فهرست مطالب

نشریه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک
سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 92، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید داود شریفی، سعیده حسنی خورسندی، علی اکبر خادم، عبدالرضا صالحی صفحه 1
    تاثیر چهار گیاه دارویی دارای خاصیت ضد باکتریایی بر سیستم ایمنی و جمعیت باکتریایی ایلئوم جوجه های گوشتی با استفاده از 336 قطعه جوجه نر یک روزه سویه تجاری راس در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار مطالعه شد. گیاهان دارویی زیره سبز، نعناع، بومادران و کلپوره به ترتیب در مقادیر 5/1، 3/0، 2/0، و 2/0 درصد به جیره اضافه شدند. دو جیره حاوی آنتی بیوتیک و بدون آنتی بیوتیک به ترتیب به عنوان شاهد مثبت و منفی در نظر گرفته شد. به منظور بررسی وضعیت سیستم ایمنی جوجه ها، در هفته پنجم دوره آزمایشی خونگیری انجام شد. در انتهای دوره پرورش سه قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی انتخاب و بلافاصله پس از کشتار، از محتویات ایلئوم آنها نمونه برداری شد. اثر گیاهان دارویی مورد مطالعه بر میزان تیتر پادتن علیه ویروس نیوکاسل معنی دار نبود ولی میزان هتروفیل ها در پرندگانی که در جیره خود بومادران مصرف کردند افزایش معنی داری را نشان داد (05/0 >P). جمعیت کلستریدیوم های موجود در ایلئوم جوجه های مربوط به تیمار نعناع نسبت به سایر تیمارهای گیاهان داروئی کمتر بود (05/0 >P). جمعیت بیفیدوباکترها در ایلئوم جوجه هائی که جیره حاوی کلپوره و بومادران مصرف کردند کاهش یافت (05/0 >P) ولی فراوانی آنها در تیمارهای شاهد بالاتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که گیاهان دارویی مورد مطالعه اثرات متفاوتی بر سیستم ایمنی و فلور میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی دارند و نعناع می تواند برای کنترل عفونت کلستریدیومی در دستگاه گوارش و بومادران برای تقویت سیستم ایمنی جوجه های گوشتی به کار رود.
    کلیدواژگان: جوجه گوشتی، فلور میکروبی، سیستم ایمنی، گیاهان دارویی
  • علی قلی رامین، احمد مرشدی، تقی زهرایی صالحی، مرحوم قاسم یوسف بیگی، مهرداد صنعتی، مصطفی ابراهیمی، رامین سینا صفحه 8
    مقادیر پادتن های موجود در آغوز گاو متعاقب تزریق واکسن گانه Rota-Corona Virus/E. coli در جهت ارزیابی کارآئی و تاثیر واکسن در پیشگیری از اسهال گوساله های شیرخوار در تعداد 46 راس گاو هلشتاین آبستن مطالعه شده و نتایج با پادتن های آغوز در 27 راس گاو شاهد و واکسینه نشده مقایسه شدند. مقدار 5 میلی لیتر از واکسن مذکور در زیر جلد گاوهای 7 ماه آبستن تزریق گردید. پس از زایمان مقدار 50 میلی لیتر از آغوز گاوها تهیه و مقادیر پادتن ها بوسیله کیتE. coli، روتا و ک روناویروس (بیو ایکس، بل‍ژیک) به روش الیزای رقابتی تعیین گردیدند. پادتن های آغوز برای E.coli، روتا و کروناویروس به ترتیب در 7/71%، 100% و 100% گاوهای واکسینه شده و 8/14%، 100% و 100% گاوهای شاهد و واکسینه نشده تعیین گردید. بالاترین شدت واکنش نسبت به پادگن ها دو مثبت و به ترتیب 9/60%، 5/93% و 9/73% بود. بالاترین و پائین ترین درصد مهار کنندگی در گروه واکسینه شده به ترتیب برای E.coli 85% و 1%، روتاویروس 59% و 20% و کروناویروس 61 % و%20 بوده است. مربع کای بین موارد مثبت E.coli و شاهد اختلاف معنی داری را نشان داد (x=8.31، 05/0>P). همچنین اختلاف معنی دار بین گروه دو مثبت E.coli و شاهد (x=11.7، 05/0>P)، بین گروه منفی و مثبت شاهد (4/9=X،05/0>P) و بین گروه منفی E.coli و شاهد (7=X، 05/0>P) مشاهده گردید. مربع کای بین گروه شاهد با روتاویروس و کروناویروس اختلاف معنی داری را نشان نداد. حدود 2/2% گوساله ها از گروه درمان و 5/7% از گروه شاهد مبتلا به اسهال بوده که اختلاف معنی دار نمی باشد. لذا می توان گفت که پادتن منتج از واکسیناسیون برای E.coli معنی دار و موثر اما روتا و کروناویروس معنی دار نبوده لذا تزریق نوع ویروسی آن در گوساله ظاهرا مفید نمی باشد و واکسیناسیون یک گانه E.coli در پیشگیری از اسهال گوساله همچنان با اهمیت تلقی می گردد.
