فهرست مطالب

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال دوم شماره 2 (پیاپی 5، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفا نجفی، غلامرضا اسماعیلی جاوید، ندا مهرداد، الهه رجایی، نسرین سادات علوی، آسیه الفت بخش، معصومه نجفی، علیرضا بهرامی، کاظم حیدری صفحه 7
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر شیمی درمانی های مختلف بر وقوع آمنوره ناشی از شیمی درمانی (CIA) در خانم های قبل از منوپوز مبتلا به سرطان پستان در سنین مختلف می باشد.
    روش بررسی
    این یک مطالعه پیگیری کننده بر روی 226 زن پره منوپوز مبتلا به سرطان پستان است که یکی از سه رژیم شیمی درمانی شامل: 1) روش قدیمی CMF (سیکلوفسفامید، متوترکسات، فلوئوراوراسیل) 2) شیمی درمانی بر مبنای آنتراسیکلین 3) شیمی درمانی بر مبنای تاکسان و آنتراسیکلین را دریافت کرده بودند. تمام بیماران در کلینیک سرطان پستان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران درمان و پیگیری شده اند آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام و برای تعیین ریسک فاکتورهای CIA از مدل های logestic regression و cox-regression استفاده شده است.
    یافته ها
    از 226 خانم با میانگین سنی 40 سال (26 تا 56 سال) که در مطالعه شرکت داده شدند، 154 نفر (1/68%) دچار CIA شدند. CIA در 151 نفر (6/56%) پایدار ماند. CIA در 5/52% از خانم های درمان شده با رژیم قدیمی و در 7/66 % از خانم های درمان شده با رژیم های حاوی آنتراسیکلین و در 7/78% از خانم های درمان شده با رژیم های بر مبنای آنتراسیکلین و تاکسان ایجاد شده است. در نتیجه، فرکانس CIA در خانم هایی که با رژیم های حاوی تاکسان شیمی درمانی شده اند، نسبت به گروه های دیگر خیلی بالاتر بوده است (015/0 = p). اگرچه وقوع CIA در تومورهای غیر حساس به هورمون PR-) و (ER- در مقایسه با تومورهای حساس به هورمون ER+) و (PR+ که شیمی درمانی شده اند مختصری بیشتر بود، لیکن این مسئله از نظر آماری معنی دار نشد(629/0 = p). در میان تمام ریسک فاکتورهای بررسی شده در مطالعه فقط رژیم های بر مبنای تاکسان و آنتراسیکلین(8/9-6/1 = CI و 059/0 = odds ratio) و سن بالاتر از 40 سال (66-9/1 و CI 95% و 5/3% و odds ratio) مهم ترین فاکتورها در ایجاد CIA بودند.
    نتیجه گیری
    نوع شیمی درمانی و سن بیماران در شروع سرطان پستان مهم ترین فاکتورهای خطر در ایجاد CIA هستند و رژیم های بر مبنای تاکسان نسبت به بقیه رژیم ها به CIA بیشتری منجر می شوند.
    کلیدواژگان: آمنوره ناشی از شیمی درمانی، تاکسان، سرطان پستان
  • فاطمه کشاورزی، غلام رضا جوادی، ناهید نفیسی، کیوان مجیدزاده، وحید رضا یاسایی، حمیده باقریان، محمدرضا مشایخی، سیروس زینلی صفحه 14
    مقدمه
    جهش های ژن BRCA1 (Breast Cancer susceptibility Gene1) تقریبا در 50 درصد خانواده های با ظهور زودهنگام سرطان پستان و 80 درصد خانواده های با ظهور زودهنگام سرطان پستان - تخمدان و جهش های ژن BRCA2(Breast Cancer susceptibility Gene2) نیز در درصدی از موارد سرطان پستان ارثی وجود دارند. لذا از آنجا که جهش های این دو ژن بر مدیریت بالینی افراد درمعرض خطر اثر دارد، غربالگری آنها رو به افزایش است. بر این اساس هدف از این تحقیق شناسایی جهش های BRCA1 وBRCA2 در تعدادی از بیماران ایرانی با ظهور زودهنگام سرطان پستان و یا سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری می باشد.
    روش بررسی
    شصت و سه بیمار با سن زیر 40 سال یا سابقه سرطان پستان در خانواده به همراه 50 نفردیگر به عنوان گروه کنترل در مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی کوثر از بهمن 1387تا اسفند 1388 مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از خون گیری و استخراج DNA کل سکانس ژن های BRCA1 و BRCA2 این افراد توالی یابی مستقیم گردید.
    یافته ها
    تعدادی جهش بدمعنی شناسایی شد. در اینجا جهش های جدید گزارش می گردد: Gly1140Ser، Ileu15Ieu، Ileu26Ieu، Glu23Gln، Leu3stop codon، Pro9Arg، Leu6Val، Arg7Cys، Ser177Val، IVS7+83(TT)، IVS8 -70(CATT)، IVS2+9(GC)، IVS1-20(GA)، IVS1-8(AG)، IVS2+24(AG) in BRCA1 and Glu1391Gly in BRCA2). جهش های Glu1038Pro و Gly1140Serدر تعداد زیادی از بیماران و کمتر از 20 درصد افراد کنترل مشاهده شد. جهش های Leu3Stop codon، Ile21Val، IVS2-1 (GC) Gly1738Glu، CD26SmallINSGTCCC^ATCTG E212catctgGTAAGTCAGC، در ژن BRCA1 و Leu1522Pheدر ژن BRCA2 بیماری زا می باشند. مقایسه کنترل ها و بیماران نشان می دهد که احتمالا تعدادی از هاپلوتیپ ها اثر بیماری زایی دارند. هاپلوتیپ ایجادشده از آلل های Gly1140Ser Leu871Pro، GLu1038Gly، Ser1613Gly، در ژنBRCA1 در حداقل 10 خانواده بیمار مشاهده شد. مطالعات بیشتری جهت تعمیم این نظریه که پلی مورفیسم ژنتیکی همراه با بروز سرطان پستان است، مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ژن مستعدکننده ابتلا به سرطان پستان 1، ژن مستعدکننده ابتلا به سرطان پستان 2، چندریختی ژنتیکی، سرطان خانوادگی
  • حمیدرضا حقیقت خواه، محمد شفیعی، مریم خیام زاده، حجت مولایی گورچین قلعه، محمداسماعیل اکبری صفحه 27
    مقدمه
