فهرست مطالب

جنگل و فرآورده های چوب - سال شصت و پنجم شماره 2 (تابستان 1391)

فصلنامه جنگل و فرآورده های چوب
سال شصت و پنجم شماره 2 (تابستان 1391)

  • 130 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1391/08/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حامد اسدی، سیدمحسن حسینی*، امید اسماعیل زاده صفحه 131

    هدف این مطالعه شناسایی ترکیب گیاهی بانک بذر دایمی خاک و مقایسه آن با پوشش گیاهی رو زمینی در جنگل حفاظت شده خیبوس به عنوان یکی از بهترین و بکرترین رویشگاه های شمشاد (Buxus hyrcana Pojark.) در جنگل های هیر کانی بود. بدین منظور تعداد 64 رولوه 400 متر مربعی با تاکید بر اصل توده معرف، در سطح منطقه پیاده شدند. نمونه برداری از بانک بذر خاک نیز در داخل هر رولوه، با استفاده از یک قاب 20 × 20 سانتی متر مربعی تا عمق 10 سانتی متر در 2 تکرار انجام شد. در مطالعه بانک بذر خاک، تعداد 52 گونه گیاهی با متوسط 3880 عدد بذر در متر مربع شمارش گردید. گونه های Pteris cretica L.، Hypericum androsaemum، Rubus hyrcanus Woron.، Carex sylvatica L.، Athyrium flix- femina (L.) Roth، Atropa belladonna L. به همراه گونه درختی Diospyrus lotus L. به ترتیب با تراکم بذر 3132، 213، 154، 4/125، 5/98، 4/34 و 17 در متر مربع بالاترین اندازه بانک بذر دایمی خاک منطقه را به خود اختصاص می دهند. گونه های علفی با اختصاص دادن بیش از 64 درصد ترکیب گیاهی بانک بذر خاک فرم رویشی غالب بانک بذر خاک منطقه می باشند. مقایسه ترکیب گیاهی بانک بذر خاک با پوشش گیاهی رو زمینی نیز نشان داد درجه تشابه گونه ای بانک بذر خاک با پوشش گیاهی رو زمینی در سطح پایینی قرار دارد. به طور کلی نتیجه گیری می شود که بانک بذر دایمی خاک منطقه همانند سایر نواحی مشابه نمی تواند منبع قابل اتکایی در بازسازی و تجدید حیات ترکیب کنونی پوشش گیاهی روزمینی باشد.

    کلیدواژگان: بانک بذر دایمی خاک، پوشش گیاهی روزمینی، تشابه گونه ای، شمشاد، جنگل حفاظت شده خیبوس، جنگل های هیرکانی
  • علی جهانی، جهانگیر فقهی، محمود زبیری صفحه 147
    از میان مهمترین ابزار مدیریت منابع، باید از سیستم اطلاعات جغرافیایی و نقش آن در شبیه سازی جنگل نام برد که در تهیه طرح جنگلداری، بهره برداری پایدار از جنگل و برنامه ریزی آینده بر اساس آمار به دست آمده از جنگل، کاربرد فراوان دارد. هدف این پژوهش، شبیه سازی مکانی درختان در جنگل می باشد تا بتوان با در دست داشتن نمونه ای از یک جنگل ناهمسال روش های مختلف آماری و انواع فعالیت های مدیریتی را پیش از اجرا در عرصه مورد آزمون قرار داد و روش ها و فعالیت های بهینه را انتخاب نمود. منطقه مورد مطالعه بخش گرازبن جنگل آموزشی و پژوهشی خیرود به وسعت 1001 هکتار می باشد که در 10 کیلومتری شرق نوشهر قرار دارد. آماربرداری به روش سیستماتیک- تصادفی در عرصه انجام گرفت. سپس با استفاده از نتایج آماربرداری صد در صد در محیط ArcGIS، درختان در محدوده پارسل های این بخش به شکل تصادفی پراکنده و جنگل شبیه سازی شد. در این مرحله اقدام به آماربرداری همانند آماربرداری انجام شده روی زمین در جنگل شبیه سازی شده گردید. نتایج حاصل از آن با نتایج حاصل از آماربرداری از عرصه مقایسه شد که از لحاظ آماری تفاوت معنی داری در هیچ یک از 30 تکرار جنگل شبیه سازی شده مشاهده نشد. جنگل شبیه سازی شده ابزار مفیدی در تهیه طرح های جنگلداری می باشد و امکان بررسی و مقایسه روش های مختلف آماربرداری جنگل، شکل و ابعاد قطعه نمونه و شبکه آماربرداری را امکان پذیر می سازد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی جنگل، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، جنگل خیرود، آماربرداری جنگل
