فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال چهارم شماره 1 (بهار 1391)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال چهارم شماره 1 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد علی امیرتقوی، مجید علی عسگری، نعمت الله موسی پور، غلامرضا حاج حسین نژاد صفحه 7
    فعالیت نظم و انتظام اجتماعی به مثابه کانون برنامه های درسی در دانشگاه علوم انتظامی در بردارنده مجموعه ای از صلاحیت ها و توانایی هاست و دانشگاه علوم انتظامی به منظور آماده سازی افسران پلیس در این زمینه تاسیس شده است. محققان در این پژوهش به جست و جوی میزان تطابق سطوح سه گانه برنامه درسی می پردازند و پس از تعیین مجموعه صلاحیت های پلیسی به منظور آموزش و تربیت دانشجویان متناسب با جهان در حال تغییر، محتوای برنامه دروس دوره کارشناسی ارشد عملیات انتظامی (برنامه درسی مدیریت پیشگیری از جرایم، پلیس انتظامی تطبیقی، مشارکت همگانی، جغرافیای جرایم و برنامه درسی تجزیه و تحلیل وقایع انتظامی) را بررسی می کنند. هدف از این بررسی، روشن کردن این نکته است که محتوا، اهداف و سرفصل ها و در نهایت فرآیند اجرایی برنامه دروس تخصصی تا چه اندازه صلاحیت های پلیسی را در افسران دانشجو ایجاد کرده است. روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی است و جامعه آماری آن را مدرسان گروه انتظامی، مدرسان دروس تخصصی برنامه درسی عملیات انتظامی، دانشجویان و دانش آموختگان این دوره تشکیل می دهند. شیوه نمونه گیری با توجه به محدودیت جامعه آماری به صورت تمام شمار بوده است. ابزار پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن در مرحله مقدماتی مورد بررسی و تایید قرار گرفت. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که میزان تحقق صلاحیت های پلیسی از طریق فرآیند اجرایی برنامه های درسی در دانشجویان در حد پایین است به طوری که این میزان 40/7 درصد احراز شده که این درصد بیانگر نازل بودن میزان تحقق این صلاحیت ها در دانشجویان و دانش آموختگان می باشد. دلیل پایین بودن میزان تحقق صلاحیت های پلیسی به عدم تطابق سطوح برنامه درسی بر می گردد که این تطابق بین هر برنامه درسی قصد شده با اجرا شده 41/5 درصد و بین برنامه درسی اجرا شده و کسب شده 40/76 درصد است.نتایج این پژوهش نشان می دهد که فقدان تطابق بین سطوح برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد عملیات انتظامی در عدم تحقق صلاحیت های پلیسی در دانشجویان موثر است و هم چنین نداشتن دیدگاه سیستمی در تدوین، طراحی و اجرای برنامه درسی و عدم توجه به نیاز سنجی و در مورد صلاحیت های پلیسی از سوی کمیته عملیات انتظامی و نادیده گرفتن ملاک و معیارهای مربوط به سطوح سه گانه باعث عدم تحقق صلاحیت های پلیس و در دانشجویان و دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد عملیات انتظامی بوده است.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، ارزشیابی، برنامه درسی قصد شده، برنامه اجراشده، برنامه درسی کسب شده، صلاحیت، محتوا
  • وحید نقدی، سید محمد سیدمیرزایی، ابراهیم خدایی صفحه 39
    روند توسعه در جامعهی ما، و عواملی همچون ازدیاد جمعیت، شکاف بین نسلی، رشد بی رویه ی حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ، نتایجی مانند آشفتگی اجتماعی را ایجاد کرده است. یکی از مهمترین پیامدهای این آشفتگی، انحرافات اجتماعی جوانان، از جمله انحرافات جنسی است. از آنجا که به انحرافات جنسی جوانان ایرانی، به دلیل شبه تابو بودن آن کمتر پرداخته شده، تحقیق حاضر به عنوان نمونه در جهت بررسی انحرافات جنسی جوانان، در یکی از مناطق غربی استان تهران و در دوسال پیاپی (1385- 86) انجام شده است. این پژوهش به لحاظ روشی موردپژوهی بوده و از تکنیکهای کیفی و کمی بهره ی فراوان برده است. جامع ه ی آماری تحقیق حاضر کلیه ی دانشآموزان در دامنه ی سنی 19-14 سال در یکی از مناطق حاشی های غرب تهران تشکیل می