فهرست مطالب

فصلنامه پوست و زیبایی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پوران لایق، حسام الدین سعیدیان، مهناز بنی هاشمی، حبیب الله اسماعیلی، اکرم مومن زاده صفحه 1
    زمینه و هدف
    در بین درمان های موجود آکنه، ایزوتره تینوئین خوراکی تنها دارویی است که تقریبا برروی تمامی عوامل دخیل در پاتوژنز این بیماری موثر می باشند. گرچه مطالعات چندی در جوامع مختلف بر عوارض این دارو انجام شده اما مطالعات معدودی از مصرف کنندگان ایرانی در دسترس است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی عوارض شایع بالینی و آزمایشگاهی این دارو در مبتلایان به آکنه ی ندولوکیستیک در شهر مشهد درایران می باشد.
    روش اجرا: 100 بیمار دارای آکنه ی ندولوکیستیک، بدون سابقه ی بیماری های خونی، کلیوی و کبدی شناخته شده و در مورد خانم ها دارای آزمایش منفی بارداری، وارد مطالعه شدند. بیماران تحت درمان با رژیم استاندارد 120mg/kg برای یک دوره ی درمانی از ایزوتره تینوئین خوراکی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک مربوط به هر بیمار ثبت و آزمایش های پایه از قبیل سطح سرمی چربی ها، آزمایش های عملکرد کبدی و شمارش کامل خون انجام شد، هر دو ماه آزمایش ها تکرار و هم زمان وجود عوارض بالینی نیز بررسی شدند.
    یافته ها
    تمامی بیماران دوره ی درمان براساس وزن خود را به اتمام رساندند. شایع ترین عوارض به ترتیب کیلیت (87%)، خشکی پوست (71%)، انواع درماتیت ها (37%)، اپیستاکسی (21%)، آرترالژی و میالژی (21%) بودند. همه ی عوارض خفیف بودند و قطع درمان در هیچ موردی لازم نشد. گرچه تغییراتی در سطح چربی های سرم و آزمایش های عملکردی کبد مشاهده شد ولی این تغییرات در محدوده ی طبیعی قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    درمان با ایزوتره تینوئین خوراکی در مبتلایان به آکنه ی ندولوکیستیک روشی کم عارضه می باشد اما باید احتمال عوارض جانبی جدی را همیشه مدنظر داشت.
    کلیدواژگان: ایزوتره تینوئین خوراکی، عوارض بالینی، آکنه ی ندولوکیستیک، عوارض آزمایشگاهی
  • فرزاد جلیلیان، محمد احمدپناه، مهرداد کریمی، ایرج صالحی، علی اصغر وحیدنیا، شهره امدادی صفحه 9
    زمینه و هدف
    مصرف بی رویه محصولات آرایشی می تواند زمینه ساز عوارض متعددی برای فرد شود. این مطالعه با هدف تعیین شیوع و انگیزه ی مصرف محصولات آرایشی در بین دختران دانشجو انجام شده است.
    روش اجرا: این مطالعه مقطعی روی 540 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه های شهر همدان انجام گرفت. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده با انتصاب متناسب از بین دانشگاه های مختلف همدان انتخاب شده و پرسش نامه ای که شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و نوع محصول آرایشی مصرفی به صورت خودگزارش دهی از آنان بود، تکمیل شد.
    یافته ها
    از بین محصولات آرایشی رژ لب (2/62%)، خط چشم (9/50%) و ریمل (3/43%) بیشترین مصرف را در بین دانشجویان مورد بررسی داشته و بیشترین دلیل مصرف، حس زیبایی و کسب اعتماد به نفس ذکر شده بود.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن یافته های این مطالعه، به نظر می رسد ارائه ی برنامه های آموزشی در خصوص ارتقاء عزت نفس در بین دانشجویان بتواند نتایج سودمندی را در پیش گیری از مصرف بی مورد محصولات آرایشی به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: محصولات آرایشی، دانشجو، دختر، زیبایی
  • محمود فرشچیان، اکرم انصار، سعادت ترابیان، سیدمصطفی قاسم زاده صفحه 16
    زمینه و هدف
    علاوه بر افزایش سن و نقص ایمنی، عوامل خطرساز متعددی برای ابتلا به هرپس زوستر مورد بررسی قرار گرفته اند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی سابقه ی خانوادگی ابتلا به زوستر به عنوان یکی از عوامل خطرساز برای ابتلا به این بیماری بود.
