فهرست مطالب

رهیافتی نو در مدیریت آموزشی - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1393)

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • قاسم سلیمی، فهیمه کشاورزی، الهام حیدری صفحات 1-22
    در سال های اخیر موضوع تسهیم دانش در محیط های دانشگاهی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است و صاحبنظران به کاوش و فهم عوامل موثر بر این رفتار علاقه مند شده اند. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین توانمندسازی روانشناختی دانشجویان و رفتار تسهیم دانش آنان با لحاظ نمودن نقش میانجی نگرش به تسهیم دانش است. روش مورد استفاده در این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بوده و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل مسیر به وسیله مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دوره دکتری دانشگاه شیراز بوده که از میان آنها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 250 نفر انتخاب و در نهایت 214 پرسشنامه تحلیل شد. یافته های پژوهش بیانگر رابطه معنادار بین توانمندسازی روانشناختی و رفتار تسهیم دانش در دانشجویان دکتری دانشگاه شیراز و رابطه مثبت و معنادار بین توانمندسازی روانشناختی و نگرش به تسهیم دانش در دانشجویان وجود دارد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روانشناختی، رفتار تسهیم دانش، دانشجویان دکتری، نگرش به تسهیم دانش
  • هوشنگ تقی زاده، عبدالحسین شکری صفحات 23-42
    هدف این مقاله سطح بندی شاخص های رفتار شهروندی سازمانی در آموزشگاه های تدریس زبان های خارجی ناحیه 4 شهرستان تبریز است که تعداد آنها 98 موسسه می باشد. نمونه آماری تحقیق نیز با استفاده از جدول بارتلت 46 نهاد انتخاب شده است. به منظور گردآوری داده ها جهت ترسیم دیاگراف اولیه و تشکیل جدول روابط همجواری، از مدیر هر آموزشگاه نظر سنجی بعمل آمده است. برای این منظور از ابزار پرسشنامه بهره گیری شده است. جهت تحقق هدف تحقیق نیز از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری ((ISM استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در سطح اول، مولفه های «نوع دوستی» و «رفتار مدنی» قرار گرفته اند که نشان دهنده تاثیرپذیری بالای این دو متغیر می باشد. در سطح دوم نیز شاخص های «وجدان کاری» و «جوانمردی» قرار دارد. در نهایت، شاخص «ادب و نزاکت» بعنوان تاثیرگذارترین شاخص رفتار شهروندی سازمانی در آموزشگاه های تدریس زبان های خارجی شهرستان تبریز است.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، مدلسازی ساختار تفسیری، تجزیه تحلیل MICM
  • علیرضا حیدرزادگان، ابوالقاسم فرهنگ، مصطفی قربانی صفحات 43-58
    یکی از اهداف بلند نظام تعلیم و تربیت، بیشینه کردن تعهد کارکنان آموزشی است، بنابراین عوامل مرتبط به آن از جمله توسعه کارکنان در مدیریت منابع انسانی با اهمیت توصیف شده است. از این جهت این تحقیق با هدف بررسی رابطه ساده و چندگانه توسعه کارکنان با تعهد سازمانی به انجام رسیده است. روش پژوهش همبستگی است. شرکت کنندگان تحقیق 226 نفر (مرد203 و 23 زن) از کارکنان ستادی آموزش و پرورش استان و ناحیه 1 و 2 شهر زاهدان بودند که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند و به وسیله مقیاس تعهد سازمانی((OCQ آلن و می یر(Allen & Meyer، 1990) و پرسشنامه محقق ساخته توسعه کارکنان (EDQ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. پایایی پرسشنامه ها به روش آلفای کرونباخ محاسبه شد. نتایج حاصل از ضریب همبستگی نشان داد که توسعه کارکنان با تعهد سازمانی رابطه مثبت و معنی داری دارد. هم چنین مولفه های توسعه کارکنان از جمله آموزش های رسمی،کار تیمی، مسیر شغلی، روابط بین فردی و ارتباطات سازمانی با متغیر تعهد سازمانی رابطه ای مثبت و معنی داری داشته است. نتایج حاصل از رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که مولفه ی کار تیمی (توسعه کارکنان) بیش ترین پیش بینی را از تعهد سازمانی داشته است.
