فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1390)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیده نوشین قلندرپورعطار، نرگس قندی، کامبیز کامیاب حصاری، مریم غیاثی، مریم دانش پژوه، مژگان کاربخش، شیدا شمس صفحه 69
    زمینه و هدف
    پمفیگوس یک بیماری تاولی خودایمن اختصاصی پوست و غشاهای مخاطی است که در مطالعات پیشین همراهی آن با بیماری های بافت همبند مشاهده شده است. با توجه به این مسئله، وجود اتوآنتی بادی هایی از قبیل (Anti Nuclear Antibodies (ANA در مبتلایان دور از ذهن نمی باشد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ANA مثبت در بیماران پمفیگوس ولگاریس و مقایسه ی آن با گروه کنترل بوده است.
    روش اجرا: در این مطالعه ی مورد شاهدی گروه بیماران از میان بیماران مبتلا به پمفیگوس ولگاریس بستری در بیمارستان رازی تهران و گروه شاهد از میان مراجعین غیرمبتلا انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات فرم ثبت داده ها بود که درآن متغیرهایی مانند سن، جنس، فنوتیپ بیماری و نتیجه ی آزمایش ANA ثبت می شد. در این مطالعهANA به روش ایمونوفلورسانس غیرمستقیم (HEP2) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در 26.7% بیماران (8 نفر از 30 نفر) مبتلا به پمفیگوس ولگاریس و 10% افراد گروه کنترل (3 نفر از 30 نفر) ANA مثبت گزارش گردید (0.095=P). شایع ترین الگوی ANA در بیماران الگوی هموژن و در افراد گروه کنترل الگوی نقطه ای بود (0.206=P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، فراوانی موارد مثبت ANA در گروه شاهد مشابه با مطالعات پیشین بود، اما در گروه بیماران مبتلا به پمفیگوس ولگاریس فراوانی به دست آمده با آمار موجود در برخی مطالعات قبلی متفاوت بود. تفاوت در میزان حساسیت کیت های آزمایشگاهی و آستانه ی مثبت درنظرگرفتن ANA و تفاوت در نحوه ی گزینش بیماران مورد مطالعه، از جمله عواملی است که می تواند توجیه کننده ی این اختلاف باشد. پی گیری بالینی بیماران مبتلا به پمفیگوس ولگاریس و درخواست ANA درصورت وجود علایم بیماری های بافت همبند توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پمفیگوس ولگاریس، آنتینوکلئرآنتیبادی (ANA)، بیماری های خودایمن بافت همبند
  • اکرم انصار، محمود فرشچیان، سیدمصطفی قاسم زاده صفحه 78
    زمینه و هدف
    لیکن پلان بیماری پوستی است که از نظر بالینی با پیدایش پاپول های مسطح چندضلعی براق بنفش رنگ با اندازه های مختلف مشخص می شود. این بیماری هر جای از بدن از جمله دهان را می تواند درگیر کند. در مطالعات مختلف همراهی های مختلف از جمله دیابت شیرین را با لیکن پلان دهانی مطرح نموده اند. این مطالعه جهت بررسی فراوانی دیابت شیرین در بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی در مقایسه با افراد فاقد این بیماری انجام شده است.
    روش اجرا: این مطالعه به صورت مورد شاهدی (case-control) بر روی 30 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی (گروه مورد) و 60 فرد غیرمبتلا (گروه شاهد) انجام شده است. کلیه ی بیمارانی که از نظر شکل بالینی ضایعات دهانی و معیارهای بافت شناسی با تشخیص لیکن پلان مخاطی مطابقت داشتند، به عنوان بیمار وارد مطالعه شدند. افراد گروه شاهد از بین افراد فاقد بیماری لیکن پلان دهانی و با سازگاری (matching) از نظر سن و جنس از جمعیت عمومی انتخاب شدند. از کلیه ی افراد هر دو گروه، 5 سی سی خون لخته گرفته و برای آزمایش قند خون ارسال شد. در صورت