فهرست مطالب

پژوهش نامه مدیریت تحول
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 9، بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • دکترعباسعلی حاجی کریمی، دکترمحمدرضا حمیدیزاده، طیبه منصوری* صفحه 1
    تحقیق حاضر به بررسی تاثیر عدالت ادراک شده (شامل عدالت توزیعی، رویه ای و تعاملی) بر کیفیت خدمات ادراک شده و تمایلات رفتاری مشتری (اعتماد، تبلیغات شفاهی و تمایل به بازگشت به شرکت) می پردازد. نمونه آماری تحقیق را 120 نفر از مشتریان شرکت بیمه ایران در شهر شیراز، که دارای بیمه اتومبیل بوده و برای دریافت خسارت به شرکت مراجعه کرده اند تشکیل می دهد. به منظور آزمون مدل مفهومی تحقیق از رویکرد همبستگی و تحلیل رگرسیون خطی(به وسیله نرم افزار SPSS) استفاده کرده ایم. نتایج نشان می دهند که عدالت رویه ای و عدالت توزیعی بر کیفیت خدمات ادراک شده تاثیرگذارند. از آنجا که عدالت توزیعی و عدالت رویه ای بر اعتماد، تبلیغات شفاهی و تمایل به بازگشت، از طریق کیفیت ادراک شده تاثیرات برجسته ای می گذارند، کیفیت ادراک شده به عنوان یک متغیر میانجی مهم شناسایی شد. تاثیر عدالت رویه ای بر کیفیت ادراک شده مشتری، قوی تر از تاثیر عدالت توزیعی است. علاوه بر این، نقش میانجی گری اعتماد بین کیفیت خدمات ادراک شده و تبلیغات شفاهی/تمایل به بازگشت، قابل توجه است.
    کلیدواژگان: عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، عدالت تعاملی، کیفیت خدمات ادراک شده، تمایلات رفتاری
  • دکترناصر شیربگی*، دکترخلیل غلامی، دکترفخرالدین معروفی، سمیه نوری صفحه 28
    هدف پژوهش حاضر بررسی نگرش کارکنان نسبت به «پدیده سوء رفتار سازمانی» در میان کارکنان دانشگاه کردستان می باشد. این پژوهش شامل دو بخش کیفی و کمی است. در بخش کیفی از روش مصاحبه نیمه سازمان یافته به منظور بررسی نگرش کارکنان در مورد پدیده سوء رفتار سازمانی استفاده شده و در بخش کمی با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته، شاخص های سوء رفتارهای سازمان محور و کارمندمحور مورد مطالعه قرارگرفته است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان دانشگاه کردستان در سال 1390 بود که تعداد آن ها 202 نفر می باشد. نتایج مصاحبه ها نشان داد مصادیقی همچون: معطل نگه داشتن ارباب رجوع و استفاده از امکانات سازمان برای انجام کار شخصی از جمله سوء رفتارهای سازمانی قلمداد شده است. نتایج تحلیل کمی داده ها از طریق آزمون های تی مستقل، تحلیل واریانس یک راهه و فریدمن نشان داد که رفتار هایی مانند وجود بی انضباطی مالی و اداری، معطلی ارباب رجوع و توجیه عملکرد دارای بیشترین رتبه اهمیت نسبت به مصادیق دیگر بودند. همچنین، میانگین نظرات کارکنان مرد از میانگین نظرات کارکنان زن در متغیرهای سوء رفتار سازمان محور، سوء رفتار کارمندمحور، بیشتر بود که نشان دهنده آن بود که مردان بیشتر از زنان معتقدند این شاخص ها در سازمان وجود دارد و آنها را با اهمیت دانستند. نتایج، همچنین گویای آن بود که نوع نگرش کارکنان به پدیده سوء رفتار با توجه به مدرک تحصیلی دارای تفاوت معناداری است.
