فهرست مطالب

مواد پیشرفته در مهندسی - سال سی و دوم شماره 2 (پاییز 1392)

فصلنامه مواد پیشرفته در مهندسی
سال سی و دوم شماره 2 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • قادر احمدپور، علی قاسمی، ابراهیم پایمزد صفحات 1-11
    ذرات فریت Ni0.6-xCuxZn0.4Fe2O4 (5/0-0 = xبا گام 1/0) به روش سل – ژل تهیه شد. عملیات تفجوشی پودرها در سه دمای 600، 800 و oC1000 انجام شد. تاثیر دمای تفجوشی و ترکیب شیمیایی بر خواص ساختاری و مغناطیسی فریت نیکل – روی با مس جانشین شده مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون EDS و تفرق اشعه ایکس، تشکیل تک فاز با ساختار اسپینل را برای هر سه دمای تفجوشی تایید کردند. رفتار حرارتی و اندازه ذرات به ترتیب توسط تحلیل حرارتی TG، DTA و میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. منحنی های VSM نشان دادند که مغناطش اشباع نمونه ها تابع مقدار مس و دمای تفجوشی است. طیف های موزبائر نشان دادند که کاتیون های مس در مکان های اکتاهدرال قرار دارند. باافزایش مقدار مس، کاتیون آهن به موقعیت تتراهدرال مهاجرت کرده و در نتیجه مغناطش اشباع کاهش می یابد.
  • فاطمه حسین زاده، حسین سرپولکی صفحات 13-24
    اهمیت و کاربرد کاربیدها به طور گسترده ای در حال رشد است و این نه تنها از جنبه تجاری، بلکه بر اساس کاربردهای دیرگدازی و استحکامی آن هاست. کاربید تیتانیوم سخت ترین کاربید در میان کاربیدهای فلزات واسطه تجاری است. هدف از پژوهش حاضر سنتز نانوذرات کاربید تیتانیوم به روش شیمیایی سل ژل با استفاده از فرآوری سل تیتانیا به کمک آلکوکسید تیتانیوم است. برای ساخت سل از تیتانیوم ایزوپروپوکساید(TTIP) به عنوان پیش ماده تیتانیوم و ساکارز به عنوان منبع تامین کننده ی کربن استفاده شده است. به کمک تحلیل XRD، تاثیر اتمسفر کلسیناسیون در بسترهای گرافیت و کک و سپس اتمسفر آرگون و هیدروژن بر محصول نهایی مشخص شد. به کمک تحلیل XRD، تاثیر اتمسفر کلسیناسیون در بسترهای گرافیت و کک و سپس اتمسفر آرگون و هیدروژن بر محصول نهایی مشخص شد. هر چه اتمسفر احیایی تر و عاری از اکسیژن و نیتروژن باشد احتمال دستیابی به یک کاربید تیتانیوم با خلوص بالا، بسیار زیادتر می شود. در بستر گرافیتی و کک، فازهای اکسی کاربیدی و اکسید تیتانیوم حاصل می شود اما در اتمسفر آرگون و مخلوط آرگون و هیدروژن محصول نهایی کاربید تیتانیوم است. تاثیر عوامل مختلف مانند نوع ماده اولیه، دما و زمان کلسیناسیون بر استوکیومتری و مقدار کاربید تیتانیوم به کمک تحلیل های XRD و SEM مورد مطالعه قرار گرفته شده است. با افزایش دما از oC1100 به oC1400، از مقدار فاز اکسی کاربید تیتانیوم (TiCxOy) کاسته می شود و در دمای oC1400 کاربید تیتانیوم خالص سنتز شده است. شرایط بهینه برای سنتز کاربید تیتانیوم نانوساختار در اتمسفر Ar+25%H2 در دمای oC1400 و زمان یک ساعت تعیین شده است.