    روش اجرا: این مطالعه ای مورد شاهدی در بخش و درمانگاه پوست بیمارستان فرشچیان همدان انجام شد. گروه مورد شامل بیماران با تشخیص قطعی هرپس زوستر بودند. گروه شاهد شامل افراد غیرمبتلا به این بیماری بودند که از بین بیماران مبتلا به سایر بیماری های پوستی یا همراهان آن ها انتخاب شد. ابتلا به نقص ایمنی به عنوان معیار خروج از مطالعه در نظر گرفته شد. اطلاعات هر دو گروه مورد و شاهد بر اساس پرسش نامه های مخصوص و توسط همکاران غیرمطلع از نحوه ی گروه بندی افراد و اهداف مطالعه جمع آوری شد. برای مقایسه ی سابقه ی خانوادگی به عنوان یک عامل خطرساز بین دو گروه مورد مطالعه، آزمون مربع کای و محاسبه ی (Odds Ratio (OR با فاصله اطمینان 95% (95% Confidence Interval) انجام گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد افراد گروه های مورد و شاهد به ترتیب 217 و 200 نفر و میانگین (میانگین±انحراف معیار) سنی گروه های مورد و شاهد به ترتیب 54/15±08/49 سال و 44/15±96/49 سال (936/0=P) بود. 5/53% از گروه مورد و 5/54% از گروه شاهد زن بودند (845/0=P). فراوانی سابقه ی ابتلای بستگان درجه ی یک به هرپس زوستر در گروه های مورد و شاهد به ترتیب (30%) 65 و (8%) 16 بود [(OR [95%CI] = 4.91 [2.73-8.85].سابقه ی ابتلای بستگان درجه ی دو در گروه های مورد و شاهد به ترتیب (6/16%) 36 و (4%) 8بود [(OR [95%CI] = 4.77 [2.16-10.54]. مجموع سابقه ی ابتلای بستگان (درجه ی یک یا دو) در گروه های مورد و شاهد به ترتیب (6/46%) 101 و (12%) 24 به دست آمد[(OR [95%CI] = 6.26 [3.79-10.36].
    نتیجه گیری
    این مطالعه، سابقه ی خانوادگی ابتلا به هرپس زوستر را به عنوان عاملی خطرساز برای این بیماری معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: سابقه ی خانوادگی، هرپس زوستر، عامل خطرساز، مطالعه ی مورد، شاهد
  • علیرضا مرادی، سید جلال بطحایی، مسعود شجاعیان، علی نشانی، مجید رحیمی، احسان مصطفوی صفحه 26
    زمینه و هدف
    شپش سر یکی از شایع ترین آلودگی های انگلی در جهان است. این آلودگی در بسیاری کشورها از جمله ایران شایع می باشد. آلودگی شپش سر باعث مشکلات جدی بهداشتی در بسیاری از جوامع به ویژه در کودکان مدارس می گردد. مطالعه ی حاضر متعاقب یک همه گیری شپش سر در دانش آموزان شهرستان بهار با هدف تعیین عوامل موثر بر این همه گیری شپش سر در بهار سال 1390 انجام گرفت.
    روش اجرا: در این مطالعه ی مقطعی اطلاعات زمینه ای و اپیدمیولوژیک کلیه ی بیمارانی که در زمان همه گیری شپش سر در شهرستان بهار در استان همدان (آبان ماه تا پایان دی ماه 1390) با تشخیص آلودگی شپش سر تحت پیگیری و درمان قرار گرفته بودند، توصیف و تحلیل شد.
    یافته ها
    از مجموع 17722 دانش آموز شهرستان، تعداد 1217 نفر (7/6%) به شپش سر مبتلا شده بودند. جنسیت 1/98% از دانش آموزان آلوده دختر بود. محل سکونت 3/59% شهر و 7/40% روستا بود. 6/57% دانش آموزان آلوده در مقطع ابتدایی تحصیل می کردند. از نظر آماری تفاوت معنی داری بین آلودگی به شپش سر و متغیرهای جنس، محل سکونت و مقطع تحصیلی وجود داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    برای اولین بار بود که آلودگی به شپش سر در شهرستان بهار به صورت همه گیری در بین دانش آموزان روی داد. از آنجا که احتمالا عدم رعایت بهداشت فردی و عمومی توسط کارگران فصلی و مهاجر چادرنشین باعث شیوع بیماری در این منطقه شده بود، فراهم کردن تسهیلات رفاهی و بهداشت برای کارگران و ارتقاء آگاهی آن ها، مردم و دانش آموزان در خصوص راه های پیشگیری از ابتلا به شپش سر و درمان به موقع موارد آلوده ضروری است.
    کلیدواژگان: شپش سر، دانش آموزان، اپیدمی
  • اکرم انصار، ولی الله حسین پور، عباس زمانیان، محمود فرشچیان صفحه 33
    زمینه و هدف
    CRP) C-reactive protein) یک بیومارکر التهابی است که سطح آن در بیماری پسوریازیس بالا می رود. هم چنین میزان آن با نمره ی PASI) Psoriasis Area and Sevirity Index) ارتباط مستقیم دارد.
    روش اجرا: سطح سرمی CRP قبل و بعد از درمان با فتوتراپی با (narrow-band ultraviolet B (NB-UVB اندازه گیری و نتایج با توجه به بهبودی در نمره ی PASI تحلیل شد.
    یافته ها
    سطح CRP اولیه در بیماران مبتلا به پسوریازیس بالا بود و این مقدار به طور معنی داری بعد از درمان کاهش یافت. بیمارانی که در ابتدای مطالعه CRP بالایی داشتند، درگیری وسیع تر و شدیدتر پوستی داشتند. بیشترین کاهش مقدار CRP نیز در افرادی دیده شد که پاسخ بهتری به درمان دادند و 75% PASI بالاتری دارند. یک همراهی بین نمره ی PASI اولیه و CRP پایه نیز وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بیمارانی که مبتلا به پسوریازیس پلاکی متوسط تا شدید بودند التهاب سیستمیک نیز داشتند که این التهاب با سطح بالای CRP آنها نشان داده شد. فعالیت بیماری پوستی، همراهی معنی داری با بالارفتن CRP داشت. فتوتراپی که باعث بهبود ضایعات پوستی پسوریازیسی می شد سبب کاهش التهاب و در نتیجه پایین آمدن سطح CRP می شد.
    کلیدواژگان: پسوریازیس، فتوتراپی، درمان، C، reactive protein
  • امیرهوشنگ احسانی، محبوبه سادات حسینی، امیررضا حنیف نیا * صفحه 40
    زمینه و هدف

