فهرست مطالب

نقد زبان و ادبیات خارجی - سال پنجم شماره 9 (پاییز و زمستان 1391)

نشریه نقد زبان و ادبیات خارجی
سال پنجم شماره 9 (پاییز و زمستان 1391)

  • بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/04/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • بابک اشرف خانی صفحه 1
    هدف از مقاله حاضر شناساندن «تئاتر عقلانی» باند و «شگرد تعرض» در تئاتر وی، به مثابه واکنش به رخدادهای تئاتری در عصر وی و جنبش های دهه شصت اروپا است. اما از آنجا که وی متعلق به همان سنت انقلابی برتولت برشت در آلمان بوده و یکی از پیروان تئاتر مارکسیستی به شمار می رود، بررسی درام باند در سایه راهکارهای برشت به این شناخت کمک می کند. باند، به همان دلیلی که برشت، زیرساخت نظریه ارسطویی را در مورد تئاتر دراماتیک بر هم می ریزد و در مقابل سبک طبیعت گرای تئاتر استانیسلاوسکی قد علم می کند، رمانتسیسم هشیار خود را به خدمت دیالکتیک برشت می گیرد تا موضعی نقادانه به ساختار نمایش هایش ببخشد. بخش نخست این مقاله به ماهیت فرایند تعلیم یکی از ارکان تئاتر روائی و تاکتیک های تاثیرگذار در تئاتر این دو نمایشنامه نویس می پردازد. بخش دوم مسائل مربوط به تعامل تاریخ و ادبیات را از منظر این دو بررسی می کند. بخش سوم یا گفتمان تئاتری باند با شکسپیر، به یکی از محوری ترین نمایش های باند، به نام بینگو، می پردازد و با اشاره به زندگی نمایشنامه نویس نامدار عصر رنسانس (شکسپیر)، چگونگی تلفیق عناصر فرهنگی گذشته و امروز را بررسی می کند و بر تعامل بین ادبیات و تاریخ صحه می گذارد. بخش چهارم، «تئاتر عقلانی» باند و «شگرد تعرض» در تئاتر وی را در راستای ویژگی های تئاتر روائی برشت می شناساند و اینکه چگونه خلق تئاتر عقلانی پیدایش ضدگفتمانی است که با پیش فرض های دراماتیکی برشت از قبیل فاصله گذاری و درگیری احساسی مخاطب در تضاد است. این نوشتار در پایان نتیجه می گیرد که «تئاتر عقلانی» ابزاری متعهد برای اصلاح جامعه است.
    کلیدواژگان: باند، تئاتر حماسی، تئاتر عقلانی، شگرد تعرض، شگرد بیگانه سازی
  • رعنا رئیسی صفحه 15
    در این مقاله به بررسی نقش زبان مادری در یادگیری زبان بیگانه پرداخته ایم. استفاده از زبان مادری با تاریخچه یادگیری زبان بیگانه پیوندی تنگاتنگ دارد، ولی به علت به کارگیری نادرست در روش دستور ترجمه مدتی طولانی کنار گذاشته شده بود و اکثر صاحب نظران بر لزوم یک زبانه برگزار شدن کلاس های زبان تاکید می کردند، اما اخیرا دوباره زمزمه هایی به گوش می رسد که بر لزوم استفاده از زبان مادری در این حیطه تاکید می کنند، زیرا زبان مادری تنها زبانی است که انسان می آموزد، بدون اینکه زبان دیگری بداند و همین زبان است که احساس ها و افکار زبان آموز را تعیین می کند و به همین علت نمی توان آن را از کلاس آموزش زبان حذف کرد. افزون بر این، زبان مادری در مراحل نخست یادگیری با بهره گیری از فهم بهتر دروندادهای زبانی، در یادگیری معانی و دستور زبان بسیار سودمند است.
