فهرست مطالب

پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل - سال شانزدهم شماره 4 (زمستان 1388)

فصلنامه پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل
سال شانزدهم شماره 4 (زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1389/07/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد امینی، منوچهر نمیرانیان، خسرو ثاقب طالبی، روجا امینی صفحه 1
    رویش درختان جنگلی تحت تاثیر عوامل درونی درخت، مؤلفه های محیطی و عامل زمان قرار می گیرد. در سال های مختلف حیات درخت، میزان رویش برحسب شدت نوسانات، دوام و نحوه تاثیر هر یک از عوامل یاد شده تفاوت نشان می دهد. بررسی حاضر با هدف تعیین میزان همسانی رویش قطری درختان راش در: سنین، دوره های حیاتی و طبقات قطری مختلف انجام شده است. به این منظور تعداد 30 اصله درخت راش در کلاسه های قطری مختلف در جنگل هفت خال ساری قطع شدند. در ارتفاع برابر سینه هر یک از درختان، یک دیسک به ضخامت 10 سانتی متر تهیه شد. بعد از اندازه گیری پهنای حلقه ها، رابطه سن با تغییرات رویش شعاعی به صورت مدل ریاضی درآمد. براساس نتایج اولیه، روند و مدل رویش هر درخت در دوره های حیاتی آن تغییر می کند. همچنین بازه های آماری و نیز مدل های رویش درختان واقع در هر کلاسه قطری، با یکدیگر تفاوت نشان می دهند. به منظور کم کردن تعداد معادله ها و نتیجه گیری، با استفاده از روش «مونه بندی»، درختان نمونه با 3 معیار: کلاسه های قطری، سن و میانگین رویش، به 10 گروه تقسیم شدند. برای هر گروه معادله ریاضی سن و رویش برازش داده شد. بعد از مقایسه میانگین ها، مقایسه واریانس ها و مقایسه توزیع ها، بازه های آمار توصیفی و مشخصه های رگرسیونی مدل رویش گروه ها با یکدیگر مقایسه شدند. مطابق نتایج، مدل های رویش قطری درختان راش یکسان نیست و در مطالعات باید در 10 گروه جداگانه مورد بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مدل ریاضی، رویش، راش، دیسک، ارتفاع برابر سینه
  • فریبا قنبری، شعبان شتایی، امیراحمد دهقانی، شمس الله ایوبی صفحه 25
    اثر متقابل بین منظر زمین و خصوصیات جنگل کاملا ثابت شده است. بنابراین فرض قابل قبولی است که فاکتورهای منظر زمین در یک منطقه جنگلی در ایجاد خصوصیات جنگل نقش تعیین کننده ای دارند. اگرچه پژوهش های گذشته روابط کاملا قطعی بین خصوصیات جنگل و عوامل محیطی را شناسایی کرده اند، اما تاکنون مدل مناسبی برای شرح این خصوصیات ارائه نشده است. استفاده از مدل های رقومی زمین و مشخصه های قابل استخراج از آن می تواند برای رسیدن به این هدف به ما کمک کند. این پژوهش سعی در بررسی امکان به کارگیری روش نوین شبکه عصبی مصنوعی (ANN) برای پیش بینی پراکنش مکانی تراکم (تعداد در هکتار) جنگل و تهیه نقشه پیوسته آن در سری یک جنگل آموزشی و پژوهشی شصت کلاته گرگان با استفاده از خصوصیات اولیه و ثانویه توپوگرافی دارد. خصوصیات اولیه و ثانویه توپوگرافی با استفاده از مدل رقومی زمین با دقت ارتفاعی 10 متر محاسبه گردید. نقشه موقعیت جغرافیایی قطعات نمونه که با استفاده از دستگاه GPS ثبت شده بود، در محیط GIS تهیه شد. سپس مشخصه های اولیه و ثانویه توپوگرافی زمین در محل این قطعات نمونه استخراج گردید. مشخصه تعداد در هکتار نیز در 252 قطعه نمونه دایره ای با ابعاد 10 آر از طریق شمارش تعداد درختان موجود در هر قطعه نمونه و محاسبه آن در هکتار، تعیین گردید. رابطه بین تعداد در هکتار جنگل و خصوصیات توپوگرافی با استفاده از دو شبکه عصبی مصنوعی RBF و MLP مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که شبکه تابع پایه شعاعیRBF نسبت به شبکه MLP دارای نتایج دقیق تری است. علاوه بر آن، آنالیز رگرسیون خطی برای مقایسه نتایج آن با مدل های ANNانجام گردید. نتایج نشان دهنده توانایی شبکه عصبی در پیش بینی تعداد در هکتار بود و نیز نشان داد که این تکنیک می تواند 65 درصد تغییرات تعداد در هکتار جنگل را با استفاده از خصوصیات توپوگرافی پیش بینی نماید.
