فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک - سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 111، تابستان 1395)

نشریه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک
سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 111، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/05
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقاله کامل
  • سید امین جعفرزاده صومعه، کیومرث امینی* صفحات 2-7
    سالمونلاها از باکتری های مهم خانواده انتروباکتریاسه بوده که از نظر بیوشیمیایی و سرولوژیک بسیار متنوع بوده و اکثرا برای انسان و سایر حیوانات بیماری زا می باشند. سالمونلا انتریتیدیس جزء سه سرووار با اهمیت و غالب در اکثر کشورهای جهان است. پلاسمیدهای حدت spv، پلاسمیدهایی بزرگ و بسته بوده که فقط در سالمونلاهای خاصی دیده می شوند. این پلاسمیدها حامل ژن هایی می باشند که باعث افزایش حدت، مقاومت سرمی، رشد داخل سلولی و چسبندگی شده و همچنین موجب افزایش ظرفیت ماندگاری این باکتری در بافت های خارج روده ای در میزبان های عفونی می شوند. هدف این مطالعه شناسایی ژن های جایگاه spv از جمله spvB، spvC و spvR سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از نمونه های طیور می باشد. در این مطالعه مقطعی- توصیفی، تعداد 55 نمونه سالمونلا انتریتیدیس از نمونه های طیور منطقه ساوه جمع آوری و بعد از کشت بر روی محیط های اختصاصی با تست های بیوشیمیایی تایید گردیدند. DNA باکتری با کیت استخراج و آزمون PCR جهت شناسایی ژن های پلاسمیدی spv در نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد که از مجموع 55 نمونه سالمونلا انتریتیدیس، 18 نمونه (7/32 درصد) واجد ژن spvR و 16 نمونه (1/29 درصد) حاوی ژن spvB بوده اند، و ژنspvC در هیچ یک از نمونه ها ردیابی نگردید. شیوع بالای ژن های spvR و spvB با میزان حدت باکتری کاملا مرتبط بوده و به نقش این ژن ها در بیماری زایی دلالت می کند. همچنین تغییرات ژنتیکی در سالمونلا می تواند در انتقال این عوامل پلاسمیدی بین گونه های مختلف موثر باشد.
    کلیدواژگان: سالمونلا انتریتیدیس، ژنهای حدت پلاسمیدی، spvR
  • سینا کشاورز، امیر هوشنگ فلاح راد *، محمد حیدرپور صفحات 8-14
    هدف از مطالعه حاضر مقایسه ی تاثیر درمان گاوهای شیری مبتلا به اندومتریت بالینی با سفتیوفور سدیم، کلوپرستنول و یا ترانکرون بین روزهای 21 تا 33 پس از زایمان بوده است. تعریف اندومتریت بالینی بر اساس حضور ترشحات چرکی/موکوسی چرکی، قطر گردن رحم بزرگ تر از 7.5 سانتی متر و وجود PMN به میزان ≥ 18% در نمونه های سیتولوژیک رحم بود. به این منظور، 80 راس گاو شیری مبتلا به اندومتریت بالینی انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. در گاوهای گروه اول سفتیوفور به میزان mg/kg 1 از وزن بدن بصورت IM به مدت 3 روز متوالی، گاوهای گروه دوم، دو دوز کلوپروستنول به فاصله 14 روز بصورت IM و گروه سوم 10 میلی گرم ترانکرون SC دو بار به فاصله 10 روز مورد استفاده قرار گرفت. یک گروه هم بدون درمان به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. نمونه های سیتولوژیک از رحم با سایتوبراش از تمامی گاوها بار اول پیش از شروع درمان و بار دوم سه روز پس از آخرین تزریق اخذ شد. کاهش معنی داری در میزان PMN در گاوهای درمان شده در گروه های مختلف دیده شد، اما پاسخ به درمان با ترانکرون بهتر از درمان با سایر داروها بود (05/0 > p). در تمامی گروه ها از جمله در گاوهای شاهد قطر منفذ خارجی کاهش یافته بود لیکن این کاهش در ترانکرون بیشتر از سایر گروه ها بود (05/0 > p). نتیجه آن که درمان توسط ترانکرون و کلوپرستنول می تواند موجب بهبود علائم در آندومتریت بالینی گردد.
    کلیدواژگان: اندومتریت گاوهای شیری پس از زایمان، ترانکرون، سفتیوفور، کلوپرستنول
  • مینا آهنگرزاده *، رحیم پیغان، مسعود قربانپور نجف آبادی، مصطفی شریف روحانی، مهدی سلطانی صفحات 15-24
    بیماری های ماهی یک خطر اصلی در آبزی پروری تجاری محسوب می شود که میلیون ها دلار ضرر اقتصادی را به این صنعت وارد می کنند. در این میان آئروموناس هیدروفیلا به عنوان عامل عفونی غالب در سپتی سمی های باکتریایی در سیستم پرورشی آب شیرین خصوصا خانواده کپورماهیان مطرح است. این باکتری عامل سپتی سمی خونریزی دهنده، پوسیدگی باله ودم و سندرم زخم همه گیر (EUS) در ماهی ها می باشد. در این مطالعه تعداد 213 جدایه بدست آمده از 200 قطعه کپور ماهی پرورشی بیمار (126 قطعه کپور معمولی، 39 قطعه فیتوفاگ و 35 قطعه آمور ) در استان خوزستان با آزمون های بیوشیمیایی و مولکولی مورد بررسی قرار گرفتند. در تست PCR برای تشخیصAeromonas sp.p از پرایمر 16srRNA مخصوص جنس و جهت تشخیص Aeromonas hydrophila از پرایمر 16srRNA و ژن لیپاز استفاده گردید. نتایج نشان داد که 73% از جدایه های Aeromonas sp.p تشخیص داده شده به روش بیوشیمیایی و 52% جدایه های مظنون به Aeromonas hydrophila با آزمون PCR تایید شدند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که روش PCR در مقایسه با روش های بیوشیمیایی به عنوان یک روش سریع و دقیق در تشخیص آئروموناس هیدروفیلا مطرح می باشد و دارای حساسیت بالایی می باشد.