    آلوپسی آره آتا ریزش موی غیراسکارگذاری است که علل متفاوتی از جمله عدم تعادل غلظت های عناصر کمیاب بدن مانند روی به عنوان عامل آغازکننده ی آن مطرح است. هدف این مطالعه، اندازه گیری مقدار سرمی روی در بیماران آلوپسی آره آتا و مقایسه ی آن با مقادیر طبیعی بود.
    روش اجرا: در 23 زن و 19 مرد مبتلا به آلوپسی آره آتا، مقدار سرمی روی با روش اسپکتروفتومتری جذبی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مربع کای، t و تحلیل واریانس (ANOVA) مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مقدار سرمی روی در 16 بیمار مبتلا کمتر از حد طبیعی (70μg/dL) بود که مبتلایان به اشکال شدیدتر (شکل یونیورسالیس) و نیز مدت بیشتر بیماری بودند. میانگین مقدار سرمی روی بیماران 81.88μg/dL به دست آمد که در مقایسه با میانگین مقدار سرمی روی جمعیت سالم (83.5μg/dL) تفاوت معنی داری نداشت(668/0=P). میانگین سطح سرمی روی در انواع مختلف بیماری با یکدیگر و مقدار طبیعی تفاوت معنی داری نداشت (05/0<P). ارتباط بین میزان سرمی روی و مدت درگیری معنی دار بود (022/0=P).

    نتیجه گیری

    مبتلایان به انواع شدیدتر بیماری مقادیر سرمی روی کمتری در مقایسه با مبتلایان به سایر انواع آلوپسی آره آتا داشتند.