    کلیدواژگان: خصوصیات توپوگرافی، تعداد در هکتار جنگل، مدل رقومی زمین، شبکه عصبی مصنوعی
  • باریس مجنونیان، مقداد جورغلامی، محمود زبیری، جهانگیر فقهی، جعفر فتحی صفحه 43
    قطع درخت یکی از مؤلفه های بسیار مهم سیستم بهره برداری است که شامل زیرمؤلفه های قطع و انداختن، سرشاخه زنی و بینه بری است. در جنگل های پهن برگ سرشاخه زنی به وسیله اره موتوری بسیار مهم و تاثیرگذار می باشد. برای ارزیابی زیرمؤلفه سرشاخه زنی این تحقیق در دو پارسل از بخش نمخانه جنگل آموزشی و پژوهشی خیرود انجام شد. اهداف این پژوهش عبارتند از مطالعه زمانی عملیات سرشاخه زنی درخت، برآورد و محاسبه نرخ تولید و هزینه اره موتوری، ارائه مدل رگرسیونی پیش بینی زمان سرشاخه زنی. معادله رگرسیون چندمتغیره زمان سرشاخه زنی یک درخت، به صورت تابعی از متغیر قطر است. در این پژوهش میزان تولید ساعتی سرشاخه زنی درخت به وسیله اره موتوری با در نظر گرفتن زمان های تاخیر و بدون آن، به ترتیب برابر 1/11 مترمکعب در ساعت (4 درخت در ساعت) و 8/14 مترمکعب در ساعت (5 درخت در ساعت) است. با افزایش قطر، میزان تولید بدون تاخیر سرشاخه زنی درخت به صورت رابطه توانی افزایش می یابد. هزینه واحد تولید سرشاخه زنی به وسیله اره موتوری (ریال بر مترمکعب) با احتساب زمان های تاخیر و بدون احتساب آن، برای سرشاخه زنی درخت به ترتیب برابر 14710 و 11020 ریال بر مترمکعب به دست آمد. متوسط زمان خالص یک سیکل کار سرشاخه زنی بدون تاخیر برابر است با 37/12 دقیقه و متوسط زمان یک سیکل کار سرشاخه زنی با زمان تاخیر برابر با 51/16 دقیقه است و با کاهش تاخیرهای شخصی می توان بازده کار را افزایش داد.
    کلیدواژگان: سرشاخه زنی، مطالعه زمانی، مدل رگرسیونی، تولید، هزینه
  • اکبر قاسمی، حشمت الله حیدری صفحه 59
    ارتباط و اثرات متقابل بین خاک و ویژگی های رویشی یک منطقه اقلیمی به قدری به هم وابسته است که نمی توان یکی را بدون دیگری مطالعه نمود. این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات پخش سیلاب بر خصوصیات خاک و ویژگی های رویشی گونه های درختی: کنار ایرانی (Ziziphus spina Christi)، کهور پاکستانی (Prosopis juliflora) و کرت (Acacia arabica Wild var. nilotica)، در جنگل های دست کاشت آمیخته به اجرا درآمد. سه قطعه معرف وضعیت منطقه (300 هکتار از شبکه های پخش سیلاب) با ورودی خشکه رود مستقل در ایستگاه تحقیقاتی پخش سیلاب تنگستان واقع در استان بوشهر انتخاب گردید. به منظور مطالعه اثرات پخش سیلاب در سطوح ارتفاعی، هر قطعه به دو سطح ارتفاعی بالادست و پایین دست تقسیم گردید. سپس در هر قطعه 6 پروفیل (جمعا 18 پروفیل) احداث و برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک اندازه گیری شد. جهت بررسی تغییرات توده درختی، سطح مقطع در هکتار و درصد تاج پوشش محاسبه گردید. شبکه آماربرداری به روش خوشه ایبا پلات های 1600 مترمربعی (40×40) بود و 4 پلات در اطراف هر پروفیل بررسی شد. اطلاعات حاصل از برداشت های صحرایی و آزمایشگاهی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقایسه خصوصیات خاک نشان داد که: درصد شن، درصد رس، درصد سیلت، اسیدیته، هدایت الکتریکی، ازت، فسفر و پتاسیم در بین قطعات اختلاف معنی داری دارند و قطعه 1 بهترین نتایج را داشته و وضعیت بهتری نسبت به دیگر قطعات دارد. نتایج نشان داد که پخش سیلاب اثرات متفاوتی در صفات مورد ارزیابی هر سه گونه داشته است. مقایسه سطوح پخش سیلاب حاکی از این بود که درصد تاج پوشش در سطوح ارتفاعی پایین دست وضعیت بهتری نسبت به بالادست دارد. متوسط سطح مقطع در هکتار گونه ها در قطعه 1 بیش از سایر قطعات به دست آمد.
