فهرست مطالب

رهیافتی نو در مدیریت آموزشی - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1395)

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم حافظیان، محمد صالحی* صفحات 1-20
    این پژوهش به شناسایی مولفه های اثرگذار بعد خدمات انکوباتورهای دانشگاهی که در تاسیس شرکت های زایشی دانشگاه نقش دارند، پرداخت. روش پژوهش از نوع آمیخته و جامعه آماری شامل خبرگان و متخصصین در حوزه مراکز رشد در دانشگاه های استان مازندران بود. نمونه گیری در بخش مطالعه کیفی هدفمند و در بخش کمی تصادفی طبقه ای بود. در بخش کیفی تعداد 13نفر در فرآیند مصاحبه و در بخش کمی با حجم جامعه 304 نفر، 170 نفر به عنوان نمونه در این پژوهش مشارکت داشتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود که بعد از تائید روایی، پایایی آن82/0 محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و در بخش استنباطی از تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی استفاده شد. نتایج پژوهش در بخش کیفی بیانگر آن بود که در ایجاد شرکت های زایشی دانشگاهی، 17 مولفه در بعد خدمات شناسایی شد. در بخش کمی، یافته ها نشان داد که مولفه کمک های مالیاتی با بالاترین بار عاملی (84/0)، و مولفه تامین منابع مالی با کمترین بار عاملی (40/0) از کل واریانس ها را تبیین و سایر مولفه ها نیز هر کدام به ترتیب در درجات بعدی اهمیت قرار گرفتند. همچنین الگوی نهایی پژوهش، با شاخص های برازش، ضرایب استاندارد مورد تایید قرار گرفت. میزان ضریب تاثیر مولفه های موجود در خدمات انکوباتورهای دانشگاهی در ایجاد شرکت های زایشی دانشگاه به تنهایی بالاترین ضریب تاثیرگذاری در مولفه کمک های مالیاتی با 84/0 و کمترین در مولفه تامین منابع مالی با 40/0 بود.
    کلیدواژگان: انکوباتورها، خدمات، شرکت های زایشی، مولفه های اثرگذار، دانشگاه
  • محمود شرفی، محبوبه بهار* صفحات 21-45
    هدف از این پژوهش بررسی تطبیقی تاثیر آموزش های ضمن خدمت بر رضایت شغلی و رفع نیازهای آموزشی معلمان آموزش و پرورش ایران و آلمان بود. جامعه آماری این تحقیق علی- مقایسه ای شامل کلیه ی معلمین دوره متوسطه شهر توبینگن در آلمان و شهر شیراز در ایران بود. حجم نمونه در این پژوهش با استفاده از جدول مورگان 196 نفر از معلمان شهر توبینگن در آلمان و 196 معلم از شهر شیراز با روش نمونه گیری از نوع خوشه ایچند مرحله ای انجام شد و ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه؛ پرسشنامه اول محقق ساخته و پرسشنامه دوم همان پرسشنامه رضایت شغلی «فیلد و روث» بود که روایی و پایایی آن به ترتیب 89% و80/0 محاسبه گردید. نتایج حاصل از تحلیل سئوالات که بر اساس روش یومن-ویتنی انجام شد. نشان داد که: با مقایسه میانگین و انحراف استاندارد تاثیر آموزش ضمن خدمت در رفع نیازهای آموزشی معلمان در آلمان به طور معنی داری (01/0< P). بالاتر از معلمان ایرانی بوده است. با مقایسه میانگین و انحراف استاندارد تاثیر آموزش ضمن خدمت بر رضایت شغلی معلمان آلمان و ایران تفاوت معنی دار آماری (171/0=P). مشاهده نشده است.