    کلیدواژگان: توسعه کارکنان، تعهد سازمانی، روابط بین فردی، کار تیمی، ارتباطات سازمانی، توسعه مسیر شغلی
  • فرزانه واصفیان، محسن خسروی صفحات 59-74
    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط مهارت های ارتباطی با راهبرد مدیریت حل تعارض در مدیران دوره متوسطه، از دیدگاه دبیران آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری انجام گرفته است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده و نمونه مورد بررسی شامل 340 نفر از دبیران استان منتخب است که با استفاده از جدول مورگان به روش تصادفی طبقه ای- نسبی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های مهارت های ارتباطی بارتون جی ای و راهبرد مدیریت حل تعارض رابینز که ضریب پایایی آنها به وسیله آزمون کرانباخ به ترتیب 81% و92.8 % بدست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از اثر لامبدای ویکنز، رگرسیون چند متغیره، تحلیل واریانس چند متغیره، و آزمون تعقیبی lsd استفاده شد. نتایج نشان داد بین مهارت های ارتباطی با راهبردهای مدیریت حل تعارض در سطح 05/0 p≤ارتباط معنادار وجود دارد. هم چنین بین سابقه با انتخاب راهبردهای مدیریت حل تعارض تفاوت معنادار مشاهده شد.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، راهبردهای مدیریت حل تعارض، آموزش و پرورش
  • قدرت الله محمدی*، هادی پورشافعی صفحات 75-96
    این پژوهش با هدف بررسی تفاوت ادراک مدیران و دبیران از عوامل انگیزش شغلی دبیران صورت گرفت. روش پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل تمامی مدیران و دبیران مقطع متوسطه آموزش و پرورش شهرستان های لامرد و مهر (82 مدیر و 265 دبیر) در سال تحصیلی 90-91 بودند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران (68 نفر مدیر و 157 نفر معلم) و با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ایبدست آمد. برای گردآوری اطلاعات از مدیران و دبیران، از پرسشنامه محقق ساخته شامل 12 سوال که نیازهای وجود، تعلق و رشد را می سنجید و بر اساس نظریه آلدرفر تهیه شده بود، استفاده گردید. روایی محتوایی و ظاهری آن به تایید متخصصان رسید. و نتایج مربوط به پایایی آن که حاصل اجرای آزمون آلفای کرونباخ بود، برای مدیران 83/0 و برای دبیران 79/0 بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی و تحلیل واریانس دو عاملی (دو طرفه) صورت گرفت. نتایج پژوهش در سطح معنی داری 05/0 نشان داد که بین ادراک مدیران و دبیران از عوامل انگیزشی در نیاز های وجود، و از لحاظ جنسیت و سطح تحصیلات تفاوت معنی داری وجود ندارد. اما بین ادراک مدیران و دبیران از عوامل انگیزشی در نیاز های تعلق و رشد، و با سابقه کار مختلف، تفاوت معنی داری وجود دارد، بطوری که میانگین ادراک مدیران از عوامل انگیزشی در نیازهای تعلق و رشد از دبیران بیش تر است.با توجه به یافته های پژوهش، در نیازهای تعلق و رشد، شکاف بیش تری بین ادراک مدیران و دبیران از عوامل انگیزشی وجود دارد.
