فهرست مطالب

جغرافیا و مطالعات محیطی - پیاپی 25 (بهار 1397)

نشریه جغرافیا و مطالعات محیطی
پیاپی 25 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • امین صفدری مولان*، مهناز حسینی سیاه گلی، نیلوفر آذربرزین صفحات 7-20
    شهر، شهرنشینی و شهروندان از موضوعات مهم در مطالعات میان رشته ای است. دانش جغرافیا به دلیل آمیختگی فراوان و پیچیدگی و ضرورت ها، رهنمودهای جدیدی را با علومی مانند جامعه شناسی، سیاست، تاریخ، اقتصاد، معماری و... در عرصه های مختلف ارائه می دهد.
    افزایش جعمیت، توسعه شهری و نیز به تبع آن شهرنشینی، تقاضا برای خدمات و امکانات جدید را در پی دارد، اما این خواسته ها و نیازها با افزایش سطح آگاهی و نیز تغییر نیازها و شیوه های زندگی شهرنشیتی با دروه های قبل اندکی متفاوت است و مدیریت شهری را در یک شرایط پیچیده و متفاوت با قبل قرار داده که نیاز به توجه به الگوهای نوین برای اداره امور دارد که از جمله آنها به دست آوردن رضایت شهروندان و مشارکت دادن آنها در امور شهری و نیز فراهم آوردن شرایط، محیط، امکانات مناسب و کافی برای همه اقشار جامعه می باشد. ازاین رو مقاله حاضر باهدف ایجاد زمینه های محیطی مطلوب و مورد رضایت شهروندان در وضعیت کنونی شهرنشینی است. نوع تحقیق کاربردی – توسعه و روش گردآوری اطلاعات اسنادی و پیمایشی می باشد. جامعه آماری مقاله حاضر شهروندان منطقه 2 تهران است که حجم نمونه آن با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر برآورد گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین متغیرهای مشارکت شهروندی، احترام و تکریم شهروندی، سن و درآمد با رضایت شهروندی رابطه مستقیم و معنادار اما بین متغیرهای تحصیلات و آگاهی اجتماعی شهروندان با رضایت شهروندی به ترتیب تفاوت معنادار و رابطه معکوسی وجود دارد.
    کلیدواژگان: شهرنشینی، رضایت شهروندی، مدیریت شهری، منطقه 2 تهران
  • سعید ملکی، رحیم اکبری مهر * صفحات 21-32
    مکان یابی اصولی محل دفن پسماندها می تواند از انتشار آلودگی ها و در نتیجه خسارات زیست محیطی بکاهد بهدف اصلی این پژوهش مکان یابی دفن پسماند شهری در شهرستان بویراحمد است و رویکرد مورد نظر مدل سازی و مکانیابی است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف مطالعه ای کاربردی و از منظر روش شناسی توصیفی- تحلیلی محسوب می شود با توجه به الگوی اثر پذیری و اثر گذاری در فرآیند تعیین بهترین مکان برای دفن پسماند از تکنیک ترکیبی Anp-Dematel برای مدل سازی در قالب نمایش علی شاخص ها، تعیین وزن و اولویت آن استفاده شده است و در ادامه با استفاده از ابزار Distance و Reclassify از مجموعه ابزار Spatial Analyst Tools حریم و سطح بندی مناسب بر اساس استاندار های موجود انجام گرفت همچنین برای توزیع فضایی پهنه مناسب دفن پسماند از ابزار FUZZY OVERLAY از مجموعه ابزار های موجود درSpatial Analyst Tools مربوط به نرم افزار ArcGIS استفاده شده است. نتایج این پژوهش در دوسطح قابل تفکیک است در بخش نتایج موضوعی زیر معیار فاصله از منابع آب های سطحی با میزان اثر گذاری 0.145 اثر گذارترین شاخص و زیر معیار مناطق حفاظت شده با میزان اثر پذیری 0.72 اثرپذیرترین شاخص شناخته شد، در بخش نتایج مکانی مشخص شد از بین 541449 کیلومتر مربع مساحت شهرستان بویراحمد 72248 کیلومتر مربع یعنی 34/13 درصد وضعیتی کاملا مناسب داشتند و پیشنهادها نشان داد در سطح اول: با توجه به عامل نزدیکی و فاصله وهزینه و میزان دوری از آلودگی آب های سطحی مکان مناسب پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: مکان یابی، دفن، پسماند، بویراحمد، GIS
  • سعید امانپور، اسماعیل سلیمانی راد*، لیلا کشتکار، صادق مختاری صفحات 33-42
    مسکن همواره نیازی اساسی در جامعه تلقی می گردد. بازار مسکن طی سال های گذشته یکی از پرنوسان-ترین بخش های اقتصاد کشور ایران بوده است. از آنجایی که نغییرات بخش مسکن تاثیر فراوانی بر سایر بخش های اقتصاد دارد بنابراین یکی از نیازهای قابل توجه در امر مسکن، پیش بینی دقیق قیمت این کالا می-باشد.