    کلیدواژگان: خصوصیات خاک، ویژگی های رویشی، کنار، کهور، کرت، پخش سیلاب، تنگستان
  • علی قاسمیان، حسین رسالتی، لیلا صادقی صفحه 73
    در این پژوهش از خمیر مرکب زدایی شده کاغذهای باطله اداری تولیدی شرکت کاغذسازی لطیف به عنوان جایگزین بخشی از خمیر الیاف بلند وارداتی همراه با خمیرAPMP سپیدار تولیدی صنایع کاغذ مراغه استفاده شد. هر دو خمیر کاغذ APMP و الیاف بلند تا رسیدن به درجه روانی حدود CSF250 پالایش شده و سپس در ترکیب با خمیر مرکب زدایی شده با نسبت های صفر (نمونه شاهد)، 5، 10، 15، 20 و 25 درصد کاغذ دست ساز تهیه گردید. نمونه شاهد حاوی 30 درصد خمیر الیاف بلند و 70 درصد خمیر APMP سپیدار بوده است. ویژگی های مکانیکی و نوری کاغذهای ساخته شده شامل مقاومت به کشش، مقاومت به پاره شدن، مقاومت به ترکیدن، درجه روشنی و ماتی براساس استانداردهای مربوط به تاپی اندازه گیری شدند. نتایج اندازه گیری ها توسط آزمون تجزیه واریانس مقایسه شده و برای تعیین بهترین تیمار آزمایشی از روش امتیازدهی براساس محاسبه معادله نرمال سازی استفاده شد. نتایج به دست آمده و محاسبه های انجام شده نشان داده است که می توان از مقدار 5 تا 15 درصد خمیر مرکب زدایی شده کاغذهای باطله اداری در ترکیب با 15 تا 25 درصد خمیر الیاف بلند وارداتی و 70 درصد خمیر APMP سپیدار استفاده نموده و کاغذی با خواص مکانیکی و نوری مطلوب به دست آورد.
    کلیدواژگان: خمیر مرکب زدایی شده، کاغذ باطله اداری، ویژگی های مکانیکی، ویژگی های نوری، خمیر مکانیکی پراکسید قلیائی
  • علی محمد اسعدی صفحه 85
    این پژوهش در جنگل دست کاشت محوطه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی شیروان انجام گرفت. این منطقه در ارتفاع 1050 متری از سطح دریا واقع شده، متوسط بارندگی و دمای سالانه آن به ترتیب 250 میلی متر و 2/13 درجه سانتی گراد می باشد. هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان هدررفت ربایشی، میان گذر و ساق آب بود که در گونه های گیاهی کاج (pinus nigra)، سرو (Cupressus sempervirens)، اقاقیا (Robinia pseudacacia) و چنار (platanus orientalis) در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد مقدار هدر رفت ربایشی، میان گذر و ساقآب در گونه کاج به ترتیب 77/34، 73/63 و 5/1 درصد و در گونه سرو 97/44، 4/53 و 63/1 درصد بوده است. همچنین مقدار هدر رفت ربایشی، میان گذر و ساقآب به ترتیب در گونه چنار 78/9، 42/89 و 8/0 درصد و در گونه اقاقیا 5/5، 97/93 و 53/0 درصد می باشد. هدر رفت ربایشی در گونه های کاج و سرو در سطح 5 درصد خطای آزمایش معنی دار شده در حالی که گونه های چنار و اقاقیا اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد نشان ندادند. همچنین مقدار هدررفت ربایشی گونه های کاج و سرو در مقایسه با گونه های چنار و اقاقیا در سطح 1 درصد خطای آزمایش اختلاف نشان دادند. نتایج این پژوهش نشان داد که سرو بیشترین میزان هدر رفت ربایشی را نسبت به سایر گونه ها دارد.