    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، تفاوت ادراک، مدیران، دبیران
  • رمضان جهانیان، سمانه قدسی صفحات 97-114
    این پژوهش باهدف بررسی رابطه سلامت و عدالت سازمانی با رشد حرفه ای کارکنان در سازمان های آموزشی به روش توصیفی از نوع همبستگی اجرا گردید. جامعه آماری شامل تمامی کارمندان ادارات نواحی چهارگانه آموزش و پرورش شهر کرج به تعداد600 نفر که، تعداد 235 نفر به عنوان نمونه آماری با روش تصادفی سیستماتیک و بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده سه نوع پرسشنامه استاندارد شامل: پرسشنامه سلامت سازمانی(ی و ر، 2000)، پرسشنامه عدالت سازمانی (نیهوف و مورمن1993، مورمن1991، ومورمن1991) و پرسشنامه رشد حرفه ای (آکفیلت و کوت، 2005) استفاده گردید. در تحلیل داده ها به منظور بررسی رابطه سلامت و عدالت سازمانی با رشد حرفه ای کارکنان، از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد که، بین سلامت سازمانی در ابعاد نهادی، اداری و فنی و رشد حرفه ای کارکنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. هم چنین بین عدالت سازمانی در ابعاد توزیعی، تعاملی و رویه ای با رشد حرفه ای کارکنان رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد. در تبیین این رابطه می توان گفت با افزایش و یا کاهش هر یک از ابعاد سلامت و عدالت سازمانی می توان روند افزایشی و یا کاهشی برای رشد حرفه ای کارکنان را پیش بینی نمود.
    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، عدالت سازمانی، رشد حرفه ای، کارکنان، سازمان های آموزشی
  • عباس قلتاش صفحات 115-128
    هدف از انجام این پژوهش مطالعه رابطه بین فرهنگ سازمانی و هوش سازمانی با رضایت شغلی بوده است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این تحقیق را تمامی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید تشکیل دادند که تعداد آنها برابر با 70 نفر بوده است و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان40 نفر انتخاب گردید که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه فرهنگ سازمانی رابینز و پرسشنامه هوش سازمانی البرخت (2003) و پرسشنامه رضایت شغلی اسمیت، کندال و هاالین (1987)، استفاده شده است و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه استفاده شده است و تحلیل داده ها نشان داد که: بین فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی و بین هوش سازمانی و رضایت شغلی رابطه مستقیم و بین تمامی ابعاد هوش سازمانی و رضایت شغلی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. بیش ترین میزان همبستگی را مولفه های چشم انداز مشترک با رضایت شغلی و کمترین همبستگی را مولفه توافق با رضایت شغلی داشته اند. تمامی ابعاد فرهنگ سازمانی با رضایت شغلی رابطه مستقیم معناداری داشته اند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، هوش سازمانی، رضایت شغلی
  • جعفر ترک زاده، مهدی محمدی، رضا ناصری جهرمی، مهرافروز افشاری صفحات 129-144
    هدف کلی از انجام این تحقیق، ارزیابی تعهد سازمانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اساس نوع انتظار آنها از شغل بود. این پژوهش از نوع توصیفی بوده که به روش پیمایشی اجرا شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل 1560 نفر کارکنان ستادی دارای مدارک تحصیلی دیپلم تا دکترا بود. با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی و فرمول کوکران تعداد 314 نفر به عنوان نمونه انتخاب و پرسشنامه تعهد سازمانی میر و آلن (1991) و نیز پرسشنامه انتظار از شغل لازیر (2009) که روایی و پایایی آن محاسبه شده است بین آنان توزیع و گردآوری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری t تک نمونه ای و واریانس تعاملی تحلیل شد. نتایج نشان داد: 1) میزان تعهد سازمانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بالاتر از سطح کفایت مطلوب (75%) می باشد.2) تفاوت معناداری بین میزان تعهد سازمانی کارکنان زن و مرد برحسب نوع انتظار از شغل وجود ندارد. 3) بین میزان تعهد سازمانی کارکنان دارای سوابق مختلف خدمتی برحسب نوع انتظار از شغل تفاوت معناداری وجود دارد. 4) تفاوت معناداری بین میزان تعهد سازمانی کارکنان دارای مدارک تحصیلی مختلف برحسب نوع انتظار از شغل وجود دارد. بنابراین می توان گفت کارکنان دارای مدرک تحصیلی پایین و سابقه کم، چون در پی کسب حقوق بیش تر و تامین امنیت شغلی خود هستند بر اساس عوامل بهداشتی و کارکنان دارای مدرک تحصیلی بالا و سابقه زیاد به دلیل نوع نگرش و بینش خود به زندگی بر اساس عوامل انگیزشی نسبت به دانشگاه تعهد نشان می دهند.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، انتظار از شغل، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • عبدالرضا طهماسبی، عبدالمحمد طاهری، عبادالله احمدی صفحات 145-162
    این پژوهش در پی بررسی رابطه بین استفاده مدیر از انواع قدرت (اجباری،پاداشی و قانونی) با اثربخشی و تعهد سازمانی دبیران ناحیه دو آموزش و پرورش شهر شیراز بود و پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. نمونه آماری پژوهش 113 نفر از دبیران شاغل در دبیرستان های ناحیه دو شیراز بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده و براساس جدول مورگان انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه مدیریت قدرت (محقق ساخته)، اثربخشی (پارسونز) و تعهد سازمانی (مادوی، استیرز و پورتر،1974) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است که نتایج نشان داد که رابطه بین مدیریت قدرت و اثربخشی معنادار بوده و از انواع قدرت، قدرت پاداشی و قدرت قانونی با اثر بخشی رابطه معنی داری داشتند. از طرف دیگر مدیریت قدرت با تعهد سازمانی رابطه معنی دار نداشته و هیچ کدام از انواع قدرت نیز قادر به پیش بینی تعهد سازمانی نبودند.
