فهرست مطالب

Teaching English as a Second Language Quarterly - Volume:7 Issue: 2, Summer 2015

Teaching English as a Second Language Quarterly
Volume:7 Issue: 2, Summer 2015

  • 190 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علیرضا احمدی، علی دارابی بازوند، رحمان صحراگرد، سید آیت الله رزمجو صفحات 1-37
    در مطالعه حاضر تلاش شده است تا روایی آزمون دکتری آموزش زبان انگلیسی در چارچوبی نوین بررسی شود. این آزمون از طریق دو رویکرد استدلال- محور یعنی مدل استدلال- محور کین (1992) و مدل کنشگرای بنت (2010) بررسی شد. بدین منظور، برای رد یا اثبات فرضیه های پیشنهاد شده در مدل تلفیقی سعی شد تا مستندات تجربی و نظری لازم ارائه شوند. این مطالعه همچنین اثرات پیش بینی نشده آزمون را از طریق بررسی روایی مورد مطالعه قرار داده است. برای جمع آوری اطلاعات لازم در این مطالعه از سه نوع داده استفاده شد : (1) داده های مربوط به عملکرد تمامی شرکت کنندگان (999 نفر) آزمون دکتری رشته آموزش زبان سال 1393 (2) پرسشنامه هایی که توسط 103 دانشجوی دکتری و 20 استاد دانشگاه جواب داده شد و (3) مصاحبه تلفنی با 20 استاد دانشگاه و همچنین مصاحبه گروهی با 35 دانشجوی دکتری رشته آموزش زبان انگلیسی. نتایج حاکی از رد فرضیه های ارائه شده برای روایی آزمون مذکور بود. بدین معنی که به طور کلی آزمون از روایی خیلی ضعیفی برخوردار است. برای نمونه، تحلیل نمره های آزمون دکتری و بررسی برداشت دانشجویان از روایی آزمون نشان داد که نه تنها محتوای آزمون اشکال دارد بلکه تصمیم هایی که در مورد نتایج این آزمون گرفته شده نیز مناسب نبوده که این امر نهایتا منجر به وجود آمدن نتایج غیرمطلوبی برای سهامداران شده است. یافته های این رساله همچنین پیشنهاداتی برای بهبود محتوا و نیز خط مشی کنونی آزمون در ایران ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: آزمون متمرکز دکتری، زبان انگلیسی، روایی، رویکرد روایی استدلال، محور، نظریه عمل
  • محمدنبی کریمی، فاطمه اسدنیا صفحات 39-68
    این مطالعه به بررسی نگرش معلمان زبان انگلیسی نسبت به بازخورد اصلاحی شفاهی، بکارگیری آنها در دو سطح مبتدی و متوسط، و میزان تناسب نگرشها و بکارگیری آنان در این زمینه پرداخته است. بدین منظور، با معلمان مصاحبه شد و 40 ساعت مشاهده کلاسی در دو سطح انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که معلم ها در به کارگیری راهبردهای بازخوردی شفاهی در دو سطح تفاوت قابل توجهی داشتند، به طوری که راهبردهای «اصلاح صریح»، «فراخوانی»، «سرنخ فرا زبانی»، «درخواست توضیح» و «تکرار» در سطح مبتدی بسامد بیشتری داشتند. علاوه بر این، تفاوت چندانی در تصحیح اشکالات دستوری، تلفظی و لغوی در دو سطح مشاهده نشد. نتایج همچنین نشان داد که در برخی موارد، نگرش و بکارگیری معلمان با هم مغایرت داشت که از جمله آن میتوان به حساسیت معلمان نسبت به اشکالات زبان آموزان، به کارگیری روش های مختلف بازخورد اصلاحی، استفاده از بازخورد اصلاحی صریح و غیر صریح، اصلاح سریع و یا با تاخیر اشکالات زبان آموزان، اصلاح اشکالات کلی و جزیی، تمرکز بر روی اهداف زبانی متفاوت و توجه به تصحیح اشکالات توسط خود فرد، همکلاس و معلم اشاره کرد. در پایان این مقاله، به برخی از مفاهیم آموزشی مرتبط با این موضوع اشاره شده است.