    کلیدواژگان: ربایش تاجی، کاج، سرو، چنار، اقاقیا
  • سعیده شریفی، احمدرضا سراییان، سیدضیاءالدین حسینی، مرتضی عبداالله بیگ مرندی، جلیل روشناسان صفحه 97
    این پژوهش با هدف بررسی تولید خمیر کاغذ از چوب تنه مادری (اولیه) و چوب جست (رویش ثانویه) اکالیپتوس کاملدولنسیس با روش سولفیت خنثی (NSSC) انجام شده است. ابعاد الیاف و ترکیبات شیمیایی چوب ها اندازه گیری شد. شرایط پخت خمیر کاغذ شامل سه سطح زمانی 30، 60 و 90 دقیقه، مقدار ثابت 15 درصد سولفیت سدیم و 7 درصد بی کربنات سدیم بر مبنای وزن خشک، درجه حرارت ثابت 165 درجه سانتی گراد و نسبت مایع پخت به چوب 6 به 1 بود. خمیرهای حاصل پالایش شدند تا به درجه روانی مورد نظر (ml 400، CSF) برسند، و در نهایت از آنها کاغذ دست ساز ساخته شد و آزمون های مربوطه انجام گرفت. میانگین بازده خمیر کاغذ در سه زمان پخت مورد مطالعه برای چوب تنه مادری بیشتر از چوب جست بوده است. مقاومت های اندازه گیری شده (مقاومت به پاره شدن، مقاومت به ترکیدن، مقاومت کششی) کاغذ حاصل از چوب تنه مادری در شرایط یکسان بیشتر از مقاومت های کاغذ حاصل از چوب جست بوده است، ولی از نظر آماری بین مقادیر مقاومت به پاره شدن و مقاومت کششی دو نوع کاغذ ساخته شده، اختلاف معنی دار دیده نشد. به هرحال با توجه به نتایج به دست آمده، تندرشد بودن چوب جست، بازده بیشتر آن و نیاز به دور پالایش کمتر برای رسیدن به درجه روانی مطلوب، از این چوب می توان نظیر چوب تنه مادری در صنعت خمیر و کاغذسازی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اکالیپتوس کاملدولنسیس، سولفیت خنثی، رویش ثانویه (جست)، کاغذ دست ساز، ویژگی های مکانیکی
  • مهرداد زرافشار، مسلم اکبری نیا، علی ستاریان ریال سیدمحسن حسینی صفحه 109
    در این پژوهش آندوکارپ میوه در گونه داغداغان (.L C. australis) با دو اکوتیپ از جنگل های هیرکانی شمال ایران و کوهستان های خشک شمال آفریقا از لحاظ خصوصیات ماکرو و میکرو مورفولوژیکی توسط دستگاه لوپ و میکروسکوپ الکترونی 1(SEM) مورد مطالعه قرار گرفت تا تنوع آندوکارپ میوه در شرایط اکولوژیکی متفاوت مورد ارزیابی قرار گیرد. نتایج نشان می دهد داغداغان متعلق به ایران، بزرگ تر، دارای برجستگی کم تر و در لایه خارجی آندوکارپ دارای منافذی به قطر متوسط 10 میکرون می باشد در حالی که داغداغان متعلق به شمال آفریقا به منظور واکنش آکلیماسیون نسبت به شرایط خشک و کوهستانی دارای آندوکارپ کوچک تر، زبرتر، برجسته تر، دارای دو حلقه دربرگیرنده و فاقد منفذ در لایه خارجی می باشد. نتایج کلی نشان می دهد که صفت آندوکارپ در این گونه تابع شرایط اکولوژیکی بوده و در ارتباط با آن پیوسته در حال تغییر است.
