فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:7 Issue: 3, Autumn 2015

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:7 Issue: 3, Autumn 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/12/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اکبر عباسی باقریان پور*، فاطمه حسینی، غلام رضا روحانی صفحات 1-28
    هدف از انجام این تحقیق بررسی نقش سببی سازی در مجهول سازی مفرط افعال غیر سببی بود. در متون مربوطه از سببی سازی به عنوان یکی از دلایل مجهول سازی مفرط نام برده می شود. در این پژوهش از سه ابزار جمع آوری اطلاعات بهره جسته شد: تست تعیین سطح آکسفورد، تست قضاوت گرامر و تست تولید. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که خطاهای سببی سازی در مورد افعال غیر سببی تک وجهی در میان دانشجویان ایرانی رشته زبان انگلیسی به صورت قابل توجهی رایج تر می باشند. سطح مهارت زبانی درهر دو قسمت درک و تولید عامل مهمی به شمار می رفت. در افعال غیر سببی تک وجهی درک و تولید سببی سازی به صورت قابل توجهی دارای رابطه ای مستقیم با یک دیگر بودند. اما این رابطه در مورد افعال غیرسببی دو وجهی صدق نمی کرد. دسته ی معنایی افعال نیز نقش مهمی در یادگیری آنها ایفا می کرد. نتایج حاصل محرز ساخت که فراگیران زبان انگلیسی با مشکلاتی جدی در فراگیری افعال انگلیسی مواجه می باشند و قرار گرفتن بیشتر در معرض داده های زبانی، تدریس صریح ساختار افعال و تمرین افعال در متن های متفاوت می تواند در بهبود شرایط موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: سببی سازی، مجهول سازی مفرط، افعال غیر سببی تک وجهی، افعال غیر سببی دو وجهی
  • رجب اسفندیاری صفحات 29-59
    انگلیسی با اهداف ویژه به برنامه ای اطلاق می شود که از نتایج نیاز سنجی برای تهیه و تدوین مطالب درسی و تولید محتوی بهره می گیرد. درسهای زبان تخصصی در رشته های مختلف باید بر اساس نیاز های دانشجویان در آن رشته طراحی شود . به همین منظور در این مطالعه نیاز های زبانی دانشجویان کارشناسی رشته حقوق در دانشگاه های کرج در ایران مورد برسی قرار گرفت. در این مطالعه 218 دانشجوی کارشناسی حقوق ، 33 دانشجوی کارشناسی ارشد ، و 10 استاد درس زبان تخصصی شرکت کردند. دادها با استفاده از پرسشنامه های محقق ساخته گردآوری شد و با استفاده از نرم افزار IBM SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد. از آمار توصیفی و آمار استنباطی نظیر آزمون های آماری من ویتنی یو و کروسکال والیس برای پاسخ به سوالات تحقیق استفاده شد. نتایج حاصله از پرسشنامه ها، «واژگان عمومی»، «واژگان تخصصی»، «استفاده از فرهنگ های عمومی دو زبانه انگلیسی به فارسی» را به عنوان مهم ترین نیاز های آینده و «گرامر»، «تلفظ»، و«حدس معنی کلمات با استفاده از پسوند ها و پیشوندها» را به عنوان نیاز های فعلی دانشجویان مقطع کارشناسی رشته حقوق نشان داد. نتایج تحلیل دادها حاکی از تفاوت های معنی داری در نیازهای زبانی آینده بین دانشجویان کارشناسی، دانشجویان کارشناسی ارشد، و اساتید درس زبان تخصصی بود. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون من ویتنی یو نشان داد که تفاوت ها بین دانشجویان کارشناسی و اساتید درس زبان تخصصی و دانشجویان کارشناسی ارشد و اساتید درس زبان تخصصی بود. علاوه بر این، تحلیل داده ها نشان از تفاوت معنی داری در نیاز های زبانی فعلی بین دانشجویان کارشناسی و اساتید درس زبان تخصصی داشت. از نتایج این تحقیق می توان در تدوین دروس زبان تخصصی رشته حقوق در مقطع کارشناسی استفاده کرد تا بتوان با استفاده از دانش زبان عمومی مهارت های خواندن را در دانشجویان این رشته تقویت کرد تا بتوانند متون حقوقی را به راحتی به زبان انگلیسی مطالعه کنند.
