فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 12 (بهار 1391)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 12 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر رشید لمیر، سمانه درودی، احمد ابراهیمی عطری صفحه 5
    بیماری کرونری قلبی یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در بیشتر کشورهاست. این بیماری با افزایش مقدار لیپوپروتئین کم چگال (LDL-C) پلاسما رابطه مستقیم و با لیپوپروتئین پرچگال (HDL-C) رابطه معکوس دارد. ABCA1 خارج کننده اصلی کلسترول و فسفولیپید از سلول به آپولیپوپروتئین عاری از لیپید یا دارای حداقل لیپید است. نتایج تحقیقات به روشنی نشان می دهد که عملکرد ABCA1 نقش کلیدی در فرایند انتقال معکوس کلسترول و نقش موثری در پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی دارد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر دو نوع تمرین تک جلسه ای (مقاومتی و استقامتی) بر بیان ژن ABAC1 لنفوسیت دختران تمرین کرده بود. به این منظور 24 دختر ورزشکار خراسانی انتخاب و به-طور تصادفی به سه گروه 8 نفری کنترل، هوازی (AE) و مقاومتی (RE) تقسیم شدند. قبل و بعد از جلسه تمرینی از آزمودنی های سه گروه خون-گیری به عمل آمد. جداسازی لنفوسیت ها به روش سانتریفیوژ و بیان m-RNA ABAC1 به وسیله RT-PCR نیمه کمی بررسی شد. اطلاعات به-وسیله آزمون آماری آنووای یکطرفه (05/0 P≤) تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد که گروه های RE و AE هر دو در نتیجه تمرین افزایش معناداری را در بیان m-RNA ژن ABCA1 لنفوسیت تجربه کردند (719/8 = F و 001/0 P≤)، ولی این افزایش در گروه RE بیشتر از AE بود (005/0 P≤ در مقابل 01/0 P≤). نتایج این تحقیق نشان داد یک جلسه تمرین (مقاومتی و استقامتی) با افزایش بیان ژن ABCA1 نقش موثری در پیشگیری از بیماری های قلب و عروق دارد.
    کلیدواژگان: ABAC1، لنفوسیت، تمرین مقاومتی، تمرین هوازی
  • سعید نقیبی، علی اصغر رواسی، جواد ملکی، رحمن سوری صفحه 23
    عملکرد قلبی در حین فعالیت ورزشی نقش مهمی در ظرفیت ورزشی دارد. هدف از این تحقیق بررسی تغییرات همودینامیکی جریان خون در آستانه بی هوازی و نقش آن در ظرفیت ورزشی است. 24 بیمار مبتلا به اختلال عروق کرونر به صورت داوطلبانه به دو گروه تجربی (12=n) و کنترل (12=n) تقسیم شدند. گروه تجربی در تمرینات نوتوانی قلبی به مدت 8 هفته، 3 بار در هفته با شدت 70 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه و 40 تا 60 درصد از یک تکرار بیشینه شرکت کردند. تغییرات همودینامیکی در آستانه بی هوازی در ابتدا و 48 ساعت پس از پایان برنامه با روش امپدانس کاردیوگرافی بررسی شد. نتایج نشان داد که تمرین موجب افزایش معنی دار آستانه بی هوازی، اکسیژن مصرفی فلات و برخی از پاسخ های همودینامیکی در آستانه بی هوازی می شود. نتایج نشان داد که تمرینات نوتوانی قلبی با بهبود پاسخ های همودینامیکی موجب بهبود آستانه بی هوازی در بیماران مبتلا به اختلال عروق کرونر می شود.
