فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1394)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زینب قاسمی، مهربان فلاحتی*، فریده زینی، غلام حسین غفارپور، فرزانه احمدی، سید ابراهیم اسکندری صفحات 79-84
    زمینه و هدف

    کچلی ناخن یک بیماری شایع با انتشار جهانی است. این بیماری بیشتر در بالغین دیده می شود و سیستم ایمنی بیمار نقش مهمی در ایجاد آن دارد. در میان عوامل درماتوفیتی، ترایکوفیتون روبروم و ت. اینتردیجیتال از شایع ترین عوامل ایجادکننده ی این بیماری هستند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی عوامل ایجادکننده ی کچلی ناخن در مراجعان به آزمایشگاه قارچ شناسی بیمارستان رازی تهران بود.
    روش اجرا: در این مطالعه ی مقطعی، 700 نمونه ناخن دیسترفی شده از طریق انجام آزمایش مستقیم و کشت مورد بررسی قرار گرفتند. برای آزمایش مستقیم نمونه ها با هیدروکسید پتاسیم 20% بررسی شدند. هم چنین، نمونه ها روی محیط سابورو دکستروز آگارحاوی کلرامفنیکل و سیکلوهگزامید (Scc) کشت داده شدند. برای شناسایی انواع درماتوفیت ها از آزمایش های تکمیلی استفاده شد. برای نمایش فراوانی و فراوانی نسبی درماتوفیت ها در گروه های مختلف از جدول و برای تحلیل آماری داده ها از آزمون های مربع کای و دقیق فیشر استفاده شد.

    یافته ها

    در این بررسی، در 53 مورد از 700 نمونه ناخن مشکوک به کچلی ناخن (6/ 7%)، درماتوفیت جدا شد که 38 مورد آن مربوط به مردان بود. شایع ترین شکل بالینی در این مطالعه، شکل زیر ناخنی انتهایی (DSO) Distal Subungual Onychomycosis (79/2%) بود. شایع ترین درماتوفیت جداشده، ت. اینتردیجیتال با 6/ 39% و پس از آن، ت. روبروم با 7/ 37% بود. از 53 درماتوفیت جداشده 47 مورد مربوط به ناخن های پا، 4 مورد مربوط به ناخن های دست و 2 مورد مشترکا مربوط به ناخن های دست و پا بود. نوزده نفر از بیماران مبتلا به کچلی ناخن، به بیماری های زمینه ای نیز مبتلا بودند که بیش ترین بیماری زمینه ای مشاهده شده در این بررسی، بیماری قلبی عروقی (3 /26%) بود.

    نتیجه گیری

    کچلی ناخن یک بیماری با انتشار جهانی است، بنابراین شناخت میکروارگانیسم های ایجادکننده و عوامل مستعدکننده ی این بیماری برای اداره ی بهتر بیماران لازم است.

    کلیدواژگان: کچلی ناخن، درماتوفیت ها، دیستروفی ناخن
  • مهشید غنچه، فاطمه کوهی، حمید صالحی نیا * صفحات 85-92
    هدف

    سرطان پوست از شایع ترین سرطان ها در کشور می باشد. اولین قدم برای پیشگیری و درمان سرطان ها، اطلاع از بروز و روند تغییرات بیماری می باشد، لذا مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک سرطان پوست و روند تغییرات بروز آن در 4 استان جنوبی کشور (استان های فارس، خوزستان، بوشهر و هرمزگان) انجام شد.
    روش اجرا: مطالعه ی حاضر به صورت مقطعی گذشته نگر و با استفاده از تحلیل داده های موجود و منتشرشده ی نظام کشوری ثبت سرطان انجام شد. میزا ن بروز سنی گزارش شده با روش استانداردسازی مستقیم و با استفاده از جمعیت استاندارد جهان محاسبه شد. جهت بررسی تغییرات بروز از نرم افزار WinPepi و انجام آزمون روند خطی Cochrane-Armitage استفاده شد.