    کلیدواژگان: نیازسنجی، نیازهای آینده، نیازهای فعلی، انگلیسی با اهداف ویژه علمی
  • افسانه غنی زاده*، صفورا جاهدی زاده صفحات 61-85
    مطالعه ی حاضر به بررسی بی انگیزگی 250 دانشجوی زبان انگلیسی و ارتباط آن با فرسودگی ذهنی آنان می پردازد. این مطالعه همچنین به بررسی تاثیر غیر مستقیم بی انگیزگی و تاثیر مستقیم فرسودگی ذهنی بر موفقیت زبانی دانشجویان ایرانی می پردازد. به منظور دستیابی به اهداف مذکور، مطالعه ی پیش رو در دو مرحله طراحی شده است. فاز اول آرایه ای از مراحل های مختلف به منظور بررسی روایی نسخه ی فارسی مقیاس بی انگیزگی که توسط ساکایی و کیچوکی (2009) طراحی شده است می باشد در مرحله ی دوم محققان با استفاده از پرسشنامه ی روایی شده ی بی انگیزگی و پرسشنامه ی فرسودگی ذهنی مازلاک (نسخه ی دانشجو) به بررسی رابطه ی میان بی انگیزگی دانشجویان و فرسودگی ذهنی آنان که شامل سه بعد خستگی عاطفی ، بدبینی، و عدم کارایی تحصیلی است می پردازد. نتایج حاصل از برآورد پایایی و تحلیل عاملی تاییدی (CFA) در فاز اول مطالعه نمایانگر شاخصه های روایی و پایایی قابل قبول نسخه ی فارسی بی انگیزگی بود. یافته های مرحله دوم نیز از طریق مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) نشان داد که بی انگیزگی دانش آموزان تاثیر مثبتی بر میزان فرسودگی ذهنی انان دارد. در میان شش عامل بی انگیزگی، منابع اطلاعاتی مورد استفاده در کلاس و عدم علاقه بیشترین تاثیر را به همراه داشت. فرسودگی ذهنی نیز به نوبه خود تاثیر منفی بر پیشرفت زبانی دانشجویان را نشان داد.
    کلیدواژگان: بی انگیزگی، فرسودگی ذهنی، موفقیت زبانی، تحلیل عاملی تاییدی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • عادله حیدری، عزیزالله دباغی*، حسین براتی صفحات 87-107
    مقاله حاضر گزارشی از یک پژوهش در زمینه امکان بالقوه استفاده از نظریه استعاره مفهومی برای آموزش لغات تخصصی استعاری به زبان آموزان رشته اقتصاد است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر دو روش تدریس صریح آموزش واژه های اقتصادی بر یادگیری و نگاهداشت واژگان بوده است. در روش اول، که به روش «تشریح ریشه ای » مشهور است، تاکید بر ارائه لغات از طریق فعالیت های «تعیین منشا» است، یعنی فراگیران با زمینه های منشا که زیربنای استعاره هستند یا به عبارت دیگر، مفهوم اصلی واژه آشنا شدند. در روش دوم، با استفاده از فعالیت های «تعیین معنا»، استعاره ها از طریق تعاریف بافت- محور آموزش داده شدند. به منظور حصول اطمینان از تاثیر واقعی تدریس صریح استعاره ها، گروه سومی به عنوان گروه گواه انتخاب شدند. در این گروه، متون اقتصادی به شیوه سنتی، یعنی از طریق ترجمه متون به زبان اول فراگیران – زبان فارسی- آموزش داده شد. شرکت کنندگان در این پژوهش، سه گروه دست نخورده بودند که از بین دانشجویان رشته اقتصاد دانشگاه اصفهان انتخاب شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که فراگیران گروه اول هم در آزمون یادگیری و هم در آزمون نگاهداشت واژگان، نسبت به دو گروه دیگر برتری داشتند. از این پژوهش چنین می توان نتیجه گرفت که آشنا کردن فراگیران با مفاهیم اصلی استعاره های مفهومی یا به عبارت دیگر زمینه های منشا آنها، می تواند در یادگیری و نگاهداشت واژه های اقتصادی به آنها کمک کند.
    کلیدواژگان: استعاره مفهومی، تشریح ریشه ای، تعریف بر مبنای بافت
  • محمد رئوف معینی*، ملیحه سلامی صفحات 109-140
    هدف این مقاله بررسی استفاده از عناصر متفاوت و متعدد «بیان موضع نویسنده» و «توجه به خواننده» بکاررفته در بخش «راهنمای نویسندگان» مقالات علمی است. هدف دیگر مطالعه بررسی تفاوت های استفاده از عناصر خرد و کلان کلام در این بخش است. بدین منظور «راهنمای نویسندگان 280 ژورنال معتبر منتشر شده توسط ناشران بین المللی در رشته های مختلف علوم انسانی و علوم اجتماعی به عنوان نمونه انتخاب شد. داده ها براساس مدل هایلند (2005) استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد عناصر کلامی توجه به خواننده به میزان معنی داری بیشتر از عناصر بیان موضع نویسنده مورد استفاده قرار گرفته اند. به علاوه نتایج نشان دادند عناصر کلان کلام نیز به میزان معنی داری بیشتر استفاده شده اند.