    کلیدواژگان: واکسن، اسهال گوساله، روتا ویروس، کرونا ویروس، E، coli، آغوز
  • سیروس عیدی وندی، علی مهدوی، فاطمه عالمی، سید عبدالله حسینی، علی مصطفی تهرانی، وحید قاسملو صفحه 13
    هدف از اجرای این پژوهش بررسی تاثیر آنزیم های پکتیناز، سلولاز و همی سلولاز بر عملکرد و قابلیت هضم خوراک جوجه های گوشتی بود و بدین منظور آزمایشی با استفاده از 150 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده ی سویه ی آرین که از سن 1 تا 15 روزگی با جیره ی استاندارد بر مبنای جداول NRC (1994) مطابق با احتیاجات دوره ی آغازین تغذیه می شدند، انجام شد. آنزیم ها از سن 15 تا 35 روزگی به مدت 3 هفته در جیره های غذایی استفاده گردید. (چون مصرف خوراک در هفته ی آخر بالاست، لذا استفاده از آنزیم توجیه اقتصادی ندارد). تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار1) شاهد (جیره ی پایه)، 2) جیره ی پایه به همراه آنزیم پکتیناز، 3) جیره ی پایه به همراه سلولاز 4) جیره ی پایه به همراه پکتیناز+ سلولاز، 5) جیره ی پایه به همراه پکتیناز+ همی سلولاز و 6) جیره ی پایه به همراه پکتیناز+ سلولاز+ همی سلولاز، بود. مقادیر آنزیم های سلولاز، همی سلولاز و پکتیناز به ترتیب: 33/0، 2 و 2 واحد/گرم غذا بود. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار (5 جوجه در هر تکرار) انجام شد. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی که خوراک حاوی مخلوطی از سه آنزیم پکتیناز، سلولاز و همی سلولاز دریافت کردند، بیشترین افزایش وزن روزانه، بهترین ضریب تبدیل غذایی، نشان دادند (05/0P). بیشترین قابلیت هضم مربوط به تیماری است که جیره ی غذایی حاوی مخلوطی از هر سه آنزیم را مصرف کرده بودند. این گروه آزمایشی باعث 54/6 درصد افزایش در قابلیت هضم ماده ی آلی و 18/7 درصد در قابلیت هضم انرژی نسبت به گروه شاهد گردید (05/0>P). بیشترین اثر تیمارهای آزمایشی بر روی قابلیت هضم پروتئین خام مربوط به گروهی است که در جیره ی غذایی خود هر سه آنزیم را دریافت کرده بودند (05/0>P). نتیجه گیری کلی اینکه، استفاده از مخلوط آنزیم های پکتیناز، سلولاز و همی سلولاز در جیره های متداول ذرت- کنجاله ی سویای جوجه های گوشتی، قابلیت هضم و پتانسیل استفاده از مواد مغذی و در نتیجه عملکرد آنها را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: پکتیناز، سلولاز، جوجه گوشتی، عملکرد، قابلیت هضم
  • سعید محمدزاده باران، غلامحسین وثوقی، علی ماشینچیان مرادی، فاطمه عباسی، پرگل قوام مصطفوی صفحه 23
