فهرست مطالب

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی خلخالی، شهربانو قهرمانی صفحات 1-20
    هدف از این پژوهش بررسی پیش بینی پذیری نهادی سازی کیفیت در مدارس برمبنای مقدار انطباق آنها با مولفه های مدیریت کیفیت جامع بوده است. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و واحد مطالعه در این پژوهش در دو سطح مدرسه و معلم متمرکز بود. جامعه آماری کلیه مدارس متوسطه دولتی غرب استان مازندارن (36 مدرسه با 940 نفر معلم) بوده است. برای نمونه گیری در دو مرحله از روش های نمونه گیری هدفمند و تصادفی طبقه ای استفاده گردید. بر این اساس، با همتاسازی از لحاظ قدمت، ثبات مدیریت، وضعیت اجتماعی- اقتصادی و جمعیت دانش آموزی 20 مدرسه به عنوان گروه نمونه برگزیده شدند. این 20 مدرسه دارای 506 نفر معلم بودند که برمبنای جدول کرجسی و مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 331 نفر معلم به عنوان نمونه سطح دوم انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه سنجش مقدار انطباق مدارس با مولفه های مدیریت کیفیت جامع و پرسشنامه سنجش مقدار نهادی سازی کیفیت مدارس استفاده شد. برای تجزیه داده ها از شاخص های توصیفی و برای تحلیل داده ها از آماره همبستگی پیرسون و مدل های رگرسیون اینتر و گام به گام استفاده شد. یافته ها نشان می دهند که بین مقدار انطباق مدارس با مولفه های مدیریت کیفیت جامع با مقدار نهادی سازی کیفیت در این مدارس رابطه وجود دارد. هم چنین، وضعیت مولفه های مدیریت کیفیت جامع از توان کافی برای پیش بینی و تا حدی تبیین مقدار نهادی سازی کیفیت در مدارس برخوردارند.
    کلیدواژگان: مدارس، مولفه های مدیریت کیفیت جامع، نهادی سازی کیفیت
  • مصطفی عسکریان، فتانه طاهری عطار صفحات 21-34
    در این پژوهش فرهنگ سازمانی و نقش آن در شکل گیری رفتار شهروندی سازمانی به عنوان هدف بررسی شده است. این پژوهش از نوع توصیفی است و از روش زمینه یابی استفاده شده است. ابزار پژوهش پرسش نامه فرهنگ سازمانی استیفن رابینز با پایایی 85/0 و پرسش نامه محقق ساخته رفتار شهروندی سازمانی با پایایی 72/0 می باشد. تعداد نمونه 216 نفر از کارشناسان حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش می باشند که به روش طبقه ای نسبتی انتخاب شده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی همچون همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های بدست آمده از معادله های ساختاری نشان می دهند که فرهنگ سازمانی بیش ترین تاثیر را بر شکل گیری وفاداری سازمانی دارد. افزون بر این، فرهنگ سازمانی بر شکل گیری نوع دوستی، وجدان کاری، مشارکت سازمان، نزاکت و اطاعت سازمانی تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، حوزه ستادی
  • عبادالله احمدی، شاپور امین شایان جهرمی، صدیقه زارعی صفحات 35-54
    هدف از این پژوهش تبیین رابطه مدیریت کیفیت فراگیر با توانمندسازی و ارزیابی عملکرد کارکنان اداره کل ورزش و جوانان فارس می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری پژوهش 160 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان فارس می باشد که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 111 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه مدیریت کیفیت فراگیر، توانمندسازی و ارزیابی عملکرد استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و تحلیل واریانس استفاده شده است. نتایج تحلیل آماری بدست آمده نشان داد که بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر با توانمندسازی رابطه معناداری وجود دارد و هم چنین، بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر با ارزیابی عملکرد رابطه معنی دار وجود دارد که از بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر با توانمندسازی، بعدهای حمایت و رهبری مدیران، پیامدهای بهبود کیفیت و بهره وری، مشتری مداری و بیمه کیفیت و از بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر با ارزیابی عملکرد بعدهای حمایت و رهبری مدیران و بیمه کیفیت رابطه قوی تری را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت فراگیر، توانمند سازی، ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن
