فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:4 Issue: 14, 2012

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:4 Issue: 14, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/02/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیدده هادی تبار، شکوه نوابی نزاد، قدسی احقر صفحه 1
    مقدمه
    8سال جنگ بدون تردید موقعیت های ویژه فراوانی راجهت تحقیق و مطالعه ایجاد کرده است که ثبت آثار علمی آن وظیفه محققین کشور است. باتوجه به مسائل جنگ وتاثیر فشارهای ناشی از آن بر خانواده به ویژه همسران، به عنوان محوری ترین عضو خانواده، پژوهنده برآن شدکه تاثیر افزایش هوش معنوی (SQ) [1] همسران جانباز را درکیفیت زندگی آن ها بررسی نماید.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مولفه های هوش معنوی برکیفیت زندگی همسران جانباز انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه همسران جانبازشاغل به تحصیل دوره متوسطه درمدارس بزرگسالان شهر تهران، سال تحصیلی 90- 89 بود.
    مواد وروش ها
    حجم نمونه طبق فرمول کوکران 60 نفربا استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شد. به منظورجمع آوری داده ها از«پرسشنامه» کیفیت زندگی [2] Sf-36 «وار و شربورن [3] (1992) که ابعاد 8گانه (کارکردجسمانی، محدودیت نقش در ارتباط با سلامت جسمانی، محدودیت نقش درارتباط با مشکلات عاطفی، سرزندگی، رفاه هیجانی، کارکرد اجتماعی، درد، سلامت عمومی) را می سنجید، استفاده شد. آموزش هوش معنوی طی 12 جلسه 90 دقیقه ای روی گروه آزمایش اجرا شد. این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و مرحله پی گیری بود. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون تحلیل کواریانس، آزمون اندازه های تکراری [4])استفاده شد
    یافته ها
    1) آموزش هوش معنوی برابعاد 8گانه کیفیت زندگی (کارکرد جسمانی، محدودیت نقش در ارتباط باسلامت جسمانی، محدودیت نقش در ارتباط با مشکلات عاطفی، سرزندگی، رفاه هیجانی،کارکرد اجتماعی، درد، سلامت عمومی) همسران جانباز تاثیر دارد. 2) آموزش هوش معنوی برابعاد کیفیت زندگی همسران جانباز درطول زمان از پایداری مناسبی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    زمینه بسیارگسترده ای برای تحقیق و پژوهش درعوامل موثردر کیفیت زندگی جانبازان وهمسران آن ها درابعاد مختلف هوش معنوی (خودآگاهی،هوشیاری، معنادهی، شهود، مراقبت، حل مساله،...)، با ابزار مختلف در پیش روی وجودداردکه با استفاده از آن ها، می توان به نیازسنجی وارائه تصویری روشن از مشکلات فرا روی این گروه پرداخت
  • محمد جواد خادمی، مسعود غریب، وحید راشدی صفحه 12
    مقدمه
    از دیدگاه توانبخشی، قطع عضو نوعی نقص محسوب شده که نتیجه و پیامد آن، ایجاد ناتوانی در فرد بوده و بروز مشکلات اجتماعی-روانی را به دنبال خواهدداشت. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع افسردگی در بیماران قطع عضو و رابطه آن با متغیرهای جمعیت شناختی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و به شیوه مقطعی انجام پذیرفته است. در این مطالعه 160 از بیماران قطع عضو مراجعه کننده به مرکز جامع توانبخشی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. به منظور گردآوری داده ها علاوه بر پرسشنامه متغیرهای جمعیت شناختی از پرسشنامه سنجش میزان افسردگی بک-2 و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    از افراد مورد پژوهش 82.5 درصد مرد و 63.8 درصد دارای همسر بودند. میانگین سن نمونه مورد پژوهش 37.5 سال (5.43 SD=) و میانگین مدت زمان قطع عضو آن ها 13.16 سال (7.22 SD =) محاسبه شد. 74 نفر (46.25 درصد) از افراد مورد پژوهش دارای علائم افسردگی نبودند، ولی 86 نفر (53.75 درصد) از آنان به نوعی درجات مختلفی از افسردگی را تجربه کرده بودند. همچنین عواملی مانند وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، اشتغال و سطح قطع عضو با این عارضه ارتباط معناداری دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته ها، 53.75 درصد از افراد مورد مطالعه با مسئله افسردگی درگیر بوده و به درجات مختلفی از آن گرفتارند. با توجه به وجود میزان قابل ملاحظه ای از علائم افسردگی در جامعه مورد مطالعه و اهمیت موضوع حمایت های اجتماعی در رویکردهای نوین توانبخشی، پیشنهاد می شود برخی برنامه های آموزشی سودمند و کارگاه های مهارتی جهت کاهش افسردگی این قشر از بیماران برگزارگردد.
