک رهبری، از نظریه ی مدل کامل رهبری[1] و به منظور گردآوری داده ها از پرسش نامه MLQ[2] بهره گرفته شد. این مطالعه، یک پژوهش کاربردی و در زمره ی تحقیقات توصیفی، از نوع مطالعات همبستگی است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آماری توصیفی و استنباطی (شامل آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تی مستقل) استفاده شد. نتایج نشان داد که پی آمدهای رهبری (انگیزش کارکنان، رضایت کارکنان و اثربخشی رهبری) با سبک رهبری تحول آفرین، رابطه ای مثبت و معنادار دارد. هم چنین شکاف معناداری بین نمرات خودارزیابی و نمرات پیروان به دست آمد؛ به گونه ای که مدیران، معاونین و روسا در خودارزیابی، نمرات بالاتری را به خود داده بودند. هم چنین، تفاوت معناداری بین پی آمدهای رهبری و وضعیت سبک رهبری تحول آفرین[3] در بین سطوح مدیریتی به تایید رسید. بین ویژگی های جمعیت شناختی پیروان و ادراک شان از سبک و پی آمدهای رهبری فقط در سطح معاونین رابطه ی معنا داری دارد.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، پی آمدهای رهبری، اثربخشی، انگیزش، رضایت کارکنان
  • احمد خائف الهی، شاپور شرافت صفحات 157-182
    یکی از جنبه های مهم در رابطه با کار و فعالیت سازمانی و حرفه ای، موضوع کارراهه ی فردی است. تحقیق حاضر با هدف تاثیر ابعاد کارراهه ی انتخابی فرد بر پی آمدهای سازمانی (عملکرد شغلی و رضایت شغلی) صورت گرفته است. تحقیق از نوع پیمایشی بوده و برای جمع آوری داده ها، 384 پرسش نامه به طور تصافی بین کارکنان بانک کشاورزی در شهر تهران، به عنوان نمونه توزیع گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها و آزمون فرضیات از آزمون رگرسیون استفاده شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که ابعاد کارراهه، بر عملکرد شغلی اثری مثبت و معنادار داشته و بر رضایت شغلی اثری ندارد؛ ولی تاثیر ابعاد کارراهه با لحاظ عوامل شغلی، بر پی آمدهای سازمانی مثبت و تعیین کننده است.
    کلیدواژگان: کارراهه، پی آمدهای سازمانی، عوامل شغلی، عملکرد شغلی، رضایت شغلی
  • پیمان اخوان، حیدر امیران، اکبر رحیمی صفحات 183-205
    مزایای بی شماری که اشتراک دانش می تواند برای سازمان به همراه آورد، آنرا به عنوان یکی از مراحل کلیدی فرایند مدیریت دانش معرفی نموده است. تحقیقات مختلف، به شناسایی عوامل موثر بر اشتراک دانش پرداخته و مدل هایی را نیز در این زمینه پیشنهاد داده اند.این مقاله، با معرفی دو عامل موثر در اشتراک دانش شامل عوامل انگیزشی و علاقه به روش های اشتراک دانش، مدل کاربردی اشتراک دانش را معرفی نموده و با مقایسه ی این مدل در محیط های تحقیقاتی و تولیدی نشان می دهد که به کارگیری این دو متغیر، بیش از 60 درصد رفتار اشتراک دانش را موجب شده و نسبت به سایر عوامل موثر در اشتراک دانش، نقش بسیار پررنگ تری را ایفا می نمایند. درنهایت، مدل کاربردی اشتراک دانش ارایه شده، با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) و نرم افزار Lisrel 8.8 در هر یک از محیط های تحقیق مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: اشتراک دانش، عوامل انگیزشی، علاقه به روش های اشتراک دانش، مدل سازی معادلات ساختاری
  • غلامرضا بردبار، محمدرضا زارع بنادکوکی، فریده موسی بیکی، معصومه آبی کاری، نرگس منتظری هدش صفحات 207-235
    توجه به اهمیت مدیریت منابع انسانی و نیاز روزافزون به آن در سازمان ها و اداره ها و همچنین، گستردگی حوزه های تحقیقاتی در این زمینه، بررسی روند پژوهش در مدیریت منابع انسانی مهم است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی سیر تغییر و تحول پژوهشی در حوزه های تحقیقاتی مدیریت منابع انسانی و پیش بینی روند آینده ی آن است. در این راستا، تعداد 50014 مقاله ی مربوط به مدیریت منابع انسانی که طی سال های 1962 تا 2011 در 81 نشریه منتشر شده است، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت و با استخراج داده ها، ذخیره سازی در بانک اطلاعاتی و تحلیل روند 50 سال گذشته، تلاش شد با استفاده از تحلیل سری های زمانی به پیش بینی 10 سال آینده ی هر یک از حوزه های تحقیقاتی مدیریت منابع انسانی پرداخته شود. نتایج روند صعودی را در تمامی حوزه ها، به خصوص: روابط کار و کار گروهی؛ تجزیه وتحلیل شغل؛ سامانه های اطلاعاتی و مدیریت راهبردی منابع انسانی، نشان می دهد.