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان و پنجمین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان ایرانی است. میزان بروز سالیانه بیش از 7770 نفر می باشد. استفاده وسیع از ماموگرافی و سونوگرافی توانسته است با تشخیص زودرس سرطان پستان سبب افزایش بقاء بیماران شود. میزان حساسیت و ویژگی ماموگرافی و سونوگرافی در منابع و مطالعات مختلف متفاوت است. لذا، بر آن شدیم تا میزان مطابقت گزارش های سونوگرافی و ماموگرافی را با نتیجه پاتولوژی در بیماران مبتلا به بیماری های خوش خیم و بدخیم پستان ارزیابی کنیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه 255 نفر زن مبتلا به توده پستان که در فاصله سال های 1384 تا 1388 به کلینیک بیماری های پستان مراجعه کردند، تحت بررسی قرار گرفتند. نتایج شرح حال و معاینه بالینی، گزارش ماموگرافی و یا سونوگرافی و نتیجه پاتولوژی ثبت شد. نتایج به دست آمده در ماموگرافی و سونوگرافی با نتایج پاتولوژی (به عنوان استاندارد طلایی) مقایسه شد.
    یافته ها
    در این مطالعه مبتنی بر شواهد، حساسیت ماموگرافی 73% و ویژگی آن 3/55% و میزان منفی کاذب ان 27/17% بود. حساسیت سونوگرافی 69% و ویژگی آن 7/50% و منفی کاذب آن 68/17% بود. همچنین حساسیت سونوگرافی در تشخیص سرطان پستان ارتباط معنی داری با سن بیماران، سابقه شیردهی و بارداری داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت ماموگرافی و سونوگرافی و بالا بودن درصد موارد منفی کاذب آن توصیه می شود برای استاندارد کردن و ارتقاء کیفیت این دو روش تشخیصی اقدام شود و قضاوت بالینی جراح براساس شرح حال و معاینه بالینی صحیح در کنار این روش های تشخیصی، اساس تشخیص و درمان بیماری های پستان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماموگرافی، سونوگرافی، پاتولوژی
  • محمد علیپور، جواد حدادنیا صفحه 33
    مقدمه
    تشخیص به موقع سرطان پستان به طور چشمگیری مرگ ومیر ناشی از آن را در جامعه زنان کاهش می دهد. آزمایش آسپیراسیون سوزنی (FNA) روشی ساده، ارزان و غیرتهاجمی برای تشخیص دقیق و زودهنگام این سرطان است که امروزه تلاش می شود به صورت هوشمند و ماشینی انجام گیرد.
    روش بررسی
    مراحل ایجاد یک سیستم هوشمند برای تشخیص سرطان پستان عبارت اند از: ثبت تصاویر میکروسکوپیک از نمونه FNA، استخراج ویژگی های عددی از این تصاویر، انتخاب ویژگی های تفکیک کننده و طراحی و آزمایش طبقه بندی کننده مناسب. در این تحقیق از ویژگی های آماده پایگاه داده WDBC که شامل 569 نمونه FNA می باشد، استفاده شد. برای انتخاب ویژگی روش جدیدی مبتنی بر الگوریتم بهینه سازی ذرات دودویی (BPSO) ارائه شد و سرانجام تلفیقی از طبقه بندی کننده های SVM برای کلاس بندی نمونه ها به کار گرفته شد.
    یافته ها
    سیستم پیشنهادی با استفاده از 28 ویژگی در قالب 5 مدل SVM به دقت شناسایی 100% دست یافت. این سیستم از لحاظ دقت و تعداد ویژگی های مورد نیاز بر سیستم های موجود برتری دارد.
    نتیجه گیری
    این تحقیق با ارائه یک الگوریتم انتخاب ویژگی کارآمد موفق شده است دقت شناسایی سیستم های تشخیص سرطان پستان را بهبود دهد. این در حالی است که نسبت به سیستم های مشابه از تعداد کمتری ویژگی استفاده شده است. از دیگر مزیت های انتخاب ویژگی این است که علاوه بر تشخیص کلی، تشخیص ناهنجاری های ناشی از بیماری را نیز ممکن می سازد.
    کلیدواژگان: تشخیص سرطان پستان، نمونه برداری با سوزن ظریف (FNA)، انتخاب ویژگی، بهینه سازی جمعی ذرات دودویی (BPSO)، ماشین بردار پشتیبان (SVM)
  • محمود کریمی، شمس الدین نیکنامی، فرخنده امین شکروی، محسن شمسی، علی حاتمی صفحه 41
    مقدمه
    بسیاری از سرطان ها توسط خود زنان در هنگام خودآزمایی تشخیص داده می شوند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین اعتمادبه نفس، خودکارآمدی، منافع و موانع درک شده با رفتار خودآزمایی پستان در رابطین بهداشتی زرندیه انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - تحلیلی است که برروی 106رابط بهداشتی شهرستان زرندیه انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه چندقسمتی شامل اطلاعات جمعیتی، سازه های اعتمادبه نفس، منافع و موانع درک شده، همچنین سؤالات عملکرد خودآزمایی پستان بوده است و داده ها با نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شده اند.
    یافته ها
    19% از نمونه ها خودآزمایی پستان را انجام می دادند. به طور متوسط 46% از نمونه ها نمره قابل اکتساب منافع درک شده را به دست آوردند و 83% از آن ها موانع پیش بینی شده در راه انجام خودآزمایی را درک کرده بودند و ترس از پیداکردن غده بیشترین مانع انجام خودآزمایی بود. در این مطالعه مشخص شد که سن، سطح تحصیلات، طول مدت همکاری با مرکز بهداشت، منافع و موانع درک شده، اعتمادبه نفس و خودکارآمدی در مجموع 5/38 درصد از پراکندگی مشاهده شده در رفتار خودآزمایی را توضیح می دهند که در بین این متغیرها اثر موانع درک شده و اعتمادبه نفس برای انجام خودآزمایی بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه رابطه بین اعتمادبه نفس و منافع و موانع درک شده با انجام خودآزمایی پستان را تایید می کند.
    کلیدواژگان: اعتمادبه نفس، خودکارآمدی، منافع درک شده، موانع درک شده، خودآزمایی پستان
  • سوسن شاه خدابنده، زکیه پیری، محمدحسین بیگلو*، مسعود اسدی، نگین چخماچی دوم صفحه 49
    مقدمه

