فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت منابع انسانی - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1395)

نشریه پژوهش های مدیریت منابع انسانی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مهدی الوانی، امید اردلان*، اصغر محمدی فاتح صفحات 1-30
    یکی از معضلات جدی کشورهای در حال توسعه، نحوه گزینش مدیران و معیارهای حاکم بر این گزینش است. هدف این مقاله طراحی و تدوینالگوی مناسب شایستگی های مدیران و فرماندهان در سازمان ارتش ج.ا.ا با بهره گیری از دیدگاه های مقام معظم رهبری است. برای طراحی الگوی بومی شایستگی های فرماندهان و مدیران از روش تحقیق ترکیبی کیفی- کمی استفاده شد. در مرحله طراحی الگو، مجموعه سخنرانی ها و رهنمودهای معظم له در قالب نرم افزار حدیث ولایت، مورد استفاده واقع شد. برای طراحی الگوی اولیه از رویکرد نظریه پردازی داده بنیاد و برای بازبینی الگو از گروه کانونی متشکل از متخصصان مدیریتی و صاحب نظران آجا استفاده شد. سپس آزمون الگو با رویکرد پیمایشی و با دریافت نظر فرماندهان از طریق پرسشنامه به انجام رسید و الگوی نهایی عرضه شد. این الگو در قالب 516 کد، 84 مفهوم و 4 مقوله اصلی طراحی شد که برخی دارای مقوله های فرعی است، این مقوله ها شامل: «شایستگی های فردی» با 28 مفهوم، «شایستگی های بین فردی» با 6 مفهوم، «شایستگی های سازمانی» با 41 مفهوم و «شایستگی های بینشی» با 9 مفهوم است.
    کلیدواژگان: شایستگی، الگوهای شایستگی، مقام معظم رهبری، مدیران و فرماندهان، ارتش ج، ا، ا
  • سهراب خلیلی شورینی، اصغر جبارزاده پرنق* صفحات 31-54
    پژوهش حاضر با بهره گیری از گونه شناسی پورتر (1986) در راهبرد کسب وکار و گونه شناسی استوارت و براون (2009) در راهبرد منابع انسانی و با تمرکز بر همسویی عمودی، در پی بررسی میزان همسویی راهبرد منابع انسانی با راهبرد کسب وکار است. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل 78 نفر از معاونان و مدیران شرکت سایپا می باشد. از مجموع 78 پرسشنامه توزیع شده به 63 پرسشنامه پاسخ داده شد که مبنای تحلیل قرارگرفت. یافته های تحقیق نشان داد که راهبرد کسب وکار شرکت کاهش هزینه و راهبرد منابع انسانی آن سرباز وفادار بوده است. باتوجه به نتایج آزمون رگرسیون چندگانه وتحلیل واریانس، جهت گیری بازار کار مدیریت منابع انسانی، جذب استعدادها شناسایی شده و نتایج آزمون کای، دوفرضیه تحقیق را تایید نکرد. به عبارت دیگر همسویی ضعیفی بین راهبرد منابع انسانی با راهبرد کسب وکار در سازمان مورد مطالعه برقرار بود.
    کلیدواژگان: همسویی، راهبرد منابع انسانی، راهبرد کسب وکار
  • سامان شیخ اسمعیلی*، سنا حزباوی صفحات 55-78
    یکی از مفاهیم بسیار حائز اهمیت در حوزه مدیریت منابع انسانی، مدیریت مسیر پیشرفت شغلی کارکنان است. کارراهه شغلی، دربردارنده یک الگو یا جهت گیری ترقی در کار، مطابق با نگرش ها و انگیزه های کارکنان است که آنها در نقش های کاری خود ایفا می کنند و موجب پیشرفت در طی سنوات خدمت خود می شوند. بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر، آزمون الگوی بلوک ها یا جهت گیری های کارراهه شغلی یا به تعبیر دیگر لنگرگاه های مسیر ترقی در سازمان های دولتی است. به لحاظ روش شناسی، پژوهش از نوع پیمایشی کاربردی بوده و مبتنی بر روش های اکتشافی - زمینه یابی است. داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. در تدوین این مقیاس، اعتبار محتوای عوامل احصا شده با نظر خبرگان و اعتبار سازه نیز با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و شاخص کی ام او تایید شد. پایایی سنجه نیز به روش آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شد. یافته های پژوهش، نشان از تایید الگوی پیشنهادی پژوهش دارند، به این معنی که متغیرهای مطرح شده، تبیین کننده های مناسبی از مرجع های کارراهه یا مسیر ترقی شغلی بوده اند و روابط مفروض در نمونه نیز به طور معنی داری مورد تایید واقع شدند. سایر نتایج، حاکی از رتبه ابعاد و شاخص های مطرح شده و نیز برازش و درجه تقریب مناسب نمونه در جامعه مورد مطالعه است.