    کلیدواژگان: زبان مادری، آموزش زبان بیگانه، درونداد قابل فهم، برآیند زبانی، دانش پیشین، دانش جدید
  • بختیار سجادی، سمیه قربانی صفحه 31
    فلسفه ی پسامدرنیستی تاریخ با زیر سوال بردن پیش فرض های اساسی فلسفه های روشنگری و مدرنیستی که در طول سده های متمادی به عنوان دیدگاه غالب و تعریف کننده تاریخ و مفهوم و کارکرد آن در حوزه علوم انسانی تلقی می شد، سعی در ارائه ی رویکردی جدید به مسئله ی تاریخ با تاکید بر هستی شناسی آن دارد. در این میان می توان به فلسفه پساساختارگرایانه ی منتقدینی همچون هیدن وایت و میشل فوکو در میان دیگران اشاره کرد. وایت به ویژه با پیشنهاد مفهوم تعالی تاریخی پارادایم های اساسی رویکرد روشنگری/مدرنیستی تاریخ را به چالش کشیده و آنها را ناکافی و غیر قابل اعتماد می داند. هم زمان با ظهور چنین دیدگاه های پساساختارگرایانه ای، فراداستان تاریخ نگارانه نیز با برهم زدن مرزهای مشخص بین تاریخ و داستان و نیز با استفاده از تکنیک های روایی خاص خود سعی در ارائه ی رویکردی بازبینانه و انتقادی به مسئله ی تاریخ دارد. در این مقاله تلاش شده است ضمن بررسی و مقایسه ی اصول تاریخ نگاری روشنگری/مدرنیستی و پسامدرن، به چگونگی ظهور فلسفه ی پسامدرن تاریخ در رمان مامبو جامبو اثر نویسنده ی آمریکایی ایشمائیل رید پرداخته شود. مطالعه حاضر درپی آن است تا با تکیه بر نظریات وایت، فیلسوف پساساختارگرای تاریخ، و نیز به منظور تبیین نقش رید در برهم زدن قراردادهای رمان تاریخی کلاسیک به خوانش رمان مذکور بپردازد.
    کلیدواژگان: پسامدرنیسم، تاریخ، تاریخ جعلی، فراداستان تاریخ نگارانه، هویت
  • شیده احمدزاده، نعیمه طباطبایی لطفی صفحه 51
    مفهوم زمان و ارتباط ناگزیر آن با خاطره، از دیر باز دغدغه ی ذهنی بشر بوده است. نظریه نسبیت انیشتین، انقلابی شگرف در مفهوم زمان ایجاد نمود و زمان را از کمیتی ثابت و عینی به مفهومی متغیر و فردی بدل ساخت. وجود نظام های متنوع زمانی، از جمله زمان تاریخی، اجتماعی، داستانی و فردی، سیستم زمانی خطی و ثابت نیوتنی را به چالش کشیده است و دریچه ای ماورای نظام بی انعطاف زمانی می گشاید. ادبیات داستانی هم از این موضوع مستثنی نمی باشد و عمیقا تحت تاثیر نظریه نسبیت انیشتین قراردارد و در این میان بازخوانی خاطرت به ابزاری برای درنوردیدن زمان خطی و دستیابی به حقایق فردی بدل گشت که در قالب انگاره های فرهنگی و تاریخی معنا می یافت. این مقاله بر آن است تا به مطالعه تقابلی ارتباط پیچیده زمان و خاطره در رمان هزاران راز نهان نوشته امی تان، نویسنده چینی تبار آمریکایی و رمان فرزند زمان نوشته ایان مک ایوان، نویسنده انگلیسی بپردازد. لازم به ذکر است که خاطره و زمان، همانند دیگر مباحث اجتماعی، در بستری از فرهنگ معنا می یابند و نویسندگانی با فرهنگ ها و نگرش های متفاوت، به این مقوله با دیدی متفاوت می نگرند و چگونگی معنا بخشی پدیده های مختلف، ارتباط مستقیم با شیوه نگرش آنان دارد.
