فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، زمستان 1394)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • انیسه صمدی، سامان احمدنصرالهی*، علیرضا فیروز صفحات 183-189
    زمینه و هدف
    آلوپسی آندروژنتیک شایع ترین شکل ریزش مو در مردان است و مینوکسیدیل موضعی یکی از دو نوع درمان دارویی رایج برای آن است که مورد تایید اداره ی غذا و داروی ایالات متحده می باشد. ارزیابی بی خطری ترکیبات موضعی مینوکسیدیل با بررسی میزان حساسیت پوستی بر روی داوطلبین انسانی انجام می پذیرد. شاخص های بیوفیزیکی به عنوان یک روش سریع و غیرتهاجمی جهت بررسی بی خطری استعمال محصولات پوستی موضعی کاربرد دارد.
    روش اجرا: این مطالعه برروی 15 داوطلب سالم انجام شد. داروی مورد مطالعه نوعی فرمولاسیون موضعی مینوکسیدیل 5% در ترکیب با بابونه ی 7% است. در این مطالعه پس از استعمال داروی موردنظر برروی پوست ساعد افراد شرکت کننده، میزان تغییرات رخ داده بر شاخص های میزان تبخیر آب از اپی درم، رطوبت لایه ی شاخی، pH، محتوای ملانین و محتوای هموگلوبین (قرمزی) به کمک آزمون های بیومتری پوست و با استفاده از دستگاه MPA 580Cutometer®، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری در شاخص های میزان تبخیر آب از اپی درم (191/0=P)، رطوبت لایه ی شاخی (692/0=P)، pH (613/0=P)، محتوای ملانین (533/0=P) و محتوای هموگلوبین (579/0=P) پوست قبل و بعد از مصرف محلول موضعی مینوکسیدیل 5% + بابونه ی 7% مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مصرف موضعی محلول مینوکسیدیل 5% در ترکیب با بابونه ی 7% سبب افزایش قرمزی (اریتم) و تغییر در سایر شاخص های اندازه گیری شده در پوست نگردید؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که محلول موردنظر ایمن است و می توان آن را برای مصرف توصیه نمود.
    کلیدواژگان: مینوکسیدیل، بابونه، بی خطری، اثرات نامطلوب، ریزش مو با الگوی مردانه
  • اعظم حبیبی، محمود ناطقی رستمی*، معصومه دورقی، معصومه دولتی، بتول حسین رشیدی، رقیه آهنگری صفحات 190-199
    زمینه و هدف
    تریکوموناس واژینالیس از شایع ترین عفونت های مقاربتی زنان و مردان در جهان است. براساس دانسته های مولفان آمار مستندی از شیوع تریکومونیازیس و عوارض آن در زنان استان قم وجود ندارد.
    روش اجرا: در این مطالعه ی مقطعی با دو روش مشاهده ی گسترش مرطوب (wet mount) و ITS-PCR عفونت با ت. واژینالیس در نمونه ی تهیه شده با سواب از کانال واژینال زنان مراجعه کننده به بیمارستان زنان شهر قم مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین، بررسی میکروسکوپی سلول ها و باکتری ها روی گسترش رنگ آمیزی شده انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 300 نمونه ی تهیه شده از داوطلبان مراجعه کننده به بیمارستان زنان 7 نمونه (67/2%) با روش گسترش مرطوب و 34 نمونه (3/11%) با روش ITS-PCR مثبت شدند. صحت نتایج PCR با توالی یابی قطعه ی ژنی ITSت. واژینالیس در محصول PCR تایید شد. در مقایسه ی انجام شده با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک دوتایی بین افراد مبتلا و غیرمبتلا به تریکومونیازیس و با محاسبه ی نسبت شانس (Odds ratio [OR]) و فاصله ی اطمینان 95%، وجود سابقه ی تولد نوزاد نارس (9/671-8/2 CI: 95% ،3/43OR=)، سابقه ی سقط جنین (2/544-8/15 CI: 95% ،8/91OR=)، پارگی زودهنگام کیسه ی آب
    (9/222-1/2 CI: 95% ،8/21OR=)، احتمال مشاهده ی سلول های اپیتلیال
    (3/197-9/6 CI: 95% ،9/36OR=) و گلبول سفید (2/665-8/2 CI: 95% ،3/43OR=) در گسترش رنگ آمیزی شده، در مبتلایان بیش از غیرمبتلایان به تریکومونیازیس بود.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با گسترش مرطوب، آزمایش ITS-PCRروشی حساس و قابل اطمینان در ردیابی عفونت ت. واژینالیس در زنان است. فراوانی قابل توجه تریکومونیازیس بر اهمیت برنامه ی غربالگری در زنان استان قم تاکید می نماید. با مراجعه ی به موقع و تشخیص صحیح تریکومونیازیس به ویژه در زنان میانسال می توان از عوارض احتمالی آن بر بارداری پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، فراوانی عفونت، تشخیص، ITS، PCR
  • حمیدرضا طالاری، رضوان طلایی*، حسین اکبری، نرجس سادات کدخدایی صفحات 200-208
    زمینه و هدف
    آلوپسی آندروژنتیک شایع ترین علت ریزش مو بعد از بلوغ است. شیوع بیماری های همراه با آن در مبتلایان به این بیماری به طور فزاینده ای در حال شناسایی است که از مهم ترین آن ها می توان سندرم متابولیک و بیماری های قلبی عروقی را نام برد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط آلوپسی آندروژنتیک با ضخامت لایه ی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید به عنوان مشخصه ای برای تشخیص زودهنگام آترواسکلروز در زنان بود.