    کلیدواژگان: شغلی، لنگرگاه های مسیر ترقی، جهت گیری های کارراهه
  • محمدرضا آهنچیان، معصومه عارف* صفحات 79-102
    تامین نیروی انسانی مناسب یکی از مهم ترین دغدغه های سازمان های امروزی است. اعضای هیئت علمی دانشگاه ها به لحاظ دارا بودن ویژگی های خاص به محض نیاز، در دسترس سازمان نیستند و همین امر برنامه ریزی در جهت پیش بینی تقاضای آنها را امری اجتناب ناپذیر می کند. در این پژوهش با استفاده از تحلیل روند که یکی از روش های برآورد کمی است، ابتدا متغیرهای پیش بین شامل تعداد دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و تعداد مقاله ها در پنج سال آینده به دست می آیند و سپس با مدل های معادلات رگرسیونی تعداد اعضای هیئت علمی به تفکیک مرتبه علمی، سن و جنسیت در دوره زمانی 1396-1392 پیش بینی می شوند. از 102 نفر عضو هیئت علمی پیش بینی شده تا سال 1396 بیشترین تعداد متعلق به مرتبه دانشیاری و رده سنی 46 تا 55 سال می باشد؛ همچنین درصد اعضای هیئت علمی زن، رشد قابل توجهی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی نیروی انسانی، پیش بینی تقاضای نیروی انسانی، تحلیل رگرسیون، تحلیل روند، هیئت علمی
  • مهناز اکبری*، مرجان فیاضی، حمزه جمشیدی صفحات 103-130
    کانون های ارزیابی، ابزاری مهم و موثر برای انتخاب و ارتقای سرمایه های انسانی سازمان، تشخیص نقاط قوت و ضعف ارزیابی شوندگان و توسعه شایستگی های آنها محسوب می شوند. به رغم مزایای استفاده از کانون های ارزیابی، فرایند استفاده از این کانون ها دچار عارضه هایی است. در این مقاله، نتایج شناسایی و اولویت بندی عارضه های کانون های ارزیابی و توسعه در راستای کمک به سازمان ها در جهت استفاده بهینه از کانون های ارزیابی و نیل به رویکرد شایسته سالاری در سازمان ها، با استفاده از روش دلفی ارائه شده است. ابتدا از طریق مرور ادبیات و مصاحبه با خبرگان، 42 عارضه ، شناسایی و در ادامه پژوهش، اعضای پانل دلفی، سایر عارضه ها را شناسایی و سپس آنها را اولویت بندی کردند. از مجموع 50 عارضه شناسایی شده، 15 عارضه اولیه که از نظر اعضای پانل دلفی، مهم تر تشخیص داده شده بود، به عنوان نتایج دلفی و یافته های پژوهش انتخاب شد. در این میان 11 عارضه از طریق مصاحبه با خبرگان و 4 عارضه از سوی اعضای پانل دلفی ارائه شده اند. عدم حمایت مدیر ارشد، بومی نبودن مدل شایستگی، عدم توجه به هدف کانون ارزیابی و مد تلقی شدن آن، عملی نشدن نتایج کانون جهت ارائه برنامه توسعه فردی و منحصربه فرد نبودن مدل شایستگی در سطح مشاغل به عنوان 5 عارضه مهم کانون های ارزیابی و توسعه، شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: کانون ارزیابی و توسعه، مدل شایستگی، برنامه توسعه فردی، عارضه یابی، روش دلفی
  • حمید حاجی ملامیرزایی، سیدمحمدصادق پورسعیداصفهانی*، رسول فاضل زاده صفحات 131-152
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین اجرای موفق نظام برنامه ریزی راهبردی و پاداش درونی منابع انسانی در جامعه آماری کارشناسان و مدیران یکی از صنایع زیرمجموعه ساصد انجام شده است. روش تحقیق، توصیفی - همبستگی می باشد و ابزار گردآوری داده ها عبارت است از: پرسشنامه برنامه ریزی راهبردی براساس نمونه برایسون و پرسشنامه محقق ساخته پاداش درونی منابع انسانی. نتایج به دست آمده از تحلیل داده ها نشان داد که بین اجرای موفق نظام برنامه ریزی راهبردی و پاداش درونی منابع انسانی (که دارای شاخص هایی مانند: مشارکت، اهمیت کار، جالب بودن و تنوع کار است) رابطه مثبت و معنی دار ی وجود دارد. همچنین رابطه مثبت و معنی دار ی میان برخی مولفه های پاداش درونی (نظیر مشارکت کارکنان در تصمیم گیری ها، اهمیت، جالب بودن وتنوع کار و بازخور) و اجرای موفق نظام برنامه ریزی راهبردی یافت شد. میان مولفه استقلال و آزادی عمل در کار (از مولفه های پاداش درونی) با اجرای موفق نظام برنامه ریزی راهبردی، رابطه معنی دار ی به دست نیامد.