    کلیدواژگان: شاخص های همودینامیکی، آستانه بی هوازی، تمرینات نوتوانی قلبی، امپدانس کاردیوگرافی
  • عباسعلی گائینی، فهیمه کاظمی*، علی نعیمی صفحه 43

    هدف از این تحقیق، تعیین تاثیر مصرف کوتاه مدت دو نوشیدنی بر عملکرد استقامتی دانشجویان پسر ورزشکار بود. به این منظور، پس از تکمیل پرسشنامه تندرستی و فعالیت بدنی، از میان افراد واجد شرایط، 10 نفر از دانشجویان پسر ورزشکار دانشگاه تهران (با میانگین سنی 07/2±4/22 سال، قد 67/7±8/180 سانتیمتر و وزن 52/8±18/74 کیلوگرم) به صورت تصادفی انتخاب شدند و سه جلسه آزمون بروس را به فاصله چهار روز از یکدیگر انجام دادند. در هر جلسه با طرح دوسوکور، به طور تصادفی و در شرایط یکسان، 6 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دارونما، ردبول و هایپ، 40 دقیقه قبل از آزمون مصرف و پس از ثبت ضربان قلب استراحت و سپس 5 دقیقه گرم کردن، آزمون بروس انجام شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD نشان داد در گروه ردبول و هایپ افزایش معنی داری در VO2max (001/0=P) و زمان درماندگی (000/0=P) مشاهده شد، اما بین این دو گروه تفاوت معنی داری بین ضربان قلب پیش آزمون (592/0=P) و پس آزمون (029/0=P) مشاهده نشد. در نتیجه، به نظر می رسد مصرف کوتاه مدت دو نوشیدنی انرژی زای ردبول و هایپ احتمالا اثر ارگوژنیکی بر عملکرد استقامتی دانشجویان پسر ورزشکار دارد.

    کلیدواژگان: نوشیدنی انرژی زا، عملکرد استقامتی، دانشجویان پسر ورزشکار
  • رامین امیرساسان، سمیه ثانی صفحه 57
    هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر سن و جنس بر ریکاوری فشار خون پس از یک وهله فعالیت وامانده ساز در مردان و زنان سالم غیرورزشکار است. به این منظور 60 آزمودنی سالم بدون هیچ نوع سابقه بیماری (به ویژه بیماری فشار خونی) و سابقه مصرف دارو و مکمل، در شش گروه جداگانه جایگزین شدند. گروه اول: 10 مرد 20 تا 30 ساله؛ گروه دوم: 10 زن 20 تا 30 ساله؛ گروه سوم: 10 مرد 30 تا 40 ساله؛ گروه چهارم: 10 زن 30 تا 40 ساله؛ گروه پنجم: 10 مرد 40 تا 50 ساله؛ گروه ششم: 10 زن 40 تا 50 ساله. بلافاصله قبل از آزمون، ضربان قلب و فشار خون افراد دو بار(بعد از 10 و 15 دقیقه استراحت) در وضعیت نشسته روی دوچرخه کارسنج اندازه گیری شد. در طول آزمون، ضربان قلب و فشار خون(با استفاده از دستگاه اندازه گیری فشار خون) به فاصله دو دقیقه اندازه گیری شد. پروتکل آزمون از سه دقیقه گرم کردن در بار کاری 50 وات روی دوچرخه کارسنج شروع شده و در هر دقیقه 20 وات به بار کاری اضافه می شد تا زمانی که آزمودنی ها به خستگی قابل تحمل برسند. سپس ضربان قلب و فشار خون در اولین دقیقه پس از آزمون اندازه گرفته شد و هر دو دقیقه این اندازه گیری ادامه یافت تا لحظه ای که این دو متغیر به سطح قبل از آزمون رسیدند(در دقایق 1،3،5،7 و...). برای تعیین اثر سن و جنس بر ریکاوری فشار خون، از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و از آزمون تی مستقل برای مقایسه گروه ها استفاده شد. کلیه تجزیه و تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS16، در سطح معنی داری 05/0P<، انجام گرفت. نتایج نشان داد بین زمان ریکاوری فشار خون، در سه رده سنی زنان سالم غیرورزشکار، تفاوت معنی داری وجود ندارد(05/0
