فهرست مطالب

Management Studies - Volume:9 Issue: 2, Spring 2016

Iranian Journal of Management Studies
Volume:9 Issue: 2, Spring 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/01/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • بهاره ماه بانویی*، آرین قلی پور، محمد ابویی اردکان صفحات 217-241
    شناسایی ابعاد و شاخصهای شایستگی مدیران یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. این مقاله در راستای شناسایی ابعاد و شاخص های شایستگی های مدیران شکل یافته است. برای انجام این پژوهش از روش تحقیق کیفی مبتنی بر تئوری داده بنیاد و ابزار مصاحبه استفاده گردید. نمونه گیری ما هدفمند و از نوع نمونه گیری قضاوتی بوده است. تعداد نمونه مورد نیاز بر مبنای رسیدن به حد اشباع با دوازده نفر به تکرار مطالب نائل شدیم و برای کدگذاری داده ها از تکنیک تحلیل تم استفاده گردید که هشت بعد بدست آمد. در این پژوهش هشت بعد اصلی شایستگی شامل: دانش و آگاهی عمومی، هوش و استعداد، ارزش ها و نگرش ها، ویژگی های شخصیتی، مهارت های ارتباطی، مهارت های تصمیم گیری، توانایی های رهبری و توانایی های مدیریتی کشف شد. همچنین تعدادی تم فرعی یافت شد که با توجه به مرور پیشینه در موارد مختلف با پژوهش های پیشین سازگاری داشته است. بر مبنای مطالعات صورت گرفته و تحقیق حاضر پیشنهاد می شود، در تعیین شایستگی های فردی ابتدا مشاغل استراتژیک با روش مناسب شناسایی و سپس مدل شایستگی متناسب با سازمان در راستای استراتژی آن بیان شود. ضمن این که مدل شایستگی باید هماهنگ با ساختار سازمان و سایر مشاغل و استراتژی های سازمان تدوین گردد.
    کلیدواژگان: مدل شایستگی، مدیران کل، تحلیل تم، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
  • فیلبرت ندوویم فورا*، جیانگو ژنگ صفحات 243-264
    کشورهای در حال توسعه به طور فزاینده ای متکی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی شان هستند. بسیاری از کشورها سریعا در تولید خالص داخلی رشد کرده اند و این به خاطر برون سپاری فناوری اطلاعات بوده است. این امر امروزه به طور گسترده به عنوان یک فعالیت مدیریت استراتژیک که می تواند در کسب و کار مزیت رقابتی ایجاد کند شناخته شده است. اعضای جوامع افریقای شرقی در موقعیت و سیاستی قرار گرفته اند که این شرایط به آن ها اجازه می دهد که محیط رقابتی خود را در زمینه فناوری اطلاعات بهبود دهند. هدف این مقاله ارزیابی برای امادگی جهت برون سپاری فناوری اطلاعات در جوامع افریقای شرقی و همچنین ایجاد چارچوب دانشی برای برقرای ارتباط بین شاخص آمادگی شبکه ای کشور و آمادگی جهت برون سپاری فناوری اطلاعات می باشد. این ارزیابی با استفاده از تکنیک پرومته انجام پذیرفته است، این تکنیک یکی از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره می باشد که بسیار کارا می باشد. نتایج نشان می دهد که کشور کنیا بیشترین آمادگی را جهت برون سپاری فناوری اطلاعات در جوامع افریقای شرقی داشته است.
    کلیدواژگان: برون سپاری فناوری اطلاعات، جوامع افریقای شرقی، کشورهای در حال توسعه، پرومته
  • طیبه نیک رفتار صفحات 265-286
    دستیابی به استراتژی ها یکی از اهداف مهم سازمان ها است. یکی از عواملی که تاثیر مهم بر استراتژی ها دارد نگرش و دیدگاه گروه برنامه ریزان استراتژیک است. تمرکز این مقاله برروی مفهوم جهت گیری های استراتژیک در میان مدیران (ارشد، میانی) و اعضای هیات مدیره بانک توسعه صادرات است. این مطالعه نشان می دهد که چگونه می توان از روش کیو به عنوان ابزاری برای برنامه ریزی استراتژیک استفاده کرد. لذا طرحهای بالقوه برای آینده بانک طراحی شد و توسط 20 نفر از مدیران با بکارگیری روش کیو مورد آزمون قرار گرفت تا مشخص شود به چه میزان از این طرحهای پشتیبانی می کنند یا در برابر آن مقاومت می شود. نتایج نشان می دهد که ذینفعان دارای سه درک متمایز نسبت به مفهوم جهت گیری استراتژیک بانک هستند: توسعه دهندگان سرمایه فکری، پایش کنندگان محیط خارجی و سرپرستان بودجه. این پژوهش همچنین لیستی از اهداف استراتژیک براساس تفاهم بین این سه الگوی ذهنی برای مدیران بانک ارائه داده است.
