فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:8 Issue: 31, 2016

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:8 Issue: 31, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید آهار*، محمد علی اصلانخانی، احسان زارعیان صفحات 67-73
    اهداف
    ورزشکاران برای حضور بهتر در میادین به یادگیری کامل مهارت های زیاد و متنوع حرکتی نیازمندند. بنابراین انتخاب فواصل تمرین آسایی مناسب در بین مهارت های حرکتی بسیار حایز اهمیت است. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر فواصل تمرین آسایی متفاوت بر فرآیند تحکیم مبتنی بر ثبات در حافظه حرکتی پنهان ورزشکاران معلول و جانباز بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کاربردی از نوع نیمه تجربی، 45 نفر از ورزشکاران مرد معلول و جانباز جسمی- حرکتی شهر یزد در تابستان سال 1394 از بین ورزشکاران تیم های استان که برای مسابقات کشوری و المپیاد آماده می شدند، به صورت دردسترس انتخاب شدند. این افراد به طور تصادفی در سه گروه با فواصل تمرین آسایی 6، 24 و 72 ساعت قرار گرفتند. آزمون در دو مرحله اکتساب و یادداری و با استفاده از تکلیف زمان واکنش زنجیره ای متناوب و تکلیف مداخله گر تطبیق رنگ زنجیره ای صورت پذیرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس دوعاملی با اندازه های تکراری، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی و دانکن استفاده شد.
    یافته ها
    در مرحله یادگیری، اثر اصلی گروه و اثر تعاملی گروه و بسته تمرینی معنی دار نبود (05/0p>)، اما اثر اصلی بسته تمرینی معنی دار بود (001/0=p). در مرحله یادداری، اثر اصلی بسته تمرینی (001/0=p)، گروه (048/0=p) و اثر تعاملی بین آنها (001/0=p) معنی دار بود. در گروه های با فواصل تمرین آسایی 24 و 72 ساعت فرآیند تحکیم مبتنی بر ثبات ایجاد شد، اما گروه تمرین آسایی 6ساعته متحمل تداخل پس گستر شد.
    نتیجه گیری
    ایجاد فواصل تمرین آسایی 24 و 72ساعته بر فرآیند تحکیم مبتنی بر ثبات در حافظه حرکتی پنهان ورزشکاران معلول و جانباز تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: تحکیم حافظه، ورزشکار، معلول و جانباز
  • کیوان شریف مرادی*، مصطفی کمالی صفحات 75-82
    اهداف
    استفاده از پروتز نه تنها الگوی راه رفتن افراد قطع عضو اندام تحتانی را تغییر می دهد، بلکه باعث اعمال نیروهای نامتقارن به این اندام ها و در نتیجه آسیب آنها می شود. بنابراین شناسایی چگونگی اعمال نیروهای عکس العمل زمین به اندام های تحتانی حین راه رفتن از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف تحقیق حاضر، تحلیل اجزای نیروی عکس العمل زمین در پای سالم و پروتزی افراد قطع عضو یک طرفه زیر زانو حین راه رفتن بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق مشاهده ای- مقطعی در سال 1392، تعداد 10 فرد قطع عضو یک طرفه زیر زانو به روش نمونه گیری غیراحتمالی دردسترس از کلینیک های توان بخشی شهر اصفهان مورد مطالعه قرار گرفتند. برای ثبت فازهای مختلف راه رفتن از سیستم تحلیل حرکتی کوالیسیس و برای اندازه گیری نیروهای عکس العمل زمین از صفحه نیروی کیستلر استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری T مستقل در محیط نرم افزار SPSS 22 صورت گرفت.