    کلیدواژگان: انواع قدرت، اثربخشی، تعهد سازمانی، آموزش و پرورش
  • شاپور امین شایان جهرمی، عبادالله احمدی، کمال باقری * صفحات 163-176

    هدف از این تحقیق، تبیین رابطه مدیریت کیفیت فراگیر با ارتباطات سازمانی و تحلیل رفتگی شغلی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان فارس می باشد. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری پژوهش 160 نفر از کارکنان اداره ورزش و جوانان فارس می باشد که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 111 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند. جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه استاندارد مدیریت کیفیت فراگیر، ارتباطات سازمانی رابرت هیلر و تحلیل رفتگی شغلی مسلش وجکسون استفاده گردید. برای تعیین روایی پرسشنامه ها از نظرات متخصصان مدیریت و سنجش همسان درونی و برای پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید که برای پرسشنامه مدیریت کیفیت فراگیر، ارتباطات سازمانی و تحلیل رفتگی شغلی به ترتیب80/0، 949/0 و 774/0 محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و تحلیل واریانس استفاده شده است. نتایج تحلیل آماری به دست آمده نشان داد که بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر با ارتباطات سازمانی رابطه معناداری وجود دارد. هم چنین بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر با تحلیل رفتگی شغلی رابطه معنادار وجود دارد، که از بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر با ارتباطات سازمانی بعدهای پیامدهای بهبود کیفیت و بهره وری، مشتری مداری و حمایت و رهبری مدیران و از بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر با تحلیل رفتگی شغلی بعدهای پیامدهای بهبود کیفیت و بهره وری و مشتری مداری قدرت پیش بینی بیش تری را نشان می دهند.

    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت فراگیر، ارتباطات سازمانی، تحلیل رفتگی شغلی، فرسودگی شغلی، مهارت های ارتباطی
  • صدرالدین ستاری، یوسف نامور، اعظم راستگو صفحات 177-196
    هدف اصلی این پژوهش بررسی وضعیت موجود و مطلوب کیفیت خدمات آموزشی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بر اساس الگوی سروکوال بوده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد (1794نفر) شاغل به تحصیل نیمسال دوم90-89 بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، گروه نمونه (240نفر) طبق فرمول نمونه گیری انتخاب و داده های مورد نیاز به وسیله پرسشنامه محقق ساخته با طیف لیکرت جمع آوری گردید. روایی ابزار بوسیله روایی محتوا و نظر متخصصان، و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ (مقدار931/ 0برای وضع موجود و مقدار868/0 برای وضع مطلوب) بدست آمد. داده های گردآوری شده با شاخص های آمار توصیفی (میانگین، درصد، انحراف استاندارد)، آزمون T مستقل و آزمون تحلیل واریانس ANOVA تحلیل گردید. نتایج تحلیل داده های جمع آوری شده حاکی از آن است که وضعیت موجود و مطلوب کیفیت خدمات آموزشی با هم تفاوت معنی داری دارند و بین متغیرهای جنسیت، محل سکونت، رشته تحصیلی و وضعیت اشتغال دانشجویان با دیدگاه آنان نسبت به کیفیت خدمات آموزشی رابطه معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی کیفیت، کیفیت خدمات آموزش، الگوی سروکوال، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
  • زهره سعادتمند، شهناز محققیان* صفحات 197-206
    این تحقیق با هدف تعیین عوامل موثر بر ارتقاء کیفیت آموزش های ضمن خدمت مربیان دوره ی ابتدایی شهر شاهین شهر انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری شامل مربیان و معلمان دوره ی ابتدایی شهر شاهین شهر به تعداد 392 نفر بود که تعداد 50 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل 39 گویه بسته پاسخ مطابق با مقیاس لیکرت تنظیم شد. پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 88/0 برآورد شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون t تک متغیره) و با کمک نرم افزار SPSS تحلیل گردید. نتایج حاکی از آن است که عواملی همچون نحوه آموزش، کاربرد نیاز سنجی، اجرای ارزشیابی مستمر، کاربرد تشویق و ترغیب، و نظارت بر فراید آموزش در بهبود کیفیت آموزش های ضمن خدمت، بیش از سطح متوسط موثر بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، ارزشیابی، نظارت آموزشی، نیازسنجی، کیفیت