  • سید مسعود سیدی، نیما شهیدی، رسول شرفی صفحات 55-70
    هدف کلی این پژوهش امکان سنجی بکارگیری مدیریت کیفیت فراگیر به منظور ایجاد نوآوری در آموزش و پرورش، بهبود فرآیند کار و درک رابطه ی TQM در ساخت محیطی مناسب جهت پیدایش نوآوری در نواحی چهارگانه ی آموزش و پرورش شیراز بود. ابزار مورد استفاده، محقق ساخته و از نوع لیکرت است که از اعتبار و پایایی مناسب برخوردار بود(آلفای کرونباخ = 937/0). جامعه آماری این پژوهش شامل 12577 نفر مدیران و دبیران نواحی چهارگانه شهرستان شیراز می باشند که از میان آنان، تعداد 1420 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نسبی به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان دادند که بین متغیرهای مستقل و نوآوری فناورانه همبستگی یالایی وجود داشت. بین نوآوری فناورانه و نوآوری در سازمان ضریب همبستگی وجود داشت. در حالی که بین این عوامل با در نظر گرفتن تاثیر فرهنگ مدیریت کیفیت فراگیر بر نوآوری فناورانه ضریب همبستگی وجود داشت. با توجه به نتایج بدست آمده، مدیریت کیفیت فراگیر می تواند به عنوان یک فلسفه مدیریت و فرهنگ سازمانی در جهت ایجاد و بهبود نوآوری در سازمان موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت فراگیر، نوآوری، نوآوری فناورانه، نوآوری در سازمان، امکان سنجی
  • مجید برزگر، علی دلاور، حسن احدی صفحات 71-86
    هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش واسطه ای الگوی چهاربخشی هدف های پیشرفت و راهبردهای شناختی در رابطه بین نظریه های ضمنی هوش و پیشرفت تحصیلی در قالب یک مدل علی می باشد. بدین منظور، یک گروه 261 نفری (195 نفر دختر و 66 نفر پسر) از دانشجویان روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مقیاس نظریه های ضمنی هوش (Abd-El-Fattah،2010)، مقیاس جهت گیری هدف (Elliot،2001 McGregor&) و مقیاس راهبردهای انگیزشی و یادگیری(Pintrich،1988) اجرا گردید. نتایج نشان دادند که نظریه ذاتی از راه هدف های عملکردی (گرایش و اجتناب) با راهبردهای سطحی رابطه ای مثبت و معنی دار دارد و با پیشرفت رابطه ای منفی و معنی دار دارد و نظریه افزایشی از راه هدف تسلطی اجتناب با راهبرد تنظیم تلاش و از راه هدف تسلطی گرایش روی راهبرد عمیق و از آن راه با پیشرفت رابطه مثبت دارد. شاخص های مدل نشان دادند که مدل مفهومی پیشنهادی از برازندگی لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: نظریه های ضمنی هوش، الگوی 2*2 هدف های پیشرفت، راهبردهای شناختی، پیشرفت تحصیلی
  • معصومه باقرپور، حسن عبدالله زاده صفحات 87-98
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین هوش معنوی و سبک رهبری مدیران مدارس متوسطه شهرستان گرگان بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تمامی مدیران دبیرستان ها (100نفر) بودند که در سال 1389 در شهرستان گرگان در مدارس متوسطه مشغول فعالیت بودند. نمونه شامل 100 نفر از افراد جامعه بود که با توجه به کم بودن تعداد جامعه کل آنها انتخاب شده اند. ابزار بکارگرفته شده در این پژوهش، پرسشنامه هوش معنوی کینگ و پرسشنامه سبک رهبری باردنز و متزکانس بود. پیش از اجرای روایی و پایایی ابزارهای پژوهش بررسی و اعتبار ابزارها محرز شد. به منظور بررسی پرسش های پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و آزمون تی استیودنت استفاده شد. نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد: بین هوش معنوی و سبک رهبری رابطه مدار و ضابطه مدار رابطه ای وجود ندارد. بین هوش معنوی با سبک رهبری تلفیقی (روحیه بالا و بهره وری بالا) رابطه معنادار مثبتی وجود دارد. سبک رهبری تلفیقی در مدیران مرد بیش تر از مدیران زن است. تفاوتی در مدیران مرد و زن در متغیرهای سبک رهبری رابطه مدار، ضابطه مدار و هوش معنوی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، سبک رهبری، مدیریت، مقطع متوسطه