  • اقدس صادقی، ربیع بهروز صفحه 157
    فرایند جوهرزدایی کاغذ باطله به روش شناورسازی یک فناوری غالب جهانی برای حذف جوهر از کاغذ باطله و استفاده مجدد از الیاف است. در این مطالعه جوهرزدایی از مخلوطی از کاغذ باطله مکانیکی و شیمیایی (Mixed Office Waste)، کاغذ روزنامه چاپ رنگی (Old Newsprint) وکاغذ مجله باطله (Old Magazine) به نسبت 30:30:40 درصد وزنی، به روش شناورسازی انجام شد. عوامل متغیر شامل مصرف پراکسید هیدروژن (H2O2) و هیدروکسید سدیم (NaOH) به ترتیب در پنج و دو سطح انتخاب شده و هدف، یافتن بهترین کارآیی نسبت این دو ماده در مرحله جوهرزدایی بود. به منظور بررسی و مقایسه خمیر کاغذهای جوهرزدایی شده، روشنی، زردی و تعداد لکه کاغذهای دست ساز اندازه گیری گردید. سپس، رتبه بندی تیمارها از طریق ارزش گذاری ویژگی های اندازه گیری شده انجام شد. نتایج نشان دادند که افزایش پراکسید هیدروژن تا حدی باعث افزایش روشنی می شود اما پس از آن افزایش این ماده نه تنها باعث افزایش روشنی نمی شود، بلکه کاهش آن را نیز در پی دارد. به نظر می رسد که این پدیده به واسطه اثر منفی استفاده بیشتر از هیدروکسید سدیم و محدودیت واکنش پراکسید هیدروژن روی ساختار لیگنین باشد. استفاده از نسبت مناسب پراکسیدهیدروژن به هیدروکسیدسدیم تاثیر قابل ملاحظه ای در کارایی عملیات جوهرزدایی دارد به نحوی که با استفاده از قلیای کمتر می توان کارآیی بیشتری را به دست آورد. این تحقیق نشان داد که افزایش میزان مواد شیمیایی مورد استفاده الزاما باعث افزایش کارآیی عملیات جوهرزدایی نمی گردد، بلکه انتخاب نسبت مناسب مواد شیمیایی تاثیر زیادتری دارد.
    کلیدواژگان: جوهرزدایی شناورسازی، بازیافت کاغذ باطله، پراکسید هیدروژن، هیدروکسید سدیم، روشنی، زردی، لکه
  • محمد فارسی، حامد یونسی کردخیلی صفحه 169
    هدف از این تحقیق بررسی اثر نانو لوله های کربنی تک جداره روی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی چندسازه الیاف چوب- پلی اتیلن سبک می باشد. نانو لوله های کربنی تک جداره با نسبت های 1، 2 و 3 درصد پس از پراکنده شدن در محلول استون با الیاف چوب و پلی اتیلن سبک در دو حالت حضور و عدم حضور سازگارکننده پلی اتیلن پیوند شده با انیدرید مالئیک (0 و 3 درصد)، بوسیله دستگاه مخلوط کن داخلی آمیخته شده و سپس با استفاده از روش پرس گرم به صفحات چوب- پلاستیک تبدیل شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از نانو لوله های کربنی تک جداره به همراه سازگارکننده موجب بهبود ویژگی های فیزیکی و مکانیکی چندسازه چوب- پلاستیک می گردد. در شرایط عدم حضور و حضور 3% سازگارکننده، چندسازه دارای 3 درصد نانو لوله های کربنی کمترین میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت و بیشترین میزان مدول الاستیسیته و مقاومت خمشی را نشان داد. ریزنگار SEM نشان داد که با اضافه شدن سازگارکننده، پراکنش الیاف و نانو لوله کربنی در ماده زمینه بهبود یافت. بیشترین مقاومت به ضربه در چندسازه دارای 3% سازگارکننده و 2% نانولوله کربنی مشاهده شد. با توجه به ریزنگار SEM، با افزایش نانو لوله کربنی تا 3 درصد، این ذرات نانو در ماده زمینه تجمع یافته و موجب توسعه نقاط تمرکز تنش و شکست می شوند.
