فهرست مطالب

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 21 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ندا بدری، محمدرضا حامدی نیا*، امیرحسین حقیقی صفحات 129-146

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر دوره قاعدگی بر متابولیسم سوبسترا، مصرف انرژی و عملکرد طی فعالیت فزاینده وامانده ساز در دختران دانشجو بود. به این منظور پانزده دانشجوی دختر (با میانگین سن 47/1± 17/21 سال و شاخص توده بدنی 71/1 ± 55/20 کیلوگرم بر مترمربع) به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. طرح تحقیق در سه مرحله خونروی، فولیکولی و مرحله انتهایی لوتئال از چرخه قاعدگی تنظیم شد. پروتکل ورزشی به صورت فزاینده تا واماندگی ادامه یافت. اکسیژن و دی اکسیدکربن دم و بازدمی آزمودنی ها نیم ساعت قبل از فعالیت در حالت خوابیده (حالت پایه)، حین فعالیت فزاینده تا واماندگی و یک ساعت بعد از اتمام برنامه تمرینی در حالت خوابیده به عنوان EPOC جمع آوری و تجزیه وتحلیل شد. مقدار اکسیداسیون چربی، کربوهیدرات و هزینه انرژی از طریق فرمول های فراین و کالری سنجی غیرمستقیم اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون ANOVA با اندازه گیری مکرر تحلیل شد. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری در انرژی مصرفی، عملکرد، اکسیداسیون کربوهیدرات و چربی در مراحل مختلف قاعدگی (خونروی، فولیکولی و لوتئال)، طی تمرین فزاینده تا واماندگی وجود ندارد. در فعالیت ورزشی فزاینده، کالری مصرفی و اکسیداسیون کربوهیدرات و چربی در مرحله خونروی، ابتدای فولیکولی و انتهای لوتئالی احتمالا به سبب عدم تفاوت زیاد بین غلظت هورمون های استروژن و پروژسترون در دختران جوان تفاوت چشمگیری ندارد.

    کلیدواژگان: دختران جوان، دوره قاعدگی، عملکرد، فعالیت فزاینده تا واماندگی، متابولیسم سوبسترا
  • عباسعلی گائینی، رعنا فیاض میلانی، ندا خالدی، محمدرضا کردی، مهدی هدایتی، گلنوش صدق روحی صفحات 147-160
    نشان داده شده است فعالیت ورزشی نامتعارف به آسیب میوفیبریلی منجر می شود. در سال های اخیر، غوطه وری در آب سرد (CWI) پس از جلسات تمرینی سنگین و مسابقات با هدف کاهش کوفتگی رواج یافته است. با وجود این، هیچ منطق علمی محکمی در تایید اینکه آیا این روش واقعا بازیافت پس از فعالیت ورزشی را تسریع می کند، وجود ندارد. علاوه بر این، سوال حیاتی این است که آیا ممکن است این روش در سازگاری های کوتاه مدت ناشی از جلسات ورزشی تداخل ایجادکند.
    هدف
    HSP25 به عنوان یکی از پروتئین های استرسی -که نشان داده شده است نقش مهمی در فرایند بازشکل گیری دوره بازیافت پس از فعالیت ورزشی آسیب زا دارد- در این تحقیق بررسی شده است. هدف این تحقیق بررسی بیان پروتئین HSP25 پس از به کارگیری غوطه وری در آب سرد در پی فعالیت ورزشی آسیب زا، در زمان های مختلف دوره بازیافت بود.