دهد که به روش نمونه گیری سیستماتیک (منظم) انتخاب شده اند. مهم ترین ابزار گردآوری اطلاعات این پژوهش را پرسش نامه و مصاحبه تشکیل میدهد. نتایج توصیفی، نشان دهنده ی میزان بالایی از انحرافات جنسی و همچنین افزایش قابل توجه این انحرافات طی یک سال است. در تحلیل این وقایع از سه مدل نظری فشار، بی سازمانی و کنترل اجتماعی، و فراوانی معاشرت، به عنوان تئوری های رقیب استفاده شده است. ضریب تبیین تئوری های رقیب نسبتا بالا و قابل ملاحظه هستند تئوری فشار: R2 (pressure theory)=0.45 تئوری بی سازمانی و کنترل اجتماعی: R2 (social disorganization and control theory) = 0.24 فراوانی معاشرت: R2 (association abundance)=0.36ولی ما با استفاده از دانش محتوایی و بومی به یک مدل تلفیقی، همراه با ضریب تبیین بالاتری R2=0.55) دست یافتهایم. همچنین، نتایج تحلیلی این پژوهش، در راستای بومی سازی تئوری بیسازمانی و کنترل اجتماعی است.
    کلیدواژگان: رفتار انحرافی، شبکه دوستان، کنترل رسمی، دانش محتوایی، مدل تلفیقی، تحلیل رگرسیون لجستیک
  • علی عزیزی، یونس عابدی، بیژن پاک روشن، حسین عزیزآبادی صفحه 81
    دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی به علت رویارویی با چالش های شغلی باید از سلامت روانی بالا یی برخوردار باشند تا به موفقیت تحصیلی و شغلی نایل شوند. لزوم سازگاری مناسب دانشجویان با چالش های متعدد دوران دانشجویی، برخورداری از سطوح بالای سلامت روانی در این گروه ازمشاغل اجتماعی را محرز میکند. هدف اصلی این پژوهش بررسی و تبیین میزان تاثیر عوامل استرس زا بر عملکر د دانشجویان دانشکده اطلاعات و آگاهی دانشگاه علوم انتظامی است.این پژوهش به روشی توصیفی از نوع پیمایشی انجام شده است و جامعه آماری آن را کلیهی دانشجویان رسته آگاهی دانشکده اطلاعات وآگاهی دانش گاه علوم انتظامی تشکیل می دهد. ابزار گردآوری داده های آن پرسش نامه بوده است. نتایج یافته ها بر اولویت عوامل استرس زای تاثیر گذار بر عملکرد دانشجویان به ترتیب تقدم، عوامل محیطی، تحصیلی، فیزیولوژیکی، روانی، مادی، و عوامل ارتباطی و بین فردی بودند، نتایج تحقیق نشان داد که همگی عوامل فیزیولوژیکی، محیطی، روانی، تحصیلی، مادی، ارتباطی و بین فردی، ارتباط معناداری با عملکرد دانشجویان دانشکده اطلاعات وآگاهی داشته اند؛ بنا براین فرضیه اصلی تحقیق پذیرفته شد.
    کلیدواژگان: استرس، عوامل استرس زا، دوران دانشجویی، دانشکده آگاهی
  • محسن مسعودیان صفحه 103
    تمایل روز افزون به استفاده از اینترنت و فضای سایبری 1212 باعث شده است تا شرایطی برای وقوع جرایم سایبری فراهم آید. نزدیک به دو سال است که نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در تقابل و پیشگیری با این گونه از جرایم برآمده است. بررسی نقش محوری پلیس در پیشگیری از جرایم سایبری و اهمیت وجود پلیس پیشگیری از جرایم سایبری و نقش تامین کننده ی امنیت در این حوزه از اهداف این مطالعه است. یافته های این مطالعه نشان می دهد که آموزش تخصصی به پلیس در خصوص اینترنت و رایانه باعث خواهد شد تا این نقش از پلیس کارآمدتر جلوه کند. پلیس می تواند با بهره مندی از آموزه های جرم شناسی سایبری، تحلیل مسائل مجرمانه و ناهنجار فضای مجازی، بزهکار یا مجرم سایبری را شناسایی کند و راهکارهایی را برای حذف یا محدود کردن این عوامل تعیین کرده و با همکاری نهادهای مسئول در کنترل یا مراقبت عوامل مذکور، اجرا کند. مطالعه ی حاضر از نظر هدف، کاربردی است و سعی شده است با به کارگیری روش های توصیفی از نوع اسنادی و از طریق مراجعه به آثار مکتوب اعم از کتب، مقاله های علمی و سایت های مرتبط، نقش پلیس در این حیطه و در احساس امنیت در فضای سایبری بیان شود. نتایج این مطالعه نشان داد که گشت زنی و مراقبت در فضای مجازی، شناسایی و ارائه ی آموزش های خاص به اشخاص و سازمان هایی که احتمال می رود در معرض جرایم سایبری قرار گیرند از شیوه های مهم پیشگیری از جرایم سایبری است.
