فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1395)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیمین شمسی میمندی، سیاوش محمدزاده شانه ساز*، مهدی انصاری دوگاهه، یونس جهانی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    ملاسما یک اختلال رنگ دانه ای شایع و اکتسابی است که با ایجاد ضایعات هیپرپیگمانته در نواحی در معرض آفتاب، به خصوص در ناحیه ی صورت می گردد. این مطالعه با هدف مقایسه ی اثربخشی کرم 4% عصاره ی شیرین بیان تهیه شده با فناوری نانو با دارونما در مبتلایان به ملاسما انجام شد.
    روش اجرا: این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، دوسوکور و دارای گروه شاهد دارونما، روی 44 بیمار زن مراجعه کننده به درمانگاه پوست بیمارستان آموزشی درمانی افضلی پور کرمان که تشخیص بالینی ملاسما برای آن ها داده شده بود، انجام گرفت. شاخص تغییریافته وسعت و شدت ملاسما (Modified Melasma Area and Severity Index [MMASI]) در هر گروه در شروع درمان و هفته های 4، 8 و 12 تعیین و اثربخشی مداخلات در چهار گروه پاسخ کامل، پاسخ قابل توجه، پاسخ نسبی و عدم پاسخ طبقه بندی شد.
    یافته ها
    چهل بیمار زن مبتلا به ملاسما وارد مطالعه شدند و درمان را تا پایان ادامه دادند. میانگین و انحراف معیار (MMASI) در گروه مداخله از (7/2±03/11) به (6/0±41/1) و در گروه کنترل از (9/2±25/11) به (2/1±37/2) در پایان هفته ی دوازدهم کاهش یافت (0/001>P).
    نتیجه گیری
    عصاره ی شیرین بیان می تواند به عنوان یک عامل روشن کننده ی پوست با حداقل اثرات ناخواسته در درمان بیماری ملاسما مورد استفاده قرار گیرد. حامل های میکرو/ نانوذرات لیپیدی جامد با ارائه ی خواص منحصربه فرد ازجمله اندازه ی کوچک، سطح تماس بیشتر، بارگیری حجم زیادی از دارو و فعل و انفعال بهتر در واکنش های دارویی عملکرد دارو را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: ملاسما، عصاره ی شیرین بیان، کارآزمایی بالینی، نانوذرات لیپیدی جامد
  • احمدرضا طاهری *، قاسم علی خراسانی، سیامک فرقانی، افشین فتحی صفحات 10-16
    زمینه و هدف
    اسکار هیپرتروفیک ضایعه ای است که بر اثر ترمیم بیش از حد زخم ایجاد می شود و برای بیماران مبتلا، عوارض زیبایی و گاه عملکردی به جا گذاشته و موجب مشکلات جسمی، روحی و تغییر کیفیت زندگی آنان می شود. امروزه روش های گوناگونی ازجمله جراحی برای درمان این ضایعات به کار می رود اما به دلیل عود مکرر، مشکلات بیمار پابرجا می ماند. در این مطالعه اثر تزریق توکسین بوتولینیوم نوعA در درمان اسکار هیپرتروفیک بررسی شد.
    روش اجرا: بیست و یک بیمار مبتلا به اسکار هیپرتروفیک در این کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال های 1393 و 1394 مورد بررسی قرار گرفتند. در هر بیمار یک قسمت از ضایعه به صورت تصادفی به عنوان ناحیه ی مداخله و قسمت دیگر ضایعه به عنوان شاهد انتخاب شد. در گروه اول (مداخله)، توکسین بوتولینیوم نوع A (Dysport ساخت کشور انگلستان، شرکت سازنده Ipsen، شرکت واردکننده داریان دارو) با غلظت 200 واحد در میلی لیتر و با دوز 8 واحد به ازای هر سانتی متر مکعب ضایعه و در گروه دوم (شاهد)، با همان حجم نرمال سالین در فواصل یک ماهه تا سه بار تزریق شد. بیماران 9 ماه پس از آخرین تزریق طبق معیارهای ونکوور (Vancouver) بررسی و داده های گردآوری شده تحلیل شدند. در این مطالعه، 0/05>P معنی دار درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    21 بیمار با میانگین سنی 2/27 سال مطالعه را به پایان رساندند. میانگین شاخص رنگ (pigmentation) در گروه مورد 0/73 کاهش داشت (0/01>P) درحالی که کاهش آن در گروه شاهد معنی دار نبود (0/24=P). میانگین وضعیت عروقی (Vascularity) گروه مورد 0/9 (0/01>P) و در گروه شاهد 0/15 بود (0/15=P). قوام ضایعه در گروه مداخله 0/98 (0/01>P) و در گروه شاهد 0/23 به دست آمد (0/19=P). میانگین تغییرات اندازه یا ارتفاع ضایعه در گروه اول و دوم معنی دار نبود (0/32=P).