    کلیدواژگان: نانو لوله کربنی تک جداره، چندسازه الیاف چوب، پلی اتیلن سبک، ویژگی های فیزیکی، خواص مکانیکی، ریزنگار
  • سعید کاظمی نجفی، سیداحسان ساداتی، قنبر ابراهیمی صفحه 187
    ارزیابی غیر مخرب کیفیت چوب درختان سرپا در گونه های تند رشد دست کاشت نظیر صنوبر نقش مهمی در مدیریت بهینه تولید چوب با خواص دلخواه و کیفیت مورد نظر دارد. هدف از این پژوهش استفاده از روش غیر مخرب موج تنشی برای ارزیابی درختان صنوبر گونه Populus deltoides و مطالعه اثر کشت تلفیقی و فاصله کاشت بر خواص چوب تولید شده، بود. بدین منظور سرعت موج تنشی در چهار تیمارکشت تلفیقی صنوبر با گندم و با فواصل کاشت 4×3، 66/6×3، 8×3، 10×3 متر و تیمار صنوبرخالص با فاصله کاشت 4×3 و در جهت شعاعی و طولی درختان اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در فواصل کشت مساوی (4×3)، سرعت موج تنشی در محور طولی و شعاعی در تیمار صنوبر خالص به طور معنی داری بیشتر از تیمار کشت تلفیقی می باشد. همچنین نتایج نشان داد با افزایش فاصله کاشت صنوبردر کشت تلفیقی سرعت موج تنشی در محور طولی و شعاعی بطور معنی داری افزایش می یابد. رابطه رگرسیونی ضعیفی بین سرعت موج تنشی در جهت شعاعی و طولی درخت با قطر درختان صنوبر مورد مطالعه بدست آمد.
    کلیدواژگان: ارزیابی غیر مخرب، موج تنشی، صنوبر، کشت تلفیقی، فاصله کاشت
  • شیرزاد محمدنژاد کیاسری، سید علیرضا موسوی، شهرام امینی، فرهاد نجفی، حسن بریمانی، محمد فارسی صفحه 199
    هدف از اجرای طرح های سازگاری درختان غیر بومی، تعیین نتایج و معرفی گونه های غیر بومی مناسب جهت استفاده در برنامه های جنگلکاری است. این طرح پژوهشی در جنگل های مرطوب پایین بند نکا (کوهسارکنده) و در قالب بلوک های کاملا تصادفی با 3 تکرار و 8 تیمار از گونه های سوزنی برگ مهم جهان شامل کاج تدا (L. Pinus taeda)، کاج رادیاتا (Pinus radiata D. Don.)، کاج بروسیا (Pinus brutia Ten.)، کاج سیاه (Pinus nigra Arn. ssp. austriaca)، کاج دریایی (Pinus pinaster Ait.)، کاج کاشفی(Pinus longifolia Sarg.)، کریپتومریای ژاپن (Cryptomeria japonica D. Don.) و سدر هیمالیا (Cedrus deodara D. Don.) از سال 1371 انجام گرفت. نتایج کمی و کیفی طرح پس از 18 سال نشان داد گونه های کاج تدا (با مبداء پیلمبرا، مبداء اصلی بذر آمریکا) و بروسیا (با مبداء پاسند، مبداء اصلی بذر ترکیه) از بهترین وضعیت برخوردار بوده و گونه های سدروس دئودارا و کریپتومریای ژاپن را نیز می توان به عنوان گونه های امیدوارکننده معرفی نمود.