    شیوع بالای سرطان پستان در سنین پایین در ایران و مشکلات ناشی از این بیماری برای خانواده ها لزوم بررسی تحقیقات انجام شده در این زمینه را بدیهی می سازد. تحقیق حاضر با هدف تعیین میزان تولیدات علمی ایران در زمینه سرطان پستان و مقایسه آن با سایر کشورهای خاورمیانه صورت گرفته است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر Systematic Review می باشد و به کمک شاخص های علم سنجی، تولیدات علمی ایران در زمینه سرطان پستان را در پایگاه مدلاین طی سال های 2008 - 1965 مورد بررسی قرار داده است. تولیدات علمی از طریق جستجو در مدلاین با یک استراتژی ترکیبی که شامل استفاده از کلیدواژه MeSH و همچنین کلیدواژه های پیشنهادی متخصص موضوعی (پزشک) بود، بازیابی شد و اطلاعات به چک لیستی که در نرم افزار Excel طراحی شده بود، منتقل شد و مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    ایران، در بازه زمانی مورد بررسی، 114 مدرک علمی در زمینه سرطان پستان داشته است که بیشترین میزان در حوزه فرعی اپیدمیولوژی با میزان 6 / 38% بوده و پس از آن دو حوزه پژوهش های مولکولی پایه و بالینی قرار دارد. میانگین مشارکت بین پژوهشگران ایرانی 67 / 4 نفر به ازای هر مقاله می باشد. حدود 70% از مقالات ایرانی در ژورنال های دارای Impact Factor از 396 / 0 ت ا 684 / 5 منتشر شده اند. از میان ژورنال هایی که مقالات ایرانی را منتشر کرده اند، Breast Cancer Research and Treatment بالاترین Impact Factor را دارد. بیشترین تعداد مقالات ایرانی در دو کشور آمریکا و انگلستان به چاپ رسیده است.