    کلیدواژگان: افسردگی، قطع عضو
  • محمد قیاسی، الهام احسانی چیمه، محمد محبوبی صفحه 18
    مقدمه
    مطالعات انجام شده توسط متخصصان سازمان بهداشت جهانی از افزایش شیوع افسردگی و اضطراب در کشورهای درحال توسعه آسیا و آفریقا، حکایت می کند، رایحه درمانی می تواند به عنوان روش درمان جایگزین در سلامتی جسمی و روانی افراد به ویژه در جانبازان با شرایط خاص سلامتیشان موثر باشد.
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر رایحه درمانی استنشاقی برکاهش میزان اضطراب دانشجویان جانباز و ایثارگر در سال تحصیلی 90- 89 بود.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه تجربی، 130 نفر از دانشجویان جانباز و ایثارگر انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابتدا از کلیه آزمودنی ها پیش آزمون به عمل آمد، پیش آزمون شامل آزمون سنجش اضطراب اسپیل برگر بود. متغیر مستقل شامل ترکیب اسانس اسطوخودس و اسانس گل محمدی به مدت چهارهفته و هر روز نیم ساعت در شب توسط گرو ه آزمایش استنشاق شد. اسانس اسطوخودس آرامبخش است و خواص ضداضطراب دارد. اسانس گل محمدی باعث تعدیل عواطف می شود و خصوصا در افسردگی، فشارهای عصبی و حالات مرتبط با استرس استفاده می شود. منابع رایحه درمانی ترکیب اسانس ها را موثرتر از استفاده جداگانه از آن ها می دانند. در این مدت گروه کنترل صرفا روغن کنجد استنشاق می کردند. در پایان هفته دوم اجرا، پس آزمون 1 و در پایان هفته چهارم، پس آزمون 2 اجرا شد.
    یافته ها
    دانشجویان دریافت کننده رایحه درمانی استنشاقی در پایان هفته دوم و چهارم کاهش معنی داری در علائم اضطراب در مقایسه با پیش آزمون و گروه کنترل نشان دادند. (0.001 P≤) بحث: نتایج تحقیق اثربخشی رایحه درمانی استنشاقی (ترکیب اسانس اسطوخودس و اسانس گل محمدی) را در کاهش نشانه های اضطراب دانشجویان جانباز و ایثارگر مورد تایید قرارداد، بنابراین این روش، روشی جایگزین و مناسب برای کاهش اضطراب کلیه دانشجویان جانباز و ایثارگر می باشد.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، اضطراب، دانشجویان جایباز و ایثارگر
  • علیرضا آقایوسفی صفحه 24
    مقدمه
    پژوهش ها نشان داده اند که جانبازان در معرض استفاده مرضی از دارو و مواد هستند. پژوهش های دیگر به نقش نوع و شدت آسیب در جانبازان پرداخته اند. مطالعات دیگری نیز به رابطه مقابله نارسا و پیامدهای منفی آن پرداخته اند.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه شیوه های مقابله و نشانه های تنیدگی مزمن با استفاده مرضی از دارو و مواد در جانبازان ساکن شهر قم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 452 جانباز با آسیب 25 تا 70 درصد شرکت داشتند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نظام دار انتخاب شدند و به کمک آزمون سرندگری استفاده مرضی از دارو و مواد، نشانگر شدت اعتیاد، پرسشنامه شیوه های مقابله ای شییر و کارور (شکل کوتاه) و فهرست نشانه های تنیدگی مزمن متغیرهای مربوطه اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    تحلیل رگرسیون چند متغیری خطی به روش گام به گام نشان داد که نشانه های تنیدگی مزمن، و شیوه های مقابله ای پناه بردن به دارو و مواد، انزوای رفتاری، شوخ طبعی و خودگیج گردانی می توانند استفاده مرضی از دارو و مواد را پیش بینی کنند. تحلیل واریانس چند متغیری نیز مشخص کرد که جانبازان با آسیب جسمانی، کمتر از سایرین به اعتیاد مبتلا می شوند. چند معلولیتی بودن و آسیب زیاد نیز احتمال این مشکل را بیشتر می کند.
