فهرست مطالب

رهیافتی نو در مدیریت آموزشی - سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1394)

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/24
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدرضا بهرنگی، عبدالحسین عباسیان، سودابه ذوقی پور صفحات 1-18
    هدف این مقاله شبه آزمایشی و کاربردی بررسی اهمیت الگوی نوین مدیریت آموزش علوم بر اساس شناسائی تاثیر اجرای عوامل عمده سلامت سازمانی بر توسعه، بهبود پیشرفت تحصیلی و سلامت سازمانی، دانش آموزان کلاس درس جغرافیای سال دوم دبیرستان دخترانه کوهدشت است. این تحقیق با استفاده از طرح دو گروهی آزمایش و گواه پیش آزمون-پس آزمون (یک کلاس به عنوان آزمایشی، کلاس دیگر به عنوان گواه و هریک مرکب از 25 دانش آموز)،در سه مرحله:1) اجرای پیش آزمون برای اندازه گیری متغیر وابسته در دو گروه؛ 2) به کار گیری عمل آزمایشی (متغیرمستقل) درکلاس آزمایش و روش معمول در کلاس شاهد و 3) اجرای پس آزمون در دو گروه که هر دو متغیر وابسته را اندازه می گیرد اجرا گردید. از جامعه آماری تمامی دانش آموزان دختر پایه دوم دبیرستان شهرستان کوهدشت که در سال تحصیلی93-92 به تحصیل اشتغال داشتند یک مدرسه و از مدرسه مذکور دو کلاس به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و به تصادف به دو گروه آزمایش و گوه تقسیم شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه و آزمون محقق ساخته که متخصصان و نرم افزار مربوط روایی ظاهر و پایایی آنها را مشخص ساختند جمع آوری گردید. در این پژوهش با استفاده از انعطاف پذیری الگوی مدیریت آموزش علوم دستمایه های سلامت سازمانی استخراج شد. نتایج تجزیه و تحلیل اطلاعات، تاثیر بسزای الگوی مدیریت آموزش بر بهبود پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و سلامت سازمانی کلاس درس را نشان داد.
    کلیدواژگان: الگوی مدیریت آموزش، پیشرفت تحصیلی، سلامت سازمانی
  • محمدحسین یارمحمدیان، سمیه شاه طالبی، مریم فولادوند، بدری شاه طالبی صفحات 19-38
    رقابت شدید دانشگاه ها و نهادهای آموزش عالی و تلاش آن ها در جهت ارائه خدمات با بالاترین کیفیت، باعث شده تا نیاز این نهادها به رویکردی جامع که بتواند تمامی زمینه های عملکردی مرتبط با موفقیت را در نظر بگیرد و عملکرد نهاد را در قالب آن ارزیابی کند، روز به روز افزایش می یابد. هدف از این پژوهش ارائه ی یک سیستم پیشنهادی از شاخص های استراتژیک بر اساس الگوی کارت امتیازی متوازن به منظور ارزیابی عملکرد برنامه استراتژیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان بود. این پژوهش شامل سه مرحله بود، مرحله اول منابع اطلاعاتی، که دارای سه گام بود شامل (گام اول برنامه استراتژیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، گام دوم پیشینه تحقیقات و گام سوم نظرخواهی از کارشناسان و صاحبان کلیدی فرایند) که هر کدام از مراحل ابزار و روش مرتبط با خود را داشتند. مرحله دوم تعیین منظرها برای ارزشیابی (شامل منظر مالی، رشد و یادگیری، فرایند داخلی و مشتری) و مرحله سوم، تدوین شاخص های اصلی این مناظر بود که مهم ترین شاخص ها استخراج شد و این شاخص ها توسط معاونت یا حوزه مربوط به خود، بایستی به صورت مداوم مورد نظارت و ارزیابی قرار گیرد. لازم به ذکر است، در این مقاله بخشی از اطلاعات حاصل از طرح پژوهشی آورده شده است.