    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، رضایت شغلی، نیاز آموزشی، ایران، آلمان
  • نصیر داستان*، فریده انصافداران، معصومه شهبازی، ژاله رفاهی صفحات 47-62
    هدف از انجام این پژوهش بررسی عوامل پیش بینی کننده در ایجاد اعتماد در روابط مدیران و دبیران دبیرستان های دخترانه متوسطه نظری در آموزش و پرورش شهر قزوین می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران و دبیران دبیرستان های دخترانه متوسطه نظری در آموزش و پرورش شهر قزوین می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اعتماد (نی هان و مارلو،1997)، رهبری تحول آفرین (یس،1985)، عدالت رویه ای (نیهف و مورمن،1993) و حمایت سازمانی (هگواتر و دیگران، 2003) بهره گرفته شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. نتایج حاصله نشان داد که بین حمایت وعدالت ادراک شده، رهبری تحول آفرین و اعتماد رابطه مثبت معنادار وجود دارد. همچنین سبک رهبری تحول آفرین بیشترین تاثیر را بر روی اعتماد دارد و هر سه متغیر در سطح کمتر از 001/0 معنادار می باشند.
    کلیدواژگان: اعتماد، حمایت سازمانی، عدالت رویه ای، رهبری تحول آفرین
  • جواد پورکریمی، ابراهیم مزاری*، کبری خباره، سمانه فرزانه صفحات 63-86
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه صفات برتر خودتوسعه ای، دانش و اطلاعات بنیادی و عملکرد مدیران مدارس شهرری و بر اساس مدل خودتوسعه ای مدیران موفق پیدلر و همکاران انجام شده است. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بوده که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران حجم نمونه180 نفر از مدیران مدارس شهرری تعیین و روش نمونه گیری طبقه ای با اختصاص متناسب جهت انتخاب نمونه استفاده شد. از پرسش نامه صفات برتر خودتوسعه ای و دانش و اطلاعات بنیادی با پایایی(86/0=α)، پرسش نامه عملکرد شاخص محور با پایایی(86/0=α) و پرسشنامه عملکرد ادبیات محور با پایایی(91/0=α) استفاده شد. بررسی میانگین متغیرها در طیف استاندارد ارزیابی نشان داد، صفات برتر خودتوسعه ای نسبتامطلوب و دانش و اطلاعات بنیادی مدیران و عملکرد شاخص محور و ادبیات محور آنها مطلوب می باشد. تحلیل همبستگی نیز نشان داد، میان صفات برتر خودتوسعه ای و دانش و اطلاعات بنیادی و عملکرد ادبیات محور و شاخص محور مدیران مدارس شهرری همبستگی مثبت و معنی داری سطح آلفای 01/0 وجود دارد. با توجه به نتایج رگرسیون گام به گام، به ترتیب اولویت، اشراف داشتن بر واقعیات اساسی سازمان و خلاقیت با عملکرد شاخص محور و خلاقیت، اشراف داشتن بر واقعیات اساسی سازمان و دانش و اطلاعات مرتبط با مدیریت با عملکرد ادبیات محور مدیران مدارس شهرری همبستگی چندگانه معنی داری داشته است.
    کلیدواژگان: خودتوسعه ای، صفات برتر، دانش و اطلاعات بنیادی، عملکرد، مدیران
  • علی طاهری، کاترین فکری*، لادن معین صفحات 87-98
    هدف از این پژوهش بررسی اثر بخشی مشاوره شغلی مبتنی بر الگوی چند هدف این پژوهش بررسی اثر بخشی مشاوره شغلی مبتنی بر الگوی چند محوری شفیع آبادی بر رفتار کارآفرینانه دانش آموزان پسر سال سوم دبیرستان بوعلی ناحیه 1 شیراز بود. روش این پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر سوم دبیرستان بوعلی ناحیه 1 شیراز در سال تحصیلی 93- 92 بودند. نمونه گیری در این پژوهش به صورت تصادفی انجام شد. به این صورت که پس از اجرای پرسشنامه رفتار کارآفرینانه فکری، شفیع آبادی، نورانی پور و احقر (Fekri،Shafiabady،Nooranipour & Ahghar، 2012) از بین دانش آموزانی که نمره کمتری درپرسشنامه گرفتند40 نفر به تصادف انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه 20 نفره جایگزین شدند. سپس گروه آزمایش 8 جلسه 5/1 ساعته آموزش رفتار کارآفرینانه براساس الگوی چند محوری شفیع آبادی دریافت کردند و در گروه گواه مداخله ای صورت نگرفت. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند .نتایج نشان داد که بین رفتار کارآفرینانه (خرده مقیاس های تصمیم گیری، شناخت فرصت ها، تعیین ساختار، تامین منابع، و تعیین اهداف و راهبردها) دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنا داری وجود دارد. یعنی الگوی چند محوری شفیع آبادی موجب افزایش رفتار کارآفرینانه دانش آموزان پسر سوم دبیرستان شده است.