  • نصر الله نوروزی، رحمت الله مرزوقی، جعفر ترک زاده، مهدی محمدی صفحات 99-118
    هدف از این پژوهش، بررسی و مقایسه نظام ارزشی فرهنگیان (مدیران و معلمان) و ابعاد نظام ارزشی آنان بر اساس نظریه ارزش های بنیادین شوارتز بود. بدین منظور، از میان مدیران و معلمان شاغل در مدارس دوره های گوناگون تحصیلی شهرستان دشتستان (واقع در استان بوشهر) در سال تحصیلی 89 - 1388، نمونه ای به حجم 327 نفر، با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. جهت جمع آوری داده ها، از مقیاس زمینه یابی ارزش های شوارتز که شامل ده گونه ارزشی در قالب پنجاه و هفت عبارت ارزشی است، استفاده شد. روایی ابزار یاد شده بین 76/0– 36/0 و پایایی آن 74/0 محاسبه گردید. نتایج بدست آمده از آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری های پی در پی نشان داد که نظام ارزشی مدیران و معلمان این شهرستان مشابه یکدیگر و به ترتیب شامل ابعاد ارزشی خیرخواهی، جهان گرایی، امنیت، خوداتکایی، سنت، قدرت، همنوایی، موفقیت، برانگیختگی و لذت طلبی بوده و بین این ابعاد ارزشی در سطح 0001/0 تفاوت معناداری وجود دارد. افزون بر این، نتایج بدست آمده از آزمون تحلیل واریانس دوسویه نیز نشان داد که بین ابعاد نظام ارزشی مدیران و معلمان، بر اساس متغیرهای جنسیت، دوره تحصیلی و سابقه خدمت، تفاوتی معنادار وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ارزش، نظام ارزشی، مدیران مدارس، معلمان
  • نرگس کشتی آرای، علیرضا یوسفی، سهیلا موسوی صفحات 119-138
    این پژوهش به بررسی تناسب بین نیازهای بخش صنعت شهرستان فلاورجان با آموزش های فنی و حرفه ای هنرستان های دخترانه و پسرانه شهرستان سال 1389-1388 پرداخته است. روش پژوهش توصیفی بود که در دو بخش نیازسنجی و تحلیل اسناد انجام گرفت و در بخش نیازسنجی از روش دلفای استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش کارفرمایان بخش صنعت شهرستان فلاورجان که مشتمل بر 218 نفر بودند و تعداد 52 نفر آن ها به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. شیوه های جمع آوری داده ها در این پژوهش، اسناد و مدارک بالا دستی شامل: سند توسعه بخشی آموزش های فنی و حرفه ای، سالنامه آماری سال 1387 استان اصفهان، اسناد و مدارک موجود در معاونت برنامه ریزی استانداری اصفهان، اداره آموزش و پرورش و خانه صنعت و معدن شهرستان فلاورجان، هم چنین، منابع موجود در کتابخانه بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش از روش تحلیل اسناد و در سطح آمار توصیفی از فراوانی و درصد استفاده شد. یافته ها بیانگر آن بودند که بین نیازهای شهرستان در بخش صنعت با آموزش های فنی و حرفه ای موجود هنرستان های دخترانه و پسرانه در رشته های جوشکاری، برق صنعتی، الکتروتکنیک، نقشه کشی صنعتی، مکانیک خودرو، طراحی بسته بندی، ماشین ابزار، آبکاری فلزات، ساختمان، حسابداری، گرافیک کامپیوتری و امور اداری تناسب نسبی وجود داشت. هم چنین، نتایج پژوهش نشان دادند که بین نیازهای صنعت شهرستان با آموزش های فنی و حرفه ای زمینه صنعت موجود در هنرستان های دخترانه و پسرانه در رشته های تاسیسات حرارتی – برودتی، برق ساختمان، نقشه کشی ساختمان، معماری داخلی، تعمیر موتور و برق خودرو در زمینه مورد بررسی تناسب وجود نداشت.