    کلیدواژگان: کارت امتیازی متوان، نظام ارزیابی عملکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
  • قاسم سلیمی، مهدی محمدی، زینب مختاری صفحات 39-60
    هدف کلی از انجام این پژوهش بررسی نقش هوش عاطفی در پیامد های کاری (رضایت و عملکرد شغلی) کارکنان در نهادهای آموزش عالی می باشد. روش پژوهش در این مقاله، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه مورد بررسی شامل کلیه کارکنان اداری دانشگاه بود که از طریق روش نمونه گیری طبقه ای و برحسب جنسیت، سابقه کاری، وضعیت استخدامی و سطح تحصیلات 285 نفر انتخاب و مطالعه شدند. ابزارهای مورد استفاده جهت گردآوری داده های پژوهش شامل مقیاس رفتاری هوش عاطفی (EIBS) میشل تمکزاک (2010)، پرسشنامه رضایت شغلی اسچجودت (2002) و پرسشنامه عملکرد شغلی توماس و رییو (1997) می باشد که پس از محاسبه روایی و پایایی، این ابزار بین افراد نمونه توزیع شده و سپس داده ها با استفاده از روش های آماری تی تست تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد هوش عاطفی کارکنان، پیش بینی کننده ی مثبت و معنادار رضایت کارکنان و هم چنین پیش بینی کننده ی مثبت و معنادار عملکرد کارکنان می باشد.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، رضایت شغلی، عملکرد شغلی، دانشگاه شیراز، مدل سازی معادلات ساختاری
  • نادر حاجلو، ناصر صبحی قراملکی، ربابه عامل هوشمند صفحات 61-76
    اشتیاق شغلی به عنوان حالت ذهنی مثبت و خوشایند مرتبط با کار تعریف می شود. هدف این پژوهش پیش بینی اشتیاق شغلی دبیران از روی ابعاد شخصیت هگزاکو بود. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و پس رویدادی و جامعه آماری شامل کلیه دبیران زن ومرد مقطع دبیرستان استان اردبیل در سال تحصیلی 91-90 بود. نمونه مورد مطالعه شامل280 نفر (142 زن و 138 مرد) می شد که از طریق نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ابعاد شخصیتی هگزاکو (60 آیتمی) و پرسشنامه اشتیاق شغلی اوترچت (17 آیتمی) استفاده شد. داده های بدست آمده با استفاده از مدل یابی علی در قالب مدل های رگرسیونی و با استفاده از آزمون t مستقل تحلیل شد. نتایج نشان داد که مدل پیش بینی اشتیاق شغلی دبیران از روی صفات شخصیتی آنها معنی دار است بطوریکه اشتیاق شغلی تحت نفوذ معنی دار پنج بعد شخصیتی گشودگی به تجربه، وظیفه شناسی، توافق، برون گرایی و صداقت- تواضع قرار داشت. این درحالی است که ضریب مسیر از تهییج پذیری به طرف اشتیاق شغلی، معنی دار ظاهر نشد. هم چنین معلوم شد که زنان دبیر در مقایسه با مردان دبیر از اشتیاق شغلی بیش تری برخوردارند. نتایج بدست آمده در چهارچوب تحقیفات قبلی و تئوری های موجود مورد بحث قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: ابعاد شخصیتی هگزاکو، اشتیاق شغلی، دبیران
  • عباسعلی نوروزی، محمود ابوالقاسمی، محمد قهرمانی صفحات 77-108
    هدف از این تحقیق بررسی موانع تولید علم از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در سال تحصیلی90-1389 بود. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری 546 نفر شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بود که براساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 226 نفر به عنوان نمونه آماری به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته حاوی 29 سوال در چهار مولفه (مانع) با پایایی93/0 بر مبنای مقیاس 5 سطحی لیکرت بود. نتایج آزمون t تک گروهی و آزمون فریدمن نشان داد که از دیدگاه اعضای هیئت علمی موانع فرهنگی- اجتماعی، موانع ارتباطی، موانع آموزشی و موانع فردی در حد بالا بر تولید علم تاثیر گذار و به ترتیب از درجه اهمیت بیش تری نسبت به یکدیگر برخوردار هستند. که در این بین عواملی نظیر شعار زدگی در جذب و نگهداری نخبگان؛ فقدان ارتباط منسجم و سازمان یافته بین دانشگاه ها و مراکز پژوهشی؛ آموزش مبتنی بر انتقال دانش به جای ترویج خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی؛ غلبه دید کمیت گرایی و عدم توجه کافی به کیفیت فعالیت های پژوهشی نزد محققان به ترتیب در صدر گویه های مربوط به موانع مذکور قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: تولید علم، موانع، اعضای هیئت علمی، دانشگاه شهید بهشتی