    یافته ها
    در پای پروتزی، ضربه جلوبرنده (01/0=p) و ضربه عمودی (05/0=p) نیروی عکس العمل زمین و سرعت بارگذاری (03/0=p) به ترتیب 82/5 نیوتن.ثانیه، 25/63 نیوتن.ثانیه و 8/12 نیوتن بر ثانیه از پای سالم کمتر بود. زمان رسیدن به قله نیروی عکس العمل زمین نیز 9/4 ثانیه در سمت پروتزی بیشتر از سمت سالم بود (05/0=p). ضربه ترمززننده، ضربه داخلی خارجی، قله نیروی ترمززننده، قله نیروی جلوبرنده و سرعت باربرداری پای پروتزی و پای سالم تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    بیشتربودن ضربه جلوبرنده، ضربه عمودی و بارگذاری بر پای سالم نسبت به پای پروتزی در افراد قطع عضو یک طرفه زیر زانو نشان می دهد پای سالم مدت زمان بیشتری در معرض بارگذاری قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: پروتز، راه رفتن، قطع عضو
  • امید کاظمی*، صدرالدین شجاع الدین، ملیحه حدادنژاد صفحات 83-88
    اهداف
    مفصل شانه پرکاربردترین مفصل در بازیکنان بسکتبال با ویلچر است. اجرای حرکات تکراری و پرتاب های بالای سر، مفصل شانه را تحت استرس قرار داده و موجب درد در مفصل شانه می شود. هدف تحقیق حاضر، مقایسه قدرت عضلات چرخش دهنده مفصل شانه در اندام غالب و غیرغالب و بررسی ارتباط آنها با میزان درد شانه بازیکنان مرد بسکتبال با ویلچر بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این تحقیق از نوع توصیفی، همبستگی- ارتباط سنجی در سال 1393، 50 بازیکن مرد عضو تیم های بسکتبال با ویلچر استان های تهران و البرز به روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند. برای اندازه گیری قدرت عضلات چرخاننده در دو وضعیت صفردرجه و 45درجه آبداکشن شانه از دستگاه MMT و برای اندازه گیری میزان درد شانه از شاخص درد شانه کاربران ویلچر (WUSPI) استفاده شد. تحلیل داده ها توسط آزمون های T زوجی و همبستگی پیرسون صورت گرفت.
    یافته ها
    بین قدرت عضلات چرخش دهنده داخلی و خارجی اندام غالب و غیرغالب در زاویه صفردرجه و 45درجه همبستگی معنی داری مشاهده شد (05/0p<). تفاوت قدرت عضلات چرخش دهنده اندام غالب و غیرغالب در دو زاویه معنی دار بود (05/0p<). همچنین ارتباط معنی داری بین قدرت عضلات چرخش دهنده داخلی با درد در اندام غالب و غیرغالب به دست آمد، اما بین قدرت عضلات چرخش دهنده خارجی با درد در اندام غالب و غیرغالب ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    در بازیکنان مرد بسکتبال با ویلچر، قدرت عضلات چرخش دهنده در اندام غالب و اندام غیرغالب با یکدیگر ارتباط دارد، ولی قدرت عضلات چرخش دهنده در اندام غالب بیشتر از اندام غیرغالب است. همچنین قدرت عضلات چرخش دهنده داخلی با درد شانه مرتبط است.
    کلیدواژگان: قدرت عضلانی، مفصل شانه، درد، بسکتبال با ویلچر
  • زهرا نصیری پور، بهرام عابدی* صفحات 89-94
    اهداف
    عوارض جسمی به وجودآمده در جانبازان شیمیایی به صورت مزمن و پیش رونده به عنوان یک بیماری مزمن به طور مداوم کیفیت زندگی آسیب دیدگان را تحت تاثیر قرار می دهد. از طرفی، تحقیقات نشان داده اند که تمرین و فعالیت ورزشی می تواند در بهبود خلق وخو، بازپروری جسمی و آرامش روانی آنها موثر باشد و ناتوانی مرتبط با این شرایط را کاهش دهد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر یک برنامه مدون ورزشی بر کیفیت زندگی جانبازان شیمیایی شدید ریوی استان مرکزی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی در سال 1393، 12 جانباز شیمیایی شدید ریوی استان مرکزی که معیار های ورود به مطالعه را داشتند، به صورت هدفدار انتخاب شدند. برای این افراد، برنامه مدون ورزشی شامل آموزش حرکات ورزشی ملایم و برنامه ریزی شده، توصیه های بهداشتی و برنامه ماساژ از طریق بسته های آموزشی چندرسانه ای و اجرای فعالیت های فوق در منزل به مدت 6 ماه انجام شد. قبل و بعد از برنامه تمرینی، کیفیت زندگی از طریق پرسش نامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت ارزیابی شد. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار آماری SPSS 16 و با استفاده از آزمون T زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات ابعاد مختلف کیفیت زندگی بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله تفاوت معنی داری داشت، به طوری که بعد از مداخله، میانگین نمرات کیفیت زندگی در ابعاد عملکرد جسمانی، محدودیت در نقش جسمانی، محدودیت در نقش احساسی، نشاط، بهداشت روانی، عملکرد اجتماعی، درد جسمانی و سلامت عمومی افزایش یافت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    انجام برنامه مدون ورزشی باعث ارتقای ابعاد کیفیت زندگی جانبازان شیمیایی شدید ریوی می شود.
