فهرست مطالب

فصلنامه توسعه اجتماعی
سال دوم شماره 3 (بهار 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید حسین سجادی صفحه 7
    در این تحقیق نقش منابع انسانی حرفه ای سازمان حسابرسی در توسعه ی حسابداری از دیدگاه اعضای هیات علمی گروه های حسابداری دانشگاه های دولتی، دانشجویان دوره های کارشناسی ارشد و دکترای حسابداری دانشگاه های دولتی، مدیران مالی شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار تهران و مدیران مؤسسات خصوصی حسابرسی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد منابع انسانی حرفه ای سازمان حسابرسی نقش فعالی در توسعه ی حسابداری داشته اند زیرا، با تدوین استانداردهای حسابداری و انتشار متون آموزشی حسابداری موجب افزایش کیفیت حسابداری شده اند. از سوی دیگر، با طراحی سیستم های اطلاعاتی حسابداری، بکارگیری فارغ التحصیلان و دانشجویان حسابداری در حرفه ی حسابرسی و فراهم کردن زمینه ی استخدام دانش آموختگان حسابداری در شرکت های مورد حسابرسی موجب گسترش کمی حرفه ی حسابداری شده اند.
  • حسن فرازمند، سید عزیز آرمن، زهره انکارده صفحه 27
    خود اشتغالی یک سیاست گذاری مکمل در زمینه ی ایجاد فرصت های شغلی و کاهش بیکاری است که بر اشتغال برای خود و کار مستقل تاکید می کند. نظر به اینکه ساختار جمعیتی ایران و کمبود فرصت های شغلی در بخش مزدبگیری مهمترین معضل اقتصادی، اجتماعی دهه ی اخیر ایران است، توجه به گسترش فرصت های شغلی در قالب قوانین و سیاست های کلی کشور از اولویت ویژه ای برخوردار است. بررسی تحلیل محتوای برنامه های توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که این موضوع مورد توجه بوده است. از این رو این مطالعه ی روند خود اشتغالی در کشور را طی برنامه های اول تا چهارم توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نیز قوانین بودجه طی سال های 86-1368 بررسی کرده است. نتایج مطالعه نشان می دهد که: الف سیاست های پرداخت وام خوداشتغالی و گسترش مراکز فنی و حرفه ای مهمترین راهبرد های گسترش خوداشتغالی طی دو دهه ی اخیر بوده است، ب برای رفع موانع سرمایه گذاری لازم است قوانینی در راستای ایجاد امنیت سرمایه گذاری، فضای آرام سیاسی، اصلاح بازار کار، گسترش رقابت و اصلاح سیستم مالیاتی تدوین گردد، ج به منظور کاهش هزینه ها در بازار نیروی انسانی، به افزایش انعطاف پذیری در بازار کار، توسعه ی کمی و کیفی مراکز کاریابی و تسهیلات ارزان قیمت توجه شود و د برای کاهش عدم تعادل در بازار کار، به برنامه ریزی منطقه ای، گسترش بازار کار زنان، جوانان و دانش آموختگان آموزش عالی توجه شود.
  • عبدالحسین نیسی، فاطمه رشیدی زاد، خدیجه طاهری صفحه 55
    شناخت رو به رشدی در حوزه ی تجارت در رابطه با اهمیت دانش به عنوان یک منبع حیاتی برای سازمان ها وجود دارد. اقتصاد جدید که مبتنی بر دانش است علاوه بر خلق آن، برای اشاعه و استفاده از اطلاعات و دانش نیز اهمیت زیادی قائل است. در این اقتصاد جدید، افراد و سازمان ها بر نگهداری و ارتقاء سرمایه ی دانشی خویش جهت ابتکار و خلاقیت تاکید بسیاری دارند. توانایی آنها برای یادگیری، سازگاری و تغییر، تبدیل به یک شایستگی محوری برای بقاء می شود. مدیریت دانش توجه بسیاری از محققان و پژوهشگران را به سوی خود جلب کرده است جمله معروف «اگر تنها می دانستیم که چه می دانیم...» تفکر در خصوص جذب، انتشار و کاربرد دانش در سراسر سازمان را برمی انگیزد. گر چه این شناخت، که دانش دارایی اصلی برای کسب و کارها است، وجود دارد اما، سازمان ها هنوز در مراحل اولیه ی فهم کاربردهای مدیریت دانش می باشند. این مطالعه به بررسی فرصت های کاربرد مدیریت دانش می پردازد. این تحقیق، با استفاده از یک پرسشنامه ی چهار بخشی انجام گرفته است؛ بخش های این پرسشنامه عبارتند از: کسب دانش، انتشار دانش، کاربرد دانش و خلق دانش. تعداد 40 پرسشنامه در بین استادان دانشکده ی مورد بررسی توزیع شد نتایج این مطالعه نشان می دهد که در بعد کسب دانش و انتشار دانش شیوه ی بحث و گفتگو، در بعد کاربرد دانش، شیوه ی طراحی برنامه ی آموزشی و در بعد خلق دانش، شیوه ی طوفان مغزی بیشترین کاربرد و استفاده را داشته است.
