فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، پاییز 1392)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، پاییز 1392)

  • 174 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/10/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اکرم انصار، لیلا جهانگرد، پویان پهلوانی، بهمن رسولی، سعادت ترابیان، سحر رسولی صفحه 113
    زمینه و هدف
    پسوریازیس یکی از بیماری های پوستی مزمن و شایع بوده که روی جسم و زندگی بیماران تاثیرگذار است. امروزه کیفیت زندگی، یکی از مهم ترین موضوعات تحقیقات بالینی بوده و بررسی آن به منظور ارزشیابی مداخلات درمانی انجام می شود. هدف از این مطالعه شناخت بهتر ابعاد مختلف کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پسوریازیس ولگاریس می باشد.
    روش اجرا: در این مطالعه ی مورد شاهدی که در سال 1391 انجام شد، 100 بیمار مبت? به پسوریازیس و 100 نفر نیز که بیماری خاصی در آن ها وجود نداشت به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. کیفیت زندگی بیماران با استفاده از پرسشنامه ی استاندارد کیفیت زندگی (SF-36) مورد ارزیابی قرار گرفت و نمره ی اط?عات به دستآمده با استفاده از آزمون های آماری مربع کای و t مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره ی کلی کیفیت زندگی گروه بیماران مبتلا به پسوریازیس برابر 51/15?05/65 و به طور معناداری از گروه شاهد (93/11?31/78) پایین تر بود (0001/0P<). کیفیت زندگی بیماران در همه ی ابعاد غیر از دو بعد نقش فیزیکی و نقش عاطفی اختلاف معناداری با گروه شاهد داشت (05/0P?).
    نتیجه گیری
    در مطالعه ی حاضر نیز بیماران مبتلا به پسوریازیس ولگاریس کاهش قابل توجهی در کیفیت زندگی در مقایسه با گروه شاهد داشتند. لذا توجه ویژه به بیماران و یافتن تدابیری برای مدیریت و بهبود بخشی جنبه های مختلف زندگی بیماران اعم از مادی و روحی ضروری است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، پسوریازیس، مطالعه ی مورد، شاهدی
  • عادله مبارک آبادی، راضیه رجبی، یوسف خانی، امیر الماسی حشیانی صفحه 120
    زمینه و هدف
    سرطان پوست از بدخیمی های شایع در دنیا است که با ناتوانی بالا و مرگ ومیر نسبتا پایین همراه است. سرطان سلول های قاعده ای (Basal Cell Carcinoma [BCC]) شایع ترین نوع این سرطان است که میزان بروز آن رو به افزایش می باشد. هدف این مطالعه بررسی میزان بروز سرطان پوست در سال های 1386 تا 1390 در استان مرکزی است.
    روش اجرا: در این مطالعه ی همه گیرشناسی که در آن از داده های ثبت سرطان استان مرکزی استفاده شده است، میزان های بروز خام در هر100 هزار نفر و میزان بروز استانداردشده ی سنی نیز از روش استانداردسازی مستقیم و با استفاده از جمعیت استاندارد جهان محاسبه شده است. توصیف و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS، Excel و WinPepi انجام شد.
    یافته ها
    در استان مرکزی 958 بیمار مبتلا به سرطان پوست طی سال های 1386 تا 1390 به ثبت رسیده است، که در طی این سال ها میزان بروز استانداردشده ی سنی به ترتیب 54/21، 06/12، 79/13، 29/18 و 79/15 مورد در هر صد هزار نفر به دست آمد که نتایج نشان دهنده ی عدم وجود تغییرات معنادار در روند بروز بیماری در طی پنج سال مطالعه است (114/0=P). افراد بالای 80 سال بیشترین میزان بروز را داشتند.
    نتیجه گیری
    سرطان پوست در مردان بیشتر از زنان و در بیشتر موارد در سنین بالا دیده می شود، لذا باید برنامه های غربالگری جهت تشخیص زودرس این بیماری در مراحل اولیه آن، در مردان مسن، به ویژه آنان که به واسطه ی شغل شان در مواجهه زیاد با نور آفتاب قرار داشته اند، صورت گیرد.
    کلیدواژگان: همه گیرشناسی، سرطان پوست، میزان بروز، ایران
  • سهیل رفیعی، فاطمه مهرآور، محمد دهقان، عبدالعارف صالحی صفحه 127
    زمینه و هدف
    بیماری جذام یکی از بیماری های عفونی مزمن است که معمولا بر پوست و اعصاب محیطی تاثیر می گذارد و می تواند باعث معلولیت های غیرقابل برگشت شود. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت معلولیت ناشی از بیماری جذام در استان گلستان در طی سال های 1350 تا 1388 بوده است.
    روش اجرا: این پژوهش، یک مطالعه ‍ی مقطعی گذشته نگر بود. کلیه ی بیماران شناسایی شده در شبکه ی بهداشت استان گلستان در طی سال های 1350 تا 1388 که تشخیص بیماری جذام برای آن ها گذاشته شده است وارد مطالعه شدند. روش نمونه گیری به روش سرشماری ساده بوده و شامل تمام بیماران کشف شده در مدت مطالعه می باشد. اطلاعات موردنیاز از پرونده ی بیماران استخراج و مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مدت 38 ساله، از بین 100 بیمار مبتلا به بیماری جذام مورد بررسی، 68% موارد مرد بودند. میانگین سنی این افراد 4/16?6/35 سال بود. اکثریت موارد ابتلا ساکن مناطق روستایی (78%) و شغل اکثر آنان کارگری (39%) بوده است. نوع بالینی بیماری در 64% موارد جذام پرباسیل بود. شصت ودو درصد مبتلایان، درمان چنددارویی داشتند. ضایعات ماکولر (15%) شایع ترین شکل بیماری بود. مشکلات عملکردی در 6% مثبت و در سایر موارد منفی و نامعلوم بود. مردان نسبت به زنان بیشتر دچار معلولیت بودند. اکثر بیماران دارای عارضه، در گروه سنی 55-35 ساله بودند.
    نتیجه گیری
    در استان گلستان اکثر بیماران مبتلا به جذام، دارای معلولیت درجه ی صفر یا یک بودند.
    کلیدواژگان: جذام، معلولیت، مایکوباکتریوم لپره
  • نفیسه اسماعیلی، منصوره اخوان، حسین مرتضوی، عباس کریمی * صفحه 134
    زمینه و هدف