    کلیدواژگان: راهبردهای بازخورد اصلاحی، سطح مبتدی، سطح متوسط، اهداف زبانی
  • رسول محمدحسین پور صفحات 69-92
    خلاصه نویسی همواره با مشکلات شناختی و فراشناختی بسیاری همراه بوده است که همین امر ضرورت تدریس این مهارت را آشکار می سازد. پژوهش حاضر، برخلاف سایر پژوهش های مرتبط، فرایند پیشرفت تدریجی این مهارت را در بین زبان آموزان ایرانی مورد بررسی قرار می دهد. برای این منظور، 41 دانشجوی زن و مرد مقطع کارشناسی رشته زبان و ادبیات انگلیسی به مدت 8 هفته به فراگیری این مهارت پرداختند. از زبان آموزان خواسته شد در حین جلسات اول، دوم، چهارم، ششم و هشتم آموزش خلاصه ای از یک متن انگلیسی بنویسند. سپس خلاصه های زبان آموزان به صورت کیفی و کمی مورد بررسی قرار گرفتند. از لحاظ کیفی، موارد استفاده از راهبردهای حذف، ترکیب جمله، انتخاب جمله عنوان، تبدیل نحوی، نقل بیان، تعمیم، ابداع، کپی برداری جزیی و کپی برداری کلی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که آموزش تاثیر مثبتی بر روی توانایی خلاصه سازی زبان آموزان داشته است. همچنین مشخص شد که عمده ترین دلیل نسخه برداری زبان آموزان از متون دیگر عدم آگاهی آنها از عواقب سرقت ادبی و عدم توانایی زبانی و خلاصه سازی آنها می باشد.
    کلیدواژگان: خلاصه سازی، نسخه برداری جزیی، کپی برداری کلی، پیشرفت تدریجی
  • فاطمه مظفری، باقر یعقوبی صفحات 93-125
    هدف مقاله حاضر تجزیه و تحلیل کیفی پیشقدمی زبان آموزان در پاسخ به پرسش های ارجاعی و پیشقدمی آنها بعد از نوبت بازخورد معلم است و نقش اعمال تعاملی معلمان زبان- نوبت های شروع تعامل و بازخورد- را در ایجاد فرصت های پیشقدمی زبان آموزان در تعاملات انتقال معنا بررسی می کند. جهت جمع آوری داده ها، تعاملات و میان کنش های ده کلاس از هفت معلم و زبان آموزان آنها با توانش زبانی سطح متوسط در چهار آموزشگاه مختلف زبان انگلیسی در ایران ضبط و تصویربرداری شد؛ و سپس تعاملات ضبط شده به صورت نوشتاری و بر اساس اصول و قراردادهای روش گفتگوکاوی تهیه و تجزیه و تحلیل شد. براساس تحلیل های انجام شده بر روی این داده ها، پیشقدمی زبان آموزان در تعامل کلاسی حین پرسش و پاسخ بسیار کم رخ می دهد. مشاهدات و تجزیه و تحلیل تعاملات پرسمانی نشان می دهد که بین عملکرد پرسمانی معلمان تفاوت معناداری وجود دارد و نیز برخی اعمال تعاملی از سوی معلمان، زبان آموزان را برای پیشقدمی در صحبت ترغیب می کند؛ مثل هنگامی که معلم تمامی زبان آموزان را برای پاسخ مورد خطاب قرار دهد، فرصت کافی برای پاسخگویی بدهد، تعامل زبان آموز-زبان آموز را تشویق کند، از پاسخ ها قدردانی کند، بازخورد مثبت دهد و از شوخی و جملات ترغیب کننده برای ادامه شرکت زبان آموز استفاده کند. گاهی نیز خود زبان آموزان بعد از سکوت کلامی و یا بعد از پیش قدمی خود یا همکلاسی هایشان، بدون ترغیب معلم برای صحبت و مشارکت در توالی پرسمان پیشقدم می شوند. در پایان، آموزش های کاربردی نظیر بهینه سازی پرسمان معلمان و ارتقای حرفه ای آنها از طریق مشاهده کلاس و گفتگوکاوی تعامل کلاسی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: تعامل کلاسی، گفتگوکاوی، پیشقدمی زبان آموز حین تعامل، توالی پرسمان، پرسش ارجاعی، تعاملات انتقال معنا، عمل تعاملی معلم
  • پانته آپهلوانی، پرویز مفتون صفحات 127-152
    در دنیای مدرن ما، استفاده روزافزون از تکنولوژی و رایانه در کلاس های آموزش زبان موضوعی انکارناپذیر است و از آنجا که مهارت نگارش به زبان دوم نقش مهمی در نیل به اهداف شخصی، تحصیلی و اجتماعی افراد دارد، جنبه حیاتی پیدا کرده است. تحقیقات اخیر بر روی خصوصیات فردی زبان آموزان نیز چشم انداز جدیدی را برای پیش بینی موفقیت زبان آموزان در بر داشته است. تحقیق حاضر به بررسی تاثیر استفاده از نگاشتهای استدلالی به کمک رایانه بر پیشرفت خودتنظیمی مهارت نگارش زبان آموزان ایرانی پرداخته است. برای رسیدن به این هدف، بعد از انجام یک تست استانده زبان انگلیسی و یک آزمون مقاله نویسی از بین 127 نفر ، 90 دانشجو در رشته مترجمی زبان انگلیسی به عنوان شرکت کنندگان این تحقیق برگزیده شدند. سپس تمامی شرکت کنندگان به پرسشنامه