فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1391)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1391)

  • 80 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/12/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله ی پژوهشی
  • حمیده هریزچی قدیم، شهلا بابایی نژاد، بدرالسادات رهنما، مرتضی قوجازاده، مسعود شیخ نوه سی صفحه 179
    زمینه و هدف
    آکنه وولگاریس یک بیماری شایع در دوران نوجوانی است که به دلیل بروز مشکلات ظاهری بیمار درمان های موضعی و سیستمیک متنوعی برای آن استفاده می شود. در مطالعه ی اخیر میزان اثربخشی ژل ایزوترتینوئین 05/0% در برابر محلول کلیندامایسین 1% در درمان آکنه مورد مقایسه قرار گرفته است.
    روش اجرا: در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 60 بیمار مبتلا به آکنه وولگاریس خفیف تا متوسط انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. برای گروه اول ژل ایزوترتینوئین 05/0% هر شب و برای گروه دوم محلول کلیندامایسین 1% موضعی روزی دو بار تجویز شد. پیگیری بیماران به صورت ماهانه و تا 3 ماه ادامه داشت.
    یافته ها
    کاهش میانگین تعداد کل ضایعات بعد از درمان در هر دو گروه از لحاظ آماری معنی دار بود (001/0>P). تفاوت میانگین اندکس شدت آکنه بعد از درمان به لحاظ آماری در هر دو گروه معنی دار بوده است (001/0>P)، اما میزان رضایت مندی بیماران در گروه تحت درمان با کلیندامایسین بیشتر بود (001/0=P).
    نتیجه گیری
    کاهش تعداد کل ضایعات و اندکس شدت آکنه در هر دو گروه درمانی معنی داری بود، ولی با در نظر گرفتن عوارض اندک و رضایت مندی بیشتر بیماران، ترجیحا می توان محلول کلیندامایسین 1% را در درمان ضایعات پاپولوپوستولر آکنه توصیه نمود.
    کلیدواژگان: آکنه، ایزوترتینوئین موضعی، کلیندامایسین
  • پوران لایق، زری جاویدی، پروین لایق، بیتا کیافر، صابر شجاع نوری، اکرم مومن زاده صفحه 187
    زمینه و هدف
    پرمویی (hirsutism) عبارت است از افزایش رشد موها با الگوی مردانه که حدود 10% زنان را مبتلا می کند. هدف این مطالعه، مقایسه ی سطح تستوسترون آزاد در بزاق و سرم افراد مبتلا به هیرسوتیسم با سطح بزاقی و سرمی این هورمون در افراد سالم بود.
    روش اجرا: در این مطالعه ی مورد شاهدی، 30 زن مبتلا به هیرسوتیسم در سنین باروری به همراه 10 شاهد سالم مورد بررسی قرار گرفتند. برای هر فرد، پرسش نامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و بالینی آزمایشگاهی پر شد. هورمون های تستوسترون تام، آزاد و اندکس آندروژن آزاد در بزاق و سرم به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شدند و داده های حاصل جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 5/11 توصیف و تحلیل شدند. سطح معنی داری برابر 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بین هیچ یک از موارد سطح تستوسترون آزاد سرم و بزاق، اندکس آندروژن آزاد سرم و بزاق، اندکس آندروژن آزاد و تستوسترون آزاد ارتباط معنی داری یافت نشد. هم چنین بین شدت هیرسوتیسم براساس معیار فریمن گالوی با سطح بزاقی و سرمی تستوسترون ارتباطی پیدا نشد، درحالی که بین شدت هیرسوتیسم با اندکس آندروژن آزاد (001/0P<) و سطح سرمی تستوسترون تام این رابطه معنی دار بودند (05/0P< و 01/0=r). میانگین سطح تام تستوسترون سرم بین دو گروه به طور معنی داری متفاوت بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    در این بررسی بین تستوسترون آزاد بزاق و تستوسترون آزاد سرم با روش رادیوایمونواسی ارتباط معنی داری دیده نشد. بنابراین به نظر می رسد این روش به عنوان یک جایگزین مناسب برای ارزیابی سرمی این هورمون نباشد.
    کلیدواژگان: هیرسوتیسم، تستوسترون بزاق، تستوسترون سرم
  • حسن بنی اسدی صفحه 194
    زمینه و هدف
    هدف عمده افراد از جراحی زیبایی بینی، دست یابی به بینی است که تصور می کنند با چهره شان هماهنگی بیشتری دارد تا از این طریق به تصویر مطلوب تری از تن خود برسند. این تحقیق به بررسی تاثیر جراحی زیبایی بینی بر تصویر تن زنان می پردازد.
    روش کار
    تعداد 30 نفر از زنانی که به مطب های خصوصی پزشکان جهت جراحی زیباسازی بینی مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. برای اندازه گیری تصویر تن زنان از پرسش نامه چند وجهی مناسبات خود جسمی که توسط Cash ساخته شده، استفاده گردید. این پرسش نامه قبل از جراحی و مجددا پنچ ماه بعد از جراحی توسط زنان تکمیل شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t زوجی نشان داد که جراحی زیباسازی بینی موجب افزایش معناداری میزان رضایت زنان از تصویر ذهنی کل تن و تصویر بینی می شود (به ترتیب 0001/0=P و 0001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که جراحی زیباسازی بینی موجب افزایش میزان رضایت زنان از تصویر ذهنی که در مورد تن شان دارند می گردد و باعث می شود که فرد از تصویر بینی و تن خود رضایت بیشتری داشته باشد.
    کلیدواژگان: جراحی بینی، تصویر تن، زنان، رینوپلاستی
  • اکرم انصار، مریم تمیمی، لیلا موسوی، سعادت ترابیان صفحه 202
    زمینه و هدف
    کارسینوم سلول بازال شایع ترین سرطان است. شیوع این تومور طی دهه های اخیر افزایش یافته است. برداشت کامل درمان استاندارد آن است، هرچند که هم چنان احتمال عود براساس خصوصیات بالینی تومور وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی توزیع دموگرافیک و فراوانی آزادبودن بافت شناسی حاشیه ی برداشت جراحی کارسینوم سلول بازال بود.
    روش اجرا: در ضایعات مشکوک به کارسینوم سلول بازال که در اتاق عمل پوست بیمارستان فرشچیان همدان به صورت جراحی الیپتیکال با حاشیه ی 5 میلی متری از پوست سالم برداشته شدند، متغیرهای زیر بررسی شد: سن، جنس، محل آناتومیک، دوره ی بیماری، تشخیص اولیه ی بالینی، نوع بافت شناسی و درگیربودن حاشیه ی جراحی با سلول های تومورال.
    یافته ها
    در مجموع 125 ضایعه در 115 بیمار بررسی شدند که 70 نفر از آنان مرد و 45 نفر زن بودند. دامنه ی سنی بیماران از 32 تا 93 سال با میانگین 6/64 سال بود. بیش از 96% ضایعات برروی سر و گردن قرار داشتند. نوع بافت شناسی ندولر در 61% ضایعات دیده شد. در کل 20% ضایعات به طور ناکامل برداشته شده بود. عوامل موثر برروی برداشت ناکامل شامل سن بالا و محل آناتومیک (گوش ها و اطراف چشم) بود، اما جنس، نوع بافت شناسی، تشخیص اولیه ی بالینی و طول بیماری رابطه ی معناداری با برداشت ناکامل نداشت. تشخیص بالینی تقریبا همیشه با بررسی بافت شناسی مطابقت داشت.
    نتیجه گیری
    برای اجتناب از جراحی های مکرر و احتمال ناکامل بودن جراحی در مناطق پرخطر به ویژه در سالمندان لازم است کارسینوم سلول بازال با حاشیه ی وسیع یا به روش Mohs برداشته شود.
    کلیدواژگان: کارسینوم سلول بازال، برداشت ناکامل، جراحی، درمان
  • نفیسه اسماعیلی، امیرهوشنگ احسانی، مهدی محسنی بدل آبادی، کامبیز کامیاب، عباس کریمی * صفحه 212
    زمینه و هدف