    روش
    96 سرموش صحرایی نر ویستار (با وزن 10±290 گرم و سن 8 تا 9 هفته) در گروه فعالیت ورزشی (Ex) و گروه غوطه وری در آب سرد پس از فعالیت ورزشی (Ex+CWI) قرار داده شدند. هر گروه به شش زیرگروه در زمان های مختلف قبل و پس از فعالیت ورزشی (قبل، 5/0، و 24، 48، 72، و 168 ساعت پس از فعالیت ورزشی) تقسیم شد. پروتکل فعالیت ورزشی شامل 45 دقیقه دویدن سراشیبی روی نوارگردان (سرعت 20 متر بر دقیقه، شیب منفی 17 درجه) و پروتکل غوطه وری در آب سرد شامل 10 دقیقه غوطه وری در آب 10 درجه سانتی گراد بود. پروتئین HSP25 عضله اسکلتی نعلی با روش ELISA، در زمان های مورد نظر سنجیده شد. آزمون آماری درون گروهی تحلیل واریانس بود. از آزمون تی مستقل نیز برای مقایسه بین گروه ها در زمان های مختلف استفاده شد. سطح معناداری آزمون 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    مشاهده شد پروتئین HSP25 عضله در تمام زمان های مختلف مورد سنجش پس از فعالیت ورزشی- به غیر از زمان 168 ساعت -درحد معناداری افزایش داشت (P<0.05). با وجود این، افزایش بیان پروتئین HSP25 در گروه Ex، در وهله زمانی 48 ساعت و در گروه Ex+CWI، در وهله زمانی 72 ساعت به اوج رسید.
    نتیجه گیری
    مهم ترین یافته پژوهش آن است که CWIدر بیان پروتئین HSP25 عضله اسکلتی تاخیر ایجاد می کند. این یافته ها غیرمستقیم نشان می دهند به کارگیری غوطه وری در آب سرد پس از فعالیت ورزشی می تواند میزان پاسخ عضله اسکلتی به آسیب ناشی از فعالیت ورزشی را افزایش دهد و دوره های بازیافت را به تعویق اندازد.
    کلیدواژگان: انقباض های برون گرا، بازیافت، غوطه وری در آب سرد، HSP25
  • حسین سلیمانی*، رضا قراخانلو، حمید رجبی صفحات 161-173

    تمرینات سوپر نوعی از تمرینات قدرتی اند که در آن استراحت بین ستی محدود است. هدف از پژوهش حاضر بررسی پاسخ CK،IGF-1،GH پلاسما نسبت به دو نوع سوپرست ترکیبی و معکوس بود. چهارده مرد تمرین کرده با میانگین شاخص توده بدن 59/2±25/23 و میانگین سنی 32/2±24 سال در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها به دو گروه هفت نفری تقسیم شدند و از شیوه تمرینی متقاطع برای اجرای تمرینات استفاده شد. تمرینات به صورت سوپرست های معکوس و ترکیبی و با شدت 10RM اجرا و نمونه های خونی در محل تمرین از آزمودنی ها گرفته شد. بررسی نتایج به روش آماری t test جفتی نشان داد که تنها CK بین دو روش تفاوت معناداری دارد (006/0P=) (در تمرین ترکیبی بیش از معکوس) و GH (191/0P=) و IGF-1(256/0P=) تفاوت معناداری بین دو شیوه تمرینی نشان ندادند. ازاین رو ممکن است تمرینات مقاومتی سوپرترکیبی و معکوس پاسخ های رشدی مشابهی داشته باشند، اما به لحاظ پاسخ آسیب متفاوت باشند، یعنی تمرین ترکیبی پاسخ آسیب بیشتری را ایجاد کند.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، سوپرست ترکیبی، سوپرست معکوس، 10 RM
  • معصومه سیف، محمد علی سمواتی شریف، علیرضا خادمی صفحات 175-189
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر استفاده همزمان کراتین و تمرینات مقاومتی بر قدرت فلکشن عضله دوسر بازوی دانشجویان دختر تربیت بدنی در نیمسال آخر است. بدین منظور 30 دانشجو به طور تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه ده نفره (تجربی 1 سن: 4/1 ±8/19سال، وزن: 4/4 ±9/53کیلوگرم، قد: 4/4±162 سانتی متر، تجربی 2 سن: 3/1 ±6/19سال، وزن: 5/7 ±2/51کیلوگرم، قد: 2/5 ±8/162 سانتی متر و کنترل سن:0/1 ±8/19سال، وزن: 9/3 ±59کیلوگرم، قد: 9/4 ±162 سانتی متر) تقسیم شدند. از سه گروه پیش آزمون و بعد از شش هفته، پس آزمون در زمینه برآورد قدرت فلکشن عضله دوسر بازو با استفاده از دینامومتر به عمل آمد. گروه های تجربی 1 و 2 در برنامه تمرینی مقاومتی شش هفته ای مک کوئین شرکت کردند. در طول این مدت گروه تجربی 1 از مکمل کراتین و گروه تجربی 2 از دارونما استفاده کردند. گروه کنترل در هیچ مداخله تمرینی شرکت نکرده و از هیچ گونه مکمل و دارونمایی نیز استفاده نکردند. برای تجزیه وتحلیل داده های درون گروهی از آزمون تی وابسته و بین گروه ها آزمون های تحلیل واریانس یکطرفه (One Way Anova) و در محیط نرم افزار spss نسخه هجده استفاده شد.