    کلیدواژگان: زمان فردی، خاطره، اعتبارزدایی، نظریه نسبیت
  • علی عباسی، سمانه طغیانی ریزی صفحه 71
    در آثار لوکلزیو درونمایه ی تبعید و افقهای جدید به شکل مستقیم با هم مربوط هستند. همچنان که در نظریه میشکل کولو موتیف تبعید به موتیف افق نزدیک می شود در آثار لوکلوزیو نیز مفهوم عبور از افق مرز وجود دارد و می توان بازنمودهای آن مثل جابجایی، مهاجرت، تبعید و کوچ را مشاهده کرد. مفهومی که به زایش نوعی تمایل به مهاجرت در زمان و مکان منجر می شود. مهاجرتی که درواقع نوعی عبور از هر مرز جداکننده است، عبور به امید حذف مرزها و رسیدن به دنیایی بهتر در جایی در دور دست، تمایلی که انسان را به رفتن می خواند. رفتن و عبور از مرزهای جغرافیایی، مکانی، زمانی، درون و بیرون، و تمام آنچه می تواند آستانه ی خوشبختی و پیشرفت تلقی شود.
    کلیدواژگان: افق، مرز، تبعید، جابجایی، دیگری، من، زمان
  • محمد غفاری، امیرعلی نجومیان صفحه 85
    «گفتمان غیرمستقیم آزاد» یکی از رایج ترین و در عین حال، بحث انگیزترین شیوه های بازنمود گفتار و اندیشه شخصیت ها در ادبیات داستانی بوده است. پیشینه کاربرد آن در ادبیات غرب به سده ها پیش بازمی گردد، اما اوج رواج آن در سال های آغازین سده بیستم بود که از آن به دوره مدرنیسم تعبیر می شود. جستار حاضر این شگرد سبکی روایتی را معرفی و کاربرد آن را در داستان های مدرنیستی و پیشامدرنیستی بررسی می کند. در آغاز، چیستی این گونه از گفتمان، ویژگی ها، و کارکردهای آن را شرح داده ایم. سپس، قطعه هایی از چند اثر مدرنیستی و پیشامدرنیستی را با توجه به این شگرد تحلیل و اثرهای حاصل از به کارگیری آن را تشریح کرده ایم. در ضمن این تحلیل ها، بحث کرده ایم که دو کارکرد نخستین گفتمان غیرمستقیم آزاد در متن های داستانی عبارت اند از: ایجاد همدلی در خواننده با شخصیت مورد نظر و آفرینش ابهام و چندآوایی در متن. در پایان، تفاوت گفتمان غیرمستقیم آزاد را در این دو سبک داستان نویسی نشان می دهیم و به این نتیجه می رسیم که، به رغم تفاوت های موجود، در هر دوی آنها این شگرد ابزاری است کارامد برای بازنمود دنیای درونی شخصیت های داستانی، و آگاهی از آن برای خوانندگان روایت های داستانی بایسته است. از این رو، در آموزش ادبیات داستانی و نقد داستان، این ابزار سبکی روایتی و شگردهای همسان باید مورد توجهی ویژه قرار بگیرند.
    کلیدواژگان: سبک شناسی روایت، گفتمان روایت، بازنمود گفتار و اندیشه شخصیت ها، گفتمان غیرمستقیم آزاد، چندآوایی، داستان مدرنیستی، داستان پیشامدرنیستی
  • وحید غلامی، کیان سهیل صفحه 119
    در این مقاله، با بررسی محتوایی و ساختاری رمان دلبند نوشته ی تونی موریسون، رابطه ی دیالکتیک هویت فردی و گروهی سیاه پوستان بررسی گردیده است. داستان این رمان تلاش برده داران در جهت اعمال خشونت علیه سیاه پوستان و استثمار آنان است. برده داران می کوشند تا با اعمال زور و اجبار و جدا کردن افراد از خانواده و نزدیکانشان، بردگان را از احساس تعلق به جامعه ی خویش و پذیرش نقش و مسئولیت در قبال آن محروم سازند. هدف از این محرومیت سلب هویت افراد و اختلال درهدفمندی و اراده آنان است. درمقابل، بردگان می کوشند تا با پیوستگی دلها و درمیان گذاشتن خاطرات، سرگذشت، و افکار و احساس ها و حتی با احضار ارواح مردگان خویش، پاره های اجتماع از هم گسیخته ی خویش را پیوند زنند تا بتوانند تصویر و معنای زندگی خویش را در آن آینه ی بزرگ ببینند. این دیالکتیک فرد و جامعه به مضمون اصلی رمان تبدیل شده است. ساختار روایی رمان نیز این مضمون را به خوبی نشان می دهد. روایت نیز کاری گروهی است و از زبان افراد زیادی بیان می شود. همزمان که افراد سیاه پوست یکی یکی به گروه می پیوندند و سرگذشت و افکار و احساسات خویش را درمیان می گذارند، خود روایت نیز که به نوعی تاریخ نگاری و سند هویتی این قوم است اندک اندک شکل می گیرد. راویان، که گاه از یک دیگر تمییزناپذیرند، روایت یکدیگر را کامل کرده و معنا می بخشند، تا وابستگی هوبتی متقابل خویش را به نمایش بگذارند.