    پمفیگوئید تاولی (bullous pemphigoid) یک بیماری اکتسابی خودایمنی با تاول های زیراپی درمی است که معمولا در گروه سنی بالای 60 سال دیده می شود. آمار دقیقی در ارتباط با بقای این بیماران در ایران در دسترس نیست. این مطالعه به منظور بررسی عوامل خطرساز موثر در افزایش مرگ ومیر بیماران مبتلا به پمفیگوئید تاولی انجام شد.
    روش اجرا: در این مطالعه ی گذشته نگر، 66 بیمار پمفیگوئید تاولی مراجعه کننده به بیمارستان رازی از ابتدای سال 1365 تا انتهای سال 1385 مورد مطالعه قرار گرفتند. سن، جنس، نوع کورتیکوستروئید مورد استفاده، مدت زمان بستری در بیمارستان، شکل بالینی بیماری، میزان رسوب سلول های قرمز (ESR) و بیماری های همراه جهت تعیین عوامل خطرساز دخیل در میزان مرگ ومیر 5 ساله ی بیماران مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این مطالعه، 47 نفر (2/71%) از بیماران میزان بقای 5 ساله داشتند. شایع ترین بیماری های زمینه ای را بیماری های قلبی و عروقی (8/28%)، دیابت (15%) و بیماری های تنفسی مزمن (9%) تشکیل می داد. بین سن و بقای 5 ساله ارتباط معنی داری یافت شد، بدین ترتیب که بیماران با سن بالای 70 سال از میزان بقای 5 ساله کمتری برخوردار بودند (001/0P<). ارتباط معنی داری بین جنسیت، نوع کورتیکوستروئید مورد استفاده، شکل بیماری، مدت زمان بستری، ESR و میزان بقای 5 ساله بیماران به دست نیامد (05/0P>).

    نتیجه گیری

    در مطالعه ی حاضر ارتباط معنی داری بین سن و میزان بقای 5 ساله به دست آمد. با توجه به این که در این مطالعه سایر عوامل ارتباطی با میزان بقای 5 ساله بیماران مبتلا به پمفیگوئید تاولی نداشتند، انجام مطالعه ای بزرگ تر و با طراحی مناسب با لحاظ کردن عوامل خطرساز احتمالی دیگر برای تعیین دقیق تر میزان بقای این بیماران توصیه می شود.