    کلیدواژگان: عناصرزبانی، بیان موضع، توجه به خواننده، راهنمای تدوین مقالات علمی
  • رضا رضوانی *، علی سیدی صفحات 141-164
    مطالعه موردی حاضر، عملکرد مدرسان و زبان آموزان نسبت به مهارت پرسش در یک مرکز آموزش زبان انگلیسی در شهر یاسوج و همچنین نوع پرسش های مطرح شده توسط ایشان در سطوح کلاسی مختلف را بررسی کرده است. همچنین، این پژوهش به بررسی دقیق میزان همسویی رفتارهای کلاسی مدرسان با ارتقاء ظرفیت دانش آموزان در طرح پرسش های انگلیسی می پردازد. به منظور دست یابی به این اهداف پژوهشی، چهار کلاس با سطوح مختلف از یک موسسه زبان انتخاب و به دقت مشاهده شدند. محققین از یک فهرست بازبینی انواع پرسش و یادداشت برداری در مشاهدات خود بهره بردند. تحلیل دقیق اطلاعات عددی از طریق آمار توصیفی و تحلیل واریانس یک راهه به همراه تحلیل محتوای اطلاعات مستخرج از مشاهده نشان داد که مدرسان در کلاس های با سطوح پایین تر بیشتر از پرسش بهره می برند و برخلاف همتایانشان در کلاس های با سطوح بالاتر، اغلب از پرسش های ابرازی به منظور دستیابی به اهداف آموزشی استفاده می کردند. زبان آموزان در همه سطوح به ندرت سوال های انگلیسی می پرسیدند و در هنگام پرسش، اغلب مضطرب به نظر رسیده و از زبان مادری خود برای این منظور استفاده می کردند. همچنین، رفتارهای کلاسی مدرسان به ندرت همسو با ارتقاء ظرفیت دانش آموزانشان در پرسش به زبان انگلیسی بود.
    کلیدواژگان: تعامل کلاسی، پرسش ارجاعی، پرسش نمایشی، پرسش معلم، پرسش شاگرد، توانایی پرسیدن
|
  • Akbar Abbasi Bagherian Poor *, Fateme Hosseini, Gholamreza Rohani Pages 1-28
    The current study aims at exploring the role of causativization as one of the causes stated in the literature for overpassivization of English unaccusatives in an Iranian context.The study was conducted using three data collection procedures, an Oxford Placement Test, a Grammaticality Judgment Task, and a Production Task. The results revealed that causativization errors with non-alternating unaccusatives were common errors among Iranian English Majors. Level of language proficiency was a significant factor in the learners’ performance at both comprehension and production levels. There was a statistical significant correlation between the participants’ performances in the causativization and passivization errors with non-alternating verbs.The obtained results made it clear that language learners encounter serious problems in the acquisition of the verbs, and that more exposure to language input, explicit teaching of the verbs structures, and practice in different contexts can improve the situation.
    Keywords: alternating unaccusatives, causativization, non, alternating unaccusatives, overpassivization
  • Rajab Esfandiari Pages 29-59
    English for Specific Academic Purposes (ESAP) uses the results of needs analysis for curriculum development and materials production. ESAP courses should be based on students’ academic needs. Consequently, the present study investigated the English language needs of Iranian undergraduate students of Law. Participants included 218 undergraduate students, 33 graduate students, and 10 content teachers of Law (for short, content teachers) from three universities in Karaj, Iran. Data were collected quantitatively, using researcher-made questionnaires. IBM SPSS (version 22) was used to analyze the data. Statistical tests including Mann Whitney U and Kruskall Wallis were used to analyze the data. The results of questionnaire analyses showed that “general vocabulary”, “technical vocabulary”, and “using general bilingual English-to-Persian dictionaries” were regarded as the most important target needs, and “grammar”, “pronunciation”, and “guessing the meaning of the words from suffixes and prefixes” were perceived as the present needs of BA students. The results of data analyses revealed statistically significant differences among the responses of BA students, MA students, and content teachers regarding target needs. Follow-up post hoc analyses showed that the differences lay between BA students and content teachers as well as between MA students and content teachers. Further analysis of data showed statistically significant differences of present needs between BA students and content teachers. The findings of this study suggest that the development of ESAP courses for BA students of law should draw on more general English of BA students of law, enabling them to develop reading skills to fully understand legal academic English texts.