    نتیجه گیری
    تزریق توکسین بوتولینیوم نوع A در اسکار هیپرتروفیک، نه به عنوان یک روش مستقل بلکه در کنار روش های دیگر درمانی مانند جراحی، می تواند در کنترل و بهبود علائم ناشی از اسکار مفید باشد.
    کلیدواژگان: توکسین بوتولینوم نوع A، اسکار هیپرتروفیک، تزریق داخل ضایعه
  • محمد ابراهیم زاده اردکانی*، قاسم دستجردی، فاطمه صحرایی، پروانه دهقان هراتی صفحات 17-23
    زمینه و هدف
    ریزش مو یکی از بیماری های شایع مزمن پوستی می باشد که شیوع و بروز فراوانی دارد. ریزش مو تاثیر منفی در وضعیت روان شناختی، روابط اجتماعی و فعالیت های روزمره ی افراد مبتلا دارد به همین دلیل، این مطالعه با هدف بررسی فراوانی افسردگی در زنان مبتلا به ریزش مو مراجعه کننده به درمانگاه شهید صدوقی یزد انجام شد.
    روش اجرا: این مطالعه ی مقطعی در بهار سال 1394 برروی 54 نفر از زنان مبتلا به ریزش مو مراجعه کننده به درمانگاه شهید صدوقی یزد انجام شد. جهت سنجش افسردگی از پرسش نامه ی Beck استفاده و سپس داده ها با استفاده از نسخه ی 18 نرم افزار
    PASW (IBM Corp.، Armonk، NY، USA) تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین±انحراف معیار نمره ی افسردگی شرکت کنندگان در این مطالعه 13/5±16/1 بود. این مطالعه نشان داد که 67% افراد مراجعه کننده از درجاتی از افسردگی رنج می بردند. گرچه فراوانی افسردگی برحسب تحصیلات متفاوت بود ولی این اختلاف معنی دار نشد (0/05>P). فراوانی افسردگی برحسب سن، وضعیت تاهل، سابقه ی بیماری قبلی و مصرف دارو و هم چنین نوع ریزش مو اختلاف معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد افسردگی در زنان مبتلا به ریزش مو فراوانی بالایی دارد. از آنجایی که زیبایی برای زنان بسیار مهم است و عدم احساس زیبایی و جذابیت در آنان باعث کاهش روابط اجتماعی و به دنبال آن افسردگی می شود، بنابراین درمان مناسب ریزش مو می تواند باعث بهبود ارتباطات اجتماعی و درنتیجه بهبود کیفیت زندگی این بیماران شود.
    کلیدواژگان: فراوانی، ریزش مو، افسردگی، ریزش مو با الگوی زنانه، تلوژن افلوویوم
  • رامین طاهری، عباس زیاری*، مجید میرخانی، فاطمه طالبی کیاسری، المیرا صادقی ایوریق صفحات 24-30
    زمینه و هدف
    هیرسوتیسم اثرات نامطلوبی بر سلامت روان و کیفیت زندگی افراد دارد، بنابراین بررسی شیوع و عوامل مرتبط با آن در جوامع مهم است. هدف از انجام این مطالعه تعیین شیوع هیرسوتیسم و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی سمنان می باشد.
    روش اجرا: در این مطالعه ی مقطعی که روی تمام دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال 1392 انجام شد، پرسش نامه ای شامل سه بخش، اطلاعات دموگرافیک، سابقه ی پزشکی (سابقه ی بیماری قبلی، مصرف دارو، وضعیت عادت ماهانه و هیرسوتیسم در وابستگان درجه ی اول) و تصویری از نواحی مختلف بدن و میزان رویش مو به دانشجویان داده شد تا فرد میزان موی روییده شده در بدن خود را در این تصاویر علامت بزند. داده ها با کمک نسخه ی 19 نرم افزار IBM SPSS Statistics (IBM Corp.، Armonk، NY، USA) و با استفاده از جداول توزیع فراوانی، آمار توصیفی و آزمون مربع کای توصیف و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 330 نفر که وارد مطالعه شدند، 119 نفر (1/%36) از پرمویی در بدن خود شکایت داشتند که از این تعداد 105 نفر دارای هیرسوتیسم خفیف (31/8%) و 14 نفر (4/3%) دارای هیرسوتیسم متوسط بودند. رابطه ی معناداری بین هیرسوتیسم و دوره های عادت ماهانه نامنظم، سابقه ی خانوادگی مثبت، هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، تخمدان پلی کیستیک و هیپوتیروئیدی، مصرف دانازول و کلفتی صدا مشاهده شد (0/05>P).