    کلیدواژگان: کپور ماهیان پرورشی، آئروموناس هیدروفیلا، بیوشیمیایی، PCR، ژن لیپاز
  • احمد اصغری *، فرنوش ارفعی، نگین گودرزی صفحات 25-36
    زخم های معده و دوازده به دلایل مختلفی ایجاد می شوند. زردچوبه یکی از ادویه های محبوب ایرانیان است و این ادویه در طب سنتی کاربرد دارد. این مطالعه در جهت بررسی تاثیرعصاره زردچوبه در درمان زخم معده حاصل از عمل برش معده (گاستروتومی) در موش صحرایی می باشد. در این مطالعه از 60 سر موش صحرایی بالغ نژاد ویستار با میانگین وزنی 300-250 گرم استفاده شد. موش ها به صورت تصادفی در 4 گروه 15 تایی تقسیم شدند و تمامی حیوانات تحت عمل جراحی برش معده (گاستروتومی) قرار گرفتند. سپس به موش های گروه اول امپرازول به میزان40 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت21 روز، موش های گروه دوم عصاره هیدروالکلی زردچوبه به میزان100 میلیگرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن روزانه به مدت21 روز،موش های گروه سوم امپرازول و عصاره زردچوبه هر روز به مدت21 روز خورانده شد و در نهایت به موش های گروه چهارم مساوی با سایر گروه ها آب به مدت21 روزخورانده شد.به منظور بررسی آسیب شناسی بافت(هیستوپاتولوژی) در روزهای 7، 14 و 21 پس از جراحی ازهرگروه5 سرموش انتخاب شده و نمونه های بافتی از محل زخم اخذ شد و مقاطع بافتی با روش معمول هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شدند. نتایج حاصل از مطالعات آسیب شناختی بافت(هیستوپاتولوژیک) نشان داد که موش های گروه درمان با عصاره زردچوبه و امپرازول به طور معنی داری(05/0 > p) روند بهتری را در التیام نسبت به سایر گروه ها نشان دادند. براساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد که عصاره زردچوبه اثرات مناسب وقابل قبولی بر روند التیام بخشی و ترمیم عمل برش معده (گاستروتومی) در موش های صحرایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: عمل جراحی برش معده، امپرازول، عصاره زردچوبه، موش صحرایی
  • علیرضا مختاری، تقی زهرایی صالحی*، کیومرث امینی، فرشته شاهچراغی صفحات 37-44
    باکتری سودوموناس آئروژینوزا از مهم ترین پاتوژن های فرصت طلب بوده که موجب بروز ورم پستان های تحت بالینی مقاوم به درمان در گاوهای شیری می باشد. هدف این مطالعه، شناسایی اینتگرون های کلاس I در باکتری سودوموناس آئروژینوزای جداشده از ورم پستان و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی می باشد. در این مطالعه توصیفی-مقطعی، تعداد 150 نمونه شیر خام از دامداری های مختلف استان تهران و تعدادی نیز از منطقه شهرکرد جمع آوری و بر روی محیط های اختصاصی کشت داده شد. آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن و میزان MIC با E-test مطابق دستورالعمل CLSI با آنتی بیوتیک هایی از گروه های مختلف انجام گردید. جهت شناسایی ژن اینتگرون کلاس I از آزمون PCR استفاده شد. از مجموع 150 نمونه شیر، 51 نمونه 34 درصد آلوده به باکتری سودوموناس آئروژینوزا بودند. نتایج آزمون آنتی بیوگرام نشان داد که بیشترین میزان مقاومت نسبت به آمپی سیلین، تتراسایکلین و کانامایسین به میزان 100 درصد، 2/94 و 2/94 درصد به ترتیب مشاهده شد. بیشترین مقاومت چندگانه نسبت به آنتی بیوتیکهای کانامایسین/آمپی سیلین/تتراسایکلین مشاهده شد. نتایج MIC مشخص نمود که نمونه ها به آنتی بیوتیک جنتامایسین بین μg 2-75/0، به آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین بین μg 38/0-094/0 و به آنتی بیوتیک آمیکاسین بین μg 4-05/0 حساس می باشند. نتایج مولکولی نشان داد، 1 جدایه (96/1 درصد) واجد ژن اینتگرون (int-1) می باشد. از آنجا که بیشتر اینتگرون ها، ژن ها و آنزیم های تغیر دهنده آنتی بیوتیکها را کد می کنند، حضور ژن های اینتگرون در نمونه های شیر خام درمان عفونت ناشی از باکتری سودوموناس آئروژینوزا حاوی این ژن را به دلیل فقدان آنتی بیوتیک جدید که طیف درمان وسیعی داشته باشد، با مشکل جدی روبرو می نماید.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، اینتگرون کلاس I، مقاومت آنتی بیوتیکی، ورم پستان گاو
  • شهلا ریواز*، خداداد پیرعلی خیرآبادی، محمد عبدی گودرزی، غلامرضا کریمی صفحات 45-55
    با توجه به مقاومت به بعضی از سموم شیمیایی تمایل جهانی به استفاده از مواد سالم در محیط زیست رفته است. در کشور ما به دلیل دامداری سنتی و خسارات ناشی از کنه ها، کنترل زیست شناختی اهمیت زیادی دارد و لزوم مطالعه ای در خصوص کنترل زیست شناختی کنه ها به عنوان یک روش جایگزین یا همزمان با سموم شیمیایی ضروری است. این تحقیق به منظور بررسی حدت چهار جدایه قارچی متاریزیوم آنیزوپلیه در کنترل زیست شناختی نوچه های هیالوما مارژیناتوم انجام شد. تعداد 450 عدد نوچه کنه های پرورش یافته در شرایط آزمایشگاهی در گروه های تیمار و شاهد مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد جدایه های قارچی آزمایش شده حدت متفاوتی دارد. به طوری که جدایه متاریزیوم آنیزوپلیه M14 بیشترین حدت را داشت. بین گروه های تیمار و شاهد اختلاف معنی دار بود(05/0 > p). با توجه به نتایج، توصیه به مطالعات تکمیلی در شرایط میدانی می شود تا بتوان برخی از جدایه های این قارچ را به عنوان یکی از عوامل کنترل زیست شناختی مراحل مختلف سیر تکاملی کنه هیالوما مارژیناتوم در سطح تجاری معرفی نمود.