    کلیدواژگان: برنامه ورزشی، کیفیت زندگی، جانبازان شیمیایی
  • بتول محمدتقی*، پروانه شمسی پور دهکردی، پریسا حجازی دینان صفحات 95-103
    اهداف
    امروزه افزایش کیفیت زندگی اقشار مختلف جامعه بیش از پیش حایز اهمیت قرار گرفته است. از طرفی، خودکارآمدی درد می تواند میزان کیفیت زندگی را متاثر سازد. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثربخشی فعالیت های جسمانی بر کیفیت زندگی و خودکارآمدی درد در افراد مبتلا به قطع عضو اندام تحتانی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی (توصیفی- تحلیلی) در سال 1394، تعداد 110 فرد قطع عضو اندام تحتانی (25 جانباز و 85 غیرجانباز) مراجعه کننده به سازمان هلال احمر تهران به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه های سطح فعالیت بدنی، کیفیت زندگی و خودکارآمدی درد بود. تحلیل داده ها توسط آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی و به کمک نرم افزار SPSS 19 انجام گرفت.
    یافته ها
    بین تمامی مولفه های کیفیت زندگی و خودکارآمدی درد در گروه های قطع عضو اندام تحتانی جانباز و غیرجانباز با سطح فعالیت جسمانی مستقل، نسبتا وابسته و کاملا وابسته تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0=p). میانگین نمره کل متغیرهای عملکرد جسمانی، عملکرد روانی، کیفیت زندگی و خودکارآمدی درد در جانبازان قطع عضو اندام تحتانی مستقل در مقایسه با گروه های جانبازان و غیرجانبازان نسبتا وابسته و وابسته، به طور معنی داری بالاتر بود (05/0p<). ارتباط بین نمره فعالیت های روزمره ابزاری و غیرابزاری با متغیرهای عملکرد جسمانی، عملکرد روانی، کیفیت زندگی و خودکارآمدی درد، مثبت و معنی دار بود (001/0=p).
    نتیجه گیری
    افراد قطع عضو اندام تحتانی با سطح فعالیت جسمانی مستقل نسبت به افراد قطع عضو با فعالیت جسمانی نسبتا وابسته و وابسته دارای عملکرد جسمانی، عملکرد روانی و کیفیت زندگی بهتر و خودکارآمدی درد بالاتری هستند.
