فهرست مطالب

فصلنامه جنگل و فرآورده های چوب
سال شصت و ششم شماره 3 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • وحید اعتماد، منوچهر نمیرانیان، محمود زبیری، باریس مجنونیان، غلامحسین مرادی صفحات 243-256
    این بررسی با هدف تعیین میزان تغییرات تعداد درخت و موجودی حجمی سرپا پس از اجرای یک دوره طرح جنگل داری ده ساله (13621371) و مقایسه این تغییرات با اهداف انتخاب شده صورت گرفته است. آماربرداری در ابتدا و انتهای دوره به روش منظم تصادفی و با قطعات نمونه 10 آری انجام شد و در هر قطعه نمونه، قطر برابر سینه درختان از قطر 5/7 سانتی متر به بالا، و ارتفاع دو اصله درخت شاهد اندازه گیری شد و کیفیت 6 متر اول تنه درختان دارای قطر برابر سینه بالاتر از 5/42 سانتی متر برآورد شد. حجم درختان آماربرداری شده بر اساس تعاریف طرح جنگل داری نم خانه محاسبه شد. برای مقایسه میانگین حجم و تعداد درختان در هکتار در دو آماربرداری از آزمون t استودنت استفاده شد و برای مقایسه منحنی ارتفاع درختان در ابتدا و انتهای دوره، ابر نقاط مربوط به ارتفاع درختان شاهد ترسیم و با توجه به آن مدل سازی شد. نتایج نشان داد که طی اجرای طرح، میانگین حجم در هکتار 10 سیلو افزایش، و میانگین تعداد در هکتار 47 اصله کاهش یافت که این مقدار تغییرات با توجه به آزمون انجام شده (در سطح احتمال 5 درصد) معنی دار نیست. پس از اجرای طرح، منحنی ارتفاع درختان بالاتر رفت و حجم درختان با کیفیت درجه یک افزایش یافت. درصد حجم در هکتار گونه راش از مرز برنامه ریزی شده بیشتر شد و در مورد گونه های ممرز و بلوط به اهداف ایده آل نزدیک تر شد. در مورد سایر گونه ها نه تنها نتوانسته به اهداف ایده آل نزدیک شود، بلکه از آن دور شده است. میزان جنگل کاری های انجام گرفته تقریبا 50 درصد میزان برنامه ریزی شده است.
    کلیدواژگان: تعداد در هکتار، جنگل خیرود، طرح جنگل داری، موجودی سرپا
  • ندا خواجه ئی، انوشیروان شیروانی، مجید مخدوم، مصطفی خوشنویس، مریم روحی صفحات 257-266
    گیاه پالایی فناوری استفاده از گیاهان در رفع آلودگی ها از جمله فلزات سنگین از محیط و تجمع آن در بافت ها و اندام های گوناگون گیاه است. در این پژوهش، توانایی دو گونه زبان گنجشک و اقاقیا برای گیاه پالایی عنصر کادمیوم بررسی شد. در اسفندماه 1387 تعداد 90 نهال دو ساله از این دو گونه در مجتمع تحقیقاتی البرز کرج کشت شد. محلول هایی از کلرید کادمیوم در غلظت های 0، 250، 500، 1000، و 2000 میلی گرم در لیتر تهیه و در خرداد ماه بر روی هر نهال برگ پاشی شد. سپس از برگ های هر نهال در دو نوبت در سال، یکی در مرداد ماه و نوبت بعدی در اوایل آبان ماه و شروع خزان، نمونه هایی برداشت شد. همچنین نمونه هایی از سر شاخه ها، ریشه، و خاک گلدان ها در دی ماه همان سال برداشت شد. غلظت کادمیوم در نمونه ها با استفاده از دستگاه ICP تعیین شد و داده ها با طرح کاملا تصادفی بررسی شدند. نتایج نشان داد که اختلاف مقادیر غلظت کادمیوم بین دو گونه در همه اندام ها معنی دار بود. میزان غلظت کادمیوم در زبان گنجشک در اندام های برگ مرداد ماه، برگ خزان شده، و ریشه از اقاقیا بیشتر بود. در ساقه میزان غلظت کادمیوم در اقاقیا بیشتر بود. بنابراین، از لحاظ انباشت کادمیوم، در کوتاه مدت (مانند بارش ناگهانی آلاینده) گونه زبان گنجشک ارزشمندتر، و در بلند مدت اقاقیا مناسب تر است. بیشترین میزان غلظت در برگ مرداد ماه زبان گنجشک (5/461 میلی گرم در کیلوگرم) بود که بر اساس مطالعات پیشین ممکن است این گونه یک بیش انباشت کننده باشد.
