فهرست مطالب

نشریه ندا
سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 5
|
  • محمدرضا مشکانی صفحه 1
    هدف از نگارش این مقاله آشنا ساختن علاقه مندان با علم آمار است.از جمله دانش آموزانی که می خواهند این رشته را در دانشگاه دنبال کنند، مردم عادی که می خواهند بدانند موضوع علم آمار، عمده فعالیتها و دستاوردهای آن چیستند و پژوهشگرانی که مایلند بدانند از آمار در پژوهشهای خود چگونه می توانند بهره ببرند.
    کلیدواژگان: آمار، علم آمار، آمارگر
  • جعفر احمدی صفحه 24
    وقتی با آزمایش های دنباله ای سروکار داریم مواردی که مقادیر آنها از مشاهدات ماقبل خود بزرگتر یا کوچکتر هستند، بیشتر مورد توجه قرار می گیرند که به مقادیر رکوردی معروفند. هدف این مقاله معرفی آماره های رکوردی به همراه توزیع احتمالی آنها می باشد.
    کلیدواژگان: تابع مولد احتمال، تابع چگالی احتمال، رکورد
  • حمید پزشک صفحه 29
    در این نوشتار مرور کوتاهی بر مدلهای مارکف پنهان خواهیم داشت.
    کلیدواژگان: مدلهای ماکفی، مددلهای ماکف پنهان، بیوانفورماتیک
  • محمد بلبلیان، ناصر رضا ارقامی صفحه 33
    در تحلیل رگرسیونی هدف اصلی دست یافتن به توزیع شرطی F(y|x) است. برای نیل به این هدف نمودارهای رگرسیونی نقش مهمی ایفا می کنند،بویژه زمانی که تعداد متغیرهای مستقل کم باشد. به عنوان مثال در یک مساله رگرسیون ساده نمودار پراکنش y در برابرx حاوی اطلاعات زیادی در مورد نوع رابطه میان x و y است. اما اگر تعداد متغیرهای مستقل بیش از 2 باشد رسم نمودار و تحلیل آن مشکل است. در این مقاله خواهیم دید که چگونه می توان با استفاده از روش های کاهش بعد تعداد متغیرهای مستقل را کاهش داد تا بدون از دست دادن اطلاعات بتوانیم از نمودارهای رگرسیونی با بعد کم برای تحلیل مساله رگرسیون کمک بگیریم.
    کلیدواژگان: نمودارهای رگرسیونی، کاهش بعد بسنده، زیر فضای مرکزی، بعد ساختاری، زیر فضاهای مرتبط، زیر فضای مرکزی حاشیه ای، رگرسیون نموداری
  • عاطفه رضایی، سیمیندخت براتپور صفحه 42
    در این مقاله ابتدا به معرفی آنتروپی پرداخته و اصل ماکسیمم آنتروپی را بیان می کنیم. بسیاری از محققان روش های مختلفی برای برآورد ناپارامتری توزیع های پیوسته پیشنهاد نموده اند. از جمله می توان به برآورد واسیچک اشاره کرد. ابراهیمی و همکاران نیز با معرفی دو برآوردگر دیگر به اصلاح برآوردگر واسیچک پرداخته اند. در این مقاله، پس از معرفی این برآوردگرها، از آنها در آزمون فرض توزیع لاپلاس براساس آنتروپی استفاده می کنیم. در پایان نیز توان آزمون های مبتنی بر آنتروپی را با توان دیگر آزمون ها مقایسه می کنیم.
    کلیدواژگان: آنتروپی، برآوردگر واسیچک، توزیع لاپلاس، آزمون نیکویی برازش