    کلیدواژگان: پاداش درونی منابع انسانی، برنامه ریزی راهبردی، مشارکت در تصمیم گیری، بازخور درکار
  • میر علی سیدنقوی *، الناز نجاتی کریم آباد صفحات 153-178
    پژوهش حاضر با هدف بررسی انواع نظام های پرداخت و تاثیر آن بر مسئولیت پذیری و پاسخگویی کارکنان انجام شده است. پس از انجام مطالعات نظری و معرفی انواع نظام های پرداخت، مدل مفهومی نهایی طراحی شد که در آن، سه نوع نظام پرداخت (شامل: پرداخت ساعتی، پرداخت بر اساس «ارزیابی عملکرد ذهنی» و پرداخت رقابتی) به عنوان متغیرهای پیش بین و ساعات کاری و پایداری منابع انسانی به عنوان متغیرهای واسطه (میانجی) و مسئولیت پذیری شغلی به عنوان متغیر ملاک در نظر گرفته شد. برای سنجش متغیرها، از پرسشنامه استاندارد با طیف پنج گزینه ای لیکرت که در مجموع شامل 36 پرسش بود، استفاده شد. جامعه آماری شامل 360 نفر از کارکنان بانک ملت منطقه شمال غرب تهران می باشد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 20 و SmartPLS نسخه 2 تحلیل شد. نتایج پژوهش، تاثیر منفی انواع نظام های پرداخت بر مسئولیت پذیری شغلی را نشان داد. همچنین، از میان نظام های پرداخت ارائه شده، پرداخت رقابتی به خاطر داشنن رابطه مثبت با ساعات کاری و پایداری، مناسب تشخیص داده شد که می تواند به طور موثر توسط سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ساختار پرداخت، پایداری، مسئولیت پذیری شغلی، نظام های پرداخت
  • رضا سپهوند، حجت الله وحدتی، محمودرضا اسماعیلی، صمد رحیمی اقدم* صفحات 179-208
    این پژوهش با هدف ارائه الگوی مزیت رقابتی پایدار در صنعت بیمه کشور بر اساس رویکرد شایستگی سرمایه انسانی انجام شده است. روش تحقیق توصیفی – کیفی، مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و روش دلفی است. نمونه آماری پژوهش را 18 نفر از استادان دانشگاهی و مدیران و کارشناسان خبره شرکت های بیمه تشکیل داده اند. نمونه گیری به صورت هدفمند بوده و برای شناسایی متخصصان از شیوه گلوله برفی استفاده شده است. بر اساس یافته های پژوهش، الگوی مزیت رقابتی پایدار بر اساس نظریه منبع محور و رویکرد شایستگی های محوری منابع انسانی، شامل عوامل «دانش فنی»، «تعهد سازمانی»، «انعطاف پذیری»، «خلاقیت»، «رضایت شغلی» و «اخلاق حرفه ای» در صنعت بیمه طراحی شد
    کلیدواژگان: مزیت رقابتی پایدار، نظریه منبع محور، شایستگی های محوری، صنعت بیمه، روش دلفی
  • محمدرضا سلطانی، امیر حصیرچی، بهروز جهانگیری* صفحات 209-236
    ارتقای اثربخشی و تقویت بنیه هر سازمان، مستلزم وجود کارکنان متعهد، موثر و باانگیزه به عنوان اصلی ترین مزیت راهبردی در محیط متلاطم و دارای تغییر و تحولات سریع و روزافزون امروز است. تحقیق حاضر با هدف دستیابی به الگو و معیارهای مطلوب ارزشیابی عملکرد کارکنان مامور به خارج از سپاه انجام شده است. روش تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و از حیث روش گردآوری داده ها و اطلاعات، توصیفی[1] از نوع پیمایشی[2] است. جامعه آماری این تحقیق شامل 50 نفراز خبرگان، کارشناسان و صاحب نظران باتجربه است که به صورت تمام شماری، انجام شده است. روایی ابزار تحقیق با استفاده از نظر خبرگان (علمی: ده نفر، تجربی و سازمانی: پنجاه نفر) و موضوع و پایائی تحقیق با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ محاسبه شد و با توجه به اینکه مقادیر و ضرایب آلفا برای تمامی مقیاس ها بالاتر از07/0 بود، پایائی در حد قابل قبولی تامین شد. یافته تحقیق، الگویی بومی را ارائه می دهد که دارای 6 بعد، 23 مولفه و 92 شاخص است. بعد عمومی مشتمل بر 4 مولفه و 18 شاخص و ابعاد اختصاصی از 19 مولفه و 73 شاخص (سیاسی امنیتی: 4 مولفه و 17 شاخص)، (اقتصادی: 5 مولفه و 19 شاخص)، (نظامی انتظامی: 4 مولفه و 15 شاخص)، (فرهنگی اجتماعی: 4 مولفه و 15 شاخص) و (خدماتی:2 مولفه و 8 شاخص) تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، عملکرد، ارزشیابی عملکرد، مامور به خارج از سپاه، ابعاد عمومی، ابعاد اختصاصی
  • مرضیه شاه محمدی مهرجردی *، غلامرضا بردبار صفحات 237-260