    نتایج

    سرطان پوست در مناطق جنوبی کشور دارای بروز بالایی می باشد. در مجموع 6230 مورد سرطان پوست در طول 6 سال (1383 تا 1388) در منطقه ی جنوب کشور ثبت شده و بروز این سرطان در این منطقه دارای روند افزایشی بود (P=0.001). هم چنین در تمام سال های مطالعه ی بروز سرطان در مردان بیشتر از زنان بود. ازنظر فراوانی به ترتیب استان فارس، خوزستان، بوشهر و هرمزگان بیشترین بروز استانداردشده سنی را دارا بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به بروز بالای سرطان پوست و ارتباط آن با قرارگرفتن در معرض تابش نور خورشید، آموزش مردم در زمینه ی محافظت صحیح در برابر پرتوی آفتاب، آموزش و توانمندسازی پزشکان و عموم مردم در زمینه ی تشخیص زودرس تومورهای پوستی و هم چنین مطالعات علت شناسی می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، روند، بروز، سرطان پوست، ایران
  • نفیسه اسماعیلی، طاهره سوری، زینب نورایی، عباس کریمی * صفحات 93-99
    زمینه و هدف

    پمفیگوس ولگاریس بیماری نادر خودایمنی است که با پدیدآمدن تاول داخل اپیدرمی که پوست و غشاهای مخاطی را درگیر می کند، تظاهر می کند. مس و روی از عناصر کمیاب ضروری در بدن هستند که با داشتن خواص آنتی اکسیدانی در التیام زخم ها نقش موثری دارند. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی روی و مس در مبتلایان به پمفیگوس جدید تشخیص داده شده، بود.
    روش اجرا: در این مطالعه از 50 بیمار مبتلا به پمفیگوس ولگاریس جدید مراجعه کننده به بیمارستان رازی تهران در سال های 1391 و 1392، پس از اخذ رضایت نامه ی آگاهانه، نمونه گیری خون به عمل آمد. سطح سرمی مس و روی با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. علاوه بر آن سن، جنس، شاخص توده ی بدن، استعمال دخانیات و ابتلا به بیماری های مزمن مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    هجده درصد (9 نفر) از بیماران کمبود مس و 50% (25 نفر) کمبود روی داشتند. ارتباط معنی داری بین سطح مس و روی با سیگارکشیدن، ابتلا به بیماری مزمن، سن و شاخص توده ی بدن وجود نداشت (P>0.05). تفاوت معنی داری بین اندازه ی سطح سرمی مس زنان و مردان با مقدار طبیعی آن به دست نیامد (P>0.05). متوسط سطح روی زنان اختلاف معنی داری با مقدار طبیعی آن نشان نداد (P>0.05)، ولی میانگین سطح سرمی روی مردان با مقدار طبیعی آن تفاوت آماری معنی داری داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه مقادیر سرمی عناصر کمیاب مس و روی اختلافی با مقادیر طبیعی جامعه نداشت. از آن جایی که کاهش مس و روی منجر به افزایش اکسیدان ها در بیمارهای خودایمن و تشدید بیماری می گردد. پیشنهاد می شود با انجام یک مطالعه ی مورد شاهدی با حجم نمونه ی مناسب ارتباط این عناصر با شدت بیماری مورد ارزیابی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پمفیگوس ولگاریس، روی، مس، بیماری های خودایمن
  • زینب غفاری، سحر پاک صفحات 100-107
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه ی وضعیت سلامت و تنش ادراک شده در افراد مبتلا به پسوریازیس و افراد سالم مراجعه کننده به کلینیک های پوست و زیبایی شهرکرد است.
    روش اجرا: در پژوهش مورد شاهدی حاضر 90 نفر شامل 45 بیمار مبتلا به پسوریازیس و 45 فرد سالم با روش نمونه گیری در دسترس وارد شدند. افراد بیمار و سالم ازنظر جنسیت، سن و سطح تحصیلات همتا شدند. ابزارهای به کاررفته در این پژوهش شامل پرسش نامه ی ارزیابی وضعیت سلامت 36 سوالی (SF-36) و تنش ادراک شده بود.
    نتایج