    در این راستا در پژوهش حاضر با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه، مدلی برای پیش بینی قیمت مسکن در شهر اهواز ارائه و نتایج آن با مدل رگرسیون چند متغیره مقایسه گردیده است. نوع تحقیق توسعه ای–کاربردی و روش انجام آن توصیفی- تحلیلی می باشد. به این منظور 233 نمونه واحد آماری در سال 1392 بر اساس 16 متغیر مربوطه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شبکه عصبی پرسپترون چند لایه با دقت 91 درصدی نسبت به رگرسیون چند متغیره دارای دقت بیشتری در پیش بینی قیمت مسکن بوده است. همچنین جهت ارزیابی عملکرد مدل ها از ضرایب ، RMSE استفاده شد. ضریب تبیین ( ) با استفاده از رگرسیون چند متغیره 789. و مقدار آن برای شبکه عصبی 918. می باشد. نتایج ارزیابی مدل رگرسیون مبین عملکرد ضعیف تر این مدل در مقایسه با روش شبکه عصبی مصنوعی است.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی، رگرسیون چند متغیره، ضریب تبیین، اهواز
  • میرنجف موسوی*، ابراهیم معمری، مهدی خداداد صفحات 43-56
    بکارگیری روش های علمی به منظور بررسی و سطح-بندی مناطق از حیث توسعه یافتگی در جنبه های فرهنگی، منجر به شناخت میزان نابرابری ها گردیده است و معیاری برای تلاش در حوزه کاهش و رفع نابرابری های موجود میان آنها محسوب می شود. به همین دلیل در این پژوهش سعی شده به بررسی تفاوت ها و نابرابری ها بین شهرستان های استان آذربایجان شرقی از نظر وضعیت و سطوح برخورداری از شاخص های فرهنگی پرداخته شود، تا در قالب برنامه ریزی توسعه ی ناحیه ای و از طریق تعیین درجه ی توسعه نیافتگی، تصویر روشن و شفافی از امکانات و خدمات فرهنگی در این استان ارائه گردد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی و کمی بوده، جامعه آماری شامل کلیه شهرستان های استان آذربایجان شرقی می باشد. آمار واطلاعات لازم از آمارنامه های سازمان برنامه و بودجه استانداری آذربایجان شرقی تهیه و با استفاده از داده های 10 شاخص فرهنگی سال 1394، انجام گرفته است. جهت بدست آوردن ضریب اهمیت شاخص ها از روش آنتروپی شانون و برای تجزیه و تحلیل، از مدل-های تصمیم گیری چند معیاره TOPSIS و SAW استفاده شده است. شاخص های بکار رفته در این پژوهش عبارتند از؛ X1 تعداد اعضای کانون پرورش فکری کودکان، X2 تعداد سینما، X3 تعداد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، X4 تعداد کتابخانه های عمومی، X5 تعداد چاپخانه، X6 سالن نمایش، X7 تعداد تماشاگران، X8 تعداد صندلی سینما ها، X9 تعداد سالن نمایش سینما، X10 تعداد اعضای کتابخانه های عمومی. نتایج حاصل بیانگر عدم تعادل در توزیع شاخص های فرهنگی در سطح استان می باشد. لذا انتظار می رود با توجه خاص مسئولین فرهنگی استان، سیاستگزاری های موثرتر، هماهنگی بیشتر بین ارگان های فرهنگی و اقدامات مناسب جهت بهبود وضعیت فرهنگی استان آذربایجان شرقی تحقق پیدا کند.