    نتیجه گیری
    هیرسوتیسم در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان شایع است به همین منظور بررسی های بیشتر جهت تشخیص نوع هیرسوتیسم و بیماری های زمینه ای آن ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: هیرسوتیسم، دانشجویان، شیوع
  • قاسم رحمت پور رکنی، عادله بهار، مهناز شریفیان، سیدناصر عمادی چاشمی*، امیرحسین کی نژاد، محمد رئیسیان صفحات 31-37
    هدف
    هیرسوتیسم به معنای افزایش موهای انتهایی (terminal) با الگوی مردانه در نواحی از بدن خانم ها شامل لب بالا، گونه ها، چانه، قسمت مرکزی سینه، پستان ها، قسمت پایین شکم و ران می باشد. هدف از این مطالعه بررسی سبب شناختی هیرسوتیسم و یافته های بالینی همراه آن در خانم های غیریائسه می باشد.
    روش اجرا: در این مطالعه که به روش مقطعی انجام شد، 180 خانم مبتلا به هیرسوتیسم که در سال های 1393 و 1394 به درمانگاه پوست شهرستان ساری مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. پس از اخذ شرح حال دقیق و معاینه ی فیزیکی، سونوگرافی لگنی برای بررسی تخمدان ها و بررسی های آزمایشگاهی شامل اندازه گیری تستوسترون تام (total) و آزاد خون، پرولاکتین، دی هیدرواپی آندروسترون سولفات، FSH، LH و 17 هیدروکسی پروژسترون صبحگاهی در همه ی بیماران انجام شد.
    یافته ها
    علل ایجاد هیرسوتیسم شامل ایدیوپاتیک (51/1% موارد)، سندرم تخمدان پلی کیستیک (37/7% موارد)، هیپرپرولاکتینمی (4/4%)، هیپرپلازی آدرنال (3/8%) و مصرف دارو (2/8%) بودند. هیرسوتیسم در 93 بیمار خفیف (51/6%)، 78 بیمار متوسط (43/3%) و در 9 بیمار شدید بود. سابقه ی خانوادگی هیرسوتیسم در 100 بیمار وجود داشت. یافته های بالینی همراه با هیرسوتیسم شامل آکنه (%58/3)، چاقی (55/5%)، اختلال در عادت ماهانه (38/8%)، آلوپسی آندروژنیک (17/7%) و آکانتوزیس نیگریکانس (8/4%) بود.
    نتیجه گیری
    هیرسوتیسم ایدیوپاتیک و سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین علل هیرسوتیسم در زنان بودند. هم چنین چاقی نقش موثری در بروز هیرسوتیسم داشت.
    کلیدواژگان: هیرسوتیسم، چاقی، آکنه
  • حسین کاووسی *، علی ابراهیمی، کیارش امینی، منصور رضایی، ندا امیدی صفحات 38-45
    هدف
    ارزیابی درونی از موثرترین فرآیندهای ارزیابی آموزشی می باشد. این ارزیابی به دلیل درگیرکردن تمام افراد و اجزاء یک گروه آموزشی دارای کارآیی و ضمانت اجرایی بالایی است. بهره گیری مناسب از نتایج آن منجر به ارتقای کیفیت آموزشی می شود. هدف از این مطالعه بررسی جنبه های مختلف آموزشی، پژوهشی و امکانات گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بود.
    روش اجرا: عوامل مورد بررسی در این مطالعه ی مقطعی شامل اهداف، جایگاه سازمانی، مدیریت و تشکیلات، هیات علمی، دانشجویان، راهبردهای یادگیری یاددهی، تجهیزات آموزشی، پایان نامه ها و فرصت های مطالعاتی و عامل دانش آموختگان بودند. پرسش نامه هایی طراحی شد و یافته های گردآوری شده در این مطالعه با استفاده از نسخه ی 22 نرم افزار
    IBM SPSS Statistics (IBM Corp.، Armonk، NY، USA) توصیف و تحلیل شد.