    کلیدواژگان: داغداغان، ایران، آفریقا، آندوکارپ، آکلیماسیون
|
  • M. Amini, M. Namiranian, Kh. Sagheb Talebi, R. Amini Page 1
    Current increment of forest trees is affected by inner factors, environmental factors and the time. Rate of annual growth differs in tree living periods on the basis of fluctuations range, durability and effect manner of mentioned factors. The present study was performed to findout if there is homogenity in diameter increment of Beech trees (Fagus orientalis L.) in different ages, living periods and diameter classes. For this, 30 sample Beech trees in different diameter classes were cut from Haftkhal forest project. One disk with 10 centimeter thickness extracted on dbh level of each sample tree. After Measuring the width of the rings, the regression of the age and radial increment variations fitted for each tree. Primary results show that trend and model of the tree increment change in its living periods. Statistical descriptives and growth models of the trees have Significant. difference in the same diameter classes. For decreasing the number of equations and aggregating them, stratification method was used. Sample trees stratified in ten groups upon three criteria: diameter classes, age and the mean of current annual increment (rings width on dbh level). The regression of the age and radial increment variations fitted for each group. All groups were compared by means test and increment distribution corresponding to tree age. According to the results, diameter increment models of the Beech trees are not homogenous. Thus, for estimation the Beech stand increment, trees must be divided into ten groups.
  • F. Ghanbari, Sh. Shataee, A.A. Dehghani, Sh. Ayoubi Page 25
    The interaction between landscape and forest properties has been well documented, and thus it is plausible to assume that landscape factors in a forest region have a determinant function in forest properties formation. Although previous researches have identified the significant relationships between forest attributes and environmental factors, but there is no definite model available for this properties delineation. Utilizing digital terrain models and its extractable information can help for this purpose. This study was conducted to evaluate artificial neural network ability for prediction spatial distribution of forest tree density and for production continuous map using primary and secondary topographic attribute in Shastkolate forestry plan, district I. The primary and secondary topographic attributes calculated from digital elevation model with 10m resolution. Geometric coordination of plots which were recorded by GPS, mapped in GIS. Then Primary and secondary topographic attribute derived in this plot location. Tree density obtained by counting number of tree in 1 Are circle plots and then calculation in hectare. The relationship between forest tree density and terrain attributes analyzed applying two types of artificial neural network (MLP and RBF). Results showed that RBF neural network provides more accurate results than MLP neural network. Moreover, the regression analysis was done for comparison of the results of ANN models with linear models. The results verified the ability of artificial neural network for prediction of forest tree density and also indicated that ANN approach can predict approximately 65% of the forest tree density variation in the given study area using topographic attribute.
  • B. Majnounian, M. Jourgholami, M. Zobeiri J. Feghhi, J. Fathi Page 43
    Tree felling is one of the most important component among tree harvesting components which consists of cutting and felling, limbing and bucking sub-stages. Tree limbing using chainsaw in hardwood forest is much effective and important. This research was carried out in two compartments of Namkhaneh district, in Kheyrud Forest for assessment of limbing sub-stage. The objectives of this study were time study of tree limbing operation, estimating the productivity and costs of chainsaw and developing regression model. Factor affecting total limbing time regression model was dbh of harvested tree. The hourly production of chainsaw limbing with and without delay time were 11.1 m3/h (4 tree/h) and 14.8 m3/h (5 tree/h), respectively. Productivity of chainsaw tree limbing is increasing with dbh as power. The unit cost of chainsaw limbing with and without delay time were 14710 and 11020 Rials/m3, respectively. Total tree limbing cycle time without delay averaged 12.37 minutes and with delay time averaged 16.51 minutes and also with reducing personal delay, work efficiency can be increased.
  • A. Ghasemi, H. Hydari Page 59
    The soil and vegetative characteristics are so closely interrelated and interactive, in a region that, the study of one factor without considering the other one, is somehow worthless. This paper attempts to evaluate the effects of flood spreading on some soil properties and vegetative characteristics of: Nubk, Common mesquite and Gum arabic in mixed man-made forests. Three sections of the forest (300 hectares of the total flood spreading networks) were selected, in such a way, to be representative of the whole forest of region, at Tangestan flood spreading experimental station at Bushehr province. To evaluate the effects of flood spreading at elevation levels, each section of forest was divided into, two; upland and downland subdivisions. At each section six soil profiles (a total of eighteen profiles) were dug and the phisico-chemical properties were assessed. To evaluate the forest stand changes, basal area per hectare and percent crown canopy were estimated. A cluster sampling design, with 1600 square meters plots (40×40 meters), with an orientation of 4 plots around each profile was used. The field data and laboratory results were analyzed. The comparison of soil properties indicated that, sand percent, clay percent, silt percent, acidity, electrical conductivity, nitrogen, phosphorous and potassium amount have a significant difference among sections. Section one had the highest results and showed a better condition in relation to the others. The results indicated that flood water spreading had different effects on vegetative characteristics. The comparison of flood water spreading units indicated that percent crown canopy at downland subdivisions exhibits a more favorite conditions than upland. Mean basal area per hectares in section one is higher than the other sections.