    کلیدواژگان: جهت گیری استراتژیک، روش کیو، مفهوم، دیدگاه های گوناگون، بانک
  • مطالعه موردی
  • خدایار ابیلی، جعفر توفیقی داریان، سعید خدامرادی، لطفعلی جباری* صفحات 287-304
    هدف این تحقیق شناسائی الزامات ساختاری ممیزی فرایندهای آموزشی و پژوهشی در دانشگاه بوده واز نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی بوده و با روش آمیخته اکتشافی انجام شد. جامعه آماری در مرحله کیفی شامل دو گروه متخصصین و ذینفعان بود که با نمونه گیری بصورت هدفمند شناسایی شد و در مرحله کمی تحقیق جامعه آماری شامل اعضاء هیات علمی دانشگاه شاهد بوده که مطابق آمارهای ارائه شده تعداد آنها هنگام انجام تحقیق 298 نفر بوده و تعداد 182 نفر بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. نمونه گیری به روش طبقه ای انجام و برای جمع آوری داده ها و اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شد و پرسشنامه از نوع محقق ساخته و پایائی پرسشنامه 91/0 برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر روش های آماری توصیفی از آزمونهای استنباطی و نرم افزار SPSS استفاده شد.مشخص گردید که عناصررسمیت بخشی، طراحی واحدی اداری از نوع ستاد تخصصی با چارت تشکیلاتی از نوع بوروکراتیک حرفه ای و سازماندهی فعالیتها با رویکرد پیچیدگی افقی الزامات ساختاری ممیزی فرایندهای آموزشی و پژوهشی محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: الزامات ساختاری، آموزشی و پژوهشی، ممیزی فرایند، پیچیدگی افقی
  • مقاله پژوهشی
  • سعید بذرافشان صفحات 305-331
    هدف این مطالعه بررسی شکاف مورد انتظار بین دیدگاه جامعه دانشگاهی و حسابرسان در رابطه با اهمیت بسترهای خطر تقلب می باشد. برای دستیابی به این هدف، نظر جامعه دانشگاهی و حسابرسان نسبت به اهمیت هر یک از بسترهای خطر تقلب ذکر شده در استاندارد حسابرسی شماره 24 ایران مورد سوال قرار گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات در این تحقیق، پرسشنامه کتبی است که که اعتبار ساختاری و محتوایی آن به تایید رسیده است. نتایج آزمون نشان داد که دیدگاه حسابرسان نسبت به دیدگاه جامعه دانشگاهی تفاوت معنی داری در ارزیابی اهمیت بسترهای خطر تقلب دارد. مهمترین بستر خطر تقلب از دیدگاه حسابرسان و جامعه دانشگاهی به ترتیب «وابسته بودن بخش عمده ای از حقوق و مزایای مدیران به نتایج عملیات ، وضعیت مالی یا جریان وجوه نقد» و « عدم نظارت کافی مدیریت بر کنترلهای داخلی بااهمیت» می باشد. بسترهای تقلب بر اساس شرایط وقوع آنها در 4 گروه طبقه بندی گردید: 1- ویژگی های مدیریت ،2- وضعیت صنعت ،3- ویژگی های عملیاتی و ثبات مالی و 4- سوء استفاده از دارایی ها. با توجه به نتایج حاصل از آزمون فرضیات مشخص شد مهمترین بسترهای تقلب از دیدگاه حسابرسان مربوط به گروه«سوء استفاده از دارایی ها» می باشند، اما از دیدگاه جامعه دانشگاهی بسترهای تقلب مربوط به گروه«ویژگی های مدیریت» از بسترهای تقلب 3 گروه دیگر اهمیت بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: تقلب، مولفه های خطر تقلب، حسابرسان، جامعه دانشگاهی، ایران
  • الهام ابراهیمی*، محمدرضا فتحی، حمیدرضا ایرانی صفحات 333-358