    کلیدواژگان: تونی موریسون، دلبند، دیالکتیک هویت فرد و گروه، روایت، استثمارزدایی، تاریخ نگاری پسامدرن
  • سیما فرشید، بیتا دارابی صفحه 135
    ژاک لاکان، روانکاو مشهور فرانسوی معتقد است که روان انسان براساس الگویی سه گانه (خیالی، نمادین و واقع) شکل می گیرد که با تجزیه و تحلیل آن می توان به شکل گیری ضمیر ناخودآگاه و همچنین تفسیر کنش و واکنش های آدمیان پرداخت. او همچنین بر این باور است که شکل گیری سه نظم «خیالی»، «نمادین» و «واقع» در ضمیر ناخود آگاه بسیار متاثر از نقش و رفتار «دیگری» در تکامل ذهنی انسان است. در این مقاله مفهوم «دیگری» و تاثیر آن بر شکل گیری نظم های سه گانه ی ذهنی شخصیت های نمایشنامه ی سیرطولانی روز در شب اثر یوجین اونیل و همچنین واکنش این شخصیت ها نسبت به جهان پیرامون به مثابه نمود بیرونی ضمیر ناخودآگاه شان مورد بررسی قرارمی گیرد. با تحلیل واکنش های نامعقول و نابهنجاری های جسمی و روانی این شخصیت ها از جمله اعتیاد، می خوارگی و احساس گناه خواهیم دید که اونیل چگونه احساس حقارت، فقدان و امیال شخصیت های این نمایشنامه را به تصویر می کشد تا نشان دهد که این معضلات نشات گرفته از احساسات و افکار سرکوب شده ای است که در نتیجه ی تضاد بین اخلاقیات تعریف شده از سوی «دیگری بزرگ» و تمایلات درونی شخصیت ها شکل گرفته است.
    کلیدواژگان: نظم های سه گانه ی لاکانی، ناخودآگاه، دیگری، فقدان، میل
  • مریم مرادی، علی مداینی اول صفحه 151
    در نشانه های یک جمله برای تجزیه و تحلیل دستوری متنی که از جملات ساخته می شود، ساختار ظاهری و دستوری دارای اهمیت است. برخی از نشانه های ظاهری جملات از یک سری ویژگی های دستوری با معنایی خاص برخوردارند؛ این نشانه های ظاهری به افرادی که زبان روسی را بمدد دستور فرا می گیرند، کمک می کند تا به معنای مورد نظر جمله پی ببرند. این نشانه ها سازنده ساختارهایی متفاوتند برای بیان رویدادهای گوناگون. طبق این الگو های ساختاری می توان جملات متنوع بی شماری را ساخت که همگی می توانند دارای ظاهر یکسان باشند. برای بیان اجزای تشکیل دهنده شمای ساختاری جمله از نشانه های اختصاری و حروف لاتین برای نام بردن از بخش های مختلف اقسام گفتار و عناوین برخی از شکل های کلمه استفاده می شود. به عنوان مثال: Vf شکل صرفی فعل (از واژه لاتین verbum finitum)؛ Vf3s حالت سوم شخص مفرد فعل (از واژه لاتین singularis) و غیره. همچنین ضروری است به وجود مفاهیم زبانی توجه کنیم که سلسله وار به هم پیوسته اند و نه تنها توسط الگوی نحوی جمله مطرح می شوند، بلکه از طریق رابطه متقابل الگوی نحوی جمله با معنای لغوی کلماتی بروز می یابند و به هنگام تشکیل یک جمله هرکدام جایگاه مشخصی را به لحاظ نحوی در آن جمله اشغال می کنند. بیان حالت یکی از این مفاهیم است که بازتاب گسترده ای در ساختارهای نحوی تک ظرفیتی جملات روسی دارد. در این مقاله به بررسی آن دسته از شماهای ساختاری تک ظرفیتی می پردازیم که گزاره نحوی جمله در آنها بیانگر حالتی از نهاد منطقی جمله است و گاهی نیز محذوف می باشد.