    بحث: جانبازان نیازمند کمک برای اصلاح روش های مقابله ای نارسای خود هستند. مقابله درمانگری می تواند سودمندی خوبی برای جانبازان داشته باشد.
    کلیدواژگان: جانباز، استفاده مرضی از دارو و مواد، مقابله، تنیدگی، معلولیت
  • مهدی صابری، سیدعلی اکبر هاشمی جواهری، ناصر محمد رحیمی، مینا خدایی صفحه 34
    مقدمه
    افزایش درصد چربی در بدن یکی از شایع ترین عوامل خطرزای بیماری های مهم و معضل مهم تغذیه ای، به عنوان یک عامل مستقل سبب افزایش خطر مرگ و میر می شود. شاخص توده بدن(([1] BMI، درصد چربی(([2] %PBF و نسبت دور کمر به محیط لگن(([3] WHR نیز ابزاری برای نشان دادن وضعیت وزن بالغین می باشد که بعنوان یک شاخص ساده ی میزان چربی بدن یا چاقی عمومی بکار می رود. امروزه کم تحرکی افراد جامعه باعث بسیاری از بیماری ها در آها شده است که در این بین جانبازان شیمیایی نیز به دلیل ترس از مشکلات تنفسی و نیز بیماری های همراه، فعالیت فیزیکی کمتری داشته که این مساله با افزایش احتمال چاقی همراه است.
    هدف
    با توجه به شرایط ویژه جانبازان شیمیایی، این مطالعه با هدف ارزیابی شاخص توده بدن ((BMI، درصد چربی (%PBF) و نسبت دور کمر به محیط لگن (WHR) جانبازان شیمیایی خراسان رضوی بود، تا وضعیت فعلی جسمانی این افراد مورد بررسی قرارگیرد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی-توصیفی انجام شد. بدین منظور، 88 نفر از جانبازان شیمیایی استان خراسان رضوی با میانگین سنی 28.8 ± 45.48 سال که جزء گروه جانبازان شیمیایی شدید محسوب می شدند، مورد مطالعه قرارگرفتند. کلیه اطلاعات مربوط به ترکیب بدن شامل وزن، درصد چربی، شاخص توده بدن و نسبت دور کمر به دور لگن، آزمودنی ها با استفاده از دستگاه آنالیز ترکیب بدن (Body composition) ارزیابی شد و خروجی اطلاعات که در فرم های خاص این دستگاه ارائه گردید، با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار شاخص توده ب دن، درصد چربی و نسبت دور کمر به لگن در کل افراد مورد مطالعه به ترتیب 4.10 ± 25.5، 7.1 ± 28.2، 5.14 ± 0.922 علاوه براین شاخص توده بدن، درصد چربی و نسبت دور کمر به لگن به ترتیب در 9 نفر (10.2%)، 0 (0%)، 7 نفر (7.95%) در حد زیر نرمال، 29 نفر (32.9%)، 6 نفر (2.38%)، 35 نفر (39.77%) در حد نرمال و 50 نفر (56.8%)، 82 نفر (97.61%)، 46 نفر (52.27%) در حد بسیار چاق بودند.
    بحث: این تحقیق نشان دهنده میزان چاقی زیاد در جانبازان شیمیایی بود که به لحاظ اهمیت این موضوع و عوارض اضافه وزن مفرط به نظر می رسد که تعدیل شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به دور لگن و درصد چربی بدن در این گروه خاص باید مورد توجه قرار گیرد که در این زمینه به اداره تربیت بدنی بنیاد شهید و ایثارگران در خصوص استفاده از برنامه ریزی های مدون و ویژه فعالیت های بدنی و ورزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: جانبازان شیمیایی، شاخص توده بدن، درصد چربی، نسبت دور کمر به محیط لگن
  • سید جواد ضیاالحق، سیروس چوبینه، عباسعلی گائینی، محسن علیزاده، مهدی عرب صفحه 41
    زمینه
    کربوهیدرات ها با توجه به سرعت اثرگذاری آن ها بر گلوکز خون، به نمایه گلایسمی بالا و پایین تقسیم بندی می شوند. بعلاوه مصرف کربوهیدرات، پیش از فعالیت ورزشی طولانی شدید موجب فروکش کردن پاسخ های عملکردی به تعدادی از سلول های ایمنی و برخی سایتوکاین های التهابی می شود و موجب کاهش فرایند التهاب در ورزشکاران سالم و معلول می شود.