    کلیدواژگان: تامین امنیت، پلیس سایبری، فتا(پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات)، پیشگیری، جرایم سایبری
  • محمدرضا پورغلامی صفحه 127
    کودکان کار جزیی از واقعیتهای جغرافیای اجتماعی هستند که محقق به بررسی جایگاه آنان در فضای جغرافیای اجتماعی و طبقه بندی آن کوشیده است، محقق سعی کرده به بررسی انتشار فضایی کودکان کار بپردازد و علت این پدیده را جست و جو کند و ضمن شناسایی قلمرو فعالیت آنها، چالش های پیش روی پلیس را با این پدیده بررسی کند. پژوهش حاضر از نظر هدف،کاربردی است وسعی شده است با استفاده از روش توصیفی از نوع اسنادی از طریق مراجعه به آثار مکتوب اعم از کتاب ها، مقاله های علمی و منابع الکترونیکی و سایت های معتبر علمی مرتبط جایگاه کودکان کار در فضای جغرافیایی و چالش های امنیتی و انتظامی بررسی شود. یافته های این پژوهش نشان می دهد که انتشار کودکان کار را در دو بخش میتوان تقسیم بندی و بررسی کرد: الف)انتشار گسترشی؛ ب) انتشار فضایی مجدد. با بررسی های به عمل آمده، کودکان کار به 8 گروه تقسیم میشوند که عبارت اند از: ا - کودکان جنگ، 2 - کودکان خیابانی، 3 - کودکان کارگاه، 4 کودکان قاچاق اعضاء بدن، 5 - کودکان خدماتی، 6 - کودکان پارک و کلوپ، 7 -کودکان برده، 8 - کودکان معدن. نتایج این پژوهش نشان می دهد که با توجه به علل به وجود آمده در شکل گیری کودکان کار و ظهور و گسترش و تنوع فعالیت آنها، که باعث کاهش نرخ سرمایه اجتماعی میشود؛ چنانچه نهادها و سازمان های متولی کنترل کننده، در ظهور و گسترش پدیده کودکان کار، نتوانند راه کار مناسبی ارائه کنند،شاهد ظهور ناامنی در جامعه و ایجاد چالش های امنیتی و انتظامی، و تشکیل نقاط جرم خیز خواهیم بود.