  • منصور زراء نژاد، رضا یوسفی حاجی آباد صفحه 73
    در این مقاله سعی شده است جایگاه تاریخی منابع انسانی در تئوری های رشد و توسعه ی اقتصادی و سیر تحول آن تبیین شود. در تئوری های سنتی رشد و توسعه ی اقتصادی انباشت سرمایه، راه حل رفع توسعه نیافتگی کشورها است. در حقیقت در این تئوری ها تنها منبع غایی رشد و توسعه ی اقتصادی، انباشت سرمایه ی فیزیکی در نظر گرفته شده و تنها مشکل رشد اقتصادی نیز فقدان سرمایه ی فیزیکی عنوان شده است و عموما عامل انسانی در چنین مدل هایی در درجه ی دوم اهمیت قرار دارد. در نظریات جدید اقتصادی، سرمایه و منابع انسانی به عنوان یک عامل مؤثر در فرایند رشد و توسعه محسوب می شود، به طوری که سرمایه گذاری در منابع انسانی به عنوان یک گام مهم در جهت توسعه مطرح گردید. استفاده ی بهینه از نیروی انسانی از طریق فراهم کردن زمینه ی افزایش بهره وری نیروی کار، افزایش سطح کیفیت نیروی کار و مشارکت دادن کلیه ی گروه های اجتماعی در امر توسعه ی ملی سه هدف عمده ی ذکر شده در تئوری های جدید منابع انسانی است.
  • عبدالمحمد مهدوی، محسن ابراهیمی، اکرم سادات موسویان صفحه 93
    مجموع کوشش هایی که صرف تدوین بودجه و تخصیص منابع می شود به منظور استفاده حداکثر از منابعی که معمولا در حد کفایت وجود ندارند، صورت می گیرد. بنابراین در راه رسیدن به اهداف مطلوب ضرورت دارد به نحوی از هر یک از منابع محدود استفاده گردد که تبدیل کل منابع به پول، با صرف حداقل هزینه و حداکثر استفاده انجام پذیرد. از این رو دولت ها همواره در راه بکارگیری بهترین روش بودجه ریزی برای نیل به این هدف بوده که یکی از راهکارهای آن حرکت به سوی بودجه ریزی عملیاتی می باشد. مهم ترین هدف بودجه ریزی عملیاتی اصلاح مدیریت بخش عمومی و افزایش اثربخشی مخارج این بخش است. در واقع این کار باعث ارزیابی پاسخگویی مسئولین دستگاه های اجرایی بر اساس معیار دستاوردهای فعالیت های آنها، دامنه ی تاثیرگذاری آنها جهت نیل به دستاوردها و بودجه و امکاناتی که برای تحقق دستاوردها به مصرف خواهید رسید. در حال حاضر بیش از 60 درصد حجم بودجه ی سالیانه ی کشور به شرکت ها و مؤسسات دولتی اختصاص داشته که نتیجه ی آن موجب ریخت و پاش های فراوان سالانه آنها است، از همین رو با تنظیم بودجه عملیاتی و شفاف انتظار می رود این هزینه ها به حداقل ممکن کاهش یابد. با توجه به حرکت بودجه سازمان های دولتی به سمت بودجه ریزی عملیاتی و اهمیت آن، شناسایی نقاط قوت و ضعف بودجه ریزی سنتی و عملیاتی جهت برنامه ریزی صحیح و شناسایی چالش های پیش رو ضروری به نظر می رسد (مهدوی، 7:1385). به این منظور در طرح تحقیقاتی ملی «تدوین بودجه ی عملیاتی برای دستگاه های اجرایی استان کرمان» و بر اساس مطالعات میدانی صورت گرفته این مهم مورد بررسی قرار گرفته که در این مقاله به تفصیل مورد بحث قرار خواهد گرفت.