    کلیدواژگان: سوء رفتار سازمانی، انحرافات رفتاری، رفتارهای ضد تولید
  • دکترحسین رحمان سرشت، سیما ساغروانی* صفحه 52
    تحقیق حاضر، به بررسی نقش پیش بینی کنندگی هویت سازمانی و گرایش ارزشی نسبت به کار، بر تعهد عاطفی کارکنان، می پردازد. با توجه به آنکه دو مفهوم هویت سازمانی و گرایش ارزشی به کار، به عنوان سازه های موثر بر نگرش های سازمانی، مورد توجه واقع شده، در این پژوهش، تاثیر این دو مفهوم بر تعهد عاطفی به عنوان یک نگرش سازمانی، مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور، نمونه ای 115 نفری از 450 نفر از کارکنان یکی از سازمان های دولتی، اتخاذ و در ادامه پرسشنامه هایی که اعتبار و روایی آنها احراز شده بود، توسط این آزمودنی ها تکمیل شده است. به دنبال آن، الگوی ارتباطی میان سازه های ذکر شده، از طریق معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل، مورد آزمون قرار گرفه است. یافته ها نشان می دهد الگوی پیشنهادی، از برازش خوبی، برخوردار است (080/0 = RSME). از میان دو مسیر، در الگوی پیشنهادی، مقدار یکی از آنها معنا دار به دست آمده و بدین ترتیب، یکی از فرضیات تحقیق، مبنی بر تاثیر مثبت هویت سازمانی بر تعهد عاطفی(47/0 =)، تایید و فرضیه دیگر، با عنوان تاثیر مثبت گرایش ارزشی به کار بر تعهد عاطفی (53/0 =)، رد شده است. یافته های به دست آمده به سیاسست گذاران سازمان و محققان، متذکر می شود که با بررسی عوامل موثر بر هویت سازمانی و تقویت آن، زمینه هر چه بیشتر تعهد کارکنان را به عنوان مزیت رقابتی فراهم آورند.
    کلیدواژگان: هویت سازمانی، تعهد سازمانی، تعهد عاطفی، گرایش ارزشی به کار
  • اعظم فتحی*، دکترمحمدرضا آهنچیان، دکترحسین کارشکی صفحه 68
    مدیریت عبور از مانع، نوعی خلاقیت بنیادی است که متاثر از رهبری تحولی، بر تغییر و تحول تکیه دارد. در مدیریت عبور از مانع به جای تغییرات تدریجی، تغییراتی از نوع جهشی روی می دهد و همین ویژگی، عامل اصلی تحولات سریع و بنیادی در محیط کسب و کار است. این تحقیق به منظور بررسی رابطه مدیریت عبور از مانع با اثربخشی سازمانی مدیران انجام شد. در تحقیق حاضر که به روش توصیفی انجام گرفت، جامعه آماری تحقیق از میان مدیران آموزشی به روش سرشماری انتخاب شد. برای اندازه گیری متغیرها از دو پرسشنامه مدیریت عبور از مانع و سلامت سازمانی استفاده شد. مهم ترین یافته های تحقیق نشان داد که: اثربخشی سازمانی بر اساس مدیریت عبور از مانع قابل پیش بینی است و بین میزان اثربخشی سازمانی و رفتار مدیران بر اساس مدیریت عبور از مانع، رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. از میان ویژگی های مدیریت عبور از مانع، دو ویژگی مهارت های جدید و ارزش افزوده با اثربخشی سازمانی مدیران رابطه مستقیم و معنی داری دارند، اما دو ویژگی شیوه های توانمند و تنوع نمی توانند در اثربخشی سازمانی مدیران سهیم باشند. نتایج به دست آمده نشان می دهد به کارگیری مدیریت عبور از مانع به سازمان ها کمک می کند تا درمواجه با هر مسئله نوپدید در موارد بحرانی، بهترین منابع خود را به کار گیرند و با توجه به فرآیند ارزش آفرینی باعث تکامل کارکنان از طریق یادگیری از تجارب گذشته به منظور کسب ارزش های جدید شوند.
