فهرست مطالب

Advances in Industrial Engineering - Volume:51 Issue: 1, 2017

Journal of Advances in Industrial Engineering
Volume:51 Issue: 1, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/04/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمیدرضا اسکندری*، محمد بهرامی صفحات 1-13
    نقش اتاق های عمل در سلامت جامعه و اقتصاد بیمارستان ها در سال های اخیر، توجه بسیاری از پژوهشگران را به مسئله زمان بندی اتاق عمل جلب کرده است، اما برای حل این مسئله، از قابلیت های روش بهینه سازی مبتنی بر شبیه سازی، استفاده چندانی نشده است. تعدادی جراح با تخصص های گوناگون و هریک با لیست انتظاری از بیماران وجود دارد که جراحی های آن ها باید در روزهای حضور جراحان در یکی از اتاق های عمل زمان بندی شود. برای این مسئله، دو هدف کمینه کردن هزینه های اضافه کاری و خالی ماندن اتاق های عمل، و کمینه کردن روزهای انتظار بیماران برای جراحی درنظر گرفته شد. حل این مسئله، به دو روش مدل سازی ریاضی و بهینه سازی مبتنی بر شبیه سازی صورت گرفت. مطابق نتایج، برای مسئله زمان بندی اتاق عمل، راهکار بهینه سازی مبتنی بر شبیه سازی، نه تنها در مسائل کوچک، به لحاظ کیفیت جواب قابل رقابت با مدل ریاضی است، بلکه این راهکار قابلیت آن را دارد که در مسائل بزرگ، جوابی مناسب در زمانی معقول پیدا کند.
    کلیدواژگان: اتاق عمل، بهینه سازی مبتنی بر شبیه سازی، زمان بندی، مدل سازی ریاضی
  • جواد اصل نجفی، جعفر حیدری* صفحات 15-27
    در این مقاله، یک زنجیره تامین غیرمتمرکز دوسطحی متشکل از یک تامین کننده و یک خرده فروش با وجود تقاضای احتمالی بازار بررسی می شود. مدل ارائه شده در این مقاله، به دنبال هماهنگ سازی تصمیم های مربوط به اندازه سفارش خرده فروش است؛ به طوری که در عین افزایش سودآوری زنجیره غیرمتمرکز به حد حالت متمرکز، سود هردو عضو زنجیره را به مقداری بیش از حالت غیرمتمرکز برساند. هدف مدل این است که در عین دستیابی به سود بیشینه برای کل زنجیره تامین، هریک از اعضا نیز انگیزه کافی برای رهاکردن تصمیم های حالت غیرمتمرکز و پیوستن به طرح را داشته باشند. با درنظرگرفتن ویژگی های مورد بررسی زنجیره تامین، از نوعی از قرارداد به نام «جریمه و پاداش فروش» استفاده شده است که هم زمان هردو رویکرد تنبیه و پاداش را برای هماهنگ سازی زنجیره دارد و یک رویکرد حل جدید مبنی بر تعیین پارامترهای قرارداد با درنظرگرفتن دیدگاه های خرده فروش و تامین کننده ارائه داده است. درنهایت، مطالعات عددی ارائه می شود و روی پارامتر مربوط به نوسانات تقاضا، تحلیل حساسیت انجام می گیرد. نتایج نشان می دهد مدل ارائه شده، به خوبی قابلیت هماهنگ سازی اندازه سفارش ها را در زنجیره تامین دارد.
    کلیدواژگان: آستانه پرداخت پاداش، تصمیم گیری غیرمتمرکز، قرارداد جریمه و پاداش فروش، هماهنگ سازی زنجیره تامین
  • حمزه امین طهماسبی*، الهیار داغبندان، رویا باقرپور صفحات 29-44
    مسئله زمان بندی پروژه با منابع محدود با وجود چند حالت اجرایی (MRCPSP) ، به دنبال یافتن بهترین توالی انجام دادن فعالیت هاست، به نحوی که با وجود انواع محدودیت منابع، باید محدودیت های تقدم و تاخر پروژه ارضا شود و فعالیت ها نیز بیش از یک نوع حالت اجرایی داشته باشند. در هریک از این حالت های اجرایی، مقدار منابع و زمان اجرایی فعالیت ها مشخص و متفاوت است. در مسئله زمان بندی پروژه با منابع محدود و چند حالت اجرایی با امکان قطع فعالیت ها (P-MRCPSP)، فعالیت ها می توانند در هر حالت اجرایی قطع و در هر زمانی بدون اضافه شدن هزینه دوباره شروع شوند. در این پژوهش کمینه ساختن زمان تکمیل پروژه در کنار بیشینه سازی ارزش خالص فعلی پروژه در مسئله P-MRCPSP مدنظر قرار گرفته است. پس از حل مسئله با استفاده از روش محدودیت اپسیلون، با توجه به NP-hard بودن مسئله و چندهدفه بودن مدل، الگوریتم تکاملی چندهدفه بهینه سازی ازدحام ذرات (MOPSO) برای دستیابی به زمان بندی بهینه توسعه داده شده است. به منظور ارزیابی کارایی روش پیشنهادی، نتایج براساس شاخص های طراحی شده با الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نامغلوب (NSGAII) مقایسه می شود. برای تنظیم پارامترهای دو الگوریتم از روش تاگوچی در طراحی آزمایش ها استفاده شده است. نتایج حل مدل نشان دهنده قوت الگوریتم MOPSO است.