    کلیدواژگان: سازگاری، سوزنی برگ، جنگل های شمال، زنده مانی، ارتفاع، قطر
  • محراب مدهوشی، حسین نادعلیزاده، ابوالقاسم خزاعیان صفحه 211
    دانستن مقاومت و رفتار اتصال دهنده ها در چندسازه های الیاف لیگنوسلولزی - ترموپلاستیک ها در شرایط مختلف سرویس از جمله شرایط خشک و مرطوب از اهمیت خاصی برخوردار است. در این پژوهش قدرت نگهداری اتصال دهنده ها شامل میخ و پیچ عمود بر سطح چندسازه آرد ساقه برنج- پلی اتیلن سنگین (HDPE) در مرحله خشک و 4 مرحله رطوبت دهی متناوب مورد بررسی قرار گرفت. تخته های چندسازه با چگالی اسمی g/cm31 و با نسبت های وزنی 45، 60 و 75 درصد آرد ساخته شدند که در برخی از آنها از پلی پروپیلن اصلاح شده با مالئیک انیدرید (MAPP) به نسبت وزنی 2% به عنوان سازگارکننده استفاده گردید. اندازه گیری ها با استفاده از دستگاه مکانیکی و به صورت آزمون انفصالی (کششی) انجام شد. نتایج نشان دادند که به طور کلی، افزایش درصد وزنی آرد ساقه برنج سبب کاهش قدرت نگهداری میخ و پیچ می شود. همچنین مشخص شد، طی مراحل رطوبت دهی، قدرت نگهداری میخ در سطح 45% آرد کاهش و در سطوح 60 و 75 % به جهت افزایش احتمالی درگیر شدن بدنه میخ در داخل چندسازه مرطوب، تا حدودی افزایش می یابد. در ارتباط با پیچ، قدرت نگهداری در سطح 45% و 60% آرد، پس از کاهش در مرحله اول رطوبت دهی، طی مراحل بعدی تقریبا ثابت می ماند، اما در سطح 75% تقریبا روند نزولی دارد. نتایج همچنین نشان دادند که مشابه سایر خواص مقاومتی این نوع چندسازه ها، سازگارکننده اثر تقریبا مثبتی بر قدرت نگهداری اتصال دهنده ها دارد.
    کلیدواژگان: ساقه برنج، پلی اتیلن سنگین، میخ، پیچ، رطوبت دهی، چندسازه
  • پیام مرادپور، کاظم دوست حسینی، تقی طبرسا، امیر نوربخش صفحه 221
    در این تحقیق اثر افزودن پرکننده معدنی(دولومیت) بر روی خواص مکانیکی چندسازه های حاصل از آرد چوب راش و پلیمر پلی-اتیلن به روش پرس گرم مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به منظور بررسی اثر جفت کننده در بهبود اتصال بین فاز پرکننده سلولزی و ماده زمینه، از پلی اتیلن جفت شده با انیدرید مالئیک (MAPE) در دو سطح (1% و 3%) استفاده شد. پس از ساخت تخته در شرایط آزمایشگاهی و تهیه نمونه های آزمونی، ویژگی های کاربردی تخته شامل خمش استاتیک، کشش، ضربه و سختی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان دادند که با افزایش ماده معدنی دولومیت، خواص مکانیکی به جز سختی چند سازه، کاهش می یابند. به طور کلی افزودن MAPE به ترکیبات چندسازه، باعث بهبود خواص مکانیکی تخته های مورد مطالعه گردید.