    روش اجرا: این مطالعه ی مورد شاهدی روی 54 زن، 27 نفر مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک و 27 نفر شاهد سالم انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و بالینی افراد در پرسش نامه ی از پیش تدوین شده ثبت و ضخامت لایه ی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید با استفاده از سونوگرافی اندازه گیری شد. پس از گردآوری اطلاعات، ارتباط ضخامت لایه ی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید با آلوپسی آندروژنتیک با استفاده از آزمون های t مستقل و Mann-Whitney در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین±انحراف معیار سن گروه مورد و شاهد به ترتیب برابر 6/6±8/28 و 7/6±1/28 سال بود. هرچند نتایج به دست آمده نشان دهنده بالاتربودن ضخامت لایه ی اینتیما مدیای کاروتید در بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک بود ولی ارتباط آماری معنی داری بین آلوپسی آندروژنتیک و ضخامت لایه ی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید یافت نشد (05/0P>). هم چنین، رابطه ی آماری معنی داری بین ضخامت لایه ی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید و سن شروع بیماری، شدت آلوپسی و الگوی آلوپسی یافت نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    هرچند نتایج این مطالعه معنی دار نشد ولی بالاتربودن ضخامت لایه ی اینتیما مدیای کاروتید در مبتلایان به آلوپسی آندروژنتیک را می توان به عنوان عاملی برای پیش بینی بیماری های قلبی عروقی مدنظر داشت.
    کلیدواژگان: آلوپسی آندروژنتیک، ضخامت لایه ی اینتیما مدیای کاروتید، آترواسکلروز
  • فاطمه کاووسی*، داوود شجاعی زاده صفحات 209-220
    زمینه و هدف
    کمبود اطلاعات مادران در زمینه ی راه های پیشگیری از سالک در ابتلا به این بیماری نقش مهمی دارد، لذا اقدامات پیش گیرانه زمانی موثر خواهد بود که مادران آگاهی لازم و نگرش مثبت درخصوص بیماری و نحوه ی پیش گیری از آن را داشته باشند. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر مداخله ی آموزش بر آگاهی و نگرش مادران این منطقه در زمینه ی سالک و راه های پیشگیری از آن انجام گرفت.
    روش اجرا: مطالعه ی حاضر مطالعه ای نیمه تجربی بود. 120 نفر زن متاهل بالای 15 سال که در سال 1388 به مرکز بهداشتی درمانی آب و برق شهر مشهد مراجعه کرده بودند در سه گروه سخنرانی، بحث گروهی و شاهد، مورد پژوهش قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ی تدوین شده توسط پژوهشگر بود. ارزیابی اثر مداخله ی آموزشی در زمان های قبل، بلافاصله بعد و یک ماه بعد از آموزش انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیاز آگاهی قبل از آموزش در بین سه گروه مورد مطالعه تفاوت معنی دار نداشت (71/0=P) ولی بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله ی آموزشی اختلاف معنی داری میان سه گروه در میانگین امتیاز آگاهی وجود داشت (001/0=P). هم چنین، تفاوت معنی داری در امتیاز نمره ی نگرش بین دو گروه سخنرانی و بحث وجود داشته و اختلاف معنی داری در میانگین امتیاز نگرش بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله مشاهده شد (001/0=P).