    کلیدواژگان: اقاقیا، برگ، زبان گنجشک، ساقه، کادمیوم، گیاه پالایی
  • هرمز سهرابی، یوسف عسکری، محمود زبیری صفحات 267-276
    در این تحقیق اریبی برآورد تاج پوشش و تراکم درختان و درختچه های جنگل با نمونه برداری به روش خط نمونه بررسی شده است. برای این منظور، قطر تاج و موقعیت مکانی کلیه پایه های با قطر تاج بیش از 10 سانتی متر در یک قطعه 53 هکتاری در بخشی از جنگل های زاگرس، واقع در اردل در استان چهارمحال و بختیاری، ثبت شد. سپس خط نمونه های با طول 50 تا 400 متر با فواصل 50 متری به تعداد 100 بار، هر بار 100 نمونه به روش کاملا تصادفی برداشت شد. وجود اختلاف بین مقادیر برآوردشده با استفاده از خط نمونه با طول های گوناگون با تحلیل واریانس بررسی شد. نتایج نشان داد که بین طول های گوناگون از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود ندارد و کاهش انحراف معیار با افزایش طول نمونه برای هر دو متغیر پس از 200 متر چشمگیر نبود. به عبارتی، با افزایش طول خط نمونه بیش از 200 متر، افزایشی در دقت نمونه برداری حاصل نخواهد شد. تحلیل اریبی نشان داد که روش خط نمونه، اریب و بیش برآورد است. به گفته دیگر، مقادیر برآوردشده با این روش با آماربرداری صد در صد تفاوت دارد و مقدار اریبی نسبی بین 6 تا 9 درصد برای تاج پوشش و 4 تا 6 درصد برای تراکم پایه ها بود. اگرچه نتایج این تحقیق بیش برآوردبودن این روش و وجود تفاوت معنی دار آماری با نتایج آماربرداری صد در صد را تایید کرد، مقدار کم و قابل اغماض بیش برآوردی در مقابل سرعت و کارایی این روش در اجرا، قابل چشم پوشی است.
    کلیدواژگان: آماربرداری صد در صد، اریبی، اردل، بیش برآوردی، طول خط نمونه
  • هومن روانبخش*، محمدرضا مروی مهاجر، مصطفی اسدی، محمود زبیری، وحید اعتماد صفحات 277-292

    جوامع جنگلی ارتفاعات ایران و تورانی با گونه ارس شناخته شده است. این جنگل ها از گذشته های دور تاکنون تغییرات زیادی را متحمل شده اند و امروزه کمتر نشانی از جوامع پیوسته جنگلی دارند، اما هنوز هم می توان توده های دورافتاده اما متراکم ارس و حتی جنگل های وسیع آن را یافت. در این تحقیق به پوشش گیاهی و ویژگی های اکولوژیک این جنگل ها در البرز جنوبی از شمال استان تهران تا شمال غرب استان سمنان پرداخته شده است. برداشت داده های پوشش گیاهی بر اساس روش براون بلانکه همراه با اندازه گیری برخی متغیرهای مهم محیطی انجام پذیرفت. برای طبقه بندی پوشش گیاهی از TWINSPAN، تحلیل پوشش گیاهی از نرم افزار JUICE، و برای بررسی روابط پوشش گیاهی محیط از تجزیه واریانس (ANOVA) و رج بندی CCA و PCA بهره گیری شد. بر اساس نتایج به دست آمده شش گروه پوشش گیاهی مشخص شد که از لحاظ فلورستیک و اکولوژی متمایز بودند و ویژگی های رویشگاهی هریک با تعیین گونه های غالب و معرف تشریح شد. این گروه ها در سه تیپ اصلی جای گرفتند: Juniperus Excelsa - Rhamnus Pallasii،Juniperus Excelsa - Cotoneaster NummulariusوJuniperus Excelsa - Lonicera Iberica. گروه اول در ارتفاعات پایین تر و خاک های فقیرتر از نظر ازت و ماده آلی رویش دارد؛ در حالی که گروه دوم در ارتفاع بالاتر و خاک هایی با ازت، ماده آلی، و ظرفیت رطوبت اشباع بیشتری رویش دارد. گروه سوم نیز مختص مناطقی تحت تاثیر رژیم رطوبتی با منشا هیرکانی است.