    کلیدواژگان: مشاوره شغلی، الگوی چند محوری شفیع آبادی، رفتار کارآفرینانه
  • علی محمد سیاهی اتابکی، نرگس کشتی آرای*، محمدحسین یارمحمدیان صفحات 99-117
    یکی از موضوعات مهمی که در نظام تعلیم و تربیت همواره مورد توجه قرار گرفته، توسعه تفکر انتقادی دانش آموزان است. نتایج پژوهش های متعدد حاکی از آن است که علی رغم تاکید و توجه به مساله تفکر انتقادی در اهداف نظام آموزشی و ادعای مسوولان و مجریان آموزشی، در عمل برای تشویق دانش آموزان به تفکر و بویژه به کارگیری تفکر انتقادی اراده و انگیزه کافی وجود ندارد.
    (Maleki، 2006) هدف از مطالعه حاضر بررسی تجارب دانش آموزان از تدریس مبتنی بر توسعه تفکر انتقادی بود. این پژوهش مطالعه ای کیفی است که در دوسطح انجام شده است. در سطح اول از کلیه منابع مکتوب و دیجیتال در دسترس مرتبط با تفکر انتقادی استفاده شده است و سطح دوم پژوهش که از نوع پدیدارشناسی بود بین دانش آموزان دختر و پسر دبیرستان های شهرستان مرودشت استان فارس اجرا شده است. انتخاب شرکت کنندگان به روش نمونه گیری هدفمند متجانس بود. در سطح اول پژوهش پس از مطالعه منابع مرتبط از روش فیش برداری و در سطح دوم از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات به شیوه تحلیل محتوای کیفی قیاسی نظام مقوله بندی مایرینگ صورت گرفته است. یافته های پژوهش در سطح اول نشان می دهد که مفهوم تفکر انتقادی را باید در دو حوزه فلسفه و روانشناسی مورد بررسی قرار داد. در حالی که فلاسفه بر طبیعت و کیفیت تفکر انتقادی به عنوان یک محصول تمرکز دارند، روانشناسان بر فرایند شناخت ، مولفه ها و کاربردهای استفاده شده جهت بررسی مشکلات عملی تاکید دارند. برخلاف فلاسفه که بر گرایش های تفکر انتقادی تاکید دارند، بیشتر روانشناسان بر مهارت های تفکر انتقادی تاکید دارند. یافته های پژوهش در سطح دوم نشان می دهد که تدریس در مقطع متوسطه در راستای توسعه تفکر انتقادی دانش آموزان نمی باشد و کلاس های فعلی با یک کلاس ایده آل از دیدگاه دانش آموزان بسیار متفاوت است.
    کلیدواژگان: مهارت های تفکر انتقادی، گرایش های تفکر انتقادی، تجارب زیسته دانش آموزان
  • علی محمد اباذری محمود آباد، مژگان امیریان زاده* صفحات 119-144
    هدف از این پژوهش تبیین رابطه ی معنویت در محیط کار و تعهد سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز بوده است. روش پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز هستند که بالغ بر 379 نفر است. حجم نمونه طبق فرمول کوکران برابر با 191 نفر است و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی لی وآلن،پرسشنامه معنویت در محیط کار میلیمان و همکارانش و پرسشنامه تهعد سازمانی موودی، استیرز و پورتر استفاده شده است و هر سه پرسشنامه از روایی و پایایی قابل قبول برخوردار بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام پذیرفت. نتایج نشان داد کهبین معنویت در محیط کار و تعهد سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی رابطه معناداری وجود دارد و همچنین هر دو متغیر تعهد سازمانی و معنویت در محیط کار پیش بینی کننده ی معنادار برای رفتار شهروندی سازمانی هستند. بین ابعاد معنویت در محیط کار و ابعاد تعهد سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. البته