فهرست مطالب

زن و جامعه - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1396)

فصلنامه زن و جامعه
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیر نعیمی *، پریسا نجفلو، نفیسه صلاحی مقدم، سیده شیرین گلباز صفحات 1-22
    با توجه به این که زنان روستایی نقش و سهمی قابل توجه در فعالیت های کشاورزی و غیر کشاورزی در مناطق روستایی دارند، لذا هدف از انجام این پژوهش توصیفی همبستگی٬ بررسی عوامل موثر بر مقدار مشارکت زنان روستایی گرمسار در فعالیت های روستایی بود. پژوهش به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری مورد مطالعه زنان روستایی در گرمسار بودند (1600 N=). حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران بدست آمد (134 n=). روش نمونه گیری مورد استفاده، طبقه ای تناسبی بود. ابزار پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بود. روایی ابزار پژوهش به وسیله پانلی از متخصصان تایید شد. برای تعیین پایایی پرسش نامه، آزمون مقدماتی انجام گرفت و مقدار آلفای کرونباخ بین 72/0 تا 84/0 بدست آمد. نتایج آمار توصیفی نشان دادند که مقدار مشارکت زنان روستایی در کارهای کشاورزی (میانگین: 24/3) بیش تر از کارهای غیر کشاورزی (میانگین: 99/1) می باشد و زنان روستایی نگرش موافقی نسبت به مشارکت در کارهای روستایی دارند. نتایج رگرسیون چندگانه نشان دادند که متغیر سابقه تاهل، توانست 28درصد از تغییرات مقدار مشارکت زنان روستایی در کارهای کشاورزی را تبیین کند. هم چنین، متغیرهای سن، سابقه تاهل و نقش زنان در کارهای خانه داری توانستند 23درصد از تغییرات مشارکت زنان روستایی را در کارهای غیر کشاورزی تبیین کنند.
    کلیدواژگان: کارهای روستایی، زنان روستایی، مشارکت، روستا، گرمسار
  • مریم قربانی *، سمیه فیروزی صفحات 23-37
    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش سبک زندگی در رضایت مندی و فرسودگی زناشویی زنان متاهل شهر اصفهان انجام شده است. روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی همراه با گروه کنترل و پیش آزمون و پس آزمون است. جامعه آماری شامل تمامی زنان متاهل مراجعه کننده به فرهنگسرای خانواده شهر اصفهان در بهار سال 1395 می باشد که 30 نفر از آن ها به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شده اند (هر گروه متشکل از 15 نفر). گروه آزمایش در طول 12 جلسه هفتگی، آموزش سبک زندگی را دریافت نمودند. ابزار سنجش بکار رفته در این پژوهش شامل، پرسش نامه رضایت زناشویی انریچ (1989) و پرسش نامه فرسودگی زناشویی پاینز(MBQ) (1996) می باشد که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون در مورد گروه آزمایش و گواه اجرا شده است. داده ها از راه نرم افزار SPSS-21 و روش آماری تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاکی از آن است که آموزش سبک زندگی باعث افزایش رضایت مندی زناشویی و کاهش فرسودگی زناشویی می شود که این یافته ها در سطح 05/0P< معنادار است. با توجه به این یافته ها، می توان از راه آموزش سبک زندگی به زوجین کمک کرد تا با اصلاح سبک زندگی خود، باعث غنی سازی زندگی مشترک خود شوند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، رضایت مندی زناشویی، فرسودگی زناشویی
  • سیف الله قراچه*، عزت دیره، محمد بهروزی صفحات 37-57
    این پژوهش برای تعیین رابطه بین خودارزشیابی های محوری با اشتیاق شغلی زنان سرپرست خانوار کمیته امداد شهر اهواز طرح ریزی شده است. زنان سرپرست خانوار را می توان به عنوان یکی از ارکان اساسی هر جامعه در نظر گرفت. نمونه آماری بر اساس تناسب حجم نمونه با جمعیت مورد مطالعه و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان[1] (1970) 200 نفر برآورد شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه خودارزشیابی های محوری جاج و همکاران (2003) و اشتیاق شغلی سالانوا و شائوفیلی (2007) بوده است. پایایی بدست آمده با استفاده از آلفای کرونباخ عزت نفس 78/0، خودکارآمدی 82/0، جایگاه مهار 72/0 و ثبات هیجانی 74/0 محاسبه شده است. این پژوهش در پی پاسخ گویی به این دو فرضیه است که بین خودارزشیابی های محوری و اشتیاق شغلی زنان سرپرست خانوار رابطه دارد. مولفه های خودارزشیابی های محوری قدرت پیش بینی اشتیاق شغلی را در بین زنان سرپرست خانوار دارند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که بین خودارزشیابی های محوری و اشتیاق شغلی زنان سرپرست کمیته امداد رابطه مثبت و معنی دار است. با نتایج بدست آمده از تحلیل رگرسیون با روش ورود مکرر بین متغیرهای پیش بین با متغیر اشتیاق شغلی برای کل آزمودنی ها همبستگی چندگانه 441/0=R بدست آمده است که در سطح 001/0> P معنی دار است.