    کلیدواژگان: ارس، البرز، آنالیز گونه، محیط، طبقه بندی پوشش گیاهی، فیروزکوه
  • غفار صلواتی، وحیده پیام نور، محمدرضا کاوسی، علیرضا علی عرب صفحات 293-304
    این تحقیق با هدف شناخت رفتار ذخیره ای، حساسیت به خشکی، و اثر رطوبت داخلی بذر بر صفات جوانه زنی و خصوصیات اولیه بذر و نونهال های حاصله بذرهای سیاه کرکو انجام شده است. بذور سالم و رسیده درختان افرا کرکو از دره زرین گل علی آباد استان گلستان در دامنه ارتفاعی 500 تا 1100 متری از سطح دریا و با رطوبت اولیه 46 درصد جمع آوری و برای غلبه بر خواب بذر به مدت شش ماه استراتیفه شدند؛ سپس برای تشکیل 9 سطح رطوبتی شامل رطوبت 45 (شاهد)، 40، 35، 30، 25، 20، 15، 10، و 5 درصد در مجاورت ماده رطوبت گیر سیلیکاژل و در دمای 25 درجه سانتی گراد قرار گرفته و پس از 24 ساعت آبنوشی با استفاده از طرح فاکتوریل کاملا تصادفی با 4 تکرار به مدت 30 روز در ژرمیناتور کاشته و بذور جوانه زده هر روز شمارش شدند. نتایج نشان داد بذرهای افرا کرکو دارای رفتار ذخیره ای حد واسط اند. حد آستانه، حد بحرانی، و حد کشنده رطوبت داخلی بذر این گونه به ترتیب 40، 20، و 5 درصد بوده و با کاهش رطوبت داخلی، صفات جوانه زنی بذر (ظرفیت حیاتی، سرعت، ارزش، انرژی، درصد جوانه زنی، و شاخص بنیه بذر)، و خصوصیات اولیه نونهال ها (وزن خشک ساقه چه و ریشه چه و طول گیاهچه) کاهش می یابد. با بررسی این تحقیق پایه ای مشخص می شود که بذور این گونه قابلیت نگه داری بلند مدت ندارند. برای به دست آوردن نهال بذری با ویژگی های مطلوب نباید رطوبت بذر این گونه در زمان کاشت، از حد آستانه 40 درصد کمتر باشد.
    کلیدواژگان: افرا کرکو، رفتار ذخیره ای، صفات جوانه زنی
  • حمیدرضا رودی، یحیی همزه، قنبر ابراهیمی، ربیع بهروز اشکیکی، موسی محمدنژاد صفحات 305-317
    خصوصیات سطحی الیاف سلولزی با تکنیک لایه نشانی اصلاح می شود. عوامل مختلفی بر کارایی این تکنیک موثرند. ویژگی های سوسپانسیون الیاف مانند میزان هدایت الکتریکی از این عوامل اند که بر نتایج فرایند لایه نشانی اثر می گذارند. در این تحقیق، خمیرکاغذ تهیه شده از الیاف بازیافتی با تکنیک لایه نشانی با پلیمرهای طبیعی نشاسته کاتیونی و آنیونی در سطوح مختلف هدایت الکتریکی لایه نشانی شدند و کاغذهای دست ساز با وزن پایه 60 گرم بر متر مربع تهیه و ویژگی های مختلف فیزیکی و مکانیکی آن ها بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمار لایه نشانی الیاف بازیافتی سبب بهبود زیادی در دانسیته ظاهری و شاخص کیفیت شکل گیری کاغذ ها می شود؛ در حالی که زبری سطح تغییر مشخصی نداشت. مقاومت به کشش و پیوند داخلی کاغذ به عنوان شاخص های قابلیت پیوندپذیری بین الیاف نیز بر اثر تیمار لایه نشانی روند افزایشی بسیار خوبی نشان دادند. نتایج نشان داد تغییر میزان هدایت الکتریکی سوسپانسیون الیاف، اثر دوگانه ای بر ویژگی الکتروشیمیایی سطح الیاف و جذب نشاسته دارد. کمترین سطح غلظت نمک NaCl، 001/0 مولار با هدایت الکتریکی μS/cm140، شرایط مطلوب برای لایه نشانی تعیین شد.