  • فریده صارمی نوری، معصومه صارمی نوری، احمدرضا اوجی نژاد، رضا زارعی صفحات 109-122
    هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان توجه به شاخص های تنوع بخشی به محیط های یادگیری در فرآیند تعلیم و تربیت رسمی عمومی می باشد. به لحاظ ماهیت و اهداف، این پژوهش از نوع کاربردی و برای اجرای آن از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران و معلمان (مدیران 30 نفر و معلمان 263 نفر) مقطع متوسطه دخترانه آموزش و پرورش شهر مرودشت می باشد که با استفاده از جدول مورگان تعداد 156 نفر از معلمان به صورت تصادفی ساده انتخاب و با توجه به اینکه تعداد مدیران30 نفر بوده برای برآورد حجم نمونه آنها از روش سرشماری استفاده شده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است که روایی و پایایی آنها مورد تایید قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از پرسش نامه ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام شده است. در سطح آمار توصیفی از آماره هایی نظیر فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار استفاده شده است. در سطح آمار استنباطی از آزمون های t تک نمونه ای استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که مدیران و معلمان معتقدند که میزان توجه به کارآفرینی در تعلیم و تربیت عمومی و میزان تعاملات بین تعلیم و تربیت عمومی با طراحی و اجرای برنامه های درسی و یادگیری در حد متوسط می باشد. هم چنین مدیران معتقدند که میزان توجه به فعالیت های (کتابخانه ای، آزمایشگاهی و کارگاهی) در تعلیم و تربیت عمومی درحد بالاتر از متوسط می باشد ولی معلمان معتقدند در حد متوسط می باشد. علاوه بر این مدیران معتقدند که میزان تعامل بین سیستم های آموزشی با جامعه و سایر دستگاه ها و نهادها در تعلیم و تربیت عمومی در حد متوسط می باشد ولی معلمان معتقدند در حد پایین تر از متوسط می باشد.
    کلیدواژگان: شاخص تنوع بخشی، تعلیم و تربیت عمومی، محیط یادگیری
  • احمد رستگار، محمدحسن صیف، سعید مظلومیان، سعید طالبی، رضا قربان جهرمی صفحات 123-146
    با هدف بررسی رابطه اهداف پیشرفت، اضطراب، خودکارآمدی و سبک های مقابله با پیشرفت تحصیلی در درس آمار 323 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور استان فارس به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به پرسشنامه ای متشکل از مقیاس های اهداف پیشرفت، اضطراب آمار، خودکارآمدی آمار و سبک های مقابله پاسخ دادند. جهت تعیین پایایی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ و جهت تعیین اعتبار سازه نیز از تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که اهداف اجتناب- عملکرد از طریق واسطه گری اضطراب آمار، خودکارآمدی آمار و سبک های مقابله به صورت غیر مستقیم و منفی و اهداف تبحری از طریق واسطه گری اضطراب آمار، خودکارآمدی آمار و سبک های مقابله به صورت غیر مستقیم و مثبت بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان در درس آمار تاثیر می گذارند. اثر غیر مستقیم اهداف رویکرد- عملکرد بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان در درس آمار از طریق اضطراب آمار، خودکارآمدی آمار و سبک های مقابله مورد تایید قرار نگرفت. ضمنا اهداف اجتناب- عملکرد بر پیشرفت تحصیلی در درس آمار دارای اثر مستقیم و منفی نیز می باشد.