    کلیدواژگان: نیاز، نیازسنجی، آموزش های فنی حرفه ای و کاردانش، صنعت
  • اشرف میرحیدری، سیدعلی سیادت، رضا هویدا، محمدرضا عابدی صفحات 139-154
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه یادگیری سازمانی و خودکارآمدی مسیرشغلی با اشتیاق کاری مدیران در شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مدیران شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان بود که تعداد آنها 75 نفر و حجم نمونه 62 نفر تعیین گردید. ابزارهای جمع آوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه های، یادگیری سازمانی گومژ و همکاران (2005)، پرسشنامه خودکارآمدی مسیرشغلی بتز(2004) و پرسشنامه اشتیاق کاری شوفلی و همکاران (2006) بوده که روایی محتوایی هر سه پرسشنامه به وسیله اساتید متخصص علوم تربیتی، روان شناسی و مدیریت مورد تایید قرار گرفت و ضریب پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 92/0، 93/0 و95/0بدست آمد. در این پژوهش از آزمون-های ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس چندگانه، رگرسیون گام به گام و تحلیل مسیر استفاده شده است. بر اساس یافته های پژوهش رابطه معنی داری بین یادگیری سازمانی (32/0═ r) و اشتیاق کاری مدیران وجود دارد. هم چنین، رابطه ای معنی دار بین یادگیری سازمانی با خود کارآمدی مسیر شغلی (36/0═ r) دیده شده است. نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد که اشتیاق کاری مستقیما تحت تاثیر یادگیری سازمانی (68/0═ β) است.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، خودکارآمدی مسیر شغلی، اشتیاق کاری
  • سید احمد هاشمی صفحات 155-178
    این پژوهش با هدف بررسی راهکارهای توسعه کیفی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد با تاکید بر سطح آگاهی اعضای هیئت علمی در مورد مولفه های اساسی برنامه ریزی و ارائه پیشنهادهایی به منظور توسعه کیفی دانشگاه اجرا شده است. در این راستا، سطح آگاهی نسبت به عناصر مطرح در برنامه ریزی درسی شامل نیاز سنجی، شیوه های انتخاب اهداف آموزشی، شیوه های انتخاب محتوا، شیوه های سازمان دهی محتوا، شیوه های ارائه محتوا، شیوه های تنظیم زمان، بهره گیری از فناوری در تدریس و شیوه های ارزشیابی مورد بررسی قرار گرفت؛ تا نقاط قوت و ضعف مشاهده شده، جهت استفاده اعضای هیئت علمی در تدوین برنامه درسی مورد استفاده قرار گیرد. این پژوهش از نوع زمینه ای است و جامعه آماری آن را اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد تشکیل می دهد که تعداد آنها 39 نفر است. در این پژوهش به روش سرشماری، کل جامعه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته بر اساس طیف لیکرت بوده است که روایی آن بر اساس نظرخواهی از متخصصان محرز گردید و پایایی آن برابر 0.92 بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS در دو سطح آمار توصیفی (جدول توزیع فراوانی و درصد فراوانی، نمودار درصد فراوانی، میانگین، میانه، مد و چولگی) و آمار استنباطی (آزمون خی دو) صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان دادند که سطح آگاهی اعضای هیئت علمی از مولفه های نیازسنجی، انتخاب محتوا، شیوه ارائه محتوا، شیوه های تنظیم زمان و شیوه های ارزشیابی در سطح «زیاد» و در مولفه های انتخاب اهداف، شیوه های سازمان دهی محتوا و بهره گیری از فناوری آموزشی در سطح «متوسط» می باشند.
    کلیدواژگان: توسعه کیفی، دانشگاه آزاد اسلامی، سطح آگاهی، اعضای هیئت علمی، شاخص های برنامه ریزی درسی
|
  • Pages 1-20
    The present study aimed at exploring the predictability of the institutionalization of quality in schools based on the extent of their compliance with the Total Quality Management (TQM) components. This descriptive study was of correlational type. The sampling units were at the two levels: schools and teachers. The sampling frame consisted of all the public high schools in the West of Mazandaran province (36 high schools، 940 teachers). The sampling method was conducted in two stages based on purposive and stratified random sampling methods. First، 20 schools were sampled based on history، stability in management، socio-economic conditions، and student population. 506 teachers attended these schools out of whom 331 were selected in accordance with Krejcie and Morgan''s tables using stratified random sampling method. The data were collected through two questionnaires; SCCTQM and IQS. The data were، then، analyzed using Pearson correlation and multivariate regression models (Inter and Step-wise). The results revealed a significant relationship between the levels of schools'' compliance with TQM and their institutionalization of quality. The analysis showed that the level of compliance with components of TQM can، to some extent، predict the degree of institutionalization of quality in schools، as well
    Keywords: Schools, TQM Components, Institutionalization of quality
  • Pages 21-34
    The aim of the present study was to investigate the role of organizational culture in the formation of organizational citizenship behavior. This descriptive study utilized survey method to collect data. The research instruments used were the Stephen Robins’ organizational culture questionnaire (reliability= 0. 85) and a researcher-designed questionnaire of organizational citizenship behavior (reliability= 0. 72). The sample consisted of 216 randomly-selected experts working for the Ministry of Education. Data analysis involved descriptive and deductive statistics including Pearson’s correlation coefficient and Structural Equation Modeling (SEM). The results of SEM indicated that organizational culture exerts the highest effect on the formation of organizational loyalty. In addition، organizational culture positively affects the formation of humanism، commitment، organizational participation، and organizational politeness and obedience.