  • مجید راز، فتح الله مضطرزاده، محمد علی شکرگزار، مازیار عاشوری، محمدرضا تحریری صفحات 25-42
    در این تحقیق یک داربست نانوکامپوزیتی زیست تقلیدی از کیتوسان و ژلاتین و هیدروکسی آپاتیت تهیه شد و با روش های تحلیل مرسوم ارزیابی شد. به این منظور، نانوکامپوزیت هیدروژل/آپاتیت برای کاربرد در مهندسی بافت استخوان به روش زیست تقلیدی به کمک تکنیک خشکایش انجمادی ساخته شد. آپاتیت داخل هیدروژل ژلاتینی در طی فرایند نفوذ دوگانه در شرایط مشابه بدن از نظر دما و pH رسوب کرد. درصد اولیه کیتوسان (20، 30 و 40) به عنوان متغیر در نظر گرفته شد. نمونه ها برای افزایش خواص مکانیکی و عدم حلالیت در آب، در محلول گلوتار آلدهید غوطه ور شدند. نفوذ کلسیم و فسفات از لبه های جانبی هیدروژل به مرکز آن، سبب تشکیل رسوب سفیدرنگ داخل آن شد. بررسی رسوب تشکیل شده در میان هیدروژل، نشان دهنده ی تشکیل هیدروکسی آپاتیت کربناته و دی کلسیم دی هیدرات (براشیت) بود. همچنین، خواص مکانیکی کامپوزیت در محدوده ی استخوان اسفنجی قرار داشت. با افزایش درصد کیتوسان، میزان جذب آب از 379% به 661% افزایش یافت. تحلیل فازی، بررسی ریزساختار و تعیین گروه های عاملی توسط XRD، SEM و FTIR انجام شد. در پایان، با توجه به نتایج حاصله، می توان نتیجه گرفت که نمونه ی 80/20 خواص مناسب تری برای ساخت داربست استخوانی نسبت به دو نمونه دیگر را داراست.
  • رضا اسماعیلی، محمدرضا دشت بیاض * صفحات 43-54

    در تحقیق حاضر از روش شبیه سازی دینامیک مولکولی برای پیش بینی خواص الاستیک شامل مدول الاستیک، مدول برشی و ضریب پواسون نانو کامپوزیت زمینه فلزی Al-SiC با درصدهای مختلف تقویت کننده استفاده شده است. برای انجام شبیه سازی از بسته ی نرم افزاری متن باز LAMMPS استفاده گردیده است. پس از قرار دادن اتم های آلومینیوم و سیلیکون کارباید در مکان های اولیه خود، بین آن ها پتانسیل بین اتمی مناسب تعریف شده است. از پتانسیل EAM برای اتم های آلومینیوم، و از پتانسیل Morse برای اتم های Al-C و Al-Si و از پتانسیل Tersoff برای اتم های C-C، Si-C و Si-Si استفاده شده است. مقایسه نتایج شبیه سازی با مدل های میکرومکانیکی فگت، روس و هالپین- تسای نشان داده است که پیش بینی خواص الاستیک با توجه به اصول الاستیسیته حدی به مدل حد بالای فگت نزدیک است.

  • رامین جمشیدی آلاشتی، منصور برونی، بهزاد نیرومند صفحات 55-66
    استفاده از تقویت کننده های سرامیکی، یکی از راه های موثر و شناخته شده برای اصلاح ریزساختار فلزاتی همچون منیزیم است. در این پژوهش تاثیر نانو/میکرو ذرات زیرکونیا بر روی آلیاژ AZ91 ریختگی مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا پودرهای میکرونی و نانومتری زیرکونیا توسط آلیاژسازی مکانیکی با هم مخلوط شدند. در پنج نمونه، مجموع مقدار تقویت کننده های نانومتری و میکرونی با نسبت های متفاوت، برابر با 5 درصد وزنی در نظر گرفته شد. از دو حالت دیگر، یکی شامل 5 درصد وزنی میکرو و دیگری 5 درصد وزنی نانو ذرات زیرکونیا، نیز بهره گرفته شد. مخلوط پودرهای مورد نظر و مذاب در قالب ماسه CO2 ریخته گری شدند. برای مقایسه، از دو نوع نمونه ریختگی، یکی بدون تقویت کننده و دیگری نمونه ریخته شده توسط روش عملیات فوق گداز مذاب استفاده شد. ریزساختار و اندازه دانه تمامی نمونه های کامپوزیتی، نسبت به نمونه شاهد و نیز نمونه تولید شده به روش عملیات فوق گداز مذاب بهبود یافت و بهترین نتایج مربوط به نمونه کامپوزیتی حاوی 5 درصد وزنی نانو ذرات زیرکونیا بود.