    کلیدواژگان: الیاف بازیافتی، تکنیک لایه نشانی، قابلیت پیوندپذیری، ویژگی های ساختاری، نشاسته کاتیونی و آنیونی، هدایت الکتریکی
  • ابراهیم حجتی مروست، صدیقه دادای قندی، علی اکبر عنایتی، کامبیز راشدی صفحات 319-328
    تخته فیبر از پرکاربردترین فرآورده های چوبی داخل ساختمان است. در این تحقیق، امکان استفاده از ماده شیمیایی بازیلیت (اسید بوریک) در دو غلظت 3 درصد و 5 درصد روی تخته فیبر سخت بررسی شد. خواص مقاومت به آتش شامل درصد کاهش جرم، توسعه ارتفاع شعله، و ویژگی های فیزیکی و مکانیکی نمونه ها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که نمونه های تیمارشده با بازیلیت 3 درصد، درصد کاهش جرم کمتری از نمونه های تیمارشده با بازیلیت 5 درصد و شاهد داشتند. از نظر خواص فیزیکی و مکانیکی، نمونه های تیمارشده با بازیلیت 3 درصد کم ترین مقدار جذب آب و واکشیدگی ضخامت و بیشترین مقاومت خمشی را داشتند.
    کلیدواژگان: بازیلیت (اسید بوریک)، تخته فیبر سخت، روش خلا، کندسوز کردن، ویژگی های فیزیکی و مکانیکی
  • روژین کاکی، مریم قربانی کوکنده * صفحات 329-338

    این تحقیق با هدف بررسی اثر مونومر حفره ای متیل متاکریلات بر خواص فیزیکی چوب راش ایرانی انجام شد. نمونه های آزمونی بر اساس استاندارد ASTM-D1037 تهیه و در سیلندر اشباع، به روش بتل، در پنج سطح غلظت0، 40، 60، 80، و 100 درصد، با مونومر متیل متاکریلات رقیق شده با بنزن، به عنوان حلال، اشباع شدند. به منظور پلیمریزاسیون مونومر، نمونه های اشباع شده در آون، به مدت 24 ساعت، تحت دمای 90 درجه سانتی گراد و متعاقبا برای همین زمان، تحت دمای 103 درجه سانتی گراد قرار داده شدند. درصد جذب مونومر، افزایش وزن، تغییرات دانسیته، جذب آب، و کارایی ضدواکشیدگی اندازه گیری شد. درصد جذب مونومر در سطوح 40، 60، 80، و 100 درصد، 6/41، 1/46، 54، و 9/57 درصد اندازه گیری شد. درصد جذب پلیمر(افزایش وزن)، در پایین ترین و بالاترین سطح نیز، 3/5 و 22 درصد گزارش شد. نتایج نشان داد با افزایش سطح جذب پلیمر، آب گریزی و ثبات ابعاد نمونه های تیمارشده افزایش یافت؛ به طوری که پس از طولانی ترین زمان غوطه وری، جذب آب و واکشیدگی حجمی نمونه اشباع شده با مونومر 100 درصد، در مقایسه با نمونه شاهد، 3/54 و 5/63 کاهش یافتند. با افزایش جذب مونومر، دانسیته چوب از g/cm3 63/0 در نمونه شاهد به g/cm3 84/0 در بالاترین سطح جذب افزایش یافت. اثر ضدواکشیدگی نمونه های اشباع شده پس از 36 ساعت غوطه وری، در بالاترین سطح تیمار در مقایسه با پایین ترین غلظت مونومر، 3/240 درصد برآورد شد.