    کلیدواژگان: مدیریت عبور از مانع، اثربخشی سازمانی، خلاقیت بنیادی
  • دکتراحمد توکلی، دکترمحمد لگزیان، علی داودنیا، علی علیزاده زوارم* صفحه 89
    هدف این مقاله، بررسی رابطه بین مولفه های کیفیت زندگی کاری و رضایت شغلی است. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل مدیران، معاونان و کارشناسان شرکت گاز استان خراسان رضوی می باشد. برای جمع آوری اطلاعات از حجم نمونه 146 نفر، از پرسشنامه استاندارد شده رضایت شغلی و مولفه های کیفیت زندگی کاری استفاده شده است. به منظور بررسی معناداری فرضیه های مطرح شده در تحقیق از آزمون های همبستگی اسپیرمن و پیرسون بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد سطح کیفیت زندگی کاری و رضایت شغلی کارکنان در حد متوسط بوده و رابطه مثبت و معناداری نیز بین این دو متغیر وجود دارد. از طرفی یافته ها حاکی از آن است که بین هر یک از مولفه های کیفیت زندگی کاری از دیدگاه والتون شامل پرداخت منصفانه و کافی به کارکنان، محیط کار ایمن و بهداشتی، تامین فرصت رشد و امنیت مداوم، قانون گرایی، وابستگی اجتماعی، فضای کلی زندگی کاری، یکپارچگی و انسجام اجتماعی و توسعه قابلیت های انسانی کارکنان با رضایت شغلی، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، کیفیت زندگی کاری، مولفه های کیفیت زندگی کاری از دیدگاه والتون
  • مهران مهدی زاده*، ناهید درستکار احمدی، دکترمحمدرحیم رمضانیان صفحه 104
    از وظایف مدیران سازمان هاست که با اتخاذ راهبردهایی زمینه تغییر و تحولات مثبت در نگرش، احساسات و عملکرد کارکنان فراهم آورند؛ در غیر این صورت برخی مشاغل به دلیل نداشتن آزادی عمل و تنوع در وظایف منجر به تغییر نگرش کارکنان نسبت به شغل و سازمان در جهت منفی، آسیب های روحی-روانی و در نهایت کاهش عملکرد شغلی می گردند. از اهداف این پژوهش، شناسایی علل ریشه ای این مشکلات و تبیین مزایای راهبرد تصمیم گیری مشارکتی بوده و در این راستا مدلی مفهومی که نشانگر رابطه میان راهبرد تصمیم مشارکتی با سایر متغیرهاست، ارائه شده است. برای پژوهش حاضر، علاوه بر مطالعات کتابخانه ای، پرسشنامه ای تدوین و در کلیه شعب بانک مسکن شهرستان رشت توزیع و پس از تکمیل عودت داده شده است (151 نفر). روایی آن با روش اعتبار محتوا و عاملی و پایایی آن با آلفا کرونباخ 7/88%، مورد تایید قرار گرفته است. سپس، فرضیات پژوهش با استفاده از نرم افزارهای آماری تحلیل گردیده و یافته ها حاکی از آن است که مشارکت در تصمیم گیری به واسطه نگرش و عواطف، عملکرد کارکنان را بهبود می بخشد؛ بنابراین 4 فرضیه تایید و یک فرضیه رد شده و مدلی که به وسیله معادلات ساختاری برای پژوهش طراحی گردیده، براساس شاخص های برازش مدل، که همگی مقادیر بالای 90 درصد را کسب کرده اند، مورد قبول واقع شده است.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری مشارکتی، نگرش کارکنان، عواطف و احساسات، عملکرد شغلی
  • دکترمحسن مرادی، احمدرضا کریمی مزیدی*، مجتبی گلستانی نیا صفحه 134
    در عصر حاضر که عصر اقتصاد خدمات لقب گرفته، موفقیت سازمان ها در گرو ارائه خدماتی باکیفیت است. ازاین رو سازمان ها برای بقا در اندیشه به کارگیری ابزارهایی همچون مدیریت دانش به سر می برند. فعالیت های انسانی، مانند تسهیم دانش میان اعضای سازمان، پایه و اساس فرآیند مدیریت دانش در سازمان هاست. تحقیقات اخیر نشان داده است قرارداد روان شناختی و سرمایه اجتماعی رابطه ای، تمایل افراد را برای تسهیم دانش و خلق دانش جدید در سازمان ها برمی انگیزند. باتوجه به اهمیت اعتماد متقابل و همکاری که دو مولفه سرمایه اجتماعی رابطه ای می باشند، در این مقاله نقش میانجی گری آنها در رابطه بین قرارداد روان شناختی رابطه ای و تسهیم دانش میان کارکنان دانشگاه فردوسی مشهد بررسی شده است. داده های مورد نیاز ازطریق پرسش نامه های مورداستفاده در مطالعات پیشین با تایید مجدد روایی و پایایی و به روش نمونه گیری تصادفی جمع آوری شده و 210 پرسش نامه واجد شرایط مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و از حیث روش، پیمایشی- تحلیلی بوده و مبتنی بر الگوی مدل یابی معادله ساختاری است. یافته های این پژوهش، نشان دهنده میانجی گری کامل متغیر همکاری در رابطه بین قرارداد روان شناختی رابطه ای و تسهیم دانش بود، درحالی که میانجی گری متغیر اعتماد متقابل در رابطه بین این دو مورد تایید قرار نگرفت.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، سرمایه اجتماعی رابطه ای، قرارداد روان شناختی رابطه ای، مدل یابی معادله ساختاری، دانشگاه فردوسی مشهد