  • بلقیس باورصاد، علی اکبر برومند نسب صفحه 117
    شرکت بهره برداری گتوند یکی از شرکت های تابعه ی سازمان آب و برق است. این شرکت هر ساله با اختصاص بودجه ای به آموزش کارکنان خود می پردازد. تحقیق حاضر برای بررسی نگرش مدیران و سایر کارکنان نسبت به تاثیر آموزش در موفقیت شغلی کارکنان انجام شد. روش تحقیق پیمایشی، ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و روش تجزیه و تحلیل همبستگی است. روایی پرسشنامه ها از طریق محتوا و پایایی پرسشنامه ها توسط ضریب آلفای کرونباخ آزمون شده است. جامعه ی آماری پژوهش 180 نفر شامل گروه های کاری آموزش دیده در شرکت مورد تحقیق است و حجم نمونه ی آماری 104 نفر است. برای آزمون فرضیه های این پژوهش از آزمون t و برای بررسی رابطه ی بین متغیرهای این پژوهش از آزمون همبستگی پیرسون استفاده گردیده است. کلیه ی محاسبات آماری بوسیله ی نرم افزار SPSSانجام گرفته است. نتایج بدست آمده حاکی از این است که علی رغم تاثیرات مثبت دروه های آموزشی در ایجاد رغبت به کار در کارکنان، این دوره ها نتوانسته است موجبات افزایش توانایی شغلی آنان را فراهم نماید. اما با توجه به دیدگاه مشترک مدیران و کارکنان در امر غنی سازی شغلی به وسیله ی آموزش، می توان با پاره ای اصلاحات و بازنگری های اصولی در جهت توانمند سازی شغلی آنان گام برداشت.
  • فضل الله عزیزی صفحه 129
    هدف این پژوهش، مطالعه در زمینه ی ارتباط بین فرهنگ سازمانی (فاصله ی قدرت، فردگرائی، اجتناب از عدم اطمینان و مردسالاری) و رضایت شغلی (کار، سرپرستی، همکار، ارتقاء و پرداخت) کارکنان شاغل در سال تحصیلی 83-1381 دانشگاه شهید چمران اهواز است. پژوهش مورد اشاره از نوع توصیفی پیمایشی بوده و جامعه ی آماری آن کلیه ی دانشگاه یاد شده با تعداد 735 نفر است. گروه نمونه تحقیق که با استفاده از نمونه گیری کوکران مشخص شده 202 نفر می باشد. ابزار پژوهش، پرسشنامه ی استاندارد فرهنگ سازمانی هافستد و رضایت شغلی اسمیت کندال و هالین (JDI) است. برای تعیین پایایی شاخص ها در دو مرحله ی مقدماتی و نهایی آلفای کرونباخ پرسشنامه ها محاسبه گردید که میانگین پایایی یا اعتماد شاخص ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه ی رضایت شغلی 8345/0 و برای پرسشنامه ی فرهنگ سازمانی 7986/0 بدست آمده است. یافته های تحقیق نشان داد فرهنگ سازمانی حاکم بر دانشگاه شهید چمران اهواز، از لحاظ مردسالاری و فاصله ی قدرت در سطح متوسط و از لحاظ فرد گرائی و اجتناب از عدم اطمینان در سطح بالائی قرار دارد. رضایت شغلی کارکنان نیز بخصوص در عوامل پرداخت حقوق و مزایا، ترفیع، ارتقای شغلی و همکار در سطح متوسط و از لحاظ کار و سرپرست در سطح بالایی قرار دارد. همبستگی بین فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی مثبت (7016/0) و معنادار می باشد (). مطالعه ی حاضر، عوامل فاصله ی قدرت (فرهنگ سازمانی) در مقابل همکاران (رضایت شغلی) و فرد گرایی (فرهنگ سازمانی) در مقابل فرصت های ارتقاء (رضایت شغلی) بیشترین همبستگی و بهترین پیش بینی کننده از متغیرهای تحقیق را شناسایی کرد.
|
  • Page 7
    This paper examines the usefulness of The Auditing organization Human Resources (AOHR) From on development of Accounting Members of Accounting groups of public Universities، Master of Science courses and ph. D. Student of Accounting at public Unirersities، Financial Managers of active companies in the Tehran Stoch Exchange and managers of private auditing institutes. Points of view. The resoults show that AOHR is useful on development of Accounting. Since AOHR Could cause an increase in Quality and Quantity of Accounting by standard setting، design of Accounting information system and employment of Accountant.
  • Page 27
    Self-Employment is a complementary policy to make job opportunities and decrease unemployment that emphasizes on jobs for self and independent jobs. Population structure of Iran and rare of job opportunity in paid-employment section is the most important economic-social problem of Iran attention to development of job opportunities in form of lows and policies country has special priority. The content analysis of economic-social-cultural development programs of Iran show that this subject has been paid attention. So this study has investigated trend of self-employment through first to forth economic-social-cultural development programs of IRI and budget lows during 1368-86. Results of investigation of development program lows (1368-88) show that a: policies of paid of self-employment loan and development of technical and professional centers has been the most important policy to develop self-employment through two recent decades. b: Compile lows to make safe investment and quiet political space، reform labor market، develop competition and reform tax system to remove obstacles of investment. c: Pay attention to increase flexibility in labor market، quantities and qualitative development of employment centers and cheap facilities to decrease expenditures in labor market. d: Pay attention to regional programming، development women، youth and graduates of universities’ labor market to decrease unbalanced in labor market.