    کلیدواژگان: متاریزیوم آنیزوپلیه، هیالوما مارژیناتوم، کنترل زیست شناختی
  • مهدی حسین زاده ورجوی، جواد اشرفی هلان، نسرین صالحی، احد بازمانی، احمد نعمت اللهی، عباس ایمانی باران* صفحات 56-63
    بابزیوزیس سگ سانان یک بیماری مهم ناشی از گونه های بابزیا بوده و دارای اهمیت بهداشتی و انتشار جهانی است. این بیماری در سگ ها نخست به عنوان یک بیماری استوایی و تحت استوایی در نظر گرفته می شد، اما به تازگی افزایش وقوع آن در مناطق معتدل دنیا نیز مشخص شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی آلودگی به تک یاخته ی بابزیا در سگ های شهرستان تبریز و حومه بود. از 121 قلاده سگ به صورت تصادفی نمونه ی خون تهیه شد. به روش میکروسکوپی گسترش های نازک خون محیطی و به روش مولکولی با تکثیر قطعه ی به طول 416 جفت باز از توالی ژن 18S rDNA آلودگی سگ ها به بابزیا بررسی شد. در بررسی مولکولی و میکروسکوپی به ترتیب 22(2/18%) و 8(6/6%) نمونه از همه ی مناطق آلوده بودند. بیشترین میزان آلودگی در سگ های تجاری (6/28%)، نر (2/19%) کمتر از دو سال (1/21%) بود. اختلاف معنی داری بین فراوانی آلودگی با شاخص های فردی دام ها مشاهده نگردید. در این مطالعه تشخیص مولکولی آلودگی بابزیای سگ در مقایسه با روش میکروسکوپی کارایی بیشتری داشت و بررسی های تکمیلی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بابزیا، سگ، تبریز
  • سعید حسینی *، شاپور حسن زاده، رسول شهروز صفحات 64-74
    هدف اصلی در مهندسی بافت ایجاد ساختاری مشابه ساختار طبیعی موجود در بدن موجود زنده، جهت ترمیم آسیب های بافتی است. همواره مشکلاتی در انجام پیوند بافت وجود داشته است. از جمله کمبود منابع بافتی مناسب و پس زدن ایمونولوژیک بافت های پیوند زده شده است؛ در مهندسی بافت یکی از جدیدترین روش ها به منظور کاهش واکنش ایمنی بدن نسبت به بافت پیوند زده شده، روش سلول زدایی بافت است. تعداد 12 نمونه تاندون آشیل شترمرغ در دو گروه سلول زدایی شده (گرافت) و نشده (کنترل) از شتر مرغ نر 2 تا 3 ماهه تهیه گردید. عمل سلول زدایی با سدیم دودسیل سولفات انجام شد. پس از ثبوت و طی روند معمول تهیه مقاطع بافتی، به منظور ارزیابی ساختار بافتی از رنگ آمیزی های هماتوکسیلین-ائوزین، پیکروسیروس قرمز و جهت بررسی میزان سلول زدایی و بقایای هسته از رنگ آمیزی DAPI استفاده گردید و ارزیابی استحکام بافتی به وسیله آزمون بیومکانیکی انجام شد. نتایج حاصل از آن توسط Student-Test و Mann-Whithney با نرم افزار SPSS، در دامنه (05/0 ≥ p) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ارزیابی میزان سلول زدایی، 99% گرافت فاقد هسته و بقایای DNA بود. گروه کنترل در مقایسه بازنوگرافت پس از طی فرآیند سلول زدایی، از نظر کیفیت کلاژنی فاقد اختلاف معنی دار و از نظر نظم رشته ای دارای اختلاف معنی داری بود. در آزمون بیومکانیکی میزان تنش تفاوت معنی داری مشاهده نشد ولی در کرنش بافتی گرافت کاهش معنی داری را نشان داد. با ارزیابی خصوصیات ساختار بافتی و بیومکانیکی داربست سه بعدی تهیه شده در مقایسه با تاندون شترمرغ، مشخص شد این زنوگرافت دارای شرایط مناسب برای پیوند می باشد.
    کلیدواژگان: گرافت، تاندون، داربست سه بعدی، سلول زدایی، شترمرغ
  • امیرحسین شاهمرادی*، کیوان تدین، رضا عارف پژوهی، وحید نعمان، کیومرث سلیمانی بابادی صفحات 75-80
    علیرغم اجرای طولانی برنامه مبارزه با سل گاوی در ایران، این بیماری همچنان به عنوان یک مشکل بزرگ باقی مانده است و سبب ایجاد ضررهای اقتصادی گسترده می شود. در این مطالعه جداسازی مایکوباکتریوم بوویس، عامل ایجادکننده سل گاوی، از گاوهای رآکتور(توبرکولین مثبت) کشتارشده در استان اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است. در فاصله زمانی 1385تا 1388 عقده های لنفاوی مزانتریک و مدیاستینال همراه با نمونه های پاتولوژیک (در صورت وجود) از143راس گاو بر روی محیط کشت اختصاصی لونشتاین- جانسون گلیسیرین دار و لونشتاین- پیرووات دار کشت داده شد. تعداد 28 جدایه دارای ویژگی های رشد مایکوباکتریوم ها نظیر برخورداری از خاصیت اسید فست بودن در میکروسکوپی، توسط یک الگوریتم استاندارد بیوشیمیایی متشکل از آزمایش های رشد ترجیهی بر روی محیط کشت بیرووات دار،کاتالاز، تولید نیاسین، احیاء نیترات، رشد در محیط حاوی تیوفن کربوکسیلیک هیدرازید اسید (TCH) و تولید کورد فاکتور، مورد بررسی قرار گرفتند. در نتیجه تمام 28 جدایه به عنوان مایکوباکتریوم بوویس شناسایی شدند. این جدایه ها از 8 واحد گاوداری در نواحی مختلف استان اصفهان جمع آوری شده بودند که از میان آنها 15 جدایه مربوط به یک گله در بهارستان و دو گله دیگر هر یک با 4 جدایه بودند. 5 جدایه باقیمانده از 5 گاوداری در مناطق دولت آباد، نجف آباد، تیران، گلشهر و قلعه شور اصفهان جداسازی شدند. جداسازی م.بوویس به عنوان تنها پاتوژن مایکوباکتریایی عامل بیماری در گاوان رآکتور اصفهان نشانه تاییدکننده دیگری است دایر بر اینکه دیگر اعضاء کمپلکس م.توبرکولوزیس نقشی در اپیدمیولوژی سل گاوی در این استان ندارند، همچنان که این مشاهده در مورد دیگر استان های ایران نیز موضوعیت دارد. در سه مورد از 8 گاوداری مورد بررسی در این بررسی 4 جدایه م. بوویس و یا بیش از آن از هر گله جمع آوری گردید که این امر نشانه وقوع همه گیری بیماری در این گله ها می باشد. پاسخ به این سوال که آیا یک سویه واحد یا چندین سویه در بروز اپیدمی در این گله ها دخالت داشته اند نیازمند انجام بررسی های دقیق مولکولار اپیدمیولوژی خواهد بود.