    کلیدواژگان: شمای ساختاری، جمله تک ظرفیتی، نهاد منطقی، چارچوب معنایی، ترکیب، گزاره نحوی، عناصر ساختاری، معنایی
  • مهرگان نظامی زاده صفحه 165
    دانیم زبان بی زبانیخوانیم نشان بی نشانیشاید جا به جایی کانون توجه از محتوا به قالب که بی شک در ارتباط با نگرش پوزیتویستی اواخر قرن نوزدهم فرانسه روی می دهد دلیل اصلی تحول رمان نویسان این سرزمین در واگذاشتن سبک بالزاک به منظور جستجوی شکل های جدید رمان بوده باشد. نویسندگان و شعرای پارناسی با طرح اصل هنر برای هنر از سوی تئوفیل گوتیه، پیش از همه، تعالی هنری را در نفی حصارهای تعریف شده ی آن شناسایی کرده اند.
    لازمه ی چنین تفکری حذف هویت فردی هنرمند است؛ هویتی که به هر حال متاثر از محیط اجتماعی و دوره ی تاریخی اوست. راه گریز از واقعیت های اسارت بار را مکتب سورئالیسم و شکست آخرین برج وباروی من درون را مکتب اگزیستانسیالیسم به وی می آموزد. با این حال، انسان آزاد و رها در معراج زیبایی هیچ گونه تعهدی را حتی از نوع اگزیستانسیالیستی اش برنمی تابد. مرگ خداوند در غرب این بار مرگ انسان را نیز درپی دارد تا هنر به مثابه زیبایی بدون هیچ گونه تفسیر و توصیفی بیرونی پدیدار گردد.
    رمان نو به عنوان سرگذشت چنین تجربه ای چگونه، با تجرید هنر و عریان ساختنش از هرگونه پیرایه و قید و بندی، آرایه های ذاتی آن را متجلی می سازد؟ وجوه افتراق و نقطه ی مشترک سبک نویسندگان رمان نو در پدیدار ساختن زیبای پنهان در کجاست؟
    کلیدواژگان: رمان نو، زیبایی شناسی، هنر برای هنر، مفهوم سوبژکتیو، گفتمان
  • علیرضا ولی پور، رضوان حسن زاده صفحه 179
    میان مضاف و مضاف الیه در زبان فارسی، روابط گوناگون و متفاوتی از قبیل مالکیت، همانندی، بیان نوع و جنس، اختصاص برقرار می شود. ترکیبات اضافی زبان فارسی با این مفاهیم، دارای معادل های مختلفی در زبان روسی می باشند که مهم ترین و پربسامدترین آنها متمم اسم هماهنگ و ناهماهنگ (согласованное и несогласованное определение) در زبان روسی می باشد. در پژوهش حاضر به بررسی ماهیت و انواع ترکیبات اضافی (مضاف و مضاف الیه) زبان فارسی و بررسی بیان مفاهیم مالکیت، همانندی، نوع و جنس در ترکیبات اضافی زبان فارسی در مقایسه با روش های بیان آنها در زبان روسی پرداخته می شود و به کمک مثال های متعدد، روش های بیان این نوع روابط نحوی در زبان روسی بصورت تطبیقی مشخص می شود.