    یافته ها
    اکثر عوامل مورد بررسی در وضعیت مطلوبی قرار داشتند. بیشترین میزان مطلوبیت مربوط به راهبردهای یادگیری یاددهی با میانگین 87/5% و کمترین میزان مطلوبیت به صورت نسبتا مطلوب مربوط به عامل دانش آموختگان با میانگین 66/7% بود.
    نتیجه گیری
    انجام دوره ای ارزیابی درون گروهی، برنامه ریزی و اقدام مناسب در سطح گروه و دانشکده ی پزشکی با توجه به نتایج این ارزیابی و افزایش امکانات گروه نه تنها منجر به ارتقای کیفیت آموزشی می گردد، بلکه می تواند امکان دریافت تاییدیه ی پذیرش دستیار پوست را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: ارزیابی درونی، ارزیابی آموزشی، پوست، آموزش پزشکی
  • سیده حمیده رضوی، روح الله قاسمی، مریم ایمان* صفحات 46-62
    دارورسانی پوستی یک روش موضعی و غیرتهاجمی برای کاربرد عوامل درمانی می باشد که مزایایی ازجمله رهایش طولانی مدت دارو، رضایت بیماران و هزینه ی اندک را همراه دارد. با وجود این مزیت ها، استفاده از این نوع دارورسانی به وسیله ی عملکرد سدهای داخلی پوست محدود می شود چراکه فقط مولکول های کوچک (کوچکتر از 500 دالتون) و لیپوفیل می توانند ازطریق انتشار غیرفعال از پوست عبور کنند، درنتیجه عملکرد پوست در دارورسانی پوستی غیرفعال اصولا به مولکول های کوچک محدود می شود. سد اصلی برای رساندن عوامل درمانی به پوست، لایه ی شاخی می باشد، بنابراین روش های مختلفی جهت نفوذ پوستی برای افزایش انتقال دارو از این لایه کشف شده است. دانشمندان استفاده از سیستم های دارورسانی جدید از قبیل نانوحامل ها، سیستم های دارورسانی وزیکولی و روش های افزایش دهنده ی نفوذ را مورد ارزیابی قرار داده اند. هدف هر یک از سیستم های دارورسانی پوستی، رساندن میزان کافی دارو به درون پوست با حداکثر ثبات و حداقل سمیت می باشد بنابراین یک سیستم دارورسانی به منظور تضمین دارورسانی پوستی موفق باید خصوصیات مطلوبی ازجمله حفاظت از دارو، هدفمندبودن، زیست سازگاری و زیست تخریب پذیری را نشان دهد.
    این مقاله به معرفی سیستم های دارورسانی، توصیف تکنیک های افزایشی برای بهینه سازی دارو مانند میکروسوزن ها و مخصوصا سیستم های وزیکولی که اخیرا مورد بررسی قرار گرفته اند، پرداخته و هم چنین تفاوت های ترکیبی آن ها، خواص فیزیکوشیمیایی و کاربردهای این سیستم های دارورسانی را مورد بحث قرار داده است. نوآوری های اخیر می تواند پایه و اساسی برای تحقیق و توسعه در دارورسانی پوستی باشد.
    کلیدواژگان: پوست، دارورسانی پوستی، نانوحامل ها، سیستم های وزیکولی
|
  • Simin Shamsi Meymandi, Siavash Mohammadzadeh Shanehsaz*, Mehdi Ansari Dogaheh, Yunes Jahani Pages 1-9
    Background And Aim
    Melasma is a common acquired disorder characterized by symmetric, hyperpigmented patches with an irregular outline, occurring most commonly on the face. The goal of this study was to evaluate the efficacy of a cream containing 4% licorice extract with a novel formulation based on solid lipid nanoparticles technology in the treatment of melasma. To the best of our knowledge, it is the first study designed to investigate the efficacy of this novel formulation in the treatment of melasma all over the world.
    Methods
    In this randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial, 44 women with clinical diagnosis of melasma referred to the Afzalipour hospital dermatology clinic were randomly allocated into two treatment groups of equal size. All the patients were interviewed and examined every four weeks during the trial and their Modified Melasma Area and Severity Index (MMASI) score were evaluated at 4, 8 and 12 weeks. The efficacy of the interventions were classified in four levels: complete response, significant response, partial response and no response.