مثبت بودن آزمایش از نظر دیابت، نمونه ی خون مجدد از بیمار جهت تایید بیماری دیابت مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    با طراحی یک مطالعه ی مورد شاهدی، 30 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی]13 مرد (43.3%) و 17 زن (56.7%)[با میانگین سنی (انحراف معیار ± میانگین) 13.7±46 سال و60 فرد سالم]26 مرد (43.3%) و 34 زن (56.7%)[با میانگین سنی 14±46 سال به عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شدند. در بررسی وضعیت قند بیماران تنها یک نفر (3.3%) ابتلا به دیابت شیرین را داشت اما هیچ کدام از افراد گروه کنترل چنین مشکلی نداشت. در بررسی سطح گلوکز خون ناشتا، در گروه بیماران میانگین این مقدار mg/dl 33±102.5 و در گروه شاهد mg/dl 49.3±111.1 با 0.09=P به دست آمد.
    نتیجه گیری
    شرکت کنندگان گروه های مورد مطالعه تفاوت آماری معنی داری از نظر ابتلای به دیابت شیرین نداشتند. میانگین مقدار قند خون ناشتا نیز بین مبتلایان به لیکن پلان دهانی و افراد سالم تفاوت معناداری نداشت. در این مطالعه همراهی بین ابتلاء لیکن پلان دهانی و ابتلا به دیابت شیرین مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: فراوانی، لیکن پلان دهانی، مقدار گلوکز سرمی، دیابت شیرین
  • عذرا محمدپناه اردکان، رحیم یوسفی صفحه 85
    زمینه و هدف
    جراحی زیبایی درغیاب نشانه های جسمانی، اغلب برای بهبود عملکرد روانی اجتماعی انجام می گیرد. این مفهوم چند بعدی به عوامل متعددی به ویژه باورها در مورد ظاهر و احساس کهتری وابسته است. هدف پژوهش حاضر مقایسه ی دو مؤلفه ی باورها در مورد ظاهر و احساس کهتری در افراد داوطلب و غیرداوطلب جراحی زیبایی، بررسی رابطه ی این دو مؤلفه و ارزیابی عوامل پیش گویی کننده ی انگیزه جست وجوی جراحی زیبایی در افراد داوطلب بود.
    روش اجرا: روش انجام این پژوهش مورد شاهدی بود که در آن با روش نمونه گیری در دسترس از تعداد 50 نفر از افرادی که برای انجام جراحی زیبایی به کلینیک های زیبایی شهرستان تبریز مراجعه کردند، درخواست شد تا به صورت داوطلبانه پرسشنامه های باورها در مورد ظاهر و مقیاس کهتری را پر کنند. هم چنین برای مقایسه، 50 نفر فرد غیرداوطلب به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر مشخص کرد که در وهله ی اول بین باورها در مورد ظاهر و احساس حقارت در افراد داوطلب و غیرداوطلب جراحی زیبایی تفاوت وجود دارد، به طوری که افراد داوطلب نسبت به افراد غیرداوطلب نمرات بالاتری در این دو مؤلفه به دست آوردند. در وهله ی دوم، مشخص شد که بین باورها در مورد ظاهر و احساس کهتری در افراد داوطلب جراحی زیبایی ارتباط وجود دارد، به این صورت که هرچه نمرات فرد در مقیاس باورها در مورد ظاهر بیشتر باشد، احساس کهتری بیشتری نشان می دهند و بالعکس. از چشم اندازی دیگر، مشاهده شد که دو متغیر وضعیت تاهل و احساس کهتری، پیش بینی کننده های قوی برای گرایش به جراحی زیبایی می باشند.
    نتیجه گیری
    انگیزه ی جست وجوی جراحی زیبایی بر اساس ترکیبی از عوامل شناختی، شخصیتی و میان فردی است؛ از این رو، به مشاوره های روان شناختی قبل از جراحی های زیبایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: باورها در مورد ظاهر، احساس کهتری، جراحی زیبایی
  • مهناز محمودی راد، اکرم میرامین محمدی*، پرویز طوسی، علیرضا فیروز، سید ابراهیم اسکندری، نیکی محمودی راد، یاسمن میردامادی، امیرهوشنگ احسانی، زینب قاسمی، شیما یونس پو صفحه 98
    زمینه و هدف