    نتیجه گیری

    تولیدات علمی ایران در زمینه سرطان پستان در بازه مورد بررسی به ویژه در سال های 2001 به بعد به صورت خطی افزایش داشته است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، ایران، مطالعات اپیدمیولوژی، مطالعات مولکولی، مطالعات بالینی، علم سنجی، مدلاین
|
  • Safa Najafi, Gholamreza Esmaeeli Djavid, Neda Mehrdad , Elahe Rajaii , Nasrinsadat Alavi, Aseih Olfatbakhsh, Masomeh Najafi, Alireza Bahrami, Kazem Heidari Page 7
    Purpose
    The objective of our study was so to show the impact of different chemotherapy regimens on induction of amenorrhea (CIA) in premenopausal women with breast cancer at different l ages.
    Method
    This is a follow-up study in 226 premenopausal women with breast cancer, who received one of the three groups of chemotherapy regimens: Conventional (CMF), antracyclinebased, and anthracycline-Taxanes based. They were evaluated for incidence of CIA in the follow-up clinic of ICBCIranain Center for Braest Cancer (ICBC). Statistical analysis using SPSS software was performed and logistic regression was used to determine the risk factors of CIA.
    Results
    From 226 patients with a median age of 40 yrs (26-56 yrs) who participated in this study, 154 patients (68.1%) were developed CIA, which in 101 patients (65.6%), CIA was established and never resumed. CIA was present in 52.5% of patients treated with conventional regimens (CMF), in 66.7% of patients treated with anthracyclines and in 78.7% of patients treated with anthracycline-taxan. So the frequency of CIA was significantly higher in Taxanes based chemotherapy group than the others (p=0.015). Although a slightly superior incidence of CIA in patients with hormone-insensitive tumors (ER-and PR-) versus hormone-sensitive tumors (ER+/or PR+) treated with combination regimens was observed, no statistically significant difference was found (p=0.629). From all the risk factors that were evaluated, anthracycline-taxan based regimen (OR: 4.14.059, CI95%:1.6-10.21.6-9.8) and age>40 yrs (OR: 3.23.5, CI95%: 1.7-6.11.9-6.6) were the most important factors in developing CIA in the study.
    Conclusion
    The type of chemotherapy and age at the breast cancer diagnosis are the most important risk factors in CIA and Taxanes-based regimens induced more CIA than the other regimens.
  • Fatemeh Keshavarzi, Gholam Reza Javadi, Nahid Nafissi, Keivan Majidzadeh-A, Vahid Reza Yassaee, Hamideh Bagherian, Mohammad Reza Mashayekhi Page 14
    Background
    Mutations in BRCA1 are present in approximately 50% of the early-onset breast cancer families and 80% of the early-onset breast and ovarian cancer families, whereas BRCA2 mutations are believed to account for a comparable percentage of inherited breast cancer cases. Therefore, the demand for BRCA1 and BRCA2 mutations screening is increasing as their identification will affect medical management of people at increased risk for breast and ovarian cancers. The aim of this study was to investigate mutations of BRCA1/2 in a number of breast cancer patients (at age ≤ 40 years) or with family history of breast or ovarian cancer.
    Materials And Methods
    All study subjects (63 breast cancer patients (at age ≤ 40 years) or with family history of breast or ovarian cancer) and 50 controls were recruited from Feb.2009 to Mar. 2010 at kawsar Human Genetics Research Center, Iran. After collecting blood samples and extracting DNA, their BRCA1 and BRCA2 genes were fully sequenced.
    Results
    Many missense substitutions in BRCA1 and BRCA2 genes were identified. Here novel mutations are reported (Gly1140Ser, Ileu15Ieu, Ileu26Ieu, Glu23Gln, Leu3Opal (stop codon), Pro938Arg, Leu6Val, Arg7Cys, Ser177Val, IVS7+83(TT), IVS8 -70(CATT), IVS2+9(GC), IVS1-20(GA), IVS1-8(AG), IVS2+24(AG) in BRCA1 and Glu1391Gly in BRCA2) in BRCA1 and Glu1391Gly in BRCA2).
    Conclusion
    The missense substitutions Glu1038Pro, Gly1140Ser were found in large series of breast cancer patients and 20% < of matched controls. The missense substitutions Gly1738Glu, Leu3stop codon, Ile21Val and IVS2-1 (GC), CD26SmallINSGTCCC^ATCTG E212catctgGTAAGTCAGC in BRCA1 and Leu1522Phe in BRCA2 are pathogenic. Based on our preliminary results some haplotypes may have a pathogenic role in breast cancer development, the haplotype at the BRCA1 locus defined by alleles Leu871Pro, GLu1038Gly, Ser1613Gly, Gly1140Ser was found in 10 affected families. More studies are required to confirm the hypothesis that genetic polymorphisms are associated with breast cancer.
  • Hamidreza Haghighatkhah, Mohammad Shafiee, Maryam Khayamzadeh, Hajat Molaee Goorchin M., Mohammad Esmaeil Akbari Page 27