    کلیدواژگان: سن، جنس، ریکاوری فشار خون، فعالیت وامانده ساز، مردان و زنان غیرورزشکار
  • محمد حضوری، مهدی احتشامی، سیمین حق روان، آزاده آذرپیرا صفحه 77
    این پژوهش با هدف تعیین شیوع مصرف مکمل های غذایی و دیگر عوامل موثر بر مصرف مکمل ها در ورزشکاران شهر تبریز انجام گرفت. به این منظور، 150 ورزشکار رشته های مختلف ورزشی در پژوهش حاضر شدند. پرسشنامه ای با 17 سوال برای بررسی رشته و سابقه ورزشی، دلایل مصرف و منبع اطلاعات و مراکز تهیه مکمل ها به کار برده شد. در زمان اجرای پژوهش 45 درصد ورزشکاران حداقل یک مکمل مصرف می کردند و 21 درصد آنان سابقه مصرف مکمل های غذایی را داشتند. رایج ترین مکمل های مصرفی، کراتین، مکمل های پروتئینی و مولتی ویتامین بود. تامین نیازهای تغذیه ای اصلی ترین دلیل مصرف مکمل ذکر شد. مصرف مکمل در رشته های مختلف ورزشی به طور معناداری متفاوت بود. 34 درصد آزمودنی ها، مربیان را بهترین منبع کسب اطلاعات در مورد مکمل ها دانسته اند. اغلب این ورزشکاران داروخانه را مرکز تهیه مکمل های مورد نیاز خویش عنوان کردند.
    یافته های این پژوهش با نتایج دیگر پژوهش ها همسوست و بیانگر شیوع زیاد مصرف مکمل های غذایی در ورزشکاران است.
    کلیدواژگان: مکمل غذایی، اطلاعات تغذیه ای، مربی، ورزشکار
  • سید علیرضا حسینی کاخک، محمد مهدی درویشی صفحه 93
    امروزه تحقیقات در حوزه فیزیولوژی ورزش گسترش زیادی یافته است. بسیاری از تحقیقات تلاش می کنند تا پاسخ ها و سازگاری های بدن به تمرین یا فعالیت بدنی را تشریح کنند. در بسیاری از موارد به علت محدودیت های قانونی و اخلاقی، انسان مدل مناسبی برای مطالعه این سازوکارها نیست. در چنین شرایطی حیوانات آزمایشگاهی به ویژه موش های صحرایی و سوری الگوی مناسبی برای این تحقیقات به شمار می روند. تردمیل وسیله مناسبی برای نیل به این هدف است. با استفاده از تردمیل می توان به راحتی مدت، شدت و نوع تمرین را دستکاری کرد. بنابراین هدف از این پژوهش طراحی و ساخت مدل جدید و اصلاح شده تردمیل ویژه جوندگان آزمایشگاهی است. تردمیل ساخته شده مزایایی در مقایسه با نمونه های داخلی و خارجی دارد که از آن جمله می توان به 12 محفظه بودن، قابل برنامه ریزی کامپیوتری بودن، جا به جایی و حمل نسبتا آسان، کارکردن آسان، وزن سبک، شیب مثبت و منفی، دامنه سرعت صفر تا 100 متر بر دقیقه، شوکر دستی و اتومات، ارزان بودن و تکیه بر دانش و توان داخلی اشاره کرد.