    با توجه به اینکه جیوه جزء یکی از آلاینده های مخرب و مضر محسوب می شود و می تواند اثرات بسیار نامطلوبی بر بافت موجودات زنده داشته باشد به همین منظور جهت مشاهده میزان تغییرات بافتی این آلاینده در غلظت های مختلف در شرایط ازمایشگاهی روی ماهی کلمه (Rutilus rutilus) در این تحقیق سعی شد تاثیر غلظت های مختلف جیوه به عنوان ماده آلاینده بر بافت کبدی ماهی کلمه مورد بررسی قرار گیرد. گونه ماهی کلمه (Rutilus rutilus) از ایستگاه تحقیقات شیلات روستای قره سو واقع در بندر ترکمن تهیه و به آزمایشگاه منتقل گردید. بعد از نگهداری نمونه ها در آکواریوم ذخیره آن ها به مدت 48، 96 و 144 ساعت در معرض غلظت های 10، 30 و 50 میکرو گرم بر لیتر جیوه قرار داده شدند. نمونه ها در زمان های ذکر شده، از آکواریوم های شاهد و تیمار خارج سپس بافت های کبدی آن ها جهت تعیین آسیب های بافتی استخراج شدند. لام های آماده شده پس از رنگ آمیزی با عدسی 10 و 40 میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. آسیب های بافتی از قبیل تورم ابری، آتروفی، نکروز، تغییر شکل، پرخونی، تغییر شکل هسته ای، تراکم هسته ای، افزایش فاصله سینوزوئیدی و غیره در بافت کبدی ماهیانی که در معرض غلظت های مختلف جیوه قرار داشتند، مشاهده شد. به این صورت که در غلظت 10 میکرو گرم بر لیتر جیوه حداقل آسیب بافتی مشاهده شد ولی با افزایش زمان در غلظت های 30 و 50 میکرو گرم بر لیتر جیوه حداکثر آسیب بافتی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: بافت کبدی، جیوه، ماهی کلمه (Rutilus rutilus)
  • محمود محامی اسکویی، عبدالحسین دلیمی اصل، مهدی فروزنده مقدم، محمد باقر رکنی صفحه 30
    فاسیولوزیس یکی از مهم ترین بیماری های انگلی مشترک بین انسان و دام می باشد که به لحاظ مشکلات بهداشتی و خسارات اقتصادی فراوان، در مناطق مختلف دنیا مورد توجه قرار دارد. با توجه به شیوع فاسیولوزیس، انجام مطالعات مختلف از جمله مطالعات مولکولی بر روی انگل های فاسیولا دارای اهمیت فراوانی است. هدف از این تحقیق دستیابی به روش مناسب استخراج DNA از انگل های فاسیولا به منظور انجام مطالعات مولکولی می باشد. پس از جمع آوری انگل های فاسیولا، پنج روش مختلف استخراج DNA شامل فنل کلروفرم، Chelex، CTAB، Ish-Horowicz و کیت مورد استفاده قرار گرفتند. به منظور ارزیابی روش های مذکور، کیفیت و کمیت DNA حاصل از هر روش با توجه به OD، غلظت DNA و بازدهی PCR مورد بررسی قرار گرفتند. طبق نتایج حاصله در این مطالعه بیشترین غلظت DNA با استفاده از روش Ish-Horowicz، بهترین کیفیت DNA و بازدهی PCR با استفاده از کیت به دست آمد. روش های Chelex، CTAB و فنل کلروفرم در مقایسه با روش Ish-Horowicz کمترین غلظت DNA و نسبت به کیت کمترین کیفیت DNA و بازدهی PCR را داشتند. در اثر استفاده از روش Ish-Horowicz به لحاظ کمیت DNA بیشتری از انگل های فاسیولا در مقایسه با سایر روش ها حاصل می شود اما وقت گیر بودن روش، آلودگی و کیفیت پایین DNA و در نتیجه بازدهی پایین PCR می تواند از معایب این روش باشد. علی رغم اینکه مقدار DNA حاصله در اثر استفاده از کیت نسبت به روش Ish-Horowicz کمتر می باشد اما کیفیت بالای DNA، آلودگی پایین، سریع تر بودن و بازدهی مناسب تر PCR در استفاده از کیت نسبت به سایر روش ها از مزایای استفاده از کیت می باشد.