    کلیدواژگان: تست توبرکولین، مایکوباکتریوم بویس، تست های بیوشیمیایی، اسید فست، رنگ آمیزی ذیل نلسون
  • جلیل پورحاجی موتاب*، سید رشید تونی صفحات 81-87
    لوزالمعده بدلیل ترشحات گوارشی برون ریز و درون ریز در بدن پستانداران و پرندگان دارای اهمیت می باشد. در این رابطه تاکنون تحقیق جامعی برای مطالعه مقایسه ای کالبدشناسی و بافت شناسی این عضو در دو جنس نر و ماده شترمرغ انجام نشده است، بنابراین آناتومی و بافت شناسی لوزالمعده در شترمرغ مورد مطالعه قرار گرفت. برای این مطالعه 24 عدد لوزالمعده شترمرغ بالغ از کشتارگاه های استان سمنان انتخاب شد و مورد مطالعه کالبدشناسی قرار گرفت، سپس نمونه بافتی اخذ گردید. نمونه ها به روش هماتوکسیلین و ائوزین (H&E) رنگ آمیزی شدند. یافته های بافت شناسی تاحدود زیادی مشابه ماکیان و سایر پرندگان می باشد. در بخش درون ریز لوزالمعده تنها دو یاخته قابل تشخیص بود. یاخته های آلفا بصورت کوچک و اسیدوفیلیک و یاخته های بتا به شکل بزرگ و بازوفیلی بودند. یافته های کالبدشناسی نیز در اساس مشابه سایر پرندگان مشاهده شد، با این تفاوت که لوب طحالی بصورت بسیار کوچک و تحلیل رفته مشاهده شد، همچنین ترشحات بخش برون ریز لوزالمعده توسط یک مجرای منفرد وارد بخش ابتدایی دوازدهه می شود. لوزالمعده شترمرغ بالغ در هر دو جنس نر و ماده از نظر اندازه و ساختمان مشابه یکدیگر است. نتایج آزمون t دانشجویی نشان داد تفاوت معناداری بین اندازه قسمت های مختلف لوزالمعده دو جنس وجود ندارد.
    کلیدواژگان: کالبدشناسی، بافت شناسی، لوزالمعده، شترمرغ بالغ
  • فاطمه کاردل، شیلا میدظهیر *، فرزانه میرزاپور، مریم آخوندیان صفحات 88-96
    بررسی پارامترهای خونی و سرمی روشی برای ارزیابی وضعیت فیزیولوژیک جانوران از جمله ماهی ها محسوب می شود. ویژگی های هماتولوژی در گونه های مختلف ماهیان می تواند بعنوان یک شاخص مهم ماهی شناسی به کار رود. هدف از این تحقیق، ارزیابی برخی از پارامترهای خونی و سرمی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) دریای خزر می باشد. پارامترهای خونی شامل تعداد گلبول های قرمز(RBC)، تعداد گلبول های سفید(WBC) ، میزان هموگلوبین(Hb)، میزان هماتوکریت(Hct)،حجم متوسط گلبول قرمز(MCV)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبولی(MCH)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبول های قرمز(MCHC) و پارامترهای سرمی شامل پروتئین تام (TP)، گلوکز(GL)، کلسترول (CHOL)، آنزیم های آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) اندازه گیری شد.نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که قد و وزن در ماهی کفال طلایی در دامنه بررسی شده، تاثیر معنی داری بر پارامترهای خونی و سرمی ندارد.بنابراین بین فاکتورهای خونی و سرمی ماهی کفال طلایی در دو وزن مورد مطالعه اختلاف معنی دار وجود نداشت (05/0 > p). پارامترهای خونی و سرمی می تواند تابلوی واضحی از وضعیت فیزیولوژیک یا پاتولوژیک در ماهی و شرایط مساعد یا نامساعد محیطی به نمایش بگذارد، بنابراین پایش مرتب پارامترهای خونی و سرمی می تواند اطلاعات با ارزشی را در اختیار قرار دهد.
    کلیدواژگان: پارامترهای خونی، پارامترهای سرمی، کفال طلایی، دریای خزر
  • محمد جواد محمدی*، مجتبی علیشاهی، امیر آرمون صفحات 97-105
    ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) یکی از گونه های مهم صنعت آبزی پروری هست، که به صورت گسترده در اکثر کشورها پرورش داده می شود. استفاده از آنتی بیوتیک های تجاری برای کنترل بیماری های آبزیان بخصوص این گونه دارای اثرات جانبی مضری است، که تلاش برای یافتن جایگزین های مناسب را در آبزی پروری ضروری نموده است. در این تحقیق تاثیر عصاره اسفرزه (Plantago ovata) بر تحریک سیستم ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 360 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 23/5±30 گرم به چهار تیمار در سه تکرار (هر تکرار 30 قطعه ماهی) تقسیم گردیدند. تیمارها با غذای حاوی درصدهای صفر (کنترل) ، 1/0 ، 5/0 و 1 درصد عصاره گیاه به مدت 60 روز تغذیه شدند. در انتهای دوره نمونه خون از تیمارها تهیه و فاکتورهای ایمنی (فعالیت لایزوزیم، آلبومین، قدرت باکتری کشی، پروتئین کل و ایمنوگلبولین(IgM) مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که برخی فاکتورهای ایمنی تحت تاثیر عصاره قرار گرفته اند. بطوری که فعالیت لیزوزیم در همه تیمارهای تغذیه شده با عصاره افزایش داشته و میزان پروتئین کل و IgM در دو تیمار 1 و 5/0 درصد، نسبت به تیمار کنترل افزایش معنی داری داشته اند (P<0.05). ولی اختلاف معنی داری در میزان آلبومین و قدرت باکتری کشی سرم بین تیمارها مشاهده نشد (P>0.05). نتایج حاکی از تاثیر مثبت گیاه اسفرزه در افزایش توان سیستم ایمنی ماهی قزل آلا رنگین کمان می باشد.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss، اسفرزه Plantago ovata، فاکتورهای ایمنی
  • مقاله کوتاه
  • فرزانه حسینی، مهدی سلیمی* صفحات 106-109