    کلیدواژگان: ترکیبات اضافی، نقش نمای اضافه، مضاف، مضاف الیه، متمم اسمی، حالت دستوری
|
  • Babak Ashrfkhani Page 1
    This article is intended to present Edward Bond''s Rational Theatre and the technique of «agro-effect» as a response to the theatrical revolutions of his age and movements of 1960s Europe. However، as he belongs to the same Brechtian revolutionary tradition in Germany and is considered as one of the followers of Marxist theatre، it is better to examine Bond''s drama in the light of Brechtian practice. Bond، like Brecht، squashes the basic principles of Aristotelian dramatic form and stands against the naturalistic style of Stanislavski''s theatre، tries to serve Brecht''s dialecticism with his conscious romanticism so as to give a more critical view to his dramatic form. Part one of this article deals with the nature of education process-one of the components of epic theatre- and all the effective teqniques in the theatre of these two playwrights. Part Two examines the interrelation between history and literature from the point of view of these two playwrights. Part Three or Bond''s theatrical dialogue with Shakespeare endorses the relationship between literature and history، and the dialogue between the cultural icons of the past with those of the contemporary through emphasizing Bingo، one of Bond''s most significant plays in which the life of Shakespeare، as a canonical figure in the Renaissance period، is portrayed. Part Four introduces Bond''s Rational Theatre and the technique of «agro-effect» through examining some of the features of Brecht''s epic theatre in Bond''s plays. It also tries to show how the introduction of the Rational Theatre leads to a sort of debate which contradicts Brecht''s dramatic presuppositions such as alienation effect (distance) and emotional involvement of the audience. The final section offers a conclusion that Rational Theatre is a committed means to change society.
    Keywords: Bond, Epic Theatre, Rational Theatre, Aggro, effect, Alienation Effect
  • Rana Reyssi Page 15
    This article studies the role of L1 by L2-learning. The use of L1 is related to the history of L2-learning. This role was neglected for long time because of reactions to grammar-translation method and almost all critics supported only L2 for learning. But nowadays we witness positive change of attitudes concerning the use of L1 in the classroom. Because the mother tongue is the only language، that human learns independent from any other language. Mother tongue determines the feelings and thoughts of learners and so it is not to switch off from foreign language teaching. Besides it can be، especially in the first stages of learning، very useful. In the long run، it makes the foreign language information understandable for learners. One can see this influence mostly in the process of learning meaning and grammar.
    Keywords: mother tongue, foreign language learning (FLL), understandable input, output
  • Bakhtiar Sadjadi, Somayeh Ghorbani Page 31
    The postmodern philosophy offers a new outlook at defining history as a discipline in the humanities while focusing on its ontology through challenging the fundamental presuppositions of the Enlightenment and modernist approaches to history. An illuminating example of this approach is observed in the work of the American philosopher of history، Hayden White. By proposing the historical sublime، White challenged the rudimentary assumptions of the Enlightenment/modernist philosophies of history to render them ineffectual and insufficient. In parallel with the development of the poststructuralist philosophy of history، historiographic meta-fiction burgeoned to criticize the traditional approaches to history by intermingling the historical and the fictional، and through the deployment of narratological techniques of its own. In the preset article، attempt is made to closely read Ishmael Reed’s 1972 novel Mumbo Jumbo in order to investigate the strategies and novelistic techniques by the help of which he embraced such postmodernist tenets. The present study further provides a comparative study of the major approaches to history، namely، the Enlightenment/modernist on the one hand and the postmodernist on the other. It is thus intended to read the novel in terms of White’s key critical terms on history to explore Reed’s objectives in deconstructing the fundamental conventions of historiography and the classical historical novel.
