فهرست مطالب

Iranian Journal of Management Studies
Volume:11 Issue: 3, Summer 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/05/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریتبال سینگ بولار، دایل بتناگر، پرادیپ گوپتا صفحات 425-436
    پژوهش حاضر تاثیر سرمایه به کار گرفته شده برای بازخرید سهام بر ارزش شرکت را در میان 180 شرکت موجود در بورس اوراق بهادار بمبئی هند و برای دوره زمانی بین سالهای 2006 تا 2016 مورد بررسی قرار داده است. از ارزش بازار سهام شرکت به عنوان معیاری برای سنجش ارزش شرکت، Enterprise Value، استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که ارزش شرکت قبل و پس از بازخرید سهام متفاوت است. یافته های تحقیق همچنین حاکی از آن است که سرمایه سهام بکار گرقته شده برای باز خرید سهام تاثیر معنی داری بر ارزش شرکت ندارد.
    کلیدواژگان: بازخرید سهام، ارزش شرکت، سرمایه به کار گرفته شده
  • یاسر نعمتی ، علی محقر ، محمدحسین علوی دوست ، حسین بابازاده صفحات 437-462
    صنعت ارتباطات سیار یکی از پیشروترین صنایع دنیاست. در سالهای اخیر، سرویس های ارزش افزوده با هدف ایجاد تنوع در ارائه خدمات مورد توجه قرار گرفته است. به جهت نوظهور بودن ارائه این سرویس در ایران، بهره گیری از مفاهیمی چون مدیریت ارتباط با مشتریان نه بعنوان یک مزیتی رقابتی بلکه بعنوان یک الزام رقابتی بیش از پیش مورد نیاز می باشد. لازمه این امر، استفاده از یک شاخص برتر به نام ارزش دوره عمر مشتری است که امروزه به عنوان یک شاخص بازاریابی معتبر در سطح جهان مورد استفاده قرار می گیرد. ما در این تحقیق، یک چارچوب کاربردی شامل چهار فاز را برای پیاده سازی استراتژی های بازاریابی بر مبنای ارزش دوره عمر مشتری، پیشنهاد کردیم. در فاز اول، اطلاعات مشتریان را بر اساس تعریف ارزش دوره عمر مشتری استخراج نمودیم. در گام دوم، شاخص ارزش دوره عمر را بر اساس سه رویکرد ارزش جاری، ارزش قراردادی و وفاداری مشتری برای تمامی مشتریان محاسبه کردیم. در فاز سوم، مشتریان را بر مبنای ارزش دوره عمرشان با استفاده از تکنیک میانگین C فازی خوشه بندی نمودیم. و در نهایت در فاز چهار، استراتژی بازاریابی متناسب با هر خوشه از مشتریان را با استفاده از روش تاپسیس فازی اولویت بندی نمودیم.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتریان، ارزش دوره عمر مشتری، خوشه بندی مشتریان، میانگین c فازی، تاپسیس فازی
  • زهرا شکرچی زاده، بهرام رنجبریان*، وحید قاسمی صفحات 463-486

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر رفتار جستجوی اطلاعات سرپرستان خانواده در خرید بسته گردشگری خارج از کشور انجام شده است. نمونه ای متشکل از 60 متخصص دانشگاهی و غیردانشگاهی در زمینه گردشگری انتخاب گردید. روش های نمونه گیری شامل نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی بود. به منظور گردآوری داده ها، یک مصاحبه نیمه ساختار یافته به کار برده شد. روش تحلیل تماتیک برای تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. داده های گردآوری شده تحت 4 طبقه اصلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که ویژگی های شخصیتی سرپرستان خانواده، ترجیح آنها برای تصمیم گیری فردی در برابر تصمیم گیری جمعی، انگیزه آنان برای تامین رضایت خانواده، انگیزه آنان برای بهره گیری بهتر از فرصت ها و آشنایی آنها با مقصد سفراز جمله عوامل فردی تاثیرگذار بودند. فاکتورهای جمعیت شناختی خانواده، طبقه اجتماعی و شناخت خانواده از مقصد جز عوامل خانوادگی تاثیرگذار بر جستجوی اطلاعات بودند. عوامل موقعیتی شامل عوامل اجتماعی، اهمیت سفر و محدودیت زمانی و عامل مشاوران سفر شامل اعتبار مشاوران سفر بوده است.