  • علی جزایری، سیما میرزایی*، حمید ارونی حصاری، بهزاد بینش صفحات 67-75

    در این پژوهش، تاثیر پارامترهای اصلی فرایند ریخته ریسی (PFC) بر مشخصات ابعادی فویل های آمورف آلیاژ نرم مغناطیس Co68.15Fe4.35Si12.5B15 بررسی شد. آزمایشات ریخته ریسی تحت اتمسفر آرگن انجام گرفت و ارتباط بین پارامترهای فرایند از جمله: سرعت خطی دیسک، فاصله نازل تا دیسک و فشار تزریق مذاب با ضخامت فویل های تولیدی تعیین و مشخص شد که ضخامت فویل ها با معکوس سرعت خطی دیسک، ریشه چهارم فاصله نازل تا دیسک و ریشه دوم فشار تزریق مذاب رابطه خطی دارد. همچنین از رابطه ی ارائه شده توسط فیدلر برای پیش بینی و محاسبه ضخامت فویل های آمورف پایه کبالت تولیدی استفاده و معلوم شد که نتایج حاصل از تحقیق حاضر انطباق بسیار خوبی با رابطه ی فیدلر دارند.

  • نادر ستوده صفحات 77-89
    مخلوط هایی شامل 72/18% درصد وزنی پودر آلومینیم، 67/17% درصد وزنی پودرآلومینا و 6/63% درصد وزنی پودر زیرکن، تهیه و در یک آسیاب سیاره ای در زمان های یک تا ده ساعت در اتمسفر هوا آسیاب کاری شدند. کلیه نمونه های آسیاب کاری شده پس از آهن زدایی در محدوده دمایی 1450-1300 درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت در اتمسفر هوا گرم شده و پس از سرد شدن مورد تحلیل (XRD) قرار گرفتند. نتایج (XRD) و تحلیل اندازه نشان داد با افزایش زمان آسیاب کاری مقدماتی روی مخلوط مواد اولیه، اندازه ذرات در مخلوط مواد ریز شده و مواد به سمت آمرف شدن پیش می روند. آزمایش های گرمایش همدما نشان داد که انجام آسیاب کاری مقدماتی روی مخلوط مواد اولیه بسیار موثر است به طوری که حتی با انجام یک ساعت آسیاب کاری، دمای تجزیه فاز زیرکن و تشکیل فاز مولیت به حدود 1300 درجه سانتیگراد می رسد. مقدار فاز زیرکونیای تتراگونال در دمای 1300 درجه سانتیگراد با افزایش زمان آسیاب کاری بیشتر شد اما با افزایش دما به 1450 درجه سانتیگراد از مقدار آن کاسته شد. در هر حال مقدار فاز زیرکونیای تتراگونال درنمونه های آسیاب کاری شده به مدت سه ساعت و انجام گرمایش همدما در 1300 درجه سانتیگراد، بیشترین مقدار را داشت.
  • آرش فتاح الحسینی، محمد علی گلعذار، احمد ساعتچی، کیوان رئیسی، بهزاد باوریان صفحات 89-100
    در این تحقیق، تاثیر پتانسیل بر ترکیب شیمیایی و پروفیل غلظتی عناصر در لایه رویین تشکیل شده روی فولاد زنگ نزن 316 کم کربن در محلول 05/0 مولار اسید سولفوریک با استفاده از تحلیل طیف سنجی فوتوالکترون پرتو ایکس بررسی شد. برای تشکیل لایه رویین در بازه رویین شدن، چهار پتانسیل 2/0-، 2/0، 5/0 و VSCE 8/0 انتخاب و نمونه ها در پتانسیل های تشکیل مربوطه به مدت 60 دقیقه نگه داری شدند. نتایج آزمون های طیف سنجی فوتوالکترون پرتو ایکس نشان داد که غلظت اتمی آهن و کروم در ابتدا با افزایش پتانسیل تا VSCE 5/0 افزایش و پس از آن کاهش می یابد. این کاهش، نشان دهنده ی انحلال سطحی کاتیون های آهن و کروم از لایه رویین به درون محلول است. برای دو عنصر آلیاژی نیکل و مولیبدن تغییر آشکاری در غلظت اتمی با افزایش پتانسیل لایه مشاهده نمی شود. نتایج نشان داد که با افزایش پتانسیل و نزدیک شدن به منطقه رویین گذرا، اکسید شدن کاتیون کروم سه ظرفیتی به شش ظرفیتی در لایه رویین اتفاق می افتد.