    کلیدواژگان: میزان بقا، پمفیگوئید تاولی، عامل خطرساز
  • عباس مجدآبادی، محمد اباذری صفحه 140
    زمینه و هدف
    امروزه لیپوساکشن یکی از روش های پرطرفدار برای حذف چربی های ناخواسته است. روش های سنتی لیپوساکشن دارای معایبی چون باقی ماندن نسج جوشگاه (scar)، سوختگی، شلی و افتادگی پوست هستند. با درنظرگرفتن تقاضای روزافزون برای چربی برداری و فرم دهی به بدن، بهبود روش های سنتی ضروری به نظر می رسد. لیپولیز لیزری یکی از جدیدترین روش های عرضه شده برای حذف چربی های ناخواسته است. زخم، خون ریزی و درد کمتر از مزایای عمده این روش است.
    روش اجرا: انتشار و پخش فوتون ها درون بافت های زنده را می توان توسط روش مونت کارلو به نحو مناسبی شبیه سازی کرد. در این مطالعه از روش مونت کارلو برای شبیه سازی جهت انتشار، جذب و پخش فوتون ها داخل بافت استفاده شده است. در این روش از مولد اعداد تصادفی برای تولید، انتشار و نابودی فوتون استفاده شده است. اثرات طول موج و فلوئنس (انرژی بر واحد سطح) روی جذب و عمق نفوذ تابش درون بافت چربی مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان می دهند که با کاهش ضریب جذب مربوط به هر طول موج، عمق نفوذ آن در بافت افزایش می یابد. مشاهده گردید که بیشترین عمق نفوذ در بافت چربی مربوط به طول موج 920 نانومتر است، چرا که این طول موج دارای کمترین ضریب جذب در بافت است. هم چنین مشاهده شد که با افزایش توان لیزر عمق نفوذ تابش درون بافت افزایش می یابد. از طرف دیگر با افزایش شعاع باریکه لیزری عمق نفوذ تابش کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    روش مونت کارلو روشی موثر برای شبیه سازی انتشار تابش درون بافت است. این روش به نحو موثری به شبیه سازی مولفه های فیزیکی تابش درون بافت می پردازد. مطالعه ی ما نشان دهنده ی این نکته است که برای انجام لیپولیز موثر و ایمن انتخاب مناسب طول موج دارای اهمیت زیادی است.
    کلیدواژگان: مونت کارلو، شبیه سازی، لیپولیز لیزری، بافت چربی، لیزر Nd:YAG، جذب
  • حامد مهدی زاده، هاله آیت اللهی*، نفیسه اسماعیلی، مهران کامکار حقیقی صفحه 148

    بیش از یک دهه است که تشخیص بیماری های پوستی از راه دور به عنوان جایگزینی بالقوه برای معاینات حضوری مورد توجه قرار گرفته است. به منظور ارزیابی کیفیت این خدمات، پایایی و صحت تشخیص ها با روش معاینه ی حضوری مقایسه می شوند. در این مقاله نتایج مطالعات انجام شده در خصوص مقایسه ی پایایی و صحت تشخیص های ارایه شده در دو روش معاینه حضوری و از راه دور مرور می گردد.
    از منابع مختلف نظیر پایگاه های اینترنتی و مجلات الکترونیکی برای انتخاب مقالات منتشرشده در سال های 1997 تا 2013 در حوزه ی تشخیص بیماری های پوستی از راه دور با تمرکز بر مقایسه ی پایایی و صحت تشخیص ها در روش از راه دور و معاینه ی حضوری استفاده شد.
    پایایی و صحت تشخیص از راه دور، در مقایسه با معاینات حضوری بیش از 60% بود. هم چنین افزایش پایایی و صحت به عواملی نظیر کیفیت تصاویر، اطلاعات بالینی، تشخیص های افتراقی، مشورت با سایر همکاران و کسب نظرات ثانویه آن ها بستگی داشت. به نظر می رسد ارایه ی اطلاعات بالینی کافی در خصوص بیماران به ارتقای پایایی و صحت تشخیص بیماری های پوستی از راه دور کمک خواهد کرد. در این صورت می توان از این روش جهت ارایه ی مراقبت های سلامت در مناطق دورافتاده و جمعیت های محروم استفاده نمود.

    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، مشاوره از راه دور، بیماری های پوستی
  • زهرا یعقوبی، سکینه گلجاریان*، میر علی اعتراف اسکویی صفحه 157

    پرتعریقی ایدیوپاتیک (اولیه)، یک اختلال خوش خیم با علت ناشناخته است و باعث مشکلات اجتماعی، روحی و حرفه ای زیاد می شود.
    در این مطالعه، دختر 21 ساله ای گزارش می شود که پرتعریقی شدید ایدیوپاتیک در کف دست ها و پاها داشته و تحت درمان با 8 جلسه یونتوفورزیس آب لوله کشی تبریز و محلول نرمال سالین قرار گرفت. هر دو ماده در کاهش تعریق موثر بودند ولی مغایر با مطالعات دیگر، اثر نرمال سالین دو برابر بیشتر از آب شیر بود و کیفیت زندگی فرد نیز بهبود یافت.