    کلیدواژگان: روابط کار و کار گروهی، تجزیه وتحلیل شغل، سامانه های اطلاعاتی، مدیریت راهبردی منابع انسانی، سری های زمانی
|
  • Mahdi Alvani, Mojtaba Safari* Pages 1-23
    Due to the increasing usage of information technology as a competition advantage in organizations، it seems necessary for organizations to have a deep understanding of human resource strategies for adaptation to this new situation. This will make organizations capable of making use of the technology in the era of information technology. This research is intended to investigate the differences between organizations in their strategies for adapting their human resource approaches to information technology strategies for responding to their clients’ needs to services and acquiring competition advantages. This is a qualitative research making use of content analysis. Data is collected by questionnaires. Research community involves two Iranian great banks (Mellat Bank and Pasargad Bank). Sample group is selected by snowball sampling method. The results indicated that both banks have been able to improve their capabilities in making effective use of information technology for developing banking services and acquiring competitive advantages by applying different human resource strategies.
    Keywords: Banking Industry, Information Technology Strategy, Human Resource Strategy
  • Mojtaba Eskandari, Ali Farrahi, Abulfazl Mohamadi, Mohammad Ghorbani Pages 25-45
    All scholars of management believe that decision making is important in any situation. Yet، it is moreimportant in organizations associatedwith the country’s security. Several factors affect decisionmaking by commanders and managers including organizational factors، environment and information. This research intends to investigate individual factors relating to the commanders and managers، such as personality، method of data gathering and evaluation، mental images and criteria for evaluation. Research community includes all of the commanders and mangers in one of the forces of the Iranian armed forces. A questionnaire was used to collect data، and rout analysis techniqueswereused for data analysis. The results indicated that data collection style and that of the evaluation of commanders and managers were significantly related totheir decision making. The researchers also found out that mental image –especially the image of the objectives- and evaluation criteria were directly or indirectly related.
    Keywords: Decision Making, Information, Self, Image, Image of the Values, Image of the Objectives, Profit Making, Loss Prevention
  • Pages 47-66
    This research is intended to investigate the factors which affect educational application of human resource productivity. This is a descriptive-analytical research which involves faculty members and employers of GilanPayam Noor University. The sample group included 112 subjectsbased on group sampling. Explorative factoranalysis was applied for data analysis. The results indicated that five factors affect educational application of human resource productivity. They contain primary human capital، secondary human capital، structural capital، environmental-locational factors، and communication capital. Thought capital is the result of the combination of the first، second، third، and fifth factors. Environmental-locational factor is exceptional. Therefore، thought capital and environmental-locational factors are regarded as mostly affecting educational application of human productivity.
    Keywords: Human Resource Productivity, Educational Applications, Thought Capital, Environmental, Locational Factors, GilanPrivince
  • Mansour Sadeghi Mal Amiri Pages 67-92
    The bases of the development of the societies are mostly determined by the individuals who act according to their upmost talent. The most important point here is that the situation must be prepared in such a way that everybody can work by employing his/her talent. Hence، this research is intended to investigate the factors that affect talent. The related literature was reviewed in an explorative and qualitative method to answer research questions. It resulted in a model for the analysis of the factors which affect talent. The model contained two aspects، four factors، five components and 276 indicators. The model shows that three factors of the environmental aspect، including family، educational systems، and business، affect personal aspects by some proactive and preventive factors driving towards or distracting from the person’s talent related activities. 276 indicators were arranged appropriately to indicate proper or improper situations for the talent based activities so that people involved in environmental factors may make use of them to promote talent based activities. The researcher also found out that when people work away from their talent، they are not attentive in the domain of family، educational atmosphere، and business. On the other hand، when they act based on their talent، they are quite alert in the same situations.
