فهرست مطالب

رهیافتی نو در مدیریت آموزشی - سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز 1390)

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد گودرزوند چگینی، معصومه اسمعیلی صیقلدهی صفحه 1
    امروزه فناوری داده ها، نقش اساسی در حوزه های گوناگون بازی می کند. یکی از حوزه هایی که با ورود فناوری داده ها، دچار تحول اساسی شده، حوزه ی آموزش است. هدف ازپژوهش، بررسی تاثیر بکارگیری فناوری داده ها بر اثربخشی آموزش در مراکز آموزشی و به گونه ی مشخص مدارس مقطع دبیرستان در سال تحصیلی 89- 88 است. در این پژوهش برای ارزیابی اثربخشی آموزش از الگوی کرک پاتریک استفاده شده است. روش پژوهش توصیفی و تحلیلی و از نوع پیمایشی است. این پژوهش در پی سنجش میزان اثربخشی آموزشی است که به کاربرد عوامل فناورانه در کلاس درس بستگی دارد. جامعه ی آماری پژوهش یاد شده، تمامی معلمان مدارس متوسطه شهر رشت (ناحیه 1و2) بوده اند. با توجه به این که کل افراد جامعه در این پژوهش 1400 بوده اند، بنابراین، حجم نمونه از راه فرمول جامعه ی محدود، 357 نفرتعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود که از دو بخش تشکیل شده است. پرسش-های مربوط به فناوری داده ها دارای 24 گویه و اثربخشی آموزش 16 گویه بوده است که از مقیاس دسته بندی طیف لیکرت استفاده شده است. روایی پرسش های به وسیله ی جمعی از متخصصان و استادان گروه علوم تربیتی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسش ها با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ مورد سنجش و تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس و آزمون دانکن، فرضیه ها مورد سنجش قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهند که میان سطوح ابعاد فناوری داده ها (شامل به موقع بودن، مربوط بودن، دقیق بودن، کافی بودن، واقعی بودن، سرعت انتقال، دقت یادگیری و کاهش هزینه ها) با اثربخشی آموزشی تفاوت معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: فناوری، داده ها، اثربخشی، آموزش، مدارس
  • سید احمد میرجعفری، سعیده مجاهدی جهرمی صفحه 25
    زندگی سازمانی و زندگی شخصی لازم و ملزوم یکدیگرند. کارکنان مهم ترین سرمایه های سازمان هستند که نقش محوری در تحول سازمان ایفا می کنند. در گذشته فقط بر زندگی شخصی کارکنان تاکید می شد، اما امروزه بهبود کیفیت زندگی کاری کارکنان به یکی از مهم ترین اهداف سازمان تبدیل شده است. هدف اصلی پژوهش تعیین رابطه ی میان کیفیت زندگی کاری با تعهد سازمانی و میزان بهره وری در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم بود. روش پژوهش از نوع همبستگی و جامعه ی آماری شامل تمامی کارکنان (رسمی و پیمانی) دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم به تعداد 854 نفر بودند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 267 نفر محاسبه شد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با جامعه ی آماری پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه ی کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی و بهره وری فردی استفاده شد که پایایی آن ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 87/، 81/و89/ بدست آمده است. داده های جمع آوری شده از راه آزمون های همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون توکی با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان می دهند که همبستگی مثبت و معنی داری بین کیفیت زندگی کاری با تعهد سازمانی و میزان بهره وری کارکنان دانشگاه علوم پزشکی جهرم وجود دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی، بهره وری سازمانی، مدل والتون