    میانگین نمره ی تنش ادراک شده افراد بیمار برابر 27.0±4.6 و بیشتر از افراد عادی (20.5±12.2) بود (001/ 0=P). هم چنین، میانگین نمره ی کیفیت زندگی بیماران برابر 44.9±7.9 و کمتر از افراد سالم (62.1±7.5) بود (001 /0=P).
    نتیجه گیری
    تنش های روان شناختی نقش مهمی در تشدید پسوریازیس بازی می کنند. این بیماری چون قابل رویت است، اثر عمیقی بر جنبه های شناختی و اجتماعی بیماران و به دنبال آن بر کیفیت زندگی افراد دارد.
    کلیدواژگان: وضعیت سلامت، تنش ادراک شده، پسوریازیس
  • محمد ساعت چی، حمید صالحی نیا، سلمان خزایی، مهدی محمدیان، عبدالله محمدیان هفشجانی صفحات 108-118
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی پیامد مختلف درمان مبتلایان به بیماری سالک در سطح کشور ایران در سال 1393 می باشد.
    روش اجرا: مطالعه ی حاضر، مطالعه ای مقطعی است که در آن اطلاعات مربوط به 3684 نفر از مبتلایان به سالک که در نیمه ی اول سال 1393 به مرکز مدیریت بیماری های وزرات بهداشت گزارش شده را مورد بررسی قرار داده است.
    یافته ها
    از 3684 بیمار واردشده به مطالعه (1/ 55%) مرد و میانگین سنی بیماران 1827 سال بود. بیش از 34% بیماران با استفاده از تزریق داخل ضایعه ی مگلومین آنتی مونات و حدود 25% بیماران با تزریق داخل عضله ی این دارو تحت درمان قرار گرفتند. بین اندازه، تعداد و هم چنین شکل ضایعه با انتخاب رژیم درمانی، رابطه ای معنادار مشاهده شد (P<0.001). قریب 35% از بیماران بین 7 تا 10 روز تحت درمان با تزریق عضلانی بوده و 3/ 43% از بیماران بین 5 تا 8 هفته به تزریق داخل ضایعه درمان شدند.
    نتیجه گیری
    بیش از 99% بیماران به طور کامل و بدون عارضه یا شکست درمان، بهبود یافتند. به نظر می رسد بیماران ایرانی کمتر به ضایعات وخیم دچار می شوند.
    کلیدواژگان: سالک، درمان، ایران
  • لاله وزیری، سامان احمدنصرالهی، علیرضا فیروز صفحات 119-129
    کورتیکواستروئیدهای موضعی در درمان بیماری های پوستی نظیر اگزما و پسوریازیس بسیار مفید می باشند. اثرات ضدالتهابی و ضدتکثیر کورتیکواستروئیدهای موضعی دلیل اثربخشی و کاربرد زیاد آن ها در بیماری های پوستی است. کورتیکواستروئیدهای موضعی را براساس قدرت می توان به گروه های مختلفی دسته بندی کرد؛ این دسته بندی براساس فعالیت ذاتی مولکول کورتیکواستروئید فعال و خصوصیات حامل (کرم، پماد و لوسیون) انجام می شود که می تواند به صورت مستقیم در پذیرفته شدن دارو توسط بیمار و هم چنین بهبود نفوذ به پوست تاثیرگذار باشد. دستورالعمل ملی بریتانیا کورتیکواستروئیدهای موضعی را به 4 دسته ازنظر قدرت تقسیم می کند که شامل دسته ی 1 با بیشترین قدرت (برای مثال کلوبتازول پروپیونات) و دسته ی 4 با کمترین قدرت (برای مثال هیدروکورتیزون) می باشد. در مقابل، دسته بندی ایالات متحده ی آمریکا در 7 دسته طبقه بندی می شود که شامل فوق قوی، قوی، بالاتر از حد متوسط، در حد متوسط، پایین تر از حد متوسط، دارای اثر خفیف و دارای کمترین قدرت است.
    کلیدواژگان: کورتیکواستروئیدهای موضعی، قدرت، اثر حامل، عوارض جانبی، بیماری های پوست
  • علیرضا خاتمی صفحات 130-133
|
  • Zeinab Ghasemi, Mehraban Falahati, Farideh Zaini, Gholam Hossein Ghaffarpour, Farzaneh Ahmadi, Seyed Ebrahim Eskandari Pages 79-84
    Background And Aim

    Tinea unguium is a common disease with worldwide distribution most commonly seen in adult patients. Trichophyton rubrum and T. interdigital are the most common causes. The aim of this study was to investigate the frequency of tinea unguium causative agents in a referral dermatology hospital in Tehran، Iran.