    نتیجه گیری
    به طور کلی یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که آموزش فردی و گروهی برای مادران بر دانش و نگرش آن ها موثر است؛ از این رو ارائه ی برنامه ی آموزش بهداشت هم چون بحث گروهی و سخنرانی توصیه می گردد. با توجه به افزایش بازده ی آموزشی در روش بحث گروهی، این روش جهت ماندگاری بیشتر اثرات آموزش بر آگاهی و نگرش مادران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: مداخله ی آموزشی، نگرش، سالک، پیشگیری
  • فاطمه ولی پوری گودرزی*، جواد حدادنیا، مریم هاشمیان صفحات 221-226
    هدف
    سرطان پوست شایع ترین سرطان در ایران بوده و ملانوم بدخیم از خطرناک ترین انواع سرطان پوست است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی تصاویر(Spatial Thermographic Imaging [STI]) در افتراق ضایعات خوش خیم و بدخیم پوستی بود.
    روش اجرا: مطالعه ی حاضر روی 110 تصویر STI تهیه شده از ضایعات مشکوک به ملانوم بدخیم صورت گرفت و تشخیص خوش خیمی یا بدخیمی ضایعه براساس تشخیص تغییرات بافتی با استفاده از فیلترهای texture صورت گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از این روش تصویربرداری با نتایج آسیب شناختی بیوپسی پوست مقایسه شد.
    نتیجه گیری
    STI به عنوان یک روش غیرتهاجمی و احتمالا مقرون به صرفه ی بالقوه ی برای تشخیص ملانوم بدخیم پوست براساس تغییرات مشاهده شده در بافت، مطرح می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان پوست، ملانوم بدخیم، گرمانگاری، تشخیص
  • نسرین زند*، افشان شیرکوند صفحات 227-235
    نتایج نهایی زیبایی خطوط برش جراحی برای پزشک و بیمار از اهمیت زیادی برخوردار است. از سیستم های لیزری مختلفی برای بهبود روند ترمیم زخم و پیش گیری و درمان اسکارهای هیپرتروفیک و کلوئید استفاده شده است. طی سال های اخیر مطالعات متعددی بر درمان زودرس محل برش های جراحی با استفاده از سیستم های لیزری جهت دستیابی به نتیجه ی بهتر دلالت دارند. ازجمله این فناوری ها استفاده از ترمیم پوست به کمک لیزر(Laser Assisted Skin Healing [LASH]) بلافاصله بعد از جراحی به منظور ایجاد تغییرات مثبت در روند فیزیولوژی ترمیم زخم و تغییر مسیر نسبی پدیده ی ترمیم به سوی بازسازی بافتی و ایجاد حداقل اسکار ممکن است. به نظر می رسد استفاده از انرژی حرارتی لیزر در مراحل اولیه روند ترمیم زخم (متعاقب برش پوستی) سبب ایجاد تغییرات اساسی در روند ترمیم می شود.
    در این مقاله، مروری بر این روش، مطالعات انجام شده روی حیوان و انسان، مکانیسم های احتمالی اثربخشی این روش و پیشرفت های جدیدی که در زمینه ی ارتقای دستگاه ها براساس تیپ های پوستی مختلف و انتخاب پارامترهای لیزری بهینه انجام شده است، خواهیم داشت.
    کلیدواژگان: لیزر، ترمیم، پوست
  • رضوان امیری، مریم خلیلی، علیرضا فکری، مهرداد فرخ نیا، مهین افلاطونیان* صفحات 236-241
    لیشمانیوز عفونت انگلی داخل سلولی است که سومین عفونت فرصت طلب در بیماران مبتلا به ایدز در سراسر جهان است. در این مقاله به معرفی خانم 30 ساله ای می پردازیم که مورد شناخته شده ای از بیماری ایدز می باشد و به دنبال ایجاد ضایعات پوستی متعدد به شکل پاپول و ندول در ناحیه ی صورت، بازو و شانه، تشخیص لیشمانیوز منتشر برای بیمار مطرح گردید.
    در بررسی با PCR نوع انگل، لیشمانیا تروپیکا گزارش شد. بیمار تحت درمان با آمفوتریسین B تزریقی و پارمومایسین نیوزومال موضعی به مدت 3 هفته قرار گرفت که به ضایعات بدون اسکار بهبود یافتند.
    بیمار چند ماه بعد به دلیل قطع خودسرانه ی داروهای ضد ایدز با عود ضایعات مراجعه کرد که نهایتا به دلیل سپسیس و آمبولی ریه فوت شد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز، منتشر، ایدز
|
  • Aniseh Samadi, Saman Ahmad Nasrollahi *, Alireza Firooz Pages 183-189
    Background And Aim
    Androgenetic alopecia (AGA) is the most common form of alopecia in men, worldwide and topical minoxidil appears to be the most effective and safe treatment for AGA beside oral finasteride. Safety assessment of topical minoxidil formulation could be conducted using in vivo studies on human volunteers. Using skin biophysical parameters is a fast and noninvasive method for safety assessment of topical products.