    عقاب دشتی یا عقاب خاکی یکی از گونه های عقاب ایران است که زیستگاه آن بیشتر به جنوب شرقی ایران محدود می شود. این پرنده رنگی قهوه ای دارد و اندازه ی آن بین 65 تا 79 سانتی متر متغیر است. عمدتا از پستانداران کوچک، خزندگان و غورباقه تغذیه نموده و در استپ ها و دشت های خشک یافت می شود. اگر چه این پرندگان به دلیل زندگی آزاد کمتر دچار بیماری های عفونی می شوند ولی ضایعات توروماتیک درآن ها شایع است. هدف از این مقاله گزارش یافته های رادیوگرافی استئومیلیت در پای چپ یک بهله عقاب دشتی است. در بهار سال 94 یک بهله عقاب دشتی با علائم زخم عمیق و مزمن در پای چب به کلینیک دامپزشکی دانشگاه شهرکرد ارجاء داده شد. در ابتدای امر عکس رادیوگرافی در نمای جانبی و dorsopalmar از آن تهیه شد. در رادیوگراف جانبی جدا شدن انگشت اول (Hallux) همراه با تورم بافت نرم در اطراف مفصل قلمی بند انگشتی (Tarsometatarsal-phalangeal joint) به خوبی قابل روئیت بود. همچنین علائمی از حضوربافت های ترمیمی و تشکیل استخوان جدید یا لیز استخوانی در این نما دیده نشد. در رادیوگراف dorsopalmar، واکنش های پریوستی به صورت پرچین مانند (palisaide like periosteum reaction) در اطراف ناحیه ی پایینی استخوان Tarsometatarsal و با شدت بیشتری در سمت داخلی این استخوان دیده شد. با توجه به تاریخچه ی پرنده و حضور بریدگی عمیق و مزمن در ناحیه ی کف پا که باعث قطع انگشت شده بود و با توجه به شکل و شدت علائم رادیوگرافی، عارضه استئومیلیت (Osteomyelitis) فعال تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: عقاب خاکی، استئومیلیت، رادیولوژی
  • مقاله کامل
  • احمد یوسفی* صفحات 110-116
    در سال های اخیر، تعداد مقالات ایرانیان در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس رشد فزاینده ای داشته است. بنابراین، توجه به جنبه های کیفی مقالات از اهمیت خاصی برخوردار است. لذا، بررسی وضعیت مقالات پژوهشگران موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بر اساس شاخص های کیفی علم سنجی از جمله ضریب تاثیر و شاخص فوریت در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس از جمله مهمترین اهداف این پژوهش است. به منظور انجام این پژوهش از روش های علم سنجی و تحلیل استنادی استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها، پایگاه اطلاعاتی آی اس آی وب آو ساینس است. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات، رسم نمودارها و جداول نیز از برنامه مایکروسافت اکسل استفاده شده است. در بین سال های 1973-2012، 335 عنوان مدرک از موسسه رازی در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس نمایه شده که جامعه این پژوهش را شکل داده است. طبق نتایج به دست آمده بیشترین مقالات موسسه رازی به ترتیب در نشریات IRANIAN JOURNAL OF VETERINARY RESEARCH،AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH و VETERINARY PARASITOLOGY منتشر شده است. میانگین ضریب تاثیر مقالات 044/1 و میانگین شاخص فوریت مقالات موسسه رازی 221/0 بوده است. نتیجه گیری نهایی حاکی از آن است که بیشترین مقالات موسسه رازی در نشریات ایرانی و آفریقایی منتشر شده اند. نویسنده مسئول مقالاتی که در نشریاتی با بالاترین ضریب تاثیر و شاخص فوریت منتشر شده اند، خارج از موسسه رازی هستند. در مجموع، میانگین ضریب تاثیر و شاخص فوریت در سال های اخیر رو به کاهش بوده است.
    کلیدواژگان: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس، مقالات، ضریب تاثیر، شاخص فوریت، علم سنجی
  • مقاله کوتاه
  • رحیم پیغان*، زهرا طولابی دزفولی، نغمه موری بختیاری، مینا آهنگرزاده، محمد مهدی حق پرست صفحات 117-121
    سپتی سمی باکتریایی از جمله بیماری های مهم ماهی است که به صورت اولیه و یا به واسطه عوامل مساعد کننده به صورت ثانویه بروز می کند. آلودگی به انگل هگزامیتا کاپیلاریا نیز ازبیماری های مهم انگلی ماهی خصوصا در ماهیان آکواریومی به حساب می آیند. هدف از این مطالعه، بررسی علت تلفات در فرشته ماهی های یک مرکز تکثیر بود. در این مطالعه موردی، از یک مرکز تکثیر و پرورش ماهیان آکواریومی، تعداد 10 قطعه فرشته ماهی بیمار (نر و ماده با میانگین وزن 1±5 گرم) به بیمارستان دامپزشکی ارجاع داده شدند و به روش متداول و سپس بررسی های تکمیلی مطالعه گردیدند. به منظور بررسی ماهیان بیمار از روش های متداول تشخیصی و برای تشخیص باکتری های جدا شده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی (PCR) استفاده شد. در کالبد گشایی مهم ترین یافته در مشاهده با چشم غیر مسلح، آسیت و پرخونی احشا بود. در کشت باکتریایی از کلیه ماهیان بیمار، آلودگی شدید به باکتری آئروموناس هیدروفیلا مشاهده گردید که گونه عامل باکتریایی با روش های بیوشیمایی بررسی و با روش PCR مورد تایید قرار گرفت. در بررسی روده این ماهیان،وجود تعداد زیادی تک یاخته ی تاژک دار (هگزامیتا) و نیز آلودگی به کرم کاپیلاریا در فضای لومن روده مشاهده گردید.نتایج بررسی ماهیان بیمار نشان می دهد که علت مرگ و میر این ماهیان، سپتی سمی باکتریایی ناشی از آئروموناس هیدروفیلا بود که احتمالا آلودگی شدید روده به تک یاخته هگزامیتا و کرم کاپیلاریانیز به عنوان عوامل مساعد کننده بیماری است.