    Background
    Breast cancer is the most prevalent malignancies among women and is the 5th malignancy related cause of death in Iran. Annual incidence is 7770 cases and 1200 annual death. Widespread use of mammography and sonography increase survival of patients due to early diagnosis. Sensitivity and specificity of mammography and sonography in detecting breast cancer were different among various references and studies. So we decided to evaluate the concordance of mammography and sonography reports with tissue diagnosis in patients suffering from benign and malignant breast diseases.
    Materials And Methods
    In this study 225 women referred to breast clinic in 2005-2009 with beast mass were evaluated. History & physical exam, mammography and\or sonography and Pathology reports were recorded. Mammography and\or sonography results was compared with tissue diagnosis (gold standard).
    Results
    In this evidence based study sensitivity and specificity of mammography were 73% and 44% and false negative rate of mammography was 17.27%.sensitivity and specificity of sonography were 69% and 49% and false negative rate was 17.68%. Sensitivity of sonography is significantly related to age, history of gravidity and breast feeding. Sensitivity of sonography is significantly related to age.
    Conclusions
    Due to importance of mammography and sonography and high rate of false negative results of these imaging modalities any effort for standardizing and improvement of their quality is prudent and clinical judgment of surgeon obtained from history and thorough physical examination is the cornerstone of decision making in patients too.
  • Alipoor.M., Haddadnia Page 33
    Background
    Early detection of the breast cancer can significantly increase survival rate among women. Nowadays, researchers aim to automatize fine needle aspiration (FNA), as a simple, non-expensive and non-invasive test for breast cancer diagnosis.
    Materials and Methods
    Intelligent diagnosis of breast cancer consists of 5 steps: fluid extraction from the breast lump, capturing digital microscopic images from the samples, extracting morphological real-valued features from the images, feature selection and designing a pattern recognition system to distinguish between benign and malignant tumors. Using WDBC database (including 569 FNA samples), a novel BPSO-based feature selection method and SVM classifiers an intelligent breast cancer diagnosis system is developed.
    Results
    Merit of the proposed system is successfully certified on WDBC dataset leading to recognition rate of %100 using only 28 features (in 5 SVM models). The system clearly outperforms previous works in both respects of accuracy and the number of required features.
    Conclusion
    Developing a novel efficient feature selection algorithm can improve both accuracy and speed of intelligent breast cancer diagnosis systems. In addition to general diagnosis, using feature selection would help physicians discovering abnormalities caused by diseases.
  • Karimy M., Niknami Sh, Amin Shokravi F., Shamsi M., Hatami A Page 41
    Background
    many cases of breast cancer is diagnosed by women's themselves during self-examination. The goal of this study was to determine the Relationship between Breast self-examination and Self-esteem, Perceived Benefits/Barriers of Self-efficacy among Health Volunteers of Zarandieh city.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional Breast Self Examination study and 106 health liaisons of Zarandieh city were involved. Data were collected using a multi-section questionnaire include demographic characteristics, Self-esteem, Perceived Benefits/Barriers of Self-efficacy and Breast self-examination behavior. The data analysis was performed by SPSS software.
    Results
    The rate of breast self-examination was 19 percent. Perceived benefits score among the patients was 46 per cent and perceived barriers score was 83 percent and fear of the test results were the main barriers of self-examination. Regression analysis showed that age, Education level, self-esteem and Perceived Benefits/Barriers, self-efficacy, all together explain 38.5% of breast self-examination variance and among them,pereceived barriers and self-esteem, was the most important predicting factor.
    Conclusion
    The results of this study showed the relationship of Perceived Benefits/Barriers and self-esteem with breast self-examination.
  • Shahkhodabandeh.S., Piri. Z., Biglo.Mh, Asadi. M. Page 49
    Background