استانده خود تنظیمی در نگارش زبان دوم پاسخ دادند پس از آنالیز اطلاعات، آنها به سه گروه مساوی شاهد و دو گروه آزمایشی تقسیم شدند. افراد گروه شاهد تکالیف نگارش خود را در برگه انجام دادند در حالیکه افراد درگروه های آزمایشی این تکالیف را در محیط رایانه به صورت انفرادی و یا گروهی و به کمک نرم افزار انجام می دادند. در پایان ترم تمامی شرکت کنندگان سه گروه به همان پرسشنامه خود تنظیمی مجددا پاسخ دادند. با در نظر گرفتن اطلاعات بدست آمده و با استفاده از روش آماریone-way ANOVA مشخص شد استفاده از نگاشت استدلالی به کمک کامپیوتر بر خودتنظیمی مهارت نگارش زبان آموزان ایرانی تاثیر مثبت دارد. علاوه بر این مقایسه بین دو گروه آزمایشی نشان داد افرادی که به شکل گروهی در محیط رایانه کار کرده بودند به خودتنظیمی بالاتری در مهارت نگارش دست یافته بودند.
    کلیدواژگان: مهارت نوشتاری زبان دوم، خود تنظیمی، نگاشت استدلالی به کمک رایانه
  • علی روحانی، طیبه درویشی صفحات 153-180
    معلمان می توانند فرآیند پیچیده یادگیری را در آموزش بطور اعم و در آموزش زبان خارجی بطور اخص تحت تاثیر قرار دهند. به تبع آن، درک عواملی که موفقیت آموزشی معلمان زبان خارجی را تحت تاثیر قرار می دهد به آموزش موثر معلمان کمک شایان می نماید. هدف این تحقیق بررسی نقش هوش معنوی در موفقیت آموزشی معلمان می باشد. در این راستا، این تحقیق رابطه بین هوش معنوی و موفقیت آموزشی معلمان را از منظر زبان آموزان بررسی کرد. همچنین، حدی که هوش معنوی معلمان زبان خارجی می تواند به موفقیت آموزشی آنها کمک نماید، مورد کنکاش قرار گرفت. به همین منظور، با روش کمی-کیفی، داده های کمی از پرسشنامه هایی که به 130 معلم زبان انگلیسی و 780 زبان آموز زبان انگلیسی داده شد، جمع آوری گردید. همچنین از داده های مصاحبه با 45 معلم زبان انگلیسی و مشاهدات کلاسی و تجزیه و تحلیل برنامه درسی برای سه سویه سازی داده ها استفاده گردید. نتایج ضریب همبستگی حاکی از وجود رابطه مثبت معناداری بین هوش معنوی معلمان و موفقیت آموزشی آنها داشت. همچنین، تحلیل رگرسیون چندگانه حاکی از تاثیر معنادار و نسبتا بالای سه مولفه هوش معنوی (خود درکی متعالی، تجربه معنوی و شکیبایی) در موفقیت معلمان بود. تحلیل متعاقب کیفی نشان داد که معلمان با هوش معنوی بالاتر مسوولیت پذیرتر، با شهامت تر، خلاق تر، با اعتماد به نفس تر و آگاه تر و در رابطه بین- فردی موفق تر و کم اضطراب تر در کسب اهداف آموزشی خود بودند. نتایج تحقیق حاکی از این است که هوش معنوی بالا به معلمان در افزایش موفقیت آموزشی آنها و به تبع آن به موفقیت زبان آموزان کمک می نماید.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، موفقیت آموزشی، معلمان زبان خارجی
|
  • Alireza Ahmadi, Ali Darabi Bazvand, Rahman Sahragard, Ayatollah Razmjoo Pages 1-37
    Although some piecemeal efforts have been made to investigate the validity and use of the Iranian PhD exam¡ no systematic project has been specifically carried out in this regard. The current study¡ hence¡ tried to attend to this void. As such¡ to ensure a balanced focus on test interpretation and test consequence¡ and to track evidence derived from a mixed–method study on the validity of Iranian PhD entrance exam of TEFL (IPEET)¡ this study drew on a hybrid of two argument-based structures: Kane''s (1992) argument model and Bennett''s (2010) theory of action. Resting on the network of inferences and assumptions borrowed from the hybridized framework¡ the study investigated the extent to which the proposed assumptions would be supported by empirical evidence. It also examined the unintended consequences that may possibly be revealed through this validity investigation. Three sources of data informed the present study: (a) Test score data from about 1000 PhD applicants'' taking IPEET test administered in 2014¡ (b) questionnaires completed by university professors and PhD students of TEFL¡ and finally¡ (c) telephone and focus-group interviews with university professors and PhD students of TEFL¡ respectively. The results from the analysis of mixed-method data indicated that all the inferences proposed for this study were rebutted¡ suggesting that some unintended consequences have happened to the technical as well as the decision quality of this test¡ hence its invalidity. Findings also provided valuable insights and suggestions for the betterment of the present content and current policy of IPEET in Iran.