    کلیدواژگان: فعالیت های جسمانی، کیفیت زندگی، خودکارآمدی درد، جانبازان
  • ناصر صدقی*، زهرا منجمد، شهرام قربانی، نبی اکبرنژاد، مریم خسروزاده صفحات 105-110
    اهداف
    درد به عنوان بدترین و ناتوان کننده ترین مشکل در بین بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی مطرح است که می تواند موجب اختلال در خواب و زندگی روزمره و به طور کلی کیفیت زندگی این افراد شود. لذا اندازه گیری درد در این بیماران برای برنامه ریزی در درمان و توان بخشی آنان لازم است. هدف این مطالعه بررسی شیوع و شدت انواع درد در بیماران ضایعات نخاعی مراجعه کننده به بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) تهران بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی، 248 نفر از بیماران ضایعات نخاعی مراجعه کننده به بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) تهران در 6 ماه اول سال 1394 با استفاده از فرمول کوکران و از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف، مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش نامه بین المللی دردهای پایه ای بیماران ضایعات نخاعی بود. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 19 و با استفاده از آزمون های آماری T مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    درد نوروپاتیک (25/82٪) شایع ترین درد در بین بیماران بود و درد اسکلتی- عضلانی (04/81٪) و درد احشایی (12/41٪) به ترتیب از نظر شیوع در رتبه های بعدی قرار داشتند. شدیدترین درد این بیماران نیز به ترتیب درد نوروپاتیک (72/1±12/8)، درد اسکلتی- عضلانی (22/1±06/6) و درد احشایی (89/0±88/3) بود. تنها بین شدت درد و جنسیت رابطه معنی داری وجود داشت (05/0p<) و بین شدت درد و سایر مشخصات دموگرافیک بیماران رابطه معنی داری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    درد در بیماران ضایعات نخاعی، شایع و اغلب شدید است. درد نوروپاتیک شایع ترین و شدیدترین نوع درد است و درد های اسکلتی- عضلانی و احشایی به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: شیوع، درد، ضایعات نخاعی
  • اسماعیل شوانی*، کیانوش زهراکار، محسن رسولی صفحات 111-118
    اهداف
    فشارهای روانی روی جانبازان و خانواده آنها به ویژه همسران تا مدت ها پس از جنگ نیز ادامه می یابد. فرسودگی زناشویی یکی از عواملی است که نه تنها می تواند کیفیت زندگی جانباز، بلکه خانواده و جامعه او را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش مولفه های فرسودگی زناشویی در زنان دارای همسر جانباز انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در نیمه دوم سال 1394 روی 30 نفر از همسران جانبازان شهرستان پیرانشهر که به منظور حل مشکلات زناشویی و دریافت کمک های تخصصی روان شناختی به واحد مشاوره و مددکاری اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان پیرانشهر مراجعه کرده بودند، انجام شد. این افراد که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش، مقیاس فرسودگی زناشویی بود. گروه آزمایش در 8 جلسه گروهی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد شرکت کردند. داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره و چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، میانگین نمرات فرسودگی زناشویی و مولفه های آن در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود (001/0=p).
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش مولفه های فرسودگی زناشویی در زنان دارای همسر جانباز، تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، فرسودگی زناشویی، همسران جانبازان
  • حبیب اجرایی دولت آباد *، بهنام حاجی آقایی، مریم جلالی، حسن سعیدی صفحات 119-125
    اهداف
    پس از قطع عضو و دریافت پروتز، فشارهای بیش از حد بین استامپ و سوکت از مهم ترین مشکلات افراد استفاده کننده از پروتز است. هدف این مطالعه، طراحی و ساخت سوکت با لبه سیلیکونی در پروتز ترنس فمورال و بررسی میزان فشار در نواحی تحمل وزن فوقانی در مقایسه با سوکت مرسوم بود.
    بیمار و
    روش ها
    در این مطالعه موردی تک نمونه ای، یک مرد 38ساله با قطع عضو ترنس فمورال تروماتیک سمت راست مورد بررسی قرار گرفت. برای این فرد دو عدد سوکت، یکی به روش مرسوم و دیگری با لبه سیلیکونی ساخته شد. برای اندازه گیری فشارها با استفاده از FSR (مقاومت حساس به نیرو) و برد میکروکنترلری آردوئینو دستگاه اندازه گیری فشار ساخته شد.
    یافته ها
    در سنسور زیر راموس تحتانی پوبیس (شماره 8) در حالت ایستاده روی دو پا 9/24% و در حالت ایستاده روی پای پروتزی 8/50% افزایش فشار در سوکت دارای لبه سیلیکونی نسبت به سوکت مرسوم مشاهده شد. در سنسور بالای مثلث اسکارپا (شماره 2) در حالت ایستاده روی پای پروتزی 1/29% و در سنسور روی سکوی ایسکیال (شماره 7) در حالت راه رفتن در زمان پاسخ بارگذاری 4/2% افزایش فشار در سوکت دارای لبه سیلیکونی مشاهده شد. در همه حالت ها و در هر دو سوکت، کمترین فشار در سنسور تروکانتر بزرگ فمور (شماره 4) بود. در مابقی نقاط در همه حالت ها، فشار در سوکت دارای لبه سیلیکونی از سوکت مرسوم کمتر بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از سوکت با لبه سیلیکونی در پروتز ترنس فمورال در مقایسه با سوکت مرسوم باعث کاهش فشار های وارده به استامپ می شود.