    کلیدواژگان: چندسازه آرد چوب راش، پلی اتیلن، دولومیت، انیدرید مالئیک پلی اتیلن، خواص مکانیکی
  • بیتا معزی پور، کاظم دوست حسینی، مهدی فائزی پور، اصغر طارمیان صفحه 233
    در این تحقیق امکان استفاده از نانو سیلیکای تیمار شده به عنوان فیلر تخته لایه مورد بررسی قرار گرفته است. پس از ساخت تخته لایه با استفاده از لایه های چوبی گونه ممرز در شرایط آزمایشگاهی، ویژگی های فیزیکی و مکانیکی تخته های حاصل مورد ارزیابی قرار گرفت. عوامل متغیر این بررسی نوع سیلان (وینیل تری متوکسی سیلان و γ آمینو پروپیل تری اتوکسی سیلان)، مقدار نانو سیلیکا (1%و2%) و مقدار عامل جفت کننده سیلان (1%و2%) بودند. تجزیه تحلیل نتایج نشان داد که کمترین مقدار جذب آب و واکشیدگی ضخامت مربوط به تخته هایی می باشد که در ساخت آنها از 1درصد نانو سیلیکای تیمار شده با 2% وینیل تری متوکسی سیلان استفاده شده بود و تخته هایی که در ساخت آنها از 1درصد نانو سیلیکای تیمار شده با 1% γ- آمینو پروپیل تری اتوکسی سیلان استفاده شده دارای بهترین مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته بودند. مقاومت برشی تخته های حاوی 2% نانو سیلیکای تیمار شده با 1% وینیل تری متوکسی سیلان نیز بهتر از سایر تیمارها بود. به طور کلی نتایج این بررسی نشان می دهند که استفاده از نانو سیلیکای تیمار شده با عوامل جفت کننده سیلان به عنوان فیلر چسب اوره- فرمالدهید در بهبود ویژگی های تخته لایه موثر می باشد.
    کلیدواژگان: تخته لایه، نانو سیلیکا، وینیل تری متوکسی سیلان، γ، آمینو پروپیل تری اتوکسی سیلان، پرکننده
  • نجمه نخعی، سیدابوالقاسم مرتضوی، حمید امیرنژاد، محمدعلی نوازی صفحه 245
    این مطالعه به برآورد ازش تفرجی پارک جنگلی نور و اندازه گیری میزان تمایل به پرداخت بازدیدکنندگان برای منافع تفریحی این پارک با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط و پرسشنامه انتخاب دو بخشی دو بعدی می پردازد. بدین منظور تعداد 353 پرسشنامه در داخل پارک تکمیل شده است. برای بررسی تاثیر متغیرهای توضیحی از قبیل سن و درآمد بر میزان تمایل به پرداخت افراد، از مدل Logit استفاده شد و پارامترهای این مدل با استفاده از روش حداکثر راستنمایی برآورد شدند. نتایج نشان داده است که 2/80 درصد بازدیدکنندگان، حاضرند جهت استفاده تفریحی از پارک جنگلی نور مبلغی پرداخت نمایند. متوسط تمایل به پرداخت بازدیدکنندگان برای ارزش تفریحی این پارک 4054 ریال به ازای هر بازدید و ارزش تفریحی سالانه پارک برای هر هکتار 1112392 ریال برآورد شد. نتایج بیانگر این است که پارک های جنگلی از ارزش تفریحی بالایی برخوردار هستند که این نکته می تواند برنامه ریزان و مدیران اجرایی، اجتماعی و اقتصادی را در برنامه ریزی حفاظت و بهره برداری پایدار منابع طبیعی یاری دهد.