  • یحیی صفری، صدیقه محمدجانی صفحه 41
    پژوهش و مطالعه در خصوص تجربیات فراشناختی دانشجویان برای شناختن مقدار این مهارت ها، امری ضروری بنظر می رسد. هدف این پژوهش تعیین مقدار کاربرد راهبردهای فراشناخت به وسیله ی دانشجویان و ارتباط آن با پیشرفت تحصیلی آنان بود. پژوهش به روش توصیفی و همبستگی انجام گرفت. جامعه ی آماری شامل دانشجویان دانشکده ی علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز به تعداد 300 نفر بودند. تعداد 50 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه، انتخاب شدند. داده ها به وسیله ی پرسشنامه محقق ساخته باز پاسخ مبتنی بر مقوله های فراشناختی گرد آوری شد. پرسشنامه از لحاظ روایی و پایایی در جامعه ی آماری، اعتبار یابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایج نشان دادند که در کل 26 در صد از دانشجویان از مهارت های فرا شناختی به گونه ی صحیح در مطالعه و یادگیری استفاده می کردند. در خصوص مولفه های فراشناخت، 35 درصد دانشجویان از مهارت «خود تنظیمی» استفاده می کردند. 34 درصد دارای دانش فرا شناختی سطح بالا و 25 درصد دارای کنترل اجرایی رفتار سطح بالا بودند. 10 درصد دانشجویان دارای شرایط مساعد بکارگیری مهارت های فراشناختی بودند و 29 درصد دانشجویان از راهبردها و روش های مناسب فراشناخت استفاده می کردند، بین مهارت های فراشناختی در کل و میانگین نمره های دانشجویان همبستگی مثبت معنی دار وجود داشت(p<0/01). بین مولفه-های فراشناخت و میانگین نمره های دانشجویان همبستگی مثبت وجود داشت (þ=54) که این همبستگی در خصوص راهبرها و روش های مطالعه و انواع دانش فراشناختی معنی دار شناخته شد (p=0/003). برای سایر مولفه ها معنی دار نبود. باتوجه به ضعف نسبی مهارت های فراشناختی در تجربه های دانشجویان و هم چنین ارتباط بین فراشناخت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان، آموزش مهارت ها و راهبردهای فراشناختی به فراگیران، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: شناخت، فراشناخت، مهارت های فرا شناختی، پیشرفت تحصیلی
  • امیرحسین محمد داودی، فائزه حجتی صفحه 57
    این مطالعه قصد دارد تا با ارزیابی مدل مفهومی یادگیری گروهی «نپ» فرایندهای اجتماعی شناختی اثرگذار بر اثربخشی گروه و یادگیری گروهی دانشجویان را مورد بررسی و روش ارتباط این عوامل را آزمون نماید. در این مطالعه از روش پژوهش توصیفی- همبستگی استفاده شد. کلیه ی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد ساوه به عنوان جامعه ی آماری و نمونه ای به حجم 191 نفر با روش نمونه گیری هدفمند- قضاوتی انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه ی محقق ساخته شامل 5 متغیر اصلی ساختار و زمینه گروه، باورهای گروه، رفتارهای یادگیری گروهی، فراشناخت و اثربخشی گروه به همراه زیر مولفه های آن ها بود که آلفای کرونباخ هریک از این متغیرها به ترتیب عبارتند از: 72/0، 78/0، 70/0، 71/0، 72/0. نتایج تحلیل رگرسیون وجود رابطه ی مثبت و معنی دار بین متغیرها را به صورت دو به دو تأیید و تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیره وجود رابطه تعاملی بین متغیرها را به صورت جزئی مورد تأیید قرار داد. سپس برازش مدل با نرم افزار لیزرل ارزیابی شد که نتایج برازش کل مدل را تأیید نکرد. هم چنین، نتایج تحلیل مسیر یک مدل نوین را پیشنهاد کرد که نشان می دهد برای موفقیت یادگیری گروهی و اثربخشی گروه باید باورها و فراشناخت گروه مورد ملاحظه و توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: یادگیری گروهی، فرایندهای فرا شناختی و اثربخشی گروه