    مالاسزیا قارچی دوشکلی و چربی دوست است که دارای گونه های مختلفی می باشد. بعضی از آن ها به صورت فلور طبیعی روی پوست وجود دارند و در شرایطی ایجاد بیماری می کنند. هدف اصلی از این مطالعه، بررسی گونه های مالاسزیا در موارد درماتیت سبورئیک با استفاده از روش مولکولی PCR-RFLP بود.
    روش اجرا: از در این مطالعه ی توصیفی، 70 نمونه ی جداشده از ضایعه های پوستی مبتلایان به درماتیت سبورئیک مورد مطالعه قرار گرفت. شناسایی ایزوله ها با استفاده از روش مولکولی PCR-RFLP انجام شد. در این روش ناحیه ی (Internal Transcribed Spacer 2 (ITS2 توسط پرایمرهای ITS3 و ITS4 تکثیر گردید و توسط سه اندونوکلئاز تحدیدی AluI، BanI و MspAI قطعات مشخصی برای هر گونه ی مالاسزیا به دست آمد.

    یافته ها

    گونه های جداشده از بیماران به ترتیب مالاسزیا گلوبوزا (48.6%)، مالاسزیا فورفور (40.0%)، مالاسزیا اسلوفیئی (8.6%) و مالاسزیا سیمپودیالیس (2.8%) بودند. هیچ موردی از M. pachydermatis، M. japonica، M. dermatis، M. restricta، M. obtusa، M. nana و M. yamatoensis از نمونه ها جدا نشد.

    نتیجه گیری

    شایع ترین گونه ی ایزوله شده از ضایعات درماتیت سبورئیک، مالاسزیا گلوبوزا و پس از آن مالاسزیا فورفور بود.

    کلیدواژگان: مالاسزیا، درماتیت سبورئیک، PCR، RFLP
  • مهناز محمودی راد، اکرم میرامین محمدی*، پرویز طوسی، علی خامسی پور، امیرهوشنگ احسانی، سید ابراهیم اسکندری، نیکی محمودی راد، یاسمن میردامادی، زینب قاسمی، محسن گرامی شعار، شیما یونس پور صفحه 106
    زمینه و هدف

    مالاسزیا قارچ دوشکلی و چربی دوست است که دارای گونه های مختلفی می باشد. بعضی از آن ها به صورت فلور طبیعی روی پوست وجود دارند و در شرایطی ایجاد بیماری می کنند. گونه های مالاسزیا در موارد پیتیریازیس ورسیکالر با استفاده از روش مولکولی تعیین گردید.
    روش اجرا: از در این مطالعه ی توصیفی 60 ایزوله ی بالینی از ضایعه های پوستی مبتلایان به پیتیریازیس ورسیکالر مورد مطالعه قرار گرفت. شناسایی ایزوله ها با استفاده از روش مولکولی PCR-RFLP صورت گرفت. در این روش ناحیه ی (Internal Transcribed Spacer 2 (ITS2 توسط پرایمرهای ITS 3 و ITS 4 تکثیر شد و توسط سه اندونوکلئاز تحدیدی AluI، BanI و MspAI قطعات مشخصی برای هر گونه ی مالاسزیا به دست آمد.

    یافته ها

    گونه های جداشده از بیماران به ترتیب مالاسزیا فورفور (36.7%)، مالاسزیا گلوبوزا (30.0%)، مالاسزیا سیمپودیالیس (20.0%)، مالاسزیا اسلوفیئی (8.3%)، مالاسزیا رستریکتا (3.3%) و مالاسزیا آبتوسا (1.7%) بودند. در ضمن هیچ موردی از مالاسزیا جاپونیکا، مالاسزیا پکی درماتیس، مالاسزیا درماتیس، مالاسزیا نانا و مالاسزیا یاماتوئنسیس مشاهده نشد. گونه ی مالاسزیا سیمپودیالیس در گروه زنان بیشتر از گروه مردان مشاهده شد (0.02=P).

    نتیجه گیری

    شایع ترین گونه ی جداشده از ضایعه های پیتیریازیس ورسیکالر، مالاسزیا فورفور و پس از آن مالاسزیا گلوبوزا بود.