    Keywords: Organizational Culture, Organizational Citizenship Behavior, Education
  • Pages 35-54
    The current study aimed at studying the relationship between Total Quality Management and empowering and performance evaluation of Youth and Sports Department staff in Fars province. The research was descriptive and the total population included 160 staff from Youth and Sports Department of Fars province. A sample of 113 was selected randomly according to Krejcie and Morgan’s table. Three Questionnaires were used to collect data. Total Management quality، empowerment، and performance evaluation were analyzed through Pearson correlation، multiple regression، and variance analysis. The results of statistical analyses showed that there was a significant relationship between the dimensions of Total Quality Management and empowering. Further، a significant relationship was found between the dimensions of Total Quality Management and performance evaluation.
    Keywords: Total Quality Management, Empowerment, Performance Evaluation
  • Pages 55-70
    The main purpose of this study was to examine the instructors’ and principals’ perceptions (elementary، secondary، and high schools) regarding the application of TQM in educational systems for creating innovation، improving work process، and understanding the relationship between TQM and creating a supporting environment for innovation in Shiraz educational zones. A Likert scale questionnaire with verified validity and reliability was developed by the researcher to collect the data of the study. Out of a population of 12577، 1420 instructors and principles were selected by employing stratified random sampling. Pearson correlation was then used to analyze the data. The results of the study revealed that، there were strong relationships between the independent variables (autonomy، communication، flexibility، supportive management and participation) and technological innovation (r = 0. 735). Furthermore; there was a strong relationship between technological innovation and innovation in organization (r= 0. 769). This relationship was intensified when considering the influence of TQM culture. Based on the findings of the study، TQM can perform as a philosophy of management and organizational culture for creating and improving Innovation in educational organizations.
    Keywords: Total Quality Management, Innovation, Technological Innovation, Organizational Innovation, Feasibility Study
  • Pages 71-86
    The purpose of this study was to examine the mediating role of 2*2 Model of developmental goals and cognitive strategies in relation to the implicit theories of intelligence and educational development within the framework of a casual model. To this end، 261 participants consisting of 195 girl and 66 boys were chosen from the students of psychology of Marvdasht Islamic Azad University based on simple random sampling. They were administered Implicit Theories of Intelligence Scale (IT IS)، the Achievement Goal Scale، and Motivated strategies for effective self-learning questionnaire (MSLQ). The results showed that there was a positive and significant relationship between entity theory through performance goals (tendency and avoidance) with surface strategies، and it had negatively significant relationship with development. Furthermore، there was a positive relationship between incremental theories by mastery-avoidance goals with strategy of effort regulation through mastery goals of tendency. Model indexes indicated that the proposed cognitive model was efficient.