|
  • Gh. S., F. K., E. H. Pages 1-22
    This descriptive-correlational study aimed to examine the relationship between students’ psychological empowerment and their knowledge sharing behaviors with regard to the role of attitude to knowledge sharing as a mediator variable. The research instrument was a questionnaire. The study’s respondents were a random sample (n=214) of full-time doctoral students of Shiraz University in the academic year of 91-92. Data of 214 questionnaires returned was analyzed using structural equation modeling (SEM) and Path analysis. The findings of the study indicated that there was a significant relation between psychological empowerment and both knowledge sharing behaviors and the attitudes to knowledge sharing among Shiraz University doctoral students.
    Keywords: Psychological empowerment, Attitude to knowledge sharing, Knowledge sharing behavior, Doctoral students
  • H. T., A.H. Sh Pages 23-42
    The purpose of the present article was to grade organizational citizenship behavior indices in the foreign language institutes in district four of Tabriz Education Organization. Form among 98 institutes، 46 ones were sampled based on Bartlett''s Table. A use was made of a questionnaire inquiring about the institute directors’ opinions in order to draw the primary diagram and to create adjacency relations table. In addition، Interpretive Structural Modeling (ISM) technique was employed to analyze data. The results suggested that there are «altruist» and «civil behavior» components at the primary level indicating the high effectiveness of these two variables. At the second level are there the indices of «deontology» and «fairness»، and finally، «propriety» is the most effective index in organizational citizenship behavior model in the foreign language institutes of Tabriz.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, ISM, MICMAC
  • A. H., A. F., M. Gh Pages 43-58
    One of the goals of education is to maximize the commitment of educational staff. Therefore، factors such as human resource development is supposed to be of significance. As such، the main purpose of this correlational study was to examine the simple and multiple relationship between employee development and organizational commitment. A sample of two-hundred and twenty six staff (203 male، 23 female) from education organization and district one and two of Zahedan City was selected through stratified random sampling method. It was administered Allen & Meyer’s Organizational Commitment Scale (OCQ) and a researcher-made questionnaire of employee development. The reliability of the instruments was assessed using Cronbach’s alpha coefficient. The results of correlation analyses indicated that there was a significant and positive relationship between employee development and organizational commitment. More specifically، it was revealed that there was a significantly positive relationship between the components of employee development including formal training، teamwork، career، interpersonal and organizational communication and organizational commitment. Stepwise regression analysis further suggested that teamwork could predict organizational commitment most.