    کلیدواژگان: الگوریتم چندهدفه ازدحام ذرات، تعدد حالات اجرایی، روش های فرا ابتکاری، زمان بندی پروژه با منابع محدود، قطع فعالیت
  • سید پارسا پرواسی، رضا بشیرزاده *، فرید خوش الحان صفحات 45-58
    در پژوهش حاضر مدل سه سطحی مکان یابی تسهیلات دفاعی به منظور ایجاد پوشش کامل در مسئله r- میانه ممانعتی ارائه شده است. هدف مدل طراحی مناسب سیستم های خدمات رسان است، به نحوی که آن ها بعد از دریافت شدیدترین سناریوی اختلالات مهاجم (رقیب) از حداکثر توان خود برای سرویس دهی مجدد استفاده کنند. از این رو، تسهیلات دفاعی برای محافظت بیشتر از تسهیلات خدمات رسان درنظر گرفته شده است و در این زمینه مکان یابی بهینه این تسهیلات دفاعی دنبال می شود. این مدل سه سطحی براساس بازی های رهبر- پیرو و به صورت مدافع- مهاجم- مدافع پیشنهاد شده است. مدافع برای ایجاد اطمینان بیشتر از ادامه فعالیت تسهیلات خدمات رسان بعد از اختلال مهاجم، قصد تاسیس تعداد تسهیلات دفاعی در مکان های بالقوه را دارد. مکان یابی این تسهیلات با توجه به هزینه ثابت تاسیس تسهیلات و هزینه های جاری سیستم صورت می پذیرد. البته با توجه به این محدودیت که هر تسهیل خدمت رسان حداقل باید در شعاع پوشش یک تسهیل دفاعی باشد (سطح اول)، هزینه های جاری سیستم ممکن است تحت تاثیر شدیدترین سناریوی اختلالات مهاجم مشخص شود. این مسئله به عنوان یک بازی استکلبرگ استاتیک بین مهاجم (سطح 2) و مدافع (سطح 3) مدل سازی شده است. به منظور حل مدل، دو روش به کار گرفته شده است. در رویکرد اول، از شمارش صریح برای سطح اول و دوم و حل دقیق برای سطح سوم استفاده شده است. در رویکرد دوم، یک روش ترکیبی الگوریتم ژنتیک- شمارش صریح- حل دقیق به منظور حل مسائل در زمان معقول طراحی شده است. با مقایسه نتایج روش حل الگوریتم فرا ابتکاری پیشنهادی نسبت به روش دقیق در تعدادی از نمونه ها، نتایج محاسباتی بیانگر عملکرد مناسب این الگوریتم است.