    کلیدواژگان: خودارزشیابی های محوری، اشتیاق شغلی، زنان سرپرست خانوار، کمیته امداد
  • پوریا عطایی *، ناصر زمانی میاندشتی صفحات 57-77
    توانمندسازی روان شناختی به گونه ای گسترده به عنوان یک هدف مهم در توسعه اجتماعی شناخته شده است. هدف اصلی این پژوهش بررسی سطوح توانمندی روان شناختی اعضای تعاونی زنان روستایی تفی هان بود. جمعیت این مطالعه تمام اعضای تعاونی تفی هان بود (418) عضو که تعداد 200 نفر از ایشان با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده برای گرد آوری داده ها پرسش نامه بود که روایی صوری آن به وسیله پانلی از متخصصان تایید و برای بررسی پایایی آن نیز آزمون راهنما اجرا شد که آلفای کرونباخ بین 82/079/0 بود. برای مقایسه ابعاد توانمندی روان شناختی از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شده است. نتایج نشان دادند که بعد شایستگی توانمندی روان شناختی اعضای تعاونی نسبت به دیگر ابعاد بیش ترین میانگین را داراست. هم چنین، میانگین سه بعد شایستگی، معنی داری و اعتماد در بین اعضای تعاونی به گونه ای معنی دار از حد بهینه بیش تر بوده است. در پایان با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه پیشنهادهایی ارایه شد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، توانمندی روان شناختی، تعاونی زنان، زنان روستایی
  • زهرا شفیعی*، امیر قمرانی صفحات 77-94
    هدف این پژوهش بررسی نقش شخصیت تاریک و شکفتگی در پیش بینی دل زدگی زناشویی زوجین شهر اصفهان بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی زوجین شهر اصفهان بود که تعداد 106 زوج (212نفر) به شیوه تصادفی انتخاب و پرسش نامه دل زدگی زناشویی (پاینز، 1996)، شخصیت تاریک (جانسون و وبستر، 2010) و شکفتگی (دینره، 2008) را پاسخ دادند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از رگرسیون چند متغیره (گام به گام) استفاده شد. نتایج رگرسیون گام به گام نشان دادند که از بین مولفه های شخصیت تاریک (خودشیفتگی، پسیکوپاتی و ماکیاولیستی)؛ مولفه خودشیفتگی و پس از آن متغیر شکفتگی، بیش ترین سهم را در پیش بینی دل زدگی جسمانی داشتند. هم چنین، متغیر شکفتگی و نمره کل شخصیت تاریک (کل) بهترین پیش بینی کننده دل زدگی عاطفی بودند. در مورد دل زدگی روانی نیز شکفتگی و خودشیفتگی به ترتیب بیش ترین قدرت پیش بینی را دارا بودند. در مجموع، مشخص شد که می توان دل زدگی زناشویی زوجین را بر اساس ویژگی های شخصیتی آن ها تببین کرد.