    کلیدواژگان: کودکان کار، انتشار گسترشی، انتشارفضایی، انتشار فضایی مجدد، فضای جغرافیایی
  • سید مرتضی نوربخش صفحه 155
    در فرهنگ قرآن، امنیت از یک مفهوم وسیع ودربرگیرنده، متوازن وعمیقی برخوردار است که شامل تمام حوزه های زندگی انسان(مادی ومعنوی، فردی واجتماعی، داخلی وخارجی، سیاسی واقتصادی) می شود. دین اسلام، امنیت و آرامش فردی واجتماعی را بر پایه واساس استواری پی ریزی نموده و از آرامش وجدان ودرون افراد آغاز می نماید. فرد در ساختمان جامعه بعنوان اساس وسنگ زیرین آن است. از این رو، افراد جامعه اگر وجدان وروح وروانشان از آرامش کامل برخوردار بوده وروحا دلهره ونگرانی نداشته باشند امکان تلاش و فعالیت در جهت ایجاد وارتقای امنیت فردی و اجتماعی وجود دارد، ولی اگر وجدان افراد از ارامش و آسایش لازم، محروم بوده وانسان از نظر روحی وروانی نگرانی داشته وپناهگاهی نداشته باشد امنیت و آرامش فردی- اجتماعی در چنین محیطی وجود نخواهد داشت. روش مورد استفاده در این پژوهش، روش توصیفی استباطی است و برای گردآوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای استفاده شده است. بر اساس یافته های پژوهش می توان گفت که برای ایجاد امنیت وپاسداری از حریم جامعه، اندیشه وانگیزه های ذاتی به تنهایی کفایت نمی کند بلکه نیازمند قانون است، چون انسان هر چند که به حسب فطرتش اجتماعی است ودر اولین اجتماع خود امت واحدی بود ولی از آن جا که فطرتا به سوی اختصاص منافع به خود حرکت می کنند با منافع دیگران تضاد پیدا می کند واز این جا لازم است که قانون را پدید آورد تا حدود جلب منافع را مشخص سازد واز درگیری پیشگیری نماید؛ بدیهی است نظام اسلامی وظیفه دارد که با انجام بهینه وظائف محوله و با برنامه ریزی های صحیح و وضع قوانین تشویقی و تنبیه، زمینه های لازم تحقق راهکارهای فوق را فراهم نماید. همچنین از نتایج این پژوهش می توان به این موارد اشاره کرد: محور قرار دادن و تحقق شعار اساسی اسلامی یعنی سلام در روابط فردی و اجتماعی و حتی بین المللی، توجه به فریضه ایمانی امربه معروف ونهی از منکر، پندگیری از فرامین قرانی وروایی در جلوگیری از رفتار های غیرمومنانه وامنیت ستیز ومواردی از این قبیل.
    کلیدواژگان: توسعه، امنیت، آیات قرآنی، اسلام
  • اکبر وروایی، مهدی مقیمی، مجتبی مروتی صفحه 179
    مطابق ماده 621 قانون مجازات اسلامی - تعزیرات 1375 آدم ربایی یکی از جرایم موضوعه و شنیع محسوب می شود. از سویی وقوع این جرم در شهرستان ایرانشهر با توجه به برخورداری از خصایص منحصر به فرد، بسیار شایع می باشد. هدف اصلی این تحقیق، شناسایی و تبیین مه مترین عوامل محیطی موثر بر وقوع جرم آد م ربایی در ایرانشهر در سال 88 و 89 است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی و از نظر نوع پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق را قضات، افسران پلیس آگاهی و پرونده های آدم ربایی ایرانشهر تشکیل می دهند. نمونه آماری آن تمام شمار بوده است. ابزار اصلی جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه است. یافته های این تحقیق نشان می دهند که جرم وقوع آدم ربایی در ایرانشهر در سال های 88 و 89 ارتباط مستقیمی با جغرافیای ایرانشهر، معاملات موادمخدر، ترددهای غیرمجاز مرزی، و وفور اسلحه و مهمات دارد. نتایج این تحقیق نشان داد که مهم ترین عامل موثر بر وقوع جرم آدم ربایی در ایرانشهر معاملات مواد مخدر است. از سویی عوامل قطعی و چهارگانه این جرم غالبا در کنار یکدیگر و به صورت نظام مند همراه با ترکیبی از دیگر عوامل، باعث وقوع این جرم می شوند.
    کلیدواژگان: جرم، آدم ربایی، ترددهای غیرمجاز مرزی، پیشگیری وضعی از جرم، موقعیت جغرافیایی، مواد مخدر
|
  • Mohammad Ali Amir Taghavi, Majid Ali Asghari, Nemat Allah Mosapour, Gholam Reza Haj, Hosein Nezhad Page 7
    The social order and disciplinary activities as the center of curriculums in Police University includes the competences and capabilities and Police University has been established for preparing the police officers. The researchers study the conformity of triple curriculum levels and after determining the police competences for training the students proportional to the changing world, and analyze the content of curriculum of master’s degree in disciplinary operation (courses: crime prevention management, adaptive disciplinary police, public collaboration, crime geography and analysis of disciplinary events). The purpose of this research is clarifying this point that the content, objectives and syllabuses and ultimately the executive process of specialized curriculum to how extent created the police competences in the student officers. The research methodology is descriptive-survey and its sampling group is consisted of disciplinary dept. professors, specialized courses professors (disciplinary operation), the students and graduates of this course. Whereas the sampling group size was limited, all samples were selected. The researcher made questionnaire was the research tool, the validity and reliability of which was studies and confirmed in the preliminary stage. The findings of this study indicate that the realization of police competences through executive process of curriculums for students is low so that this rate implies the low chance for realization of these competences in the students and graduates. This is because of nonconformity of curriculum levels so that the conformity between intended and executed curriculum is 41.5%, and between executed and attainted curriculum is 40.76%. The results of this research indicate that the lack of conformity between the curriculum levels of master’s degree course on disciplinary operation is effective on non-realization of police competences in the students, as well as, lack of systemic viewpoint for compilation, design and execution of curriculum and non-consideration to assessment of police competences by the disciplinary operation committee and disregarding the factors and criteria related to the triple levels cause non-realization of police competences in students and graduates of master’s degree course on disciplinary operation.
