فهرست مطالب

نشریه ندا
سال هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/05/19
  • تعداد عناوین: 6
|
  • احمد پارسیان صفحات 1-7
    ابتدا با ارائه ی دو مثال در دو حالت پیوسته و گسسته نشان می دهیم که در برخی موارد اگر پرتوان ترین آزمون اندازه ی براساس نسخه لم نیمن-پیرسون وجود داشته باشد، می توان به تعداد بی نهایت ناشمارا تابع آزمون همان اندازه را معرفی کرد که دارای توانی برابر با آزمون ارائه شده است، بنابراین پرتوان هستند.
    کلیدواژگان: لم نیمن، پیرسون، تابع آزمون، پرتوان ترین آزمون ها
  • داریوش نجارزاده، مجتبی گنجعلی صفحات 8-12
    همواره در متون آماری، مطالعه ی سازگاری برآورد گر ها بر مبنای متر اقلیدسی؛ یعنی، برای هر، x،y∈R^2 ||x-y||بوده است. سوالی که ممکن است به ذهن هر شنونده ای خطور کند این است که آیا استفاده از متر های دیگر خللی در سازگاری برآورد گر ها ایجاد می کند؟ در این مقاله توابعی خاص از متر اقلیدسی معرفی و معادل بودن این متر جدید و متر اقلیدسی در بررسی سازگاری برآورد گر های دلخواه بر R^d بررسی شده است.
    کلیدواژگان: برآوردگر سازگار، فضای اقلیدسی، متر اقلیدسی
  • ابراهیم حیدرپور صفحات 13-19
    در این مقاله ابتدا کاربرد روش بیز در قابلیت اعتماد را شرح می دهیم. سپس انواع توزیع های پیشین و چگونگی بدست آوردن آنها را بررسی می کنیم. همچنین به دلیل اینکه در بعضی مواقع محاسبات بصورت صریح جواب ندارد، لذا از روش عددی برای محاسبه تابع چگالی احتمال پسین استفاده می کنیم. در نهایت با استفاده از توزیع پسین برآورد نقطه ای و فاصله ای بیز، همچنین توزیع پیشگویی را به دست می آوریم
    کلیدواژگان: توزیع پیشین، توزیع پسین، توزیع طول عمر، شبیه سازی مونت کارلو
  • هادی علیزاده نوقابی، ناصر رضا ارقامی صفحات 20-35
    اکثر روش های آماری پارامتری مبتنی بر صحت این فرض هستند که مشاهدات نمونه از چه توزیعی آمده اند. در علوم مهندسی و رفتاری و مطالعات قابلیت اعتماد، دانستن اینکه توزیع داده ها به چه فرمی است اهمیت ویژه ای دارد. بنابراین این مسئله باید به دقت بررسی گردد و لذا آزمون های نیکویی برازش دارای اهمیت ویژه ای است. مسئله آزمون های نیکویی برازش توسط بسیاری از محققان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در نتیجه آزمون های بسیاری معرفی شده است. آزمون های نیکویی برازش براساس آنتروپی به دلیل سادگی و دقیق بودن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. تاریخچه و آخرین روش های ابداع شده در مورد آزمون های نیکویی برازش مبتنی بر آنتروپی در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: آزمون نیکویی برازش، آنتروپی، فاصله کولبک، لیبلر
  • فاطمه قومنجانی صفحات 36-43
    اجرای موفق پروژه ها و تامین اهداف زمانی، مالی و کیفی در گرو کنترل بهینه عملکرد آنهاست. رویکردهای مختلفی برای کنترل زمان اجرای پروژه ها ارائه شده است. در این مقاله، با استفاده از ایده های کنترل کیفیت آماری، رویکرد جدیدی برای کنترل زمان اجرای پروژه هایی که در آنها زمان اجرای فعالیت ها غیرقطعی است، ارائه می شود. در این رویکرد، برای هر فعالیت پروژه حدود کنترلی محاسبه می شود. حدود کنترل فعالیتها، بگونه ای تعیین می شوند که اولا احتمال تکمیل به موقع پروژه، ماکسیمم شود و ثانیا هنگامی که زمان اجرای فعالیت، بزرگ تر از حد کنترل بالای زمانی آن فعالیت شود، جریمه تعلق گرفته به آن را مینیمم نماید. الگوریتم ذکرشده، تاثیر تغییرات اندک حدود کنترل را بر احتمال زمان تکمیل پروژه و همچنین مقدار جریمه تعلق گرفته، را براورد می کند، برای این منظور از مدل شبیه سازی استفاده شده است، نتایج نشان می دهد که حدود کنترلی می تواند به عنوان معیار اهمیت فعالیت ها جهت کنترل در مقایسه با سایر معیارهای رایج در مدیریت پروژه، مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: کنترل پیشرفت پروژه، کنترل کیفیت آماری، شبیه سازی کامپیوتری
  • نورالله تازیکه میاندره، مرتضی نجیبی صفحات 44-50
    امروزه بیشتر متون آماری، شبیه سازی در تکرارهای زیاد، گاها چند میلیونی، یا انجام محاسبات پیچیده را در بر می گیرند. معمولا پیاده سازی چنین مسائلی مستلزم استفاده از یک زبان برنامه نویسی می باشد. در اغلب موارد، این برنامه ها، بویژه برای شبیه-سازی، با معضل سرعت پایین اجرا رو برو هستند. از جمله دلایل اصلی زمان طولانی اجرای برنامه ها، وجود حلقه ی زیاد یا حلقه-های تو در تو در بدنه ی برنامه ها می باشد. رویکرد معمول در چنین شرایطی، استفاده از توابع ساخت یافته تر در جهت به حداقل رساندن تعداد حلقه ها می باشد. یکی از ابزارهای مناسب در نرم افزار آماری S-plus برای چنین هدفی استفاده از خانواده توابع apply می باشد که در این مقاله به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: تابع apply()، تابع lapply()، تابع sapply()، تابع tapply()