  • عبادالله احمدی، اکبر جدیدی صفحه 89
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه ی میان ادراک پیچیدگی اینترنت بر سهولت کاربرد و سودمندی دریافتی اینترنت در بین مدیران مدارس شهرستان انار انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه ی آماری 210 نفر از مدیران مدارس شهرستان انار بودند، باتوجه به جدول مورگان 149 نفر به عنوان نمونه ی آماری به شیوه ی تصادفی ساده انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه ی مدل پذیرش داده ها که به وسیله ی (پوالد رز،2004، هآنگ و همکاران،2004، سنج و پاتن، 2002و گاردنر و آموروسو، 2004) طراحی شده بود، گرد آوری شد و با استفاده از روش آماری همبستگی و تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که رابطه ی پیچیدگی ادراک شده ی اینترنت بر کاربرد واقعی اینترنت و سهولت کاربرد ادراک شده اینترنت منفی و معنادار می باشد، اما بر سودمندی ادراک شده اینترنت معنادار نمی باشد. هم چنین، نتایج نشان دادند که سهولت کاربرد ادراک شده اینترنت با سودمندی ادراک شده اینترنت و نگرش نسبت به کاربرد اینترنت رابطه مثبت و معنادار دارد. سودمندی ادراک شده ی اینترنت با نگرش نسبت به کاربرد اینترنت و نیت رفتاری کاربرد اینترنت رابطه ی مثبت و معنادار دارد. نگرش نسبت به کاربرد اینترنت با نیت رفتاری کاربرد اینترنت رابطه ی مثبت و معنادار دارد و نیت رفتاری کاربرد اینترنت با کاربرد واقعی اینترنت رابطه ی مثبت و معنادار دارد.
    کلیدواژگان: مدل پذیرش فناوری، پیچیدگی ادراک شده اینترنت، سهولت کاربرد ادراک شده اینترنت، سودمندی ادراک شده اینترنت، مدیران مدارس
  • عادل سلیمانی، کیومرث زرافشانی صفحه 107
    هدف اصلی از انجام این پژوهش توصیفی- همبستگی، تبیین پیشگوکننده های نیت کارآفرینانه در بین هنرجویان هنرستان کشاورزی شهرستان روانسر در استان کرمانشاه بوده است. جامعه ی آماری پژوهش را هنرجویان پایه ی سوم شاخه ی کاردانش در هنرستان کشاورزی خوشه های زرین شهرستان روانسر تشکیل دادند که تمام 91 نفرآنان با روش سرشماری در این پژوهش شرکت کردند. داده ها از راه پرسشنامه ی نیت کارآفرینانه ی لینان گرد آوری شد. بمنظورسنجش روایی پرسشنامه ی مذکور از روش ترجمه ی معکوس استفاده شد سپس نسخه ی نهایی را پانل متخصصان تایید کردند و برای پایایی ابزار از آزمون آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. ضرایب آلفا برای کلیه ی بخش ها بالاتر از 7/0 بدست آمد. نتایج پژوهش نشان دادند که در بین هنرجویان کاردانش هنرستان یاد شده، نیت کارآفرینانه ی بالایی وجود دارد. تحلیل رگرسیون گام به گام نیز بیانگر آن بود که 54 درصد از تغییرات متغیر نیت کارآفرینانه را می توان از راه نگرش نسبت به کارآفرینی و باور به خودکارآمدی تبیین نمود. نتایج این مطالعه می تواند توصیه هایی برای هنرآموزان کشاورزی داشته باشد، یعنی چنانچه قرار باشد روحیه ی کارآفرینی در هنرجویان به وجود آید هنرآموزان می بایست محیط مثبتی نسبت به کارآفرینی ایجاد کنند تا رفتار کارآفرینانه ی هنرجویان تقویت گردد.
