فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 27 (زمستان 1394)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 27 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/02
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی اصغر رواسی، یعقوب مهری الوار*، سجاد احمدی زاده، سجاد حسنوند صفحات 519-540
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر فعالیت متناوب با شدت بالا (HIE) در شرایط هایپوکسی و نورموکسی بر پاسخ VEGF سرم مردان غیرفعال است. به این منظور 9 مرد جوان غیرفعال (سن 5±50/24 سال، قد 6/4±22/174سانتی متر، وزن 5/4±75/70 کیلوگرم و حداکثر بازده کاری (Wmax) در شرایط هایپوکسی 04/29±185 و در شرایط نورموکسی 8/31±0/200) به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. آزمودنی ها، پروتکل فعالیت متناوب با شدت بالا را در شرایط هایپوکسی نورموباریک (3/15 تا 5/15درصد اکسیژن تقریبا برابر ارتفاع 2500 متر) و همین پروتکل را در شرایط نورموکسی در دو هفته مجزا اجرا کردند. نمونه های خونی قبل، بلافاصله و 2 ساعت پس از فعالیت گرفته شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر نشان داد که بین شرایط محیطی مختلف (هایپوکسی و نورموکسی)، در میزان اثرگذاری بر سطوح VEGF سرمی مردان غیرفعال اختلاف معنادار وجود ندارد (452/0P=). مداخلات تمرینی و مطالعات بسیاری برای مشخص شدن مویرگ زایی در بدن نیاز است؛ اگرچه سطوح بالای VEGF پس از فعالیت متناوب با شدت بالا ممکن است به افزایش آنژیوژنز و مویرگ زایی منجر شود. به هر حال برای مشخص شدن محرک ها و سازوکارهایی که برای رشد عروق جدید در تمرینات با شدت بالا گزارش شده، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: آنژیوژنز، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، فعالیت تناوبی با شدت بالا، هیپوکسی
  • عباس معمارباشی*، علی رجبی صفحات 541-561
    در تحقیق پیش رو مصرف ده روزه زعفران و مقایسه آن با ایندومتاسین در پیشگیری از کوفتگی عضلانی تاخیری بررسی شد. مطالعه روی 39 دانشجوی پسر سالم در سه گروه زعفران (300 میلی گرم)، ایندومتاسین (75 میلی گرم) و کنترل به مدت ده روز انجام گرفت. پس از هفت روز، با دستگاه پرس پا و وزنه معادل 80 درصد حداکثر نیروی ایزوتونیک در چهار نوبت و هر نوبت با 20 تکرار و 3 دقیقه استراحت بین هر نوبت کوفتگی عضلانی ایجاد شد. قبل از دوره مصرف و نیز بلافاصله، 24، 48 و 72 ساعت پس از انجام پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی، محیط ران اندازه گیری شد و سنجش ادراک درد با شاخص VAS صورت پذیرفت و همچنین آستانه و حداکثر تحمل درد فشاری بر عضله چهارسر ران اندازه گیری شد و مصرف خوراکی ادامه داشت. از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد که زعفران و ایندومتاسین موجب کاهش شایان ملاحظه و معنا دار درد و التهاب شد (0001/0P<)، ولی زعفران نسبت به ایندومتاسین تاثیر بیشتری داشت. درصد تحمل درد فشاری در گروه زعفران نسبت به سایر گروه ها بیشتر و معنا دار بود (0001/0P<). مصرف زعفران در پیشگیری و احتمالا درمان درد و التهاب ناشی از DOMS موثر است.