  • احسان صدری، فخرالدین اشرفی زاده، مظاهر رمضانی صفحات 101-115
    برای تولید پوشش های نانوساختار کامپوزیتی زمینه سرامیکی در فرایند پاشش پلاسمایی، پودرهای اولیه از نانوذرات تشکیل شده و باید مشخصات ویژه ای داشته باشند. در این پژوهش نحوه ی تولید پودر کامپوزیتی متشکل از نانوذرات اکسیدکروم و نقره به روش آگلومراسیون برای توسعه پوشش های نانوساختار Cr2O3-Ag مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور ابتدا نانوپودرهای اکسیدکروم و نقره با درصدهای حجمی متفاوت نقره (صفر، 2، 5 و 10% حجمی) در مخلوط آبی همگن مخصوص فرایند خشک کردن پاششی توزیع شد، سپس پودر کامپوزیتی Cr2O3-Ag با استفاده از روش آگلومراسیون تولید شد وسرانجام پوشش های نانوساختار کامپوزیتی به روش پاشش پلاسمایی تولید شدند. پودر کامپوزیتی تولید شده دارای مورفولوژی کاملا کروی و توزیع یکنواخت فاز تقویت کننده در زمینه است به نحوی که هم از نانوذرات تشکیل یافته و هم ذرات آن دارای کریستالیت های نانومتری هستند. نتایج نشان داد حضور مناطق متشکل از نانوذرات در ریزساختار پوشش موجب ایجاد تخلخل ناهمگن بین اسپلت ها و این مناطق می شود. نانوساختار شدن پوشش موجب کاهش ضخامت لایه ها نسبت به پوشش میکروساختار شده است.
  • غلام رضا آقایی، محمدرضا ایزدپناه، مهدی افتخاری صفحات 117-124
    از تکنیک آلیاژسازی مکانیکی برای تولید آلیاژهای مغناطیسی نرم نانوساختار استفاده می شود. در این مقاله از شبکه عصبی مصنوعی پس انتشار برای مدل سازی تاثیر پارامترهای مختلف آلیاژسازی مکانیکی (زمان آسیا کاری و ترکیب شیمیایی) بر روی مشخصات ساختاری و خواص مغناطیسی پودرهای نانوساختار آهن- نیکل استفاده شد. پارامتر شبکه کریستالی، اندازه ی دانه، کرنش شبکه، نیروی مغناطیس زدا و چگالی شار ذاتی اشباع به عنوان خروجی برای 5 مدل شبکه پس انتشار در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده به طور واضح کارایی شبکه های طراحی شده به منظور پیش بینی ویژگی های پودرهای آهن- نیکل را نشان می دهد.
|
  • G. Ahmadpour, A. Ghasemi, E. Paimozd Pages 1-11
    The particles of ferrite Ni0. 6-xCuxZn0. 4Fe2O4, (0-0.5 in step with 0. 1) were prepared by the sol-gel method. Sintering process of powders was carried out at 600, 800 and 1000 oC. The effect of the sintering temperature and chemical composition on the structural and magnetic properties of the Cu substituted NiZn ferrite was investigated. EDS analysis and X-ray diffraction patterns confirmed a well defined of single crystal phase with spinel structure. The thermal behavior process and particle size of samples were investigated by thermal analysis TG, DTA techniques and scanning electron microscope, respectively. VSM curves reveal that the sintering temperature and copper content affect saturation magnetization. Mo ssbauer spectra displays that the copper cations occupy the octahedral sites. With increasing of copper cations, the iron cations immigrate to tetrahedral site, consequently the saturation magnetization decrease.
    Keywords: Sol_gel_Structural_magnetic properties_Saturation magnetization_Magnetic exchange interaction_M o ssbauer spectra
  • F. Hosseinzadeh, H. Sarpoolaky Pages 13-24
    Refractory carbides are becoming a group of promising material due to their unique properties, such as high hardness, high wear and corrosion resistance, high thermal conductivity, high melting point, high strength even at high temperatures, and a high degree of chemical stability. Among these carbides, titanium carbide (TiC) is one of the most important engineering material, based on its promising properties. This paper presents a novel approach to preparing ultrafine TiC by sol– gel processing. This novel process would minimize kinetic barriers because carbon (coming from sucrose) was homogeneous dispersed in the precursor of TiO2 by sol–gel process. As a result, the increased contact area between reactants should make the reaction to complete at lower temperatures.