    کلیدواژگان: هنرستان کشاورزی، نیت کارآفرینانه، نگرش، هنجارهای جامعه، خودکارآمدی
  • رضا رضوانی، محبوبه احمدیان صفحه 125
    ارزیابی کیفیت ترجمه بدون تردید از جمله مقوله هایی است که درسال های اخیر بسیار مورد توجه پژوهشگران و ارزیابان ترجمه واقع شده است. چنین توجه گسترده ای باید در زمینه ی آموزش و ارزیابی کیفیت ترجمه در محیط های آموزشی دانشگاهی نیز نمود داشته باشد. هدف اصلی این پژوهش که از انواع پژوهش های کیفی و از نوع تحلیل محتواست، ارایه ی گزارشی از روش های کاربرد ارزیابی کیفیت ترجمه در شماری از دانشگاه های ایران، بررسی توصیفی و کیفی دانش ارزیابی و چگونگی آموزش ترجمه و مهم تر از همه، تاثیر کاربرد روش های موجود بر کیفیت آموزش آن در این زمینه بوده است. جامعه ی آماری این پژوهش را 30 دانشجوی سال چهارم کارشناسی مترجمی و 15 نفر از اساتید ترجمه که به صورت تصادفی از 5 دانشگاه کشور انتخاب شدند، تشکیل داده اند. ابزار پژوهش نیز عبارت بود از مصاحبه ای جامع از نوع تعاملی و نیمه ساختار یافته در خصوص جایگاه ارزیابی کیفیت ترجمه و کیفیت کاربرد موارد آموزشی مرتبط با این موضوع که براساس آن، یافته هایی درخصوص دیدگاه ها، رویکردهای گوناگون آموزش و ارزیابی کیفیت ترجمه، میزان و کیفیت داده های مصاحبه شوندگان و نیز موانع و کاستی های موجود در این راستا بررسی شده است. نتایج این پژوهش بیانگر لزوم وجود راهکارهای بنیادی و دانشی عمیق تر در ارزیابی کیفیت ترجمه و مهم تر از همه آموزش وکاربرد موثر آن درمحیط های آموزشی است.
    کلیدواژگان: ارزیابی کیفیت ترجمه، کیفیت ترجمه، دانش ارزیابی، ترجمه در محیط های آموزشی
  • عبدالمحمد طاهری، طیبه گل دهان، سید مسعود سیدی صفحه 141
    هدف از این پژوهش، سنجش الگوی مفهومی مدیریت بهره وری از دیدگاه کارکنان سازمان آموزش وپرورش فارس بود. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری241 نفر از کارشناسان سازمان آموزش و پرورش فارس بودند که آزمودنی های پژوهش بر اساس جدول مورگان به گونه ی تصادفی طبقه ای 159 نفر تعیین شدند. برای گرد آوری داده ها، دو پرسشنامه به سبک لیکرت تنظیم شد. یک پرسشنامه برای سنجش مولفه های الگوی موردنظر که شامل: عوامل گروهی، عوامل قانونی، عوامل جلب رضایت مراجعین، عوامل حمایتی، عوامل کیفی، تفکر منطقی و وجدان کاری بود و پرسشنامه ای نیز برای اندازه گیری بهره وری تنظیم شد. پایایی پرسشنامه سنجش مولفه های الگوی مدیریت بهره وری بر اساس آلفای کرونباخ 87/0 و پایایی پرسشنامه بهره وری 97/0 گردید. باکمک ضریب همبستگی پیرسون عوامل مورد آزمون قرار گرفتند، بر اساس نتایج بدست آمده، کلیه ی متغیرها همبستگی مثبت و معناداری با بهره وری داشتند و همگی از عوامل موثر بر بهره وری کارکنان بودند. برای پیش بینی بهره وری بر اساس الگوی مورد نظر در سازمان آموزش و پرورش از رگرسیون چند متغیره استفاده گردید که مشخص شد عوامل تفکر منطقی، عوامل گروهی و جلب رضایت مراجعین توانایی پیش بینی بهره وری را دارند.