  • دکترمحمدرضا شجاعی، سمیه قجاوند* صفحه 156
    همکاری میان سازمانی، به عنوان یکی از مفاهیم نوین در مدیریت زنجیره تامین، مورد توجه بسیاری از محققین و پژوهشگران واقع شده است؛ ازاین رو در پژوهش حاضر، ارتباط دو دسته عوامل درون سازمانی که دربرگیرنده متغیرهایی همچون استراتژی و فناوری سازمان هستند و عوامل میان سازمانی که اعتماد میان طرفین و منابع ورودی مشترک را شامل می شوند با سطح همکاری میان سازمانی در زنجیره تامین ایران خودرو مورد آزمون قرار گرفته است. در این تحقیق از دو نرم افزارspss و لیزرل برای تحلیل داده ها و آزمون متغیرهای تحقیق استفاده شده و در نهایت مدل معادلات ساختاری از متغیرهای تحقیق طراحی گردیده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد به استثنای فناوری، میان سایر عوامل با همکاری میان سازمانی، ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، همکاری میان سازمانی، مدل معادلات ساختاری
  • دکترمحمد محمودی میمند، علی اصغر شیره پزآرانی*، میثم نوابی، دکترعباس کاظمی بیدگلی صفحه 172
    اعتماد از عناصر مهم روابط انسانی و زمینه ساز همکاری میان اعضای سازمان است. اعتماد می تواند در حد خاص گرایانه بین شخصی یا درون گروهی باشد و درحد عام گرایانه، تعمیم یافته و مرتبط به کل سازمان باشد. اعتماد خاص گرایانه – عام گرایانه به عنوان یک فرایند تعاملی پیچیده تحت تاثیر عوامل و متغیرهای گوناگون فردی و اجتماعی است که ویژگی های شخصیتی (نظام تمایلات)، روابط اجتماعی و پایگاه اجتماعی - اقتصادی از مهم ترین این عوامل به شمار می آیند. تحقیق حاضر به تبیین اعتماد عام گرایانه و بررسی عوامل موثر برآن در سازمان های دولتی و عمومی کاشان می پردازد. نتایج این تحقیق که حاصل جمع آوری اطلاعات از یک نمونه 363 نفری است، نشان می دهد در جامعه مورد بررسی بین اعتمادعام گرایانه با رضایت شغلی، احساس امنیت، خوش بینی، مشارکت، اعتماد به مدیریت و بده بستان ارتباط معنادار وجود دارد، ولی رابطه معناداری بین متغیرهای دسترسی به اطلاعات، گروه های مرجع وجایگاه سازمانی با اعتماد عام گرایانه مشاهده نمی شود. به طورکلی رابطه معناداری بین روابط اجتماعی کارکنان و اعتماد عام گرایانه وجود دارد.
    کلیدواژگان: اعتماد، اعتماد خاص گرایانه، اعتماد عام گرایانه
|
  • Abbas Ali Hajikarimi, Mohammad Reza Hamidizade, Tayebe Mansoori Page 1
    Current research examines the impact of perceived justice (including distributivejustice, procedural justice and interactional justice) on perceived service quality andcustomer behavioral intentions (including word of mouth, trust and revisitintention).Statistical sample comprises 120 customers of Iran Insurance Company in Shirazholding automobile insurance and have record of visiting the company to receivecompensation. We have used correlation coefficient and linear regression analysis (bymeans of SPSS) to evaluate results of conceptual model. The results indicate thatprocedural justice and distributive justice can affect perceived quality. Since distributivejustice and procedural justice have significant effects on trust, word of mouth (WOM), andrevisit intention through perceived quality, perceived quality was found to be an important mediating variable. The effect of procedural justice on customer perceived quality wasstronger than that of distributive justice. In addition, the mediate role of trust between perceived service quality and WOM/revisit intention is substantial.