    کلیدواژگان: اهداف پیشرفت، اضطراب آمار، خودکارآمدی آمار، سبک های مقابله
  • فتاح ناظم، ام البنین صادقی* صفحات 147-164
    هدف اساسی این تحقیق ارائه الگوی ساختاری بهره وری بر اساس سرمایه اجتماعی و سرمایه فکری در ادارات آموزش و پرورش شهر تهران بوده است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه کارکنان ادارات آموزش و پرورش شهر تهران با مدرک دیپلم و بالاتر از آن تشکیل می دهد. با روش نمونه گیری تصادفی ساده به حجم 382 نفر از کارکنان براساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار سنجش عبارتند از پرسشنامه محقق ساخته بهره وری که بر اساس تئوری (هرسی گلداسمیت1980) تهیه شده است که دارای 47 سوال و ابعاد آن: توان، آگاهی، کمک، تمایل، ارزیابی، اعتبار، محیط، 93/. =α، برای سنجش سرمایه فکری از پرسشنامه 50 سوالی (بنتیس،1997) که دارای ابعاد: سرمایه انسانی، سرمایه مشتری و سرمایه ساختاری، 87/0=α و برای سنجش سرمایه اجتماعی از پرسشنامه 31 سوالی (صیادی، 1388) که ابعاد آن شامل اعتماد، شبکه ها، همکاری، همبستگی جمعی، همدلی، مشارکت، هویت جمعی90/0 =α استفاده شده است. روش پژوهش از نوع الگوی ساختاری می باشد. نتایج حاصل از روش الگوی ساختاری نشان داد که رابطه معنی داری بین متغیرهای سرمایه فکری و سرمایه اجتماعی با بهره وری برقرار است که عامل سرمایه انسانی و سرمایه مشتری از ابعاد سرمایه فکری و عامل همبستگی جمعی از ابعاد سرمایه اجتماعی بیش ترین اثر مستقیم را در بهره وری داراست از نتایج این پژوهش در جهت افزایش بهره وری در ادارات آموزش و پرورش استفاده خواهد شد و مدل ارائه شده دارای نیکویی برازش است.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه اجتماعی، بهره وری، ادارات آموزش و پرورش
  • منصوره بختیاری فایندری*، مجتبی بذرافشان مقدم، محمدرضا آهنچیان، حسین کارشکی صفحات 165-184
    یکی از ابعاد رهبری تحولی، نفوذ آرمانی می باشد که رهبر مورد اعتماد و احترام پیروان قرار می گیرد. فداکاری رهبر و توجه به ارزش های اخلاقی باعث می شود که الگوی نقشی برای پیروان باشد. هدف این مقاله ارزیابی وضعیت نفوذ آرمانی مدیران در مجتمع های آموزشی صالح آباد در سال تحصیلی 91-1390 بوده است. جامعه ی آماری شامل 541 نفر از معلمان دو مقطع ابتدایی و راهنمایی می باشد. از این تعداد 226 نفر به عنوان نمونه، با استفاده از شیوه ی نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. انتخاب نمونه از جامعه ی آماری مدیران (23: N) به شیوه ی سرشماری صورت گرفت. پرسشنامه ی محقق ساخته (دارای38 گویه) جهت سنجش نفوذ آرمانی مدیران استفاده شد که توسط معلمان تکمیل گردید و 206 پرسشنامه جمع آوری و مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که میانگین نمره ی نفوذ آرمانی مدیران مجتمع های آموزشی صالح آباد از متوسط ممکن بالاتر است و نفوذ آرمانی مدیران در سطح مطلوبی قرار دارد.