    کلیدواژگان: آلوپسی آره آتا، روی، عناصر کمیاب
  • منا ملک محمدی، حسین عبدل تهرانی، ناصر اقدمی صفحه 45
    زمینه و هدف
    ساخته شدن ماتریکس خارج سلولی[(extracellular matrix [ECM] برای ترمیم جراحت یک عامل کلیدی است. اصلی ترین عضو این ماتریکس اسید هیالورونیک [(hyaloronic acid [HA] است. مطالعات اخیر نشان داده است که محیط حاصل از کشت سلول های مزانشیم مشتق از بافت چربی (ADSC-CM) باعث افزایش بیان و تولید کلاژن I، III و فیبرونکتین که اجزای ECM هستند، می شود. هدف این تحقیق بررسی اثر ADSC-CM در بیان ژن های تولید کننده و تخریب کننده ی HA در سلول های فیبروبلاست پوست انسان است.
    روش اجرا: سلول های مزانشیم از سه نمونه ی لیپوساکشن جدا شد و بعد از کشت محیط رویی آن ها جمع آوری شد. نمونه ی بیوپسی پوست از شش نفر گرفته شد و سلول های فیبروبلاست از آن ها جدا شد. این سلول ها در 100% ADSC-CM کشت داده شدند. بیان سه ژن تولیدکننده و دو ژن تخریب کننده ی HA در نمونه های تیمارشده و کنترل با real time PCR و میزان نهایی ترشح HA با کیت ELISA اندازه گیری شد.
    یافته ها
    بیان دو ژن تولیدکننده ی HA، HAS1 و HAS2 در نمونه های تیمارشده نسبت به کنترل افزایش و بیان ژن تخریب کننده ی HA، HYAL2 در آن ها کاهش یافت. اندازه گیری میزان ترشح نهایی HA توسط به روش ELISA نشان داد که میزان ترشح آن در نمونه های تیمارشده نسبت به کنترل افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    تولید و ترشح HA در سلول های فیبروبلاست پوست انسان با اثر تحریک آمیز فاکتورهای رشد موجود در ADSC-CM، افزایش می یابد. بنابراین ترشحات ADSC با افزایش تولید و ترشح اجزاء ECM می تواند نقش اساسی در ترمیم داشته باشد.
    کلیدواژگان: ماتریکس خارج سلولی، فیبروبلاست، بافت چربی، هیالورونیک اسید، ترمیم جراحت
  • روح الله فدایی، علیرضا فیروز * صفحه 62

    راهنماهای بالینی درمان مهم ترین و معتبرترین دستورالعمل در درمان بیماری ها می باشند که بر اساس بالاترین سطح شواهد (مرور نظام مند، متاآنالیز یا کارآزمایی های بالینی تصادفی شده) و با اتفاق نظر خبرگان موضوع تهیه می شوند. در این مقاله، جدیدترین راهنماهای بالینی درمان دو بیماری شایع آکنه (ارائه شده توسط فرهنگستان پوست اروپا) و ریزش موی آندروژنتیک (ارائه شده توسط انجمن پوست آلمان) به اختصار مرور می شوند.