    کلیدواژگان: سنجش، الگوی مفهومی، مدیریت بهره وری، کارکنان اداره ی کل آموزش، پرورش فارس
  • حسین زارع، ناصر محمدی احمدآبادی صفحه 161
    مطالعه ی تاثیر فراشناخت و رویکردهای آن نسبت به توانمندی های حل مسئله ی ریاضی در دانش آموزان مقطع اول متوسطه در یزد هدف اصلی این پژوهش است. روش انجام پژوهش شبه تجربی بوده است. به همین منظور، از جامعه ی آماری دانش آموزان، 120 دانش آموز سال اول آموزش متوسطه در دو گروه آزمایش و کنترل شرکت کردند. برنامه ی درسی گروه آزمایش شامل آموزش 6 هفته ای و هر هفته 4 ساعت روش های فراشناختی بود. پیش از شروع این دوره، پیش آزمونی برای کل دانش آموزان (120) اجرا شد. ابزار گرد آوری داده ها آزمون محقق ساخته عملکرد ریاضی بود که روایی محتوایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون t-test مورد تحلیل قرار گرفت و مشخص گردید که بین دو گروه کنترل و آزمایش تفاوتی معنادار وجود دارد. به این معنی که میانگین نمره های گروهی که در دوره ی فراشناخت شرکت کرده بودند، به گونه ای معنادار بیش تر از میانگین گروه کنترل بود. روی هم رفته، این مطالعه نشان داد که آموزش فراشناخت و رویکردهای آن بر توانمندی حل مسئله ی دانش آموزان و ترغیب آن ها به یادگیری ریاضی تاثیری مثبت دارد.
    کلیدواژگان: فراشناخت، آموزش، ریاضی، حل مسئله
  • حسن گیوریان، فیروز دیندار فرکوش، شهنواز سلطانی صفحه 177
    هدف پژوهش بررسی عوامل موثر بر فشارهای روانی معلمان و ارایه ی پیشنهادها جهت کاهش آن بوده است. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بوده است. در این پژوهش معلمان زن و مرد سه مقطع تحصیلی (ابتدایی، راهنمایی و متوسطه) از نظر میزان تنیدگی و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ی مورد مطالعه شامل 496 نفر از معلمان مدارس شهری قزوین بود که به روش نمونه گیری طبقه ای از میان حدود 4970 معلم انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها، پرسشنامه بکار گرفته شد که اعتبار آن بر روش آلفای کرونباخ 82/0 برآورد گردید. داده های آماری با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس، به کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان می دهند که وضعیت نامطلوب مالی معلمان بیش ترین سهم را در تنیدگی شغلی آنان دارد، زنان تنیدگی کم تری نسبت به مردان دارند، سابقه ی تدریس تاثیری معنی دار بر میزان تنیدگی ندارد، سطح تحصیلات بر میزان تنیدگی اثر می گذارد و در نهایت، میزان تنیدگی معلمان بیش تر از حد متوسط است.
    کلیدواژگان: عوامل موثر، تنیدگی (استرس)، معلم
|
  • Page 1
    Information technology (IT) plays a fundamental role in various fields these days. One of the areas which has varied principally with the advent of IT is training. The purpose of this study was to explore the impact of IT use on training effectiveness in educational centers specifically high schools in the academic year 89-88.. In order to assess this impact, a use was made of Kirkpatrick’s model. This survey study was both descriptive and inferential. The sampling frame of the study included all high school teachers (N=1400) of Rasht (district 1 & 2). 375 respondents were selected as the sample of the study. Data collection instrument was a questionnaire composed of two parts made up of 24 and 15 Likert-scale items assessing IT and training respectively. The content validity of the instrument was established by a panel of experts and university instructors. Its reliability was also assessed using Cronbach's alpha. In order to analyze data and to test the hypotheses a use was made of ANOVA and Duncan’s test. The results showed that there were significant differences between the aspects of the IT dimensions (including timeliness, relevance, accuracy, sufficiency, being real, transfer speed, learning accuracy, and cost reduction) and learning effectiveness.