    امروزه، انعطاف پذیری، عنصری مهم برای بقا در محیط های بسیارپویا به شمار می رود.
    در نتیجه این پیشرفت ها، محیط کسب وکار یک سازمان باید در تطابق با تغییرات، توانا باشد. یک سازمان و منابع انسانی آن باید قادر به واکنشی انعطاف پذیرنسبت به تطابق با تقاضاهای در حال تغییر باشند. انتقال و یکپارچه سازی دانش، راهی برای رسیدن به این هدف است. هدف از این پژوهش، تجزیه وتحلیل تاثیر انتقال و یکپارچه سازی دانش بر انعطاف پذیری منابع انسانی و ارائه الگو در این زمینه است. این مطالعه در دانشگاه یزد انجام شده است. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد گومز(2005) و از پرسشنامه انعطاف پذیری منابع انسانی بلترام مارتین (2008) استفاده شده است. روایی آن توسط خبرگان دانشگاه و پایایی آن نیز توسط آلفای کرونباخ تایید شده است. نمونه آماری طبق جدول مورگان اندازه گیری شده و 123 پرسشنامه بین کارکنان به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده توزیع شده است. شیوه پژوهش، توصیفی همبستگی است و داده ها، به وسیله نرم افزارSmart PLS و SPSS 21 تحلیل شده است. یافته ها نشان می دهد که انتقال و یکپارچه سازی دانش، تاثیر مثبت و معنی داری بر انعطاف پذیری منابع انسانی دارد.
    کلیدواژگان: انتقال و یکپارچه سازی دانش، انعطاف پذیری منابع انسانی، انعطاف رفتاری، انعطاف وظیفه ای، انعطاف مهارتی
|
  • Sayyed Mahdi Alvani, Omid Ardalan *, Asghar Mohammadi Fateh Pages 1-30
    Managers selection and the criteria governing it, are great challenges in developing countries. This research is intended to develop a competency model for managers and commanders at IRI army from the viewpoint of the supreme leader, Imam Khamenei. Combined qualitative and quantitative research method was applied in this research. Hadith Velayat, a comprehensive collection of Imam Khamenei’s speeches and commands, were used to develop the first phase of the research. For developing the first draft of the design, the researchers applied grounded theory. For revising the model, they applied focus group composed of management experts and specialists. The final model was developed after acquiring the comments of the commanders through questionnaires in a survey method. The model included 516 codes, 84 concepts, and 4 main categories some of which included some peripheral categories. The main categories included “personal competencies” composed of 28 concepts, “interpersonal competencies” composed of 6 concepts, “organizational competencies” composed of 41 concepts, and “vision competency” including 9 concepts
    Keywords: Competency, Competency Models, The Supreme Leader of the Islamic Revolution, Managers, Commanders, IRI Army
  • Sohrab Khalili, Asghar Jabarzadeh* Pages 31-54
    Applying Porter’s typology at business strategy, and Stewart and Brown’s typology at human resource strategy and focusing on vertical alignment, the researchers conducted an investigation on the alignment between human resource management and business management. This is a descriptive and correlational research following aapplied purpose. Research population includes 78 managers and deputy directors at Saipa. 63 questionnaire, out of 78 ones, were filled in by the subjects and were analyzed. The results indicated that business strategy was cost reduction and human resource strategy was loyal soldier. Multiple regression and variance analysis indicated that business was directed towards human resource. Yet, Chi-squared test did not confirm both of the hypotheses. In other words, there was a weak alignment between human resource and business strategies.