    مدیریت ارتباط با مشتری یک پارادایم چندبعدی در کسب و کار است که به سازمان ها کمک می کند از طریق ارتباط با مشتریان خود مزیت رقابتی کسب کنند. هدف اصلی این مقاله ارائه یک مدل مناسب جهت ارزیابی عملکرد مدیریت ارتباط با مشتری با استفاده از روش های تصمیم گیری چند شاخصه فازی است. در این راستا، ابتدا از طریق مطالعه کامل ادبیات تحقیق پنج شاخص اصلی ارزیابی عملکرد مدیریت ارتباط با مشتری شناسایی شد. در گام دوم با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی کمیته ای 20 نفره از متخصصین سه شعبه بانک ملت تشکیل شده و نظرات آنان در مورد اهمیت شاخص های اصلی ارزیابی عملکرد مدیریت ارتباط با مشتری از طریق پرسشنامه اخذ گردید. سپس با استفاده از روش آنتروپی شانون فازی اوزان این پنج شاخص محاسبه شد. در گام سوم به منظور نشان دادن کاربست پذیری مدل، سه شعبه بانک که از سیستم های مدیریت ارتباط با مشتری استفاده می کردند با استفاده از روش فازی کپراس براساس عملکردشان در زمینه مدیریت ارتباط با مشتری رتبه بندی شدند.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری، ارزیابی عملکرد، تصمیم گیری چندشاخصه، آنتروپی، کپراس
  • مجتبی فرخ*، حسین حیدری، حمید جانانی صفحات 359-382
    به دلیل رقابت فزاینده و تغییرات مستمر در محیط های کسب و کار کنونی، ارزیابی مناسب عملکرد شرکت ها برای آنها و همچنین تامین کنندگان و اعتباردهندگان ابزار کاربردی و مفیدی است. در پژوهش حاضر، برای ارزیابی شرکت های تولیدکننده فلزات اساسی یک چارچوب جدید توسعه داده می شود. مدل فازی پیشنهادی ترکیبی از AHP فازی و VIKOR بوده که مبتنی بر تحلیل نسبت های مالی است. تکنیک AHP فازی برای تعیین وزن نسبت های مالی و VIKOR برای رتبه بندی شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای مشخص کردن دقت مدل پیشنهادی، نتایجی بدست آمده از VIKOR با نتایج TOPSIS مقایسه می شود. با مقایسه نتایج این دو روش، می توان مشاهده کرد که رتبه بندی بدست آمده با روش اول مشابه روش دوم است. در این تحقیق، روش پیشنهادی برای ارزیابی عملکرد شرکت های فلزات اساسی که از لیست بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: نسبت های مالی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، Vikor، Topsis، شرکت های فلزات اساسی
  • مرتضی سلطانی*، عباسعلی حاجی کریمی صفحات 383-405
    از دهه 1960 تاکنون تاثیر متغیرهای متعددی بر تعهد سازمانی با نگاه تک سطحی بررسی شده است اما تحقیق در این زمینه با رویکرد چندسطحی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق، یک مدل مفهومی میان سطحی تعدیل کننده از پیشایندهای تعهد سازمانی پیشنهاد و آزمون شده است. نمونه تحقیق شامل 461 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های مهم دولتی تهران بوده است. برای آزمون فرضیات از نرم افزار HLM6.08 و روش های مدلسازی خطی سلسله مراتبی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد ملاحظه رهبر رابطه بین تعهد سازمانی با ادراک از احترام و عدالت توزیعی و رابطه بین اعتماد با ادراک از حمایت، احترام، عدالت رویه ای، عدالت توزیعی و تعهد سازمانی را تعدیل می کند، مشارکت در تصمیم گیری رابطه بین تعهد سازمانی با ادراک از حمایت، احترام و عدالت توزیعی و رابطه بین اعتماد با ادراک از حمایت، عدالت رویه ای و عدالت توزیعی را تعدیل می کند، بازخور رابطه بین تعهد سازمانی با ادراک از حمایت و عدالت رویه ای و رابطه بین اعتماد با ادراک از احترام و عدالت توزیعی را تعدیل می کند و بالاخره انضباط مثبت رابطه بین تعهد سازمانی با ادراک از احترام و اعتماد را تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: مدل میان سطحی، رویکرد چندسطحی، تعهد سازمانی
  • محمد شاکر اردکانی*، مهدی ابزری، علی شائمی، سعید فتحی صفحات 407-432