    پاراپسوریازیس نوعی درماتوز مزمن ایدیوپاتیک نادر می باشد که با پلاک های گرد یا بیضوی، قرمز و پوسته ریزی دهنده و خارش دار در اندام ها و تنه تظاهر می یابد و به لحاظ اندازه ضایعات به دو نوع با پلاک کوچک و با پلاک بزرگ تقسیم می شود. شناخت وضعیت دموگرافیک بیماری در اطلاع داشتن از گروه های در معرض خطر بیشتر که مستعد لنفوم های پوستی با مرگ ومیر بالا هستند، می تواند به تخصیص صحیح خدمات سلامت کمک کند.
    روش اجرا: در این مطالعه ی مقطعی گذشته نگر، بیماران مبتلا به پاراپسوریازیس مراجعه کننده به بیمارستان رازی در بین فرودین 82 تا اسفند 88، مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه 320 بیمار مبتلا برای متغیرهایی نظیر سن، جنس، محل سکونت، محل ضایعه و زیرگروه بالینی با استفاده از برگه های آسیب شناسی پرونده ی بیماران جهت به دست آوردن شیوع بیماری مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 4/53% بیماران زن بودند. پیک سنی بیماری در افراد 20 تا 50 ساله و میانگین سن بیماران 3/43 سال بود. 85% بیماران ساکن شهر تهران بودند. 1/88% بیماران ضایعه پلاک بزرگ و 9/11% بیماران ضایعات پلاک کوچک داشتند. شایع ترین محل ضایعات بیماری به ترتیب تنه (4/53%) و اندام ها (7/38%) بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های به دست آمده، مشخص شد که پاراپسوریازیس عمدتا در زنان میانسال و در ناحیه ی تنه و اندام ها مشاهده می شود و اکثرا از نوع پلاک بزرگ می باشد.