    کلیدواژگان: ثبات ابعاد، جذب آب، چوب، پلیمر، کارایی ضدواکشیدگی، متیل متا کریلات
  • رویا فضلی، نور الدین نظرنژاد، محمدعلی ابراهیم زاده صفحات 339-349
    هدف این مطالعه، بررسی میزان فنول و فلاونوئید تام و بررسی اثر آنتی اکسیدانی پوست درختان راش، ممرز، و صنوبر است. راش و ممرز از گونه های جنگلی شمال ایران، و صنوبر از گونه های دست کاشت است، ولی برخلاف فراوانی این درختان، اطلاعات بسیار کمی در مورد ترکیبات شیمیایی پوست آن ها و کاربردشان ارائه شده است. ترکیبات آنتی اکسیدانی که از شیوع بیماری های مزمن و تخریب بسیاری از مواد غذایی جلوگیری می کنند، از پوست این گیا هان نیز قابل استخراج است. بدین سبب، عصاره استخراج شده از گیا هان، که باعث کاهش شیوع بیماری های مزمن می شود، در صنایع دارویی بسیار اهمیت دارد. پس از تهیه پوست این درختان، عصاره های استنی به روش سوکسوله استخراج شدند. ابتدا میزان فنول و فلاونوئید عصاره ها اندازه گیری و سپس برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های استخراج شده، از دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل و قدرت احیاکنندگی، استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان فنول و فلاونوئید در پوست درخت ممرز بیشترین، و در راش کمترین مقدار بود هاست. نتایج آزمون به دام اندازی رادیکال های آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل نشان داد که غلظت مهار 50 درصد در عصاره استنی پوست درختان راش، ممرز، و صنوبر به ترتیب 07/63، 17/33، و 3/86 میکروگرم بر میلی لیتر بود هاست. همچنین عصاره راش قدرت احیاکنندگی بیشتری در مقایسه با سایر گونه ها داشت.
    کلیدواژگان: راش، صنوبر، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنول تام، ممرز
  • محمد مهدی هادیلام، الیاس افرا، حسین یوسفی صفحات 351-366
    در این تحقیق اثر استفاده از نانوفیبرهای سلولزی بر خواص کاغذهای دست ساز ساخته شده از خمیرکاغذ صنعتی باگاس بررسی شد. نانوفیبر سلولزی که با روش سوپر آسیاب از آلفاسلولز صنعتی سوزنی برگان تهیه شده بود به مقدار صفر و بیست درصد وزنی به کاغذهای دست ساز حاصل از خمیرکاغذ صنعتی باگاس اضافه شد. نانوکاغذ متشکل از صددرصد نانوفیبر سلولزی نیز برای مقایسه تهیه شد. خواص مورد بررسی شامل زمان آب گیری خمیر، وزن پایه، ضخامت، دانسیته، شفافیت، مقاومت به کشش، و مقاومت به پارگی بودند. نتایج نشان داد که زمان آب گیری پس از افزودن نانوفیبر سلولز به خمیر پایه افزایش یافت. با افزودن نانو فیبر سلولز، شفافیت (کیفی) ظاهری و دانسیته افزایش، و ضخامت کاغذها کاهش یافت. کاغذهای حاوی بیست درصد نانوفیبر مقاومت کششی بیشتری در مقایسه با کاغذهای بدون نانوفیبر نشان دادند و بیشترین مقاومت کششی متعلق به نانوکاغذ (کاغذ صرفا شامل مواد نانو) بود. به رغم خواص مثبت تقویت کنندگی نانوفیبرهای سلولزی در مقاومت کششی، با افزودن نانوفیبر سلولز مقاومت به پارگی کاغذها کاهش نشان داد؛ به طوری که کمترین مقاومت به پارگی در نانوکاغذ مشاهده شد، ولی به رغم کاهش مقاومت به پارگی در کاغذهای ترکیبی با شرایط مذکور، این کاهش از لحاظ آماری چندان معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: باگاس، سوپر آسیاب، نانوفیبر سلولزی، ویژگی های فیزیکی و مقاومتی
|
  • Vahid Etemad, Manoochehr Namiranian, Mahmood Zobeiri, Baris Majnounian, Gholamhosein Moradi Pages 243-256
    The aim of this research was to determine the number and volume changes after the implementation of a 10 years forest management plan period and comparing of these changes with the aimed purposes. Inventories have been done systematic random sampling in 1000 m2 area plots. Diameter at breast height، control trees height and quality of first 6 m trunk length of trees with dbh more than 42. 5 cm is measured and estimated. Volumes of inventoried trees were calculated based on forest management plan Taryf. To compare the mean volume and number of trees per hectare in the two inventories volume table، t test was aplicated. In order to compare trees height curves at the beginning and end of period، cloud points of control trees was drawn and then modeling with regard to it. The results showed that during the implementation، mean volume has increased 10 sylves per hectare and 47 trees has decreased in hectare، but these changes were not significant regarding to t test (d. f=32، P<0. 05). After implementation، the height curve of tress and volume of trees with high degree of quality has increased. Percent volume per hectare of beech species is passed from planned mode (ideal mode) and the species hornbeam and oak nears to ideal mode. The other species have not only failed to approach the ideal goals، but also we are far from it. Reforestation rate performed is almost 50 percent of planned.