|
  • Pouran Layegh, Hesamolddin Saeedian, Mahnaz Banihashemei, Habibollah Esmaeilee, Akram Momenzadeh Page 1
    Background And Aim
    Oral isotretinoin is the only drug that is effective on almost all factors involved in the pathogenesis of acne. Although several studies have been conducted on side effects of this drug, few studies have been conducted on Iranian patients. The aim of this study was to evaluate common clinical and laboratory side effects of this drug in patients with nodulo-cystic acne in Mashhad, Iran.
    Methods
    One-hundred nodulo-cystic acne patients without previous history of hematologic, renal or hepatic diseases and with negative pregnancy tests (in female patients) were enrolled to this study. Patients were treated with standard regimen of oral isotretinoin with a cumulative dose of 120 mg/kg for a treatment course. Demographic data of each patient and results of baseline laboratory tests including serum lipids profile, liver function tests and cell blood counts were recorded. Laboratory tests and the clinical side effects were assessed every two months.
    Results
    All patients completed treatment course. The most common side effects were cheilitis (87%), dry skin (71%), various types of dermatitis (37%), epistaxis (21%), arthralgias and myalgias (21%). All side effects were mild and treatment discontinuation was not necessary in any case. Although some changes were observed in serum lipid profiles and liver function tests, but these changes were within normal range.
    Conclusion
    Treatment with oral isotretinoin is associated with few complications in patients with nodulo-cystic acne, but the possibility of serious side effects should always be considered.
    Keywords: oral isotretinoin, clinical side effects, nodulo, cystic acne, laboratory tests
  • Farzad Jalilian, Mohammad Ahmadpanah, Mehrdad Karimi, Iraj Salehi, Ali Asghar Vahidinia, Shohre Emdadi Page 9
    Background And Aim
    High consumption of cosmetic products may result in several health problems. Cosmetics use among Iranian girls and women is common, so identifying factors affecting cosmetic use seems necessary. The aim of this study was to determine the prevalence and reasons for cosmetic products use among female university students.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 540 female university students of Hamedan universities, which were recruited according to a random sampling method. The data gathering tool was a self-reporting questionnaire.
    Results
    Lipstick (62.2%), mascara (50.9%) and liner (43.3%), were the most commonly used products among students. Feeling beautiful and improved self-confidence were the most common reasons for using cosmetic products.
    Conclusion
    Considering the findings of this study, it seems that providing educational programs for promotion of self-esteem can be beneficial for preventing unnecessary cosmetic use.
    Keywords: cosmetic products, female, student, beauty
  • Mahmood Farshchian, Akram Ansar, Saadat Torabian, Mostafa Ghasemzadeh Page 16
    Background And Aim
    In addition to the age and immune suppression, several risk factors for herpes zoster have been studied. The aim of this study was to evaluate the family history of herpes zoster as a risk factor for this disease.
    Methods
    This case-control study was conducted at Farshchian hospital, Hamedan, Iran. The cases were patients with confirmed diagnosis of herpes zoster. The controls were chosen from individuals with minor or chronic dermatologic diseases or their companions, who had no history of herpes zoster. Immune deficiency was the main exclusion criteria. Information was asked using special questionnaires administered by blinded investigators. Data were analyzed using chi squared test. Odds ratios (OR) with 95% confidence interval (95% CI) were calculated to compare proportions in two groups.
    Results
    Case and control groups included 217 and 200 participants, respectively. The mean ± standard deviation of ages in case and control groups were 49.08±15.59 and 49.96±15.54 years, respectively (P=0.936). 53.5% of cases and 54.5% of controls were women (P=0.845). The frequency of herpes zoster in first-degree relatives in cases and controls was 65/217 (30%) and 16/200 (8%) respectively (OR [95%CI] = 4.91 [2.73-8.85]). Positive history for second degree relatives was 36 (16.6%) and 8 (4%) in cases and controls, respectively (OR [95%CI] = 4.77 [2.16-10.54]). This proportion for at least one relatives was 101 (46.6%) and 24 (12%) in cases and controls, respectively (OR [95%CI] = 6.26 [3.79-10.36]).
    Conclusion
    This study suggests that positive family history is a risk factor for herpes zoster.
    Keywords: herpes zoster, family history, risk factor, case, control studies
  • Alireza Moradi, Seyyed Jalal Bathaii, Masoud Shojaeian, Ali Neshani, Majid Rahimi, Ehsan Mostafavi Page 26
    Background And Aim
    Head louse, pediculosis capitis, is a major health problem in the world. Head louse infestation is still common in many countries including Iran. It causes serious health problems in many communities particularly among the school-age children. The aim of this study was to determine the major factors in an outbreak of pediculosis capitis in students of Bahar in 2011.
    Methods
    All confirmed and recorded cases that were diagnosed in an outbreak of pediculosis capitis in students of Bahar in Hamedan province in October-December 2011 were included in this study and their demographic and epidemiological data were analyzed.
    Results
    Among all of the 17722 students in Bahar, 1217 (6.74%) were infested. From these infested students, 98.1% were female, 59.8% resided in urban area and 57.6% were studying in primary schools. Statistically significant relationships were found between head lice infestation, and factors such as sex, residency status and level of education of the students (P<0.05).Conclusuion: This is the first time that an outbreak of head lice infestation was reported in Bahar city among students. As it is probable that personal and public hygiene by seasonal and nomadic migrant workers was the primary cause of the outbreak providing facilities for workers and upgrading the knowledge of these workers', people and students about the prevention and treatment of infested cases is essential.
    Keywords: pediculosis, students, outbreak, bahar
  • Akram Ansar, Valio., Allah Hosseinpoor, Abbas Zamanian, Mahmood Farshchian Page 33
    Background And Aim
    C-reactive protein (CRP) is an inflammatory biomarker and its level increases in serum of psoriatic patients. Its level is also associated with Psoriasis Area and Severity Index (PASI) score.
    Methods
    CRP serum levels in patients with psoriasis were measured before and after treatment with narrow-band ultraviolet B (NB-UVB) and the data were analyzed in relation the PASI score improvement.
    Results
    Baseline CRP levels among psoriatic patients were higher than normal. These levels decreased significantly after treatment. At the beginning of the study, patients with higher levels of CRP also had more extensive and severe skin involvement. Highest decrease in CRP was observed in patients who responded better to the treatment and acheived higher PASI 75%. There was an association between baseline PASI scores and CRP levels.
    Conclusion
    Patients with moderate to severe plaque-type psoriasis had systemic inflammation too, which was demonstrated by having higher levels of CRP. Skin disease activity also was associated with higher levels of CRP. Phototherapy healed the psoriatic skin lesions and also reduced inflammation and decreased CRP levels.
    Keywords: psoriasis, phototherapy, treatment, C, reactive protein
  • Amir Hooshang Ehsani, Mahbobeh Sadat Hosseyni, Amir Reza Hanifnia Page 40
    Background And Aim