    کلیدواژگان: پاراپسوریازیس، پیتیریازیس لیکنوئید، مطالعه ی مردم شناختی پیمایشی
  • مقاله ی مروری
  • علیرضا فیروز، علی رجبی استرآبادی، حامد زرتاب صفحه 219
    پوست، بزرگ ترین عضو بدن است که اعمال دفاعی و تنظیمی متعدد و مهمی دارد. با توجه به ساختار پیچیده ی آن، وضعیت نفوذپذیری پوست می تواند توسط عوامل مختلف خارجی و داخلی مانند مواد شیمیایی و فشارهای فیزیکی بیماری های مختلف پوستی و سیستمیک تغییر یابد. امروزه، روش های غیرتهاجمی مختلفی برای ارزیابی خصوصیات بیوفیزیکی پوست مورد استفاده قرار می گیرند. پارامترهایی مانند آب ازدست رفته از طریق پوست (Trans Epidermal Water Loss [TEWL])، هیدراتاسیون لایه ی شاخی اپی درم، pH و چربی سطح پوست، برای بررسی وضعیت سد اپی درمی ضروری است. استفاده از این روش ها برای ارزیابی سودمندی درمان بیماری های پوستی، اثر داروهای موضعی و محصولات آرایشی زیبایی بسیار مهم است. هدف از این مقاله، مرور روش های مختلف و هم چنین کاربرد آن ها جهت بررسی خواص بیوفیزیکی و بیومکانیکی پوست انسان می باشد.
    کلیدواژگان: پوست، اندازه گیری، خصوصیات بیوفیزیکی، بیومتری، تصویربرداری
  • علیرضا خاتمی صفحه 227
    در پزشکی مبتنی بر شواهد، مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شده دارای گواه گروهی از پژوهش ها هستند که بالاترین سطح شواهد را به ویژه در ارتباط با مداخلات درمانی یا پیشگیری ارایه می دهند. با توجه به افزایش قابل توجه تعداد کارآزمایی های بالینی که در نشریات پزشکی منتشر می شوند، لازم است متخصصان و پژوهشگران علاوه بر آشنایی با مشکلاتی که در ارتباط با طراحی و اجرای این مطالعات ممکن است وجود داشته باشند، به نکات مربوط به گزارش درست این مطالعات نیز احاطه داشته باشند. به دلیل اهمیت این مطالعات در طب بالینی، راهنماهای مهمی در خصوص طراحی، اجرا و گزارش این مطالعات تدوین شده اند که یکی از مهم ترین این راهنماها در ارتباط با نحوه ی گزارش کارآزمایی های بالینی، بیانیه ی Consolidated Standards for Reporting Trials (CONSORT) می باشد. در مقاله ی حاضر مروری اجمالی بر برخی نکات اساسی مرتبط با نحوه ی گزارش پیامدها و مقایسه ی صحیح آنها در کارآزمایی های بالینی انجام می گیرد.
    کلیدواژگان: کارآزمایی بالینی تصادفی شده، مطالعات مقایسه ای، پزشکی مبتنی بر شواهد
|
  • Hamideh Herizchi Qadim, Shahla Babaei Nejad, Badrolsadat Rahnama, Morteza Gojazadeh, Masood Sheykhnavasi Page 179
    Background And Aim
    Acne vulgaris is a common disorder of adolescence which may lead to significant cosmetic and psychological problems. Different topical and systemic therapeutic modalities have been used to treat acne vulgaris. This study was designed to compare the efficacy of topical 0.05% isotretinoin gel with 1% clindamycin solution in the treatment of acne vulgaris.
    Methods
    In this randomized clinical trial, 60 patients with mild to moderate papulopustular acne vulgaris were randomly allocated into two groups of equal sizes. One group was treated with 0.05% isotretinoin gel every night. The other group was treated with 1% clindamycin solution twice daily. Both groups were followed every month for 3 months.
    Results
    The mean of total lesion count decreased significantly after treatment in comparison with its mean before the treatment in both groups (P<0.001). The mean of acne severity index significantly reduced after treatment in both groups (P<0.001). Satisfaction of patients in clindamycin group was higher (P<0.001).
    Conclusion
    Decrease in total lesion count and acne severity index in both treatment groups were statistically significant however, considering the minimal complications and satisfaction of patients in clindamycin group, 1% solution of clindamycin may be recommended in the treatment of papulopustular of acne vulgaris.
    Keywords: acne, topical isotertinoin, clindamycin
  • Pouran Layegh, Zari Javidi, Parvin Layegh, Bita Kiafar, Saber Shojaei Nouri, Akram Momenzadeh Page 187
    Background And Aim
    Hirsutism is defined as male pattern hair growth in females which affects 10% of women. Our aim was to compare free salivary and free serum testosterone levels in women with hirsutism and healthy controls.
    Methods
    This study was a case-control study in which 30 hirsute women in child bearing age were recruited and compared with 10 healthy controls. For each patient, a questionnaire containing demographic, clinical and laboratory information was completed. The salivary and serum total and free testosterone plus free androgen index were measured by radioimmunoassay (RIA) method. The collected data were described and analyzed using SPSS software version 11.5. Significance level was determined at 0.05.