    کلیدواژگان: شخصیت تاریک، شکفتگی، دل زدگی زناشویی
  • عنایت الله حسین زئی*، سوسن سهامی صفحات 95-119
    هدف از اجرای این پژوهش تبییننقش واسطه ای بهزیستی روان شناختی در بین سرمایه اجتماعی و خودکارآمدی در زنان فرهنگی شهر سرباز بود. در این پژوهش از روش پیمایشی- همبستگی استفاده شد. جامعه آماری شامل کلیه زنان فرهنگی شهر سرباز و نمونه با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای تعداد 191 نفر انتخاب گردید. داده ها از روش پرسش نامه های بهزیستی روان شناختی ریف(1989) ، خودکارامدی آدامز و شرر(1982) و سرمایه اجتماعی سهامی (1387) گردآوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر به روش بارون و کنی استفاده شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان دادند که خودکارآمدی با سرمایه اجتماعی و مولفه های آن به اسثتنائی مولفه اعتماد به خانواده رابطه مثبت و معنادار دارد. هم چنین، خودکارآمدی با بهزیستی روان شناختی و مولفه های آن رابطه مثبت و معنادار دارد. افزون بر این، نتایج تحلیل مسیر نشان دادند که متغیرهای اعتماد سیاسی و شبکه اجتماعی به صورت مستقیم بر متغیر خودکارآمدی تاثیر می گذارد و متغیر بهزیستی روان شناختی نقش واسطه ای بین سرمایه اجتماعی و خودکارآمدی ایفا می کند، اما مولفه های اعتماد به خانواده و مشارکت اجتماعی تاثیری معنادار بر خودکارآمدی نداشتند و تنها مولفه تاثیرگذار سرمایه اجتماعی بر بهزیستی روان شناختی، اعتماد سیاسی بود.
    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، سرمایه اجتماعی، خودکارآمدی
  • مریم سعیدیان جزی * صفحات 119-143
    سده آغازین عصر غیبت، دارای ویژگی هایی منحصر به فرد است. درباره حضور زنان در تحولات این عصر و نتایج آن، اقوال و تفاسیر متعددی در منابع اسلامی دیده می شود که در این مقاله بررسی شده است. در این مقاله، بخش هایی از نقش تاریخی زنان شیعی در قالب فعالیت ها و سیاست های آنان در رویارویی با مسایل سده نخستین عصر غیبت و پیامدهای آن به روش مطالعه تاریخی و توصیفی - تحلیلی بررسی می شود. هدف آن است تا با بررسی الگوی دین شناختی زن در اندیشه تشیع؛ مقدار مشارکت زنان در تحولات اجتماعی این عصر و تدابیر بزرگان امامیه در این خصوص بررسی شود. بر این اساس، روشن می شود حضور زنان در عرصه های اجتماعی مبتنی بر آموزه های وحیانی و سیره پیشوایان معصوم بوده و از مهم ترین و موثرترین عوامل در توسعه نفوذ شیعیان در عرصه مدیریت اجتماعی بشمار می رود. زنان شیعی تحت نظارت و تایید اهل بیت (ع) و بزرگان امامیه و خاصیت تعلیمی- تبلیغی آموزه های شیعی، نقش مهمی را در تحولات تاریخی این دوران ایفا کردند. درنتیجه عموم جامعه از توانمندی و ظرفیت های زنان به ویژه در عرصه جهاد فرهنگی و برای تقویت هویت شیعی، توسعه مناسبات اجتماعی، نشر معارف دینی، نهادینه کردن فرهنگ انتظار و حضور موثر در دگرگونی های فرهنگی و اجتماعی بهره گرفتند. در این مقاله، این مسئله با استناد به منابع اسلامی و پژوهش های معاصر نقد و ارزیابی می شود.