    کلیدواژگان: توسعه یافتگی، توسعه فرهنگی، TOPSIS و SAW، استان آذربایجان شرقی
  • مهری اذانی، رسول پرورش * صفحات 57-72
    تحولات افزایش سریع جمعیت در اغلب شهرهای جهان سوم ناشی از بی برنامگی در بهره برداری مناسب از زمین شهری و بی توجهی به اصل طرح کاربری زمین و الگوی آتی استفاده از زمین در شهر است که گسترش پراکندگی شهری را به دنبال داشته و می تواند عوارض جانبی را بر سلامت عمومی و محیط زیست بوجود آورد؛در این راستا بسیاری از طرفداران بهداشت عمومی ، رشد هوشمند را به عنوان یک راه حل بالقوه برای حل مشکل پراکنده رویی توصیه می کنند،چرا که با توجه به هدف مشترکی که با الگوی کاربری زمین یعنی تحقق توسعه پایدار شهری دارد، می تواند شکل پایداری از کالبد و عملکرد شهری را ایجادکند.
    هدف اصلی این تحقیق،بررسی الگوهای پراکنده رویی و رشد هوشمند و انتخاب الگوی مناسب برای کاربری زمین است.روش تحقیق بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس ماهیت از نوع توصیفی- تحلیلی و ابزار اندازه گیری در این پژوهش استفاده از مدل های آنتروپی و هلدرن می باشد، نتایج حاصله نشان می دهد الگوی رشد هوشمند در منطقه یازده شهر اصفهان موثرتر از پراکنده رویی زمین عمل نکرده و منطقه دارای رشد هوشمند نمی باشد، همچنین ، بهره گیری بهینه از فضاها و نظام برنامه ریزی بر تحقق رشد هوشمند و ممانعت از گسترش پراکنده منطقه موثر خواهد بود و از سوی دیگر نیز رشد فیزیکی این منطقه در راستای توسعه پایدار در حال عبور از الگوی پراکنده به سوی الگوی رشد هوشمند می باشد.
    کلیدواژگان: کاربری زمین، پراکنده رویی، رشد هوشمند، توسعه پایدار، منطقه یازده شهر اصفهان
  • حسین حاتمی نژاد*، محمدحسین موسوی، محمد حاجیان حسین آبادی، محمدرضا زرافشان، وحید یوسفی صفحات 73-86
    با وقوع انقلاب صنعتی در اروپا جمعیت جهان بویژه در شهرها رشد فزاینده ای پیدا نمود به گونه ای که در سال 1804میلادی برای اولین بار جمعیت جهان به یک میلیارد نفر رسید. افزایش جمعیت در نواحی شهرنشین در ابتدا در کشورهای اروپایی و توسعه یافته رخ نمایی کرد به گونه ای که در حدود 200 سال یعنی از سال 1750 تا 1950میلادی جمعیت شهرنشین اروپا و همچنین امریکا افزایش پیدا کرد اما این افزایش با سرعت معقولی انجام می گرفت به گونه ای که در حدود 200 سال صرفا جمعیت به حدود 1 میلیارد نفر رسید. اما از 1950 به بعد این افزایش جمعیت وارد مرحله ای تازه ای شد و آن ورود به دنیای کشورهای در حال توسعه بود. برعکس دوره قبل این مرحله با افزایش سریع جمعیت شهرنشینی همراه بود به گونه ای که جمعیت شهرنشین به بیش از 2 میلیارد نفر رسید و پیش یبینی می شود که این افزایش جمعیت تا سال 2030 میلادی نیز ادامه پیدا کند. این افزایش جمعیت خود منجر به مشکلاتی بویژه برای مدیران شهری شد که از جمله آنها: آلودگی، افزایش بزهکاری، افزایش بیکاری بویژه در میان جوانان، کمبود مسکن، بدمسکنی، اسکان غیر رسمی و... امروزه یکی از مهمترین چالش های پیش روی مدیران شهری اسکان غیر رسمی است به گونه ای که در بسیاری از نقاط دنیا شاهد آن هستیم. در ایران نیز از دهه 1320 شاهد شکل گیری این پدیده بوده ایم اما این پدیده در دهه 1350 رشد فزاینده ای به خود گرفت
    کلیدواژگان: اسکان غیررسمی، فقر شهری، پاکدشت، کوی زینبیه
  • محمودرضا انوری*، امیر قریب، راهله حسینی محراب صفحات 87-100
    تعیین میزان اهمیت آثار محیط زیستی یکی از مهم ترین دغدغه های فرآیند ارزیابی در طرحها و پروژه هاست. توجه به مطالعات زیست محیطی و به طور مشخص انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی در مرحله امکان سنجی، مکانیابی و قبل از اجرای پروژه های عمرانی به عنوان یکی از موثرترین روش های مدیریتی در کاهش اثرات زیست محیطی و ابزاری در راه رسیدن به توسعه پایدار شهری به شمار می رود. در این راستا هدف پژوهش حاضر ارزیابی اثرات زیست محیطی احداث ورزشگاه 30 هزار نفری امام رضا (ع) کلانشهر مشهد می باشد. روش تحقیق تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و میدانی می باشد. همچنین جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار های SPSS و Expert Choice و ماتریس لئوپلد ایرانی استفاده شده است. نتایج ارزیابی اثرات زیستی احداث ورزشگاه به کمک ماتریس ایرانی نشان می دهد که ذات این پروژه مثبت بوده و فاقد اثرات و پیامدهای منفی شایان توجه است. همچنین نتایج اثرات پروژه مذکور در شاخص های زیست محیطی عدم رابطه معنادار بین اثرات زیان بار این پروژه با شاخص های زیست محیطی را نشان می-دهد. در نهایت نتایج رتبه بندی و مهمترین شاخص های زیست محیطی پروژه ورزشگاه 30 هزار نفری امام رضا (ع)، با استفاده از نرم افزار Expert Choice نشان داده شد، در بین شاخصهای زیست محیطی، شاخص محیط فیزیکی با وزن به دست آمده 0.423 و شاخص محیط اجتماعی با وزن 0.137، بالاترین و پایین ترین وزنها را به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: اثرات زیست محیطی، ورزشگاه 30 هزار نفری امام رضا (ع)، توسعه پایدار، کلانشهر مشهد
