فهرست مطالب

فصلنامه پوست و زیبایی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیمین شمسی میمندی، رضوان امیری*، مهین افلاطونیان، عباس پرداختی صفحات 53-60
    زمینه و هدف
    آلوپسی آندروژنتیک از شایعترین انواع ریزش مو در آقایان می باشد. در حال حاضر تنها داروی موضعی مورد تایید توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای آلوپسیآندروژنتیک، مینوکسیدیل می باشد. به هر صورت، اثربخشی این دارو به دلیل نفوذ کم پوستی، محدود است. با توجه به اینکه سیستمهای دارورسانی مانند لیپوزومها و نیوزومها اثربخشی بیشتر و عوارض جانبی کمتری دارند، این مطالعه به منظور مقایسهی اثربخشی محلول موضعی مینوکسیدیل نیوزومال 2.5% با محلول موضعی متداول مینوکسیدیل %2.5 صورت گرفته است.
    روش اجرا: در این کارآزمایی بالینی، تصادفی دارای گروه شاهد دوسوکور، 90 بیمار مذکر که براساس معیارهای Hamilton مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک بودند، وارد مطالعه شدند. بیماران ازنظر پاسخ به درمان براساس ارزیابی پزشک (با درماتوسکوپ) و خودارزیابی بیمار در هر یک از دو گروه به مدت 6 ماه به صورت ماهانه موردپیگیری قرار گرفتند.
    یافته ها
    هشتاد و هشت نفر از شرکت کنندگان مطالعه را به پایان رساندند. میانگین تعداد موی افزایشیافته در گروه نیوزومال 28.18±11.00 و در گروه مینوکسیدیل متداول 5.23±14.22 در طول دوره ی درمان بود (P<0.001). در ارزیابی میانگین پاسخ به درمان توسط بیمار در گروه نیوزومال 8.72±5.03 و در گروه مینوکسیدیل متداول 3.33±2.67 بود که بهطور معنی داری رضایت بیشتر بیماران را نشان می دهد (P=0.001). دو بیمار در گروه مینوکسیدیل نیوزومال به دلیل قرمزی و خارش ناشی از مصرف دارو از مطالعه خارج شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، مینوکسیدیل نیوزومال ازنظر آماری بهطور معنی داری باعث پاسخ درمانی بهتری نسبت به محلول متداول مینوکسیدیل شد. بنابراین ممکن است استفاده از این ترکیب جدید دارویی برای درمان آلوپسی آندروژنتیک توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آلوپسی آندروژنتیک، مینوکسیدیل، نیوزومال
  • سامان احمدنصرالهی*، حورناز حسن زاده، ترانه یزدان پرست، شادی مرامی زنوز، مهدی محیطی اصلی، علیرضا فیروز صفحات 61-68
    زمینه و هدف
    استفاده از فرآورده های ضدآفتاب یکی از مهمترین روش های محافظت در برابر نورآفتاب است. ارزیابی بیخطری این محصولات با بررسی میزان حساسیت پوستی برروی داوطلبین انسانی انجام میپذیرد. شاخصهای بیوفیزیکی بهعنوان یک روش سریع و غیرتهاجمی جهت بررسی بیخطری استعمال محصولات آرایشی کاربرد دارد.
    روش اجرا: پنج نوع ضدآفتاب موجود در بازار ایران انتخاب گردید و به کمک آزمونهای بیومتری پوست با استفاده از دستگاه MPA 580 Cutometer®، میزان تغییرات رخ داده بر شاخصهای میزان تبخیر آب از اپیدرم، رطوبت لایهی شاخی، pH، محتوای ملانین و محتوای هموگلوبین موردبررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    هیچ تفاوت بالینی معنی داری در شاخصهای pH، محتوای ملانین و محتوای هموگلوبین پوست قبل و بعد از مصرف کرمهای ضدآفتاب مشاهده نشد. تفاوت در شاخصهای میزان تبخیر آب از اپیدرم و رطوبت لایه ی شاخی در برخی ضدآفتابهای موردمطالعه به دلیل وجود ترکیبات پوشاننده یا جذبکنندهی رطوبت در فرمولاسیون کرم پایه بود.