    کلیدواژگان: التهاب، ایندومتاسین، درد، زعفران، کوفتگی عضلانی
  • رحیمه مهدی زاده*، سارا حاصلی صفحات 563-578
    هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی بر عملکرد ریوی زنان چاق و دچار اضافه وزن مبتلا به دیابت نوع دو است. 24 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو با دامنه سنی 55-40 سال، میانگین شاخص توده بدنی (BMI) 26/3±16/30 کیلوگرم بر متر مربع و قند خون ناشتای بیشتر از 126 میلی گرم در دسی لیتر به طور هدفمند انتخاب شدند. پس از اندازه گیری های آنتروپومتریک و شاخص های ریوی، آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت 12 هفته، هفته ای 3 روز و هر روز به مدت60 تا 75 دقیقه و با شدت 40 تا 80 درصد 1RM انجام گرفت. شاخص های ریوی از طریق اسپیرومتری ارزیابی شدند. برای مقایسه تفاوت ها در پایان تمرین بین دو گروه از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. در پایان تحقیق بین وزن بدن (001/0 P=)، BMI (01/0 P=)، WC(001/0 P=)، WHR (004/0 P=)، FVC (001/0 P=)، FEV1 (001/0 P=)، FEV1/FVC (04/0 P=) و گلوکز ناشتای خون (001/0 P=) گروه ها تفاوت معنا داری مشاهده شد. براساس نتایج این تحقیق، برنامه تمرین ورزشی که موجب کاهش قند خون در افراد دیابتی شود، مداخله درمانی موثری برای بهبود عملکرد ریوی به شمار می رود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، دیابت نوع دو، شاخص های چاقی شکمی، عملکرد ریوی، قند خون ناشتا
  • محمد علی سمواتی شریف*، حجت الله سیاوشی صفحات 579-591
    هدف از این پژوهش بررسی اثر تمرینات هوازی بر میزان فیلتراسیون گلومرولی و سطوح سرمی فاکتورهای بیوشیمیایی اوره، کراتینین و اسید اوریک در مردان مبتلا به دیابت نوع دو است. نمونه ها 23 بیمار دیابتی نوع دوم 60–40 ساله بودند که به دو گروه تجربی (13N=) و کنترل (10N=) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت ده هفته برنامه هوازی (دو تا سه جلسه در هفته و هر جلسه 90-60 دقیقه، با شدت 85- 55 درصد ضربان قلب بیشینه) انجام دادند؛ و گروه کنترل به فعالیت های روزمره خود پرداختند. از آزمودنی ها در دو نوبت پیش و پس آزمون نمونه های خونی گرفته شد؛ متغیرها با استفاده از دستگاه های بیوشیمیایی اتوآنالایزر اندازه گیری شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی همبسته استفاده شد. یافته ها نشان داد میزان فیلتراسیون گلومرولی (028/0P=)، سطح اوره (013/0P=) و کراتینین (027/0P=) خون در گروه تجربی کاهش یافت. درحالی که میزان همین فاکتورها در گروه کنترل تغییر شایان توجهی نداشت. این پژوهش نشان داد ده هفته تمرین هوازی موجب بهبود سطح اوره و کراتینین خون شد، درحالی که تاثیر معنا داری بر مقدار اسید اوریک خون نداشت؛ به عبارت دیگر، این ورزش ها می تواند به بهبود عوارض کلیوی در این بیماران کمک کند.