    کلیدواژگان: ارزش تفریحی، پارک جنگلی نور، تمایل به پرداخت، ارزشگذاری مشروط و مدل Logit
|
  • H. Asadi, S. M. Hosseini, O. Esmailzadeh Page 131

    The objective of this study was to determine the floristic composition of the persistent soil seed bank and comparison of its seed bank composition with its above- ground vegetations in Khybus protected forest that is one of the best and most virgin Habitats of Box trees in Hyrcanian forest. The study of ground vegetation was carried out with releve method and the soil seed bank was estimated using the seedling emergence method. For this purpose 64 releves with 400 m2 area were made by systematic- selective method and considering indicator stand concept. For sampling of soil seed bank within each releve, two soil samples were randomly collected by hammering a 20 cm × 20 cm square (400 cm2) hollow metal frame into the soil to a depth of 10 cm. 52 species with mean of 3880 seeds per m-2 emerged from soil seed banks. Pteris cretica L., Hypericum androsaemum, Rubus hyrcanus Woron., Carex sylvatica L., Rubus hyrcanus Woron, Athyrium flix- femina (L.) Roth, Atropa belladonna L. and Diospyrus lotus L. with the mean density of 3132, 213, 154, 125.4, 98.5, 34.4 and 17 seeds per m-2 were exhibited as the most abundant taxa respectively. Forbs, with the possession of the 64 percent seed bank flora, were the most numerous growth forms in soil seed bank. The comparison of seed bank and above vegetation revealed that the similarity between soil seed bank and vegetation is low. Finally, we are concluded that persistence soil seed bank of the study area like other areas, is not capable of restoring the ground vegetation of plant communities.

    Keywords: Persistent soil seed bank, above ground vegetation, species similarity, Box tree (Buxus hyrcanus Pojark), Khybus protected area, Hyrcanian forests
  • A. Jahani, J. Feghhi, M. Zobeiri Page 147
    Geographic Information System (GIS) is one of the most important tools to prepare forest management plan and, in general, as a tool for management, sustainable logging and future planning based on the derived statistical data from forested regions. The purpose of this study was spatial simulation of trees in forest to have in hand an example of an uneven aged forest (simulated forest). By means of the simulated forest, it is possible to test different statistical methods and various management activities before they are carried out in real world. The study area, Gorazbon, is a district of Kheyrud research-educational forest, with 1001 hectares area located in East of Nowshahr city. The inventory was implemented using systematic random sampling. Afterwards, trees were randomly distributed within the compartments of this district, using the results of full callipering inventory with Arc GIS 9.3 software and forest was simulated. In this stage, the inventory process was implemented in simulated forest similar to the inventory of real forest. These results were compared with the results of the ground inventory, and no statistically significant difference was found in any of repetitions. Consequently, it can infer that the simulated forest is remarkably applied to the forest inventory implementations. Furthermore, it is a functional tool to provide forest management plans of Kheyrud forest. To say in other words, this makes possible to test different methods of forest inventory and also type and dimensions of plot and inventory net unquestionably.
    Keywords: forest simulation, Geographic Information System (GIS), Kheyrud Forest, forest management plan, forest inventory
  • A. Sadeghi, R. Behrooz Page 157
    Flotation deinking is the prominent technology for ink removal from waste paper. In this study, flotation deinking was carried out applying two levels of sodium hydroxide and five levels of hydrogen peroxide on a mixture of waste papers consisting of: 30, 30 and 40 weight percent OMG, ONP and MOW, respectively. The deinking efficiency was evaluated based on brightness, yellowness and dirt count of hand sheets. The results showed that increasing hydrogen peroxide dosage can increase hand sheets brightness, however, at higher hydrogen peroxide levels, the brightness was reduced probably due to the presence of more NaOH and the limitation of hydro peroxide efficiency for chromophore elimination. Optimal ratio of H2O2/NaOH, significantly increase the efficiency of deinking at lower alkali usage. This research showed that higher deinking efficiency may not be necessarily reached applying more chemicals, but optimal chemicals ratio plays an important role in deinking efficiency.