    Keywords: mixed method study, argument, based validity, theory of action, unintended consequences
  • Mohammad Nabi Karimi, Fatemeh Asadnia Pages 39-68
    The present study investigated EFL teachers’ beliefs about oral corrective feedback (CF)¡ their CF-provision practices across elementary and intermediate levels¡ and their beliefs-practices correspondence. To this end¡ the researchers conducted a semi-structured interview with the teachers and went on an overall forty-hour observation of their classrooms across both levels. The findings revealed that there was a significant difference in the teachers’ employment of CF strategies across the two levels with more frequent presence of explicit correction¡ elicitation¡ metalinguistic clues¡ clarification request¡ and repetition at elementary level. Moreover¡ it was demonstrated that the teachers did not differentiate in their focus on morpho-syntactic¡ phonological¡ and lexical errors at both levels. The results further highlighted some areas of belief-practice mismatch in teachers’ sensitivity to students’ errors¡ their employment of different CF strategies¡ use of explicit and implicit CF¡ application of immediate and delayed CF¡ correction of global and local errors¡ focus on different linguistic targets¡ and reliance on self¡ peer¡ and teacher correction. The paper concludes with some pedagogical implications.
    Keywords: CF strategies, elementary, intermediate, linguistic targets, belief, practice correspondence
  • Rasoul Mohammad Hosseinpur Pages 69-92
    Summary writing is associated with lots of cognitive and metacognitive complexities that necessitates instruction (Hirvela & Du¡ 2013). Contrary to majority of studies carried out on summarization instruction¡ the present study addressed the underlying processes or microgenetic developments of the Iranian EFL learners’ summary writing. To this end¡ 41 male and female undergraduate students received instruction on summary writing for eight weeks. They were required to write five summaries during the first¡ second¡ fourth¡ sixth¡ and eighth sessions. The participants’ summaries were analyzed holistically by the TOEFL-iBT scoring guidelines and in terms of the number of instances of deletion¡ sentence combination¡ topic sentence selection¡ syntactic transformation¡ paraphrasing¡ generalization¡ invention¡ minor verbatim copying¡ and major verbatim copying. The findings revealed that some summarization strategies like invention¡ syntactic transformation¡ and generalization are more problematic and develop at later stages. The participants gave up major verbatim copying as they obtained a full appreciation of the conventions of authorship. However¡ many of them still used minor verbatim copying and patchwriting in their summary writing. The results imply that the students’ lack of awareness of the consequences of plagiarism as well as their insufficient general English and summary writing knowledge culminates in plagiarism.