    کلیدواژگان: بازی استکلبرگ، برنامه ریزی سه سطحی، پوشش کامل، محافظت احتمالی، r - میانه ممانعتی
  • مصطفی جهانگشای رضایی*، ساموئل یوسفی، مجید باقری، سروه کاکایی صفحات 59-75
    ارزیابی تامین کنندگان و انتخاب مجموعه مناسبی از آن ها، یکی از راهبرد های اساسی برای افزایش کیفیت محصولات/ خدمات و اعتبار هر سازمان است. در این میان، شناسایی معیارهای ارزیابی تامین کنندگان، تعیین میزان اهمیت هریک از معیارها و ارائه چارچوبی مناسب برای به کارگیری آن ها در فرایند ارزیابی، نقش مهمی در موفقیت سازمان دارد. با توجه به اینکه در دنیای واقعی، معیارهای ارزیابی روی یکدیگر اثر می گذراند، در پژوهش حاضر علاوه بر نظرهای خبرگان، روابط میان این معیارها نیز درنظر گرفته می شود تا وزن های واقعی به دست آید. درنتیجه، از روش نقشه شناختی برای تعیین وزن معیارهای ارزیابی تامین کنندگان صنعت خودرویی براساس روابط علی- معلولی میان معیارها استفاده شده است. سپس چارچوبی برای ارزیابی و درجه بندی تامین کنندگان براساس معیارهای وزن دهی شده ارائه می شود. این چارچوب با توجه به نقش صنعت خودرو در تولید ناخالص ملی کشور، در شرکتی فعال در صنعت تامین قطعات خودرویی پیاده سازی شده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی و انتخاب تامین کننده، صنعت قطعات خودرویی، معیارهای ارزیابی، نقشه شناختی
  • جلال رضایی نور*، ناهید فرزان منش، حسین عموزاد خلیلی صفحات 77-90
    انتخاب یک محصول، با توجه به ویژگی های کاربردی آن صورت می گیرد. در بازار رقابتی کنونی، محصولی پایدار می ماند و به حیات خود ادامه می دهد که علاوه بر قیمت مناسب و کیفیت خوب، نوآوری هایی مطابق با سلیقه مشتری داشته باشد. برای جلب رضایت مشتری باید ویژگی های محصول را بهبود بخشید. در این پژوهش، با استفاده از روش های تصمیم گیری چندمعیاره، به ارزیابی آلترناتیوهایی از محصول لپ تاپ پرداختیم، ابتدا ویژگی های برجسته برای انتخاب لپ تاپ از دید مشتری در قالب یک پرسشنامه جمع آوری شد و مشتریان به این ویژگی ها براساس نظر شخصی خود اولویت دادند. سپس در حل مسئله، به روش فرایند تحلیل شبکه فازی، به معیارهایی شامل وزن محصول، قیمت و مدت شارژدهی آن وزن داده شد (این معیارها با پرسش از فروشندگان به دست آمد). با روش الکتره- تاپسیس، آلترناتیوها رتبه بندی شدند و بهترین آلترناتیو پیشنهاد داده شد. در راستای بهبود پیکربندی و رضایت مشتری، شاخص قیمت و بعد از آن داشتن ویژگی های اصلی در سطح مطلوب، مهم ترین عامل ها شناخته شدند. خروجی های این پژوهش، بر بهینه کردن قیمت محصول با توجه به عامل کیفیت تاکید دارد تا تولیدکنندگان علاوه بر حفظ سهم بازار، درجهت جلب رضایت مشتری نیز گام بردارند. طبیعی است خروجی های این تحقیق، هم برای تولیدکنندگان لپ تاپ و هم برای مشتریان آن کاربردی و قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی محصول، پیکره بندی محصول، رویکرد الکتره، تاپسیس، فرایند تحلیل شبکه فازی
  • آرزو قهقایی، مهدی سیف برقی* صفحات 91-100
    در سیاست ذخیره پایه، بلافاصله پس از فروش کالا، به منظور تکمیل موجودی سفارش جدید صادر می شود؛ درحالی که در سیاست ذخیره پایه تغییریافته، صدور سفارش جدید با مقداری تاخیر انجام می گیرد. در این پژوهش، برای اولین بار یک سیستم موجودی دوسطحی مبتنی بر سیاست ذخیره پایه تغییریافته و مرور پیوسته- که متشکل از یک انبار مرکزی و چند خرده فروش یکسان و مستقل است- مطالعه می شود. خرده فروشان با تقاضای پواسون مواجه هستند و تقاضاهای برآورده نشده، در انبار به صورت پس افت و در خرده فروشان به صورت ازدست رفته درمی آیند. عملکرد این سیاست، از طریق شبیه سازی ارزیابی شده و هزینه کل آن با هزینه کل سیاست ذخیره پایه مقایسه شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد در سیاست تغییریافته، در شرایطی که تاخیر اعمال شده پیش از همه سفارش ها یکسان باشد، هزینه کل به میزان زیادی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: تقاضای ازدست رفته، تقاضای پس افت، ذخیره پایه، زنجیره تامین، سیستم های موجودی چندسطحی، مرور پیوسته
  • محمدرضا قطره سامانی، سید مهدی حسینی مطلق*، سعید یعقوبی، عباس جوکار صفحات 101-115