    نتیجه گیری
    مصرف ضدآفتابها سبب ایجاد واکنشهای حساسیتی در داوطلبین نگردید و میتوان این محصولات را برای مصرف توصیه نمود.
    کلیدواژگان: ضدآفتاب، بیخطری، اثرات نامطلوب
  • حسین مرتضوی، فرید عباسی، مریم کوپایی*، نفیسه اسماعیلی صفحات 69-75
    زمینه و هدف
    پمفیگوسولگاریس بهعنوان شایعترین شکل بیماری خودایمنی پمفیگوس بهشمار میرود. تهیهی نمونهی خون بهمنظور تشخیص بیماری، با دشواری هایی همراه است، درحالی که نمونه گیری از بزاق بسیار آسانتر میباشد. شناخت روش های ارجح تشخیصی و پایش فعالیت بیماری، به تسریع تشخیص، درمان بهتر، کاهش هزینه های درمانی، ارتقای کیفیت درمان و کاهش مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری خواهد شد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی حساسیت ELISA در تشخیص اتوآنتیبادی های anti-DSG1 و anti-DSG3 در بزاق و سرم بیماران مبتلا به پمفیگوسولگاریس میباشد.
    روش اجرا: در این مطالعه مورد شاهدی، 40 بیمار مبتلا به پمفیگوسولگاریس مراجعهکننده به بیمارستان رازی که تشخیص بیماری آنها ازطریق بررسی آسیبشناسی و انجام ایمونوفلوئورسانس مستقیم به اثبات رسیده بود، بهعنوان گروه بیمار و 40 فرد سالم بهعنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ی بزاق غیرتحریکی با روش تف کردن (Spitting) به همراه نمونهی سرم از هر دو گروه تهیه شد. اطلاعات دموگرافیک، شدت بیماری و فنوتیپ بیماری در پرسشنامه هایی که به این منظور تدوین شده بود، ثبت گردید. تست ELISAی DSG1 و DSG3 برروی نمونه های سرم و بزاق هر دو گروه انجام شد.
    یافته ها
    سن متوسط بیماران 43.37±11.94 با دامنهی 26 تا 71 سال بود. ELISAی DSG1 بزاق در 17 بیمار (حساسیت 42.5%) و ELISAی DSG1 سرم در 36 بیمار (حساسیت 90%) مثبت گزارش گردید. همچنین ELISAی DSG3 بزاق، در 24 بیمار (حساسیت 60%) و ELISAی DSG3 سرم در 34 بیمار (حساسیت 85%) مثبت بود.
    نتیجه گیری
    اگرچه حساسیت سرم در تشخیص اتوآنتیبادی های پمفیگوسولگاریس نسبت به بزاق بیشتر است، اما از بزاق میتوان بهعنوان یک بیومارکر مناسب جهت تعیین سطوح آنتیبادی ها و پایش فعالیت بیماری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ELISA، پمفیگوسولگاریس، بزاق، دسموگلین، سرم
  • پدرام نورمحمدپور*، امیرهوشنگ احسانی، کامبیز کامیاب، بیتا ساقی، حسن صیرفی، علی صادقی نیا، فاطمه غلامعلی صفحات 76-81
    زمینه و هدف
    با توجه به رواج روزافزون خالکوبی های زیبایی، خصوصا در کشورهای جهان سوم و خصوصا در بین خانمها و احتمال ایجاد ضایعات به دلیل ایجاد واکنشهای ایمنی برروی نواحی خالکوبیشده و همچنین ارتباط احتمالی آن با ابتلا به سارکوئیدوز در آینده، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین علائم بالینی و جنسیت افراد با گرانولوم ناشی از خالکوبی در بین سایر انواع ضایعات گرانولوماتوز غیرعفونی انجام شد.