    Keywords: Sol, Gel, Titanium Carbode Nano, sized TiC, Sucrose
  • M. Raz, F. Moztarzadeh, M.A. Shokrgozar, M. Ashuri, M. Tahriri Pages 25-42
    In this project, we prepared biomimetic nanocomposite scaffolds from gelatin and chitosan and hydroxyapatite and subsequently the scaffolds were evaluated by common used bulk technique. For this purpose, the nanocomposite hydrogel/apatite bone tissue engineering scaffolds were fabricated using applied biomimetic method accompanied with freeze drying technique.The apatite was precipitated using double diffusion mechanism within gelatin hydrogel in similar pH and temperature to the human body. Chitosan initial percentage (20, 30 and 40%) was set as variables. Nanocomposites were soaked in glutaraldehyde solution in order to enhance mechanical properties and make them insoluble in water. Diffusion of calcium and phosphate from lateral hydrogel into the middle hydrogel caused formation of parallel white layer-formed precipitate. Analysis of precipitates formed within middle hydrogel for the samples, showed that detected materials are composed of carbonated hydroxyapatite and dicalcium phosphate dihydrate (DCPD, brushite). Also, mechanical behavior obtained for the scaffolds were comparable with spongy bone. With increasing chitosan in the composite scaffold, the water up-take was increased from 379 to 661%. Phase composition, microstructure and structural groups in the composite samples were also characterized by X-Ray Diffraction (XRD), scanning electron microscopy (SEM) and Fourier transform infra-red (FTIR) analyses. Eventually, the obtained results showed that the composite contains 20% chitosan had appropriate properties for fabricating bone scaffold.
    Keywords: Nanocomposite, Biomimetic, Scaffold, Bone, Gelatin, chitosan, Apatite
  • R. Esmaeili, M.R. Dashtbayazi Pages 43-54

    In the present work, molecular dynamics simulation method was used for determining Young's modulus, Shear modulus and Poisson’s ratio of Al-SiC nanocomposites, with different volume fractions of the reinforcements. For simulation, the open source package, LAMMPS, was used. After putting Aluminum and Silicon Carbide atoms in their initial positions, interatomic potentials between them were defined. EAM potential was used for Aluminum atoms, Morse potential was used for Al-C and Al-Si, and for C-C, Si-C, and Si-Si Tersoff potential was used. According to the elastic bounding principal, and the comparison between the simulations results and Voigt, Ruess and Halpin-Tsai micromechanical models showed that the results were close to the upper bound Voigt model.

    Keywords: elastic properties, molecular dynamics simulation, nanocomposite, aluminum, silicon carbid
  • R. Jamshidi, Alashti, M. Borouni, B. Niroumand Pages 55-66
    Application of ceramic reinforcements is one of the effective and well-known ways to refine the microstructure of brittle metals such as magnesium. In this research, the influence of nano/micro particles of zirconia on the microstructure of cast AZ91 alloy was studied. At the first stage, nano and micro ZrO2 powders were blended through mechanical alloying procedure. In five specimens, the total amount of nano and micro reinforcements in the final mixture was fixed at 5 wt%, whereas their ratio was varied. Two other composites were also produced using 5wt% of nano or micro particles of zirconia. These powder mixtures were then stirred in the molten AZ91 at 650°C by vortex method and finally cast in a sand mold at 615°C. For comparison, two monolithic castings including a conventionally cast specimen and a super heat-treated sample were also cast. The average grain sizes for all composites were decreased with respect to both monolithic castings. The best results in terms of grain size and microstructure improvement were obtained for AZ91/5wt% nano ZrO2 composite with remarkable improvement in comparison with monolithic castings.
    Keywords: Composite, Zirconia powder, AZ91 alloy, Vortex casting
  • A. Jazayeri Gharehbagh, S. Mirzaei, H. Arouni Hesari, B. Binesh Pages 67-75

    The effect of Planar Flow Casting (PFC) parameters on dimensional specifications of amorphous soft magnetic Co68.15Fe4.35Si12.5B15 foils was investigated. PFC experiments were carried out under an argon atmosphere and the relationship between the main processing parameters, such as linear wheel velocity, nozzle-wheel gap distance and ejection pressure, with the resulting foil thickness was studied. It was found that there are linear relationships between the foil thickness and reciprocal of wheel speed, fourth root of nozzle-wheel gap and square root of ejection pressure. It was also shown that obtained results are in good agreement with the equation proposed by Fiedler.