    کلیدواژگان: پرتعریقی ایدیوپاتیک، یونتوفورزیس با آب، یونتوفورزیس با نرمال سالین
|
  • Akram Ansar Leyla Jahangard Pouyan Pahlevani Bahman Rasouli Saadat Torabian Sahar Rasouli Page 113
    Background And Aim
    Psoriasis vulgaris is a common chronic dermatic disease impresses many aspects of patients’ life. Many clinical researches focus on quality of life recently, to evaluate clinical interventions and treatments. This study planned to recognize different aspects of life in patients suffer psoriasis vulgaris.
    Methods
    This case-control study was performed on 100 patients suffer psoriasis vulgaris in 1391 year and 100 people who didn’t have any specific disease as control group. Quality of life was measured by standard quality of life questionnaire (SF-36) and data obtained were analyzed with chi square and t tests.
    Results
    Average score of SF-36 in psoriasis patients group 65.05±15.51 was significantly less than control group 78.31±11.93 (P<0.001). Difference between patients and control group was significant in all of aspects except physical and emotional aspects (P<0.05).
    Conclusion
    According to the findings of this study, patients with psoriasis vulgaris had a significantly lower quality of life, in comparison with the control group. Therefore, these patients require special attention and specific planning to improve and manage different aspects of their lives.
    Keywords: psoriasis, quality of life, case, control study
  • Adele Mobarak, Abadi Razie Rajabi Yusef Khani Amir Almasi, Hashiani Page 120
    Background And Aim
    Skin cancer is the most common malignancy in the world with high morbidity and relatively low mortality. Basal cell carcinoma (BCC) is the most common type of cancer and its incidence is increasing. The purpose of this study was to investigate the incidence of skin cancer in the years 1386 to 1390 is in the Markazi Province, Iran.
    Methods
    In this study the data of Markazi Province Cancer Registry were used and incidence rate was calculated per 100,000 person. Age standardized incidence rates were calculated via direct standardization method using world standard population. Finally, the data were analyzed using SPSS, Excel, and WinPepi softwares.
    Results
    In Markazi Province, 958 patients with skin cancer were recorded during 1386-90. The age-standardized incidence rates in these years were 21.54, 12.06, 13.79, 18.29 and 15.79 per 100,000 people respectively. There was no significant change in the trend of skin cancer incidence rates.
    Conclusion
    Skin cancer was higher in men than women, and most cases occur in the elderly. Development of screening programs is recommended to detect skin cancer in its early stages in older men, especially in those who have been exposed to the sun for long times.
    Keywords: epidemiology, skin cancer, incidence rate, Iran
  • Soheil Rafiee , Mph Fatemeh Mehravar Mohammad Dehghan Abdolaref Salehi Page 127
    Background And Aim
    Leprosy is a chronic infectious disease that typically affects the skin and peripheral nerves and can cause irreversible disabilities. The objective of this study was to assess the status of disability caused by leprosy in the Golestan Province in Iran.
    Methods
    In this retrospective cross-sectional study, patients affected with leprosy whom were referred to Health Network in Golestan Province from April 1971 to September 2008 were studied. Sampling method was simple census method. Data collected from the medical records of patients were statistically described and analyzed.
    Results
    In this 38-year period, from 100 leprosy patients investigated, 68% were men. Average age was 35.6?16.4 years. The majority of cases were in rural areas (78%) and mostly were labor jobs (39%). Clinical type of the disease was multibacillary (MB) in 64% cases. 62% of patients had MDT treatment. The majority of lesions in patients were macules (15%). Performance problem were positive in 6 percent and was negative or uncertain in others. Disability was more common in male patients, and most disable patients were 35-55 years old.Conlusion: Most leprosy patients in Golestan Province had grade 0 or 1 disability.
    Keywords: leprosy, disability, Mycobacterium Leprae
  • Nafiseh Esmaeili Mansoureh Akhavan Hossein Mortazavi Abbas Karimi Page 134
    Background And Aim

    Bullous pemphigoid is an acquired autoimmune disease with subepidermal blisters commonly seen in the elderly over 60 years old. The exact survival rate of the patients with bullous pemphigoid was not available in Iran. The aim of this study was to evaluate the risk factors of 5-year mortality of bullous pemphigoid patients.