    کلیدواژگان: هگزامیتا، کاپیلاریا، آئروموناس، فرشته ماهی، سپتی سمی
|
  • A. Jafarzadeh Somea, Amini K.* Pages 2-7
    Salmonella bacteria belonging to Enterobacteriaceae family, is important in terms of biochemical and serological aspects which imposes very diverse and important losses to humans and other animals. Salmonella enteritidis is one of the three serovars which is important and dominant in most countries of the world. Spv virulence plasmids are large and closed plasmids seen only in certain Salmonella. This virulence plasmid contain genes which give rise to virulence, serum resistance, cell growth and adhesion, as well as increasing the survival capacity of the bacteria in the intestinal tissues of infected hosts. The aim of this study is to identify genes spv position of spvB, spvC and spvR of Salmonella enteritidis isolated from poultry samples. In this cross-sectional study, 55 cases of Salmonella enteritidis from chicken samples were collected from the Saveh area and cultured on the specific medium which were confirmed by biochemical tests. DNA extraction and PCR test kits was performed to detect spv plasmid genes in the samples. The results showed that out of 55 cases of Salmonella enteritidis, 18 samples (32.7%) were spvR gene and 16 samples (29.1%) were spvB gene, and the spvC gene was not detected in any of the samples. The high prevalence of bacterial virulence genes of spvR and spvB was fully associated with the role of these genes in the pathogenesis. Salmonella can cause genetic changes in plasmid transfer between different species.
    Keywords: Salmonella enteritidis, plasmid virulence genes, spv
  • S. Keshavarz, A. H. Fallafrad*, M. Heidarpour Pages 8-14
    The objectives of this field trial was to compare the effects of clinical endometritis treament in dairy cows with either: Ceftiofur, Cloprostenol or Theranekron in 21-33 DIM. Clinical endometritis was defined as the presence of purulent/muco-purulent discharge and/or cervical diameter >7.5 cm and PMN concentration ≥18% in cytological samples. Eighty cows with clinical endometritis were assigned randomly into 4 groups. Group 1 cows received 3 consecutive doses of Ceftiofur (1 mg/kg IM; Excenel), in 3 days. Group 2 animals received 2 doses of Cloprostenol on days 1 and 14. Group 3 cows received two SC injections of Theranekron (10 mg/Cow) on days 1 and 10. Group 4 received no treatment. Inflammatory cells were collected by cytobrush. In order to dignose cows suffering from clinical endometritis, first cytobrush sample was taken before starting protocols and PMN cells were collecte, the second sample was taken 3 days after the last injection. All treatment protocols caused a favorable response, although response to Theranekron was more prominent than Ceftiofur (p0.05). A decrease in the diameter of external os was found in all groups even in the control cows but it was more preminent in Teranekron group (p
    Keywords: Dairy cow Postpartum Endometritis, Theranekron, Ceftiofur, cloprostenol
  • M. Ahangarzadeh*, R. Peyghan, M. Ghorbanpour, M. Sharif Rohani, M. Soltani Pages 15-24
    Fish disease is the major risk factor in commercial aquaculture with millions of dollars lost annually. Among them, Aeromonas hydrophila as dominant infectious agent in bacterial septicemia in freshwater fish especially Cyprinidae family has been known. A. hydrophila has been associated with tail and fin rot, haemorrhagic septicaemia and epizootic ulcerative syndrome (EUS).In this study 213 isolates were obtained from 200 pieces of patient cultured carp (126 common carp,39 silver carp and 35 grass carp) from Khuzestan province farms with biochemical and molecular tests were investigated. 16srRNA gene was used for Aeromonas sp. Detection and 16srRNA lipase genes was used for Aeromonas hydrophila detection. The result shown 73% of Aeromonas sp. and 52% of Aeromonas hydrophila which were detected by biochemical method were conformed by PCR assay. Also result of this study was shown, the PCR assay compared with biochemical methods, is a rapid and sensitive method for Aeromonas hydrophila detection and has a high sensitivity.
    Keywords: Cultured carp, Aeromonas hydrophila, biochemical method, PCR, lipase gene
  • A. Asghari*, F. Arfaee, N. Ghodarzi Pages 25-36
    Stomach and duodenal ulcers are created for various reasons. Turmeric spice is one of the Iranian’s favorite spices and this spice used in traditional medicine. The purpose of this study was to examine the effect of Curcuma longa extract on gastric injury induced by gastrotomy in rats. In this study 60 Wistar rats were used with an average weight of 250-300 grams. The rats were divided randomly into 4 groups of 15 numbers and all the animals were gastrotomy. Then the first group was gavaged with omeprazole 40 mg/kg for 21 days, the second group was gavaged curcuma longa extract to 100 mg/kg for 21 days, the third group was gavaged omeprazole and Curcuma longa extract and the fourth group was gavaged water for 21 days. For histopathological evaluation at days 7, 14 and 21 after surgery 5 rats from each group were selected from which tissue samples were taken and stained with hematoxylin-eosin method. The results of the histopathological studies showed that rat treated with Curcuma longa extract and omeprazole had significantly (P
    Keywords: Gastrotomy, Omeprazole, Curcuma longa extract, Rat
  • A.R. Mokhtari, T. Zahraee Salehi*, K. Amini, F. Shahcheraghi Pages 37-44
    Pseudomonas aeruginosa is an important opportunistic pathogen that causes subclinical mastitis resistant to treatment, in lactating dairy cows. The Purpose of this study, were to identify class I integrons and determining antibiotic susceptibility of Pseudomonas aeruginosa isolated from mastitis. In this cross-sectional study, 150 samples of raw milk were collected from different farms, transported to the laboratory and cultured on specific media. Antimicrobial susceptibility test conducted by disk diffusion method and MIC (Minimum Inhibitory Concentration) determination test performed by E-test in accordance with CLSI guidelines, in various groups. To identify Class I integron gene PCR test were used. Of total number 150 milk samples, 51 samples (34%) were contaminated with Pseudomonas aeruginosa. Antibiotic test results showed that the highest rate of resistance were observed to Ampicillin, Tetracycline and Kanamycin at the rate of 100%, 94.2% and 94.2%, respectively. Most multiple resistances were observed against Kanamycin, Ampicillin and Tetracycline antibiotics. MIC results showed that isolated bacteria were sensitive to Gentamicin in concentration 0.75-2 μg, Ciprofloxacin at 0.094-0.38 μg and Amikacin at 0.05-4 μg. Results molecular tset showed, one isolate (1.96%) were carried Integrons gene (int-1). Since most integrons genes coding enzymes that inactive antibiotics, presence of Integrons genes in samples of raw milk, treatment infections caused by Pseudomonas aeruginosa wich carring these genes, because of the lack of new antibiotics that have a broad therapeutic range, would creat the major problems.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Integron Class I, Antibiotic resistance, Bovine mastitis
  • Sh. Rivaz*, Kh. Pirali Kheirabadi, M. Abdigoudarzi, Gh. Karimi Pages 45-55