    کلیدواژگان: جستجوی درونی اطلاعات، جستجوی بیرونی اطلاعات، جستجوی خانوادگی اطلاعات، گردشگری خارج از کشور، خانواده
  • لیلا نامداریان ، علی نعیمی صدیق صفحات 487-518
    امروزه با تغییر اکثر مدل های اقتصادی، تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی به دلیل ظهور اقتصاد دانش بنیان و کمبود بودجه های پژوهشی امری ضروری و حیاتی است. اگرچه در این زمینه مطالعاتی انجام شده است، ولی اکثر آن ها به نسبت علوم انسانی و فناوری های نرم، به علوم طبیعی پرداخته اند. در مقاله حاضر با استفاده از یک مدل مفهومی و رویکرد تفسیری، موانع تجاری سازی حوزه علوم انسانی، شناسایی می گردد. این پژوهش با استفاده از روش کیفی در سه مرحله ارائه می گردد. در مرحله اول، با مطالعه پژوهش های موجود، محدودیت های متعدد شناسایی گردید. در مرحله بعد با استفاده از روش دلفی تاثیر هر یک از این موانع تعیین و برخی از موانع نیز اضافه گردید. سرانجام با استفاه از نظریه داده بنیاد، یک چهارچوب مفهومی برای موانع تجاری سازی پژوهش در حوزه علوم انسانی ارائه گردید. با توجه به یافته های پژوهش عمده این محدودیت ها مرتبط با سیاست گذاری، حق قانونی، منابع، زیرساخت، ذات حوزه علوم انسانی، ماهیت فناوری حوزه علوم انسانی و رفتار بازیگران می باشند.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، موانع، علوم انسانی، روش دلفی، نظریه داده بنیاد
  • محمد احسان جاوید ، شهزاد کوثر صفحات 519-546
    تروریسم، بی ثباتی سیستم سیاسی و نوسانات نرخ ارز، سه مساله برجسته قرن بیست و یکم است. در این مطالعه، برای بررسی تاثیر تمام این مسائل بر نوساناتبازار سهام پاکستان، تجزیه و تحلیل تطبیقیانجام شده است. روش EGARCH (1،1) در چهار نوع اطلاعات جمع آوری شده از 1 ژانویه 2000 تا 31 دسامبر 2015 مورد استفاده قرار گرفته است. رویدادهای تروریستی، نوسانات بازگشتنوسانات ارزبا بازسازی سیستم سیاسی دموکراتیک در پاکستان در این مطالعه در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که دولت سیاسی دموکراتیک، نوساناتبازار سهام پاکستانرا کاهش می دهد، در حالی که تروریسم آن را افزایش می دهد. حملات تروریستی به دسته های مختلف طبقه بندی می شوند. تجزیه و تحلیل روز رویداد نشان می دهد که بازار سهام پاکستانبه اندازه کافی کارآمد است تا تاثیرات حملات تروریستی را در یک روز جذب کند. نگهداری سبد سهام و انجام فعالیت های آربیتراژی توسط سرمایه گذاران، ریسک های ناشی از نوسانات ارزرا متنوع سازی می کنند در نتیجه هیچ تاثیر قابل توجهی بر نوساناتبازار سهام پاکستانندارند.
    کلیدواژگان: رویدادهای تروریستی، تروریسم خارجی، تروریسم داخلی، نوسانات بازار سهام، EGARCH
  • فاطمه عزیزی ، فاطمه شکاری صفحات 547-572
    موفقیت توسعه گردشگری در هر مقصد به شدت به حمایت جامعه میزبان وابسته است. بر اساس ادبیات، حس مکان و سرمایه اجتماعی اثرات مهمی بر نگرش و رفتار ساکنین در مقابل توسعه به جا می‏گذارند. با این حال، در حوزه گردشگری و بویژه در این ایران، توجه اندکی به این موضوع شده‏است. بنابراین، هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین حس مکان، سرمایه اجتماعی و حمایت ساکنین از توسعه گردشگری بوده‏است. جامعه آماری این تحقیق، ساکنین شهر تاریخی شیراز بوده‏اند. برای دستیابی به هدف تحقیق، روش پیمایش با استفاده از پرسشنامه ساختاریافته به کار گرفته شد. داده‏ها با استفاده از رویکرد دو مرحله‏ای مدل‏سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج تحلیل 386 پرسشنامه بیان‏گر وجود رابطه معنادار مثبت بین حس مکان و سرمایه اجتماعی و حس مکان و حمایت از گردشگری بود. با این حال، نقش میانجی‏ سرمایه اجتماعی در رابطه بین حس مکان و حمایت از گردشگری تایید نشد. بر اساس یافته‏های پژوهش، به منظور جلب حمایت ساکنین از توسعه گردشگری، برنامه‏ریزان شهری باید راهکارهایی برای بهبود و حفظ حس مکان شهروندان به کار بگیرند. بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر حمایت از گردشگری نیازمند انجام مطالعات بیش‏تری است.
    کلیدواژگان: حس مکان، سرمایه اجتماعی، حمایت از گردشگری، مدل‏سازی معادلات ساختاری، شیراز
  • زهرا عبدالله زاده، سید محمدباقر جعفری * صفحات 573-600