    Methods

    This cross sectional study was conducted in 2010 and 2011 on clinically suspicious patients for tinea unguium referred to the Mycology Laboratory، Razi Hospital، Tehran، Iran. Samples from 700 patients were examined using direct smear microscopy and culture. Direct microscopic examination of the specimens was carried out using 20% potassium hydroxide solution. The specimens were cultured on Sabourad dextrose agar culture media containing chloramphenicol and cyclohexamid (Scc). For identifying the species of dermatophytes، complementary tests were used. Frequencies and relative frequencies were demonstrated in tables and chi-square and Fisher''s exact tests were used to investigate any association between the categorical variables.

    Results

    Of 700 dystrophic nail samples، 53 samples (7. 6%) were positive according to both direct examination and culture. Thirty-eight patients were males. The most common clinical type was distal subungual onychomycosis which was observed in 79. 2% of cases. The most frequent detected dermatophyte species. was T. interdigital (39. 6%) followed by T. rubrum (37. 7%). Forty-seven patients had tinea unguium on their toe nails، 4 patients on their finger nails، and 2 patients had it on both finger and toe nails. Nineteen patients had underlying diseases، and the most common underlying disease was cardiovascular disease (26. 3%).

    Conclusion

    Tinea unguium is a disease with worldwide distribution and identifying the causative agents and predisposing factors are necessary for better management of the patients.

    Keywords: tinea unguium, dermatophytes, nail dystrophy
  • Mahshid Ghoncheh, Fatemeh Koohi, Hamid Salehiniya Pages 85-92
    Background And Aim

    Skin cancer is the most common cancer in the Iran. The first step in planning for the prevention and treatment of cancers is collecting information about their incidence and trends. The present study aimed to investigate the epidemiology of skin cancer and its trend in southern Iran.

    Methods

    This retrospective cross-sectional study was conducted by analyzing the existing data obtained from the National Cancer Registry System in Iran. The data included all records of skin cancer cases in southern Iran. Then, the incidence rates were standardized using direct method. The data were demonstrated in frequency tables and Cochrane-Armitage test for linear trend was used for evaluation of the incidence trend.

    Results

    Skin cancer had a high incidence in the southern provinces of Iran. A total of 6230 cases of skin cancer during 6 years (2003-2008) were recorded in those provinces and the incidence rate of skin cancer was increasing (P=0.001). In all years of the study, skin cancer incidence was higher in males than women. In terms of frequency, Fars, Khuzestan, Bushehr and Hormozgan provinces had the highest age-standardized incidence.

    Conclusion

    Considering the high incidence of skin cancer and its relationship to sun exposure, educating people on the correct sun protection, educating and empowering physicians and the people about early detection of skin cancers seems to be important in preventing its increasing trend.

    Keywords: Epidemiology, trend, skin cancer, incidence, Iran
  • Nafiseh Esmaeili, Tahereh Soori, Zeinab Nooraei, Abbas Karimi Pages 93-99
    Background And Aim

    Pemphigus vulgaris is a rare autoimmune intraepidermal blistering disease affecting the skin and mucous membranes. Copper and zinc are two necessary trace elements in the human body that have antioxidant activity in the wound healing process. The aim of this study was to determine the serumic level of zinc and copper in newly diagnosed patients with pemphigus vulgaris.

    Methods

    In this study, 50 newly diagnosed patients with pemphigus vulgaris admitted to Razi Hospital in Tehran were studied with regards to their serum levels of copper and zinc alongside age, sex, body mass index (BMI), smoking and drug abuse status.

    Results

    Eighteen percent (9 cases) and 50% (25 cases) of the patients showed copper and zinc deficiency, respectively. There was no significant association between copper and zinc levels and smoking, age, BMI or suffering from a chronic disease (P>0.05). Mean copper levels in women and men were not significantly with their respective different normal levels (P>0.05). Serum zinc level in men was lower than its normal range (P<0.05), but in women was not significantly different from its normal level.