    روش اجرا: این مطالعه به صورت مقطعی گذشتهنگر از ابتدای سال 1386 تا پایان سال 1390 در مبتلایان به انواع ضایعات گرانولوماتوز غیرعفونی براساس تشخیص نهایی آسیبشناسی که به درمانگاه بیمارستان رازی مراجعه کردهاند، انجام شد.
    یافته ها
    درکل 1099 بیمار وارد طرح شدند. شایعترین گرانولوم غیرعفونی یافتشده، گرانولوم جسم خارجی با 511 مورد (46.4%) و پس از آن گرانولوم ناشی از خالکوبی با 102 مورد (9.3%) بود. تمام بیماران با گرانولوم ناشی از خالکوبی، خانمهای با سن 40 تا 60 سال و با میانگین سنی 43.09 و انحراف معیار 8.57 سال بودند. 96.1% از این بیماران، دارای ضایعات پوستی در صورت خود بودند. 26 مورد (25%) از ضایعات گرانولوم ناشی از خالکوبی با نمای گرانولوم سارکوئیدال و 1 مورد (1%) با نمای گرانولوم کازئوز مشاهده شدند. غالب ضایعات این بیماران به صورت پاپول (32.35%) و پلاک (24.51%) گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    گرانولوم ناشی از خالکوبی دومین گرانولوم شایع غیرعفونی بهشمار میرود و تقریبا در 25% موارد نمای سارکوئیدال دارد. با توجه به ارتباط احتمالی گرانولوم سارکوئیدال با بروز اسکار سارکوئیدوز و نیز سارکوئیدوز سیستمیک بررسی تمام موارد واکنش به خالکوبی از لحاظ آسیبشناسی منطقی بهنظر میرسد.
    کلیدواژگان: خالکوبی، گرانولوم ناشی از خالکوبی، سارکوئیدوز
  • اطهر معین، مهران حیدری سراج* صفحات 82-88
    زمینه و هدف
    فدراسیون جهانی آموزش پزشکی با تدوین استانداردهای آموزش پزشکی به دانشگاه های علوم پزشکی توصیه کرده است که در آموزش و فرآیند یاددهی یادگیری دانشجویان را در بهعهدهگرفتن فعال مسئولیت برای یادگیری خود تشویق نمایند و آنها را برای یادگیری مادامالعمر آماده سازند. هدف از این مطالعه، مقایسهی اثربخشی مشارکت دانشجویی در فرآیند یاددهی یادگیری درس پوست به دو شیوهی بحث گروهی و سخنرانی از دیدگاه دانشجویان بوده است.
    روش اجرا: این مطالعه توصیفی مقطعی بین سالهای 1390 تا 1392 طی 19 دورهی ماهیانهی ارائهی واحد پوست به دانشجویان پزشکی (هر دوره 5 تا 7 نفر) انجام گرفته است. در هر دوره، 16 جلسهی 2 ساعتهی تئوری، برنامهریزی شده است. تدریس 4 جلسهی اول توسط اساتید و 12 جلسهی بعد توسط مشارکت فعال دانشجویی تحت نظارت اساتید به صورت 6 جلسه بحث گروهی و 6 جلسه سخنرانی بوده است و در پایان هر دوره توسط پرسشنامه، دیدگاه دانشجویان راجع به اثربخشی دو شیوهی فوق مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 102 دانشجوی شرکت کننده در این مطالعه 94 نفر (62.15%) بحث گروهی، 2 نفر (1.96%) سخنرانی و 5 نفر (4.9%) هر دو روش را مفید دانسته و 1 نفر (0.98%) هیچکدام از این دو روش را مفید ندانسته است. علل ارجحیت بحث گروهی بهترتیب اولویت عبارت بودند از: انجام پیشمطالعه و آمادگی ذهنی، مشارکت کلیهی دانشجویان، یادگیری در سطح بالاتر و ماندگاری بهتر مطالب در ذهن، بیان نکات مهم توسط استاد، تکرار مطالب، نشاط و عدم کسالت در بحث گروهی.