    کلیدواژگان: رهبری تحولی، نفوذ آرمانی(کاریزما)، مدیران آموزشی، مجتمع های آموزشی
  • نور جهان خضری، عبدالمحمد طاهری، محمد جمال زاده صفحات 185-208
    این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه عملکرد مدیران گروه های آموزشی دانشگاه آزاد شیراز از نظر مهارت های سه گانه مدیریتی (فنی، انسانی، ادراکی) انجام شده است. روش پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای و پیمایشی بوده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق، اساتید نیمه وقت و تمام وقت دانشگاه آزاد شیراز بوده که بر اساس اطلاعات کسب شده420 نفر بوده است که با روش نمونه گیری طبقه ای252 نفر انتخاب شدند و داده های مورد نیاز برای بررسی مهارت های سه گانه مدیریتی مدیران گروه های آموزشی جمع آوری گردید. ابزار سنجش در این پژوهش، پرسشنامه خود ساخته با عنوان پرسشنامه سنجش مهارت های سه گانه مدیریتی (فنی، انسانی، ادراکی) در سال 1390 بوده است. روایی مورد استفاده در این تحقیق، روایی صوری می باشد، هم چنین برای تعیین پایایی آزمون از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. در این تحقیق برای اندازه گیری و تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. در سطح آمار توصیفی (محاسبه فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد) و در سطح آمار استنباطی از آزمون ANOVA و آزمون تعقیب توکی استفاده شد که پس از تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS نتایج زیر بدست آمد: بین عملکرد مدیران گروه های آموزشی دانشگاه آزاد شیراز از نظر مهارت های سه گانه مدیریتی (فنی، انسانی، ادراکی) تفاوت معناداری وجود دارد. به طور کلی بالاترین و پایین ترین مهارت فنی به ترتیب مربوط به دانشکده کشاورزی و دانشکده علوم انسانی می باشد. بالاترین و پایین ترین مهارت انسانی به ترتیب مربوط به دانشکده علوم انسانی و دانشکده فنی- مهندسی می باشد. بالاترین و پایین ترین مهارت ادراکی به ترتیب مربوط به دانشکده علوم پایه و دانشکده کشاورزی می باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد مدیران، مهارت های فنی، انسانی، ادراکی
  • جواد مصرآبادی صفحات 209-226
    مشکلات انضباطی دانش آموزان دارای عللی چندگانه هستند که اثرات منفی خود را بر جنبه-های مختلف فرایندهای یاددهی-یادگیری می گذارند. این پژوهش با هدف تعیین سبک های تدریس معلمان در درجه اول و هم چنین تعیین روابط بین نوع سبک تدریس با میزان رخداد مشکلات انضباطی انجام گرفت. نمونه پژوهش 265 نفر از معلمان مقطع متوسطه شهر تبریز بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش از یک مقیاس محقق ساخته برای سنجش بدرفتاری های دانش آموزان و از مقیاس سبک تدریس مقتدرانه (ارتسوق، 2009) استفاده شد. با توجه به ماهیت چند متغیری سبک تدریس برای تشخیص نوع سبک کلاس داری معلمان از تحلیل خوشه ایبه روش سلسله مراتبی استفاده شد. نتیجه این تحلیل منجر به کشف دو خوشه از معلمان شد: خوشه اول (معلمان مقتدر) مشتمل بر معلمانی است که نمرات بالایی در هر دو بعد محبت و کنترل داشتند (161N=) و معلمان خوشه دوم (معلمان سهل انگار) که از میانگین نمرات پائین تری در هر دو بعد محبت و کنترل برخوردار بودند (94N=). دیگر نتایج تحقیق نشان داد که بر طبق نظرات معلمان میزان بی انضباطی ها در کلاس های معلمان مقتدر به طور معناداری کمتر از معلمان سهل گیر است. در ادامه، یافته ها در ارتباط با مبانی نظری-تجربی موضوع بحث و تلویحات کاربردی-پژوهشی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سبک تدریس، تحلیل خوشه ای، بی انضباطی، مدیریت کلاس درس
|
  • Pages 1-18
    The aim of this quasi-experimental and applied article is to provide research based evidence for the importance of Educational Management Model through acknowledging the effect of implementing key factors of organizational health، attitude and educational progress of the 2nd year girl high-school Geography class in 1992-93 academic years in Kuhdasht. The research was designed on the pre-test، post-test، and control and experimental research pattern (one class was elected as experimental and the other as control with the size of 25 students in each). The simple random sampling approach was used through which one school was selected in which one class was selected as experimental and the other as control. The study was done on the three stages: 1) implementing the pre-test to measure the dependent variable in the two groups، 2) using analysis on the performance of experimental group in comparison with the control group، and 3) implementing post-test in both groups for measuring dependent variables. The tools for collecting data were two researcher made questionnaires having their content and facial validity and reliability confirmed by teacher mates and related software through statistical process. In this study، the flexibility of educational management model was utilized and the resultant of organizational health was extracted. The result of analysis of data demonstrated the effect of the educational management model on students’ achievement improvement، class organizational health، and student''s positive attitude to the model.