  • Page 25
    One’s organizational life and private life are mutually complementary. Workers are the most important capital in an organization and play a pivotal role to ameliorate it. In the past, staffs’ private lives were emphasized, while, today, the quality of their working life is one of the most important organizational goals. The main goal of this study was to determine the relationship of quality of working life to organizational commitment and productivity in Jahrom Medical Science University. The research method was descriptive and correlational. The sampling frame of this study included all personnel of Jahrom Medical Science University (N=854). A sample 267 was selected using stratified random sampling strategy. The data of this study were collected through three questionnaires, that is, quality of working life, organizational commitment, and productivity questionnaires. The reliability indexes of the questionnaires were 0.87, 0.81, and 0.89 respectively as assessed using Cronbach’s alpha. Data were analyzed using Pearson correlation, one-way ANOVA, and Tukey test with the help of SPSS. The results indicated that there was a significantly positive relation between the quality of working life and both organizational commitment and productivity in Jahrom Medical Science University.
  • Page 41
    It is necessary to study students’ metacognitive experiences in order to apprehend their use levels. The aim of this study was to determining how much students resorted to metacognitive strategies and their relationship with their academic achievement. The sampling frame this descriptive-correlational study included the students of faculties of education and psychology of Shiraz University. 50 students were randomly selected as the sample of the study. Data were collected through and open-ended questionnaire. Its validity and reliability was established. A use was made of content analysis and Spearman correlation to analyze data. Results revealed that 26% of applied metacognitive skills in learning and studying correctly. As regards metacognitive components, 35% of students used self-regulation, 34 percent had a high level of metacognitive knowledge, 25% acquired high level of behavioral control, and 10% enjoyed a proper condition to employ metacognitive skills. In addition, 29% of the students utilized suitable metacognitive methods and strategies. Students’ metacognitive skills were significantly and positively correlated with students’ mean scores (p=0/01). This, more specifically, was significant for strategies, study skills, metacognitive knowledge. However it was not significant as far as other components are concerned. Due to the comparatively poor metacognitive skills of the students and the relationship between metacognition and academic achievement, it is suggested that metacognitive strategies and skills be taught to learners.
  • Page 57
    This study aimed to evaluate Knapp’s conceptual model in an attempt to explore socio-cognitive processes affecting students’ team effectiveness and team learning and their relationship. This study was a descriptive-correlational research. All students of Islamic Azad University of Saveh were the target population. The sample of the study consisted of 191 students selected using purposive sampling method. Research instrument was a questionnaire developed by the current researchers which tapped into five variables including team structure and context, team beliefs, metacognition, team learning behaviors, and team effectiveness. Cronbach’s alphas of the respective scales were 0.72, 0.78, 0.71, 0.70, and 0.72 respectively. Pearson Correlation, multiple regression and path analysis were employed at the level of inferential statistics. Results of regression analysis confirmed the positive and significant pairwise relationships between the variables and multiple regression analysis provided partial support for the interactive relationships among them. Then, the adequacy of the model was assessed by LISREL. Results indicated that the whole model did not fit the data. Path analysis suggested a new model indicating that in order to attain team learning and team effectiveness, team beliefs and metacognition need to be paid explicit attention.
  • Page 89
    This purpose of this study was to examine the relationship of internet perceived complexity to internet perceived ease of use and internet perceived usefulness among school managers of Anar city in Kerman province. Research method was descriptive-correlational. This study involved all 210 school managers of Anar as the target population. In consultation with Morgan’s table, a sample of 149 managers was drawn using simple random sampling method. Data were collected employing TAM questionnaire adapted from Gardner and Amoroso (2004), Pauld Rouse (2004), Hong et al. (2004), and Sonj & Patton (2002). Path analysis and correlation analysis were employed to analyze data. Results revealed that there was a significantly negative relationship between internet perceived complexity and both internet perceived ease of use and its actual use. The relationship between other variables of concern in this study including internet perceived ease of use and its perceived usefulness and attitudes towards its use, attitudes towards internet use and behavioral intention in internet use, and between behavioral intention in internet use and its actual use were all significantly positive.