از بین ابعاد معنویت در محیط کار دو بعد معنادار بودن و همسوئی با ارزش های سازمانی پیش بینی کنندگان معنی داری برای رفتار شهروندی هستند، اما بعد احساس همبستگی پیش بینی کننده ی معنی داری برای رفتار شهروندی نیست. همچنین از میان ابعاد تعهد سازمانی دو بعد تعهد عاطفی و تعهد تکلیفی پیش بینی کننده ی معناداری برای رفتار شهروندی می باشد. اما بعد تعهد عاطفی پیش بینی کننده ی معنی داری برای رفتار شهروندی نمی باشد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، تعهد سازمانی، معنویت در محیط کار
  • علیرضا بخشایش* صفحات 145-158
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین تاب آوری و کیفیت دوستی با رضایت از زندگی در دانش آموزان انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. ابزار گردآوری داده ها شامل: پرسشنامه تاب آوری روان شناختی، پرسشنامه کیفیت دوستی و پرسشنامه رضایت از زندگی، بوده است. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دبیرستان های شهر یزد بود که به شیوه تصادفی خوشه ایچند مرحله ای تعداد 390 نفر (196پسر و 194 دختر) از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. یافته ها نشان می دهند که بین تاب آوری و رضایت از زندگی رابطه معناداری وجود دارد؛ همچنین بین کیفیت دوستی و تاب آوری رابطه معناداری یافت شد، اما بین کیفیت دوستی و رضایت از زندگی رابطه معناداری مشاهده نشد. نتایج حاصل از روش تحلیل رگرسیون نشان داد مدل استفاده شده معنادار است. طبق یافته های بالا به معلمان و والدین پیشنهاد می شود تا با توجه به متغیرهایی همچون تاب آوری و کیفیت دوستی به دانش آموزان در جهت افزایش رضایت از زندگی کمک کنند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، کیفیت دوستی، رضایت از زندگی، دانش آموزان
  • حسین غلامی*، پیمان یارمحمد زاده صفحات 159-176
    هدف از این پژوهش بررسی روابط بین لنگرهای مسیر شغلی با عملکرد و تحلیل مسیر این روابط در بین مدیران مدارس شهر سنندج در سال تحصیلی 92-91 بوده است. این پژوهش به روش همبستگی انجام گرفته است. جامعه آماری عبارت بود از کلیه مدیران مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه شهر سنندج. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه شد و تعداد 133 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه استاندارد لنگرهای مسیر شغلی شاین و پرسشنامه محقق ساخته عملکرد مدیران بود. پایایی این پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرانباخ به ترتیب 82/0 و 91/0 به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos، از روش همبستگی پیرسون جهت بررسی رابطه بین لنگرهای مسیر شغلی و عملکرد مدیران و از تحلیل مسیر برای تعیین اثرات مستقیم و غیر مستقیم لنگرها بر روی عملکرد مدیران استفاده شد. نتایج نشان داد که روابط معنی دار ضعیف و متوسطی میان لنگرهای فنی- کارکردی، شایستگی مدیریتی، امنیت- ثبات، استقلال- خودمختاری، خلاقیت کارآفرینی و چالش های محض با عملکرد مدیران وجود دارد. همچنین لنگرهای استقلال- خودمختاری(98/0=β)، خلاقیت کارآفرینی(68/0=β) و امنیت- ثبات (40/0=β) تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد مدیران مدارس دارند.