    کلیدواژگان: اوره، اسید اوریک، دیابت نوع دو، فعالیت استقامتی، فیلتراسیون گلومرولی، کراتینین
  • رحمان سوری*، مینا اکبری، عبدالرضا کاظمی، محمد امین ساعی، صادق امانی صفحات 593-603
    شیوع چاقی در بین کودکان و همچنین تاثیرات مفید تمرینات ورزشی در کاهش وزن از طریق تعدیل فاکتورهای ترشحی بافت چربی مشخص شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرینات شدید تناوبی (HIT) بر سطوح سرمی آدیپونکتین و لپتین در کودکان چاق است. آزمودنی ها شامل هفده کودک چاق با میانگین سنی 35/0±58/9 سال و شاخص توده بدنی (BMI) 95/0 ± 89/29 کیلوگرم به مدت 8 هفته و 3 جلسه تمرین در هفته، تمرینات HIT را که شامل وهله های 30 ثانیه ای دویدن شدید و 5/1دقیقه استراحت فعال بود، اجرا کردند. تعداد وهله ها از 6 وهله به 10 وهله افزایش یافت. داده ها نشان داد اختلاف معنا داری در سطوح لپتین (001/0P=) و آدیپونکتین (0001/0P=) و همین طور BMI ( 0001/0P=) قبل و پس از یک دوره تمرین HIT وجود دارد. همچنین همبستگی قوی مستقیم بین BMI با لپتین (85/0r=) و همبستگی معکوس با آدیپونکتین (68/0-r=) مشاهده شد. تمرینات HIT موجب کاهش BMI و توده بدنی می شود. به علت وجود رابطه قوی بین BMI و آدیپوکاین های سنجیده شده، می توان گفت تمرینات HIT احتمالا از طریق کاهش توده چربی موجب کاهش سطوح سرمی لپتین و افزایش آدیپونکتین در کودکان می شود. ازاین رو اجرای تمرینات HIT با رعایت احتیاط های لازم در کودکان چاق می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، تمرینات شدید تناوبی، چاقی، کودکان، لپتین
  • زینب حسین زاده، سجاد احمدی زاد*، مهدی هدایتی، مینو باسامی، حسنا رشیدی صفحات 605-618
    مقاومت انسولین در سه گروه تفاوت معنا داری نشان نداد (05/0P>). اگرچه غلظت گلوکز در سه گروه کاهش معنا داری داشت، بین سه گروه تفاوت معنا داری یافت نشد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که ترکیب تمرین استقامتی و مصرف ویتامین E در کوتاه مدت تاثیری بر غلظت آدیپونکتین و شاخص مقاومت انسولین زنان سالم ندارد.
    کلیدواژگان: آدیپوکاین، انسولین، فعالیت هوازی، ویتامین E
  • شادمهر هریجانی میردار*، اکرم ارزانی، احسان عرب زاده، فروغ نیستانی، مینا باغبانی، سجاد احمدی صفحات 619-634
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرین اینتروال و تیپرپلکانی بر تغییرات وزنی و عملکرد استقامتی رت های نر در حال بالیدگی بود.
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی ویستار نر سه هفته ای به طور تصادفی به گروه های کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین پس از پایان دوره شش هفته ای تمرین اینتروال فزاینده به سه گروه تیپر سه هفته ای کاهش شدت، تواتر و تکرار تقسیم شدند. وزن و شاخص های عملکردی ارزیابی شدند. یافته های پژوهش با استفاده از آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون LSD در سطح 05/0α≤ تجزیه وتحلیل شد.
    نتایج نشان داد تفاوت معنا داری بین زمان خستگی گروه های مختلف تیپر با یکدیگر (001/0P≤) و هفته های تیپر با دوره اینتروال (008/0P≤) وجود دارد. تیپر شدت با کاهش 57/28 درصدی در شدت تمرین، بهترین میانگین زمان خستگی، مسافت طی شده در آزمون و عملکرد (Pri) را نسبت به سایر گروه ها داشت. همچنین مسافت طی شده در آزمون و زمان واماندگی در هفته دوم تیپر به حداکثر خود رسید.
    براساس نتایج پژوهش حاضر، تیپر پلکانی شدت موجب افزایش 13/52 درصدی عملکرد استقامتی می شود. همچنین دو هفته کاهش بار تمرینی آثار هم افزایی موثرتری با مداخله بر تغییرات وزنی و زمان واماندگی در پی دارد.