    Keywords: Flotation deinking, Waste paper recycling, Hydrogen peroxide, Sodium hydroxide, Brightness, Yellowness, Dirt count
  • M. Farsi, H. Younesi Kordkheili Page 169
    The aim of this research is investigation on influence of single wall carbon nanotubes (SWCNTs) on the physical and mechanical properties of wood fiber- LDPE composites. SWCNTs with 1, 2 and 3 wt% were dispersed in acetone and then in absent and present MAPE (0 and 3% wt) were mixed with wood fiber and HDPE by Haake internal mixer and then the wood plastic composites were manufactured by hot press method. The results show that SWCNTs and MAPE improve physical and mechanical properties of the composites. In absent and present MAPE, the composites with 3% SWCNTs exhibited the lowest water absorption and thickness swelling content and the highest flexural modulus and strength, respectively. SEM micrograph showed that, with adding compatibilizer dispersion of fibers and carbon nanotube are improved. The composites with 3% MAPE and 2% SWCNTs exhibited the highest impact strength. Based on SEM micrograph, with increasing carbon nanoyube up to 3%, these nanoparticles are agglomerated in the matrix and provide points of stress concentrations and crack propagation.
    Keywords: single wall carbon nanotube, wood fiber, LDPE composite, physical properties, mechanical properties, SEM micrograph
  • S. Kazemi Najafi, Gh. Ebrahimi, S. E. Sadati Page 187
    Nondestrutive evaluation of wood quality of fast growing standing trees such as poplar has an important role in optimal management of wood production with desired quality and properties. Tha aim of this research was the use of stress wave technique for nondestructive evaluation of poplar standing trees (Populus deltoids) and to study the effect of intercropping (with wheat) and spacing on wood quality. For this purpose, stress wave velocities were measured in radial and longitudinal directions of poplar trees in four intercropping treatments with different spacing of 3×4 m, 3×6.66 m, 3×8 m, 3×10 m and treatment of net poplar with spacing 3×4 m. The velocities of stress wave in radial and longitudinal directions of poplar trees were determined using stress wave equipment. The results showed that at same spacing (3×4m), the radial and longitudinal velocities of stress wave in net treatment are significantly higher than those of intercropping treatment. The results also showed that increasing spacing in intercropping treatments will increase the stress wave velocities in both directions significantly. A poor regression relationship was obtained between stress wave velocities in radial and longitudinal directions
    Keywords: Nondestructive evaluation, Stress wave, Poplar, Spacing, Intercropping
  • S. Mohammadnezhad Kiasari*, S. A. Mousavi, S. Amini, H. Barimani Varandi, F. Najafi, M. Farsdi Page 199
    The aim of this study was to introduce the most successful exotic coniferous species for forest plantation projects. The trial conducted in 1993 at low altitude of Neka region in Mazandaran Province of I. R. Iran (North Forests), under Compeletly Randomized Block Design (CRBD) with three replication and eight treatments. The treatments consisted of six Pine species (P. taeda, P.radiata, P.brutia, P.nigra var. austriaca, P. pinaster and P. longifolia), Cryptomeria japonica and Cedrus deodara. The species growth characteristics including survival, height, diameter at breast height and also qualitative characteristics were assessed and measured after 18 years, Soil physical and chemical properties were determined and climate characteristics were identified. The results of statistical analysis showed that there were statistically significant differences between qualitative and quantitative parameters of species. Analysis of characteristics showed that Loblolly pine (P.taeda L.) and Brutian pine (P.brutia Ten.) were the most promising species; in the second stage Hymalaya Cedar (Cedrus deodara D.Don.) and Japanes cedar (Cryptomeria japonica D.Don.) were promising species, respectively.