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثر وعده های کربوهیدراتی با نمایه گلایسمی بالا و پایین بر نمیرخ گلوکز پلاسما قبل، بلافاصله بعد و یکساعت بعد از فعالیت استقامتی شدید در مردان ورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی دوسوکور12 مرد ورزشکار به صورت هدفمند در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب شده و در دو گروه کربوهیدرات با نمایه گلایسمی بالا) 94 HGI [1] =)، و پایین) 40 LGI [2] =)، به مقدار 1گرم به ازاء هرکیلوگرم ازوزن بدن قرارگرفتند. سپس در دو جلسه 90 دقیقه ای با70% حداکثر ضربان قلب بیشینه، روی نوارگردان، به فاصله 7روز دویدند.
    یافته ها
    غلظت گلوکز پلاسما در گروه نمایه گلایسمی پایین نسبت به نمایه گلایسمی بالا، بلافاصله بعد از تمرین به طور معنی داری بیشتر بود (0.001 p=). با این حال تفاوت معنی داری میان غلظت های گلوکز پلاسما قبل تمرین (1.00 p=) و یکساعت بعد از تمرین (0.318 p=) بین دو گروه مشاهده نشد.
    بحث: نتایج این مطالعه نشان داد مصرف وعده کربوهیدراتی با نمایه گلایسمی پایین 2 ساعت قبل از فعالیت استقامتی زیر بیشینه موجب حفظ بهتر سطوح گلوکز پلاسما می شود. بعلاوه به نظر می رسد مصرف وعده های غذایی با نماییه گلایسمی پایین پیش از فعالیت ورزشی در ورزشکاران سالم و معلول موجب حفظ گلوکز در طول تمرین شده و علاوه بر کاهش میزان نیاز به انسولین پلاسما در ورزشکاران دچار نارسایی لوزالمعده، با کاهش هورمون های استرسی نیز موجب فروکش کردن پاسخ های عملکردی التهابی سیستم ایمنی ناشی از فعالیت ورزشی شود.
    کلیدواژگان: نمایه گلایسمی بالا، نمایه گلایسمی پایین، گلوکز پلاسما
  • مهندس نغمه داهی، محمد حق پناهی صفحه 48
    مقدمه
    الاستوگرافی روشی غیرتهاجمی برای عکسبرداری است که در آن با اندازه گیری مشخصات مکانیکی بافت ها می توان بافت سالم را از بافت های سرطانی اطرافش تشخیص داد. این فرایند نیازمند اعمال یک تحریک خارجی به بافت و اندازه گیری جابجایی های ایجاد شده در اثر این تحریک خارجی با استفاده از ابزار ام آرآی و تبدیل آن ها به یک توزیع سختی است. تست برش دینامیکی بر روی مدل شبیه سازی شده می تواند برای ارزیابی اندازه گیری های الاستوگرافی تشدید مغناطیسی مورد استفاده قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، یک مدل المان محدود بوسیله نرم افزار آباکوس با ابعاد بدست آمده از عکسبرداری ام آر آی بافت مغز و تمایز بافت آن به دو ماده سفید و خاکستری برای تعیین رفتار برش دینامیکی و بررسی تفاوت رفتاری این دو محیط با فرض ماده الاستیک هموژن ایزوتروپیک مدل سازی شده و ارائه می شود.
    یافته ها
    آنچه که از نتایج بررسی های این تحقیق بدست آمده این است که در دو محیط ذکر شده بعلت تفاوت کم الاستیسیته مدول برشی دو محیط دارای اختلاف کم و در نتیجه شکل موج، با طول موج های تقریبا یکسانی بدست می آید.
    بحث و نتیجه گیری
    واضح است که این نتیجه سبب رفع کنجکاوی ها در باب تفاوت الاستیسیته دو ماده سفید و خاکستری شده و اعمال روش الاستوگرافی را برای تشخیص بافت های سرطانی با الاستیسیته بالاتر هموار می کند.