  • Page 55
    This study was conducted to discuss about when would be the suitable occasion to apply knowledge management and what would be the most feasible manner. The research method was questionnaire survey. 40 questionnaires were distributed between teachers of a University with a valid rate of 40%. The study found that teachers of a University should apply knowledge management in order to obtain knowledge، share knowledge، apply knowledge and then create knowledge. Teachers assumed that chatting and Internet information were the best means to acquiring knowledge. Teachers considered chatting and reading reflection were the most feasible methods to share knowledge. They saw student counseling and curriculum design as the most important aspects to apply knowledge. Furthermore، teachers regarded brain storming and Bench marking as the most feasible ways to create knowledge.
  • Page 73
    In this paper، it is tried to make clear the historical place of human resource in the economic growth and development theories and its changing duration. In the theories which are pertain to age of economic growth and development، capital formation has been the way to solve the problem of undevelopment countries. In fact، in these theories reserving of the physical capital has been mentioned as the only way to develop and grow the economy and also the absence of the physical capital has been mentioned as the only problem of the economic growth and development. In this case، capital outlaying on the manpower is mentioned as an important step for development. Better and useful use of manpower by creation of plans for increasing the labuor''s productivity، increase the quality level of labour and associate all social groups in the process of nation development، are mentioned as the important and significant goals in the new theories of human resource. JEL Classification: B10، B20، O15
  • Page 93
    Total efforts for budget collecting and sours allocating are taken place for maximum use of some sourses that usually are rare. In order to achieve desirable goals its necessary to use restric resourses in a way that changing total resourses to money co inside with minimum expenditures and maximum benefit. Therefor goverments always use the best methods of budgetary to reach these targets. one of these targets is operational budgetary planning. the most important targets of operational budgetary planning are management reformation in public part and improving the effectiveness of expense. In other words this activity lead us to examine leaders executive organizations answering based on some factors: results of activities، domain of their effectiveness in order to achieving desirable results، budget and facilities use for reaching these targets. Now more than 60% of country annual budget is allocated to state companies that this fact causes yearly squandering and waste. So by setting practical and clear budget we hope that these expenses decreasing to the minimum level. according to the movement of budget of government organization to operational budgetary and the importance of it، recognition of advantages and disadvantages of traditional and operational budgetary planning for correct programming and recogniton of challange they face to، are necessary. Therefor in the national research planning»collecting operational budgetary for Kerman executive organization«and based on studies، this point is reviewed and described in detail in this article.
  • Page 117
    Gotwand Utilization Company is one of the branches of water and power authority. This Company allocates annauly specific dudget to train its personnels. The present research aims to assessment of managers and personnel attitudes and their job success in this field. This research is analyzing correlation pattern using personnels attitudes. To assess the research validity and realiability Chron bach coefficient and consistency realiability tests were applied، respectively. The statistical population of the research was 180 consists of the trained work groups and the research sample was 104. The findings of the research indicated that inspit of the positive effects of training courses on job intention، they were not able to raise the ability of personnels.
  • Page 129
    The goal of this research، study in about relation between organizational culture (power distance، individualize and avoid mistrust، domination mankind) and job consent (work، managment، collegue، promote and payment). The staff at work in class year 1381-1383 Shahid Chamran university of Ahwaz. The researchment have been to kind of description-tachometer society statistic that thorogh student in university as we told before with number 735 person. The typical group research that use of specimen cochran clarify is around 202 person. Asparatus research questionnaire organizational culture hafsted and job consent smith، cendal and halin (JDI). For choice indicators reliability in two stage prelimenary and final questionnaire kronbagh alpha the job consent is 0/8345 and for questionnaire organizational culture 0/7986 we calculated. The founding this research show to us، the dominator to organization culture in university and aspect domination mankind and power space and level middling level and aspect individualize and avoid of mistrust we see in the overhead level، job consent staff also for special in effect wage payment and advantage، promote job and collegue the level middling and aspect of work and managment there over in the high level. Correlation between organizational culture and job consent has one plus calculated (0/7016) and has meaning (P-value=0/0009). present study effect power distance (organizational culture) in the collegue opposite (job consent) individualize (organizational culture) in opportunity opposite for promote (consent job) have the most solidarity and best predict for variation that we can recognize in the research.