    کلیدواژگان: تیپر پلکانی، تمرین اینتروال، عملکرد استقامتی
  • عباس فروغی پردنجانی، محسن ابراهیمی*، روح الله حق شناس صفحات 635-647
    براساس برخی شواهد مصرف کافئین قبل از فعالیت ورزشی بر آسیب عضلانی بدن اثر می گذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی مصرف 6 میلی گرم بر کیلوگرم کافئین متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی مقاومتی بر کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) در مردان فعال بود. 20 دانشجوی پسر رشته تربیت بدنی (سن 25/1±22/21 سال، قد 88/6±13/175 سانتی متر، وزن 10/7±22/69 کیلوگرم و شاخص توده بدن 21/2±21/22 کیلوگرم بر متر مکعب، به صورت تصادفی در دو گروه دارونما (10n=) و کافئین (10n=) تقسیم شدند و یک ساعت پیش از فعالیت مقاومتی به صورت دوسوکور کافئین یا دارونما دریافت کردند. فعالیت مقاومتی شامل یک مرحله تمرین دایره ای در 5 ایستگاه و هر ایستگاه شامل 3 نوبت بود که هر نوبت با 75 درصد یک تکرار بیشینه در 8 تا 10 تکرار انجام گرفت. نمونه های خونی قبل از مصرف کافئین یا دارونما، بلافاصله پس از تمرین، 24 و 48 ساعت بعد از تمرین جمع آوری شد. نتایج نشان داد تمرین مقاومتی موجب افزایش معنادار سطوح آنزیمی CK (013/0P=) و LDH (001/0P=) شد. اما این تغییرات بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (05/0P≥). به نظر می رسد مصرف 6 میلی گرم بر کیلوگرم کافئین قبل از فعالیت مقاومتی نمی تواند موجب کاهش شاخص های آسیب عضلانی در خون شود.
    کلیدواژگان: آسیب عضلانی، کافئین، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، فعالیت مقاومتی
  • سید محمد حسینی*، محمدرضا محمودخانی، امید محمدیان، مژگان احمدیان، محمدحسن گردی اشکذری صفحات 649-659
    هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط میان برخی شاخص های آنتروپومتری و آزمون های فیزیولوژیک (آمادگی جسمانی) بازیکنان فوتبال پایه است.
    تحقیق حاضر توصیفی- مقایسه ای و از نوع میدانی است. جامعه آماری پژوهش را نونهالان فوتبالیست پسر 9 تا 13ساله که داوطلب حضور در پایگاه های اوقات فراغت تابستانی سازمان ورزش بسیج در مراکز استان ها بودند، تشکیل می دادند. نمونه آماری شامل 153 نفر با میانگین سنی 2/1± 7/11 سال، وزن 3/9± 9/40 کیلوگرم و قد 2/9± 5/147 سانتی متر بود. برای اندازه گیری متغیرهای پیکری براساس دستورالعمل انجمن بین المللی پیشبرد پیکرسنجی (ISAK) عمل شد. در آزمون های فیزیولوژیک از پرش سارجنت، چابکی ایلینویز و دو 540 متر استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام گرفت. برای بررسی توزیع طبیعی داده ها از آزمون K-S و همچنین از آماره های توصیفی و رگرسیون در سطح معنا داری 05/0 ˂P استفاده شد. نتایج نشان داد چربی بدن (8/2t=؛ 00/0P=)، (8/2t=؛ 00/0p=)، شاخص بالیدگی (7/2t=؛ 00/0p=) و جزء اندومورفی (47/0-t=؛ 00/0p=) می توانند به شکل معنی داری توان بی هوازی را پیش بینی کنند. همچنین قد (7/2-t=؛ 00/0p=)، وزن (3/2t=؛ 02/0 p=)، چربی بدن (9/3-t=؛ 00/0p=)، شاخص بالیدگی (5/3-t=؛ 00/0p=)، جزء اندومورفی (3/4t=؛ 00/0p=)، و جزء اکتومورفی (4/2t=؛ 00/0p=)، می توانند به شکل معنا داری توان هوازی را پیش بینی کنند. میان چابکی و متغیرهای آنتروپومتری ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، فوتبال، قابلیت های فیزیولوژیک