    در سال های اخیر، رویکردهای بهینه سازی یکپارچه در زنجیره تامین، به یکی از مسائل مورد توجه محققان تبدیل شده است. در این پژوهش، مدلی برای مسئله مکان یابی- مسیریابی دوسطحی با شرایط گذاشت و برداشت ارائه می شود؛ به طوری که بین مراکز اصلی توزیع و مشتریان، یک لایه از تسهیلات با نام انبار میانی استقرار می یابد. هریک از مشتریان این شبکه، علاوه بر تقاضای دریافت کالا، هم زمان درخواست تحویل کالا به وسایل نقلیه را نیز دارند. در این مقاله، ابتدا یک مدل ریاضی برنامه ریزی عدد صحیح مختلط دوسطحی برای این مسئله ارائه می شود که در آن ها، ظرفیت انبارهای مرکزی، انبارهای میانی و وسایل نقلیه، محدود درنظر گرفته شده است. سپس برای حل مدل مذکور، روش حل فراابتکاری ترکیبی با استفاده از الگوریتم های ژنتیک و شبیه سازی تبرید ارائه شده است. نتایج محاسباتی حاصل از حل مسائل نمونه در اندازه های مختلف و تحلیل نتایج آن نشان می دهد الگوریتم ارائه شده کارایی مناسبی دارد.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، الگوریتم شبیه سازی تبرید، دوسطحی، گذاشت و برداشت هم زمان، مسئله مکان یابی - مسیریابی
  • انسیه نیشابوری جامی، الیپس مسیحی* صفحات 117-131
    انبارها و مراکز توزیع، یکی از اجزای مهم در زنجیره تامین هستند که مدیریت آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. رویکرد غالب و معمول جمع آوری کالا در انبارها بدین صورت است که اپراتور به صورت پیاده یا با خودرو، اقلام سفارش داده شده را جمع آوری می کند. از سال 2006 به بعد، در برخی از انبارهای بزرگ مانند شرکت آمازون- که نقش توزیع کننده را دارند- از سیستم جدیدی بهره گرفته شده است که در آن، چندین ربات سیار به زیر قفسه های حامل اقلام می روند و آن ها را به سمت اپراتور حرکت می دهند. اپراتور نیز اقلام مورد نیاز را از قفسه ها برمی دارد و سفارش را تکمیل می کند. مزایای این سیستم در مقایسه با روش سنتی، افزایش انعطاف پذیری، دقت و سرعت آماده سازی سفارش هاست. از طرفی، این سیستم- که ما آن را «سیستم انبارداری معکوس اتوماتیک (ساما)» می نامیم- به عنوان راه حلی تجاری معرفی شده و تابه حال، مستنداتی پژوهشی درمورد آن منتشر نشده است. در این مقاله، سیستم مذکور از دیدگاه مهندسی صنایع مطالعه می شود. سپس اجزای آن و ارتباط آن ها با یکدیگر تبیین و معرفی می شود و دو زیرمسئله اصلی آن شامل مسائل تخصیص و مسیریابی مطالعه می شوند. در ادامه، مدل سازی ریاضی مسائل چینش بهینه اقلام درون قفسه ها، با هدف مینیمم کردن هزینه و همچنین یافتن بهترین مسیر برای حرکت قفسه ها ارائه می شود. در انتها نیز نتایج حل مسئله با الگوریتم ژنتیک و ماکزیمم جریان ارائه شده است.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، رباتیک، سیستم انبارداری معکوس اتوماتیک، قفسه متحرک، مدل سازی ریاضی، مسئله چینش اقلام، مسئله مسیریابی
|
  • Hamidreza Eskandari *, Mohammad Bahrami Pages 1-13
    As the main source of income and expenses of hospitals, operating rooms (ORs) are the engines of hospital's economics and they have a significant impact on public health. Many papers concerned regarding OR planning and scheduling problems, but they have not considerably applied the simulation-based optimization approach to solve the problems. In OR scheduling problems, there are a number of ORs and some surgeons with different specialties and each surgeon has a waiting list of some patients that each surgery should be planned and scheduled on the days when relevant surgeons are available. In this study, we consider two
    Objectives
    (1) minimizing the costs of overtime staffing and ORs’ idle time, and (2) minimizing the number of waiting days for patients. The mathematical model of OR scheduling problem is developed and solved by both exact method and simulation-based optimization approach. The comparison of results obtained from exact method and simulation-based optimization approach indicates that the exact method is only able to solve the small-size problems in reasonable time, while simulation-based optimization approach find competitive solutions for both small-size and large-size problems and solve large-size problems in an acceptable time.