    Results
    Forty patients were enrolled in the study. At the end of the study (12 weeks), mean± standard deviation of MMASI score changed from 11.03±2.7 to 1.41±0.6 in the intervention group and from 11.25±2.9 to 2.37±1.2 in the placebo group, respectively (P
    Conclusion
    Licorice extract can be used as a skin-lightening agent with minimal side effect in the treatment of melasma. Nano/micro solid lipid particles are used as carriers with unique properties like size, surface electrical bar. Moreover, a large amount of the drug might be loaded to increase the efficacy and decrease the adverse events.
    Keywords: melasma, licorice extract, clinical trial, solid lipid nanoparticles
  • Ahmad Reza Taheri *, Ghasem Ali Khorasani, Siamak Forghani, Afshin Fathi Pages 10-16
    Background And Aim
    Hypertrophic scars are highly resistant to the treatment and have a high recurrence rate. Affected patients suffer from aesthetic and functional complications, which may influence their quality of life. Nowadays, various therapeutic modalities have been used in the treatment of hypertrophic scars, but patient's problems remain because of high recurrence rate. This study evaluated the efficacy of intralesional injection of botulinum toxin A in the treatment of hypertrophic scar lesions.
    Methods
    This randomised controlled trial was performed during 2014 and 2015. Each patient`s lesion was randomly allocated in ine of the two arms of the study: one half of the lesion received monthly 8 IU/cm3 of 200 IU/ml intralesional botulinum toxin A (Dysport, Ipsen Biopharma Ltd., UK) and the other half was injected with the same volume of normal saline. Injections were repeated three times. After 9 months, lesions were evaluated according to Vancouver scar scale.
    Results
    Twenty-one patients with a mean age of 27.2 years completed the study. In the intervention the mean lesions` pigmentation scale decrease to 0.73, vascularity to 0.9 and pliability to 0.98 (P
    Conclusion
    It seems that injection of botulinum toxin A in hypertrophic scar lesions acts as useful adjuvant for other treatment methods.
    Keywords: botulinum toxin A, hypertrophic scar, intralesional injection
  • Mohammad Ebrahimzadeh Ardakani *, Ghasem Dastjerdi, Fatemeh Sahraie, Parvneh Dehqan Harati Pages 17-23
    Background And Aim
    Hair loss is a chronic and frequent dermatological condition. It negatively affects the psychological status, social relationships and daily activities of the patients The aim of this study was to evaluate the prevalnce of depression in women with hair loss in a referral dematology clinic in Yazd, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted from March 21 to June 21, 2015. Fifty-four women suffering from hair loss referred to the Shahid Sadoughi Dermatology Clinic in Yazd were recruited. Depression assessed by using the Beck Depression Inventory. Data were analyzed using versioin 18 of PASW (IBM Corp., Armonk, NY, USA) and Fisher's exact test was used for comparing proportions in different groups.
    Results
    The mean ± standard deviation score of depression was 16.1±13.5. The study showed that 67% of hair loss patients were experiencing depression. While not statitically significant, frequency of depression seems to be associated with the level of education (P=0.052). There was no associatioin between the frequency of depression and age, marital status, previous medical history, or drug use.
    Conclusion
    This study showed that depression is highly frequent among women with hair loss. Beauty is crucial for most women and feeling the lack of beauty and not being attractive decrease their social interaction. More effective treatment of hair loss may improve depression and community relations, and consequently result in higher quality of life in a hair loss patient.
    Keywords: alopecia, hair loss, depression, prevalence
  • Ramin Taheri, Abbas Ziari *, Majid Mirmohammadkhani, Fateme Talebi Kiasari, Elmira Sadeghi Ivrigh Pages 24-30
    Background And Aim
    Hirsutism as a clinical presentation of hyperandrogenism has a negative impact on the mental health and quality of life. Therefore, determination of its prevalence and associated factors in communities are important. The aim of this study was to determine the prevalence of hirsutism and its associated factors in dormitory students of Semnan University of Medical Sciences in Semana, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, all of the female students of Semnan University of Medical Sciences dormitory were given a questionnaire which consists of three parts. The first two sections was designed to collect the demographic data and medical history including past medical history, drug history, menstrual condition and familial history of hirsutism. The third section included the grading scale of Ferrimen-Gallwey, that contains images of various parts of the body and hair growth. Participants were asked to determine their hair growth on the pictures. Data was analyzed using IBM SPSS Statistics (IBM Corp., Armonk, NY, USA) version 19. Chi squared test was used for comparison of proportions in different groups.