    Keywords: Summary writing, minor verbatim copying, major verbatim copying, microgenetic development
  • Fatemeh Mozaffari, Baqer Yaqubi Pages 93-125
    This paper investigates learner-initiated responses to English language teachers’ referential questions and learner initiatives after teachers’ feedback moves in meaning-focused question-answer sequences to analyze how interactional practices of language teachers¡ their initiation and feedback moves¡ facilitate learner initiatives. Classroom discourse research has largely neglected learner initiative in this pedagogically crucial arena. Addressing this pedagogical issue and drawing on sociocultural theory and situated learning theory¡ this qualitative study focuses on meaning-focused question-answer sequences to understand whether unfolding sequences¡ as structured by teachers¡ solicit learner-initiated participation. The data come from 10 videotaped and transcribed lessons from seven English teachers and their intermediate level students¡ at four private language institutes in Iran¡ which were analyzed within conversation analysis framework. Based on detailed analysis of classroom episodes¡ a very small number of learner initiatives was uncovered. The analysis revealed that several interactional practices by teachers (addressing the whole class¡ extending wait-time¡ encouraging student-student interaction¡ acknowledging response¡ giving positive feedback¡ and using continuers) tend to prompt learners’ initiation and learners can also create learning opportunities for themselves (following silence or following their own or other initiation). To characterize the findings¡ a typology of interactional acts that prompt solicited and unsolicited learner initiation is also provided. Some episodes are analyzed and the implications for teachers and teacher educators are also discussed.
    Keywords: classroom discourse, conversation analysis, learner initiative, question, answer sequence, interactional practice
  • Pantea Pahlavani, Parviz Maftoon Pages 127-152
    The present study was conducted to investigate the impact of using computer-aided argument mapping (CAAM) on the improvement of Iranian learners’ writing self-regulation. To this end¡ 90 participants out of 127 senior university students in English translation were selected after administrating language proficiency test¡ as well as an essay writing test for the purpose of homogenizing the learners. Then all participants completed the self-regulation questionnaire in writing skill. As the homogeneity of responses was checked¡ the participants were randomly categorized into three equal groups as control¡ experimental 1¡ and experimental 2. During the course¡ as the participants in the experimental groups accomplished their writing assignments via CAAM software (in person and in pairs)¡ the participants in the control group did their assignments traditionally. At the end of the course¡ all participants completed the same writing self-regulation questionnaire again. Using SPSS 21¡ the one-way ANOVA statistical procedure was utilized to determine the effectiveness of CAAM on writing self-regulation. The findings revealed that using CAAM in writing classes improved learners’ self-regulation. Moreover¡ the Post-Hoc statistical procedure between two experimental groups showed that collaborative learning in a computer hands-on learning environment led to higher writing self-regulation.
    Keywords: second language writing, self, regulation, computer aided argument mapping (CAAM)
  • Ali Roohani, Tayyebeh Darvishy Pages 153-180
    Teachers can influence the complex process of learning in education¡ in general¡ and in second/foreign language (L2) learning in particular. In this light¡ understanding the factors influencing teachers’ pedagogical success can help L2 teachers achieve more effective teaching. This study then investigated the role of spiritual intelligence (SI) in L2 teachers’ pedagogical success. In so doing¡ it explored the relationship between teachers’ SI and their L2 pedagogical success assessed by students. Additionally¡ it examined the extent to which SI could contribute to L2 teachers’ pedagogical success. To these ends¡ following a sequential mixed-methods design¡ quantitative data were gathered through Spiritual Intelligence Questionnaire (SIQ) and Characteristics of Successful Teachers’ Questionnaire (CSTQ) from a sample of 130 EFL (English as a foreign language) teachers and 780 EFL learners respectively. Semi-structured interviews with 45 EFL teachers¡ classroom observation¡ and syllabus analysis were also used to triangulate the qualitative data. The results of Pearson product correlation coefficients revealed a significant and positive relationship between SI and L2 teachers’ pedagogical success. Also¡ multiple regression indicated a unique and moderately high contribution of three components of SI (transcendent self-realization¡ spiritual experiences¡ and patience) to the teachers ‘pedagogical success. Moreover¡ follow-up qualitative analysis indicated that the more spiritually intelligent teachers were more responsible¡ courageous¡ creative¡ confident and conscious; they were better at interpersonal relationship and less anxious about pursuing their educational goals. Such findings imply that high level of SI can help L2 teachers promote their success and¡ in turn¡ improve their students’ L2 achievement in classroom.
    Keywords: spiritual intelligence, pedagogical success, L2 teachers