    کلیدواژگان: مالاسزیا، پیتیریازیس ورسیکالر، PCR، RFLP
  • آمنه یزدانفر، الهام قاسمی صفحه 115
    زمینه و هدف
    شایع ترین بدخیمی در کل دنیا سرطان پوست است که با ایجاد ناتوانی بالا و مرگ ومیر نسبتا پایین همراه است (به جز برای ملانوم که مرگ ومیر بالایی دارد). در دهه های اخیر بروز سرطان پوست افزایش یافته است که مهم ترین عوامل خطر آن نور خورشید و نوع پوست است. هدف این مطالعه بررسی فراوانی انواع مختلف سرطان های پوست در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان سینای همدان طی 17 سال است.
    روش اجرا: در یک مطالعه ی مقطعی، 951 بیمار مبتلا به انواع مختلف سرطان های پوست، وارد مطالعه شدند. برای هر بیمار مشخصات مربوط به سن، جنس، محل سکونت، شغل، نوع پاتولوژیک سرطان پوست و محل بروز تومور از پرونده ی بیمار استخراج شد.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین سنی بیماران مبتلا به سرطان پوست، 15.3±61.6 سال (حداقل 2 و حداکثر 100سال) بود و اکثر آن ها (67.2%) مرد و کارگر (38%) بودند. شایع ترین انواع پاتولوژیک سرطان های پوست، سرطان سلول بازال (BCC) (پنجاه و نه درصد) و سرطان سلول سنگفرشی (SCC) (بیست و نه درصد) بودند. صورت با 61.2% شایع ترین محل درگیری و ناحیه ی تناسلی با 0.4% نادرترین محل بروز تومور بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان گر آن بود که سرطان پوست در مردان سنین بالا و کارگران شایع تر است. توصیه می شود برنامه های غربالگری جهت تشخیص این بیماری در مراحل اولیه ی آن، در مردان مسن، به ویژه آنان که به واسطه ی شغل شان در مواجهه ی زیاد با نور آفتاب قرار دارند، انجام شود.
    کلیدواژگان: سرطان پوست، سرطان سلول سنگ فرشی، سرطان سلول بازال، ملانوم بدخیم
  • طاهره نادری، مرضیه اکبرزاده، محمدحسین دباغ منش، حمیدرضا طباطبایی، زهرا زارع صفحه 124
    زمینه و هدف
    نوجوانان مبتلابه سندرم تخمدان پلی کیستیک، نگران افزایش وزن، بی نظمی قاعدگی، آکنه و هیرسوتیسم هستند. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی آکنه ی صورت و تنه در دختران 14 تا 18 ساله ی دبیرستان های شهر شیراز و رابطه ی آن با تخمدان پلی کیستیک در سال 1388 انجام شد.
    روش اجرا: این مطالعه ی مقطعی بر روی 3189 دانش آموزان دختر 18-14 ساله انجام شد. پس از پر کردن پرسش نامه، آکنه بر اساس علایم بالینی به خفیف، متوسط و شدید تقسیم بندی شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه ای شامل مشخصات فردی، ویژگی بالینی هیپرآندروژنیسم، نتایج آزمایشات و سونوگرافی بود. آزمایشات شامل: پرولاکتین (برای رد هیپرپرولاکتینمی)، دی هیدرواپی آندرستن دیون سولفات (برای رد بیماری های آدرنال)، تستوسترون توتال و آزاد، هورمون محرکه ی تیروئید (برای رد هیپوتیروئیدی) انجام گردید. داده ها در قالب جداول فراوانی توصیف و با استفاده از آزمون های آماری مربع کای و t مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع آکنه شدید 5% بود. میانگین تستوسترون توتال در افراد دارای آکنه ی شدید در مقایسه با افراد بدون آکنه بالاتر بود. شدت آکنه ی صورت و بدن با وجود تخمدان پلی کیستیک همراهی داشت و این همراهی از نظر آماری معنی دار بود (0.05>P). میانگین هورمون محرک جسم زرد (LH) در افراد فاقد آکنه در مقایسه با افراد دارای آکنه بالاتر بود (0.05
    نتیجه گیری
    بین شدت آکنه ی صورت و بدن و تخمدان پلی کیستیک ارتباط آماری معنی داری به دست آمد. با توجه به عوارض آکنه در کیفیت زندگی دختران، غربالگری هورمونی و سونوگرافی در دختران دارای آکنه ی متوسط نیز توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آکنه، سندرم تخمدان پلی کیستیک، هیپرآندروژنیسم
  • حامد زرتاب، ندا پژوهی، منصور نصیری کاشانی * صفحه 132