    بازی پردازی آموزشی و آموزش بازی وار، رویکرد جدیدی است که باعث تحول گسترده ای در حوزه آموزش شده و امید اثر بخشی یادگیری را افزایش داده است. کاربران بازی های رایانه ای در واقع بازیگرانی هستند که بر اساس ویژگی هایشان به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند. از طرف دیگر این بازیگران دارای سبک های یادگیری متفاوتی هستند. برای رسیدن به کارایی حداکثری در طراحی یادگیری بازی وار، می توان ارتباط بین نوع بازیگری فرد و سبک یادگیری او را تعیین و سپس از این ارتباط در طراحی مکانیک های بازی پردازی (گیمیفیکیشن) در حوزه آموزش استفاده کرد. در این پژوهش، ارتباط میان نوع بازیگر بر اساس مدل هگزاد اسکیل و ابعاد مدل سبک یادگیری فلدر و سیلورمن بررسی شده است. به این منظور داده های تحقیق از 121 نفر از دانشجویان دانشگاه های استان قم جمع آوری شد. پس از تحلیل نتایج با استفاده از جدول توافقی و آزمون کای اسکوئر پیرسون، پنج فرضیه از ده فرض توسعه داده شده تایید گشت و ارتباط میان برخی ابعاد سبک یادگیری و نوع بازیگر مورد پذیرش قرار گرفت که می تواند راهنمای طراحی اثربخش تر مکانیک های بازی پردازی باشد.