    نتیجه گیری
    بحث گروهی یک روش ارزشمند در فرآیند یاددهی یادگیری با مشارکت فعال و پویای دانشجویان است که باعث یادگیری مستقل و فهم عمیق مطالب درسی، توجه بیشتر به نکات کلیدی و ایجاد محیطی با نشاط در آموزش میگردد. از این روش جهت ارتقای آموزش پزشکی در گروه های آموزشی دیگر نیز میتوان استفاده کرد.
  • فاطمه ولیپوری گودرزی*، جواد حدادنیا، مریم هاشمیان صفحات 89-98
    ز و ف: سرطان پوست شایعترین نوع سرطان بوده و 75% کل موارد سرطان را در جهان تشکیل میدهد. ملانوم بدخیم، تهاجمی ترین نوع سرطان پوست است که بسیار بدخیم و کشنده است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی الگوی حرارتی تصاویر فروسرخ در افتراق ضایعات خوشخیم و بدخیم پوستی بود.
    روش اا: مطالعه حاضر برروی 120 نفر (60 نفر زن و 60 نفر مرد) دارای ضایعهی مشکوک به ملانوم بدخیم صورت گرفت و تشخیص نوع ضایعه (خوش خیمی یا بدخیمی) براساس الگوی حرارتی و با استفاده از روش کلاستربندی Fuzzy C-Means (FCM) انجام شد. در این تصویربرداری، تفاوت در پاسخهای حرارتی بین بافت سالم و ضایعه مقایسه و داده های به دستآمده با نتایج بیوپسی مقایسه شد.
    در 120 نمونهی مورد مطالعه، 3 مورد سرطان پوست (2 مرد و 1 زن) وجود داشت که با الگوی حرارتی تصاویر فروسرخ نیز قابل شناسایی بودند.
    ی: در حال حاضر روش های جدیدی برای تشخیص سرطان پوست به ویژه ابزارهای تشخیصی غیرتهاجمی، در آزمایشگاه های متعدد کشف شده است. روش ارائه شده در این مقاله به عنوان یک روش غیرتهاجمی و مقرونبهصرفه برای تشخیص سرطان پوست مورد توجه قرار میگیرد.
    کلیدواژگان: پوست، سرطان پوست، ملانوم بدخیم، ترموگرافی، الگوریتم خوشهبندی
  • حمید صالحی نیا* صفحات 99-101
    سردبیر محترم: سرطانها در جهان بهعنوان یکی از مهمترین علل مرگ و هزینه های درمانی مطرح میباشند که در بین سرطانها، سرطان پوست شایعترین سرطان در جهان بوده و تعداد زیادی از افراد را درگیر کرده و بروز آن در جهان رو به افزایش میباشد. در ایران نیز یک معضل بهداشت عمومی میباشد. یکی از مهمترین دلایل این افزایش در بروز سرطان پوست میتواند افزایش فعالیتهای روزانه در محیط باز بدون پوشش کافی و در معرض آفتاب قرارگرفتن باشد. یکی از بهترین راه های مقابله با بیماری ها پیشگیری اولیه میباشد، پیشگیری اولیه با توجه به افزایش بروز این نوع سرطان و ارزانتربودن و کاراتربودن این نوع پیشگیری در جلوگیری از این نوع سرطان، بسیار مفید و قابل استفاده میباشد. یکی از مهمترین اقدامات پیشگیریکننده از سرطان پوست، استفاده از ضدآفتابها میباشد، این مواد مانع از ورود اشعه (بهعنوان یک عامل خطرساز مهم در بروز سرطان پوست) به بدن میشود، درنتیجه نقش محافظتی بالایی در پیشگیری از سرطان پوست دارد. اما نکتهی جالب این است که همزمان با افزایش مصرف مواد و لوازم آرایشی در کشور طی سالهای اخیر، میزان ابتلا به سرطانهای پوستی در کشور نیز افزایش یافته است؛ این در حالی است که در مطالعات مختلف، اثربخشی ضدآفتابها در پیشگیری از سرطان پوست به تایید رسیده است. این تناقض پیشرو میتواند ناشی از این باشد که لوازم آرایشی غیرمجازی در بازار به فروش میرسد و از آنجایی که افراد آگاهی درستی در این زمینه ها ندارند، بسیاری از سودجویان با تولید و فروش انواع محصولات آرایشی، با درج نام برندهای معتبر و استفاده از مواد غیرمجاز و سمی، سلامت عموم را به مخاطره