  • Farzaneh Mazinani*, Manuchehr Kamkar, Gholamreza Monshei Pages 93-108
    Communicational skills at organizational level are important because information can only be obtained through communication for successful decision making in organizations. This research is intended to investigate the relationship between communicational skills and customer satisfaction in the Irankhodro sales offices in Tehran. This is a correlation research for which a sample containing 211 employees from the sales offices and the customers was established for data collection. The data was analyzed through simultaneous regression. The results indicated that proper communication skills of the employees are generally related to the satisfaction of customers. The findings also indicated that verbal skills of the employees can highly predict customers satisfaction.
    Keywords: Communicative Skills, Verbal Skills, Listening Skills, Feedback Skills, Customers Satisfaction
  • Pages 109-127
    Although the issue of leadership and its various styles are emphasized greatly in management studies، some styles have not been considered properly and have remained as blindspots of leadership. One of these ignored styles is called toxic leadership. This research is aimed at identifying the effects of this type of leadership on human resource results and outcomes. Research method is qualitative and data collection is performed by interview. The research community involves all management professors at universities located in Tehran، from whom 15 subjects were selected through snowball method. Content analysis was performed to analyze the data. The results indicated that this type of leadership caused decrease in job satisfaction، reduction of long-term organizational commitment،increase in turnover rate، increase in job stress and job exhaustion، no change in absence level، decrease in job security، decrease in productivity، limitation in group working، decrease in actual organizational citizenship، and disinclination of leaders for empowering employees.
    Keywords: Leadership Styles, Toxic Leadership, Human Resource Results, Outcomes
  • Mohammad Akbari*, Keivan Salehi Pages 129-155
    This research is intended to assess leadership style of managers، assistants and bosses of acompany of Saipafrom two perspectives. First، self-evaluation as well as evaluation by the employees; and second، the relationship betweendemographic features of employees and the outcome of managers’ leadership. This is an applied descriptive research which assesses correlational relationship. Full-range leadership theory (FRLT) was applied for the assessment of leadership style، and Multifactor Leadership Questionnaire (MLQ) was used for data collection. Both inferential and descriptive statistical methods including Pierson’s correlation test، one way analysis of variance، and t-test، were used to analyze the data. The results indicated that the outcome of leadership (employees’ motivation، employees satisfaction and leadership effectiveness) are directly related to transformational leadership. There is a deep gap between the scores of self-evaluation and those of employees’ evaluation. The scores that bosses and their assistants gave in self-evaluation were quite higher. A significant difference was observed between the outcomes of leadership and transformational leadership styles. There was a significant positive relationship between demographic features of the followers and their understanding of leadership style and outcomes only at assistant’s levels.
    Keywords: Transformational Leadership, Leadership Outcomes, Effectiveness, Motivation, Employees Satisfaction
  • Pages 157-182
    Individual career is an important issue in organizational and professional activities. This research is intended to investigate the effects of the aspects of individuals’ career on organizational outcomes. This is a survey research in which 384 questionnaires were distributed among a random sample selected from among the employees of Bank-e-Keshavazi in Tehran. Regression test was applied to analyze the data as well as the hypotheses. The results indicated that aspects of career significantly and positively affect job performance. Yet، it is ineffective on job satisfaction. However، considering the job factors، the aspects of career are positively effective on organizational outcomes.
    Keywords: Career, Organizational Outcomes, Job Factors, Job Performance, Job Satisfaction
  • Peyman Akhavan Pages 183-205
    Due to the advantages of knowledge sharing for organizations، it is now introduced as one of the most key process in knowledge management. Various researches have been devoted to knowledge sharing، which have resulted in various models. This research has introduced a model based on two factors affecting knowledge sharing، motivation and interest in sharing knowledge. This is an applied model for sharing knowledge which was compared with those used in productive and research centers. The results indicated that these two factors are more significant than others and cause more than 60 percent of knowledge sharing behavior. The final model is presented using structural equation modeling (SEM) and LISREL in all research environments.
    Keywords: Knowledge Sharing, Motivation Factors, Interest in Knowledge Sharing Methods, Structural Equation Modeling (SEM)
  • Pages 207-235
    Due to the importance of human resource management and the increasing needs to it in organizations and institutes، as well as the extensiveness of researches related to it، assessment of the research process regarding human resource management seems quite essential. This research is intended to review the change process of research in human resource management fields and to predict its process in future. To do so، 50014 articles published in 81 magazines from 1962 to 2011 were analyzed. Data were collected in a 50-year period and using time series analysis، the process of a 10-year future period was predicted in human resource management fields. The results indicated that the process followed an increasing procedure in all fields، especially in the relationship between work and group work، job analysis، information system and strategic human resource management.
    Keywords: Relationship Between Work, Group Work, Job Analysis, Information System, Strategic Human Resource Management, Time Serial