    نتایج تحقیق نشان داد، در گروه تجربی 1 پس از شش هفته استفاده همزمان مکمل کراتین و انجام تمرینات مقاومتی، قدرت فلکشن عضله دوسر بازو به صورت معناداری افزایش یافت (004/0= P). در گروه تجربی2 (دارونما) هیچ گونه اختلاف معناداری در میزان قدرت اندام مشاهده نشد) 242/0=. (P در گروه کنترل قدرت به صورت معناداری کاهش یافت (001/0P=). بنابراین می توان نتیجه گرفت استفاده همزمان از تمرینات مقاومتی و مکمل کراتین به منظور افزایش قدرت، به ویژه برای اجرای بهتر رویدادهای ورزشی می تواند سودمند باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی با وزنه، قدرت فلکشن دوسر بازو و دارونما، مکمل کراتین
  • علی اصغر رواسی، عباسعلی گائینی، مجید تاسمه*، هادی عبدی، امیر عبدالمحمدی صفحات 191-204

    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرین پلایومتریک، قدرتی و ترکیبی بر چابکی کشتی گیران آزاد کار جوان شهرستان ایلام بود. این تحقیق از نوع تحقیقات نیمه تجربی است که جامعه آماری آن را 328 کشتی گیر جوان آزادکار شهرستان ایلام تشکیل داده است. بدین منظور 40 نفر از آنها به صورت تصادفی انتخاب و پس از اجرای آزمون چابکی ایلینویز در پیش آزمون، به صورت تصادفی به چهار گروه10 نفره تمرین قدرتی، پلایومتریک، ترکیبی و کنترل تقسیم شدند و پس از هشت هفته اجرای پروتکل های تمرینی مجددا در پس آزمون تست ایلینویز به عمل آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی وابسته، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد، سطح معنا داری 05/0P< در نظر گرفته شد. یافته های تحقیق حاکی از آن بود که انجام هشت هفته تمرینات قدرتی، پلایومتریک و ترکیبی بر کاهش زمان آزمون چابکی کشتی گیران تاثیر معنا داری دارد (05/0P<). در مورد تفاوت های بین گروهی، نتایج آزمون تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد که در پیش آزمون تفاوت معنا داری بین میزان چابکی آزمودنی ها در هر یک از گروه های تحقیق وجود ندارد (655/0، P= 856f=). اما پس از هشت هفته مداخله های تمرینی اختلاف معنا داری بین آنها مشاهده شد (009/0، P= 48/4f=). نتایج آزمون تعقیبی LSD نشان داد که بیشترین تاثیر بر بهبود چابکی ابتدا مربوط به تمرینات ترکیبی سپس تمرینات پلایومتریک و در نهایت تمرینات قدرتی بوده است. البته بین گروه های تمرین ترکیبی و پلایومتریک و بین گروه های تمرین قدرتی و کنترل این اختلاف معنا دار نبود. با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که، برای بهبود وضعیت چابکی کشتی گیران، انجام تمرینات پلایومتریک و به خصوص تمرینات ترکیبی (پلایومتریک _ قدرتی) بسیار مفیدتر از انجام تمرینات صرفا قدرتی است. در نتیجه انجام تمرینات مذکور با تاکید بر رعایت ویژگی های نمونه های تحقیق و معیارهای ورود و خروج نمونه ها در تحقیق حاضر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات پلایومتریک، تمرینات قدرتی، چابکی، کشتی گیر آزادکار
  • علیرضا حسینی کاخک، محمد جابری شهرکی، محمدرضا حامدی نیا صفحات 205-218