    به اذعان اکثر محققان و صاحب نظران، بهره وری منابع انسانی مهم ترین عامل در کسب وکار و اقتصاد مقاومتی است. از طرف دیگر، تنوع نیروی کار یکی از مهم ترین چالش های قرن حاضر می باشد؛ و شاید مهم تر از خود تنوع برای مدیران، مدیریت تنوع منابع انسانی به منظور حداکثر سازی بهره وری منابع انسانی است. پژوهش حاضر باهدف تحلیل اثرات مدیریت تنوع و رویکردهای آن بر بهره وری منابع انسانی با تاکید بر نقش متغیرهای میانجی ادراکی شامل جذابیت سازمانی، عدالت سازمانی و هویت اجتماعی در فولاد مبارکه اصفهان و ذوب آهن اصفهان انجام گردیده است. نمونه آماری این پژوهش بر مبنای قاعده حجم نمونه در مدل سازی معادلات ساختاری 500 نفر از کارکنان شرکت های فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان بوده است. تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از طریق مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر توسط نرم افزار لیزرل 8.8 انجام شد. نتایج پژوهش ضمن تایید مدل مفهومی پژوهش، نقش و تاثیر مدیریت تنوع بر بهره وری منابع انسانی و همچنین نقش میانجی ادراک از جذابیت سازمانی، ادراک از عدالت سازمانی و ادراک از هویت اجتماعی را تایید نموده است.
    کلیدواژگان: مدیریت تنوع، بهره وری منابع انسانی، جذابیت سازمانی، عدالت سازمانی، هویت اجتماعی
  • حبیب الله نخعی* صفحات 433-455
    این مطالعه به بررسی این فرضیه می پردازد که آیا ارزش افزوده بازار ارتباط بهتری با نرخ بازده سهام در مقایسه با معیارهای سنتی حسابداری دارد. هدف این تحقیق بررسی محتوای اطلاعاتی نسبی و فزآینده ارزش افزوده بازار با نرخ بازده سهام در مقایسه با معیارهای سنتی حسابداری (سود خالص، سود خالص قبل از مالیات و سود هرسهم) است. نمونه آماری این تحقیق 395 شرکت غیر مالی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار مالزی در فاصله زمانی سال 2002 تا 2011 است. برای تحلیل فرضیه ها، از روش دادهای پانلی استفاده شده است. نتایج آزمون محتوای اطلاعاتی نسبی نشان داد که معیارهای حسابداری ارتباط بیشتری با نرخ بازده سهام در مقایسه با ارزش افزوده بازار دارند. بنابراین، نتایج این تحقیق، برتری ارزش افزوده بازار بر معیارهای حسابداری را در ارتباط با نرخ بازده سهام تایید نکرد.بعلاوه ، نتایج تحقیق نشان داد ارزش افزوده بازار دارای محتوای اطلاعاتی فزاینده است. در نتیجه، ارزش افزوده بازار معیاری مفیدی در تشریح نرخ بازده سهام در بورس مالزیست. بنابراین، شرکتهای مالایی می توانند همراه با معیارهای حسابداری از ارزش افزوده بازار برای ارزیابی عملکرد شرکتها استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: ارزش افزوده بازار، سودخالص، سود هرسهم، محتوای اطلاعاتی نسبی و فزاینده، نرخ بازده سهام
|
  • Bahareh Mahbanooei*, Aryan Gholipour, Mohammad Abooyee Ardakan Pages 217-241
    Inevitably, it is essential to identify variant dimensions and indexes of managers’ adequacy. This problem is considered as the core of this study. This research makes use of qualitative method and interview. As for sampling, after interviewing 12 participants, this research reached saturation point where repetition was observed. Thematic analysis was utilized to encode data, which resulted in eight dimensions: general knowledge and awareness, intelligence and talent, values and attitudes, personality traits, communication skills, decision-making skills, leadership and management abilities. Moreover, some sub-themes concordant to the related literature were found. Findings of the present study suggest the argument that in order to determine every individual’s adequacy positions should be aptly identified by proper procedures firstly. Then, an appropriate competency model in line with the organization should be developed. In addition, such a model needs to fit with the structure of the organization and its positions and strategies.