    کلیدواژگان: پروتز ترنس فمورال، سوکت لبه سیلیکونی، فشار، تحمل وزن
|
  • Ahar S. *, Aslankhani M.A., Zareian E Pages 67-73
    Aims: In order to reach a better functioning in the athletic contests, the athletes needs to learn completely many and different motor skills. Therefore, to select properly an offline period between the motor skills are very important. The aim of this study was to investigate the effects of different offline periods on the consolidation periods based on stability in the implicit motor memory in the veteran and disabled athletes.
    Materials and Methods
    In the practical semi-experimental study, 45 veteran and disabled athletes with physical-motor disabilities, who were members of the athletic teams of Yazd Province in order to participate in the state contests and Olympiads, were studied in Yazd City in summer 2015. The subjects were selected via available sampling method. The subjects were randomly divided into three groups including 6-, 24-, and 72-hour offline period groups. The test was conducted at two stages including learning and retention using alternating serial reaction time task (ASRTT) and serial color matching task (SCMT). Data was analyzed using two-factor ANOVA with the repeated measures, one-way ANOVA, and Duncan and Bonferroni post-hoc test.
    Findings: In the learning stage, the main effect of the group and the interaction effect of the group and the exercise package were not significant (p>0.05). Nevertheless, the main effect of the exercise package was significant (p=0.001). In the retention stage, the main effects of the exercise package (p=0.001) and group (p=0.048) and the interaction effect between them (p=0.001) were significant. A stability based consolidation process was seen in 24-, and 72-hour offline period groups. Nevertheless, there was a retroactive interference in 6-hour offline period group.
    Conclusion
    24- and 72-hour offline periods affect the stability based consolidation process in the implicit motor memory in veteran and disabled athletes.
    Keywords: Memory Consolidation, Athletes, Veterans, Disabled Persons
  • Kamali M., Sharifmoradi K.* Pages 75-82
    Aims: The utilization of prosthesis not only changes the gait pattern in the patients with lower-limb amputations, but also applies asymmetrical forces on the limbs leading to disturbances. Therefore, it is very important to identify the application mode of earth’s reaction forces on the lower limbs in walking. The aim of this study was to analyze the components of earth’s reaction forces in healthy leg and prosthetic leg in the patients with unilateral below the knee amputation.
    Materials and Methods
    In the observatory cross-sectional study, 10 patients with unilateral below the knee amputation of rehabilitation clinics of Isfahan were studied in 2013. The subjects were selected via non-probable available sampling method. Qualisys motion analysis system was used to record different gait phases. Kistler force plate was used to measure the earth’s reaction forces. Data was analyzed by SPSS 22 software using independent T test.
    Findings: In the prosthetic leg, the propulsion impulse (p=0.01) and vertical impulse (p=0.05) of the reaction force of the earth and the loading rate (p=0.03) were lower than the healthy leg by 5.82N/s, 63.25N/s, and 12.8N/s, respectively. Time to peak reaction force of the earth on the prosthetic side was more than the healthy side by 4.9s (p=0.05).There was no significant difference between prosthetic and healthy legs in braking impulse, medio-lateral impulse, peak of braking force, peak of propulsion force, and unloading rate (p>0.05).
    Conclusion
    Greater propulsive impulse, vertical impulse, and loading on the healthy leg than the prosthetic leg in the patients with unilateral below the knee amputation shows that there is a greater loading time interval on the healthy leg.
    Keywords: Prostheses, Implants, Gait, Amputation
  • Kazemi O.*, Shojaedin S.S., Hadadnezhad M Pages 83-88
    Aims: The most widely used joint in the wheelchair basketball players is shoulder. The shoulder joint undergoes stressful situations during repetitive movements and overhead movements, resulting in pain. The aim of this study was to compare the strength of the rotating muscles of shoulder joint in the dominant and non-dominant organs, as well as to investigate their correlations with the pain level in the shoulders of male wheelchair basketball players.