    کلیدواژگان: الاستوگرافی، مدلسازی المان محدود، مدول الاستیسیته، مغز
  • نیما جمشیدی، حسن حنیفه، مصطفی رستمی، سیامک نجاریان صفحه 57
    مقدمه
    در این مطالعه، مدل(سه بعدی) اجزای محدود راه رفتن (به کمک) ارتوز (و با) توجه به اطلاعات سینتیکی بیماران نوروپاتیک مبتلا به راه رفتن اسبی برای بهینه سازی عملکرد ارتوز مچ پا از طریق کمینه کردن تنش در کف پای بیماران، اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    داده های سینتیکی مورد نیاز برای مدل از ثبت اطلاعات حرکتی بیمار توسط صفحه ی سنجش نیروی عکس العمل زمین و آنالیز آن توسط نرم افزار بیوور بدست آمده است.
    یافته ها
    در این مدلسازی میزان تنش انتقال یافته به بافت نرم و استخوان ها در حین فاز استنس، در راه رفتن بیمار محاسبه و سپس تغییرات تنش در مفاصل، با در نظرگرفتن اثر ارتوز بررسی شده است. برخلاف تحقیقات قبلی، در این مدل تاثیر نقش ارتوز بر روی تنش تولیدی در استخوان ها و بافت نرم به صورت دینامیکی و پیوسته با زمان مدل سازی شده و همچنین تنش های تماسی بین کفی ارتوز و مچ پا در مدل سازی محاسبه شده است.
    بحث: کاهش تنش های تولیدی در کفی می تواند عملکرد ارتوز مچ پا را در راه رفتن غیرنرمال بهبود بخشیده و بهینه ترین کفی براساس اطلاعات فردی بیماران طراحی یا انتخاب گردد.
    کلیدواژگان: راه رفتن اسبی، مدل سازی بیومکانیکی، تحلیل تنش، شبیه سازی
|
  • Hamideh Haditabar, Shokooh Navabinejad, Ghodsi Ahghar Page 1
    Introduction
    This study reviews the effectiveness of training Spiritual intelligence on quality of life among veteran spouses. The statistical population included all veterans spouses employed to studying adult high schools in Tehran, in 89-90. Methods & Materials : The sample of study consists 60 veteran spouses randomly divided in to control and experimental groups. The data from the " Quality of Life Questionnaire” including: (general health, physical role limitations, understanding the patient's body pain, physical function, mental health, mental problems, social functioning, vitality) dimensions collected. Spiritual intelligence training administered over 12 sessions 90 -minute’s each. The research design was quasi experimental with pretest and posttest. The data was analysed by descriptive and inferential statistics (covariance, paired t test and Friedman test).
    Results
    The results showed that:1) Spiritual Intelligence Training had effects on All dimensions of quality of life (general health, physical role limitations, understanding the patient 's body pain, physical function, mental health, mental problems, social functioning, vitality) ofveterans ' spouses. 2) After the follow up the results showed good consistenly.
  • Mr Mohammad Javad Khademi, Mr Masoud Gharib, Mr Vahid Rashedi Page 12
    Introduction
    From rehabilitation point of view, amputation is a deficit resulting in the individual’s disability and subsequent psychosocial problems. This study has been conducted in order to determine Prevalence of depression in the amputated patients concerning demographic variables. Methods & Materials : In this cross-sectional descriptive-analytic study, 160 referred to rehabilitation center of Red Crescent society of Islamic republic of Iran were included using random sampling. To gather the date, Beck Depression Inventory-II was used as well as demographic variables questionnaire. Data analysis was completed through SPSS.
    Results
    The sample consisted of 82. 5% male, and 63. 8% were married. The mean age of the sample was 37.5(SD: 5.43) and the mean years of amputation was 13.16(SD: 7.22). 74 subjects (46.25%) did not have the sign of depression, however 86 (53.75%) had somehow experienced degrees of depression. Also factors such as marital status, education level, and employment and amputation level are of significant relationship with depression.
    Conclusion
    The results indicated that 53.75 % of subjects were involved with depression of different severity. According to considerable amount of signs in the above-mentioned society and the significance of social support in new approaches, some useful educational programs and skill enhancement workshops is recommended so as to decrease the depression of the subjects.