    Keywords: Apocryphal history, historiography meta, fiction, history, identity, postmodernism
  • Sheedeh Ahmadzadeh, Naimeh Tabatabae Lotfi Page 51
    The notion of time has changed to one of the most controversial subjects of the contemporary debates، after Einstein’s’ revolutionary ideas on relativity of time; it challenged the linear، conventional thinking about the nature of time. The shift of time toward a more relative time zone that deconstructed the established historical time is traced as an urge to rethink the existence of linear absolute time; thus، it leads to introducing various possible، parallel time zones، including internal and social times، which are in contradiction with the known and conventional time systems. However، as time is a transient entity، it is only accessible to the human mind through memories of particular moments. It means that to gain a true perception of the notion of time، its inevitable interaction with the discourse of memory must be considered. Experiencing the diverse internal time in opposition with the monotonous objective time system is the subject of many contemporary novels. The linear Newtonian time in novels is challenged by a more flexible Einstein’s Relativity theory that gives more space for experiencing diverse temporal zones. Not to forget that like many discursive discourses، the disciplines of time and memory are determined by socio- cultural paradigms of a society. In analyzing the interaction of time and memory، one must consider the impact of cultural conventions of society in representations of past images. This essay intends to study the contingent interaction of time and memory in The Hundred Secret Senses by Amy Tan and The Child in Time by Ian McEwan to suggest that like every other discourse، these disciplines are influenced by the socio-cultural paradigms of society. Although، both of these writers employ deconstruction of time for a representation of the past، in their texts، the outcomes and patterns of such attempt is diversely depicted.
    Keywords: Subjective Time, Memory, Deconstruction, Relativity Theory
  • Ali Abbasi, Samaneh Toghiani Rizi Page 71
    The themes of exile and new horizons intersect closely at Le Clézio. Parallel to the reconciliation of the “exile” and “horizon” motifs in Michel Collot. The notion of crossing horizontal border separating spaces، time and outside-inside and its effects (displacement، migration، exile and nomadism) appear in the world of Clézien. Hence، the desire to migrate in space and time، or indeed exceed all separations and differences leading to the removal of borders، hoping to explore a better world، in other countries، encouraging man to overcome geographical backgrounds، borders، spatial، temporal، external-internal. In fact، crossing threshold of happiness and progress.
    Keywords: Horizontal border, exile, call, displacement, other, self, time
  • Mohammad Ghaffary, Amir Ali Nojoumian Page 85
    “Free indirect discourse” (FID) has been one of the most common and، at the same time، most controversial modes of representing characters’ speech and thought in narrative fiction. Its usage dates back to hundreds of years، but it attained perfection in the early twentieth century، usually referred to as the high Modernist period. This essay introduces this narrative-stylistic technique and studies its practice in Modernist and pre-Modernist fiction. First، the different modes of representing characters’ discourses and، in particular، FID are explained. Then، six extracts from Modernist and pre-Modernist fictional works are analyzed with regard to the textual markers and effects of FID. It is discussed that the two primary functions of FID are producing a sort of empathy in the reader with the character-focalizer at issue and creating a state of vocal ambiguity or “polyvocality” in the text. Finally، the differences between the Modernist and pre-Modernist uses of FID are elaborated on، and we conclude that، despite the differences، in both styles of writing، FID is a useful device for representing the inner worlds of fictional characters; and readers of such texts should be aware of the functions of FID in the reading process. Thus، this narrative-stylistic device and similar techniques must be taken into consideration in teaching narrative fiction or the criticism of it.
    Keywords: narrative stylistics, narrative discourse, representing character's speech, thought, free indirect discourse (FID), polyvocality, Modernist fiction, pre, Modernist fiction
  • Vahid Gholami, Kian Soheil Page 119
    This article seeks to study the significance of the body and bodily experiences and their relationship to the black individual and collective identity in Toni Morrison’s Beloved. In this novel – which focuses on the destructive effects of slavery and the black people’s strategies for countering those effects – Morrison has described the efforts of the slave-owners to undermine the slaves’ sense of freewill and to imbue them with a false identity. Besides coercion، the slave-owners resort to pseudo-science and documentary knowledge in order to define the black people not as human beings who deserve freedom but as half humans. Therefore، they justify their exploitation of the black people. The blacks، on the other hand، try to stay away from the realm of language، learning and culture as a colonized realm and، instead، resort to nature، the body، and bodily experiences as the unconquered realm and as the starting point from which they might regain their true human identity. Through some resistant strategies، all related to the body، such as certain naming rituals related to bodily experiences، emphasis on maternal bond، and consecration of members of the body، the black characters try to form an immediate relationship with the being and their own nature and to deconstruct the cultural formations of the slave-owners. By analyzing each of these strategies and finding their embodiments in the novel، this article will discuss the significance of the body and bodily experiences for the black characters’ resistant processes of identity formation.