انداخته اند و ضدآفتابها که خود بهعنوان یک ماده برای پیشگیری از سرطان و سایر بیماری های پوستی مطرح میباشد، خود میتواند زمینهساز مخاطرات جدی و حساسشدن پوست و درنتیجه بیماری های همراه با آن گردد؛ لذا با توجه به آنچه ذکر شد، به نظر میرسد میبایست در این زمینه اطلاعات کافی به مردم ازطریق رسانه های عمومی و آموزشی ارائه گردد و توجه و نظارت بیشتری بر مواد آرایشی ازجمله ضدآفتابهای موجود در بازار شود و افراد بهخصوص بانوان (به دلیل خرید بیشتر این لوازم) در هنگام خرید این محصولات دقت کافی داشته باشند. همچنین پزشکان و متخصصان در این زمینه اطلاعات لازم در اختیار مراجعین و بیماران قرار دهند. با توجه به سیاست مجلهی پوست و زیبایی در جهت ارتقای سطح سلامت پوست در جامعه و با توجه به اهمیت سلامت پوست و مصرف زیاد لوازم آرایشی خصوصا در بانوان و نقش اینها در سلامتی، همانطور که در بالا ذکر شد میتواند بهعنوان یک تیغ دولبه رفتار کند، بهطوری که درصورت مصرف درست باعث کاهش سرطان پوست و درصورت مصرف نادرست باعث افزایش بیماری های پوستی گردد، انتظار میرود این دستنوشته مورد توجه مسئولین و خوانندگان قرار گیرد تا شاهد استفاده درست از ضدآفتابها در کشور و کاهش خطرات همراه باشیم.
|
  • Simin Shamsi Meymandi, Rezvan Amiri *, Maryam Aflatunian, Abas Pardakhti Pages 53-60
    Background And Aim
    Androgenetic alopecia (AGA) is the most common type of alopecia in men. Currently، minoxidil is the only topical drug which has been approved by FDA for the treatment of AGA. However، its efficacy is restricted because of its low skin penetration. Since vesicular systems such as liposomes and niosomes have higher efficacy and lower adverse effects، this study was conducted to compare the efficacy of topical niosomal minoxidil with conventional minoxidil in the treatment of AGA.
    Methods
    This study was a randomized، controlled double-blind clinical trial. Ninety male patients with AGA according to Hamilton criteria were enrolled into this trial. The participants applied the interversion to which they were allocated twice a day، and were evaluated monthly for 6 months by a physician and patients self-assessments.
    Results
    Eighty-eight patients completed the trial. Mean increased hair count in niosomal minoxidil group and conventional minoxidil group in the last visit were 28. 18±11. 00 and 14. 22±5. 23، respectively (P<0. 001). Moreover، evaluation of treatment response according to the patients self-assessments were 8. 72±5. 03 and 3. 33±2. 67 in niosomal and conventional minoxidil، respectively، which revealed more satisfaction in niosomal group (P=0. 001). With the exception of two cases in niosomal minoxidil group whom were withdraw due to scalp itching and erthema no other adverse effect was observed in either group.
    Conclusion
    In the present study، application of topical niosomal minoxidil revealed an increase in the hair count in comparison with conventional minoxidil solution. Application of this new formulation for the treatment of AGA may be recommended.