    کلیدواژگان: مهدویت، زنان شیعی، خودآگاهی، منزلت اجتماعی
  • عبدالحمید فرزانه*، مژگان امیریان زاده صفحات 143-167
    هدف از این پژوهش مقایسه اولویت بندی عامل های موثر بر پوشش دانشجویان بر مبنای متغیر جمعیت شناختی دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس بوده است. روش پژوهش از نوع طرح متوالی اکتشافی بوده است. جامعه پژوهش تمامی دانشجویان استان فارس به تعداد 120000 نفر می باشند. روش نمونه گیری در بخش کیفی هدفمند و در بخش کمی نمونه گیری خوشه ایو نمونه گیری تصادفی طبقه ای بوده است. تعداد نمونه شامل 384 نفر از دانشجویان با استفاده از فرمول کوکران بوده است. ابزار پژوهش با استفاده از پرسش نامه ساخته شده به وسیله امیریان زاده و فرزانه (1393) در 4 بعد بوده است. یافته ها نشان دادند: بین دانشجویان دانشکده های گوناگون از عامل های موثر بر پوشش تفاوتی معنادار وجود نداشت. بین نظر دانشجویان از عامل های موثر بر پوشش تفاوتی معنادار وجود داشت و تفاوت مربوط به بعد عامل های فردی- خانوادگی بوده است. بین اولویت بندی دانشجویان زن و مرد از عامل های موثر بر پوشش دانشجویان تفاوتی معنادار وجود نداشت. بین اولویت بندی دانشجویان بومی و غیربومی از عامل های موثر بر پوشش دانشجویان تفاوتی معنادار وجود ندارد. بین اولویت بندی دانشجویان متاهل و مجرد از عامل های موثر بر پوشش دانشجویان تفاوتی معنادار وجود نداشت. نتایج تحلیلی مصاحبه های گوناگون با متخصصان حوزه و دانشگاه و برخی ازدانشجویان نشان دادند که ضعف نگرش در سیاست گذاران و برنامه ریزان، بی توجهی به ریشه یابی و حل عامل های مهم، نبود نگاه جامع نگر نسبت به پوشش و حجاب، ناهماهنگی در عملکرد مجموعه های مدیریتی نظام، نداشتن آگاهی درست نسبت به اهمیت حجاب و فلسفه پوشش، احساس نیاز به جلب توجه دیگران، آشنایی نداشتن والدین با فلسفه و ارزش پوشش، ترویج بی حجابی در رسانه ها، کمبود منابع علمی ارزشمند و معتبر در زمینه حجاب و سیاسی شدن مساله از جمله عامل های وجود ناهنجاری درعرصه پوشش و حجاب می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ، پوشش، دانشجو، دانشگاه
  • ژاله رفاهی*، بهنام میرزایی جابری، رضا زارعی صفحات 167-184
    هدف از این پژوهش تبیین اثربخشی آموزش تحلیل ارتباط متقابل بر تغییر قصه عشق و دلزدگی زناشویی زنان است. طرح پژوهش نیمه آزمایشی به شیوه پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری است. جامعه پژوهش زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره وابسته به شهرداری شیراز در سه ماهه آخر سال 92 به تعداد87 نفر بودند. تعداد 24 نفر به صورت تصادفی از بین کسانی که نمره (درجه) دلزدگی آنان بالای 3 بود، به عنوان نمونه انتخاب و در2 گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش در 10 جلسه آموزش تحلیل ارتباط متقابل (TA) شرکت داده شدند، اما گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. در این مطالعه از مقیاس های دلزدگی پاینز و قصه عشق استرنبرگ استفاده شد. داده های پژوهش به روش های تحلیل کوواریانس تک متغیره و چند متغیره و آزمون t جفت شده به کمک نرم افزار SPSS2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن بودند که آموزش تحلیل متقابل، دلزدگی زناشویی زنان را به گونه ای معنا دار کاهش می دهد، اما تاثیری معنادار بر قصه عشق زنان نداشت. نتایج بدست آمده در دوره پی گیری نیز پایدار بودآموزش تحلیل ارتباط متقابل بر کاهش دلزدگی زنان موثر است و می توان در جلسه های مشاوره ای و روان درمانی زوج و خانواده مورد استفاده مشاوران قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: تحلیل ارتباط متقابل، قصه عشق، دلزدگی زناشویی، زنان
|
  • A. Naeimi *, P. Najafloo, N. Salahi Moghaddam, S. Sh Golbaz Pages 1-22
    Rural women have significant role and share in agricultural and non-agricultural activities in rural areas. Therefore, the purpose of this study was to investigate the factors affecting on Garmsar rural women’s participation in rural activities. The research design of the study was a survey utilizing descriptive-correlation technique. The statistical population consisted of rural women in the Garmsar township (N=1600). A proportional stratified sampling method was used to select 134 women as samples of the study and the Cochran’s formula helped to determine the sample size. A questionnaire was designed to gather data. A panel of extension and rural development experts determined content validity and a reliability analysis of questionnaire was conducted by a pilot test, Cronbach’s alpha values were obtained ranging 0.72-0.84 for various parts of the questionnaire. Results showed that rural women participate in the agricultural activities (mean: 3.24) more than non-agricultural activities (mean: 1.99). In addition, their attitude toward participation in rural activities was “agreed”. The result of the multivariate linear regression indicated that 28% (R2=0.28) of the variance in women’s participation in agricultural activities could be explained by their marital background. In addition, variables including age, marital background and role of women in home activities could explain 23% (R2=0.23) of variance of women’s participation in non-agricultural activities.