  • وحید حدیدی*، محمدرضا کردی، عباسعلی گائینی، امین نکویی، احد شفیعی، مطهره حاجتی مدارایی صفحات 661-673
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر اجرای HIIT بر بیان ژن PGC-1α در عضلات کند و تند انقباض رت های نر سالم بود. به همین منظور 12 سر رت نر ویستار به دو گروه کنترل (6=n) و تمرین (6=n) تقسیم شدند. تمرین تناوبی شدید شامل پنج روز و در مجموع هشت هفته بود که از سه تناوب (چهار دقیقه با شدت 90 تا 100 درصد VO2max و دو دقیقه با شدت 50 تا 60 درصد VO2max) تشکیل شد. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، عضله باز کننده طویل انگشتان (EDL) و نعلی استخراج و میزان بیان متغیرهای مربوط به روش RT-PCR سنجیده شد. نتایج نشان داد اجرای HIIT موجب افزایش معنا دار بیان ژنPGC-1α در هر دو نوع عضلات گروه تمرین شد ( 004/0P= و 001/0 P=). با توجه به یافته های پژوهش حاضر، اجرای HIIT موجب افزایش PGC-1α و افزایش ظرفیت اکسایشی در عضلات SOL و EDL می شود.
    کلیدواژگان: PGC، 1α، بایوژنز میتوکندریایی، تمرین تناوبی با شدت بالا، عضلات تند انقباض، عضلات کند انقباض
  • ایمان زکوی، علی اصغر ولی پور، مژگان بنی هاشمی امام قیسی، بنفشه بیژنی، رفعت عیسی زاده صفحات 675-688
    فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) که از نظر ساختاری شبیه فاکتور رشد عصبی است، در قسمت هیپوکامپ تولید می شود و یکی از فاکتورهایی است که در دوران سالمندی در اثر فقدان فعالیت کاهش می یابد. کاهش BDNF بر حافظه، یادگیری و شناخت، ، جذب غذا و متابولیسم انرژی تاثیر می گذارد و سبب اختلال رفتاری می شود؛ با فعالیت ورزشی می توان این کمبود را جبران و حتی از بروز آلزایمر جلوگیری کرد. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر تمرینات پیلاتس بر سطح BDNF سرم در مردان سالمند بود. برای این منظور20 مرد سالمند به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل با میانگین سنی (گروه کنترل 67/2±65 سال، گروه تجربی 62/2±64 سال) و میانگین وزن (گروه کنترل 59/3±73 کیلوگرم، گروه تجربی 54/3±71 کیلوگرم) تقسیم شدند. از کلیه آزمودنی ها 24 ساعت قبل از شروع تمرینات و 24 ساعت پس از پایان دوره تمرینی، به صورت ناشتا خون گیری به عمل آمد. سپس گروه تجربی به مدت 12 هفته (هر هفته 5 جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه) برنامه ورزشی پیلاتس را دریافت کردند. درحالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند و تنها پیگیری شدند. به منظور مقایسه درون گروهی از آزمون آماری t همبسته و برای مقایسه بین گروهی از t مستقل استفاده شد. یافته ها نشان داد که سطوح BDNF سرم در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری افزایش یافت (05/0>P). نتایج این تحقیق نشان می دهد که تمرینات پیلاتس به عنوان یک روش ایمن و موثر، سبب افزایش سطوح BDNF سرم مردان سالمند می شود. بنابراین، با توجه به اینکه BDNF در دوران سالمندی بر اثر بی تحرکی کاهش می یابد، می توان کمبود آن را با اجرای تمرینات کم هزینه و بی خطر پیلاتس جبران کرد.