    هیستیوسیتوز سلول لانگرهانس، یک بیماری پرولیفراتیو سلول های لانگرهانس و لنفوسیت ها می باشد که دارای زیرگروه های مختلفی است. از نظر تظاهر بالینی و شدت، این بیماری طیف گسترده ای را از یک بیماری تک کانونی خودمحدود تا درگیری چندسیستمی تهدیدکننده ی حیات دربرمی گیرد. برای تشخیص بیماری در کنار علایم بالینی، از مارکرهای ایمونوهیستوشیمی استفاده می شود. در موارد نیاز به درمان، روش های درمانی مختلفی برای این بیماری پیشنهاد شده است که هیچ یک نتیجه ی ایده آل نداشته اند.
    این مقاله به معرفی یک خانم 23 ساله می پردازد که با بثورات ماکولوپاپولر وسیع زرد تا قرمز قهوه ای رنگ روی صورت همراه با پرادراری، پرنوشی و خستگی مراجعه کرده است.

    کلیدواژگان: هیستیوسیتوز سلول لانگرهانس، ایمونوهیستوشیمی، ماکولوپاپولر
|
  • Ghalandarpour Attar Seyedeh Noushin, Ghandi Narges, Kamyab Hesari Kambiz, Ghiasi Maryam, Daneshpazhooh Maryam, Karbakhsh Mojgan, Chams-Davatchi Cheyda Page 69
    Background And Aim
    Pemphigus vulgaris (PV) is an autoimmune blistering disease which is specific for skin and mucosal membranes. Its association with connective tissue diseases has already been reported. Considering this association, presence of Anti Nuclear Antibodies (ANAs) in PV patients will not be surprising. The aim of this study was to compare the frequency of ANA positive cases in patients suffering PV with a control group.
    Methods
    In this case-control study, the cases were selected from the patients with PV whom were hospitalized at Razi Hospital, Tehran. The controls were chosen from patients who did not have PV. The data were collected using a questionnaire, which was designed for gathering information on participant's age, sex, PV phenotypes, and the result of ANA test. ANA positivity was assessed using indirect immunofluorescence, HEP2.
    Results
    In 8 (26.7%) of 30 PV patients and 3 (10.0%) of 30 controls ANA was positive (P=0.095). The most common ANA positive patterns among cases and controls were homogeneous and speckled patterns, respectively (P=0.26).
    Conclusion
    Although in this study the frequency of positive ANA result among controls was similar to what were reported in previous studies, the frequency of this finding among PV patients was different from the previous reports. Differences in the sensitivity of the laboratory kits used in different studies as well as in the threshold for ANA positivity, and differences in the patient's eligibility criteria in different studies may explain the observed discrepancies. Clinical follow up of the PV and requesting an ANA test in the case of appearance of the signs of connective tissue diseases is recommended.
  • Ansar Akram, Farshchian Mahmoud, Ghasemzadeh Seyed Mostafa Page 78
    Background And Aim
    Lichen planus (LP) is a cutaneous disease characterized by violaceus flat topped papules in variable size. It may involve body surface areas such as mocus membranes. Some studies have reported an association between oral LP ad diabetes mellitus. The aim of this study was to compare the frequency of diabetes mellitus between patients with and individuals without LP.
    Methods
    A case-control study was done on 30 patients suffering oral LP as case group and 60 healthy individuals as control group. Diagnosis of oral LP was confirmed by typical clinical and histopathologic findings. Participants in control group were selected from general population after matching for sex and age. Venipuncture was done to take 5 ml blood sample for measuring fasting serum blood glucose levels in both groups. A repeated blood sampling was done for ones with abnormal results in the first sampling. Findings of the study were analyzed using SPSS 16.0 statistical software.
    Results
    Thirty LP patients [man 13 (43.3%), woman 17 (56.7%)] with mean age (mean±stabdard deviation) of 46±13.7 years and 60 healthy individuals [man 26(43.3%), woman 34 (56.7%)] with mean ages of 46±14 years were recruited to this study. In case group only one person (3.3%) suffered from diabetes mellitus, but none of healthy group had fasting blood sugar above the normal value. In quantative evaluation, mean level of fasting blood sufar was 102.5±33 mg/dL in case group and 111.1±49.3 mg/dLin control group (P=0.09).
    Conclusion
    The frequency of diabetes mellitus was not significantly different between the case and the control groups.
  • Mohammadpanah Ardakan Azra, Yousefi Rahim Page 85
    Background And Aim
    Cosmetic surgery is performed for improvement of psycho-social function in absence physical cues. This multidimensional concept depends on many factors such as beliefs about appearance and inferiority feeling. The purpose of this study was to compare two factors of beliefs about appearance and inferiority feeling in volunteer and non-volunteer individuals for cosmetic surgery, investigation of the relationship between these factors, and evaluations of the predictors for seeking cosmetic surgery among the participants.
    Methods
    In this case-control research, 50 individuals who were seeking cosmetic surgery and were admitted at cosmetic clinics in Tabriz and 50 individuals who were not seeking cosmetic surgery were asked participate.
    Results
    The participants were enrolled to the study using available sampling mehods. There were differences between beliefs about appearance and inferiority feeling in those sought and those did not seek cosmetic surgery. Those who sought cosmetic surgery achieved higher scores in both factors in comparison with those did not seek those procedures. It also became clear that there was a relationship between beliefs about appearance and inferiority feeling of volunteers of the cosmetic surgery: the higher were the individuals scores in beliefs about appearance, the higher was the inferiority feeling. From another perspective, it was observed that the two factors of marital status and inferiority feeling were strong predictors for tendency to the cosmetic surgery.
    Conclusion
    Motivation for the cosmetic surgery has its roots in a combination of cognitional, personal, and interpersonal factors; therefore, psychological counseling is advised before cosmetic surgery.
  • Mahmoudi Rad Mahnaz, Miramin Mohammadi Akram, Tousi Parviz, Ehsani Amirhoushang, Firooz Alireza, Mirdamadi Yasaman, Eskandari Seyyed Ebrahim, Mahmoudi Rad Niki, Younespour Shima, Ghasemi Zeinab Page 98
    Background And Aim