    هدف از تحقیق حاضر مطالعه تاثیرات حاد دو برنامه تمرین مقاومتی با سرعت آهسته و سریع بر برخی هورمون های آنابولیک و کاتابولیک بود. ده مرد جوان (سن 76/1 ± 3/23 سال) در یک طرح تصادفی متقاطع در سه حالت کنترل، تمرین مقاومتی آهسته و تمرین مقاومتی سریع قرار گرفتند. آزمودنی ها شش حرکت را در چهار ست با شدت 65- 60 درصد یک تکرار بیشینه انجام دادند. نمونه های خونی قبل، بلافاصله و نیم ساعت بعد از تمرین گرفته شد. نتایج نشان داد تمرین آهسته و سریع موجب افزایش معنا دار هورمون رشد (به ترتیب حدود 250 و 200 درصد) بلافاصله بعد از تمرین شد. اما بین دو نوع تمرین تفاوتی وجود نداشت. در تمرین مقاومتی آهسته بلافاصله بعد از تمرین مقادیر تستوسترون به طور معناداری افزایش یافت. تمرین مقاومتی آهسته و سریع تاثیری بر کورتیزول، انسولین و گلوکز نداشت. می توان گفت تمرینات مقاومتی آهسته نسبت به تمرینات مقاومتی سریع تاثیر بیشتری بر ترشح هورمون تستوسترون دارد.
    کلیدواژگان: تستوسترون، تمرین مقاومتی، حرکات آهسته، حرکات سریع، هورمون رشد
  • زهرا سوری، علی حیرانی، امیر عباس منظمی صفحات 219-231
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر موسیقی با ریتم متوسط بر شاخص درک فشار و ضربان قلب در شدت های مختلف تمرین استقامتی در مردان جوان ورزشکار بود.10دانشجوی مرد ورزشکار با میانگین و انحراف استاندارد سن 60/2±6/21سال به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. تحقیق حاضر با استفاده از روش هم گذری در دو مرحله با و بدون موسیقی به انجام رسید. نتایج نشان داد ضربان قلب در مرحله گرم کردن بین دو شرایط تفاوت معناداری نداشت (05/0P>). در مرحله فعالیت با شدت های 60 و 70 درصد ضربان قلب بیشینه در شرایط موسیقی ریتم متوسط ضربان قلب فعالیت و شاخص درک فشار نسبت به شرایط بدون موسیقی کاهش معناداری نشان داد (05/0P<). در فعالیت با بیشترین شدت، میزان ضربان قلب حین تمرین و شاخص درک فشار، کاهش کمی را نشان داد، ولی معنادار نبود (05/0P>). یافته ها نشان داد که موسیقی با ریتم متوسط در شدت های تمرین کم و متوسط آثار فشار تمرین را بر ضربان قلب و شاخص درک فشار تعدیل می کند، ولی در شدت های بیشتر تاثیر زیادی ندارد.
    کلیدواژگان: شاخص درک فشار، ضربان قلب، فعالیت بدنی، موسیقی
  • مهدی مقرنسی، میترا باقری صفحات 233-244
    افزایش شاخص التهابی پروتئین واکنشگر C (CRP) و نیمرخ لیپیدی با افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی همراه است. با وجود این، تاثیر تمرینات مقاومتی بر این عوامل خطرزای قلبی-عروقی در زنان ناشناخته است.
    هدف
    بررسی اثر دوازده هفته تمرین مقاومتی دایره ای بر پروتئین واکنشگر C و نیمرخ لیپیدی زنان غیرفعال.
    روش
    24 زن جوان غیرفعال با میانگین سنی 50/3± 26 سال، قد 50/2±160 سانتی متر و وزن 93/6±62 کیلوگرم،به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی ساده به دو گروه 12 نفره کنترل و تجربی تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل دوازده هفته تمرین مقاومتی دایره ای، هر هفته سه جلسه به مدت 20 تا 60 دقیقه، در هشت ایستگاه با شدت 65 تا80 درصد یک تکرار بیشینه(1RM) بود. خون گیری پس از 14 ساعت ناشتایی قبل از شروع تحقیق و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی انجام گرفت. داده ها با آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، t وابسته و مستقل در سطح معناداری 05/0≥α تحلیل شد.