    کلیدواژگان: تردمیل (نوار گردان)، جوندگان، طراحی، ساخت
  • ابراهیم بنی طالبی، رضا قراخانلو، کیهان قطره سامانی، عبدالحسین پرنو، مهسا محمدآملی، حسین تیموری صفحه 111
    اسفنگوزین-1-فسفات(S1P) یک اسفنگولیپید بیواکتیو مشتق از پلاکت ها می باشد که در تنظیم، تکثیر، تمایز، هایپرتروفی، مقابله با مرگ برنامه ریزی شده سلولی و فعال سازی سلول های ماهواره ای نقش دارد. هدف این تحقیق بررسی اسفنگوزین-1-فسفات(S1P) به عنوان یک فاکتور رشدی در پاسخ به تمرین مقاومتی در موش صحرایی نر نژاد ویستار است. در این تحقیق از 12 موش صحرایی 8 هفته ای نر نژاد ویستار (250-190گرم) استفاده شد. بعد از یک هفته آشناسازی، حیوانات به صورت تصادفی به گروه های کنترل(12N=) و تجربی (12N=) تقسیم شدند. نردبان مقاومتی یک متری با فاصله میله های 2 سانتی متری با شیب 85 درجه به عنوان وسیله تمرین مقاومتی و وزنه های متصل شده به دم حیوان به عنوان مقاومت استفاده شد. مقدار S1P در لایه کلروفرم به وسیله دستگاه HPLC اندازه گیری شد. به منظور بررسی بیان ژن از تکنیک Real-Time PCR استفاده شد. بیان ژن های S1P1، S1P2، S1P3، MyoD، Myogenin در عضله تندانقباض تاکننده بلند انگشت پا (FHL) و عضله کندانقباض نعلی (SOL) بررسی شد. نتایج نشان داد تمرین مقاومتی محتوای S1P پلاسما (001/0=p) را در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد. به علاوه، تمرین مقاومتی موجب افزایش بیان ژن گیرنده S1P1 در عضله FHL (001/0=p) و SOL (000/0=p)، S1P2 در عضله FHL (000/0=p) و SOL(603/0=p)، S1P3 در عضله FHL (021/0=p) و SOL (009/0=p)، MyoD در عضله FHL (000/0=p) و SOL (001/0=p)، میوژنین در عضله FHL (000/0=p) و SOL (000/0=p) گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل شد. همبستگی مثبت معناداری بین مقدار S1P پلاسمایی گروه تمرین کرده و بیان ژن MyoD مشاهده شد. همبستگی معناداری بین بیان ژن گیرندهS1P1 و بیان ژن MyoD در هیچ یک از گروه ها و عضلات مشاهده نشد(05/0p>)، اما همبستگی مثبت و معناداری بین بیان ژن گیرندهS1P1 و بیان ژن میوژنین مشاهده شد. همبستگی مثبت و معناداری بین بیان ژن گیرندهS1P2 و بیان ژن MyoD وجود دارد. همبستگی مثبت و معناداری بین بیان ژن گیرندهS1P3 و بیان ژن MyoD مشاهده شد. تمرین مقاومتی می تواند مقدارS1P در سطح پلاسما و گیرنده های سطح سلولی آن را افزایش دهد. با توجه به نقش ساختاری و عملکردی این اسفنگولیپید و گیرنده هایش و افزایش آنها به دنبال یک دوره تمرین مقاومتی، شاید یکی از مسیرهای سیگنال دهی در سازگاری عضلانی محسوب شود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، S1P، گیرندهS1Pا، MyoD، میوژنین
  • محمدرضا کردی، عباس قنبری نیاکی، علی اصغر فلاحی، علیرضا عباسی صفحه 135
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر فعالیت ورزشی مقاومتی دایره ای کوتاه مدت بر محور ترشحی GH/IGF-I در دانشجویان مرد سالم است. 27 دانشجوی مرد با میانگین و انحراف استاندارد سن 78/1 ±40/21 سال، قد 45/0 ±72/1 سانتی متر و وزن 39/5 ±85/68 کیلوگرم انتخاب و به صورت تصادفی ساده به سه گروه 9 نفری فعالیت ورزشی مقاومتی دایره ای با شدت های 40، 60 و 80 درصد RM1 تقسیم شدند. برنامه مقاومتی دایره ای شامل 10 مرحله بود. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون های ANOVA یک سویه و t زوجی و نرم افزار SPSS انجام گرفت. فعالیت ورزشی مقاومتی دایره ای در همه شدت ها تاثیر معنی داری بر GH داشت. همچنین برنامه مقاومتی با شدت 40 درصد بر IGF-I تاثیر معنی داری داشت. نتایج این پژوهش نشان داد شدت یک جلسه ورزش مقاومتی دایره ای می تواند تاثیرات فزاینده و متفاوتی بر GH و IGH-I داشته باشد.