    Keywords: Alignment, Human Resource Strategy, Business Strategy
  • Saman Sheikhesmaeili *, Sana Hazbavy Pages 55-78
    Managing employees’ job development is an important issue in the field of human resource management. Job career comprisesa model or orientation of job development in accordance with employees’ attitude and motivation which play their role during working years. Hence, this research is intended to investigate block models or career orientation, or the harbors of progress in public organizations. This is an applied research based on exploratory- survey method. The data was collected by self-made questionnaires. The content validity of the identified factors was confirmed by experts, and the construct validity was approved through confirmatory factor analysis and QMO indicator. The reliability of the research was confirmed by Cronbach's alpha. The results confirmedthe presented model and indicated that the variables were effective in career references and job development route. The proposed relationship was found to be significantly rightful. Results also showed the rank of aspects and indicators, emphasizing on the fitness and alignment of the sample group to research population.
    Keywords: Job Career References, Harbors in Theroute of Progress, Career Orientation
  • Mohammadreza Ahanchian, Maasumeh Aref* Pages 79-102
    Providing appropriate manpower is one of the major concerns of today's organizations. As faculty members hold special characteristics, they may not be at hand as soon as they are needed. Hence, planning for predicting the demands of faculty members is vitally important. The researchers employed trend analysis, as a quantitative estimation, to conduct the research. Firs, the variable of prediction, including the amount of students at undergraduate and post graduate levels and the amount of articles in the five coming days were estimated. Then, using regression equation models, the amount of faculty members, as well as their academic ranks and their ages and genders were estimated for the period of 2013 to 2017. 102 academic members were predicted most of whom were associate professors between the ages of 46 to 55. The number of female faculty member increased significantly.
    Keywords: Manpower Planning, Prediction of Manpower Demands, Regression Analysis, Trend Analysis, Faculty Members
  • Mahnaz Akbari *, Marjan Fayyazi, Hamze Jamshidi Pages 103-130
    Evaluation centers are important and effective instruments for selecting and promoting organizations’ human capital, identify strengths and weaknesses of the candidates, and developing their competencies. Despite the advantageous usage of these evaluation centers, the process of their application encounters some problems. Using Delphi method, this research is intended to identify and prioritize the problems affecting evaluation and development centers in order to help organizations make use of these center to achieve proper meritocracy. Having reviewed the literature and having interviewed the experts, the researchers identified 42 problems. Other problems were found out by Delphi panel. Then they were all prioritized. Among the 50 problems, 15 ones were identified to be most important by the experts. They were proposed as the findings of this research. Weak support by the higher manager, meritocracy’s models not being native, disregarding the evaluation center and looking at it as a fashion, no practice of the results in individual development, and particularity of meritocracy model were identified as the five most important problems in evaluation and development centers.
    Keywords: Evaluation, Developmentcenters, Meritocracy Model, Individual Development Plans, Problem Finding, Delphi Method
  • Hamid Haji Molla Mirzayi, Seyyed Mohammad Sadegh Poorsaeid Esfahani *, Rasool Fazelzadeh Pages 131-152
    This research is intended to discover the relation between successful accomplishment of strategic planning systems and internal rewards of human resource in a population of experts and managers of an industrial center of SASAD. This is a descriptive-correlation research which employs the following instruments for data collection: strategic planning questionnaire based on Bryson’s sample and self-made questionnaire of human resource internal rewards. The results indicated that there is a significant relation between successful accomplishment of strategic planning systems and internal rewards of human resource (including indicators such as participation, work importance, interest in work, and variety of work). It was also found that there were significant relations between some components of internal reward (such as employees’ participation in decision making, importance, interest and variety of work, and feedback) and successful accomplishment of strategic planning systems. Components of independence and freedom at work did not show any effective relation with successful accomplishment of strategic planning systems.