    Keywords: Competency Model, General Managers, Ministry of Health, Medical Education of the Islamic Republic of Iran, Thematic Analysis
  • Philbert Nduwimfura*, Jianguo Zheng Pages 243-264
    Developing countries are increasingly relying on Information and Communication Technology (ICTs) for their socio-economic development. Many countries have achieved faster gross domestic product (GDP) growth through information technology (IT) outsourcing, which is now largely recognized as a strategic management practice that can provide a competitive advantage in business. The East African Community (EAC) member states are putting in place policies to help improve their overall ICT environment competitiveness. This paper evaluates the current state of IT outsourcing readiness in the EAC countries, and contributes to the outsourcing body of knowledge by establishing a relation between a country’s Networked Readiness Index (NRI) and its readiness for IT outsourcing. This evaluation is performed based on the PROMETHEE method which is very effective at dealing with multi-criteria decision making problems. The results show that Kenya is the most ready country for IT outsourcing in EAC, followed by Rwanda, Uganda, Tanzania, and Burundi.
    Keywords: Developing countries, East African Community, IT outsourcing, Offshoring, PROMETHEE.v
  • Tayebe Nikraftar Pages 265-286
    The achievement of strategies goals is one of the objectives of many organizations. One of the important influences on strategic objectives is the attitudes and perceptions of strategic planners groups. This paper focuses on conception of strategic directions in Export Development Bank of Iran (EDBI) among administrators (including board members, top and middle managers). This study was designed to illustrate how Q methodology can be used as a tool for strategic planning. Potential plans for the future of EDBI were formulated and Q sorted by 20 members of EDBI to determine support or resistance of them. The results show that these stakeholders have three distinct conceptions about strategic direction which are based on how they perceive these strategic themes. The author labeled these conceptions as: intellectual capital developers, external environmental scanners and budget supervisors. This study also provided a list of strategic objectives for leadership of the bank resulting from the areas of strong consensus between the three conceptions.
    Keywords: Bank, Conception, Divergent perspective, Q methodology, Strategic direction
  • Khodayar Abili, Jafar Towfighi Dariyan, Saeed Khodamoradi, Lotfali Jabary* Pages 287-304
    The present study identified the structural requirements for auditing educational and research processes in universities. The problem posed in this research is the lack of specific and appropriate structural dimensions for educational and research auditing. The study is descriptive and used the exploratory method. Questionnaires were used to collect data. Data analysis revealed that formalization elements, formation of an official division of specialized professional staff, an organizational chart and activities organized using a horizontal complexity approach are structural requirements for auditing the educational and research processes.
    Keywords: Auditing, Education, research, Horizontal complexity, Structural requirements
  • Saeed Bazrafshan Pages 305-331
    The purpose of this study is exploring expectation gap among university students and auditors points of view about importance of fraud risk components. To get this purpose, university student's ideas and auditors about importance of each mentioned fraud risk components in Iranian auditing standard No. 24 under the title of "the auditor’s responsibilities relating to fraud in an audit of financial statements" is questioned. Data gathering tool in this study is questionnaire that its content and construct validity was confirmed. Test results have shown that auditor's points of view have significant difference in evaluating importance of fraud risk components with university student's opinions. The most important fraud risk components according to auditors and university student's points of view are "dependence of a main part of salaries and benefits of managers on operations results, financial statements, or cash flows" and "lack of supervision from management on important internal controls". Fraud components are classified into four groups according to their occurrence conditions: 1. management characteristics, 2. industry conditions, 3. operating characteristics including financial stability, and 4. misappropriation of asset. According to results obtained from test hypotheses, it was determined that the most important fraud risk components based on auditor's points of view is related to misappropriation of asset, but based on university student's point of view, fraud risk components related to management characteristics is more important than other three groups of fraud components.
    Keywords: Auditors, Fraud, Fraud risk components, Iran, University students
  • Elham Ebrahimi *, Mohammad Reza Fathi, Hamid Reza Irani Pages 333-358
    Customer relationship management is a multiple perspective business paradigm which helps companies gaining competitive advantage through relationships with their customers. An integrated framework for evaluating CRM performance is an important issue which is not addressed completely in previous studies. The main purpose and the most important contribution of this study is introducing a framework based on the integration of two novel MCDM methods. In this regard, first, by the survey of related literature, five main criteria of the CRM performance measurement were identified. In the second step, by means of judgmental sampling, a committee of 20 experts of Mellat Bank and its three subsidiary branches were formed and their idea about the importance of the five CRM evaluation criteria was extracted through questionnaire. Fuzzy Shannon’s entropy was applied for calculating the relative importance. In the third step, for demonstrating the applicability of the model three subsidiary branches which were applying CRM systems, were ranked by fuzzy COPRAS based on their CRM performance.