    Malassezia is a lipophilic and dimorphic fungus which has different species. Some of them can be found as natural flora on the skin and in some conditions may cause seborrheic dermatitis. The aim of this study was to identify Malassezia species associated with seborrheic dermatitis in Iranian patients, using PCR-RFLP.

    Methods

    In this study out of 79 patients with seborrheic dermatitis, isolates of 70 patients were positive for Malassezia species using PCR-RFLP. The Internal Transcribed Spacer 2 (ITS2) region was amplified by PCR employing the ITS3 and ITS4 primers and The restriction endonucleases AluI, BanI and MspAI were selected for producing distinct RFLP patterns.

    Results

    M. globosa (48.6%), M. furfur (40.0%), M. slooffiae (8.6%) and M. sympodialis (2.8%), were the microorganisms responsible for the infection among participants. M. pachydermatis, M. japonica, M. dermatis, M. restricta, M. obtuse, M. nana and M. yamatoensis were not isolated from any samples.

    Conclusion

    Our findings suggest that the most common Malassezia species associated with seborrheic dermatitis was M. globosa, followed by M. furfur.

  • Mahnaz Mahmoudi Rad, Akram Miramin Mohammadi, Parviz Tousi, Ali Khamesipour, Amirhoushang Ehsani, Yasaman Mirdamadi, Seyyed Ebrahim Eskandari, Niki Mahmoudi Rad, Mohsen Gerami Shoar, Shima Younespour, Zeinab Ghasemi Page 106
    Background And Aim

    Malassezia is a lipophilic and dimorphic fungus which has different species. Some of them can be found as natural flora on skin and in some conditions may cause pityriasis versicolor. The aim of this study was to identify Malassezia species associated with pityriasis versicolor in Iranian patients, using PCR-RFLP.