    Keywords: forest management plan, Kheyrud forest, number of stem, standing volume
  • Neda Khajei, Anoushirvan Shirvany, Majid Makhdoum, Mostafa Khoshnevis, Maryam Rouhi Pages 257-266
    Phytoremediation technology is the use of plants to remove pollutants such as heavy metals from the environment and accumulation of them in different plant tissues. In this study the ability of two plant species; Robinia pseudoacacia and Fraxinus rotundifolia to remediate the cadmium، was compared. 90 two-years old seedlings of these two species were cultivated in Alborz Research Centre of Karaj in March 2008. The cadmium chloride solutions with the concentrations of 0، 250، 500، 1000 and 2000 mg L-1 were foliar application on the seedlings in June 2009. Then the leaves were collected from the seedlings during two times a year، in August and at the beginning of autumn. Moreover، some samples were supplied from twigs، roots and pot soils in January 2009. The concentrations of cadmium in samples were determined by ICP and the data were analyzed by completely randomized design in SPSS. Results showed significant different between two species in all the organs. The amounts of Cd concentration in F. rotundifolia were higher than R. pseudoacacia in the mature leaf، fall leaf and roots. The amount of Cd in the stem of R. pseudoacacia was higher than the stem of F. rotundifolia. So، it could be concluded that F. rotundifolia is more valuable in accumulation of the cadmium in short time and R. pseudoacacia is more suitable in long time. The maximum concentration in mature leaf of F. rotundifolia was461. 5 mg-1 kg. Therefore، it may be announced as a hyperaccumulator species based on previous studies.
    Keywords: cadmium, fraxinus rotundifolia, leaf, phytoremediation, robinia pseudoacacia, stem
  • Hormoz Sohrabi, Yousef Askari, Mahmood Zobeiri Pages 267-276
    In this research، we tested biasedness of canopy cover and density estimation of forest trees and shrubs by the use of line sampling method. For this aim، locations and crown width of all trees and shrubs with crown width more than 10 cm in a 53 ha forest area in Ardal located in Chahar-Mahal and BakhtiariProvince were recorded. Then، 100 segments of line transect with various length (50، 100، 150، 200، 250، 300، 350 and 400 meter) were sampled، and this procedure was repeated 100 times. We used ANOVA to see if there is any significant differences between the estimated forest density and canopy cover with the different transect length. Results showed that، there is no statistical significant difference between various transects length for both variables. Also، as could be expected، by increasing the length of transects، the coefficient of variation was decreased and this decrease were negligible for transects longer than 200 m. This means no more precision could be achieved by more effort on measuring sample lines longer than 200 m. Analysis showed that the line transect sampling method is biased (over estimate) and the average relative bias were between 4-6 and 6-10 percent for tree density and crown coverage، respectively. Based on results، it can be claimed that، by considering the ease and speed of transect sampling method، the bias of estimates are negligible.