    کلیدواژگان: ورزش مقاومتی دایره ای، GH، IGF، I، دانشجویان مرد
|
  • Amir Rashidlamir, Samaneh Dorrudi, Ahamad Ebrahimiatri Page 5
    Coronary artery disease (CAD) is a leading cause of morbidity and mortality in most countries. This disease is directly associated with increased low–density lipoprotein cholesterol (LDL-c) and is conversely associated with high–density lipoprotein cholesterol (HDL-c) concentrations. ABCA1 is the main exporter of phospholipid and cholesterol from cells to lipid-free or minimum lipid apolipoprotein. Studies clearly indicated that ABCA1 performance has a key role in the process of reverse cholesterol transport (RCT) and an effective role in preventing cardiovascular disease. The purpose of this study was to investigate the effect of two types of single session exercise (aerobic and resistance) on ABCA1 gene expression in lymphocytes in well – trained girls. 24 female athletes from Khorasan province were randomly selected and assigned to three groups: control (n=8), aerobic (AE) (n=8), and resistance (RE) (n=8). Blood samples of all subjects were collected prior to and after exercise session. Lymphocyte was separated using lymphocyte density gradient centrifugation and ABAC1 m–RNA expression was investigated by semi–quantitative RT-PCR. Data were analyzed by one–way ANOVA test (p≤0.05). Results showed that RE and AE group following one session of exercise significantly increased m-RNA expression of lymphocyte ABCA1 gene (f=8.719 and P≤0.001) while this increase in the RE group was higher than AE (P≤0.005 vs. P≤0.01). This study indicated that one session of aerobic and resistance exercise played an effective role in preventing cardiovascular disease though increased ABCA1 gene expression.
    Keywords: Resistance Exercise, Lymphocyte, ABCA1, Aerobic Exercise
  • Saeid Naghibi, Ali Asghar Ravasi, Javad Maleki, Rahman Soori Page 23
    Cardiac function during exercise is assumed to be important in determining exercise tolerance. The aim of this study was to evaluate hemodynamic changes of blood flow at anaerobic threshold and its effect on exercise tolerance. 24 patients with coronary artery disease were voluntarily divided into two groups of experimental (n=12) and control (n=12). The experimental group participated in 8 weeks of exercise-based cardiac rehabilitation program, 3 sessions/week at the intensity of 70%-85% of maximum heart rate (MHR) and 40%-60% of one repetition maximum (1RM). Hemodynamic changes at anaerobic threshold were assessed at baseline and 48 hours after the end of the protocol by the impedance cardiography method. Results demonstrated that training significantly (p<0.05) increased anaerobic threshold (AT), Vo2 peak and some hemodynamic responses at anaerobic threshold. It was observed that exercise-based cardiac rehabilitation program could improve anaerobic threshold via improvement of hemodynamic responses in patients with coronary artery disease.
    Keywords: Hemodynamic Indexes, Anaerobic Threshold, Exercise, based Cardiac Rehabilitation, Impedance Cardiography
  • Abbas Ali Gaenini, Fahime Kazemi, Ali Naemi Page 43

    Cardiac function during exercise is assumed to be important in determining exercise tolerance. The aim of this study was to evaluate hemodynamic changes of blood flow at anaerobic threshold and its effect on exercise tolerance. 24 patients with coronary artery disease were voluntarily divided into two groups of experimental (n=12) and control (n=12). The experimental group participated in 8 weeks of exercise-based cardiac rehabilitation program, 3 sessions/week at the intensity of 70%-85% of maximum heart rate (MHR) and 40%-60% of one repetition maximum (1RM). Hemodynamic changes at anaerobic threshold were assessed at baseline and 48 hours after the end of the protocol by the impedance cardiography method. Results demonstrated that training significantly (p<0.05) increased anaerobic threshold (AT), Vo2 peak and some hemodynamic responses at anaerobic threshold. It was observed that exercise-based cardiac rehabilitation program could improve anaerobic threshold via improvement of hemodynamic responses in patients with coronary artery disease.