    According to the development of resistant in different insects and tick vector against different chemical pesticides, there is a tendency using natural and healthy products as pesticides worldwide. Then the problem of tick control is an important matter so, there is a need to use biological control method as an alternative or as complementary method in control programs of ticks. This study was planned to use the effect of four different strains of Metarhizium anisopliae on nymphal stage of laboratory bred Hyalomma marginatum as biological control. Then, 450 nymphal stage have been used in test and control group. It was shown that different isolates of fungi (Metarhizium anisopliae) have had different virulence and M14 isolate was the most virulent isolates. There was a significant difference between data test and control groups (P
    Keywords: Metarhizium anisopliae, Hyalomma marginatum, biological control
  • M. Hosseinzadeh Varjoy, J. Ashrafi Helan, N. Salehi, A. Bazmani, A. Nematollahi, A. Imani Baran* Pages 56-63
    Canine babesiosis is an important disease caused by Babesia spp. and is of healthy importance and cosmopolitan distribution. This disease was initially considered as a tropical and subtropical disease. Recently, increasing occurrence of canine babesiosis has also been detected on temperate areas of the world. The aim of present study was survey on frequency of canine babesiosis in dogs from Tabriz and suburb. A total of 121 blood samples were randomly taken from dogs. Babesia Infection was survived with microscopic examination of thin layer smears from peripheral blood and amplification of 416 bp fragment of 18S rDNA using molecular method. Out of 22(18.2%) and 8(6.6%) of 121 blood samples were positive for Babesia in all study areas in molecular and microscopic survey, respectively. Commercial (28.6%), male (19.2%) and 2> years old (21.1%) dogs had the highest infection rates. No significant differences were found between geographic distribution of infection and obtained data. In this study, it was indicated that molecular detection of canine babesiosis is of more efficiency than microscopic method and further supplemental surveys is suggested.
    Keywords: Babesia, Dog, Tabriz
  • S. Hosseini*, Sh. Hasanzadeh, A. Shahrooz Pages 64-74
    The main goal of tissue engineering design and create a structure similar to the natural structure of a tissue in vivo for repair tissue damages. Tissue transplantation, there are always problems, including a shortage of suitable tissue and immunological rejection of grafted tissue is in tissue engineering is one of the newest methods to reduce the immune response to transplanted tissue, is tissue decellularization methods (Acellular). After fixation and routine tissue process, to evaluate the structure of tissue H&E stained, collagen quality assessment xenograft Picrosirius red stained , review and tracking the decellularization, detected nuclei trace and any DNA remaining 4', 6'diamino-2-phenylindole-2HCl (DAPI) staining was used. Assess tissue strength by biomechanical test was performed. Biomechanical results by Student t-Test and Mann-Whithney (P≤0.05)was performed with SPSS software. Compared with ostrich tendonsand matrix three-dimensional structure after the process of decellularization, the tissue density is somewhat reduced cohesion between collagen fibers were observed in some places a few miles away. Quality collagen stained by Picrosirius red that there is no difference between them. In assessing the amount of de-cells after staining DAPI 99% of the three-dimensional scaffold and remains free of nuclear DNA. Biomechanical testing of Stress, there was no difference in graft tissue but strain showed a significant decrease. Evaluation of properties of three-dimensional tissue structure made of scaffolding and comparison with ostrich tendons found this graft is the appropriate for graft.
    Keywords: Graft, tendon, three, dimensional scaffold, Acellular, Ostrich
  • A.H. Shahmoradi*, K. Tadayon, R. Arefpajohi, V. Noaman, K. Soleymani Babadi Pages 75-80
    Despite the long-run anti bovine tuberculosis (BTb) scheme in Iran, BTb remains a major problem in the national cattle farming that causes substantial economical loss. In this search (2006-2009), isolation of Mycobacterium bovis, the causative agent of BTb,from tuberculin positive (reactor) cattle slaughtered in Isfahan has been addressed. Mesenteric and mediastinal lymph nodes along with pathological specimens(if present) from 143 cattle were cultured on Lownstein-Jenson (LJ) slopes. The 28 isolates representing mycobacterial growth characteristics eg. Acid fastness in microscopy, were subjected to a standard biochemical algorythm comprising preferential growth on pyruvate LJ medium, catalase, niacin, nitrate reductase, tiophen carboxylic hydrazide acid (TCH) and production of cord factor tests. Consequently, all the 28 isolates were identified as M. bovis. These isolates originated from 8 farms in different regions of Isfahan province with 15 of them coming from a single herd in Baharestan followed by two more farms with 4 isolates from each. The remaining 5 single isolates were collected from 5 herds in Dolatabad, Najafabad, Tiran, Golshar and Ghaleh Shour regions. Isolation of M. bovis as the single mycobacterial causative pathogen in the recator cattles of Isfahan is another confirmatory observation that no other member of Mycobacterium tuberculosis complex plays a role, if any, in epidemiology of BTb in Isfahan as is the case with rest of Iran. In three out of the 8 farms studied here, there were 4 or more M. bovis isolates collected from every herd an indication of BTb epidemics in these herds. Whether single strain or multiples strains of M. bovis have been involved in the disease outbreaks in these farms, furher molecular epidemiology work is required.
    Keywords: Tuberculin positive, Tuberculusis, Mycobacterium bovis, Acid Fast, Reactor
  • J. Pourhaji Moutab*, S. R. Touni Pages 81-87
    Pancreas is important due to exocrine and endocrine digestive secretions of mammals and poultry. In this regard, no comprehensive study has been conducted to special study for anatomical and histological comparison of this organ in both male and female ostriches. So, pancreas was studied anatomically and histologically in adult ostrich. For this study, 24 pancreases of adults ostriches were selected in slaughterhouses of Semnan province, Iran, and were studied anatomically. Then, tissue samples were obtained. The Samples were stained with Haematoxylin and Eosin Stain Kit. The histologic findings are largely similar to that of other poultry. In endocrine region of pancreas only 2 types of cells were recognizable; A or α cells which were small and acidophilic form, and B or β cells which were large and basophilic form. Accordingly, anatomical findings were found in other birds too, with the exception that the spleen lobe was observed as dwindled and too small. Also, the pancreatic exocrine secretions enters into the initial part of duodenum through a single duct. Ostrich's pancreas in both males and females are similar in size and structure. The result of T student in pancreas suggest that there is significant difference in the size of male and females in this organ.