    نتایج
    پس از دوازده هفته تمرین مقاومتی، در گروه تجربی و در مقایسه بین گروهی، مقادیر CRP، تری گلیسرید (TG)، کلسترول تام (TC) و لیپوپروتئین کم چگال (LDL-C) و لیپوپروتئین خیلی کم چگال (VLDL-C) با تغییرات معناداری همراه بود (05/0≥p)، درحالی که لیپوپروتئین پرچگال (HDL-C) تغییر معناداری نداشت (05/0≤p).
    نتیجه گیری
    بنابراین، به نظر می رسد این شیوه تمرین مقاومتی دایره ای با توجه به کاهش عوامل خطرزا، روشی مفید و ارزشمند برای پیشگیری و کاهش بیماری های قلبی-عروقی و ارتقای سلامت زنان باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی، عروقی، پروتئین واکنشگرC، تمرین مقاومتی دایره ای، نیمرخ لیپیدی
|
  • Neda Badri, Mohammad Reza Hamedi Nia, Amir Hossein Haghighi Pages 129-146

    The aim of the present study was to examine the effect of menstrual cycle on substrate metabolism، energy expenditure and performance during exhaustive incremental exercise in female students. For this purpose، 15 female students (mean age 21. 17 ± 1. 47 years، BMI 20. 55 ± 1. 71 kg/m2) participated voluntarily in this study. The design was adjusted in three stages: bleeding، follicular and the late luteal of the menstrual cycle. Exercise protocol was incremental until exhaustion. Subjects'' oxygen and dioxide carbon in their respiration was collected and analyzed 30 minutes before the exercise in lying position (base)، during incremental protocol until exhaustion and one hour after the exercise in lying position as EPOC. Fat oxidation، carbohydrate and energy expenditure was measured by indirect calorimetry. To analyze data، descriptive statistics and ANOVA with repeated measures were used. The results showed no significant difference in energy expenditure، performance، fat and carbohydrate oxidation in different stages of the menstrual cycle (bleeding، follicular and luteal) during exhaustive incremental exercise. In the incremental exercise، consumed calorie and carbohydrate and fat oxidation had no dramatic difference in the bleeding stage، early follicular and late luteal probably due to the lack of a dramatic difference between estrogen and progesterone concentrations in young girls.

    Keywords: Exhaustive Incremental Exercise, Menstrual Cycle, performance, Substrate Metabolism, Young Girls
  • Abbas Ali Gaeini, Rana Fayaz Milani, Neda Khaledi, Mohammad Reza Kordi, Mehdi Hedayati, Golnoosh Sedgh Roohi Pages 147-160
    It is generally believed that unaccustomed exercise causes myofibrillar damage. In recent years، cold water immersion (CWI) following heavy training sessions and matches has been common aiming at reducing soreness. However، there is no strong scientific rationality if this method really accelerates recovery after exercise. In addition، there is a question that if it is possible for this method to interfere in short-term adaptations resulted from exercise. HSP25، as one of the stress proteins that has been shown to play an important role in the remodeling process of recovery after damaging exercise، was discussed in this study. The aim of this study was to investigate the expression of HSP25 protein following cold water immersion after damaging exercise in different recovery time courses. 96 male Wistar rats (weight 290±10 gr and age 8-9 weeks old) were divided into two groups of exercise (Ex) and exercise followed by cold water immersion (Ex+CWI). Each group was divided into 6 subgroups in different time courses before and after the exercise (before، 0. 5، 24، 48، 72، and 168 hours after the exercise). The exercise protocol consisted of 45 minutes of running in a treadmill with incline (speed: 20 m/min. and incline: -17 degrees) and the cold water protocol consisted of 10 minutes of immersion in 10̊ water. The HSP25 protein of skeletal soleus was measured by ELISA method in different time courses. Analysis of variance was used to analyze the data within a group while independent t test was sued to compare the data among the groups in different time courses. The significance level was considered 0. 05. It was observed that the HSP25 protein increased significantly in all time courses except for 168 hours after the exercise (P<0. 05). However، in Ex group، HSP25 level reached its peak level 48 hours after the exercise while the peak time course for Ex+CWI group was 72 hours after the exercise. The most important finding of this study was that CWI delayed the expression of HSP25 protein of skeletal muscle. These findings indirectly indicated that cold water immersion after exercise can increase the response of skeletal muscle to exercise-induced muscle damage and delay the recovery periods.