    Instrument &
    Methods
    In this descriptive correlational study with a relation survey, 50 male athletes of wheelchair basketball teams of Tehran and Alborz provinces, selected via purposeful non-random sampling method, were studied in 2014. MMT device was used to measure the strength of the rotating muscles in both zero degree and 45 degrees of shoulder abduction. Wheelchair users’ shoulder pain index (WUSPI) was used to measure the shoulder pain. Data was analyzed using paired-T test and Pearson correlation coefficient.
    Findings: There was a significant correlation between the strengths of the internal and external rotating muscles of dominant and non-dominant organs in zero and 45 degrees (p0.05).
    Conclusion
    In male wheelchair basketball players, there is a correlation between the strengths of rotating muscles of dominant and non-dominant organs, but the strength of rotating muscles in the dominant organs is higher than non-dominants. In addition, there is a correlation between the strength of internal rotating muscles and the shoulder pain.
    Keywords: Muscle Strength, Shoulder Joint, Pain
  • Nasiripoor Z., Abedi B.* Pages 89-94
    Aims: As a chronic disease, the physical side-effects in the chemically-injured veterans continually affect the quality of life of the veterans. Based on the studies, sport activities and exercises might enhance their mood, rehabilitate their physical conditions, and result in their mental relaxation. In addition, such activities might reduce the disabilities connected to such conditions. The aim of this study was to investigate the effects of a sport program on the quality of life of the veterans with severe chemical injuries in Markazi Province.
    Instrument &
    Methods
    In this semi-experimental study, 12 veterans of Markazi Province, Iran, with severe chemical injuries were entered the study according to inclusion criteria in 2014. The subjects were selected purposefully. A sport exercise program was conducted in 6 months. The program included planned and moderate sport activities, health advices, and a massage program via multimedia educational packages. The activities were done at home. The quality of life was assessed before and after the exercise program using quality of life questionnaire connected to health. Data was analyzed by SPSS 16 software using paired T test.
    Findings: There was a significant difference between the mean score of different aspects of quality of life after the intervention and the mean score before the intervention. And after the intervention, there were increases in the mean scores of the dimensions of quality of life including physical activities, limitations for the physical role, limitations for the emotional role, vitality, mental health, social functioning, physical pain, and general health (p
    Conclusion
    A planned sport program enhances the dimensions of the quality of life of the veterans with severe chemical injuries.
    Keywords: Exercise, Quality of Life, Veterans Health
  • Mohamadtaghi B.*, Parvaneh Shamsipour Dehkordi P., Hejazi Dinan P Pages 95-103
    Aims: Nowadays, any increase in the quality of life of different social classes is considered as important. The pain self-efficiency can affect the level of quality of life. The aim of this study was to investigate the effectiveness of physical activities on the quality of life and pain self-efficiency in persons with lower limb amputations.
    Instrument &
    Methods
    In the descriptive cross-sectional study, 110 lower-limb amputees, including 25 veterans and 85 non-veterans, referring to Tehran Red Crescent Office were studied in 2015. The subjects were selected via purposive sampling method. Data was collected using physical activity level, quality of life, and pain self-efficiency questionnaires. Data was analyzed by SPSS 19 software using Pearson correlation coefficient, multi variable ANOVA, and Bonferroni post-hoc tests.
    Findings: There were significant correlations between all components of quality of life and pain self-efficiency in lower-limb veteran and non-veteran amputees groups and independent, relatively dependent, and completely dependent physical activity levels (p=0.001). There were significantly higher total mean scores of physical functioning, mental functioning, quality of life, and pain self-efficiency in independent lower-limb veteran amputees than relatively dependent and dependent veteran and non-veteran groups (p
    Conclusion
    There are higher levels of physical functioning, mental functioning, quality of life, and pain self-efficiency in the lower-limb amputees with independent physical activities than with relatively dependent and dependent physical activities.
    Keywords: Motor Activity, Quality of Life, Pain, Self, efficacy, Veterans
  • Sedghisedghi Goyaghaj N. *, Monjamed Z., Ghorbani Sh, Akbarnejhad, Khosrozadeh M Pages 105-110
    Aims: As the worst and the most debilitating problem in the patients with spinal cord injuries, pain can result in sleep and daily life disorders, as well as disturb their quality of life in general. Therefore, it is required to measure pain in the patients to plan any treatment and rehabilitation. The aim of this study was to investigate the prevalence and severity of different types of pain in patients with spinal cord injuries referred to Khatamol Anbia hospital in Tehran.