    Keywords: ESAP, needs analysis, present needs, target needs
  • Afsaneh Ghanizadeh*, Safoura Jahedizadeh Pages 61-85
    The present study probed 250 English as foreign language (EFL) learner's de-motivation by investigating its role in student's burnout, i.e., a state of physical, emotional, and mental exhaustion caused by long-term involvement in situations that are emotionally demanding or stressful. It also sought to examine the indirect impact of de-motivation and direct impact of burnout on language achievement among Iranian English learners. To do so, a two-phase study was designed. The first phase comprised an array of different steps to validate the Persian version of the 'de-motivation scale' designed by Sakai and Kichuki (2009). It measures six constructs: teachers, characteristics of classes, experiences of failure, class environment, class materials, and lack of interest. In the second phase, the researchers utilized the validated questionnaire along with the student version of Maslach Burnout Inventory (Schaufeli et al., 2002) to explore the relationship among student's de-motivation, their burnout, and achievement. The latter scale measures three dimensions of burnout, namely, emotional exhaustion, cynicism, and academic inefficacy. The results of reliability estimates and confirmatory factor analysis (CFA) demonstrated acceptable reliability and validity indices of the Persian version of 'demotivation scale'. The findings of the second phase yielded via structural equation modeling (SEM) revealed that student's de-motivation positively predicted student's burnout with 'class material's and 'lack of interest' having the highest influence. Burnout in turn was found to negatively influence language achievement.
    Keywords: burnout, confirmatory factor analysis, de, motivation, language achievement, Structural equation modeling
  • Adeleh Heidari, Azizollah Dabaghi *, Hossein Barati Pages 87-107
    The purpose of this study was to investigate the effect of two strategies of explicit teaching of economic terms on learner's vocabulary learning and retention. In the first explicit strategy, known as 'etymological elaboration', the focus was on presenting conceptual metaphors through 'identify-the-source' tasks, that is, providing the learners with the source domains underlying the metaphors, i.e., the literal meaning of the concepts. In the second explicit method, using 'identify-the-meaning' tasks, the metaphors were instructed by means of the context-based definitions. To be sure if there is any effect for the explicit teaching of metaphors or not, a third group was selected to function as the control group. In this group, the economic texts were taught in the traditional way, that is, by translating the texts into the learner's first language, i.e., Persian. The participants were three intact groups of university students majoring in Economics at Isfahan University, Isfahan, Iran. The results of the study demonstrated that the learners in Experimental Group 1 outperformed those in Experimental Group 2 and Control Group in vocabulary and retention tests. The study concluded that making students acquainted with the literal meaning of the conceptual metaphors, i.e., their underlying source domains will help them in learning and retention of technical economic terms.
    Keywords: conceptual metaphors, contextual definitions, etymological elaboration
  • Raouf Moini*, Malihe Salami Pages 109-140
    Over the past decade, there has been an increasing interest in the study of interactional metadiscourse markers in different contexts. However, not much research has been conducted about discourse of journal author guidelines, especially the use of meta-discourse markers in this genre. Therefore, this corpus-based study had three main aims: 1) to delve deep into the types, frequencies and functions of stance and engagement markers based on Fu’s (2012) interactional metadiscourse taxonomy, 2) to compare the distribution of stance and engagement features in journal author guidelines and 3) to investigate whether there is a significant difference between macro/micro interactional metadiscourse markers in journal author guidelines. A corpus of 280 author guidelines produced by seven leading international academic publishers in eight academic sub-disciplines in the humanities and social sciences was compiled and analyzed. The results of the analysis showed that engagement features (reader-oriented) enjoyed higher frequency of use in journal author guidelines. Moreover, the difference between the frequency of stance and engagement features was statistically significant. Furthermore, differences reported between macro and micro interactional metadiscourse were statistically significant. The extensive use of macro interactional metadiscourse markers indicated a high degree of interactionality of journal author guidelines. The present study gives us considerable insight into the dialogic nature of a totally neglected academic genre.
    Keywords: author guideline, engagement, interactional metadiscourse, macro, interactional metadiscourse, micro, interactional metadiscourse, stance
  • Reza Rezvani *, Ali Sayyadi Pages 141-164
    The present study was an attempt to examine how questioning was treated by EFL instructors and learners at a private language center in Yasouj, Iran. This study also intended to explore the types of questions posed by the EFL instructors and learners in different course levels and to scrutinize the extent to which the instructors’ classroom behaviors were geared towards enhancing the learners’ capacity to raise English questions. To accomplish such objectives, classes, from the same institute and with different levels were selected to be carefully observed. The researchers utilized a checklist of question types along with observation field notes to obtain a numeric summary and an in-depth description of the participants’ intended behaviors in the classrooms. The analysis of the numeric data through descriptive statistics and one way ANOVA along with content analysis of the observational data indicated that the instructors teaching in classes with lower proficiency levels practiced questioning more substantially and, unlike their peers teaching in higher levels, mainly resorted to display questions to achieve their pedagogical objectives. Seldom did the learners, regardless of their proficiency levels, venture to phrase English questions, and often appeared anxious and resorted to their first language when they were to pose questions. Further, the instructors’ classroom behaviors hardly intended to enhance the learners’ capacity in asking English questions. This study bears the implications of the findings for language instructors and learners in the context of EFL teaching and learning.
    Keywords: classroom interaction, referential questions, display questions, instructor's questions, learner's questions, questioning ability