    Keywords: Hemodynamic Indexes, Anaerobic Threshold, Exercise, based Cardiac Rehabilitation, Impedance Cardiography
  • Ramin Amirsasan, Somayeh Sani Page 57
    This study investigated whether age and gender influenced blood pressure recovery after exhaustive exercise in non-athletic males and females. 60 healthy (blood pressure was especially considered) men and women with no drug and supplement consumption participated in this study and were divided into six groups: 20-30 yr (10 males), 20-30 yr (10 females), 30-40 yr (10 males), 30-40 yr (10 females), 40-50 yr (10 males) and 40-50 yr (10 females). Immediately before the test, subjects’ heart rate and blood pressure was measured twice (after 10 and 15 min. rest) in a sitting position on an ergometer. During the test, heart rate and blood pressure was measured by a blood pressure instrument with a 2-min. interval. The testing protocol started with 3-min. warm-up at a work load of 50 W on the ergometer followed by a step-by-step increase in work load by 20 W each minute until the subjects reached exhaustion. Heart rate (HR) and blood pressure (BP) were measured in the first minute of after the exercise and subsequently each two minutes until these two variables reached their pretest amount. To compare data among the groups, independent sample t test and to determine the effect of gender and age on BP recovery, ANOVA analysis of variance with repeated measures were used. All statistics were analyzed using SPSS (Version 16.0) (P<0.05). Results showed no significant difference in BP recovery among three groups of females (P>0.05) while there was a significant difference in BP recovery among three groups of males (P≤0.05). Also, there was a significant difference in BP recovery between males and females in all three age groups (P≤0.05). It can be concluded that as the effect of gender on BP recovery was observed after a session of exhaustive exercise, coaches and physicians are recommended to consider this finding in non-athletes’ activities and performance.
    Keywords: Age, Exhaustive Exercise, Blood Pressure Recovery, Gender, Non, Athlete Male, Female.
  • Mohammad Hozoori, Mahdi Ehteshami, Simin Haghravan, Azadeh Azarpira Page 77
    The purpose of this study was to investigate the prevalence of dietary supplement consumption and other effective factors in athletes in Tabriz. 150 male athletes (23±5 years) from different sport fields volunteered to participate in this study. A 17-item questionnaire was used to investigate subjects’ sport field and sport history, reasons to consume dietary supplements, sources of information on these supplements and the centers in which they can be provided. At the time of study, 45% (N = 68) of participants consumed at least one supplement and 21% (N=31) used dietary supplements in the past. The most popular supplements were creatine (43.3%), whey protein (17%) and multivitamin (13%). The results showed that the main reason for consuming dietary supplements was to meet the dietary needs (35%). Supplement consumption was significantly different in different sport fields. 34% of participants listed coaches as their best source of information on dietary supplements. The majority (44%) of subjects purchased their supplements from pharmacy. The results of this study agreed with previously published data on prevalence of dietary supplement consumption.
    Keywords: Coach, Nutrition information, Athlete., Dietary Supplement
  • Alireza Hosseini Kakhak, Mohammad Mehdi Darvishi Page 93
    Nowadays, research on exercise physiology has developed. Many of studies try to discover body responses or adaptations to exercise training or physical activity. In many cases, human beings are not suitable models to study these mechanisms in vivo due to ethical and legal limitations. Laboratory animals especially mice and rats are appropriate models for these researches. Treadmill is an excellent devise to cover these aims. By a treadmill, intensity, duration and mode of exercise can be easily manipulated. So, the aim of this study was to design and construct a new and updated version of treadmill for laboratory rodents. This treadmill had more advantages than the previous or foreign models including 12 lines, computerized, portable and easy to handle, easy to work with, lighter, positive and negative inclination, range of speed from zero to 100 m/min, manual and automated shocker, cheap, dependent on national technology.