    Keywords: Implicit theories of intelligence, 2*2 model of developmental goals, Cognitive strategies, Educational development
  • Pages 87-98
    The aim of the present study was to examine the relationship between spiritual intelligence and style of leadership in secondary schools in the city of Gorgan. The method of study was descriptive and correlational. The population involved 100 high school administrators working in secondary schools in Gorgan in 2010. The instruments utilized to collect the data، were the questionnaires of King and spiritual intelligence and leadership style of Bardnz and Mtzkans. Pearson correlation coefficient، regression and student t-test was used to analyze the data. The results of the analysis indicated that، there was no relationship between spiritual intelligence and leadership style، relation–ordinate and leadership style task–ordinate. Furthermore، there was a positive relationship between leadership style combined with spiritual intelligence (high morale and high productivity). The findings of the study also demonstrated that the style of combined leadership was prevalent in male leaders rather than in female leaders. However، there was no difference in the variables of styles of leadership according to relation-oriented، task–ordinate and spiritual intelligence
    Keywords: Spiritual Intelligence, Leadership Style, Management, High School
  • Pages 99-118
    The purpose of the study was to investigate and compare value system of principals and teachers as well as the dimensions of their value system based on Schwartz''s fundamental values theory. To this end، A sample of 327 Principals and teachers was selected using stratified random method in the academic year 2009 – 2010. For data gathering، Schwartz Value Survey was used and its reliability was between 0/36 and 0/76 and its validity was 0/74. Data analysis (ANOVA) indicated that the value system of principals and teachers was similar it included dimensions of benevolence، universalism، security، self-direction، tradition، power، conformity، achievement، stimulation and hedonism. There was a significant difference between these dimensions at 0/0001. Furthermore، the results of two-way ANOVA showed that there was no significant difference between dimensions of value system of principals and teachers in terms of variables of gender، academic levels and year of experience
    Keywords: Value, Value System, Principals, Teachers
  • Pages 119-138
    The present study investigated the fitness between industrial needs of Falavarjan city and technical and professional training of art school for girls and boys. In this research a descriptive analysis was conducted in two sections of documents analysis and needs assessment (employing Delphi technique). A sample of 52 employers was selected through stratified random selection method from a population of 218 employers. Data collection involved the instruction progression documents such as documents which were used for developing the part of technical and professional training، the statistical annals of Isfahan province، the existing document in the planning assistance of Isfahan’s Deputy Governor، in the department of education، industry and mining department and also the resources which were available in the library of Falavarjan city. For data analysis document analysis was conducted and frequency and percentage at the level of descriptive statistics were used. The findings indicated that there was a relative correlation between the needs of city in industrial section with technical and professional training of girls and boys schools in the field of welding، industrial electricity، electrotechnique، industrial drawing، car mechanics، package design، machine tools، metal plating، construction، accounting، computer graphics and the appropriateness of administrative affairs. In addition، the results showed that there was not any relationship among industrial electricity، electrotechnique، industrial drawing، car mechanics، package design، machine tools، metal plating، construction، accounting، computer graphics and the appropriateness of administrative affairs.
    Keywords: Needs, Needs Assessment, Technical, Professional Training, Kardanesh, Industry
  • Pages 139-154
    The purpose of this research was to study the relationship of organizational learning and career self- efficacy to work engagement at Isfahan Steel Company. Descriptive correlational method was used in the current research. The research population consisted of 75 managers at Isfahan steel company. A sample of 62 participant were selected from this population. Research instruments were three questionnaires: Gomez، et. al’s (2005) organizational Learning، Betz’s (2004) career self –efficacy and Schaufeli، et. al’s (2006) work engagement. The Validity and reliability of all three questionnaires were verified by educational experts at 0. 93، 0. 92 0. 95 respectively. In this research، the Pearson correlation coefficient، variance analysis، multiple stepwise regression، path analysis were used. Findings showed that there was a significant relationship between organizational Learning (r=0. 32) managers’ work engagement and career self –efficacy (r=0. 36). The results of multiple regression also showed that work engagement directly affected organizational learning (β=0. 68).
    Keywords: Organizational Learning, Career Self, Efficacy, Work Engagement
  • Pages 155-178
    The study was conducted to work out solutions for qualitative development of Islamic Azad university of Lamerd branch with an emphasis on the amount of faculty members’ awareness of curriculum development criteria and to offer suggestions for qualitative development in university. To achieve this aim، the awareness degree of factors used in curriculum like needs analysis، methods of choosing pedagogical objectives and content selection، organization، presentation and time adjustment as well as using of technology in teaching and evaluation procedures were investigated to take advantage of both its merits and demerits in curriculum development for faculty members. The study was a field study. The participants were all 39 faculty members of Azad University. Data was collected through a researcher-made questionnaire whose validity was established seeking the experts’ inspection. The data were analyzed using SPSS software in two levels: Descriptive Statistics (frequency، percent، bar chart، mean، median، mode، and skewness) and Inferential Statistics (Chi-Square test). The results showed that faculty members’ degree of awareness of needs analysis، content selection and presentation، time adjustment methods، and evaluation procedures was “much”، and as regards objectives selection، content organization methods، and using technology in teaching it was “average”.
    Keywords: Quality development, Islamic Azad University, Amount of awareness, Faculty members, Curriculum development