    Methods

    In this study out of 65 patients with pityriasis versicolor to have pityriasis versicolor,isolates of 60 patients were positive. Malassezia species. using by PCR-RFLP. The Internal Transcribed Spacer 2 (ITS2) region was amplified by PCR employing the ITS3 and ITS4 primers and The restriction endonucleases AluI, BanI and MspAI were selected for producing distinct RFLP patterns.

    Results

    M. furfur (36.7%), M. globosa (30.0%), M. sympodialis (20.0%), M. slooffiae (8.3%), M. restricta (3.3%) and M. obtusa (1.7%) were the microorganisms responsible for the infection among participants. The M. sympodialis infection was strongly correlated with the female gender (P=0.02).

    Conclusion

    Our findings suggest that, the most common Malassezia species associated with pityriasis versicolor was M. furfur, followed by M. globosa.

  • Yazdanfar Ameneh, Ghasemi Elham Page 115
    Background And Aim
    Skin cancers are one of the most common malignancies in the world and create a high rate of morbidity but low rate of mortality with the exception of malignant melanoma that has a high mortality rate. In recent decades, incidence of skin cancer has been increased. The most important risk factors are sunlight and skin type. The aim of this study was to evaluate the frequency of skin cancers in patients who were admitted to Sina Hospital of Hamedan during a 17-year period.
    Methods
    In this cross-sectional study, 951 patients with different types of skin cancer, entered in the study. For each patient, data related to age, gender, location, occupation, pathologic type of cancer and site of skin involvement, were collected.
    Results
    The mean age (mean±standard deviation) of patients was 61.6±15.3 years (2-100 yrs) and most of them (67.2%) were males and workers (%38). The most common pathologic types of skin cancer were basal cell carcinoma (BCC) (59%) and squamous cell carcinoma (SCC) (29%). The most frequent site of tumor expression was face (61.2%) and the least frequent involved site was genitalia (0.4%).
    Conclusion
    This study showed that skin cancer is more common in males, old patients and workers. It was more common on the face. Screening program for detection of this disease at an earlier stage of elderly men especially in sun exposed occupations is recommended.
  • Naderi Tahereh, Akbarzadeh Marzieh, Dabagh Manesh Mohammad Hossein, Tabatabaei Hamidreza, Zareh Zahra Page 124
    Background And Aim
    Adolescents with polycystic ovary syndrome concern about weight gain, menstrual irregularities, acne and hirsutism. The aim of this study was to determine the frequency of facial and trunkal lesions of acne in 14- to 18-year-old high school students with polycystic ovary syndrome in Shiraz in 2009.
    Methods
    In this cross-sectional study, 3189 14- to 18-year-old female students were enrolled. Using questionnaires, data on personal information, clinical features and laboratory findings of hyperandrogenism and results of ultrasound examination were collected. Severity of acne was classified as mild, moderate and severe, based on the type and number of the lesions. Chi-squared and independent t tests were used for comparing proportions and means, respectively.
    Results
    The prevalence of severe acne was 5%. Mean total testosterone in individuals with severe acne was higher in comparison with those without acne. Severity of facial and trunkal acne were associated with polycystic ovaries (P<0.05). Mean level of luteinizing hormone (LH) was higher in those without acne than in those with severe acne (P >0.05).
    Conclusion
    Associations between severity of facial and trunkal acne lesions and polycystic ovaries were observed. Considering the undesirbale effects of acne on quality of life, hormonal screening and ultrasound examination in girls with moderate acne is recommended.
  • Zartab Hamed, Pazhouhi Neda, Nassiri-Kashani Mansour Page 132

    Langerhans cell histiocytosis (LCH) is a proliferative disorder of langerhans cells and lymphocytes having different subtypes and a wide range of clinical manifestations and severity ranging from a unifocal self-limited disorder to multi-system involvement and even death. Along with clinical manifestations, diagnosis is made through existence of specific immunohistochemistry markers. Where treatment is necessary, different treatment modalities have been proposed; though none have found to be optimal. This paper introduces a 23-year old girl with an extensive yellowish to red-brown maculopapular rash over her face accompanied with polyuria, polydipsia, and fatigue.