    کلیدواژگان: لنگرهای مسیر شغلی، عملکرد مدیران
  • فرانک موسوی*، عمران بدری صفحات 177-190
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین آگاهی های فراشناختی با خودپنداره تحصیلی، نگرش نسبت به مدرسه و سازگاری اجتماعی دانش آموزان پسر سال اول متوسطه شهرستان سرپل ذهاب می باشد. جمع آوری داده های پژوهشی به شیوه میدانی و با مراجعه به آزمودنی ها و انتخاب نمونه از جامعه آماری صورت گرفته است و نیز اطلاعات مربوط به چارچوب نظری و مباحث تئوری آن با مراجعه به منابع علمی و به شیوه کتابخانه ای انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانش آموزان سال اول پسر روزانه (دولتی) مدارس متوسطه شهرستان سرپل ذهاب که در سال تحصیلی 92-91 مشغول به تحصیل بوده اند می باشد. تعداد این دانش آموزان برابر 530 نفر می باشد. پس از هماهنگی های لازم با اداره آموزش و پرورش سرپل ذهاب و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای 223 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل: پرسشنامه آگاهی های فراشناختی شراو ودنیسون (M.A.I)، پرسشنامه خودپنداره تحصیلی مارش (ASCQ)، پرسشنامه نگرش نسبت به مدرسه (ASSA-R)، آزمون شخصیت کالفرنیا بود. پس از پر کردن پرسشنامه ها، پرسشنامه ها جمع آوری گردید و اطلاعات بر اساس هر پرسشنامه دسته بندی گردیدو داده ها از طریق همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد و نتایج زیر به دست آمد: بین آگاهی های فراشناختی و خودپنداره تحصیلی دانش آموزان پسر سال اول متوسطه شهرستان سرپل ذهاب در سطح معنی داری 001/0 رابطه وجود دارد. بین آگاهی های فراشناختی و نگرش نسبت به مدرسه دانش آموزان پسر سال اول متوسطه شهرستان سرپل ذهاب در سطح معنی داری 001/0 رابطه وجود دارد. بین آگاهی های فراشناختی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان پسر سال اول متوسطه شهرستان سرپل ذهاب در سطح معنی داری 001/0رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: آگاهی های فراشناختی، خودپنداره تحصیلی، نگرش نسبت به مدرسه، سازگاری اجتماعی، شهرستان سرپل ذهاب
|
  • M. Hafezian, M. Salehi* Pages 1-20
    This study focused on identifying effective components in the university incubators services and their role in the university spin-offs establishment. The study adopted an integrated approach as its methodology. The statistical population included all college managers and experts in universities’ incubators in Mazandaran Province. Purposive sampling and stratified random sampling were used for qualitative and quantitative parts, respectively.170 subjects out of 304 participated in the quantitative part. 13 subjects were interviewed for the qualitative phase .The data gathering tools were interviews and a researcher-made questionnaire after confirming the validity and the reliability with Chronbach Alpha coefficient which was equal to (0/82). To analyze the data, the descriptive statistics and exploratory and confirmatory factor analyses were applied. Based on the content analysis of qualitative data from in-depth and exploratory interviews it was revealed that 17 components were identified in services aspect in the establishment of university spin-offs. Considering the quantitative aspect, the findings also emphasized that the Tax help with the highest factorial load (0/84) and provide financial resources with the lowest factorial load (0/40) explained the variances and other components had their prioritized relative contribution. Also, the final research model was approved considering the fit indexes and standard coefficients. Considering the impact factor of the existing components of the university incubators services in the establishment of university spin-offs, the greatest influencing amount was attributed to the Tax help with 0/84 and lowest was given to provide financial resources with (0/40).
    Keywords: incubators, services, spin, offs, effective components
  • M. Sharafi, M. Bahar* Pages 21-45
    The purpose of this research was to determine the impact of In-Service training onIranian and German teachers’ educational needs. Based on Morgan table, the population of this causal-comparative study included 196 high school teachers of Tübingen in Germany and 196 high school teachers of Shiraz in Iran who were selected by conducting multi-stage cluster sampling.To answer the research questions, two questionnaires were used. First, the self-designed questionnaire, and second, “Field and Ruth" job satisfaction questionnaire. Their reliability were .89 and .80 respectively. In order to analyze the collected data Man-Whitney test was used. Result of this study showed that there is a significant difference between the mean scores of teachers in Germany and Iran (p
    Keywords: Jobs satisfaction, Educational need, Service education. Iranian, German
  • N. Dastan*, F. Ensafdaran, M. Shahbazi, J. Refahi Pages 47-62
    The aim of this study was to investigate the factors that predict building trust in the relationships between managers and high school teachers in girls’ high school in Qazvin. Descriptive correlational study was used. The study population consisted of female high school principals and teachers in secondary education in Qazvin. Four questionnaires were used to collect the data, namely: trust questionnaire (Nyhan and Marlowe, 1997), transformational leaders questionnaire (Yasin, 1985), procedural justice questionnaire (Nyhf and Moorman, 1993), and organizational support questionnaire (Hgvatr and others, 2003). In order to analyze the data, Pearson correlation coefficient and multiple regression were used. The results showed that, there is a significant positive relationship between transformational leadership, the perceived justice support, and trust. Also the transformational leadership style has the greatest impact on confidence and all three variables are significant at a level of less than 001/0.