    کلیدواژگان: پیلاتس، سالمن، BDNF
|
  • Aliasghar Ravasi, Yaghob Mehrialvar*, Sajad Ahmadizade, Sajad Hasanvand Pages 519-540
    The purpose of present research was to investigate the effect of high-intensity interval exercise (HIE) in hypoxia and normoxia conduction on response of serum VEGF in inactive men. To this end, nine inactive young men (age 24.50±5 years, height 174.22±4/6 cm, weight 70.75±4.5 kg and maximum word output (W max) in hypoxia conduction 185±29/04 and normoxia 200.00±31/8) were selected as subjects. Subjects performed protocol of high-intensity exercise in normobaric normoxia conduction (%15/3-15/5 O2 altitude of approximately 2500 m) and hypoxia in two separate weeks. Blood samples was taken immediately before and 2 hours after exercise. The ANOVA technique with repeated measures was used to analyze the data(P=0/452). Training interventions and a lot study are needed to determine angiogenesis in human body. Although high levels of VEGF after high-intensity exercise may be leading to increased angiogenesis. However, future studies are needed to determine the drivers and mechanisms that have been reported for new vascular growth in high-intensity exercise.
    Keywords: Angiogenesis, High, intensity intermittent exercise, Hypoxia, Vascular endothelial growth factor
  • Abbas Meamarbashi*, Ali Rajabi Pages 541-561
    Current research attempted to compare the effect of 10-day oral supplementation with saffron and indomethacin in the prevention of Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS). Thirty-nine healthy and inactive male students divided into three groups: Saffron (300 mg), indomethacin (75 mg), and control groups. Muscle soreness protocol performed with 80% of 1RM in four sessions and each session had 20 repetitions with three minutes rest in between. Seven days before DOMS protocol and immediately after, 24, 48, and 72 h after protocol, thigh circumference, pain perception, pressure pain threshold and maximum tolerate of pressure on the quadriceps muscle were measured and supplementation continued. Repeated measure ANOVA implemented to compare the effect of saffron in each session. The effect size was determined by Cohen’s d in each session. Results showed ten days’ consumption of saffron and indomethacin significantly decreased the pain perception and muscle inflammation (P
    Keywords: Delayed Muscle Soreness, Indomethacin, Inflammation, Pain, Saffron
  • Rahimeh Mehdizadeh*, Sara Haseli Pages 563-578
    The aim of the study was to investigate the effect resistance trainingon pulmonary function of obese women with type II diabetes. Twenty four patients with diabetes type II, aged 40-55 years, mean body mass index (BMI) 30.16 ± 3.26 kg.m² and fasting blood glucose greater than 126 mg.dl were selected purposefully. After anthropometric measurements and indices of lung, subjects were randomly divided to two groups (experimental and control groups). The experimental group trained for 12 weeks (3 days / week, 60 to 75 minutes, 40-80%1RM). Indices of lung were assessed by spirometer. Data were analyzed with one-way ANCOVA. Results show that after 12 weeks of core strength training, body weight (P=0.001), BMI (P=0.01), WC (P=0.001), WHR (P=0.004), FVC (P=0.001), FEV1 (P=0.001), FEV1/FVC (P=0.04) and fasting blood glucose (P =0.001) were changed The results suggest that the exercise training programs, which can reduce blood glucose levels in diabetic patients, are therapeutic interventions effective for improving lung function.
    Keywords: Resistance training_Abdominal obesity index_Lung function_Blood sugar_type 2 diabetes
  • Mohammad Ali Samavati Sharif*, Hogatolah Seiavoshi Pages 579-591
    The aim of this study was to determine the effect of aerobic exercises on glomerular filtration rate (GFR) and serum levels of biochemical factors of urea (BUN), creatine (Cr) and uric acid (UAc) in type 2 diabetic men. The sample consisted of 23 type 2 diabetic patients with age range of 45-60 years old who were divided into two groups of experimental (N=13) and control (N=10). Experimental group performed aerobic exercises for 10 weeks (2-3 sessions per week, each session 60-90 minutes with intensity of 55-85% of maximum heart rate) whereas control group had their daily activity. Blood samples were obtained at baseline and after the intervention phase. The variables were measured using autoanalyzer biochemical sets. To analyze the data, paired sample t test was used. Results showed that glomerular filtration rate (GFR) (P=0.028), urea (BUN) (P=0.013), and creatine (Cr) (P=0.027) reduced in experimental group whereas these variables did not change drastically in control group. These results suggested that 10 weeks of aerobic exercises improve blood urea and creatine while these exercises did not affect blood uric acid (UAc). In other words, these exercises can contribute to renal improvement in these patients.