  • A. Ghasemian, H. Ressalati, L. Sadeghi Page 73
    Mixed Office Waste DIP produced at Latif Paper Company was used as reinforcement pulp to substitute part of imported long fiber pulp in White Poplar APMP furnish produced at Maraghe Paper Company. Each pulp was separately refined to about 250 CSF and then, handsheets were made applying 0(control sample), 5, 10, 15, 20 and 25 percent DIP mixed with APMP and LF pulps. The control sample contained 30 percent LF and 70 percent APMP pulps. Mechanical and optical properties of the handsheets, including tensile, tear and burst strengths, brightness and opacity were determined according to relevant TAPPI standard test methods. Comparison of the data was done using ANOVA and the best treatment, was determined using scoring method based on normalization equation. The results showed that 5 to 15 percent Mixed Office Waste DIP can be properly used in mixtures with 15 to 25 percent LF and 70 percent White Poplar APMP pulps to produce writing and printing paper with suitable mechanical and optical properties.
  • A.M. Asaadi Page 85
    This research was carried out in a reforest at Shirvan Agriculture College in two years (2005-2007). The aim of this research was to determine of canopy interception loss, throughfall and stemflow. Four trees species were used including pinus nigra, Cupressus sempervirens, Robinia pseudacacia and platanus orientalis with three replications. The results showed that the amount of canopy interception loss, throughfall and stemflow of pinus nigra and Cupressus sempervirens was 34.77, 63.73, 1.43 and 44.97, 53.08, 1.63 percent, respectively. These amounts for Robinia pseudacacia and platanus orientalis species were 9.78, 89.42, 0.8 and 5.5, 93.97, 0.53 percent, respectively. There was a significant difference in canopy interception loss between pinus nigra and Cupressus sempervirens (P<0.05). However, there was no significant difference (P<0.05) in interception loss between Robinia pseudacacia and platanus orientalis species. Furthermore, a significant difference (P<0.01) was observed in interception loss between evergreen and deciduous trees. The results showed that Cupressus sempervirens had the highest interception loss than other trees species.
  • S. Sharifi, A.R. Saraeian, S.Z. Hoseini, M. Abdollah Beig Marandi, J. Rushenasan Page 97
    This study was conducted to investigate the properties of NSSC pulp from seed original stem and second-growth of Eucalyptus camaldulensis. Cooking conditions were as follow: time 30, 60 and 90 minutes, Temperature 165˚C and L/w: 6/1. Na2SO3 and NaHCO3: 15% and 7% based on OD weight of wood, respectively. In this study fiber dimension and chemical compositions of woods were determined. The pulps were refined to reach the target freeness value (400ml, CSF). Then, hand sheets were made and tested. The average pulp yield for seed original stem wood was higher than the second-growth wood. The results of the strength properties indicate that all properties of the pulp produced from seed original stem in the same condition are higher than those of the pulp of the second-growth wood, but there was no significant difference between them. However, regarding to the results in terms of fast-growth, higher pulp yield and lower refining energy required to reach the proper freeness value, make the second-growth wood as suitable as the seed original stem wood in pulp and paper industry.
  • M. Zarafshar, M. Akbarinia, A. Sattarian, S.M. Hosseini Page 109
    The endocarp of Celtis australis L. with hyrcanian forests of Northern Iran and arid mountains of Northern Africa ecotypes were studied considering macro and micro morphologic characteristics, using binocular and Scanning Electron Microscope. The aim of this research was to evaluate the endocarp diversity in different ecological conditions. The results showed that Celtis australis L. is bigger, softer, with holes with 10 micron diameter in Iran; but, the African Celtis australis L. endocarp is smaller and rougher having two enclosure circles and without hole in outer layer. The total results show endocarp characteristics is dependent to the ecological conditions, and is coutinuesly changing with its changes.