    Keywords: Trust, organizational support, procedural justice, transformational leadership
  • J. Pourkarimi, E. Mazari*, K. Khabareh, S. Farzaneh Pages 63-86
    This study examined the relationship between Self-development meta-qualities, basic knowledge and information of school administrators and their performance based on Pedler et al.’s Self-development successful managers model at Rey city. The research method was descriptive and correlational using Cochran sampling formula. Stratified random sampling with proportional allocation was used to determine the sample size (180 school administrators in Rey city). Self-development meta-qualities and basic knowledge and information questionnaire with the reliability of (α=0/86), and criteria-based Performance questionnaire with the reliability of (α=0/86) and literature-based Performance questionnaire with the reliability (α =0/91) were used to collect data. Means of the variables in the standard range of the evaluation showed that Self-development meta-qualities and basic knowledge and information were in relatively desirable condition, moreover, criteria and literature -based Performance were desirable. Correlation analysis also revealed that Self-development meta-qualities and basic knowledge and information and criteria and literature based Performance School administrators at Rey city were positively correlated with alpha level of 0/01. According to the results of the stepwise regression, with the order of priority, command of basic fact and creativity with criteria-based performance and creativity, and command of basic fact and relevant professional knowledge with literature -based performance, have multiple correlation.
    Keywords: Self, Development, meta, qualities, basic knowledge, information, performance, managers
  • A. Taheri, K. Fekri*, L. Moein Pages 87-98
    Current research examinee the effectiveness ofvocational counseling based on Shafiabady’s multi-axial model on entrepreneurial behavior of boy high school students. Research method was semi-experimental with pre-test, post-test and control group. The thoughtful entrepreneurial behavior questionnaire by Shafiabady, Nooranipour & Ahghar (2012) was administered to all Bu-Ali high school male students at grade 3, district 1, Shiraz, during academic year 2013-2014, and 40 students who got the lowest scores were selected and randomly assigned into two groups of experimental and control, each with 20 members. Then, the experimental group received entrepreneurial behavior teaching according to Shafiabady’s multi-axial model in eight 1.5 hours class sessions. Data was analyzed using covariance analysis method. The results suggested that there was a significant difference between experimental and control groups in terms of entrepreneurial behavior (decision sub-scales, identification of opportunities, characterization of structure, supplying resources and specification of objectives and strategies), that is, application of Shafiabady’s model has developed entrepreneurial behavior among boy high school students at grade 3.
    Keywords: vocational counseling, Shafiabady's multi, axial model, entrepreneurial behavior
  • A. Seiahi Atabaki, N. Keshtiaray*M., H Yarmohammadian Pages 99-117
    The goal of this study was to investigate students’ experiences in classrooms based on developing critical thinking. This research was qualitative and conducted at two levels. At the first level, all available digital and in print resources associated with critical thinking were used. And the second level was phenomenological study and included all high school male and female students in Marvdasht city who were selected using purposive sampling congruent. At the first level of the study, after reading the sources, note taking method was used to collect information, and at the second level the information was gathered using semi-structured interviews and then analyzed by a qualitative content analysis with inductive categorization. The result of the first part shows that critical thinking concept should be investigated in both fields of psychology and philosophy. While philosophers emphasis on the nature and quality of critical thinking, psychologists focus on cognitive process and components used to investigate the practical problems. So Philosophers emphasize on critical thinking attitudes but psychologists focus on critical thinking skills. In the second part findings showed that teaching in high schools classrooms and what students experience in classes aren’t based on developing critical thinking.