  • Mohammad Ghiasi, Elham Ehsani, Mohammad Mahbobi Page 18
    Introduction
    The recent studies of WHO's experts shows high prevalence of depression and anxiety in the developing countries in Asia and Africa. Aromatherapy, as an alternative treatment method can be affect on psychological and physical wellbeing especially in Veterans. The aim of this study, is defining the effect of inhalation aromatherapy in reducing anxiety in veteran students of Tehran & Shahid Beheshti Universities of Medical Sciences in 2010-2011. Methods & Materials : 130 Vetrtsn students were selected and assigned randomly in 2 groups of 65 people as case and control. The first of all, pre-test was done. Pre-test includes Spillberger Anxiety Test. The independent variable was a mixture of essential oils of Lavender and Rose which were inhaled for four weeks, half an hour for each night by the case group. Lavender is calmative and has anti-anxiety affects. Rose can normalize sentiment and it especially use in depression, tension and stress. Aromatherapy references introduce the mix of 2 essences instead of using separately. For control group only sesame oil inhalation was used. At the end of the second week post-test1 and at the end of fourth week post-test2 were taken.
    Results
    the students who received inhalation aromatherapy had significant improvement in anxiety symptoms compared with pre-test and control group (p≤0.001).
    Conclusion
    the results of this study have confirmed the effect of inhalation aromatherapy (the mixture of essential oils of Lavender and Rose) in reducing the Veteran students’ anxiety symptoms. Therefore this method could be a good alternative treatment method for reducing anxiety of all Veteran students.
  • Alireza Aghayousefi Page 24
    Introduction
    Researches have shown that Disabled Veterans (DVs) are in exposure of drug abuse. Other researches have focused on the role of the type and severity on veteran's disability. Other studies have shown the relationships between dysfunctional coping and its negative concequences, too. The aim of this study was to investigate the relationships between coping ways, chronic stress symptoms and drug abuse among Qom's disabled veterans Methods & Materials : 452 DVs –with severity of disability from 25% to 70%- participated in this study. Participants selected by systematic categorical random sampling. Measures were Drug Abuse Screening Test (DAST), Addiction Severity Index (ASI), Brief COPE and Chronic Stress Symptoms Checklist (CSSC).
    Results
    Linear multivariate regression analysis -stepwise method- executed and results showed chronic stress symptoms and some coping ways –substance use, behavior disengagement, humor and self-distraction- predicted drug abuse scores. MANOVA showed that physically disabled veterans less than others are afflicted by drug abuse. Multi-disability increases the rate of drug abuse. Psychological-chemical and psychological-chemical- physical disabled veterans showed more probability to suffer from drug abuse. Sever (55 and 60 percent) disabled veterans most likely affect by drug abuse.
    Discussion
    It seems that disabled veterans need to help to modifying dysfunctional coping ways. Coping-therapy may be useful to help disabled veterans.
  • Ali Akbar Hashemi Javaheri, Naser Mohammad Rahimi, Mina Khodaei Page 34
    Introduction
    Increased fat in the body of one of the most common risk factors for major diseases and nutritional problems importantly, as an independent factor increasing the risk of mortality. Body mass index (BMI), percentage of body fat (% PBF) and waist to hip ratio (WHR) is also a tool for indicating weight status in adults as a simple indicator of body fat or obesity is used in public. Today, lack of exercise can cause many diseases in which people have been injured in the Chemical ventures the fear of respiratory problems and diseases associated with physical activity, less likely that this increase is associated with obesity.
    Purpose
    Given the special circumstances of chemical ventures, this study aimed to evaluate body mass index (BMI), percent body fat(% PBF) and the waist to the waist to hip ratio WHR) Chemical ventures of Razav i Khorasan, and the current state of health of the afrd about be investigated. Methods & Materials: This cross sectional study - were descriptive. Therefore, the 88 Chemical ventures of Razav i Khorasan with an average age of 28.8 ± 45.48 years, a group of veterans who were considered severe, were studied. About the composition of body weight, fat percentage, body mass index and waist- hip ratio, the subjects were assessed using the body composition (Body composition) analysis and output data were presented in specific forms of this device, using spss software was analyzed.