    Keywords: educational management Model, educational attainment, organizational health
  • Pages 19-38
    The intensive competition is increasing between universities and institutes of higher education among in providing the highest quality services this has caused an increasing requirement for a comprehensive approach to consider all aspects related to operational success to evaluate performance in these institutes. The purpose of this study was to provide a recommendation system of strategic indicators based on a model of balance score card in order to evaluate the performance of Islamic Azad University strategic plan. The study consisted of three steps، first، Information sources، which would include three following steps respectively (Islamic Azad University strategic plan، research literature and، survey of the experts and keys process owners)، each with their own tools and processes. The second step of evaluation perspective (included financial perspective. Learning and growth، internal process and customer perspective. And the third step consisted of the، key indicators of these perspectives. The most important indicators were derived evaluate continuously and monitored by the vice president or his related department. It should be mentioned that، the information in this paper is part of the research project.
    Keywords: Balance score card, performance evaluating system, Islamic Azad University
  • Pages 39-60
    The purpose of this paper is to investigate the impact of emotional intelligence (EI) on work outcomes (employees'' job satisfaction and job performance) at higher education institutions. Research method in this paper is a descriptive correlation type، and this study adopted a survey research design in which the researchers used tree questionnaires to collect data from the respondents. The 285 administrative employees were selected by stratified sampling and simple random regard to gender، employment status، work experience and education level and were asked to complete the questionnaire. The tools used to collect research data included emotional and behavioral intelligence scale (EIBS)، Tomczak (2010)، job satisfaction questionnaire Schjoedt (2002) and job performance questionnaire of Thomas and Ruio (1997). The collected data were analyzed through the mean and standard deviation، sample t-test and Pearson correlation coefficient، Structural Equation Modeling (SEM) using SPSS 16 AND LISREL 8. 54. were used to response the research questions. The results of the study indicated that emotional intelligence was the positive and significant predictor of employees'' job satisfaction and job performance.
    Keywords: emotional intelligence, job satisfaction, job performance, Shiraz University, Structural Equation Modeling
  • Pages 61-76
    Work engagement is defined as a positive and pleasant state of mind that associated with the work. The purpose of this study was to predict teachers work engagement by HEXACO''spersonality dimensions. Research method was descriptive (correlation and ex post facto) and statistical population included all men and women high school teachers in Ardabil province in the 2011-2012 school year. The sample included 280 teachers (142 females and 138 males) that were selected through multistage cluster sampling method. The data collected by HEXACO''sPersonality Dimensions questionnaire (60 items) and the Utrecht Work Engagement questionnaire (17 items). Obtained data were analyzed using causal modeling in regression models and independent t test. Results showed that work engagement prediction model by teachers personality traits are significant. Openness، conscientiousness، agreeableness، extraversion and humility-honesty had direct influence on the work engagement. Yet، effect of emotionality on work engagement was not significant. It was also turned out the women had more work engagement، compared with men.