    Methods

    In this retrospective study, 66 bullous pemphigoid patients referred to Razi hospital from 1986 to 2006 were studied. Age, sex, consumed corticosteroid type, duration of hospitalization, and clinical form of bullous pemphigoid, ESR and comorbidities were evaluated to determine the risk factors associated with patients’ 5-year mortality rate.

    Results

    Forty-seven patients (71.2 %) had 5-year survival. The most common comorbidities were cardiovascular diseases (28.8%), diabetes (15%) and chronic respiratory diseases (9%). There was a significant relationship between the age and the 5-year survival rate, in other words patients aged over 70 years had a less 5-year survival rate (P<0.001). There was no statistically significant association with gender, the type of corticosteroid, the disease clinical forms, duration of hospitalization or ESR and 5-year survival (P>0.05).

    Conclusion

    The current study found a significant relationship between the age of the patients and 5-year survival. Larger studies considering more potential risk factors and more appropriate designs might help to estimate the survival rate of patients with bullous pemphigoid more precisely.

    Keywords: survival rate, bullous pemphigoid, risk factors
  • Abbas Majdabadi Mohammad Abazari Page 140
    Background And Aim
    Liposuction is one of the most popular procedures for removing unwanted body fat deposits now. The conventional methods for liposuction however have many drawbacks; among them is long recovery time, scars, bruising, skin flaccidity and excessive blood loss. Considering the increasing demand for body sculpting, the need to improve these techniques is of vital importance. One of these newly proposed techniques is laser assisted lipolysis. Laser lipolysis is now widely used for body contouring and sculpting. Less trauma, bleeding and pain is among the main advantages of this method.
    Methods
    Photons propagation and scattering within the biological tissues can effectively investigated by using numerical methods. In this study we used the Monte Carlo simulation method to simulate photons directions, absorption and scattering inside the tissue. This method uses a random number generator for photons creation, moving inside the tissue and termination. In this simulation we considered both the wavelength and fluence variations effects on the photon absorption rate and penetration depth inside the fat tissue.
    Results
    Our study showed the increasing of penetration depth with decreasing of absorption coefficient. We observed that deepest penetration depth for 920 nm wavelength as it has lowest absorption coefficient. We also concluded that increasing the laser power (increase in fluence of laser) resulted in increasing the penetration depth of laser radiation. Increasing the radius of laser beam (decreasing the fluence) on the other hand resulted in reduction in penetration depth.
    Conclusion
    Monte Carlo simulation of radiation propagation within the biological tissue has proved to be an efficient method. This method effectively simulates the physical components of laser radiation. Our findings indicate that to have laser lipolysis more efficient and safe, it is essential to choose suitable wavelength.
    Keywords: Monte Carlo, simulation, laser lipolysis, fat tissue, Nd: YAG laser, absorption
  • Hamed Mahdizadeh Haleh Ayatollahi Nafiseh Esmaeili Mehran Kamkar Haghighi Page 148

    It is more than a decade that teledermatology has been considered as a potential substitute for the face to face visits. To evaluate its quality, the reliability and accuracy of teledermatology diagnoses are compared to those which are made in face to face visits. In this article, the results of the studies which have compared the reliability and accuracy of diagnoses had been made using teledermatology to the face to face visits were reviewed.Different resources, such as electronic databases and e-journals were used to choose relevant articles related to teledermatology published between 1997 and 2013, and their main focus was on the reliability and accuracy of diagnoses in teledermatology compared to those in the face to face visits.The reliability and accuracy of diagnoses in teledermatology compared to those in the face to face visits was more than 60%. Moreover, improving the reliability and accuracy depended on different factors, such as image quality, clinical information, differential diagnoses, consultation with other colleagues and gaining their secondary opinions.It seems that providing adequate clinical information about patients can help to improve the reliability and accuracy of diagnoses in teledermatology. In this case, teledermatology can be used to provide healthcare services for the distant areas and the poor.

    Keywords: telemedicine, teleconsultation, skin diseases
  • Zahra Yaghoubi Sakine Goljaryan Mir Ali Eteraf Osckui Page 157

    Idiopathic (primary) hyperhidrosis is defined as an excessive sweating with no clear cause and usually results in social, psychological, and professional disturbances. In this study, tap water and normal saline iontophoresis were used in a 21-year-old female suffering from severe idiopathic palmoplantar hyperhidrosis.The result of 8 sessions iontophoresis showed that tap water and normal saline iontophoresis are effective in treatment of idiopathic hyperhidrosis. However, in contrast with other studies, normal saline iontophoresis was twice more effective than tap water iontophores. Quality of life of the patient was improved.

    Keywords: idiopathic hyperhidrosis, tap water iontophoresis, normal saline iontopherosis