    Keywords: Elimination trial, Needle, leaved, Caspian forests, Survival, Height, Diameter
  • M. Madhoushi, H. Nadalizadeh, A. Khazaeian Page 211
    The withdrawal strength of nail and screw fasteners was studied in rice straw fiber-thermoplastic composites. Virgin high-density polyethylene (HDPE) was selected as the composite matrix. Three levels of dry rice straw fiber, 45%, 60% and 75%, based on weight and passed through a 40-mesh size screen were mixed with the polymeric matrix without or with 2% (based on weight) maleic anhydride grafted polypropylene (MAPP) as coupling agent. A dry-blending method was used for compounding the materials. The 12 formulations for the polymer composites were used to prepare samples with dimensions of 25 cm by 15 cm by 1 cm. The final composites were made by pressing the prepared mats between the hot plates of a compression press by employing combinations of temperature and pressure in three stages. After keeping the composites at room temperature for 15 days, the withdrawal strengths of nails and screws were measured according to BS Standard for dry composites. Withdrawal strengths were also measured after immersion of the composites for 24 hours in distilled water (wet condition) (cycle 1). Wetting for 24 hours followed by drying for 24 hours was then repeated for the other 3 cycles. The results showed that the withdrawal strength of screws is more than that of nails. Also, rice straw fiber content may significantly influence the withdrawal strength of fasteners, especially at higher fiber to polymer ratios. Furthermore, it was found that the coupling agent slightly affected the withdrawal strengths of the fasteners. The results also showed that withdrawal strength of fasteners are significantly reduced at more wetting cycles.
    Keywords: Rice straw, High density polyethylene, Composite, Nail, Screw, Wetting
  • P. Moradpour*, K. Doosthoseini, T. Tabarsa, A. Noorbakhsh Page 221
    In this research, the effect of Dolomite mineral filler on mechanical properties of composites produced from beech wood flour and polyethylene using hot pressing method was examined. In order to evaluate the effect of coupling agent on bonding between cellulosic fibers phase and the matrix, two levels (1%, 3%) of polyethylene grafted with maleic anhydride were used. Standard experimental samples were prepared and properties such as static bending, tension, impact and hardness, were measured. The results showed that, when the mineral material content was increased, all mechanical properties except hardness decreased. In principle, addition of MAPE to the compound improved mechanical properties.
    Keywords: Beech Wood Flour, Polyethylene Composite, Dolomite, Maleic Anhydride¬ Polyethylene, Mechanical Properties
  • B. Moezzipour, K. Doost Hoseini, M. Faezipour, A. Tarmian Page 233
    The effect of nano SiO2 and silane coupling agents on practical properties of plywood was investigated. After plywood production with layers of hornbeam wood (Carpinus betulus), physical and mechanical properties were analyzed. Variables were the type of silane coupling agent (vinyl tri methoxy silane and γ-amino propyl tri ethoxy silane), the amount of nano SiO2 (1% and 2%) and the amount of silane coupling agent (1% and 2%). The lowest water absorption and thickness swelling were observed in the case of boards produced with 1% treated nano SiO2 by 2% vinyl tri methoxy silane, and those with 1% treated nano SiO2 by 2% γ-amino propyl tri ethoxy silane had the highest bending strength and modulus of elasticity. The highest shear strength was found for the boards produced with 2% nano SiO2 treated by 1% vinyl tri methoxy silane. The results of this study revealed that utilization of nano SiO2 treated by silane coupling agent as filler for urea formaldehyde resin is effective in improving the physical and mechanical properties of plywood.
    Keywords: Plywood, Hornbeam Wood, Vinyl tri methoxy silane, γ amino propyl tri ethoxy silane, Urea, formaldehyde, Filler
  • N. Nakhaei*, S. A. Mortazavi, H. Amirnejad, M. A. Navazi Page 245
    The aim of this study was to estimate recreational value of Nour Forest Park and measure of visitor’s willingness to pay for recreational benefits of the concerned park based on contingent valuation method and double-bounded dichotomous choice questionnaire. To do this, 353 questionnaires were completed in the park. To investigate the effect of explanatory variables like age and gender on individual’s willingness to pay, logit model was used and its parameters were estimated based on maximum likelihood method. The results showed that 80.2 percent of visitors had willingness to pay for recreational use of Nour Forest Park. The mean of willingness to pay for recreational value of the concern park was dollar 0.42 per visit and the recreational annual value was estimated $/ha 114.5. The results revealed that, forest parks had considerable recreational values that this may help the decision makers and social and economic managers, in the preservation planning and sustainable utilization of natural resources.
    Keywords: recreational value, Nour Forest Park, willingness to pay, contingent valuation, Logit Model