    Keywords: Toni Morrison, Beloved, the body, slavery, ritual of naming, consecration of the body, maternal bond
  • Sima Farshid, Bita Darabi Page 135
    Jacques Lacan argues that human psyche is formed of three orders (the Imaginary، the Symbolic and the Real) which mold the unconscious mind، and thus by analyzing them the motivations of human actions and reactions could be comprehended. He also holds that the O (other) has an immense impact on the formation of those orders in our unconsciousness and hence on our identity. The role of the Other in the formation of the psychic orders of the characters of Eugene O’Neill’s Long Day’s Journey into Night and their reactions to the outside world، as the outer presentation of their troubled mind، is investigated in the present article. It is discussed here that the mental and physical problems and disorders of the characters of the play، such as their addiction to alcohol and drugs، are the outcome of their repressed desires which have remained unfulfilled because of the rules defined by the Other – hence the frustrating sense of lack observed in all four characters.
    Keywords: Lacan's three orders, the unconscious, the Other, desire, lack
  • Maryam Moradi, Ali Madayeni Aval Page 151
    In signs of a sentence for grammatical analysis of a text which made from sentences، the grammatical structure and its appearance is important. Some of the apparent signs of sentences have special grammatical features with special meaning; these apparent signs help the Russian-speaking people who learn through grammar to realize the intended meaning of the sentence. These signs are making structures which are used to express various events and are different. Based on these structural patterns numerous various statements could be made all of which can have a similar appearance. In order to express the components which build the structural scheme of the sentence، abbreviation and Latin alphabet are used for naming different parts of speech and the titles of some types of words. For example: Vf shows morphologic verb (from the Latin verb verbum finitum); Vf3s third person singular verb (from the Latin verb singularis)، etc. It is also necessary to look at linguistic concepts which are joined like sequences of series and not only discussed by syntactic pattern but also through the mutual relation syntactic pattern and lexical meaning of words and upon constitution of a sentence each will occupy a certain syntactic place in that sentence. Mode of expression is one of these concepts which has a wide reflection in single component syntactic structures of Russian sentences. This article examines (studies) those single component structural schemas that their syntactic predicate reflect the state of the logical subject or sometimes omitted.
    Keywords: structural scheme, single, component sentence, logical subject, semantic frame, combination, syntactical predicate, structural, semantic elements
  • Mehregan Nezamizadeh Page 165
    We know the inarticulate language We read the signs without reference mark. The evolution of the novelists of this country would result in the displacement of their interest، of the bottom to the form، without any doubt in connection with the design positivist of the end of the XIX century، as for the abandonment of the style balzacian in favor of new romantic forms. From the principle of the Art for art’s sake formulated by Theophiles Gauthier، the writers and the Parnassian poets identified the transcendence of the art by the negation of its definite barriers. Such a design requires the exclusion of the personal identity of the artist; identity influenced in any case by its social environment and its historical period. They are successively surrealism and the existentialism which teach him how to flee demanding realities and to break the last ramparts of ego interior. The free man and released of any engagement test، however، even of nature existentialist. The death of God in Occident involves this time that of the Man so that the art can appear as Untied Beauty of any external interpretation and description. As the history of such an experiment، how does the New Novel let appear essential prestige of the Art in abstracting it and by stripping it? Where reside the common and divergent aspects of the style of the new novelists in order to reveal the Hidden Beautiful?
    Keywords: New novel, aesthetics, Art for art's sake, subjective sense, discourse
  • Alireza Valipour, Rezvan Hassanzadeh Page 179
    There are different relations between mozaf and mozafon elayh، including possession، similarity، type and make-up. In these senses، Persian ezafi structures have different equivalents in the Russian language، and the most important and common equivalents are consistent and inconsistent nominal complements (согласованное и несогласованное определение). The present study investigates the nature and variety of Persian ezafi structures including possession، similarity، type and make-up and the ways of expressing them compared with their expressive processes in the Russian language. The purpose is to compare the ways these structures express meaning in the two languages by using examples.
    Keywords: Ezafi, e Structures, Inflection, Complement, Mozaf, Mozafon Elayh, Nominal Complements, Grammatical form