فهرست مطالب

نشریه ندا
سال نهم شماره 1 (بهار و تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/18
  • تعداد عناوین: 4
|
  • مهدی جباری نوقابی صفحات 1-16
    در این مقاله ابتدا داده های پرت را تعریف و با ارائه ی مثال هایی مفهوم داده پرت یا دور افتاده را شرح می دهیم و در آخر مدل هایی را معرفی می کنیم که با استفاده از این مدل ها می توان پارامتر های توزیع را وقتی داده پرت در سری مشاهدات وجود دارد برآورد کرد.
    کلیدواژگان: داده پرت، طرح آزمایش ها، رگرسیون
  • مهدیه شه دوست فرد، محمد بهرامی صفحات 17-32
    یکی از توزیع های مهم در جامعه های آماری همگن برای مدل سازی داده های شمارشی گسسته، توزیع پواسون است. در نمونه گیری از جامعه های آماری غیر همگن، وقتی داده ها دارای بیش پراکنش هستند، به این معنی که واریانسی بزرگتر از میانگینشان دارند، توزیع آمیخته پواسن، می تواند جایگزین مناسبی برای توزیع پواسون ساده باشد. برآوردیابی به روش مینیمم فاصله هلینجر، یک روش برآوردیابی استوار برای داده های شمارشی گسسته، در حالت هایی است که مدل فرضی، برازش نامناسبی به داده های مشاهده شده، ایجاد کند و روش برآوردیابی درستنمایی ماکسیمم رد شود. اصولا روش برآوردیابی نسبت های آمیختگی و پارامترهای مولفه ای، براساس فرض معلوم بودن تعداد مولفه های آمیخته انجام می شود. تعیین تعداد مولفه ها برای داشتن بهترین برازش بر روی داده ها، مساله دشوار و مهمی است. برای تعیین تعداد بهینه مولفه ها در توزیع های آمیخته، روش های مختلفی وجود دارد که در این مقاله از معیار هلینجر استفاده می کنیم.
    کلیدواژگان: برآورد درستنمایی ماکسیمم، تعداد مولفه ها، توزیع آمیخته پواسون، چگالی آمیخته، معیار اطلاع هلینجر، مینیمم فاصله هلینجر
  • محمد غلامی صفحات 33-39
    استنباط آماری دارایس دو قسمت عمده، برآورد پارامترها و آزمون فرض ها می باشد. در این مقاله سعی داریم تا پس از بیان تعاریف مورد نیاز، به بررسی ارتباط خطای نوع اول، دوم و p- مقدار با حجم نمونه بپردازیم.
    کلیدواژگان: خطای نوع اول، خطای نوع دوم، توان آزمون، p، مقدار آزمون، حجم نمونه
  • زهرا رضایی قهرودی صفحات 40-63
    اجرای سرشماری نفوس و مسکن برای تهیه و تولید اطلاعات جمعیتی به منظور ارائه ی تصویر کامل و قابل اعتماد از جمعیت هر کشور از نظر اندازه، توزیع مکانی آن، ویژگی های اقتصادی، اجتماعی، جمعیتی و مسکن، ضروری است. در سرشماری، اطلاعات ضروری به منظور تعیین خط مشی ها و برنامه ریزی ها، توسعه ی سیاسی، ارزیابی و مدیریت فعالیت ها و نظارت بر پیشرفت و توسعه کلان جمع آوری می گردد. بیش از شش دهه است که سازمان ملل متحد، سرشماری های ملی که در سراسر جهان برگزار می شود را از طریق برنامه-های جهانی سرشماری نفوس و مسکن برای دوره های ده ساله ی متوالی، حمایت می کند. در سی و ششمین نشست در ماه مارس سال 2005، کمیسیون آماری سازمان ملل متحد، اقدام به تهیه ی برنامه ی سرشماری نفوس و مسکن جهان که دوره ی 2005-2014 را پوشش می دهد، نمود. بر این اساس، بخش آمار سازمان ملل متحد اجرای آمارگیری در خصوص روش های مورد استفاده در مراحل مختلف سرشماری هایی که طی سال های 2005-2014 در کشورهای مختلف انجام می شود، را در دستور کار خود قرار داد. این تحلیل فرصت مناسبی برای تجزیه و تحلیل نحوه ی اجرا و پیاده سازی سرشماری های نفوس و مسکن اجرا شده در کشورها در اواسط دهه ی دوره ی 2010 است تا دریابیم چه کشورهایی در حال اجرای سرشماری هستند و چه کشورهایی اجرای سرشماری را به تعویق انداخته اند.
    کلیدواژگان: دوره ی سرشماری 2010، منابع داده های سرشماری، نقشه های سرشماری، نحوه ی شمارش، ارزیابی سرشماری، روش های پردازش