    Keywords: COPRAS, Customer relationship management, Entropy, Multiple Criteria Decision making, Performance evaluation
  • Mojtaba Farrokh *, Hossein Heydari, Hamid Janani Pages 359-382
    Due to the increasing competition and the continuous changes in current business environments, appropriate evaluation of the companie's performance is a useful tool not only for themselves but also for their own investors and creditors. In this paper, a model is presented for evaluating the basic metals producing companies. The proposed model based on analyzing the financial ratios is a combination of the FAHP (fuzzy analytical hierarchy process) and the VIKOR. The FAHP is used for determining the weights of the financial ratios and the VIKOR is applied for ranking the companies. To clarify the effectiveness and the accuracy of the developed method, the obtained result from the VIKOR is compared with the results of the TOPSIS technique. It can be seen from the results that the VIKOR based ranking is relatively similar to the result by the TOPSIS. In this research, the proposed method is utilized for evaluation of the performance of eight Iranian basic metals companies exist in Tehran stock exchange list.
    Keywords: Basic metals companies, Financial ratios, Fuzzy AHP, Topsis, Vikor
  • Morteza Soltani *, Abbas Ali Haji Karimi Pages 383-405
    Since 1960s, organizational commitment and its antecedents studied from a single– level view; but the study by taking multilevel approach received less attention. In this research, a conceptual cross– level model of organizational commitment antecedents proposed and tested. Data obtained from 461 faculty members of Tehran major universities. Hierarchical linear models examined using HLM6.08. Results showed that consideration has the most moderating effect and moderates seven relationships (e.g., relationship between organizational commitment and perceived management esteem). Participation in decision-making moderates six relationships (e.g., relationship between trust in management and perceived management support). Feedback moderates four relationships (e.g., relationship between organizational commitment and perceived procedural justice). Positive discipline moderates two relationships (relationship between organizational commitment and perceived management esteem and relationship between organizational commitment and trust in management).
    Keywords: Cross–level model, Multi, level approach, Organizational commitment
  • Mohammad Shaker Ardakani *, Mehdi Abzari, Ali Shaemi, Saied Fathi Pages 407-432
    Acknowledged by most researchers and scholars, human resource productivity is the most important factor in the resistive economy and business. On the other hand, Workforce diversity is one of the major challenges of this century; and perhaps for managers, managing diversity is more important than seeking diversity to maximize the human resource productivity. The present study aims to analyze the effects of diversity management and its approaches on HR productivity, with an emphasis on the role of cognitive mediator variables, including perceived organizational attractiveness, organizational justice, and social identity in the Mobarakeh Steel and Isfahan Steel companies of Iran. According to the sample size formula in Structural Equation Modeling, this study sample comprises 500 employees. Data analysis was conducted using SEM and path analysis by LISREL8.8. The results of this study confirmed the conceptual model: the effects of diversity management on human resource productivity. The mediator role of perceived organizational attractiveness, perceived organizational justice, and perceived social identity, has also been verified.
    Keywords: Diversity management, Human resource productivity, Organizational attractiveness, Organizational justice, Social identity
  • Habibollah Nakhaei Pages 433-455
    This study tests the hypothesis that market value added (MVA) is more highly associated with stock return (SR) than traditional performance measures. The purpose of this study is to provide empirical evidence on the relative and incremental information content of MVA and traditional performance measures, namely, net income (NI), net operational profit after tax (NOPAT), and earning per shares (EPS). The sample involved 395 non-financial companies listed in the main market of Bursa Malaysia over the period 2002–2011. To analyze the hypotheses panel data regression methods were employed. The results indicated that accounting measures (NI, NOPAT and EPS) have higher relative information content with stock return compared to MVA. Thus, the results do not support the hypothesis that MVA is superior to traditional accounting measures in association with stock return. Moreover, the findings showed that MVA has incremental information content with stock return compared to accounting measures. Consequently, MVA is a useful measure in describing the firm’s stock return in Bursa Malaysia. Therefore, Malaysian companies can use MVA with traditional measures (NI, NOPAT, and EPS) in evaluating companies’ performance.
    Keywords: Earning per shares, Market value added, Net income, Relative, incremental information content, Stock return