    Keywords: mathematical modeling, Operating room, Scheduling, Simulation-based optimization
  • Javad Asl-Najafi, Jafar Heydari * Pages 15-27
    This paper investigates coordination of a decentralized two-echelon supply chain with a single supplier and retailer with uncertain market demand. The presented model pursuits to coordinate the decisions related to the retailer's order quantity that in addition to increasing the profit of the decentralized supply chain, grow the profit of both two members of the chain to the amount greater than the decentralized mode. The main purpose of the model is to achieve maximum profit of the whole supply chain, beside the provision of incentives to satisfy the chain members to withdraw the decentralized decisions and join the contract. Considering the studied supply chain features, a revised sales rebate contract is applied in which both punishment and rebate approaches have been adopted simultaneously. Furthermore, a new approach of determining the contract's parameters based on the retailer and supplier viewpoints is developed. Finally, some numerical studies are conducted and a sensitivity analysis is done on the parameter of demand variations. Results show that the presented model has the ability of coordinating the ordering quantity in the supply chain.
    Keywords: Decentralized decision-making, Sales rebate, punishment, Supply Chain Coordination, Target value
  • Hamzeh Amin-Tahmasbi *, Allahyar Daghbandan, Roya Bagherpour Pages 29-44
    The Multi-Mode Resource Constrains Project Scheduling Problem (MRCPSP) tries to find the best sequence of activities in a manner that involves more than one type of operating mode and in the presence of resource constraints, project’s precedence constraints must be satisfied. In each execution mode, the amount of resources and execution time are specified and different. In The Preemptive multi-mode Resource Constraints Project Scheduling Problem (P-MRCPSP), each operating mode activity can be interrupted and restarted at any time without any extra cost. In this paper, minimizing the completion time along with maximizing the current net value of the project in the P-MRCPSP are considered. After solving the problem by using Epsilon limits method, according to NP-hard problem and multi-objective model, multi-objective particle swarm optimization (MOPSO) has been developed to achieve optimum scheduling. In order to evaluate the proposed method’s efficiency, results have been compared to non-dominance genetic algorithm sorting (NSGAII) based on designed indicators. The Taguchi method has been used in experimental design, to adjust these two algorithms’ parameters. The results of the model solution show the strength of MOPSO algorithm.
    Keywords: Cessation of activities, meta-heuristic methods, Multi-mode execution, Multi-objectives particle swarm algorithm, Resources-constrained project scheduling
  • Seyed Parsa Parvassi, Reza Bashirzadeh *, Farid Khoshalhan Pages 45-58
    In this paper, a tri-level defense facility location model for full coverage in r-interdiction median problem is delivered. The purpose of this model is to design a proper service system in a way that after a worst case scenario of disturbance, they can utilize their full capacity of providing services. Hence, we have considered the defense facilities to provide extra protection for service facilities, and the goal is to optimally locate these facilities. The tri-level model is proposed based on leader-follower games as defender-attacker-defender framework. After the disturbance caused by the attacker, with the purpose of ensuring the operation of service facilities, the defender tries to establish a number of defense facilities in potential locations. Locating these facilities is carried with respect to the establishment of fixed cost of facilities and system’s current cost. It should be noted that each service facility must be at least within the coverage range of at least one defense facility (first level).So, system’s current costs can be defined based on the worst-case scenario of disturbance caused by the attacker. The problem is modeled as a static Stackelberg game between the attacker (level 2) and defender (level 3). In order to solve the model, two approaches have been used. In the first approach, explicit enumeration method is used for the first and second levels and an exact approach is used for the third level. In the second approach, hybrid methods consisting of genetic algorithm, explicit exact enumeration and exact approach have been used to solve the problem in a reasonable time. Comparing the proposed meta-heuristic to the exact approach in some samples, the numerical results show a quite satisfactory of this algorithm.
    Keywords: Full coverage, Probabilistic protection, r-interdiction median problem, Stackelberg Game, Tri-level programming
  • Mustafa Jahangoshaye Rezaee *, Samuel Youssefi, Majid Baghery, Sarveh Kakaei Pages 59-75
    Evaluating the suppliers and selecting an appropriate set of them are one of the fundamental strategies to enhancing the product/service quality, and the reputation of the organization. Hence, identifying criteria for suppliers’ evaluation, determining how important they are, and providing a framework for using them in evaluation process, play an important role in the success of an organization. As the evaluation criteria in the real world influence on each other, the actual weights of criteria in this study is achieved by considering both the relations among these criteria and expert’s opinion. Thus, cognitive maps method is used to determine the weight of evaluation criteria with causal relationships between them in the automotive industry. Then, a framework for the evaluation and gradation of suppliers based on the weighted criteria is presented. This framework was implemented in one of the active company in automotive spare parts industry, according to the role of the automotive industry in GDP.