    Results
    No significant correlation was seen between salivary and serum free testosterone and in free androgen index with free testosteron in patients and control groups. Comparing the results between case and control groups, except for mean serum total testosterone level (P<0.05), the other results were not significantly different. No significant correlation was seen between hirsutism severity and free serum or salivary testosterone levels. Significant correlation was seen with total serum testosterone (P<0.001). Investigating correlations between these hormones with serum free androgen index, only salivary free testosterone was correlated with this index (r=0.01, P<0.05).
    Conclusion
    In our study, we find no correlation between free serum and salivary testosterone, so it seems that this evaluation method is not an appropriate alternative for serum evaluation of this hormone.
    Keywords: hirsutism, salivary testosterone, serum testosterone
  • Hassan Baniasadi Page 194
    Background And Aim
    The women’s main purpose of cosmetic rhinoplasty is to have a nose that they think has a better harmony with their face, so they could reach to a more desirable body image. This study investigated the effects of cosmetic nose surgery on women`s body image.
    Methods
    Thirty women referred to the private clinics of cosmetic surgeons for nose cosmetic surgery were selected. The multidimensional body-self relations questionnaire developed by Cash (1998) was employed to measure the women`s body image. This questionnaire was filled out before and five months after rhinoplasty.
    Results
    Using paired t test, the analyses of the data demostrated that nose cosmetic rhinoplasty increased the levels of women`s satisfaction of their subjective body and subjective nose images (P=0.0001 and P<0.0001, respectively).
    Conclusion
    The findings of the present study showed that cosmetic nose surgery increases the of levels of women’s satisfaction of their body image and it causes the person to have higher satisfaction of her nose and body image.
    Keywords: cosmetic surgery, body image, women, rhinoplasty
  • Akram Ansar, Maryam Tamimi, Leyla Mousavi, Saadat Torabiyan Page 202
    Background And Aim
    Skin basal cell carcinoma (BCC) is the most common cancer in human beings. Prevalence of this tumor has increased over the past decades. The standard treatment is complete excision, however some risks for recurrence still exist. The aim of this study was to determine the frequency of margin involvement in skin BCC as well as to investigate the demographic characteristics of the patients
    Methods
    This study was conducted from April 2011 to April 2012 on the patients who had skin lesions suspected for BCC. The patients were undergone elliptical excision surgeries for removing their suspected lesions with 5-millimeter margins of clinically normal skin in Farchian Hospital, Hamadan, Iran. Following data were collected and recorded: age, sex, anatomical location, duration of the disease, primary clinical diagnosis, histopathologic type, and margin involvement.
    Results
    In total, 125 lesions from 115 patients were investigated (70 males, 45 females). The range of the ages of the patients were from 32 to 93 years, with a mean of 64.6 years. The most common histopathological type was nodular type (61.0%). Twenty percent of the excised lesions showed margin involvement. Risk factors for incomplete excision were older age and anatomical locations (ears and peri-ocular lesions). There was no statistically significant differences between sex, histological type, primary clinical diagnosis, and duration of the disease. In almost all cases, the clinical and histopathological diagnoses were similar.
    Conclusion
    To avoid repeated surgeries and to reduce the risk of incomplete excision for lesions on high risk locations, particularly in elderly, it is recommended that BCCs be excised with wide margins or Mohs micrographic surgery.
    Keywords: basal cell carcinoma, incomplete excision, surgery, treatment
  • Nafiseh Esmaeili, Amirhooshang Ehsani, Mehdi Mohseni, Badalabadi, Kambiz Kamyab, Abbas Karimi Page 212