  • Page 107
    The main purpose of this descriptive-correlational study was to determine the predictors of entrepreneurial intentions among the students of agricultural-vocational high schools in Ravansar town in Kermanshah province. The target population included all third-year students (N = 91) of “Khoshehaye Zarin” agricultural-vocational high school in Ravansar selected through census. Data were collected using Linan's Entrepreneurial Intention Scale (EIS). Using back translation technique, the questionnaire was crossed-checked and then validated through a panel of experts’ consensus. Its reliability was also measured using Cronbach's Alpha Coefficient yielding 0.7. Results revealed that the students had high entrepreneurial intentions. Step-wise regression analysis showed that 54% of entrepreneurial intention could be explained by the attitude towards entrepreneurship and self-efficacy. The results of this study have implications for agricultural learners. If entrepreneurial mentality is to be encouraged, teachers should provide a positive environment for entrepreneurship so that entrepreneurial behavior of students is reinforced.
  • Page 125
    Over the years, Translation Quality Assessment (TQA) has, no doubt, received increasing attention among researchers and practitioners in higher education. Accordingly, this growing attention is expected to be reflected in TQA approaches and translation pedagogy in educational settings. The main aim of the current study, which is a qualitative content analysis one, is to report on a survey of Translation Quality Assessment Literacy (TASL) and the ways TQA is practiced in higher education in Iran. The sample of the study included 30 senior B.A. students and 15 university instructors of English Translation, who were randomly selected from 10 Iranian universities. A comprehensive interactional semi-structured interview, aiming to explore TQA approaches, level and quality of interviewees’ assessment literacy, and current limitations and deficiencies of the approaches, was the instrument of the study. The results of the study underscored the necessity of more principled approaches and profound assessment literacy in TQA and, more importantly, its effective practice in higher education settings.
  • Page 141
    This research aimed at evaluating the conceptual pattern of productivity management from the viewpoints of employees in Fars Educational Organization. The research method was descriptive-correlational. The target population included 241 individuals. The sample of the study consisted of 159 employees in consultation with Morgan’s table. Two Likert-scale questionnaires were adapted to collect data. One of them measured the conceptual pattern components such as group factors, legal factors, customer satisfying factors, supporting factors, qualitative factors, logical thinking, and working conscientiousness and the other one assessed productivity. The reliability of the conceptual pattern and productivity questionnaires were 0. 87 and 0.97 respectively as assessed through Cronbach’s alpha. A use was made of Pearson correlation coefficient to analyze factors. The results of the study indicated that all factors had a significantly positive correlation with productivity and impacted it. In order to predict productivity, based on the respective pattern in the organization, multiple regression analysis was employed. It showed that logical thinking, group factors, and customer satisfying factors could predict productivity.
  • Page 161
    This study aimed to examine the effect of metacognition and metacognitive approaches on the high school first-graders’ ability to solve mathematical problems. The research methods was quasi-experimental. 120 participant students in Yazd were divided into experimental and control groups. The experimental group received a six-week (4 hours a week) training of metacognitive strategies. Before the training, both groups were administered a pre-test. The research instrument was a test of mathematics developed by the current researchers whose reliability and content validity were established. Data were analyzed through employing t-test. It was revealed that there was a significant difference between groups. That is, the mean of the experimental group was significantly larger than that of the control group. In general, this study indicated that teaching metacognitive strategies had a positive effect on their ability to solve mathematical problems and encouraged them to learn mathematics.
  • Page 177
    The aim of this study was to investigate factors affecting teacher's occupational stress and to provide suggestions as to how to reduce them. The research method was a descriptive survey. Both male and female teachers of all school levels were surveyed in this study. The sample of the study included 496 selected using stratified sampling method from among a sampling frame of 4970 teachers teaching in Ghazvin city. A questionnaire (with a Cronbach’s alpha reliability coefficient of 0.82) was made use of to collect data. ANOVA was performed to analyze data using SPSS. The results showed that teachers’ adverse financial status had the highest share in the teacher's job stress, women had less stress than men, teaching experience had no significant effect on stress levels, the level of education impacted stress, and that stress level of teachers was higher than average.