    Keywords: Ardal, bias, complete enumeration, length of sample line, overestimation
  • Hooman Ravanbakhsh, Mohammad Reza Marvie Mohadjer, Mostafa Assadi, Mahmood Zobeiri, Vahid Etemad Pages 277-292

    Mountainous forest communities of Irano-Turanian vegetation region are characterized with Juniperus excelsa. These forests have involved too many changes in the past and nowadays mostly are not integrated. But there are still some dense or broad stands. In this research، we have studied such these communities and their ecological properties in north of Tehran to northwest of Semnan province. A data set including floristic data according to Braun-Blanquet method and environmental variables were provided. To classify the vegetation، TWINSPAN and analyzing vegetation data with JUICE، and to investigate the species-environment relationship، ANOVA and Ordination (CCA and PCA) was used. According to the results، the vegetation was classified into six groups which were specific in floristic composition and ecological characteristics، and were described by their site properties، constant and indicator species. These groups took placed in three forest communities: Juniperus excelsa - Rhamnus pallasii، J. excelsa - Cotoneaster nummularius and J. excelsa - Lonicera iberica. The first one is significantly related to lower altitude and soils with poor nitrogen and organic matters، the second community is interested in upper lands and nutrient soils with a high saturated water capacity and the third one comprises stands impressed by the moist climate of the Hyrcanian region.

    Keywords: Alborz, classification, Firoozkooh, juniperus excelsa, species, environment analysis
  • Ghafar Salvati, Vahideh Payamnoor, Mohammad Reza Kavosi, Alireza Ali-Arab Pages 293-304
    This study was carried out in order to study of effect desiccation sensitivity and seed moisture content (SMC) on primary features of seed and seedlings of A. monspessulanum sub. turcomanicum with aim to determine seed storage behavior. Pure and ripe seeds were collected from valley Zarrin gol of Alli- Abad city located with Golestsn province in elevations of 500 to 1100 meter above sea level، with initial moisture content 46%. Seeds were stratified for six months to overcome the seed dormancy and in order to creation 9 level moisture content consist of 45%، 40%، 35%، 30%، 25%، 20%، 15%، 10% and 5%، seeds were dried near silica gel in 25°C. All dried seeds imbibed in water for 24 h and incubated under optimum growth condition sow for 30 days using a complete randomized factorial design، with 4 replications. Characteristics of emerged seedlings were recorded every day. Results showed that A. monspessulanum shows intermediate seed storage behavior and threshold water content (TWC)، critical water content (CWC)، and lethal water content (LWC) get 40%، 20% and 5% for this species. Also with reduce moisture content lead to reduce seed viability، germination percentage، germination speed، germination value، germination energy and vigor index and primary features seedlings consist of length seedling، radical biomass and stem biomass. This study was a basic research and defines that the seeds of this species are not capable of long-term maintenance. To obtain the seedlings with desired characteristics moisture content should not be less than the threshold 40% at planting time.
    Keywords: A. monspessulanum, germination characteristics, storage behavior
  • Hamid Rudi, Yahya Hamzeh, Ganbar Ebrahimi, Rabi Behrooz Eshkiki, Mousa Mohammad Nazhad Pages 305-317
    Surface properties of cellulosic fibers can be modified by Layer-by-Layer (LbL) technique. Different factors influence the performance of LbL technique. The properties of pulp fiber suspension i. e.، conductivity of the fiber suspension are of such factors، affect the results of the LbL process. In this study، the physical and mechanical properties of handsheet with basis weight of 60g/m2، made from LbL-treated recycled OCC fibers at various salt concentrations with biopolymers cationic and anionic starches evaluated. The results showed that apparent density and formation quality of handsheets made of LbL-treated recycled fibers were improved significantly، while there was no obvious change for paper roughness. Bonding ability indexes including tensile index and Scott bond were also increased significantly. Moreover، the variation of conductivity showed a dual effect on the electrochemical properties of OCC fiber surface and starch absorption. The salt concentration of 0. 001M NaCl with 140µS/cm conductivity was the optimum condition for layering.
    Keywords: bonding ability, cationic, anionic starch, conductivity, layer, by, layer (LbL) technique, recycled fibers, structural properties
  • Ebrahim Hojati Marvast, Sedigheh Daday Ghandi, Ali Enayati, Kambiz Rashedi Pages 319-328
    Fiberboard is one of the widely used wood-based panels for inside the building. In this study، the possible use of Basilit (BH3O3) or Boric acid with two concentrations levels، 3% and 5% for high density fiberboards (HDF) was investigated. Fire resistance properties including weight loss، the development of the flame height and physical and mechanical properties of the samples were determined. The results showed that the samples treated with 3 % Basilit had less weight loss than the samples treated with 5 % Basilit and control. In the case of the physical and mechanical properties، the samples treated with 3 % Basilit had lowest water absorption and thickness swelling and had the highest bending strength.