    Keywords: Curriculum, evaluation, intended curriculum, executed curriculum, attained curriculum, competence, content
  • Vahid Naghdi, Mohammad Seyed Mirzaei, Ebrahim Khodaie Page 39
    The development trend in our society and causes such as overpopulation, the interracial gap, excessive growth of marginalization in the great cities have resulted in social chaos. One of the most important consequences of this chaos is the social deviations of the youths such as sexual deviations. Whereas the sexual deviations of Iranian youths due to being similar to taboo have been discussed less, the extant research has been applied for studying the sexual deviations of youths in one of western regions of Tehran Province within two consecutive years (2006-07)1. This research has been applied as a case study and benefited from qualitative and quantitative techniques. The sampling group of extant research is consisted of all students with the age range of 14-19 in one of marginal regions at the west of Tehran who have been selected via systematic (regular) sampling method. The most important tools for collecting the data of this research are questionnaire and interview. The descriptive results indicate the high rate of sexual deviations and considerable increase of these deviations during one year as well as. For analyzing these events, three theoretical models of pressure, social disorganization and control, and association abundance have been used as competing theories. The coefficient of expression of competing theories is relatively high and considerable (R2 (pressure theory)=0.45, R2 (social disorganization and control theory) = 0.24 and R2 (association abundance=0.36), but we have achieved an integrated model by means of contextual and indigenous knowledge along with a higher coefficient of expression (R2=0.55). also, the analytical results of this study may be used for localization of social disorganization and control theory.
    Keywords: Deviational behavior, friend's networks, official control, contextual knowledge, integrated model, logistic regression analysis
  • Ali Azizi, Younes Abedi, Bizhan Pak, Roshan, Hossein Azizabadi Page 81
    The students of Police University due to confronting the occupational challenges should have higher mental health in order to attain the educational and occupational success. The necessity of proper compatibility of students to the various challenges of student period clears the necessity of having high mental health in this group of social jobs. The main objective of this research is studying and expressing the effect of stressful factors on the performance of students of the faculty of intelligent service information of Police University. This study has been applied via descriptive-survey method and its sampling group is consisted of all students in the field of intelligent services of Police University. The questionnaire has been used as an instrument for data collection. The findings implied the priority of stressful factors effective on the students’ performance in order to priority including environmental, educational, physiological, mental, material, communicative and interpersonal factors. The results of the study indicated that all physiological, environmental, mental, educational, material, communicative and interpersonal factors had significant relationship with the performance of students of NAJA Faculty of Intelligent Service, therefore, the main hypothesis of research has been accepted.
    Keywords: Stress, stressful factors, student period, Faculty of Intelligent Service
  • Mohsen Masoudian Page 103
    The increasing tendency to the use of internet and cyberspace caused some conditions to be provided for occurrence of cyber crimes. It is about 2 years that the Police Force of Islamic Republic of Iran has confronted and prevented such crimes. The objective of this research is studying the central role of police for prevention from cyber crimes and importance of Cyber Crimes Prevention Police existence and role of providing security in this context. The findings indicate that specialized training the internet and computer to the police will cause this role of police to be impressed more efficient. The police can benefit from cyber criminological doctrines, analysis of criminal and abnormal cyberspace issues to identify the criminals or cyber offender and determine some course of actions for eliminating or limiting these factors and execute them by cooperating with relative authorities in control or caring the said factors. The extant paper is applied as respect to the objective and it is attempted by applying the attributional descriptive method and refereeing the written works including books, academic articles and relative websites to express the role of police in this context and security feeling in the cyberspace. The results of this study indicated that patrol and surveillance in cyberspace, identification and provision of special trainings to the individuals and organizations that maybe exposed to the cyber crimes are considered as the most important styles for prevention from cyber crimes.