    Keywords: HEXACO's personality dimensions, work engagement, teachers
  • Pages 77-108
    The aim of this research was to examine the barriers to science production from the viewpoint of Shahid Beheshti University staff in the academic year 1389-90. The research method was descriptive (survey) and statistical population) 546 professors (included all faculty members at Shahid Beheshti University. A sample of 226 professors was selected through stratified random sampling to participate in the study. Data in this study was collected using a researcher designed questionnaire with 29 items in four components) obstacles(with a reliability of 0. 92/6 based on a five rated Likert scale. One-sample T-test and Friedman test results showed that obstacles including cultural-social، communication، educational and personal ones have great impact on the production of science from the faculty viewpoint. Among factors involve، rhetoric without action for attraction and keeping the elite، a lack of coherent and structured relationship between universities and research centers، mere transmission of knowledge rather than promoting creativity، innovation and entrepreneurship، predominance of quantity-oriented and lack of sufficient attention to the quality of research activities were located at the top barriers mentioned respectively.
    Keywords: Science Production, Barriers, Academic Staff, Shahid Beheshti University
  • Pages 109-122
    The aim of the present study is Assessment of attention to Diversification indices learning environments in the process of public Formal general Education From the perspective of female teachers and managers of Secondary school education in the City Marvdasht the 1392-93 school years. Due to the nature of this research it is applied and to perform descriptive- survey has been used. The population consists of all managers and teachers that 30 managers and 263 teachers in Secondary Education marvdasht city that with the use of Morgan table 156 teachers were randomly selected Given that the number of managers is 30To estimate the size of their sample Census methods have been used. A questionnaire was used for data collection that their reliability and validity have been approved. Data from the questionnaires were analyzed at two levels: descriptive and inferential. In The descriptive statistics it is used of statistics such as frequency، percentage، mean and standard deviation. In the Descriptive statistics، one-sample t-test was used. The results showed that principals and teachers believe that given the level of entrepreneurship in public education Design and implementation of interactions between general education curriculum and learning is moderate. Also the managers believe that Attention to library and laboratory activities and a workshop on public education are much higher than the average but the teachers believe that it is moderate. In addition، the managers believe that the amount of interaction between education systems and other agencies and institutions in public education is moderate but the teachers believe it is Lower than average.
    Keywords: Diversification indicates, learning environment, general Education
  • Pages 123-146
    The aim of investigating the relationship of achievement goals، statistics anxiety، statistics self-efficacy and coping styles to statistics achievement، 323 students from Fars Payame Noor University were chosen through multi-stage cluster sampling and answered to a questionnaire consisted of achievement goals، statistics anxiety، statistics self-efficacy and coping styles scales. Cronbach’s alpha coefficient was used to determine instruments’ reliability and confirmatory factor analysis was applied to determine construct validity. The results of path analysis showed that performance-avoidance goals affect students’ statistics achievement indirectly and negatively، through the mediating role of statistics anxiety، statistics self-efficacy and coping styles. Moreover، mastery goals affect students’ statistics achievement indirectly and positively، through the mediating role of statistics anxiety، statistics self-efficacy and coping styles. However، the indirect effect of performance-approach goals on students’ statistics achievement through the mediation of statistics anxiety، statistics self-efficacy and coping styles was not confirmed. It is worth saying that performance-avoidance goals have also direct negative effect on statistics achievement.