    Keywords: Human Resource Internal Reward, Strategic Planning, Participation in Decision Making, Work Feedback
  • Mirali Sayyednaghavi*, Elnaz Nejati Pages 153-178
    This research is aimed at assessment of the effects of various payment systems on accountability and responsiveness of the employees. Having studied the theoretical literature and having introduced the various payment systems, the researchers proposed the final conceptual model. This model included three payment systems: hourly payment, payment on the basis of evaluating mental performance, and competitive payment. These systems were employed as predictive variables, while office hours and human resource constancy were proposed as intermittent variables, and job accountability was regarded as standard variable. A questionnaire based on Likert table, composed of 36 questions, was employed to assess the variables. The research population included 360 employees at Mellat Bank in the north west of Tehran. The data was analyzed by SPSS20 and SmartPLS2. The results indicated that payment systems negatively affected job accountability. Competitive payment system came out to be appropriate due to its positive relation with office hours and constancy. It can be employed effectively by public organizations and companies.
    Keywords: Payment Structure, Constancy, Job Accountability, Payment Systems
  • Samad Rahimi Aghdam* Pages 179-208
    This research is aimed at proposing a model for competitive advantage in accordance with the approach of human resource competence. This is a descriptive-qualitative research based on library studies and Delphi method. The research population includes 18 university professors and experts and managers of insurance firms. The sample group was selected purposefully on the basis of snowball method. The results indicated that the reliable model of competence advantage on the basis of source orientation as well as the approach of merits of human resource in the insurance industry includes the following elements: “technological knowledge”, “organizational commitment”, “flexibility”, :creativity”, “job satisfaction”, and “professional ethics”.
    Keywords: Constant Competence Advantage, Source Oriented Theory, Central Competencies, Insurance Industry, Delphi Method
  • Mohammadreza Soltani, Amir Hasirchi, Behruz Jahangiri* Pages 209-236
    Enhancing the effectiveness and promoting the capabilities of organizations require committed, effective and motivated employees. This is the most essential strategic advantage of an organization in this turbulent and rapidly changing environment. This research is intended to design a model and appropriate criteria for employees performance evaluation for the employees of Sepah missioned outside. This is an applied research which follows a descriptive survey method. Research population includes 50 experts, elites, and experienced specialists through complete enumeration survey method. The validity of the research instruments was verified by experts (10 scientific experts and 50 experienced and organizational persons). The reliability of the research instruments was confirmed by Cronbach’s alpha resulting in coefficients of more than 0.07 for all indicators. The result was a localized model composed of 6 aspects, 23 components, and 92 indicators. the general aspect included 4 components and 18 indicators, and the specific aspect contained 19 components and 73 indicators (political-security: 4 components and 17 indicators, economic: 5 components and 19 indicators, military: 4 components and 15 indicators, cultural-social: 4 components and 15 indicators, service: 2 components and 8 indicators).
    Keywords: Evaluation, Performance, Performance Evaluation, Missioned Outside Sepah, General Aspects, Specific Aspects
  • Marzieh Shahmohammadi*, Gholamreza Bordbar Pages 237-260
    These days, flexibility is an important element for the survival of organizations in this highly dynamic environment. Business environment of an organization must be able to cope with the progressions. An organization and its human resource must be able to show flexible reaction to the changing requests. Transmission and integration of knowledge is an approach to achieve this purpose. This research is conducted in Yazd. It is aimed at presenting a model for investigating the effects of transmission and integration of knowledge on the flexibility of human resource. Gomez Standard Questionnaire (2005) and Beltrame Martin’s questionnaire of human resource flexibility (2008) were employed to collect data. The reliability of the instruments was confirmed by the experts, and their validity was verified through Cronbach’s alpha. Research population was calculated in accordance with Morgan table. 123 questionnaires were distributed among the subjects as a result of simple random sampling. This is a descriptive correlational research whose data is analyzed by Smart PLS and SPSS 21. The results indicated that transmission and integration of knowledge positively and significantly affected human resource flexibility.
    Keywords: Transmission, Integration of Knowledge, Human Resource Flexibility, Behavior Flexibility, Task Flexibility, Skill Flexibility