فهرست مطالب

نشریه ندا
سال چهارم شماره 2 (پاییر و زمستان 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محسن محمدزاده صفحات 1-12
    گاهی در مطالعات محیطی با مشاهداتی سروکار داریم که مستقل از یکدیگر نیستند و نوعا وابستگی آنها ناشی از موقعیت ومکان قرار گرفتن مشاهدات در فضای مورد مطالعه می باشد. اینگونه مشاهدات داده های فضایی نامیده می شوند. و به دلیل وجود همبستگی فضایی بین آنها روش های معمول آمار برای تحلیل چنین داده هایی قابل استفاده نمی باشد و لازم است به نحوی ساختار همبستگی داده ها در تحلیل آنها لحاظ گردد. در این مقاله ضمن معرفی مفاهیم اصلی آمار فضایی، مراحل تحلیل فضایی داده ها مطرح و در یک مثال کاربردی در خصوص وضعیت آلودگی آبهای رودخانه جاجرود به نمایش گذاشته می شود.
    کلیدواژگان: آمار فضایی، همبستگی فضایی، تغییرنگار، پیشگویی فضایی
  • هادی جباری نوقابی، مهدی جباری نوقابی صفحات 13-21
    در انجام هر تحقیق علمی، موضوع تعیین حجم نمونه و انتخاب نمونه ای مناسب بسیار اهمیت دارد و مطمئنا نتایج اخذ شده از مطالعه نیز در گروی انتخاب نمونه ای مناسب با حجم کافی خواهد بود. در این مطالعه نکات مهمی در مورد تعیین حجم نمونه مطرح شده و با استفاده از آنها روش تعیین حداقل حجم نمونه مورد نیاز در مطالعات معطوف به مقدار و مطالعات معطوف به تصمیم با ارائه چند مثال کاربردی و معرفی نرم افزار PASS نسخه 2004 که بخشی از نرم افزار NCSS است توضیح داده می شود.
    کلیدواژگان: حجم نمونه، نرم افزار NCSS، نرم افزار PASS، مطالعات معطوف به تصمیم، مطالعات معطوف به مقدار، مشکل حجم نمونه بزرگ
  • رامین کاظمی، محمدرضا کاظمی صفحات 22-24
    در این مقاله به کمک ترکیب r شیء از n شیء می توان مقداری برای سری های توانی همگرا با ضرائب متفاوت بدست آورد. در واقع به کمک لم ارائه شده دیگر نیازی به مشتق گیری از سری هندسی برای حل سری ها با ضرائب متفاوت نیست.
    کلیدواژگان: ترکیب، سرس توانی، سری هندسی
  • قهرمان روغنی شهرکی صفحات 25-27
    یک مسئله متداول در همه جوامع بشری، پایش و کنترل شاخص های مهم اقتصادی و اجتماعی است. نرخ بیکاری یکی از این شاخص ها است که پایش و اعمال سیاست در خصوص کنترل و یا ایجاد تغییر دلخواه در آن از دغدغه های دولتمردان محسوب می شود. در این مقاله نحوه محاسبه نرخ بیکاری و مولفه های مهم تاثیرگذار در آن با نصری ساده ارائه شده است.
    کلیدواژگان: نرخ بیکاری، شاغل، بیکار، وضع فعالیت
  • یدالله واقعی، مجید چهکندی صفحات 28-34
    در این مقاله ضمن مرور مختصری بر تحلیل رگرسیونی و اهداف و مراحل آن، الگو ومفهوم رگرسیون چند متغیره را بیان کرده و سپس با دو دیدگاه مختلف به برآورد ماتریس پارامترهای رگرسیون چند متغیره می پردازیم. دیدگاه اول مبتنی بر انجام چند رگرسیون یک متغیره (چندگانه) و دیدگاه دوم مبتنی بر برآورد همزمان همه پارامترهاست.
    کلیدواژگان: رگرسیون چند متغیره، رگرسیون یک متغیره، رگرسیون خطی، آنالیز واریانس، ضریب تعیین رگرسیون
  • مهسا فیاض صفحات 35-43
    در تحلیل هایی مثل رگرسیون چندگانه، به بررسی اثر مستقیم کجکوعه ای از متغیرهای مستقل بر یک متغیر وابسته بدون در نظر گرفتن روابط احتمالی بین متغیرهای مستقل پرداخته می شود. لذا اگر روابط بین متغیرهای مستقل اندگی پیچیده تر شود یک تحلیل رگرسیون چندگانه کفایت نمی کند. در این موارد با بیش از یک تحلیل رگرسیون سروکار خواهیم داشت.بنابراین نیاز به روش پیشرفته تری بنام تحلیل مسیر است.
    کلیدواژگان: تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری، متغیر درونی، متغیر برونی، اثر مستقیم، اثر غیر مستقیم، ضریب مسیر، تجزیه همبستگی، اثر علیتی کل
  • احسان صفاری، محمد طباطبایی صفحات 44-50
    پیوند رکورد عملگری است که ارتباط بین رکوردها را در دو فایل برای یک یا چند صفت خاص بررسی می کند. این بررسی بین جفت رکوردها در فایل انجام می پذیرد. در این مقاله برای پیوند رکورد یک مدل ریاضی که توسط فلگی و سانتر مطرح شده است معرفی می شود.
    کلیدواژگان: رکورد، تحلیل مدل، پیوند رکورد، مدل های آمیخته، رگرسیون خطی