    Methods
    A topical combination of Minoxidil 5% solution in combination with chamomile extract from Iran’s pharmaceutical market tested on the skin of the forearm of 15 healthy volunteers. Changes in transepidermal water loss (TEWL), stratum corneum hydration, pH, melanin and hemoglobin contents have been evaluated, using biometric assessments with MPA 580 Cutometer®.
    Results
    There was not any significant change in skin hydration (P=0.692), TEWL (P=0.191), stratum corneum pH (P=0.613), melanin (P=0.533), and hemoglobin (P=0.579) contents before and after topical minoxidil application.
    Conclusion
    No significant change detected in skin erythema and assessed parameters Application of minoxidil 5% chamomile 7% topical solution on human volunteers has not shown any adverse effects and these formulations could be recommended to use.
    Keywords: androgenetic alopecia, minoxidil, chamomile, safety, adverse effects
  • Azam Habibi, Mahmoud Nateghi Rostami *, Masoumeh Douraghi, Masoumeh Dolati, Batool Hossein Rashidi, Roghaye Ahangari Pages 190-199
    Background And Aim
    Trichomonas vaginalis infection is one of the most common sexually transmitted diseases of women and men in the world. To the best of our knowledge, there has been no previous report of the prevalence and complications of trichomoniasis in women of Qom.
    Methods
    In this cross-sectional study, the prevalence of T. vaginalis in women whom were admitted to a referral gynecology clinic in the city of Qom. For this purpose, two diagnostic methods, wet mount and ITS-PCR, were used to examin the vaginal swabs taken from the participants. Microscopic examination of cellular morphology and bacteria was also conducted on the stained smear.
    Results
    Three hundered volunteers were enrolled. Of 300 specimens, 7 (2.67%) by wet mount and 34 (11.3%) by ITS-PCR method were positive. The positive results of ITS-PCR were confirmed by sequencing of PCR products. In comparison with women without T. vaginalis infection, infection with T. vaginalis was associated with increased the risks of low birth weight (OR=43.3; 95% CI=2.8-671.9), in women with history of abortion (OR=91.8; 95% CI=15.5-544.2), and in women with premature rupture of membrane (PROM) (OR=21.6; 95% CI=2.1-22.9). Probability of finding of epithelial cells (OR=36.9; 95% CI=6.9-197.3) and white blood cells (OR=43.3; 95% CI=2.8-665.1) in stained smear were higher in women with T. vaginalis compared to those without T. vaginalis.
    Conclusion
    Comparing with wet mount, ITS-PCR seems to be a more sensitive and reliable technique in detection of T. vaginalis infection in women. The high prevalence of trichomoniasis emphasizes the need for screening of women in Qom. Early examination and accurate diagnosis of T. vaginalis, especially in middle-aged women, could prevent pregnancy-related complications of T. vaginalis.
    Keywords: Trichomonas vaginalis, diagnosis, infection, ITS, PCR
  • Hamidreza Talari, Rezvan Talaee*, Hossein Akbari, Narjes Sadat Kadkhodaee Pages 200-208
    Background And Aim
    Androgenetic alopecia (AGA) is the most common cause of hair loss after puberty and its association with comorbid diseases including metabolic syndrome and cardiovascular diseases has become well known over the past two decades. The aim of this study was to evaluate the relationship between androgenetic alopecia with carotid artery intima media thickness as a marker for early diagnosis of atherosclerosis in women.
    Methods
    Fifty-four women, 27 with AGA and 27 healthy controls were enrolled in this case-control study. Demographic and clinical information of the patients were recorded in the predesigned questionnaires. Carotid intima media thickness was measured using ultrasound and the obtained data were recorded as well. Mann-Whitney and t tests were used to make comparisons between the two groups.
    Results
    The mean age of case and control groups were 28.8 ± 6.6 and 28.1 ± 6.7 years, respectively. No statistically significant association between AGA and carotid intima media thickness was found, although the findings showed an increase in carotid intima media thickness in patients (P>0.05) No statisctically significant association between carotid intima media thickness and the onset of disease, grade or pattern of AGA was found (P>0.05).
    Conclusion
    The results of this study did not show any statistically significant relationship between AGA and carotid intima media thickness. However, increased carotid intima media thickness in patients with AGA was found. Better designed studies with larger sample size are recommneded to evaluate carotid intima media thickness as a predictor for cardiovascular disease.