    Keywords: androgenetic alopecia, minoxidil, niosomal
  • Saman Ahmad Nasrollahi *, Hurnaz Hassanzade, Taraneh Yazdanparast, Shadi Marami Zenouz, Mehdi Mohiti Asli, Alireza Firooz Pages 61-68
    Background And Aim
    Sunscreens are an important part of photoprotection strategy. They are exposed to strict safety evaluation using human subjects such as in vivo studies of skin irritation. Biophysical parameters measurements could be used as fast and noninvasive methods to measure any destructive effect of cosmetic formulations on skin application sites.
    Methods
    Five sunscreens were selected from Iran''s market to determine changes in Transepidermal Water Loss (TEWL)، stratum corneum hydration، pH، melanin and hemoglobin contents by biometric assessments with MPA 580Cutometer®.
    Results
    There was no significant change in skin pH، melanin and hemoglobin contents before and after sunscreen application. Significant change in TEWL and stratum corneum hydration after use of some sunscreens might be contributed by the occlusive and humectant ingredients which used in base cream.
    Conclusion
    Application of the studied sunscreens on human volunteers has not shown any adverse effects and these formulations could be recommended to use.
    Keywords: sunscreens, safety, adverse effects
  • Hossein Mortazavi, Farid Abbasi, Maryam Koopaie *, Nafise Esmaeili Pages 69-75
    Background And Aim
    Pemphigus vulgaris (PV) is the most common bullous autoimmune disease، which can cause mortality and morbidity in the patients who suffer from it. Researches to find reliable noninvasive laboratory tests to diagnose and monitor PV patients are being conducted. The aim of this study is to find the sensitivity of serum and salivary anti-DSG1 and anti-DSG3 antibodies in the diagnosis of PV by ELISA and to compare the results of serum and salivary autoantibodies with each other.
    Methods
    In this case-control study، 40 newly diagnosed patients with PV were recruited. Forty healthy controls were also recruited to this study. The clinical diagnosis of PV was confirmed by histopathology and direct immunofluorescence (DIF). Demographic data، disease severity and phenotypes were recorded on the questionnaires، which were developed for this study. DSG1 and DSG3 ELISA test were performed on serum and salivary samples of patients and controls.
    Results
    The mean±standard deviation age of patients، 43. 37±11. 94، with a range of 26 to 71 years. The sensitivities of serum anti-DSG3 and anti-DSG1 were 85% (34 cases had positive test results) and 90%، (36 cases had positive test results) respectively. The sensitivities of salivary anti-DSG3 and anti-DSG1 antibodies were accordingly 42. 5% (17 cases had positive test results) and 60%، (24 cases had positive test results) respectively.
    Conclusion
    While the sensitivities of serum ELISA in detection of anti-DSG1 and anti-DSG3 were significantly higher than those of salivary ELISA، since the levels of the latter are chnaging in parallel to those of serum ELISA، they might be used to monitor the disease activity.
    Keywords: enzyme, linked immunosorbent assay (ELISA), pemphigus vulgaris, saliva, desmoglein, serum
  • Pedram Nourmohammadpour *, Amir Houshang Ehsani, Kambiz Kamyab, Bita Saghi, Hassan Seirafi, Ali Sadeghinia, Fatemeh Gholamali Pages 76-81
    Background And Aim
    Due to new popularity of cosmetic tattoos especially among women and its potential relationship with sarcoidosis، the present study was conducted to evaluate clinical presentation and some demographic data about tattoo granuloma، as part of non-infectious dermatologic granulomas.
    Methods
    In this retrospective cross-sectional study، all patients with the histopathological diagnosis of non-infectious granulomatous lesions whom were admitted between at the dermatology clinics at Razi Hospital، Tehran، Iran between March 21، 2007 and March 20، 2012 were included.