    Keywords: Anatomy, Histology, Pancreas, Adult Ostrich
  • F. Kardel, Sh. Omidzahir*, F. Mirzapoor, M. Akhundian Pages 88-96
    Study of bloodand serum parameters is considered as a method for evaluating of physiological state of animals including fishes. Hematological properties of different species of fish can be used as an important indicator for ichthyology.The aim of this study was evaluation of some blood and serum parameters of golden gray mullet (Liza aurata) in Caspian Sea. Bloodparameters including the number of red blood cells (RBC), number of white blood cell (WBC), hemoglobin (Hb), hematocrit (Hct), mean corpuscular volume (MCV), mean corpuscular hemoglobin (MCH), mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC), and serum parameters including total protein (TP), glucose (GL), cholestrol (CHOL), alkaline phosphatase(ALP), aspartate aminotransferase (AST), and Alanin aminotransferase (ALT) were measured. The results of this study showed no significant effect of height and weight of the studied fishes on blood and serum parameters.Therefore, there were no significant differences between blood and serum parameters of the golden gray mullet in two studied weights.Blood and serum parameters can displayevident sign of physiological or pathological status in fishes and desirable or undesirable environmental conditions, so regular monitoring of blood and serum parameters can provide valuable information.
    Keywords: blood parameters, serum parameters, Liza aurata, Caspian Sea
  • M.J. Mohammadi*, M. Alishahi, A. Aramoon Pages 97-105
    Oncorhynchus mykiss is one of the most important species among all fish which are consumed in most countries. Applying antibiotics to control diseases in this species has side effects which necessitates researches to find other approachs. Therefore effects of Plantago ovata extract (POE) on Oncorhynchus mykiss immunity system was investigated as another alternative. 360 juvenile Oncorhynchus mykiss fishes with the average weight 30±5.23gr divide in to four treatments. Each treatment feed with POE with 0 (control group), 0.1, 0.5 and 1 percentage for 60 days. At the end of treatment blood samples were taken from 6 fish in each replicate and immunological parameters were compared among the groups. The results show that the immunological parameters including Lysozyme activity, total serum protein and globulin were affected significantly at doses 0.5 and 1 percent (p0.05). All and all it could be deduced that extract could affect immunological parameters and increasing it, hence addition of this extract to daily diet of Oncorhynchus mykiss could enhance immunity system.
    Keywords: Oncorhynchus mykiss, Plantago ovata, immunological parameters
  • F. Hoseini, M. Salimi* Pages 106-109
    Tawny Eagle (Aquila rapax) is one of the Iranian eagle that its habitat limited to southeast of Iran. The bird has brown color and its size varies between 65 to 79 cm. Mostly feeds from small mammals, reptiles and frogs and be found in steppe and dry plains. Since they have a free-live, infectious diseases in them is rare. The aim of this paper is to report of radiological funding in osteomyelitis in foot of tawny eagle. In the spring of 2015, an tawny eagle with deep and chronic wounds in the left foot was refer to veterinary clinics of Shahrekord University. In first, X-ray in lateral and dorsopalmar was prepared. In lateral views, separating the first finger (Hallux) with soft tissue swelling around the tarsometatarsal-phalangeal joint was clearly visible. Also the symptoms of the reconstructive tissue and new bone formation or bone lysis was not seen in this view. In dorsopalmar radiograph, palisaide like periosteum reaction around the distal area of tarsometatarsal and with more intensity on the medial surface of this bone was found. Based on the history of the bird and the presence of deep and chronic sore in the plantar surface and according to the form and severity of radiographic signs complications was detected as active osteomyelitis.
    Keywords: Radiological funding, Osteomyelitis, Tawny eagle
  • A. Yousefi* Pages 110-116
    In recent years, the number of Iranian articles has been increasing in Web of Science (WOS) database. Therefore, attention to quality aspects of articles is important. Thus, investigation of papers of Razi Vaccine and Serum Research Institute (RVSRI) indexed in WOS based on qualitative indices of scientometrics is the most important goal of this study. To conduct this research, scientometric and citation analysis techniques are used. ISI WOS used for data collection. In order to analyze data, draw graphs and charts from Microsoft Excel program was used. Between 1973-2012, 335 papers of RVSRI have been indexed in WOS that formed research community of this research. According to the results, the most articles published in IRANIAN JOURNAL OF VETERINARY RESEARCH, AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH and VETERINARY PARASITOLOGY. The mean of Immediacy index has been 0.221 and mean of Impact Factor has been 1.044. Conclusion showed that the most articles of RVSRI published in Iranian and African journals. Corresponding authors of the articles with highest impact factor and immediacy index, affiliated to other institutes and universities. Overall, the mean impact factor and immediacy index has been declining in recent years.
    Keywords: Razi Vaccine, Serum Research Institute, Web of Science, Articles, Impact factor, Immediacy index, Scientometric
  • R. Peyghan*, Z. Tulaby Dezfuly, N. Mooribakhtiari, M. Ahangarzadeh, M. Haghparast Pages 117-121
    Bacterial septicemia is a bacterial fish disease that occurs as primary or secondary infection.Also the contamination to ciliate parasites such as Hexamita and to worms such as capillariaisis an important finding in aquarium fishes, which can weaken the fish and make them susceptibleto bacterial septicemia.The purpose of this study was diagnosis and identification of causes of death in an angelfish stock.A total of 10 fish samples (male and female, mean weight of 5±1 g) were transported live to the laboratory. For disease diagnosis, the routine investigation methods were done and for identification of isolated bacteria we used biochemical and molecular tests. At necropsy findings observed with the naked eye, had ascites and visceral congestion.In bacterial cultures of infected fish kidney, Aeromonas hydrophilainfection was detected and the bacterium was definitely identified by biochemical and PCR methods.In examination of intestine, severe infection to flagellate protozoa Hexamita sp. and Capillaria sp. infection in the intestinal lumen were also observed in all samples.According to this study, it was determined that bacterial septicemia by Aeromonas hydrophilawith heavy infestation with Capilaria and Hexamitacan be introduce as causes of the death of the angelfish.
    Key words: Razi Vaccine and Serum Research Institute, Web of Science, Articles, Impact factor, Immediacy index, Scientometrics.
    Keywords: Hexamita, Capillaria, Aeromonas, Angelfish, Aquarium