    Keywords: CWI, Eccentric Contraction, HSP25, Recovery
  • Hossein Soleymani, Reza Gharakhanlou, Hamid Rajabi Pages 161-173

    Superset exercise is a mode of strength training characterized by limited rest intervals between sets. Our Study aims to investigate plasma CK، IGF-I، and GH responses to reverse and compound supersets. Fourteen trained men (BMI= 23. 25±2. 59; Age= 24±2. 32) participated in our study. Subjects were designated to two groups of 7 each، and a cross design was used in exercise performance. Exercises were performed in two modes of compound and reverse supersets (including consecutively exercising agonists in compound mode، and exercising agonists and antagonists in reverse mode، for both upper and lower body) at 10-RM and blood samples were obtained immediately. Independent t test was used for data analysis and it was found that only CK values were significantly different (P = 0. 006) between two modes (compound>reverse). There was no significant difference between two groups in GH (P= 0. 191)، IGF-I (P=0. 256) responses. Hence، compound and reverse superset resistance training may elicit similar growth responses; however، compound supersets might elicit more muscular damage compare to reverse supersets.

    Keywords: 10, RM, resistance exercise, compound superset, reverse superset
  • Masoumeh Seyf, Mohammad Ali Samavati Sharif, Alireza Khademi Pages 175-189
    The aim of this study was to examine the concurrent consumption of creatine and resistance training on flexion strength of biceps brachii in female physical education students in their last semester. For this purpose، 30 students were randomly selected and divided into three groups: the experimental group 1 (age: 19. 8 ± 1. 4 yr، weight: 53. 9 ± 4. 4 kg، height: 162 ± 4. 4 cm)، experimental group 2 (age: 19. 6 ± 1. 3 yr، weight: 51. 2 ± 7. 5 kg، height: 162. 8 ± 5. 2 cm) and control group (age: 19. 8 ± 1. 0 yr، weight: 59 ± 3. 9 kg، height: 162 ± 4. 9 cm). All three groups performed the pretest and posttest after 6 weeks to measure the flexion strength of biceps brachii using a dynamometer. Experimental groups 1 and 2 participated in the 6-week McQueen resistance training program while experimental group 1 consumed creatine supplement and experimental group 2 consumed placebo. The control group did not participate in any training intervention and did not consume any supplements and placebo. To analyze the data within a group، dependent t test and among the groups، one-way ANOVA was used with SPSS ver. 18. The results showed that in the experimental group 1، the flexion strength of biceps brachii increased significantly after 6 weeks of concurrent consumption of creatine supplement and resistance training (P=0. 004). In the experimental group 2 (placebo)، no significant differences were observed in the amount of the strength of this muscle (P=0. 242). In the control group، strength significantly decreased (P=0. 001). In general، it can be concluded that the concurrent consumption of creatine supplement and resistance training can be beneficial in order to increase strength، especially for better performance in sport events.
    Keywords: Creatine Supplement, Flexion Strength of Biceps Brachii, Placebo, Resistance Training with Weights
  • Aliasghar Ravasi, Abbasali Gaeini, Majid Tasmeh, Hadi Abdi, Amir Abdolmohammadi Pages 191-204

    The aim of the present study was to investigate the effect of 8 weeks of plyometric، strength and complex (plyometric-strength) training on the agility of young free style wrestler in Ilam city. This study was semi-experiment and its statistical population consisted of 328young free style wrestler of Ilam city. For this purpose، 40 subjects were randomly selected and divided into four groups (each group 10 subjects) of strength، plyometric، complex and control after Illinois agility test as their pretest. Then they performed training protocols for 8 weeks and again Illinois agility test was administered as the posttest. For data analysis، dependent t test، one-way analysis of variance and post hoc LSD test were used at PP<0. 05). Considering the differences among the groups، the results of one-way variance analysis showed no significant difference in agility among the groups in the pretest (f=856، P=0. 655) while after 8 weeks of training interventions، there was a significant difference (f=4. 48، P=0. 009). The results of post hoc LSD test showed that complex training، then plyometric and finally strength training had the highest effects on agility improvement. Of course، this difference was not significant between complex and plyometric groups and also between strength and control groups. It can be concluded that to improve the agility of wrestlers، plyometric training، particularly complex training (plyometric-strength) is more useful than only strength training. So this kind of training with an emphasis on research subjects'' characters and their input and output indexes is suggested.