    کلیدواژگان: استخراج DNA، انگل های فاسیولا، مطالعه مولکولی
  • عبدالکریم زمانی مقدم، منصور میاحی، مهرداد خسروی فارسانی، نسرین وکیلی صفحه 36
    امروزه با توجه به باقی مانده آنتی بیوتیک ها در تولیدات گوشتی و افزایش مقاومت باکتریایی محدودیت هایی در استفاده از آن ها وجود دارد. به همین دلیل پروبیوتیک ها با منشاء باکتریایی یا قارچی به عنوان جایگزین های محرک رشد آنتی بیوتیکی استفاده می شوند. این مطالعه به منظور تاثیر افزودن بیومین (بایومین شامل Enterococcus faecium (یک پروبیوتیک)، فروکتو-الیگوساکارید (یک پری بیوتیک) و ذرات تحریک کننده ی سیستم ایمنی است) بر پاسخ ایمنی علیه واکسن روغنی نیوکاسل و همچنین تاثیر در عملکرد اقتصادی در جوجه های گوشتی انجام گردید. در این مطالعه 180 جوجه ی گوشتی سویه ی راس 308 به 3 گروه در 4 تکرار تقسیم شدند، گروه های 2 و 3 و تکرار های آنها به ترتیب از 1/0 و 2/0 درصد بیومین در جیره ی غذایی دریافت کردند. به جیره گروه 1 و تکرار های آن به عنوان گروه کنترل بیومین اضافه نشد، هر سه گروه با واکسن روغنی نیوکاسل در سن 9 روزگی واکسینه شدند. سایر برنامه های واکسیناسیون بر اساس منطقه در همه گروه ها به صورت مشابه انجام شد. خون گیری در 4 نوبت انجام گرفت و آزمایش HI روی نمونه ها انجام گردید. عملکرد جوجه ها در گروه های مختلف در طول دوره ی پرورش ارزیابی شد. در 14 روز پس از واکسیناسیون بین گروه ها دریافت کننده ی 2/0 درصد بیومین با گروه کنترل در میزان تیتر آنتی بادی بر علیه نیوکاسل تفاوت معنی داری مشاهده گردید، در 24 و 34 روز پس از واکسیناسیون گروه های دریافت کننده ی بیومین دارای میزان تیتر پادتن بیشتری نسبت به گروه های کنترل بودند. میانگین وزن در سن 42 روزگی در گروه های دریافت کننده بیومین بیشتر از گروه کنترل بود. نتایج حاکی از تاثیر بیومین بر افزایش ایمنی ناشی از واکسیناسیون روغنی بر علیه ویروس نیوکاسل و بهبود افزایش وزن است.
    کلیدواژگان: پادتن، ایمنی، بیومین، پروبیوتیک، جوجه ی گوشتی، نیوکاسل و واکسیناسیون
  • حسین نورانی، مجتبی بنیادیان، ایرج کریمی، نادر احمدی صفحه 42
    در طی آزمایش رکتال یک راس گاو 5 ساله و آبستن، یک توده مهبلی با چندین کانون برآمده ملامسه شد و بعد از زایمان با استفاده از روش جراحی از مهبل خارج گردید. نمونه های بافتی این توده در فرمالین بافر 10 درصد قرار داده شد. پس از پایدار شدن نمونه ها، آماده سازی بافت و تهیه قالب های پارافینی، برش هایی به ضخامت 5 میکرومتر گرفته شده و به روش های هماتوکسیلین – ائوزین و اختصاصی رنگ آمیزی شدند. از نظر ماکروسکوپی، این توده دارای دو سطح محدب و صاف بود که در سطح محدب آن چندین کانون برآمده وجود داشت و سطح صاف آن، زخمی شده بود. در سطح مقطع، توده توپر فاقد کپسول و به رنگ سفید تا خاکستری بود که نواحی زرد رنگ نیز در آن مشاهده شد. در مطالعه میکروسکوپی توده، سلول های توموری گرد تا دوکی شکل پلئومورف مشاهده شد که دارای آرایش نامنظم بودند. مرز سیتوپلاسمی این سلول ها نامشخص بود و هسته آنها دارای هستک های مشخص بود. بقایای سلول های نکروزه و نفوذ سلول های آماسی در سطح صاف توده توموری و اطراف پرگنه های باکتریایی مشاهده شد. همچنین در مقاطع مختلف تومور، بافت همبند منتشره به صورت دسته جات در هم بافته شده وجود داشت.بر اساس خصوصیات ماکروسکوپی و میکروسکوپی، این توده لیومیوسارکوم مهبل تشخیص داده شد. بر اساس دانش نویسندگان مقاله، هیچ گزارشی در مورد وقوع لیومیوسارکوم در مهبل گاو از ایران وجود ندارد.