  • بهسا عبدالله، زهرا سادات سعیده زرآبادی * صفحات 101-113
    طی دهه های اخیر بسیاری از کشورهای در حال توسعه به سبب تمرکز جمعیت، فعالیت و خدمات در شهرهای بزرگ با نظام سکونتگاهی نامتعادل و نابرابری های منطقه ای روبرو هستند. به عبارتی توزیع نامتعادل فعالیت و خدمات در پهنه سرزمین سبب مهاجرت های گسترده به سوی شهرهای بزرگ می شود و این امر به تدریج مسائل و مشکلات بی شماری را در نظام سکونتگاهی بوجود می آورد. از این رو جهت تمرکززدایی از شهرهای بزرگ و دستیابی به تعادل و توسعه منطقه ای، توجه برنامه ریزان شهری و منطقه ای به شهرهای کوچک معطوف شده است. نابرابری و عدم تعادل در توزیع بهینه خدمات و امکانات در استان بوشهر نیز که یکی از استان های جنوبی کشور می باشد سبب پخشایش نامتوازن جمعیت در پهنه استان و بر هم خوردن نظام سکونتگاهی شده است. در این راستا هدف از انجام این پژوهش ارزیابی عملکرد شهرخورموج به عنوان شهر کوچک در تعادل بخشی و توسعه منطقه ای استان بوشهر می باشد. بدین منظور از روش تحلیل شبکه که یکی از روش های موثر و کاربردی جهت تعیین روابط و جریان های کارکردی میان سکونتگاه های یک منطقه می باشد، استفاده شده است. پژوهش حاضر از نظر نوع روش، توصیفی- تحلیلی می باشد و در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد. همچنین اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد گردآوری شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد شهر خورموج می تواند نقش بسزایی را در توسعه منطقه ای ایفا نماید و به عنوان مقصدی مناسب جهت سکونت و اشتغال انتخاب شود.
    کلیدواژگان: شهرهای کوچک، تعادل بخشی، توسعه منطقه ای، روش تحلیل شبکه، شهر خورموج
|
  • Amin Safdari Molan*, Mahnaz Hoseini, Nilofar Azarbarzin Pages 7-20
    City, urbanization, and citizens are important issues in interdisciplinary studies.the geography of science, due to its great mixing and complexity and necessities, provides new guidelines with sciences such as sociology, politics, history, economics, architecture, etc. in various fields. Gives The increase in natural resources, urban development, and, consequently, urbanization, has led to a demand for new services and facilities, but these demands and requirements are slightly different with increasing levels of awareness and changing the needs and lifestyles of urbanization in the past. Urban management is in a complex and diverse situation that requires the attention to new patterns of the administration of affairs, including the acquisition of citizen's satisfaction and participation in urban affairs, as well as the provision of conditions, environment, and facilities. And it is enough for all segments of society. Therefore, the present article aims to create a favorable and satisfactory environment for citizens in the present situation of urbanization. The type of applied research is the development and method of collecting documentary and survey information. The statistical population of the present article is the citizens of Tehran's 2nd region, whose sample size was estimated using the Cochran formula 384 people. The results of the research showed that there was a direct and significant relationship between citizenship participation variables, respect and reverence for citizenship, age and income with citizenship satisfaction, but there was a significant difference between the variables of education and social awareness of citizens with citizenship satisfaction, respectively.