    Conclusion

    Serum concentration of copper and zinc did not show any association with pemphigus disease. Since decreased levels of copper and zinc may result in an increase of oxidative activity in autoimmune diseases enhancing disease severity, therefore conducting a robust case-control study for evaluating the their roles in disease severity may pave the way to treatment of those diseases.

    Keywords: pemphigus, zinc, copper, autoimmune diseases
  • Zeinab Ghafari, Sahar Pak Pages 100-107
    Background And Aim
    The aim of this study was to compare the health status and perceived stress in patients with psoriasis and healthy individuals in Shahrekord, Iran.
    Methods
    In this case-control study, 45 patients with psoriasis and 45 healthy individuals were recruited through convenient sampling. Healthy individuals and patients were matched according to their sex, age and education levels. The instruments of research were SF-36 and perceived stress questionnaires.
    Results
    This study showed that the mean perceived stress in psoriasis patients (27.0±4.6) was higher than healthy individuals (20.5±12.2) (P=0.001). Mean score of health status in patients was 44.9±7.9 less than its average in normal healthy subjects (62.1±7.5) (P=0.001).
    Conclusion
    Psychological stress may play a role in the exacerbation of psoriasis because of visibility of psoriatic lesions. It is associated with deep effects on the health status of the patients.
    Keywords: health status, perceived stress, psoriasis
  • Mohammad Saatchi, Hamid Salehinia, Salman Khazaei, Mahdi Mohammadian, Abdollah Mohammadian, Hafshejani Pages 108-118
    Background And Aim
    The aim of this study was to investigate various aspects of the treatment in patients with cutaneous leishmaniasis in Iran in the first half of 2014.
    Methods
    This cross sectional study was conducted on the existing data of 3684 patients with cutaneous leishmaniasis, whom were registered at the Disease Management Center of the Iranian Ministry of Health in the first half of 2014. Version 11 of Stata was used for statistical analysis and the level of significance was considered equals to 0.05.
    Results
    Of 3684 patients entered into the study (%55.1) were male and the mean age of the patients was 27±18 years. More than 34% of patients were treated with intralesional injections of meglumine antimoniate (MA) and 25% of patients recieved systemic MA injections. There were statistically significant correlations between the size and number of the lesions and the chosen treatment regimen (P<0.001). Thirty-five percent of patients treated with systemic MA between 7 to 10 days and 43.3% of patients recieved intralesional MA injections for 5 to 8 weeks.
    Conclusion
    More than %99 of patients fully recovered without complication or treatment failure. It seems that Iranian patients suffered milder CL in comparison with some other coutries.
    Keywords: cutaneous leishmaniasis, treatment, Iran
  • Laleh Vaziri, Saman Ahmad Nasrollahi, Alireza Firooz Pages 119-129
    Topical corticosteroids (TCs) are very useful in the treatment of some skin disorders such as eczema and psoriasis. TCs exhibit potent anti-inflammatory and anti-proliferative effects responsible for their efficacy in the treatment of skin disorders. TCs can be classified into different groups according to their potency; that depends on the intrinsic activity of the corticosteroid molecule, the characteristics of the vehicle (cream, ointment, lotion) that directly influence patient’s compliance and may modify penetration through the skin. British National Formulary classified them into four potency groups with Class I grouping the most potent molecules (e.g. clobetasol propionate) and Class IV the least potent (e.g. hydrocortisone). In contrast, the American classification considers seven potency groups, with super potent, potent, upper mid-strength, mid-strength, lower mid-strength, mild and least potent.
    Keywords: topical corticosteroids, potency, vehicle effect, side effects, dermatology
  • Alireza Khatami Pages 130-133
    Leprosy is a chronic infectious disease which mainly affects the skin and peripheral nervous system. It has been associated with significant fear and stigma because of causing disabilities and deformities. According to the latest reports by World Health Organization (WHO), there were more than 180000 registered leprosy cases in the first quarter of 2014 and over 214000 new cases were detected in 2013. In this brief review, updates on a new causative agent for leprosy, Mycobactrium leprosmatosis, armadillos and the possibility of existence of a zoonotic form of leprosy, new strains of M. leprae and their importance, and the latest available leprosy statistics in Iran will be presented.
    Keywords: leprosy, Mycobacterium leprosmatosis, armadillo