    کلیدواژگان: سبک یادگیری فلدر و سیلورمن، نوع بازیگر هگزاد اسکیل، بازی پردازی، آموزش بازی وار
  • حسین خنیفر ، محمدحسین رحمتی ، علی لاهوتیان ، محمدرضا حدادی صفحات 601-628
    در جوامع امروزی کارآفرینی تاثیر انکار ناپذیری در توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فناوری کشور ها دارد. در این میان صنایع غذایی ایران که متضمن بسیاری از ویژگی های خاص از جمله بازار مصرف وسیع داخلی و منطقه ای است مدنظر پژوهشگران در این تحقیق قرار گرفت. هدف این تحقیق، بررسی و شناسایی متغیرها و تبیین عوامل اثرگذار بر فرایند کارآفرینی فردی در صنایع غذائی ایران است. در فاز اول پژوهش پس از مطالعات میدانی وسیع نسبت به مصاحبه با خبرگان اقدام گردیده است. پس از آن، در فاز دوم تحقیق، برای اولین بار در این حوزه پرسشنامه ای مبتنی بر روش دیمتل خاکستری در اختیار خبرگان قرار گرفته است تا اولویت بندی و روابط بین عوامل مشخص گردد. برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه مقایسات زوجی مورد استفاده قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان می دهد که از میان شش دسته عوامل فردی، شخصیتی، شغلی، محیط صنعت غذا، نهادی و محیطی، عوامل محیطی تاثیرگذارترین عامل است و عوامل فردی تاثیرپذیرترین و در عین حال مهم ترین عامل در میان عوامل موثر بر فرآیند کارآفرینی در صنایع غذائی ایران است.
    کلیدواژگان: فرایند کارآفرینی، اعداد خاکستری، تکنیک دیمتل، صنایع غذائی
|
  • Pritpal Singh Bhullar , Dyal Bhatnagar, Pradeep Gupta Pages 425-436
    The present study examines the impact of capital employed in buyback of shares on firm value for 180 firms listed in the Bombay Stock Exchange of India. The issue of buyback of shares in the period from 2006 to 2016 was examined. The firm value is measured by a proxy, enterprise value, as a substitute of share price. The results suggest that the firm value differs from pre and post buyback of shares. The findings of this study further imply that the proportion of paid-up equity capital employed by companies for buyback of shares does not have any significant effect on firm value.
    Keywords: Buyback of shares, enterprise value, firm value, capital employed
  • Yaser Nemati , Ali Mohaghar, Mohammad Hossein Alavidoost, Hossein Babazadeh Pages 437-462
    Telecommunications is the todays’ leading industry. Value Added Services (VAS) is considered as one of the most money making segments of Telecom services. The purpose of this paper is to allocate promotional marketing strategies to customer segments. Therefore, a four-phase practical framework is developed to prioritize marketing strategies based on Customer Lifetime Value (CLV). The first phase focuses on information gathering. Consequently, the CLV of each customer is calculated. Then, the customers are clustered into separated segments based on their CLV scores, using Fuzzy C-Mean. Finally, the appropriate marketing strategy is prioritized for each segment, using Fuzzy TOPSIS technique.
    Keywords: : Customer Lifetime Value (CLV), customer segmentation, Customer Relationship Management (CRM), fuzzy c-mean, Fuzzy TOPSIS (F-TOPSIS)
  • Zahra Shekarchizadeh, Bahram Ranjbarian, Vahid Ghasemi Pages 463-486

    The present study seeks to examine the factors affecting information search of heads of households in purchasing an outbound package tour. A sample of 60 academics and non-academics in the field of tourism was chosen. Sampling methods were judgmental and snowball sampling. In order to gather data, we used a semi-structured interview. Thematic analysis was applied for data analysis, and the collected data were codified and analyzed under four main categories. The findings showed that personality traits of heads of households, their preference for sole decision-making over collective decision-making, their motivation for providing family satisfaction, their motivation for taking better advantage of opportunities and their familiarity with the travel destination were among influencing personal factors. Familial demographic factors, social class, and family’s familiarity with the travel destination were among influencing familial factors. Situational factors included social factors, travel importance and time constraints; and travel agents factor encompassed their reliability.