    Keywords: Urbanization_Citizen's Satisfaction_Urban Management_District 2 Tehran
  • Saeed Maleki, Rahim Akbarimehr * Pages 21-32
    municipal solid waste management under the sustainable management of regional and sustainable development is an imperative The main objective of this research location in the city Boyer Solid Waste and approach to the modeling and mapping. This study aimed to study the functional and cross-methodological point of view is that the study of literature in the field of theoretical basis of ten indicators were extracted. Given the pattern of impact and influence in the process of determining the best location for landfill techniques for modeling the combined Anp-Dematel View Ali in the form of indices, it is used to determine the weight and priority. And then using the Distance and Reclassify the Spatial Analyst Tools tool set privacy levels were appropriate based on existing standards Also suitable for mapping the spatial distribution of the means of FUZZY OVERLAY landfill from the set of tools available in ArcGIS Spatial Analyst Tools the software is used. The results at two levels, separated in the following thematic benchmark results are from surface water sources with the most influential impact index 0.145 And the criteria for protected areas with the most impact index was 0.72 impressionable The results revealed the location of 541,449 square kilometers, an area of 72,248 square kilometers, the city Boyer 34/13 percent The situation is quite appropriate, and suggested that the first level: Due to the proximity and distance operating costs and the avoidance of pollution Surface water was offered the right place.
    Keywords: location, landfill, waste, Boyer, GIS
  • Said Amanpour, Ismail Soleimanirad *, Leila Keshtkar, Sadegh Mokhtari Pages 33-42
    Housing is a basic need in the community always. Housing market has been one of the most fluctuation sectors of the economy of Iran country over the past years. Since the housing sector changes have a great impact on other sectors of the economy, so one of the significant needs of housing is predicting the price of this good. In this context, in this study by using of multi-layer perceptron neural network, presented a model to predict housing price in the city of Ahvaz and the results compared with the multivariate regression model. This study is a practical–developmental and its method is analytical- descriptive. To do this, 233 samples of statistical unit in 1392 were analyzed on the basis of 16 relevant variables. The results show that multi-layer neural network with 91 percent accuracy have been more accurate compared with the multivariate regression in the predicting housing prices. In addition to evaluating the performance of models coefficients R^2 and RMSE were used. Coefficient of determination (R^2) by using multivariate regression is .789 and its value for neural network is .918. The result of the regression model indicates weaker performance of this model compared to artificial neural network approach.
    Keywords: Neural Network, multivariate regression, Coefficient of determination, Ahvaz
  • Mirnajaf Moosavi *, Ebrahim Moammare, Mehdi Khodadad Pages 43-56
    The use of scientific methods for studying and leveling the regions in terms of developing cultural aspects has led to the recognition of the level of inequalities and is a criterion for trying to reduce and eliminate existing inequalities among them. Therefore, in this research, we tried to study the differences and inequalities between the cities of East Azarbaijan province in terms of the status and levels of cultural indicators. To provide a clear and transparent picture of cultural facilities and services in the form of regional development planning and the determination of the degree of inadequacy. The present study is descriptive-analytical and quantitative. Statistical population includes all the cities of East Azarbaijan province. The statistics and information required from the statistics of the planning and budget organization of the East Azarbaijan governorate have been prepared using data from 10 cultural indicators of 1394. The Shannon entropy method was used to obtain the coefficient of importance of the indices and for analysis, multi-criteria decision making models TOPSIS and SAW were used. The indicators used in this study are: X1 Number of members of the Children's Intellectual Development Center, X2 Number of cinemas, X3 Number of centers for intellectual development of children and adolescents, X4 Number of public libraries, X5 Number of printers, X6 Showroom, X7 Number of spectators , X8 Number of seats for cinemas, X9 Number of cinema halls, X10 Number of members of public libraries. The results indicate an imbalance in the distribution of cultural indicators.
    Keywords: Development, Cultural Development, TOPSIS, SAW, East Azarbaijan Province
  • Mehri Azani, Rasoul Parvaresh * Pages 57-72
    By increasing speedy population on third word cities emerge of lack of planning in suit exploit to land use,and lack of planning in suit exploit to land use,and lack of pay attention in basic land use make to damages for general health and life invironment, In which most of advocators in general health, recommended, smarth growth as a power key for solving sprawl land use,that have common aims on land use method,that means to create sustainable form and city activities.