    Keywords: basilit, fire retardants, HDF, mechanical, physical properties, vacuum
  • Rozhin Kaki, Maryam Ghorbani Kookandeh Pages 329-338

    This research was carried out to determine physical properties of beech wood impregnated with methyl methacrylate monomer. Test samples were prepared according to ASTM-D1037 standard. Samples were treated in the cylinder according to Bethel method at five concentration levels of soluble monomer methyl Metacrylate (Diluted in benzene)، 0، 40، 60، 80 and 100 percent. Treated samples were heated in oven at 90ºC for 24 hours، then at 103ºC to polymerize the monomers. Monomer absorption percent، changes of weight، density، water absorption، and anti-swelling efficiency (ASE) were determined. Monomer absorption was 41. 6، 46. 1، 54 and 57. 9% in 40، 60، 80 and 100% level. Polymer absorption (WPG)، in the lowest and the highest treatment level were 5. 3 and 22%. The results showed increasing levels of absorbed polymer، hydrophobicity and dimensional stability of samples treated increased. Water absorption and swelling volume of the sample saturated with a monomer of 100%، compared with the control sample، 54. 3 and 63. 5 were decreased after the longest immersion time. With increasing monomer absorption، density increased from 0. 63 g/cm³ to 0. 84 g/cm³ in control samples 84/0 at the highest level of monomer absorption. After 36 hours، anti-swelling efficiency of water-saturated samples treated at the highest level was 240. 3% more than lowest level.

    Keywords: anti, swelling efficiency, bethel method, dimensional stability, methyl methacrylate, water absorption, wood–polymer composites
  • Roya Fazli, Nooredin Nazarnezhad, Mohamadali Ebrahimzadeh Pages 339-349
    The purpose of this study is to evaluate total phenol and flavonoids and antioxidant effects of beech and hornbeam and spruce; bark. Beech and hornbeam species of northern hardwood and spruce; species of planting trees، despite of their abundance، very little information about the chemical composition of their skin and their application is presented. Antioxidant compounds that prevent disease outbreaks and destruction of food can also be extracted from the skin these plants. After preparation of the bark، acetone extracts were obtained by soxhlet. First، the amount of total phenol and flavonoid extracts measured and then for evaluating the antioxidant properties of extracts; regenerative power and hydrazyl diphenyl pykryl methods were used. The results showed that the amount of phenol and flavonoids were highest in the bark of hornbeam and lowest in the bark of beech. Test results or trapping free radicals DPPH1 shpwed inhibitory concentrations 50% acetone extract of the bark of beech، hornbeam and spruce; respectively، 07. 63، 17. 33 and 3. 86 micrograms per milliliter، respectively. Also beech extracts has more regeneration power compare with other species.
    Keywords: antioxidant activity, beach, hornbeam, populous, total phenol
  • Mohammad Mahdi Hadilam, Elyas Afra, Hossein Yousefi Pages 351-366
    In this research، the effect of cellulose nanofibers on the properties of handsheet paper made from industrial bagasse pulp was investigated. Nanofibers، produced from alpha cellulose of softwoods using grinding method، were added 20 wt% to the handsheet paper. Nanopaper- handsheet composed of 100% cellulose nanofibers- was also prepared. Results indicated that using nanofibers increased water drainage time of the pulp. Addition of nanofibers to the handsheets increased the optical transparency and density while sheet thickness decreased. Papers made with 20 wt% nanofibers showed higher tensile strength than those prepared with pure bagasse fibers. Nanopaper possessed the highest tensile strength. Tear strength was negatively affected by using cellulose nanofibers in such a way that the lowest tear strength obtained for nanopaper. Never eless with Addition of nanofibers to the handsheets in said conditions tear strength decrease but this decreasing of statistical viewpoint wasn''t meaningful.
    Keywords: bagasse, cellulose nanofibers, physical, mechanical properties, super grinding