    The high prevalence of Breast Cancer especially in Iranian young women led our study to survey on Iranian scientists researching field related to Breast Cancer. The purpose of current study is to analyze and visualize the trend of scientific output in the field of Breast Cancer research in Iran.

    Materials And Methods

    Using the mixed-methods of Bibliometric analysis and systematic review we extracted all Iranian publications in the field of breast cancer from Medline through 1965-2008. All row data was extracted based on the MeSH thesaurus and In order to make more comprehensive the result of data retrieving, we made a new method of search strategy.

    Results

    A total number of 114 articles published by Iranian authors were found. “Epidemiology and related issues” was the most popular subject area investigated by Iranian scientists. Molecular based researches were in second and clinical related issues were in third condition. The mean value of coauthor of papers was 4.67. About 70% of Iranian publications in this field were published in journals with Impact Factor between 0.396 and 5.684. Breast Cancer Research and Treatment was the high-impact journal that published Iranian publications. The United state and England were the most prolific countries that published Iranian publications in this field.

    Conclusion

    The study indicated the number of publications in the field of Breast Cancer in Medline emanated by Iranian scientists has been increased exponentially through the period of study especially after 2001.

  • Asieh Olfatbakhsh Page 60
    The regional nodal involvement is considered a fundamental step to plan appropriate treatment of breast cancer patients, but is generally limited to axillary region, while many data show that the internal mammary nodes should be considered equally. The elective treatment of Internal mammary nodes is controversial because of the difficulty in predicting involvement, treatment-related morbidity and questionable efficacy. Although medial tumors have been reported to more commonly drain to IMNs, other predictive variables for IMN drainage may identify those patients who could benefit from further IMN assessment and treatment. The purpose of this study is to review historical and new data regarding internal mammary nodes in breast cancer.
  • Esmat-Alsadat Hashemi, Mansoor Jamali, Neda Mehrdad Page 64