    Keywords: Agility, Freestyle Wrestler, Plyometric Training, Strength Training
  • Seyyed Alireza Hosseini Kakhk, Mohammad Jaberi Shahraki, Mohammad Reza Hamedi Nia Pages 205-218
    The aim of this study was to investigate the acute effects of two resistance exercise protocols with slow and fast movements on some anabolic and catabolic hormones. Hence، in a randomized crossover design، 10 young men (age: 23. 3±1. 76 yr) were divided into 3 groups: control (Con)، resistance exercise with slow movement (SM)، and resistance exercise with fast movement (FM). Subjects performed 6 movements in 4 sets at 60–65% of 1RM. Blood sampling were taken before، immediately and 30 min. after the exercise. The results showed that both SM and FM significantly increased GH immediately after the exercise (250% and 200% respectively)، but there was no difference between SM and FM. In SM group، testosterone significantly increased immediately after the exercise. SM and FM had no effect on cortisol، insulin، and glucose. It can be concluded that SM has more effect on testosterone secretion compared with FM.
    Keywords: Fast Movements, GH, resistance exercise, Slow Movements, Testosterone
  • Zahra Soori, Ali Heirani, Amir Abbas Monazami Pages 219-231
    The aim of this study was to investigate the effect of moderate rhythm of music on perceived exertion and heart rate during different intensities of endurance training in young male athletes. 10 male athletic students (mean + SD age 21. 6±2. 60 years) were voluntarily selected. The present study was conducted in a crossover design with and without music. The results showed no significant difference between the two stages in heart rate during the warm-up phase (P>0. 05). During training with 60-70% of Maximal Heart Rate and moderate rhythm of music، heart rate and perceived exertion significantly decreased as compared to the condition without music (P<0. 05). During training with the highest intensity، the perceived exertion and heart rate showed a slight reduction but it was not significant (P>0. 05). The findings showed that moderate rhythm of music balances the effects of training intensity on heart rate and perceived exertion، but it does not have a great effect in higher intensities.
    Keywords: Heart Rate, Music, Perceived Exertion, Physical Activity
  • Mehdi Mogharnasi, Mitra Bagheri Pages 233-244
    An increase in c-reactive protein inflammatory indicator and lipid profile is accompanied with an increase in cardiovascular risks. However، the effect of resistance exercises on these cardiovascular risk factors in females is unknown. The aim of this study was to examine the effect of 12 weeks of circuit exercise on c-reactive protein and lipid profile in inactive women. For this purpose، 24 young inactive women (mean age of 26±3. 50 years، height 160±2. 50 cm and weight 62±6. 93 kg) were selected voluntarily and divided randomly into two 12-subject groups (a control and an experimental). The exercise program included 12 weeks of circuit resistance exercise، 3 sessions a week، 20 to 60 minutes and 8 stations each session with 65-80% intensity of one repetition maximum (1RM). Blood samples were collected after 14 hours of fasting just before the project and also 48 hours after the last exercise session. Data were analyzed with Kolmogorov-Smirnov test (K-S test) and dependant and independent t tests at α≤0. 05. The Results showed that after 12 weeks of circuit resistance exercise in the experimental group، the amounts of CRP، TG، TC، LDL-C، VLDL-C changed significantly (P≤0. 05) while HDL-C did not change significantly (P≥0. 05). Finally، it seems that circuit resistance exercise can be considered as an effective and valuable method to prevent and reduce cardiovascular diseases in women and to improve their health as it decreases risk factors.
    Keywords: CRP, Circuit Resistance Training, Cardiovascular Diseases, Lipid Profile