فهرست مطالب

نشریه ندا
سال یازدهم شماره 1 (بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/15
  • تعداد عناوین: 6
|
  • داود فربد* صفحه 1
    در این مقاله مروری، ابتدا به معرفی توزیعهای پایدار پرداخته و سپس فرمهای توابع چگالی آنها را مورد مطالعه قرار می دهیم. نمایشی از توابع چگالی پایدار نیز ارائه خواهد شد. همچنین، خواص این توزیعها را بطور اجمالی مورد مطالعه قرار داده و یک مثال واقعی ارائه می کنیم. بعضی بسته های نرم افزار R نیز ارائه می شوند.
    کلیدواژگان: توزیعهای پایدار، شاخص پایداری (شاخص مولفه)
  • نازنین فکری*، حبیب الله اسماعیلی، حسن دوستی، رقیه پارسایی صفحه 12
    روش های رگرسیونی یکی از پر کاربرد ترین روش های آنالیز آماری در علوم پزشکی است. وجود همبستگی بین متغیر های پیشگو باعث بوجود آمدن همخطی می شود. بنابراین برآورد پارامترها برمبنای کمترین مربعات باقیمانده نادرست است. در این مقاله سعی بر این است تا رگرسیون ریج، به عنوان یکی از کاراترین و موثرترین روش های مقابله با مشکل هم خطی معرفی گردد. در انتها روش فوق را با یک مثال کاربردی که روی داده های مربوط به عوامل خطر بیماری های قلبی انجام شده است، توضیح می دهیم.
    کلیدواژگان: رگرسیون، هم خطی، ریج
  • رضا مومنی، آزاده مجیری* صفحه 20
    پیش بینی پارامترهای اقلیمی دوره آتی یکی از مسائل مهمی است که نگاه هیدرولوژیست ها را به خود معطوف نموده است. روش های مختلفی بدین منظور توسعه داده شده است که در این مطالعه توسط یک روش آماری از یک سو و از سوی دیگر با استفاده از سناریو A1 مدل گردش عمومی جو ECHO-G و روش ریز مقیاس نمایی آماری با استفاده از مدل LARS-WG استفاده گردیده است. منطقه مورد مطالعه ایستگاه سینوپتیک زاهدان بوده و پارامترهای دمای حداقل و دمای حداکثر جهت پیش بینی های مربوطه انتخاب شده است. نتایج نشان می دهد که، الگوهای مناسب باکس- جنکینز جهت پیش بینی های کوتاه مدت انتخاب شده است. مقایسه دو روش حاکی از اختلاف در روند تغییرات دمای حداقل بوده است. به طوری که با استفاده از نتایج ریز مقیاس شده مدل Echo-G شاهد کاهش ناچیز دمای حداقل سالانه کل دوره و روش آماری مذکور نشان دهنده افزایش دمای حداقل می باشد. ولی هر دو روش پیش بینی، حاکی از کاهش دمای حداکثر در طی ده سال اخیر بوده است. میزان این کاهش برای روش آماری شدید تر از نتایج ریز مقیاس شده مدل Echo-G بوده است.
    کلیدواژگان: پیش بینی، دمای حداقل و حداکثر، نمودارهای ACF وPACF، روند، مدلهای ARIMA، مدل ECHO، G
  • مهدی شمس*، غلامرضا حسامیان صفحه 29
    در این مقاله توزیع های پایدار، شاخص پایداری، پارامتر مکان، مقیاس و چولگی و ویژگی های این پارامترها مطرح می شود. پس از معرفی توزیع های پایدار مهم یعنی نرمال، کشی و لوی مقدمه ای فراهم می کنیم که در حالت کلی بتوانیم وجود و یکتایی شاخص پایداری در این توزیع ها را مورد بررسی قرار دهیم.
    کلیدواژگان: توزیع های پایدار، نمای مشخصه، حوزه ربایش، نمایش کانونی
  • شیما یوسفی، محمد مهدی زاده جرجافکی* صفحه 44
    ارتباط دختران و پسران و مراوده آنان با یکدیگر در جامعه کنونی ما با واکنش های متفاوتی رو به روست. برخی بر این عقیده اند که هر گونه ارتباط این دو جنس خطرساز و مشکلات فراوانی بوجود می آورد و بر عکس گروه دیگر معتقدند که محدودیت و ایجاد مانع میان این دو مشکل سازتر است. دین مبین اسلام میانه رو را بین دو جنس روش صحیح و درست دانسته است. قران کریم می فرماید که مبنا در ارتباط دختر و پسر آن است که معروف را رعایت کنند یعنی اینکه باید به عرف ارتباط در محیط های مختلف (دانشجویی، شهری و روستایی) توجه نمایند. بنابراین، این مطالعه جامع جهت شناسایی و تعیین عوامل تاثیرگذار در روابط دانشجویان دختر و پسر از دیدگاه دانشجویان در دانشگاه زابل انجام شد. جامعه آماری این تحقیق دانشجویان دانشگاه زابل و حجم نمونه 154 نفر هستند. نمونه گیری خوشه ی تصادفی انتخاب شده اند. در این تحقیق نگرش دانشجویان به عنوان متغیر وابسته جنسیت، وضعیت تاهل، مقطع تحصیلی و دانشکده به عنوان متغیرهای مستقل مورد نظر است و فرض بر این است که بین متغیرهای مستقل بر عوامل تاثیرگذار در روابط دانشجویان دختر و پسر تاثیر مثبت دارد ولی میزان اثر گذاری هر کدام از آنها متفاوت می باشد.
    کلیدواژگان: روابط، نگرش، دیدگاه، دانشجویان زابل
  • نرجس دهخدایی* صفحه 53
    در سال های اخیر با توجه به گستردگی دسترسی به مجموعه داده های بزرگ و پیچیده در برخی از زمینه های علمی، مستلزم انجام آزمون های مختلف بر روی هزاران یا میلیون ها متغیر اندازه گیری شده در یک زمان هستیم. بر این اساس خانواده ی جدیدی از مسائل استنباط هم زمان در مقیاس بزرگ تحت عنوان آزمون های چندگانه به وجود آمد. رویکرد معمول نسبت به این آزمون، کنترل نرخ کشف اشتباه (FDR) است که بن جامینی و هاش برگ در سال 1995 برای اولین بار این کمیت را معرفی و روشی برای کنترل آن ارائه دادند. اما مسئله ای که امروزه توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده، نظریه ی آزمون چندگانه با کنترل حداقل k رد به اشتباه به جای حداقل یک مورد، است. سرکار در سال 2009 برای اولین بار نظریه ی تعمیم FDR را ارائه داد و یک چارچوب قدرتمندی در این زمینه به وجود آورد. این کمیت تعمیم یافته ی نظریه ی بن جامینی و هاش برگ است. در این مقاله به مطالعه ی روش های کنترل k-FDR می پردازیم و تحت شرایطی کنترل k-FDR را برای روش های پیشنهاد شده بررسی می نماییم.
    کلیدواژگان: آزمون چندگانه، نرخ کشف اشتباه