    Background an

    Aim

    parapsoriasis is a rare chronic idiopathic dermatosis which commonly manifests with round or oval scaling and itching erythematosus plaques on trunk and extremities. Considering the size of the lesions, parapsoriasis is divided into two groups: small plaque and large plaque. Study of demographic characteristics of this disease may help to identify the high risk groups who are more susceptible to cutaneous lymphoma with high mortality as well as proper allocation of health service resources.

    Methods

    In this retrospective cross-sectional study, affected parapsoriasis patients whom were referred to Razi Hospital in Tehran between April 2003 to March 2009 were studied. Three hundred and twenty patients were investigated for variables: age, sex, place of residence, location of the lesions and clinical subgroups according to the histopathology reports.

    Results

    53.4% of patients were female. The disease was most commonly observed in age group of 20 to 50 years and the mean age of the patients was 43.3 years. Eighty-five percent of the patients were inhabitant of Tehran province. 88.1% of patients had large plaque lesions and 11.9% had small plaque lesions. The most common sites of lesions were on the trunk (53.4 %) followed by the extremities (38.7%).

    Conclusion

    Based on these findings, it was determined that parapsoriasis most commonly affects middle-aged women. Involvement of trunks and extremities were most commonly observed. Large plaque type was the most common type.

    Keywords: parapsoriasis, pityriasis lichenoides, demographic survey
  • Alireza Firooz, Ali Rajabi Estarabadi, Hamed Zartab Page 219
    Skin is the largest organ of the integumentary system with multiples important functions. Due to its complex structure, the permeability skin status can be modified by different external and internal factors such as chemical and physical stresses, and several skin and systemic diseases. Today, different non-invasive methods are used to assess the skin barrier biophysical properties. The parameters such as transepidermal water loss, stratum corneum hydration, skin surface pH and skin surface lipids is essential for evaluation of the epidermal barrier status. Application of these methods is critical for evaluation of disease treatments, the effectiveness of topically applied drugs and cosmetic products. The aim of this article is to review application of several methods for skin biophysical and biomechanical properties in humans.
    Keywords: skin, measurement, biophysical, biometry, imaging
  • Alireza Khatamei Page 227
    According to evidence-based medicine, randomized controlled clinical trials are a group of research designs which provides the highest level of clinical evidence, particularly regarding therapeutic or preventive interventions. Considering the dramatic increase in the number of published clinical trials in medical journals, the readership need to have knowledge about the problems that may occur during design and conduct of these studies, as well as about proper reporting of them. Due to importance of these studies in clinical medicine, several guidelines have been developed regarding designing, conducting and reporting clinical trials. One of the most important guidelines which has been developed to alleviate the problems in reporting randomized clinical trials is Consolidated Standards for Reporting Trials (CONSORT). In this article, some crucial points with regards to the report of the comparison of outcomes of interventions in randomized controlled trials will be reviewed briefly.
    Keywords: randomized controlled trials, comparative study, evidence, based medicine