    Keywords: Automotive Parts Industry, Cognitive Map, evaluation criteria, Supplier Evaluation, Selection
  • Jalal Rezaeenour *, Nahid Farzanmanesh, Hossein Amoozad Khalili Pages 77-90
    Product selection is done according to its specifications. In modern competitive markets, product survival refers back to its appropriate price, quality, and innovations in accordance with customers’ needs. In order to increase customers’ satisfaction, the quality of products and services should be improved. In this study, we evaluated different configurations of laptops using Multi-criteria Decision Making (MCDM) approaches. First, we employed a structured questionnaire to collect important features about laptop selection from customers’ viewpoints, and the customers scored the features based on their own opinions. Then, in solving the problem, it was used fuzzy Analytical Hierarchy Process (AHP) to weigh criteria such as product weight, price and time spending for full battery charge. Afterwards, TOPSIS-ELECTRE approach was used to rank laptop alternatives to propose the best one. Based on the results, good price and having main features at a desirable level were identified as main factors to improve configuration and customer satisfaction.
    Keywords: Evaluation of product, fuzzy ANP, Product configuration, TOPSIS-ELECTRE approach
  • Arezoo Ghahghaei, Mehdi Seyfbarghi * Pages 91-100
    In base stock policy, a new order is done immediately when a sale occurs. However, in modified base stock policy, doing a new order is delayed. In this paper, for the first time a two-echelon inventory system is studied which consists of one central storeroom and a number of identical, independent retailers which apply continuous review and modified base stock policy by imposing delay between placement of successive orders. Unsatisfied demands are backordered at the warehouse while become lost at the retailers. The performance of modified base stock policy is evaluated through simulation and its total cost is compared with that of standard base stock policy. Simulation show that in modified policy, while the delays before the new orders are the same, the total cost reduces much.
    Keywords: Backorder, Base stock, Continuous review, Lost demand, Multi echelon inventory system, Supply chain
  • Mohammadreza Ghatreh Samani, Seyyed-Mahdi Hosseini-Motlagh *, Saeed Yaghoubi, Abbas Jokar Pages 101-115
    Integrated optimization approach in supply chain has become one of the most important and interesting subjects for researchers in recent years. In this paper, a mathematical model is presented for two-echelon location-routing problem with simultaneous pickup and delivery, so that a layer of facilities with the name of “middle warehouse” are located between main distribution centers and customers. Each customer has demands for commodity reception and delivery simultaneously. In this paper, first a two-echelon integer programming mathematical model, which central/middle storerooms capacities are considered limited, is presented. Then, using genetic and simulated annealing algorithms, a hybrid metaheuristic method is delivered for solving the model. Numerical results of solving sample instances in different sizes confirm the good performance of our approach.
    Keywords: Genetic Algorithm, Location-routing problem, Simulated annealing algorithm, Simultaneous pickup, delivery, Two-echelon
  • Ensieh Neishabouri Jami, Ellips Masehi * Pages 117-131
    Warehouses and distribution centers are essential components in supply chain and their management has a particular importance. In the traditional approach for collecting the items of orders in warehouses, operators walk or drive toward the shelves and collect the ordered items. However, since 2006 a new system has been deployed in some large distributing warehouses like Amazon Inc., in which shelves are mounted on mobile platforms and are carried by small mobile robots toward operators who pick the ordered items. Advantages of this system compared to traditional system are increased flexibility, accuracy, and speed of preparing the received orders. On the other hand, the mathematical model of this system –which we call it ‘Automatic Reverse Warehousing System (ARWS)’– is introduces as a trade solution, and no research papers have been published about it. In this paper, this system will be studied from the viewpoint of industrial engineering. Then, its components and their relationship with each other and their two major subproblems, namely, allocation and routing will be identified, and their interrelations will be investigated. The model is solved for minimizing the overall cost and finding the best paths of shelves through a Genetic Algorithm and maximum flow approach.
    Keywords: Genetic Algorithm, mathematical modeling, Mobile shelf, Reverse warehousing with movable shelves, Robotic, Routing problem, Shelving problem