    Keywords: Student's experiences, Critical thinking skills, Critical thinking attitudes
  • A., M Abazari, M. Amirianzadeh* Pages 119-144
    The purpose of this study was to find the relationship between workplace spirituality and organizational commitment with organizational citizenship behavior among staff of Islamic azad university, Shiraz branch. This research had a practical methodology and followed, essentially, a correlative method for description. 191 staffs from among total 379 staffs of Shiraz Islamic Azad University were selected in a stratified random sampling based on Cochran's sample size formula. To collect the data, the following three questionnaires were used: 1. Organizational citizenship behavior questionnaire by Lee and Allen (…year...), 2. Workplace spirituality questionnaire by Milliman and colleagues (…year…), and Organizational commitment questionnaire by Mowday, Steers and Porter (..year..). The results showed a significant correlation between the workplace spirituality and organizational commitment with the organizational citizenship behavior. Also, both variables of organizational commitment and workplace spirituality proved to be significant predictors for organizational citizenship behavior. There was a positive and significant correlation between the aspects of workplace spirituality and aspects of organizational commitment with the organizational citizenship behavior. Amongst the aspects of spirituality in the workplace, the two aspects of significance and alignment with organizational values were significant predictors for organizational citizenship behavior but the aspect of correlative feelings did not show to be a significant predictor for citizenship behavior. Amongst the aspects of organizational commitment, the two aspects of affective commitment and normative commitment were significant predictors for citizenship behavior but the affective commitment was not a significant predictor for citizenship behavior.
    Keywords: Organizational citizenship behavior, organizational commitment, workplace spirituality
  • A., R Bakhshayesh* Pages 145-158
    The present study examined the relationship between resilience and quality of friendship with life satisfaction among students. The research method was descriptive correlational. Data collection included Psychological Resilience Questionnaire, Quality of Friendship Questionnaire and Life Satisfaction Questionnaire. The population included 19,835 male and female high school students in Yazd. The sample consisted of 390 students (196 male and194 female) who were selected by multistage cluster random sampling. Pearson correlation coefficient and regression analysis were used to analyze the data. Results showed a significant relationship between resilience and life satisfaction. But there was no significant relationship between quality of friendship and life satisfaction. The results of the regression analysis revealed a significant model. According to the above findings it is suggested that teachers and parents help the students due to the variables such as resilience and quality of friendship to increase life satisfaction.
    Keywords: resilience, quality of friendship, life satisfaction, students
  • H. Gholami*, P. Yarmohammadzadeh Pages 159-176
    The research purpose was to examine the relationship between the career anchors and performance of school administrator. The study was correlational and the sample size was calculated using the Cochrane formula based on which 133 people using stratified random sampling method were selected from among all school administrators in elementary, middle and high schools in Sanandaj in the school year 2012-2013. The research tools included Schein career anchors questionnaire and a researcher-made questionnaire of the administrator performance. Pearson correlation coefficient and path analysis by SPSS and Amos were used to analyze the data. The results revealed a significant positive relationship between the career anchors (technical/ functional competence, managerial competence, autonomy/independence, security/ stability, entrepreneurial creativity and pure challenges) and the performance of administrator. However, path analysis indicated that anchors autonomy/ independence, security/ stability and entrepreneurial creativity influence performance of administrator.
    Keywords: career anchors, performance of administrator
  • F. Mousavi*, O. Badri Pages 177-190
    This study examined the relationship between metacognitive awareness and academic self-concept, attitude toward school and social adjustment of first year high school students are Sarpolzohab city. Data collection methods was field research and was conducted with referring to the population and selection of subjects from among them. Furthermore, information of the conceptual framework and the theoretical discussion were gathered by referring to scientific sources and the library lady. Using multistage cluster sampling method, 223 patients were randomly selected from among all 530 students in the boy Daily (state) schools of Sarpolzohab city busy studying in the academic year of 13 91-92. Measurement tools included: metacognitive awareness questionnaire (MAI) by Shrav Vdnysvn (..year..), academic self-concept questionnaire (ASCQ) by Marsh(…), questionnaire on attitude toward school (ASSA-R), and the California Personality Test. Pearson Product moment correlation was used to analyze the data. The results were as follows: meta-awareness and self-concept among first-year secondary school students in Sarpolzohab city were significantly correlated. The correlation between metacognitive awareness and attitudes among secondary school students in the first year was significant and finally, metacognitive awareness and social adjustment of middle school students in the first year significant level were correlated significantly.
    Keywords: Metacognitive awareness, academic self, concept, attitude toward school, social adjustment