    The research basic aims,to study sprawl methods,smart growth , and choice of sustainable pattern of land use.
    Research method use in this search, according to aim of application opration, and based on quiddity with type of descriptive and analyzing by using Anthropy model and Heldern method.
    Result of this project shows smart growth method has efficeny than sprawl, and Isfahan eleven's zone hasnt smart growth method.physical growth on sustainable development crossing to sprawl growth and continue to smart growth.
    Keywords: Land use, Sprawl, Smart growth, Sustainable Development, Isfahan eleven's zone
  • Hossein Hataminejad *, Seyed Mohammad Hossein Moosavi, Mohammad Hajian Hossein-Abadi, Mohammad Reza Zarafshan, Vahid Yousefi Pages 73-86
    With the occurring of the Industrial Revolution in Europe, the world's population, especially in the cities, has grown steadily, as in 1804, the world's population reached a billion people for the first time. The population increase in urban areas originally appeared in European and developed countries, with the population of urban population of Europe and the United States increasing by about 200 years, from 1750 to 1950, but this increase was made at a reasonable pace. Which has reached about one billion people for about 200 years. But since 1950, the population has entered a new stage and it has entered the world of developing countries. In contrast to the previous period, this stage was accompanied by a rapid increase in urban population, with urban populations reaching more than two billion people, and it is anticipated that this increase will continue until 2030. This increase in its population has led to problems especially for urban executives, including: pollution, increasing the crime, rising unemployment, especially among young people, housing shortage, deprivation, informal settlements, etc. Today, one of the most important challenges Urban managers is Informal accommodation, as we see in many parts of the world. In Iran, we have witnessed the formation of this phenomenon since the 1940s, but this phenomenon began to grow in the 1970s
    Keywords: informal settlement, urban poverty, Pakdasht, Zaynabee koye
  • Mahmoudreza Anvari *, Amir Gharib, Rahele Hosini Mehrab Pages 87-100
    Determining the importance of environmental impacts is one of the most important concerns of the evaluation process in projects and projects. Paying attention to environmental studies and specifically conducting environmental impact assessment studies during the feasibility, location and per-implementation phase of construction projects as one of the most effective management methods in reducing environmental impacts and tools for achieving sustainable urban development.In this regard, the aim of this study was to assess the environmental impacts of the construction of 30,000 Imam Reza Stadium in Mashhad metropolitan area. Analytical research methodology is based on library, documentary and field studies. SPSS and Expert Choice software and the Iranian leopard matrix were used to analyze the data.The results of the evaluation of the biological effects of the construction of the stadium with the help of the Iranian matrix indicate that the nature of this project is positive and has no adverse effects and effects. Also, the results of the project's effects on environmental indicators show a significant lack of relation between the damaging effects of this project and environmental indicators.Finally, the results of the ranking and the most important environmental indicators of the 30,000 Imam Reza Stadium were shown using Expert Choice software. Among the environmental indicators, the physical environment index was obtained with a weight of 0.423 and the index The social environment, weighing 0.137, has the highest and lowest weights.
    Keywords: Environmental Impact, 30, 000 Imam Reza Stadium, Sustainable Development, Mashhad Metropolis
  • Behsa Abdollah, Zahra Sadat Saeideh Zarabadi * Pages 101-113
    In recent decades many developing countries are facing unbalanced settlement system and regional inequalities due to the concentration of population, activities and services in large cities. In the other words, the unbalanced distribution of activities and services in the country causes extensive migrations to large cities and this gradually creates many problems in the settlement system. Therefore, in order to decentralize the big cities and achieve regional balance and development, the attention of urban and regional planners to small towns has been focused. Inequality and imbalance in the optimal distribution of services and facilities in the Bushehr province, which is one of the southern provinces of the country, has caused the unbalanced distribution of population in the province and the collapse of the settlement system. In this regard, the purpose of this research is to evaluate the function of the town of Khormoj as a small town in the regional balance and development of Bushehr province. For this purpose, Network Analysis method has been used which is one of the effective methods for determining the relationships and functional flows between the settlements of a region. In the paper, the methodology based on the objective is applied and based on the nature of the research is descriptive- analytical method. Also, the information is compiled through library studies and documents review. The results of the research show that the town of Khormoj can play a significant role in regional development and be selected as an appropriate destination for occupation and residence.
    Keywords: Small Towns, Equilibrium, Regional Development, Network Analysis Method, Khormoj Town