    کلیدواژگان: لیومیوسارکوم، مهبل، آسیب شناسی، گاو
|
  • S. D. Sharifi, S. Hasani Khorsandi, A. A. Khadem, A. Salehi Page 1
    This experiment was conducted to investigate the effects of four medicinal plants with antibacterial property on immune system and ileum bacteria population of broiler chicks. A total 336 day-old male Ross broiler chicks were used in a CRD design with 6 treatments and 4 replicates per each treatment. Cuminum L، Mentha piperita L، Achillea L، Teucrium polium L، in levels of 1. 5، 0. 3، 0. 2 and 0. 2 percent، respectively. Two treatments with and without antibiotic were considered as control groups. At the fifth week of experimental period، two birds were bled for investigating the immune system activity. Also at the end of experiment، three birds from each pen were slaughtered to determine ileum bacteria population. Medicinal plants had no significant effects on the antibody titer against Newcastle disease virus، but heterophils increased significantly in birds fed diets containing Achillea L. (P < 0. 05). Effect of antibiotic on enhancement of heterophils was significant. Also، the usage of medicinal plants particularly Mentha piperita L. diets significantly reduced clostridium concentration in ileum، (P<0. 05). Diets containing Achillea L، and Teucrium polium L reduced bifidobacterium. But control and antibiotic treatment increased bifidobacterium. Results of this study have showed that various herbs have different effects on broiler system immune and ileal bacteria population. Mentha piperita L and Achillea L can be used to control clostridia infections in gastro intestinal tract and to support immune system in broiler chicks، respectivily.
    Keywords: Microflora, Medicinal plants, Immune system
  • Ramin Ag., Morshedi, Zahraie-Salehi T., Yousef-Baighi Gh, Sanati M., Ebrahimi M Page 8
    The amount of antibodies produced in colostrum following injection of the trivalent Rota-corona virus and E. coli vaccine was evaluated to undrestand the priventive effects of vaccine against calf diarrhea. Forthy six and 27 pregnant cows were selected from industrial dairy herds as a treatment and control groups، respectively in Urmia Iran. A 5 ml trivalent Rota-corona virus and E. coli vaccine was injected subcutaneousely in over 7 months pregnant treatment group. After parturition a 50 ml colostrum from both groups was colleced and evaluated for antibodies using competetive ELISA method and commercial kits of Rota، corona virus and E. coli Of 46 vaccinated cows، antibodies in colostrum againt E. coli، Rota and corona virus were detected in 71. 7%، 100% and 100% and in control group were 14. 8%، 100% and 100%، respectively. The percentages of cows with +2 positive to antibodies produced in treatment group were 60. 9%، 93. 5% and 73. 9%، respectively. The highest and lowest inhibition rate in vaccinated cows for E. coli antibodies were 85% and 1%، rotavirus were 59% and 20% and corona virus were 61% and 20%، respecrively. Chi-Square tests showed significant differeces (P<0. 05) between vaccinated and control groups for E. coli antibodies (X=8. 31، P<0. 05)، cows with +2 positive antibodies produced for E. coli and control group (X=11. 7، P<0. 05)، cows with positive and negative to antibody produced for E. coli in control group (X=9. 4، P<0. 05) and cows with negative to antibodies produced and control group (X=7، P<0. 05). There were no significant differences between vaccinated group with rota and corona virus and control group. A 2. 2% of calves in treatment group and 7. 5% in control group were appeared diarrhea in which the differences was not significant. Thus، it is concluded that antibodies produced by the injection of E. coli vaccine in pregnant cows was significantly different from control group، while not for rota and corona virus vaccine. It seems that using monovalent E. coli vaccine is more reliable، economics and practicible in the prevention of calf diarrhea than polyvalent vaccine E. coli، rota and corona virus.