    Keywords: Rural Activities, Rural women, Attitude, participation, Rural, Garmsar
  • Maryam Ghorbani *, Somayeh Firoozi Pages 23-37
    The aim of this study was to review the effectiveness of life style training on marital satisfaction and marital burnout among married women of Isfahan city. The research method was quasi-experimental with control group and pre-test and post-test. The population included all married women referred to the family community center in Isfahan in the spring of 2016. The sample size included 30 subjects chosen by convince sampling and randomly divided into control and experimental groups (n1=n2=15). The experimental group during 12 weekly sessions, received lifestyle training. All participants completed, Enrich Marital Satisfaction Questionnaire (1989) and Pines Marital Burnout Questionnaire (MBQ) (1996) as pre-test and post-test. Data were analyzed by covariance in SPSS-21. Results showed that lifestyle training increases marital satisfaction and reduces marital burnout and the findings were significant (P
    Keywords: Lifestyle, Marital Satisfaction, Marital Burnout
  • S. Gharacheh *, A. Direh Pages 37-57
    This paper attempts to study the relationship between core self-assessment and work engagement for female-headed households supported by relief committee in Ahvaz. Female-headed households can be considered as one of the fundamental pillars of any society. The sample size included 200 people was estimated by Morgan’s Table (1970). Research instruments were central self-assessment of Judge et.al (2003) and work engagement of Salanva and Schaufeli (2007). Reliability was calculated by using Cronbach's alpha including 0.78 for self-esteem, 0.82 for self- efficiency, 0.72 for locus of control, and 0.74 for emotional stability. This study seeks to answer these two pivotal assumptions: the self-assessment and career aspirations of women headed households are related; components of core self-assessment have the ability to predict job engagement among women headed households. Regression analysis showed that core self-assessment and career aspirations of women supported by the relief committee have a significant positive relationship. The results of the regression analysis between the predictor variable with work engagement for all subjects, multiple correlation is obtained (R= 0.441) which is significant at P>0.001 level.
    Keywords: Core Self-Assessment, Work Engagement, Female-Headed Households, Relief Committee
  • P. Ataei *, N. Zamani Pages 57-77
    The psychological empowerment has been widely acknowledged as an important goal in social development. The main aim of this study was to investigate levels of psychological empowerment among the members of Tafihan Rural Women Cooperative. Research population consisted of all Tafihan cooperative members (418 members), out of which, a total number of 200 members were selected through stratified random sampling method. The data were obtained through questionnaire. Face validity of the questionnaire was obtained through an experts’ panel and reliability was obtained through pilot testing. The Cronbach's alpha ranged from .79 to .82. To compare psychological empowerment dimensions used one-sample t test. Results revealed that competency dimension from psychological empowerment of cooperative members had been the most mean among the other dimensions. In addition, three dimensions of competency, meaning and trust have been significantly more than the optimum mean among cooperative members. According to results, some recommendations have been presented at the end of article.
    Keywords: Empowerment, Psychological Empowering, Women Cooperative, Rural women
  • Z. Shafiee *, A. Ghamarani Pages 77-94
    This paper aims to evaluate the predictive role of dark personality and flourishing in couples burnout in the City of Isfahan. The research is a descriptive correlative survey. The statistical population included all couples in the city with a sample of 106 couples (212 individuals) selected randomly. The participants responded to couple burnout inventory (Pines, 1996), Dark personality (Jonason and Webster, 2010), and flourishing (Diener, 2008). Data were analyzed using multiple regression by stepwise method. The results showed that among the components of dark personality (Machiavellianism Narcissistic, Psychopathy), the narcissistic had the highest contribution to physical burnout followed by the flourishing variable. In addition, flourishing and the dark personality total score were found to best predict emotional couple burnout. Regarding mental couple burnout, flourishing and narcissistic components had the highest prediction power respectively. Overall, it became clear that couple burnout could be explained based on their personality characteristics.