    Keywords: Distributive justice, Procedural justice, Interactional justice, Perceived service quality, Revisit intentions
  • Naser Shirbagi, Khalil Gholami, Fakhredin Maroofi, Somayeh Nouri Page 28
    This study examines employee's attitudes toward the phenomenon of the organizational misbehavior among personnel in the University of Kurdistan. The study consists of two parts: qualitative and quantitative research. In the qualitative phase, semiorganized interviews were used to examine attitudes of the staff about organizational misbehavior. In the quantitative phase, a researcher-made questionnaire was used to examine the indexes of organizational-oriented and staff-oriented misbehavior. The research population included all 202 staff of Kurdistan University. The results of the interviews showed that the employees identified behaviors such as keeping the customers waiting for a long time and abusing the facilities of the organization for private and personal use as cases of organizational misbehavior. Quantitative analysis administered by statistical techniques such as; t-test, ANOVA, and Friedman tests showed that behaviors such as administrative and financial lack of discipline, keeping the customers waiting and justifying their activities had higher rates than other instances. Also the average of male employees’ opinions regarding organizational misbehavior was higher than the average of the opinions of female employees, which showed that male employees convict more such attitudes than female staff. The results showed that there was a significant correlation between the attitudes of employees and their educational backgrounds/degrees towards the phenomenon of the misbehavior.
    Keywords: Organizational misbehavior, Deviation, Anti, production behavior
  • Hossein Rhmanseresht, Sima Saghravani Page 52
    This study aims to investigate the role of organizational identity and calling orientation in predicting the affective commitment. Since, the effect of both organizational identity and calling orientation on organizational attitudes have been examined in other research works, the present study comes to study the impact of these construct on affective commitment as an organizational approach. For this purpose, a sample of 115 from 450 employees in a public organization was subject to distribute the questionnaire reaffirming the validity and reliability. Based on the research data, the proposed conceptual model was evaluated by conducting structural equation modeling using Lisrel v.8.8. Research results suggested a good fit to data for modified model (RMSEA=0.08) and provided empirical evidence for one of the two hypothesized paths. The results of a more detailed is that the positive impact of organizational identity on affective commitment was statistically significant (γ=0.47) but, the other hypothesis which considers a positive impact for calling orientation on affective commitment was not verified (γ=0.53). These findings recommend that the organization's policy-makers need to facilitate the employee's commitment as a competitive advantage by considering and strengthening the factors affecting organizational identity.
    Keywords: Organizational identity, Organizational commitment, Affective commitment, Calling orientation
  • Azam Fathi, Mohammad Reza Ahanchian, Hossein Kareshki Page 68
    Breakthrough Management (BM) is a kind of an essential organizational creativity emphasized on change and transformation with relying on the theory of transformational leadership. Rather than being step by step process, changes in BM seems like a move ahead rapidly. This quality is expected to cause an essential and rapid transformation in business settings. The existing research aimed to investigate the relationship between BM and effective organization. The sample of the study which conducted by a descriptive research method, was conducted among educational managers by surveying the whole population. To measure the variables two questionnaires were applied, one for BM and the other for sustainable effective organization. The results showed that organizational effectiveness can be predicted by BM and there is a direct and meaningful relationship between the degree of organizational effectiveness and manager's attitude in terms of BM. Moreover, two of four of MB indicators had a direct and meaningful correlation with organizational effectiveness. According to the findings, applying Breakthrough Management (BM) can help organizations to make optimum use of their resources when they encounter with any unpredicted problems and also help personnel to achieve new values considering their past experiences in order to improve organizational effectiveness.
    Keywords: Breakthrough management, Organizational effectiveness, Fundamental creativity
  • Ahmad Tavakoli, Mohammad Lagzian, Ali Davoudnia, Ali Alizadeh Zoeram Page 89
    The purpose of this paper is to investigate the relationship between the Walton’s quality of work life (QWL) factors and job satisfaction (JS). The statistical population consisted of top and middle managers and experts of Gas Company of Razavi Khorasan province. A sample of 146 was selected based on proportional sampling method. A standard questionnaire as well as Walton’s WLQ factors for job satisfaction was used to collect research data. In order to test research hypothesis, Spearman and Pearson correlation statistics were utilized. The results indicated a medium figure for WLQ and JS and significant relationship between these constructs. It was further noticed that there is a positive relationship between individual components of WLQ indicating fair compensation, safe and healthy work, environment opportunity for continued growth and security, constitutionalism, social relevance of work life, total life space, social integration, capacity for human development, and job satisfaction.