    Keywords: Planar Flow Casting Process, Amorphous Foils, Unitika, CoFeSiB, Rapid Solidification
  • N. Setoudeh Pages 77-89
    A powder mixtures of 18.72% wt, 17.67% wt Al2O3 and 63.6% wt zircon were prepared and milled in a planetary ball milled for one up to 10 hours in presence of air. After removal Iron impurity from as-milled samples, they were isothermally heated in temperature range of 1300-1450 0C for one hour in an air atmosphere. After cooling the samples, they were studied using XRD analyses. The XRD and PSA analyses were showed that the size of particles in the mixtures decreased with increasing of milling time and the mixtures became amorphous nature. The isothermal runs observed that pre-milling on the mixtures has great effect, wherever the zircon decomposition temperature and mullite formation temperature decreased to about 1300 0C in a one-hour-milled sample. The amount of tetragonal zirconia increased with increasing in milling time at 1300 0C, however the amount of tetragonal zirconia decreased with increasing of temperature up to 1450 0C. The amount of tetragonal zirconia at 1300 0C in the three hours milled samples was the highest value among all samples.
    Keywords: Mechanical milling, Mullite, Zirconia, Zircon
  • A. Fattah, Alhosseini, A. Saatchi, M.A. Golozar, K. Raeissi, B. Bavarian Pages 89-100
    In this study, effect of potential on composition and depth profiles of passive films formed on 316L stainless steel in 0.05 M sulfuric acid has been examined using X-ray photoelectron spectroscopy (XPS). For passive film formation within the passive region, four potentials -0.2, 0.2, 0.5, and 0.8 VSCE were chosen and films were gown at each potential for 60 min. XPS analysis results showed that atomic concentration of Cr and Fe initially increase (E < 0.5 VSCE) and then decrease with potential. This decrease is due to surface dissolution of the Fe and Cr oxides. For both alloying elements, Ni and Mo, no obvious change in atomic concentration was showed. Results indicated that at higher potentials, before entering transpassive region, oxidation of Cr3+ to Cr6+ is happened.
    Keywords: X-ray Photoelectron Spectroscopy (XPS), Passive Film, Potential, Stainless Steel
  • E. Sadri, F. Ashrafizadeh, M. Ramazani Pages 101-115
    In plasma sprayed nanostructured composite coatings with ceramic matrix, the feedstock must consist of nanoparticles of appropriate specifications. In this research, the procedure for production of Cr2O3-Ag agglomerated nanostructured composite powder to produce comosite coatings has been investigated. Nanopowders of Cr2O3 with 0, 2, 5, and 10 volume percentages of silver were dispersed to obtain a homogeneous aqueous dispersion appropriate for spray drying process. In the second stage, Cr2O3-Ag composite powders were produced by agglomeration process. The nanostructured composite powders were, then, used in the atmospheric plasma spray (APS) process to deposit a series of composite coatings for evaluation. The composite powders, with a granulated morphology, had uniform distribution of silver in a ceramic matrix and the coatings were composed of nanoparticles and particles of nano-sized crystallites. Experimental results indicated that presence of nanoparticle zones within the microstructure led to non uniform porosities formed between splats and these zones. Furthermore, use of nanopowders in the feedstock caused a reduction in lamellae thickness of plasma sprayed coatings.
    Keywords: Cr2O3, Ag, Composite powder, Spray drying, Nanostructure, Plasma spraying
  • Gh.R. Aghaei, M.R. Izadpanah, M. Eftekhari Pages 117-124
    Mechanical alloying technique is used for production of nanostructured soft magnetic alloys. In this work the back propagation (BP) artificial neural adopted to model the effect of various mechanical alloying parameters i.e. milling time and chemical composition, on the properties of Fe-Ni powders. Lattice parameter, grain size, lattice strain, coersivity and saturation intrinsic flux density are considered as the output of five BP neural networks. The results obtained show the efficiency of designed networks for the prediction of the properties of Fe-Ni powders.
    Keywords: Mechanical Alloying, Artificial Neural Network, Coersivity, Saturation Intrinsic Flux Density