    Keywords: creatine_endurance activity_glomerular filtration_type 2 diabetes_urea_uric acid
  • Rahman Souri*, Mina Akbari, Abdolreza Kazemi, Mohammad Amin Saei, Sadegh Amani Pages 593-603
    The incidence of obesity in children is increasing rapidly and it has been known that exercise training has beneficial effects on weight loss via modification of the synthesis factors of adipocyte. The aim of this study was to assess the effect of 8 weeks of high intensity training (HIT) on serum levels of adiponectin and leptin in obese children. 17 obese children (mean age 9.58±0.35 and body mass index (BMI) 29.89±0.95) performed HIT including 30-second intensive running bouts and 1.5 min. of active rest for 8 weeks, 3 sessions per week. Number of bouts increased from 6 in the first week to 10 in the latter week. Results showed significant differences before and after HIT in leptin (P=0.001), adiponectin (P=0.0001) and BMI (P=0.0001). Also, there was a strong direct correlation between BMI and leptin (r=0.85) and reverse correlation with adiponectin (r= -0.68). HIT reduced BMI and body mass. Due to the strong relationship between BMI and selected adipokines, it can be stated that HIT can decrease serum levels of leptin and increase adiponectin in children via reduced fat mass. So, HIT with necessary cautions in obese children can have beneficial effects.
    Keywords: adiponectin, children, high intensity training, leptin, obesity
  • Zeinab Hosseinzadeh, Sajad Ahmadizad*, Mehdi Hedayati, Minoo Bassami, Zeinab Hosseinzadeh Pages 605-618
    The aim of this study was to investigate the interactive effect of endurance training and vitamin E intake on adiponectin concentration and insulin resistance index. 30 healthy inactive women (age, 24.8±3.7 years, weight, 60.3±1.3 kg, height, 161.9±1.3 cm) were divided into three groups including vitamin E and exercise (VE), vitamin E (V) and control (C). Subjects in VE group performed a training protocol 3 times per week at the intensity of 65 to 80% of maximal heart rate and daily consumed 400 IU vitamin E at lunch for 4 weeks. Subjects in V group did not perform any exercise training. Data analysis revealed that adiponectin concentration significantly reduced similarly in all three groups (P0.05). Intra-group and intergroup comparisons for insulin concentration and insulin resistance index showed no significant differences in all groups (P>0.05). Although glucose concentration reduced significantly in all three groups, no significant differences were found among them.Therefore, it could be concluded that short-term combination of endurance training and vitamin E consumption does not influence adiponectin concentration and insulin resistance index in healthy women.
    Keywords: adipokine, aerobic exercise, insulin, vitamin E
  • Shadmehr Harijani Mirdar*, Akram Arzani, Ehsan Arabzadeh, Forough Neyestani, Mina Baghbani, Sajad Ahmadi Pages 619-634
    The aim of this study was to investigate the effect of a period of interval training and step taper on weight changes and endurance performance in male rats during puberty. In this experimental study, 40 male Wistar rats (3 weeks old) were randomly divided into exercise and control groups. After 6 weeks of incremental interval training, exercise group was divided in to 3 groups of 3-week taper with Intensity, frequency and repetition. Weight and performance indexes were evaluated. Data were analyzed using two-way ANOVA and LSD test at α≤0.05. The results showed a significant difference in fatigue time among all different taper groups (P≤0.001) and also between taper weeks and interval period (P≤0.008). Intensity taper with 28.57% reduction in intensity had the best average fatigue time, distance traveled in the test and performance (Pri) compared with other groups. Also, the distance traveled in the test and exhaustion time reached their maximum in the second week of taper. The results of the present study suggested that intensity step taper increased endurance performance by 52.13%. Also, 2 weeks of reduction in exercise load can have more effective synergic effects through an intervention in weight changes and exhaustion time.