    Keywords: Employee development, Organizational commitment, Formal training, Teamwork, Interpersonal relationships, Career
  • F. V., M. Kh Pages 59-74
    This descriptive correlational study aimed to investigate the relationship between communication skills and conflict resolution management strategies among the secondary school principals according to school teachers’ options in ChaharMahal and Bakhtiari province. The sample included 340 teachers selected using random stratified sampling method. A use was made of Barton’s Communication Skills and Robbin’s Conflict Management Strategies questionnaires with Cronbach''s alpha reliability coefficients of 0. 81and 0. 92. 8 respectively. Lambda effect، multiple regression، multivariate variance analysis and LSD post-hoc tests were employed in order to analyze the data. The results revealed that there was a significant relationship between communication skills and conflict management strategies (P≤ 0. 05). A relationship between the choice of conflict management strategy and the teacher’s experience could also be observed.
    Keywords: Communication skills, Conflict resolution management strategies, Education
  • Gh. M.*, H. P.Sh Pages 75-96
    This study aimed to compare the perceptions of principles’ and teachers’ about teacher job motivation factors. This study was a descriptive survey. The population of this descriptive survey included all high school teachers and principals of Lamerd and Mohr city (82 principals and 265 teachers) in the school year 90-91. A sample of 68 principals and 152 teachers was drawn based on Cochran formula using random cluster sampling. In order to collect data a researcher-made questionnaire involving 12 items concerned with existence needs، membership، and growth was developed drawing upon Alderfer’s theory. The face and content validity of the instrument was approved by a panel of experts. Its Cronbach''s alpha reliability coefficient for principals and teachers were 0. 83 and 0. 79 respectively. Descriptive and inferential statistics and ANOVA were used to analyze data. The results indicated that whereas there was no significant difference between the perception of principals and teachers towards existence needs in relation to gender and education، there was a significant difference as regards membership and growth needs.
    Keywords: Job motivation, Perception difference, Principals, Teachers
  • R. J., S. Gh Pages 97-114
    This descriptive correlational study explored the relationship of organizational health and justice to staff professional development in education organizations. The population included all the staff in Education Organizations in four districts of Karaj city (n=600). A sample (n=235) was selected through systematic random method in accordance with Cochran formula. Research instruments were three questionnaires of organizational health (Hoy & Tarter، 2000)، organizational justice (Moren & Niof، 1993; Moren، 1993; Moren، 1991; Moren، 1991)، and professional development (Akfelit & Kof، 2005). Pearson''s correlation analysis was run to analyze data. Results indicated that there was a significantly positive correlation between organizational health dimensions (institutional، technical، and administrative) and organizational justice dimensions (distributive، procedural، and interactional) and staff professional development. This implies that the changes in the components of organizational justice and health would predict those in professional development.
    Keywords: Organizational health, Organizational justice, Staff professional development, Staff, Education organizations
  • A. Gh Pages 115-128
    This descriptive-correlational study aimed to investigate the relationship of Organizational Culture and Intelligence to Job Satisfaction. The population of this study involved 70 personnel in Islamic Azad University in Eghlid. A random sample of 40 personnel was selected in accordance with Krejcie and Morgan’s Table. A use was made of three questionnaires of Organizational Culture، Organizational Intelligence، and Job Satisfaction. Pearson correlation coefficient and stepwise multiple regression inferential analyses were run to analyze data. The results of data analysis indicated that there was a significantly positive relationship between both organizational culture and organizational intelligence (all dimensions) and job satisfaction.
    Keywords: Organizational Culture, Organizational Intelligence, Job Satisfaction
  • J. T., M. M., R. N.J., M. A. Pages 129-144
    The main objective of this descriptive survey was to assess employees'' organizational commitment at Shiraz University of Medical Sciences (SUMS) based on their job expectations. The study population included 1560 staff with diploma to PhD degrees. A sample of 314 staff was drawn using random stratified sampling method. It was administered two questionnaires of Allen and Meyer’s (1991) organizational commitment and Lussier’s (2009) job expectation. Data were analyzed employing one sample t-test and interactive ANOVA. Results suggested that a) the employees'' organizational commitment at SUMS was more than adequate level، b) There was no significant difference between men and women’s organizational commitment according to their job expectations، c) There was a significant difference between job commitment levels of employees with different experiences and with different degrees in accordance with their job expectations، d) There was significant difference between employees'' organizational commitment with different educational degrees according to their job expectations. Therefore، depending on the level of education and experience the staff were differentially committed to the University.