    Keywords: Job satisfaction, Work life quality, Walton's components of WLQ
  • Mehran Mehdizade, Nahid Dorostkar Ahmadi, Mohammad Rahim Ramazanian Page 104
    Design and implement of a strategy to improve employee's attitude, emotions and performance is an important task of managers. Because of the lack of enough latitude and diversity in certain jobs, it causes mental fatigue, stress, dissatisfaction, low level of organizational commitment, emotional harms; lose self-confidence and ultimately reduction in job performance. This study is designed to identify the root causes of the above and to suggest participative decision making as a resolving strategy to cope with resulting problems. Thus, we developed and tested a conceptual model of relationships among key variables of the participative decision making, employee' attitude, employee's emotions and job performance. To collect research data, a designed questionnaire was employed and distributed among 151 employees in 15 branches of Rasht Maskan bank. The questionnaire's validity was confirmed by content validity and factor analysis and reliability was confirmed by Cronbach's alpha (88.7%) using SPSS software. The structural equation model and research hypotheses were tested using AMOS software. The result showed a satisfactory overall fit of the model. Out of 5 hypotheses tested, only one was rejected, that is a good indication of sufficient validity of the model. Findings indicate that participation in decision making improves the job performance by mediating role of emotions and employee's attitude.
    Keywords: Participation decision, making (PDM), Employee's attitude, Emotions, Job performance
  • Mohsen Moradi, Ahmadreza Karimi Mazidi, Mojtaba Golestani Nia Page 134
    In era of service economy, organization's success depends significantly on providingquality services. Therefore, organizations are in the idea of employing tools such asknowledge management to survive. Human activities such as knowledge sharing amongorganizational members are the foundation of knowledge management in organizations.Recent studies have shown that the relational psychological contract and social capitalmotivate the individual's propensity to share and create the new knowledge inorganizations. This study investigates the mediating role of interpersonal trust andcollaboration as important components of relational social capital, in the relationshipbetween relational psychological contract and knowledge sharing amongst employees ofFerdowsi University of Mashhad. Data was gathered through questionnaires used inprevious studies reaffirming the validity and reliability and by conducting randomsampling. From collected questionnaires, 210 were confirmed to be valid for analysis.Research type was survey-analytical and based on structural equation modeling. Findingsillustrated full mediation of collaboration in the relationship between relationalpsychological contract and knowledge sharing, while the mediation of interpersonal trustwas not verified in this research.
    Keywords: Knowledge sharing, Relational social capital, Relational psychological contract, Structural equation modeling, Ferdowsi university of Mashhad
  • Mohammad Reza Shojaei, Somayeh Ghojavand Page 156
    Inter organizational collaboration has been considered as a novel concepts in supplychain management by many researchers. In this paper two groups of internal and externalfactors were examined in relationship with inter-organizational collaboration in IranKhodro supply chain. Internal factors consist of organizational strategy and technology andinter-organizational factors refers to trust and shared input resources. SPSS and lisrel softwares were used to analyze and examine research data. Finally structural equation modelwas designed for research variable. Results showed that except technology all other factorshave positive relationship with inter- Organizational collaboration.
    Keywords: Supply chain management, Inter, organizational collaboration, Structural Equation Modeling
  • Mohammad Mahmudi Meymand, Ali Asghar Shirepaz Arani, Meysam Nawwabi, Abbas Kazemi Bidgoli Page 172
    Trust is an important element in human relations and cooperation between members of the organization. Trust can be the interpersonal or inter-group, in special mode; or be generalized and related to the whole organization in general mode. Special-generalized trust as a complex interactive process is influenced by various personal and social factors and variables. Some of the most important factors include personality characteristics (system preferences), social relations and economic-social base. In the present study, generalized trust and its effective factors in public organizations in Kashan city are investigated. Results of this research in which data was collected from a sample of 363 respondents, shows that there is a significant relationship between the generalized trust in one hand, and job satisfaction, sense of security, optimism, participation, trust in management and population relationship in other hand. The result further revealed that, there is not a significant relationship between accessibility variables of information, reference groups and organizational base. In general, the relationship between social workers and the general trust does not appear to be a significant.
    Keywords: Trust, Particularized Trust, Generalized Trust