    Keywords: achievement goals, statistics anxiety, statistics self, efficacy, coping styles
  • Pages 147-164
    The research purpose is to construct a structural model to assess the employees’ productivity in the public sector of educational administration of Iran based on Social Capital. The population comprised all the employees of the public sector of educational administration، out of which a sample of 382 employees’ was randomly drawn. The research tools consisted of a researcher-made questionnaire on employees’ productivity، this 47-item questionnaire was designed based on the theory of Hersey and Goldsmith (1980) and assesses the underlying factors of ability، clarity، help، incentive، evaluation، validity and environment (α = 0. 93)، the second questionnaire named Sayyadi’s (2010) social capital questionnaire which consisted of 31 items with seven underlying constructs of trust، networks، cooperation، collective action، empathy، participation and social identity and Cronbach Alpha of 0. 90، The results of path analysis using LISREL software indicated that dimensions of social capital had a direct effect on productivity with the indices of 0. 75. The model also showed that the factor of collective action in social capital had the highest direct effect on productivity. It was also concluded that the proposed model showed full fit
    Keywords: Productivity, Social Capital, Public Sector of Educational Administration
  • Pages 165-184
    Idealized influence is one of transformational leadership dimensions that followers respect & trust leader. Leader sacrifice & attention to ethical values cause leader berole modeloffollowers. The purpose of this study is investigating assessing of idealized influence of Principals status in educational complexes in salehabad city in study year 2011-12. Statistic society was 541 teachers of primary & junior secondary schools. The sample was 226 people selected by a proportional sampling. Sampling froma administrations statistic society (N:23) implement to statistic style. Researcher- designed questionnaire (38 questions)usesfor evaluation of administrations idealized influence that is completed by teachers & 206 questionnaire collection & analyzed. The results suggest that mark mean of administrations idealized influence of educational societies of salehabad is higher than medium & administrations Idealized Influence is in desirable level.
    Keywords: Transformational leadership, idealized influence (charisma), educational managers, educational Complexes
  • Pages 185-208
    The purpose of this study was to investigate and compare the department heads’ performance in Shiraz IAU with regard to three management skills (technical، humanity، and perceptual). It was a descriptive، casual- comparative and survey research. The statistical society of this research includes420 part-time and full-time professors in Shiraz IAU. Among them، 225 individuals were selected through stratified sampling and the required data were collected for the analysis of the department heads’ performance on triple management skill. A self-made Questionnaire named the three management skills questionnaire (technical، humanity and perceptual) which had been administered in 1390، was used for data collection. Face validity was emphasized and chronbach’s alpha was used. Descriptive and inferential statistics were used for data analysis. SPSS software was used for the descriptive statistics including frequency، frequency percentage، mean، and standard deviation and also inferential statistics including ANOVA and post hoc Tukey test. The results revealed that there is a significant difference between department heads’ performance in Shiraz IAU with regard to the three management skills (technical، humanity and perceptual). Generally، the highest and lowest technical skill was related to the agriculture faculty and humanities faculty respectively، the highest and lowest humanity skill was related to the humanities faculty and technical-engineering faculty respectively، and finally، the highest and lowest perceptual skill was related to the basic sciences faculty and agriculture faculty respectively.
    Keywords: manager's performance, technical skill, human skill, perceptual skill
  • Pages 209-226
    Students'' Indiscipline problems have multiple causes that put negative effects on various aspects of the teaching process – learning. This study was conducted primarily aimed to determine teachers teaching styles and the relationship between the styles and disciplinary problems. Research sample was 265 high school teachers who were selected by multistage cluster sampling. The data collected by a researcher made scale to measure students'' misbehaviors and the authoritative teaching style scale (Ertesvåg، 2009). Hierarchical cluster analysis method was used to recognize the teachers'' teaching style because the multivariate nature of teaching styles. The results of this analysis led to discover two clusters of teachers: The first cluster (authoritative teachers) included teachers who have high scores on both warmth and control scale (N =161) and the second cluster teachers'' (permissive teachers) scores were lower in both warmth and control (N =94). Other results showed that according to teachers'' comments the level of indiscipline in the authoritative teachers'' classroom are significantly less permissive teachers. Furthermore، the findings in relation to the theoretical - empirical implications discussed and applied –methodical implications are presented.
    Keywords: Teaching Style, Cluster Analysis, Indiscipline, Classroom Management