    Keywords: androgenetic alopecia, carotid intima media thickness, atherosclerosis
  • Fatemeh Kavoosi*, Davoud Shojaeizadeh Pages 209-220
    Background And Aim
    Lack of information on how to protect and prevent cutaneos leishmaniasis plays an important role in the susceptibility to the disease. Therefore, preventive measures will be effective if the parents have awareness about the disease. This study was aimed to invetigate the effects of educational interventions on mother’s knowledge and attitude towards cutaneous leishmaniasis.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 120 married women who were 15 years of age or older and were referred to Ab-o-Bargh Health Center in Mashhad were recruited. The participants were divided into three groups: participation in an educational lecture, participation in an educational group discussion session, and a control, non-intervention group. A researcher-developed questionnaire including questions on demographic data, and developed knowledge and attitude towards cutaneous leishmaniasis were used for data gathering. The evaluation of educational intervention effects were assessed before, immediately after the interventions, and one month after the educational interventions.
    Results
    Before the intervention, there was no significant difference in the mean of awareness scores between the three groups (P=0.71). However, there was a significant difference in awareness scores between the three groups immediately after the intervention. The observed scores did not change significantly after one month (P=0.001). Also, there was there was a significant difference in the rate of attitude score towards cutaneous leishmaniasis after the intervention between three groups (P=0.001).
    Conclusion
    Individual and group educational interventions regarding cutaneous leishmaniasis were effective to increase the knowledge and improve the attitude of the participants towards the disease. We recommend to apply effective educational interventions like group discussions to improve the mother's knowledge and their insights about cutaneous leishmaniasis.
    Keywords: knowledge, attitude, cutaneous leishmaniasis, prevention
  • Fatemeh Valipoori Goodarzi *, Javad Haddadnia, Maryam Hashemiyan Pages 221-226
    Background And Aim
    Malignant melanoma is one of the most dangerous types of skin cancer. The aim of this study was to evaluate Spatial Thermographic Imaging (STI) in differentiating benign from malignant skin lesions.
    Methods
    One-hundred and ten STI images were taken from the volunteers who had lesions being suspected for malignant melanoma. Benignity or malignancy of lesions was determined according to the changes detected in tissue using texture filters. The STI data were compared with histopathology results.
    Results
    Out of 110 investigated patients with STI, three cases of malignant melanoma were found. Two cases were in men and the other one was in a woman. Accuracy of STI in diagnosis of malignant melanoma was 98%.
    Conclusion
    STI may potentially be used as a non-invasive method for the detecting skin malignant melanoma.
    Keywords: skin cancer, malignant melanoma, thermography, diagnosis
  • Nasrin Zand *, Afshan Shirkavand Pages 227-235
    Postsurgical scars are of significant concern to both the patients and surgeons. Different laser systems have been used to accelerate and improve the healing process in surgical scars. Some studies have demonstrated the benefits of prophylactic laser application on pre-scars. It seems that using laser energy in the early phase of the healing process may produce changes in the physiology of wound healing toward a more fetal-like tissue regeneration and healing. Laser-Assisted Skin Healing (LASH) is a new approach in which laser irradiation is applied immediately after surgery in order to improve the resulting surgical scars. LASH produces controlled homogenous heating throughout the full thickness of the skin around the wound which accelerates wound healing without thermal damage to the tissue.
    The purpose of this paper is to provide an overview of the available peer-reviewed research literature on the application of LASH, the in-vitro, animal and human studies and the suggested mechanisms of action. Further studies are necessary to optimize the best laser parameters especially according to different skin phototypes and better understanding of the mechanisms of action.
    Keywords: laser, regeneration, skin
  • Rezvan Amiri, Maryam Khalili, Alireza Fekri, Mehrdad Farokhnia, Mahin Aflatoonian* Pages 236-241
    Leishmaniasis is a group of diseases which is caused by an intracellular protozoal infection. It is the third most common opportunistic infectious disease in HIV positive patients worldwide. In this article, we present a 30-year-old women who was a known case of HIV/AIDS infection and developed multiple papules and nodules as on her face, arm and shoulder with diagnoses of diffuse cutaneous leishmaniasis. PCR was performed for determination of parasites species and Leishmania tropica was identified as the causative agent. The patient was treated with parenteral amphotericine B and topical neosomal paromomycin for 3 weeks and all lesions healed without scaring.
    She discontinued her anti-retroviral therapy a few months later and the lesions recurred. Finally, she died due to sepsis and pulmonary emboli.
    Keywords: cutaneous leishmaniasis, diffuse, HIV, AIDS