    Results
    A total of 1099 patients were included in the study. The commonest form of granuloma was foreign body granuloma in 511 (46. 4%) of the patients and was followed by tattoo granuloma in 102 (9. 2%) of the patients. All patients with tattoo granuloma were females whose ages were from 40 to 60 years. The mean±standard deviation age of the patients was 43±8. 57 years. Twenty-six (25%) of patients with tattoo granuloma showed sarcoidal pattern، and one case (1%) showed caseouse pattern، after histopathological evaluation of biopsy specimens. Majority of the lesions were papular (32. 3%) followed by nodular (24. 5%) lesions.
    Conclusion
    Tattoo granuloma is the second common form of non-infectious granulomas، and in one-quarter of cases has sarcoidal pattern. Considering this finding، it seems reasonable to evaluate these patients for sarcoidosis.
    Keywords: tattoo, tattoo granuloma, sarcoidosis
  • Athar Moein, Mehran Heydari Seraj * Pages 82-88
    Background And Aim
    The World Federation for Medical Education developed standards for medical education and recommended medical schools to encourage their students to take active responsibility for their self-learning، and prepare them for lifelong learning. The purpose of this study was to compare the viewpoints of medical students about the effectiveness of their participation in two methods of teaching-learning process، group discussion versus lecture.
    Methods
    This cross-sectional study was performed between the years 2011-2013 during which 19 one-month courses of dermatology for medical students were presented. In each course، attended by 5-7 students، 16 sessions of dermatology theory classes were planned. The first four sessions were completely presented by medical tutors and the next 12 sessions involved active student participation، 6 presented as group discussions and 6 aslecture presentation. At the end of each course the students’ perspective were asked by using a questionnaire evaluating the effectiveness of each method.
    Results
    From 102 students that participated in this study the following results were attained: 94 students (92. 15%) considered group discussion more efficient than conference presentation (2 students [1. 96%])، 5 (4. 9%) reported both methods were efficient and 1 student (0. 98%) said that none of these two methods were useful. The reasons that students preferred group discussion were: studying the subject matters before class and mental readiness، active participation of all students، learning at a higher degree and better durability of the subject in mind، expression of key points by the medical teacher، restatement of subject matters and enthusiasm of the class in group discussion.
    Conclusion
    Group discussion is a valuable technique in teaching-learning process which requires active participation of all students، leading to deeper understanding of the subject matters، self-learning and more attention to key points، it also makes the class more lively.
    Keywords: viewpoints, medical students, teaching, learning process, group discussion, lecture
  • Fatemeh Valipoori Goodarzi *, Javad Hadadnia, Maryam Hashemiyan Pages 89-98
    Background And Aim
    Skin cancer is the most common type of cancer constitutes and 75% of all cancers in the world. Malignant melanoma is the most invasive and lethal form of skin cancer. The objective of this study was to evaluate infrared thermography in differentiation of benign and malignant skin lesions.
    Methods
    This study was conducted on 120 patients (60 female، 60 male) with a lesion suspicious for melanoma and identifying the type of lesion (benign or malignant) based on thermal model using Fuzzy C-Means (FCM) clustering. In this imaging method، the difference on temperature responses between the normal and abnormal tissue was compared and data obtained was compared with biopsy results.
    Results
    In 120 cases studied، 3 cases of skin cancer (2 male، 1 female) were found which all could be detected based on analysis of thermal images.
    Conclusion
    At present، new methods for the detection of skin cancer، especially non-invasive diagnostic tools، have been discovered in several laboratories. The method presented in this paper could be considered as a non-invasive and cost effective method for the detection of skin cancer.
    Keywords: skin, skin cancer, melanoma, thermography, focused clustering algorithm
  • Hamid Salehinia * Pages 99-101
    Skin cancer is the most common cancer in humans worldwide. It is also the most common cancer in Iran. To achieve primary prevention in skin cancers، avoidance of direct sun exposure is recommended. Sunscreen use is one of the methods to reduce sun exposure. However، while using sunscreens has increased recently، the incidence rate of skin cancers has also increased. One of the reasons for observing this paradox may be caused by counterfit sunscreen products، in particular in Iran. The author imagines that this letter may result in proper decision making among health policy makers to tackle this problem.