    Results
    From 330 participants, 119 students (36.1%) complained from hirsutism. 105 (31.8%) patients had mild and 14 (4.3%) students had moderate hirsutism. There was a significant correlation between hirsutism and irregular menstrual cycles, positive familial history of hirsutism, congenital adrenal hyperplasia, polycystic ovary, hypothyroidism, use of danazol, and hoarseness (P
    Conclusion
    This study showed a high prevalence of hirsutism in dormitory students of Semnan University of Medical Sciences. More clinical evaluation is suggested to determine various forms of hirsutism and the underlying conditions.
    Keywords: hirsutism, students, prevalence
  • Ghasem Rahmatpour Rokni, Adele Bahar, Mahnaz Sharifian, Seyed Naser Emadi Chashmi *, Amir Hosein Kianezhad, Mohammad Raisian Pages 31-37
    Background And Aim
    Hirsutism is defined as the presence of terminal hairs in androgen dependent areas like upper lip, cheeks, chin, breasts, lower area of abdomen and thigh in women. The aim of this study was to determine the etiologic factors and clinical features of hirsutism in premenopausal women.
    Methods
    In this cross-sectional study, 180 premenopausal women with hirsutism who were admitted at a referral dermatologic clinic in a 1-year period were investigated. After taking full medical history and performing physical examinations, a transabdominal ultrasonography of the ovaries, and laboratory evaluation including early morning total and free serum testosterone, prolactin, dehydroepiandrosterone sulfate, FSH, LH and 17-hydroxyprogestron in all patients were performed.
    Results
    The most common causes of hirsutism were idiopathic (51.1%), polycystic ovarian syndrome (37.7%), hyperprolactinemia (4.4%), adrenal hyperplasia (3.8%), and drug-induced (2.8%). Hirsutism was mild in 93 (51.6%) patients, moderate in 78 (43.3%) patients and severe in 9 (5%) patients. Family history of hirsutism was present in 100 patients. Clinical conditions associated with hirsutism were: acne (58.3%), obesity (55.5%), menstrual irregularity (38.8%), androgenic alopecia (17.7%) and acanthosis negricans (8.4%).
    Conclusion
    Idiopathic hirsutism and polycystic ovary syndrome were the most common causes of the hirsutism in premenopausal women. Obesity also had a significant role in hirsutism occurrence.
    Keywords: hirsutism, polycystic ovary syndrome, acne
  • Hossein Kavoussi *, Ali Ebrahimi, Kiarash Amini, Mansour Rezaei, Neda Omidi Pages 38-45
    Background And Aim
    Internal evaluation is one of the most effective educational assessment processes. Due to involvement of all educational department stake-holders, this evaluation has high efficacy and enforcement. Appropriate use of the findings of such evaluations improve educational quality. The aim of this study was to evaluate various aspects of education, research and facilities at the Department of Dermatology, Kermanshah University of Medical Sciences, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, objectives, organizational status, management and authority, faculty members, students, teaching-learning strategies, educational equipments, theses and sabbaticals, and graduates of the Department of Dermatology, Kermanshah University of Medical Sciences were evaluated. Questionnaires were designed, and obtained data were analyzed by IBM SPSS Statistics (IBM Corp., Armonk, NY, USA) version 22.
    Results
    Most of evaluated components were satisfying. Learning-teaching strategy was the most satisfying factor with an average satisfaction rate of 87.5%, and the graduates issues was the least satisfying factor with an average satisfaction rate of 66.7%.
    Conclusion
    Planning and proceedings at the department and medical school levels according to feedbacks based on the results of this study not only could improve educational quality at the department, but also may help obtaining approval for initiating a dermatology residency program.
    Keywords: internal evaluation, educational evaluation, dermatology, medical education
  • Seyede Hamide Razavi, Roholah Ghasemi, Maryam Iman* Pages 46-62
    Transdermal drug delivery (TDD) is a non-invasive, topical administration method for therapeutic agents. Transdermal delivery also has advantages including providing release for long periods of time, improving patient compliance, and generally being inexpensive. Despite these advantages, the use of TDD has been limited by innate barrier functions of the skin. Only small (
    Keywords: skin, transdermal drug delivery, nano, carriers, vesicular systems