    Keywords: Vaccine, Calf diarrhea, Rota, corona virus, E. coli, colostrums
  • Sirous Eidivandi, Ali Mahdavi, Seyed Abdullah Hosseini, Vahid Ghasemloo Page 13
    This trial was conducted to investigate the effects of pectinase، cellulase and hemicellulase supplementation on performance and nutrient digestibility in broiler chickens fed on corn-soybean meal based diets. The experimental diets consisted of 1. corn-soybean meal based control diet 2. Control diet supplemented with pectinas، 3. Control diet supplemented with cellulase، 4. Control diet supplemented with pectinase + cellulose، 5. Control diet supplemented with pectinase + hemicellulase and 6. Control diet supplemented with pectinase + cellulase + hemicellulase. All chicks were reared under conventional commercial broiler starter diet until 15 d of age. The diets were fed to 150 broiler chicks between 15 and 35 d of age. Chicks were given experimental diets containing 0. 33، 2 and 2 U/g of diet cellulose، hemicellulase and pectinase respectively. There were not any significant differences between the experimental groups in body weight gain and feed conversion ratio but the treatment that consist of 3 enzymes showed greater body weight gain and better feed conversion ratio than the other treatments. This treatment improved FCR in first، second، third week and total period of experiment 6. 56، 13. 08، 10. 10 and 9. 04 % to control group respectively. The effect of an exogenous enzyme containing pectinase+cellulase+hemicellulase on digestibility of a corn/soy-based diet was the highest. This experimental group increased organic matter and energy digestibility respectively 6. 54 and 7. 18 % than control group. Also supplementation of three enzymes together eventuated the highest digestibility of protein (P<0. 05). It can be concluded that combinational of these enzymes is effective in improving digestibility. It is concluded that supplementation with these enzyme preparations، which can improve uniformity and decrease mortality in broiler chickens fed on maize-based diets. This improvement is achieved through enzyme effects on digestion and potential of utilization.
    Keywords: Pectinase, Cellulase, Broiler, Performance, Digestibility
  • Saeid Mohamadzade, Fatemeh Abbasi Page 23
    A series of specific toxicological effects including bioaccumulation of the pollutant، histological changes and influences on liver tissue were examined in the Roach fish (Rutilus rutilus) after the exposure to graded sublethal concentrations (10، 30، 50 μg Hg/L) of mercury chloride (MC). Histopathological changes، such as oedema، vacuolization، pyknotic nucleus، telangiectasis، and degenerative، can clearly be observed in the slices from the liver exposed Roach. A batch of Roach with the mean values of 5 cm in length and 5. 5 g in mass were pre-raised in a static system، which was supplied with dechlorinated tap water and constantly aerated. The water qualities were controlled as follows: pH، 7. 45; oxygen concentration، 7 mg/L; the water temperature، 21–22 ◦C. All fish were fed twice a day with a commercial ration of biomar. Reagents Appropriate amount of mercury chloride (MC، AR 98%، Merck-Schuchardt) was dissolved in a stock solution of 0. 676g HgCl2/L. Based on the 24 h LC50 value (70 ppb) obtained from the acute exposure test، a graded series (10، 30، 50 μg Hg/L) of mercury chloride (MC) were administered to Roach fish (Rutilus rutilus) with 48 fish per group. The chemical exposure experiments lasted for 48، 96 and 144 hours. These designed exposure levels were sublethal، and could induce obvious alteration of tissues abnormalities and disease at the same time.