    Alopecia areata is a non-scarring hair disorder. Trace elements imbalance (like zinc) has been reported as its triggering factor. In this study we compared serum zinc level in alopecia areata patients with normal values.

    Methods

    Twenty-three female and 19 male patients with alopecia areata were recruited and their serum zinc levels were assessed using absorption spectrometery. Chi squared, t and ANOVA tests were used for statistical analysis.

    Results

    Sixteen patients with more extensive and prolonged disease, had serum zinc level lower than normal (70 µg/dL). The means of serum zinc levels in patients and normal population were 81.88 µg/dL and 83.5 µg/dL, respectively. This difference was not significant (P=0.668). The means of serum zinc level in different types of alopecia areata were not significantly different (P>0.05). There was an association between serum zinc level and disease duration (P=0.022).

    Conclusion

    Patients with more severe forms of alopecia areata had lower serum zinc level than other forms of the disease.

    Keywords: alopecia areata, zinc, trace element
  • Mona Malekmohammadi, Hossein A. Tehrani, Nasser Aghdami Page 45
    Background And Aim
    Synthesis of extracellular matrix (ECM) is a key factor in wound healing. The predominant component of ECM is hyaluronic acid (HA). Recent studies have shown that adipose derived stem cell-conditioned medium (ADSC-CM) can increase the expression and synthesis of collagen I, III and fibronectin which are the components of ECM. The purpose of this study was to investigate the effects of ADSC-CM on the expression of HA synthase and degrading genes in human dermal fibroblasts (HDF).
    Methods
    ADSCs were isolated from three liposuction samples and their conditioned medium was collected. Skin biopsies were isolated from six patients and their fibroblasts were isolated. These cells were cultured in 100% of ADSC-CM. Expression of three HA synthase and two hyaluronidase genes were assessed with the use of real time PCR, with ELISA and final amounts of secreted HA were measured in the treated and control groups.
    Results
    Gene expression of two HA synthase genes HAS1 and HAS2 were upregulated in treated samples compared to the control group. The expression of one hyaluronidase gene, HYAL2, was downregulated in them. Final amount of HA was increased in the treated samples.
    Conclusion
    The expression and synthesis of HA can be increased by the stimulatory effect of growth factors present in ADSC-CM. Thus, secretomes of ADSCs could play a crucial role in wound healing by up-regulating the production of ECM’s components in HDFs.
    Keywords: exteracellular matrix, human dermal fibroblast, adipose derived stem cell, conditioned medium, hyaluronic acid, wound healing
  • Rooho., Allah Fadaei, Alireza Firooz Page 62

    Clinical practice guidelines are the most important and valid guidelines for treatment of diseases, and are developed through experts consensus on a subject, considering the highest available evidence (systematic reviews, meta-analyses, and randomized controlled trials). We briefly review the latest evidence-based guidelines for the treatment of two common diseases of acne (provided by European Academy of Dermatology and Venereology) and androgenetic alopecia (provided by German Society of Dermatology).