    Keywords: Organizational commitment, Job expectations, Shiraz University of Medical Sciences
  • A. T., A. T., A. A. Pages 145-162
    The present study aimed at investigating the relationship of the principals’ use of power types (obligatory، awarding، and legal) to the efficacy and organizational commitment of teachers in the second district of education organization in Shiraz. The design of the study was descriptive and correlational. The sample of the study consisted of 113 instructors currently teaching at high schools in Shiraz selected through simple random sampling based on Morgan’s Table. Three questionnaires of power management (developed by the current researchers)، Parson’s efficacy، and organizational commitment (Madoy، Steerz، & Porter، 1974) were used in this study. Data analysis through Pearson correlation coefficients indicated that the relationship between power management and efficacy was statistically significant. From among the power types، awarding and legal ones had significant correlations with efficacy. On the other hand، no significant relationship was detected between power management and organizational commitment، and none of the power types was capable of predicting organizational commitment.
    Keywords: Power types, Efficacy, Organizational commitment, Ministry of educational
  • Sh. A.Sh.J., A. A., K. B. Pages 163-176

    The aim of the current study was to examine the relationship of total quality management and organizational communications to employment attrition of the staff members working at YASD in Fars، Iran. The research method was descriptive and correlational. The population of the study consisted of 160 staff members working at YASD in Fars province. A sample of 111 members was selected on the basis of Krejcie and Morgan’s Table through simple random sampling. Research data collection instruments were three questionnaires of Total Quality Management، Organizational communication، and Employment Attrition. Management experts’ comments were utilized to evaluate the validity of the instruments، and the reliability of the questionnaires was assessed through Cronbach’s alpha. The alpha indexes for Total Quality Management، Organizational Communications، and Employment Attrition questionnaires were 0. 80، 0. 949، and 0. 774 respectively. To analyze data، Pearson correlation، multiple regression، and ANOVA were employed. The results of the statistical analysis indicated that there was a significant relationship between the dimensions of total quality management and both organizational communication and job attrition. From among the dimensions of total quality management and organizational communications، support and leadership of principals، events of quality improvement، profit، and attention to customer had strongest predictive power.

    Keywords: Total Quality Management, Organizational communications, Employment attrition
  • S. S., Y. N., A. R. Pages 177-196
    This descriptive survey was purposed to study the present and desirable quality of educational services in master level programs at Islamic Azad University، Ardebil branch، based on SERVQUAL. The population included university M. A students (n=1794) educating at the second term in 1389-90 academic year. The study sample was selected through stratified random sampling (n=240). A researcher-made Likert type questionnaire was utilized in order to collect data in two phases. Its validity was established through content analysis by a panel of experts. Further، its reliabilities، the present quality and desirable quality، assessed using Cronbach’s alpha، were 0/931 and 0/868 respectively. Data analysis involved descriptive statistics، t-test، and ANOVA. In general، results of this research indicated that there was a significant difference between present and desirable situation of educational service quality. However، there was no significant difference in educational service quality based on age، sex، discipline، and employment situation variables.
    Keywords: Quality evaluation, Educational service quality, SERVQUAL Model, Islamic Azad University
  • Z. S., Sh.* Pages 197-206
    The main objective of the present descriptive-correlational study was to determine factors affecting the improvement of in-service training programs for primary school teachers and educators in Shahinshar، Iran. The statistical population of the study included 392 primary school teachers and educators in Shahinshahr. A sample of 50 respondents was selected through cluster sampling method. A researcher-developed Likert type questionnaire containing 39 five-points close-ended items was the research instrument. Its reliability calculated by Cronbach''s alpha coefficient was 0/88. Descriptive statistical techniques (e. g. percentage، mean‚ frequency‚ standard deviation) along with inferential statistics (e. g. t-test) were employed to analyze data. The findings revealed that teaching method، needs analysis، ongoing evaluation، application of encouragement and punishment، and supervising instruction could affect teachers’ in-service-training quality above average.
    Keywords: In, service, training‚ Evaluation‚ Supervision of education process‚ Needs analysis of student‚ Quality