    Keywords: Liver tissue, Mercury chloride, Rutilus rutilus
  • Am Mahami-Oskouei, M. Forouzandeh-Moghadam, Mb. Rokni Page 30
    Fasciolosis is an important parasitic disease common among humans and livestock. It is considered as a health problem and causes great economic losses in several regions of the world. Considering the prevalence of fascioliasis، study on molecular aspect of the parasite is so much important. The present study was carried out to achieve a suitable method of DNA extraction from Fasciola for further molecular study. After collection of Fasciola، five different DNA extraction methods، including phenol chloroform، Chelex، CTAB، Ish-Horowicz and kit were evaluated. In this evaluation، the quality and quantity of DNA obtained from each method considering OD، DNA concentration and PCR efficiency were investigated. The results indicated that، the highest concentration of DNA، and efficiency of PCR were obtained by using Ish-Horowicz، and the kit respectively. Chelex، CTAB and phenol chloroform methods in comparison with Ish-Horowicz had lower concentration of DNA and the lower PCR efficiency. The method of Ish-Horowicz showed higher DNA quantity in comparison with other methods. But in term of time consuming، DNA contamination and quality and efficiency of PCR is not so favorite method.
    Keywords: DNA extraction, Fasciola, Molecular study
  • Abdolkarim Zamani Moghaddam, Mansur Mayahi, Nasrin Vakili Page 36
    Due to growing concerns about antibiotic resistance and the potential for a ban for antibiotic growth promoters، there is an increasing interest in finding alternatives to antibiotics in poultry production. Therefore probiotic bacterial or fungal origin used as alternatives to antibiotic growth stimuli. To determine the effects of Biomin (Biomin contains of Enterococcus faecium (a probiotic)، Fructo-Oligosacharide (a peribiotic) and particles of immune stimulator، similar to cell wall particles) on immune response against Newcastle vaccine and performance of Ross 308 broiler chickens، 180 day-old broiler chicks were randomly allotted into three groups in four replicates. Groups 2 and 3 received 0. 1% and 0. 2 % Biomin respectively; Group 1 did not receive any Biomin in the diet. All groups received oil Newcastle vaccine at 9 days old. Other vaccination programs arranged based on local area. Blood samples were collected 4 times and HI tests were performed on serum samples of chickens. The performance of different groups during the breeding period was evaluated. In 14 days after vaccination with oil Newcastle vaccine between the group received 0. 2 percent Biomin and control group significant difference was observed. Antibody titer against Newcastle in groups received Biomin in 19 and 29 days after vaccination were higher than control group. At 42 days of age، groups fed the diet containing Biomin had body weight significantly higher than control group. Results indicated that Biomin effects on increasing oil Newcastle vaccine induced immunity and improve body weight.
    Keywords: Antibody, Biomin, Broiler chicken, Immunity, Newcastle, Probiotic, Vaccination
  • Nourani H., Bonyadian M., Karimi I., Ahmadi N Page 42
    During rectal examination of a 5-year-old pregnant cow، a single multinodular vaginal mass was palpated and removed surgically after the parturition. Tissue samples of the mass were fixed in 10% neutral buffered formalin، paraffin-embedded، sectioned at 5 µm، and stained with hematoxylin – eosin and special stains. Grossly، the mass had two convex and flat surfaces. Multiple firm nodular masses and ulcers were observed in convex and flat surfaces، respectively. On cut section، the tumor was solid، nonencapsulated and gray-white with small yellowish foci. Histological examination of the mass revealed round to spindle cells with cellular and nuclear pleomorphism that arranged haphazardly. The tumor cells had indistinguishable cytoplasmic borders and prominent nucleoli. Necrotic debris and infiltration of inflammatory cells around bacterial colonies were seen in the tumor flat surface. There was diffuse fibrous connective tissue arranged in interwoven fascicles in different sections of the tumor too. According to macroscopic and microscopic features، the mass was diagnosed as vaginal leiomyosarcoma. To our knowledge، there is no report about occurrence of vaginal leiomyosarcoma in cow from Iran.
    Keywords: Leiomyosarcoma, Vagina, Pathology, Cow