    Keywords: security, cyber police (FATA) (Information Production, Exchange Police), prevention, cyber crimes
  • Mohammad Reza Pour, Gholami Page 127
    The child labor is part of the social geographic realities that the researcher has studied their position in the social geographic space and classified them. The researcher has attempted to peruse the spatial propagation of child labors and discover the cause of this phenomenon and in addition to identify their scope of activity, analyze the police facing challenges. This paper as respect to the objective is applied and it is attempted by applying the attributional descriptive method and refereeing the written works including books, academic articles and electronic resources and reliable academic websites to study the position of child labors in the geographic space and security and disciplinary challenges. Findings of this research indicate that the propagation of child labors may be divided and analyzed in two categories: a. promotional propagation, b. spatial repropagation. According to the applied studies, the child labors are divided into 8 groups including 1- war children, 2- street children, 3- workshop children, 4- body organs smuggle children, 5- service children, 6- park and club children, 7- slave children, 8- mine children. The results of this research indicate that considering the causes for emergence of child labors and promotion and diversity of their activities that causes the reduction of social capital rate, if the liable controlling organizations and institutions can not present appropriate course of action for emergence and promotion of child labors, the insecurity and security and disciplinary challenges will be emerged in the society and crime-prone places will be established.
    Keywords: Child labor, promotional propagation, spatial propagation, spatial re, propagation, geographic space
  • Morteza Noor, Bakhsh Page 155
    In the culture of Quran, the security is an extended and included, balanced and deep concept that encompasses all human life contexts (material and intellectual, individual and social, local and foreign, political and economical). Islam has founded the individual and social security and peace based on the constancy and begins from individuals’ internal and conscience calmness. The individual is considered as the basis in the social structure, therefore, if the society people have full calm in conscience and spirit and have no apprehension and concern mentally, the requirements for effort and activity towards establishment and promotion of individual and social security are provided, but if the individuals are deprived of required peace and tranquility and be involved in concerns mentally without any refuge, no individual-social security will be exist in such an environment. The applied methodology is descriptive-inferential and library method has been used for data collection. According to the findings may conclude that for establishing the security and guarding the society privacy, the intrinsic thoughts and motivations don’t suffice lonely but the law is required, because the man although naturally is social and was a united nation in his first community, but whereas he naturally moves towards allocating the benefits to himself, gets into contrary with the others’ benefits, so it is required to create the law to specify the scope of attaining the benefits and prevent from conflict; it isobvious that the Islamic system shall fulfill the assigned duties optimally and provide the requirements for realizing the above strategies by appropriate planning and enacting the persuasive punitive laws. In addition, the following results have been concluded: centralization and realization of Islamic substantial motto means greeting (salutation) in the individual and social and even international relations, noticing the admonishing fellow believers to do right and to avoid sin, to learn the Quran and narrative commands by example in order to prevent from unrighteous and security-fighting behaviors and such topics.
    Keywords: Development, Security, Quran verses, Islam
  • Akbar Varvaei, Mehdi Moghimi, Mojtaba Morovati Page 179
    According to Article 621 of Islamic Punishment Law-Tázir approved in 1996, abduction is deemed as one of the statutory and hideous crimes. On the other side, committing this crime is very prevalent in Iranshahr due to its unique characteristics. The main objective of this study is identification and expression of the most important environmental factors which affect the abduction crime committing in Iranshahr within 2009 and 2010. As respect to the objective this research is applied and as respect to the methodology is descriptive-survey. The sampling group of this study is consisted of judges, intelligent service police officers and abduction cases of Iranshahr. The statistical sample included all the samples. The data collection instrument is questionnaire. The findings of this research indicate that abduction crime in Iranshahr within 2009 and 2010 has a direct relationship with the geography of Iranshahr, substance transactions, unauthorized border traffic and abundance of weapon and ammunition. The summary implies that the most important factor effective on the abduction crime committing in Iranshahr is transaction of narcotics. On the other hand, the four absolute causes of this crime often result in this crime beside each other and systematically along with a combination of other factors.
    Keywords: Crime, Abduction, unauthorized border traffics, postural prevention of crime, geographical situation, substance