    Keywords: dark personality, Flourishing, Couple Burnout
  • Nayatollah Hossein Zei *, S. Sahami Pages 95-119
    The purpose of this study was defining the mediating role of psychological well-being in social capital and self-efficacy of female teachers in the city of Sarbaz. Survey-correlational research method was applied in this study. The statistical population included female teachers of Sarbaz city and 169 women were selected through Cochran sample size formula and multistage cluster sampling. Ryff scales of psychological well-being (1989), Adams and Sherer self-efficacy scale (1982) and Sahami social capital scale (2008) were administered to collect data. Then data were analyzed by means of Pearson correlation coefficient, multivariate regression and Barron and Kenny path analysis. According to the results of Pearson correlation, self-efficacy developed a significant and positive relationship with social capital and its factors except family trust. In addition, self-efficacy had a significant and positive relationship with psychological well-being and its factors. The findings of path analysis indicated that political trust and social network may affect self-efficacy straightly and psychological well-being mediated social capital and self-efficacy. However, family trust and social coordination had no significant impact on self-efficacy and political trust was the only affecting factor of social capital on psychological well-being.
    Keywords: Psychological Well-Being, Social capital, Self-Efficacy
  • M. Saeedyan Jazi * Pages 119-143
    First century of occultation has special features. In this article, part of the historical role of Shiite women and their activities and policies during the first century of the absence is studied. Different Islamic sources about the presence of women in this era and its result would be examined in the following paper. Accordingly, it becomes clear that the presence of women in social places has been base on Islamic traditions and teachings of Ahl al-Bayt (as). So all society uses their capabilities and capacities, especially in various fields such strengthening Shiite identity, developing social relations, publishing religious education, institutionalizing the waiting culture and effective participation in social and cultural transformation. Shiite women played an important role in the historical developments of this period. Therefor this paper discusses, analyzes and evaluates the issue with reference to Islamic sources.
    Keywords: Anticlepetion, Shiite Women, Self-Aware, Social Status
  • A. Farzaneh *, M. Amiriyanadh Pages 143-167
    The purpose of this study is comparing the prioritization of factors affecting students coverage based on demographic variables of male and female students of Islamic Azad University, Fars province. The research method was exploration sequential plan. The study population included all students of Islamic Azad University, Fars Province (120,000 people). Sampling in qualitative section was targeted and in the quantitative section was cluster and random sampling. The number of samples consisted of 384 students chosen by Cochran formula. The number of samples in qualitative section consisted of 48 students and interview continued until the contents reached theoretical saturation, and its analyze was through 10-step method Strobert. The research instrument was a questionnaire by Amirian zadeh and Farzaneh (2014) built in the fourth dimension. The findings show that between students of different faculties and the factors affecting the coverage was not meaningful different. Between students of different educational levels and the factors influencing the cover was a meaningful difference. In addition, the difference is related to the individual and family factors. There was no meaningful difference between priority of male and female students from the factors affecting student coverage. There was no meaningful difference between priority of non-native and local students from the factors affecting students coverage. There is no meaningful difference between priority of married and single students from the factors affecting students coverage
    Keywords: Cover, Culture, Veil, Student
  • Zh Refahi *, B. Mirzaei Jaberi, R. Zarei Pages 167-184
    The aim of recent study was to examine the effectiveness of group training transactional analysis on couple burnout and love story in women. The research method was quasi-experimental with pre-test and post-test control group with follow up session. The sample consisted of 87 people who had gone to counseling centers affiliated to Shiraz Municipality in last quarter of 2014. Randomly, 24 people were selected among those whose score was upper than 3 in couple burnout scale and then were separated in tow groups as control and experimental. The experimental group participated in 10 training sessions of Transactional Analysis. In this study, the research tools were Pinze couple burnout and love story. The inferential statistics (analysis of covariance and t-test) helped to analyze data by SPSS version 20. The results indicated that transactional analysis training significantly reduces women's marital burnout, but has no significant effects on women’s Love story. This study showed transactional analysis training reduces women's marital burnout so this approach can be used in couples and families interventions to reduce burnout among couples.
    Keywords: Transactional Analysis, Love Story, Couple Burnout, Women