    Keywords: Designing, Construction, Treadmill, Rodents
  • Ebrahim Banitalebi, Reza Gharekhanlo, Kahan Ghatre Samani, Abdilhossain Parnow, Mahsa Mohammad Ameli, Hossain Teimori Page 111
    Sphingosine-1-phosphate (S1P) is a bioactive platelet-derived sphingolipid involved in regulation, proliferation, differentiation, hypertrophy and anti-apoptosis of cells and activation of satellite cells. The aim of the present study was to investigate S1P as a growth factor in response to resistance training in male Wistar rats. 24 eight-week-old male Wistar rats (190–250 gr.) were used in this study. After a week of acclimation to the animal facility, the rats were assigned randomly to a control (N=12) or training (N=12) group. Resistance training was performed using a 1-meter ladder with 2 cm distance between the grids with 85° inclination, and weights attached to rats’ tails. The content of sphingosine-1- phosphate (S1P) in the chloroform layer was determined by high performance liquid chromatography (HPLC). To determine mRNA gene expression, Real-time PCR was used. S1P1, S1P2, S1P3, MyoD and Myogenin gene expression was investigated in HFL and SOL. The Results showed that resistance training increased the total content of S1P in plasma (p=0.001) of trained group in comparison with the control group. Furthermore, resistance training increased the gene expression of S1P1 in FHL (p=0.001) and SOL (p=0.000), S1P2 in FHL (p=0.000) and SOL (p=0.603), S1P3 in FHL (p=0.021) and SOL (p=0.009), MyoD in FHL (p=0.000) and SOL (p=0.001) and Myogenin in FHL (p=0.000) and SOL (p=0.000) of experimental group in comparison with control. There was a significant positive correlation between S1P plasma and gene expression of MyoD in the experimental group. There was no significant correlation between gene expression of S1P1 and MyoD gene expression in groups or muscles (p>0.05) while there was a significant positive correlation between gene expression of Myogenin and S1P1. Furthermore, there was a significant positive correlation between S1P2 and MyoD gene expression. There was a significant positive correlation between S1P3 and MyoD gene expression. It can be concluded that resistance training can increase the S1P content in plasma and its receptors. According to structural and functional roles of sphingolipid and its receptors and their increase after resistance training, this factor might be a growth factor and a signaling pathway in skeletal muscle adaptation.
    Keywords: Resistance Training, S1P Receptor, Myogenin., S1P, MyoD
  • Mohammad Reza Kordi, Abbas Ghanbari, Niaki, Ali Asghar Fallahi, Alireza Abbasi Page 135
    The purpose of this study was to evaluate the effect of short time circuit-resistance exercise with difference intensities on GHI/IGF-I growth axis in healthy male students. For this purpose, 27 male students with mean and standard deviation of age 21.40±1.78 yr, height 172±0.45 cm, weight 68.85±5.39 kg were selected and randomly divided into three resistance exercise groups (each group, 9 subjects) with intensity of 40%,60%, 80%1RM. Resistance circuit exercise program included 10 sessions. One-way ANOVA and paired t test were used to analyze data in SPSS software. Analysis of data showed that circuit resistance exercise with intensity of 40%, 60%, 80% 1RM had a significant effect on GH. Also, circuit resistance exercise with intensity of 40% had a significant effect on IGF-I. It can be concluded that the intensity of one session of circuit resistance exercise can have incremental and different effects on GH and IGF-I.
    Keywords: Male Studenst, Circuit Resistance Exercise, IGF, I, GH