    Results
    Mean body mass index, fat percentage and waist to hip ratio in all subjects, respectively, 4.10 ± 25.5, 7.1 ± 28.2, 5.14 ± 0.922 Moreover, body mass index, fat percentage and waist to hip ratio Thus, in 9 cases (10.2%), 0 (0%), 7 (7.95%) below normal in 29 patients (32.9%), 6 (2.38%), 35 (39.77%) in normal and 50 (56.8%), 82 (97.61%), 46 (52.27%) were in the very obese.
    Conclusion
    This study showed high rates of obesity in veterans of the importance of these complications seem to excessive weight gain the adjusted body mass index, waist- hip ratio and percent body fat in certain groups should be considered department of Physical Education in the Foundation of Martyrs and Veterans of the physical activity and sports programs and special programs is recommended.
  • Ed Javad Ziaolhagh *, Dr Siroos Choobineh, Dr Abbas Ali Gaeini, Mohsen Alizadeh, Mahdi Arab Page 41
    Introduction
    The glycemic index (GI) is a system for the classification of carbohydrate-containing foods that is based on their blood-glucose-raising potential. In addition, Carbohydrate ingestion following prolonged strenuous exercise attenuates the suppression of immune system by maintaining plasma glucose concentration and minimizing stress hormone and inflammatory cytokines responses that is the most important factor in reduction of inflammation in paralyzed athletes.
    Purpose
    The purpose of this study was to determine the effect of pre-exercise high carbohydrate meals with high or low glycemic index on glucose profile pre, immediately post and 1 hour after subsequent endurance exercise. Methods & Matherials : in a semi-empirical double-blind trial, 12 male athletes was purposefully selected to be titled triable and then divided in 2 groups of high (HGI=94) and low glycemic index (LGI=40), in amount of 1 gram per kilogram of body weight. Afterwards, they performed two 90-min running on a treadmill at 70% VO2max for 2 hours Within 7 days. Blood samples were collected before, immediately after and 1 hour after run for measure of blood glucose concentrations.
    Results
    Plasma glucose concentrations were significantly higher in LGI than HGI immediately after exercise (p=0.001). However, there were no significant differences in plasma glucose pre-exercise (p=1.000) and 1 hour post exercise (p=0.318) concentrations between trials.
    Conclusion
    Ingestion of a LGI meal 2 h before sub maximal exercise maintains plasma glucose concentration during subsequent exercise when compared with ingestion of a HGI meal and it seemed to be useful in diet planning of paralyzed athletes.
  • Naghmeh Dahi, Mr. Mohammad Haghpanahi Page 48
    Introduction
    Magnetic Resonance Elastography (MRE) is a noninvasive method of imaging that measures the mechanical properties of tissues to provide additional information for differentiation of benign and malignant tumors. Methods & Materials : This process typically involves the application of an external excitation to a tissue and measuring the resulting tissue motion with MRI and converting the motion into a stiffness distribution with a reconstruction algorithm. Dynamic shear test on simulated model can be use to validate magnetic resonance elastography (MRE) measurements. In this study, A brain 2D FE model with deviation of two different parts containing white and gray matter is created for determining the dynamic shear behavior of brain and their differences using ABAQUS with elastic homogeneous isotropic material.
    Results
    Results of this project show that in the two described domains of the brain (white and gray matter) due to small differences of elasticity and havinh a thin layer of gray matter, shear modules have very small differences also waveforms with near wavelengths accure.
    Conclusion
    It is obvious that these results make possible use of elastography method for detecting benign and malignant tumors with higher elasticity of tissue.
  • Nima Jamshidi, Hassan Hanife, Mostafa Rostami, Siamak Najarian Page 57
    Introduction
    In this study, a three dimensional finite element model of human walking with ankle foot orthosis has been made in accordance with the kinematics data of neuropathic patients with drop foot in order to optimize the role of orthosis through minimizing stress on patient's sole. Methodes & Materials: The required kinetics data for the model were captured through force plate and then analyzed by BioWare software. In this model, the tension in soft tissue and bones during stance phase of gait was calculated. Then the tension variations on joints have been assessed by considering the role of ankle-foot orthosis. Unlike previous researches, the role of orthosis on bone and soft tissue tension has been modeled dynamically and continually. In addition, the contact between the orthosis and sole has been considered in this model.
    Result
    The tension reduction in sole can improve the role of foot orthosis during abnormal walking and the most optimized sole of orthosis in accordance with kinetics data of each patient can be designed.