    Keywords: External information search, familial information search, family, internal information search, overseas tourism
  • Leila Namdarian, Ali Naimi, Sadigh Pages 487-518
    Nowadays, the changes in the dominant economic models, the emergence of knowledge-based economy and the lack of research budgets have caused the academic and research centers to pay attention to the commercialization of research findings. Although, there exist some studies pertaining to this topic, most of them have dealt with natural sciences rather than humanities and soft technology. To bridge this gap, the current study tries to identify and overcome the barriers to commercialization of research findings in humanities using a contextual theory and an interpretive approach. The study uses qualitative methods in three steps. In the first step, previous studies related to this topic are scrutinized and several barriers to research commercialization are extracted. Then, in the second step, Delphi method is utilized to examine the extent of the influence of each barrier and identify more items. Finally, grounded theory is used to present a conceptual framework for the barriers to research commercialization in humanities. According to the findings, the most important barriers are related to policymaking, legal rights, resources, infrastructure, intrinsic value of humanities, technological nature of humanities, and behavior of the actors.
    Keywords: Commercialization, barriers, humanities, Delphi method, grounded theory
  • Muhammad Ehsan Javaid , Shahzad Kousar Pages 519-546
    Terrorism, political system instability and currency rate fluctuations are the three most evident issues of 21st century. In this study, comparative analysis is performed to check the impact of all these issues on PSX Volatility. EGARCH (1,1) approach is used on four different kinds of data collected from 1st January 2000 to 31st December 2015. Terrorist events, FX return fluctuations with restoration of democratic political system in Pakistan are considered in this study. Results confirm that democratic political government reduces PSX volatility while terrorism increases it. Terrorist attacks are categorized into various categories. Event day analysis confirms that Pakistan stock market (PSX) is efficient enough to absorb the effects of terrorist attack within a day. Holding portfolios and performing arbitrage activities by the investors diversify the risks due to foreign exchange (FX) fluctuations which show no significant impact on PSX volatility.
    Keywords: Terrorist events, foreign terrorism, domestic terrorism, stock market volatility, EGARCH
  • Fatemeh Azizi , Fatemeh shekari Pages 547-572
    The success of tourism development heavily depends on residents’ support. Broader literature suggests sense of place and social capital are important precedents of residents’ attitudes and behavior. However, limited attention has been paid to this topic in tourism, especially in Iran. Therefore, the aim of this research is to examine the relationship between sense of place, social capital and residents’ attitudes toward tourism support. Data were collected from residents in the historic city of Shiraz, one of the main tourist destinations in Iran. A survey method based on a structured questionnaire was applied. Data analysis was conducted using a Structural Equation Modelling two-step approach. Results from 386 questionnaires indicated a positive significant relationship between sense of place and social capital, and sense of place and tourism support. However, social capital did not mediate the relationship between sense of place and tourism support. The research findings suggest that it is important for urban planners to take measures to maintain and improve the residents’ place sense in order to gain their support for tourism. Further study is required to investigate the effect of social capital on residents’ attitude towards support for tourism development.
    Keywords: Sense of place, Social Capital, support for tourism, Structural Equation Modeling, Shiraz
  • Zahra Abdollahzade, Seyed Mohammadbagher Jafari Pages 573-600

    An educational gamification is a new approach that has developed hopes to increase the effectiveness of learning. Computer game users are actually players that are categorized according to their personalities and have different learning styles. To achieve maximum performance in designing gamified learning, one can determine the relationship between player types and their learning styles, and then use this relationship to design better gamification in the field of education. In this research, the relationship between types of players based on Hexad scale model and the dimensions of Felder-Silverman Learning Style Model (FSLSM) have been investigated. To this end, the research data were collected from 121 university students. After analyzing the results of the crosstab and Pearson’s Chi-square test, five hypotheses were approved from ten developed hypotheses, which could be used to guide the more effective design of gamification elements.

    Keywords: Felder, Silverman learning styles, Hexad scale player types, gamification, gamified education
  • Hossein Khanifar , Mohammad Hossein Rahmati, Ali Lahoutian, Mohammad Reza Haddadi Pages 601-628
    In today’s societies, entrepreneurship has undeniable effects on economic, social, and technological development of countries. In this regard, the Iranian food industry, which includes many specific features, including the vast domestic and regional consumption market, was considered by the researchers in this study. The purpose of this research is to investigate and identify variables and to explain the effective factors on the individual entrepreneurship process in Iran’s food industry. In the first phase of the study, the survey team carried out semi-structured interviews with 13 experts in the domain of food industries. In the second phase of the study, a questionnaire based on the Grey DEMATEL method is available to experts for determining priorities and interrelationships between the factors. Based on the research data, paired comparison analysis questionnaire has been used. The findings of the research show that among the six categories – individual, personality, occupation, food industry environment, institutional, and environmental factors – the environmental ones were the most influential factors. Also, the individual ones were the most influenced factors and at the same time the most important factor among the ones influencing the process of entrepreneurship in Iran’s food industries.
    Keywords: Entrepreneurship process, Grey number, DEMATEL method, Food industries