    Instrument &
    Methods
    In the cross-sectional descriptive-analytic study, 248 patients with spinal cord injuries referred to Khatamol Anbia hospital in Tehran were studied in 6 months of 2015 (from March to August). The subjects were selected by Cochran’s formula via purposeful sampling. Data was collected using the international questionnaire of basic pains of patients with spinal cord injuries. Data was analyzed by SPSS 19 software using independent T test, Pearson correlation coefficient, and one-way ANOVA.
    Findings: The most prevalent pains were the neuropathic (82.25%), the musculoskeletal (81.04%), and the visceral (41.12%0, successively. The most severe pains of the patients were the neuropathic (8.12±1.72), the musculoskeletal (6.06±1.22), and the visceral (3.88±0.89), successively. There was only a significant correlation between pain severity and gender (p0.05).
    Conclusion
    There are prevalent and, in most cases, severe pains in patients with spinal cord injuries. The most prevalent and severe pains are the neuropathic, the musculoskeletal, and the visceral pains, in succession.
    Keywords: Prevalence, Pain, Spinal Cord Injuries
  • Showani E.*, Zahrakar K., Rasooli M Pages 111-118
    Aims: The veterans and their families are suffering psychiatric pressures due to war occasions many years after the wars. Marital burnout can badly affect the quality of life of not only the veterans, but also their families and society. The aim of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment based therapy on reduction of marital burnout components in wives of the veterans.
    Instrument &
    Methods
    In the semi-experimental pretest-posttest study with a control group, 30 wives of the veterans of Piranshahr, referred to the consoulting and care unit of Piranshahr Martyrs and Veterans Foundation to receive psychological professional helps and resolve their marital problems, were studied in 2015. The subjects, selected via available sampling method, were randomly divided into experimental and control groups (n=15 per group). Data was collected using marital burnout inventory. 8 acceptance and commitment based group-treatment sessions were presented to experimental group. Data was analyzed using one-variable and multi-variable analysis of covariance tests.
    Findings: At the posttest stage, the mean scores of marital burnout and its components in experimental group were significantly lower than control group (p=0.001).
    Conclusion
    Acceptance and commitment based therapy is effective on the reduction of marital burnout components in the wives of the veterans.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Marriage, Veterans, Wives
  • Ejraei Dolat Abad H. *, Haji Aghaei B., Jalali M., Saeedi H Pages 119-125
    Aims: High pressures between the stamp and the socket after mutilation and receiving a prosthetic device is one of the main problems of the persons using such prosthesis. The aim of this study was to design and make a socket with a silicone brim in the trans-femoral prosthesis, as well as to investigate the pressure in the upper weight bearing areas compared to the current socket.
    Patient &
    Methods
    In the one-sample case study, a 38-year-old male person with unilateral (right side) traumatic trans-femoral amputation was studied. Two sockets, one made by the current method and another made with a silicone brim, were presented to the person. Using FSR (force sensing resistance) and an Arduino Due microcontroller board, a pressure measurement device was used to measure the pressure level.
    Findings: In the sensor under the inferior pubic ramus (No. 8), there were 24.9% and 50.8% pressure increases in the silicone brim socket than the current socket in bipedal standing and standing on the prosthetic leg, respectively. In the sensor located in the upper part of scarpa’s triangle (No. 2), there was 29.1% pressure increasing on the silicone brim socket standing on the prosthetic leg. In addition, in the sensor on the ischial pad (No. 7), there was 2.4% pressure increasing on the silicone brim socket during walking at the loading response. The lowest pressure was in the femur great trochanter sensor (No. 4) in all cases and both sockets. On other points in all studied conditions, there were lower pressure levels in the silicone brim socket than the current socket.
    Conclusion
    Using the silicone brim socket in the trans-femoral prosthesis leads to decreasing of the pressures on the stamp compared to the current sockets.
    Keywords: Prostheses, Implants, Silicone Brim Socket, Pressure, Weight, Bearing