    Keywords: endurance performance, interval training, step taper
  • Abbas Frughi Pordanjani, Mohsen Ebrahimi*, Roohollah Haghshenas Pages 635-647
    Some evidence indicates that caffeine consumption before exercise may affect muscular damage. The aim of this study was to investigate the effects of caffeine consumption (6mg/kg) following a session of resistance exercise on creatine kinase (CK) and lactate dehydrogenase (LDH) in active men. 20 male physical education students (age 21.22±1.25 years, height 175.13±6.88 cm, weight 69.22±7.10 kg and BMI 22.21±2.21 kg/m2) were randomly assigned to placebo (n=10) and caffeine (n=10) groups. One hour before resistance exercise, subjects received caffeine or placebo in a double-blind manner. Resistance exercise included a circuit exercise in 5 stations (each station 3 sets); each set was performed by 75% 1RM in 8 to 10 repetitions. Blood samples were collected before, immediately after, 24 and 48 hours after the exercise. The results showed a significant increase in enzyme levels of CK (P=0.013) and LDH (P=0.001). However, these changes were not different between the two groups (P≥0.05). It seems that caffeine (6mg/kg) consumption before resistance exercise cannot reduce muscle damage indexes in blood.
    Keywords: caffeine, creatine kinase, lactate dehydrogenase, muscle damage, resistance exercise
  • Seied Mohammad Hosseini*, Mohammad Mahmoudkhani, Omid Mohammadian, Mozhgan Ahmadian, Mohammad Hasan Gordi Ashkzari Pages 649-659
    The aim of this study was to investigate the relationship between some anthropometric parameters and physiological tests (physical fitness) in amateur soccer players. The present study was descriptive-comparative carried out as a field study. The statistical population consisted of male adolescent soccer players (9-13 years old) who volunteered to participate in leisure time programs of Basij Sport Organization in centers of provinces. The statistical sample included 153 boys (mean age 11.7±1.2 yr, weight 40.9±9.3 kg, and height 147.5±9.2 cm). Somatotype variables were measured using ISAK instruction. For physiological tests, Sarjent jump, Illinois agility and 540 meter run were used. Data were analyzed by SPSS 18. To investigate normal distribution of data, K-S, descriptive statistics and regression were used (P˂0.05). Results showed that body fat (P=0.00, t=2.8), maturation parameter (P=0.00, t=2.7) and endomorphic component (P=0.00, t=0.47) could significantly predict anaerobic power. Also, height (P=0.00, t= -2.7), weight (P=0.02, t=2.3), body fat (P=0.00, t= -3.9), maturation parameter (P=0.00, t= -3.5), endomorphic component (P=0.00, t=4.3) and ectomorph component (P=0.01, t=2.4) could significantly predict aerobic power. There was no significant relationship between agility and anthropometric variables.
    Keywords: anthropometry, physiological capability, soccer
  • Vahid Hadidi*, Mohamadreza Kordi, Abasali Gaeini, Vahid Hadidi, Ahad Shafie, Motahareh Hajati Modaraie Pages 661-673
    The aim of the present study was to investigate the effect of HIIT run on PGC-1α gene expression in fast & slow twitch muscles of healthy male rats. For this purpose, 12 male Wistar rats divided into two groups: contorol (n=6) and exercise (n=6) , respectively. Intense interval training was consists of five days and a total of eight weeks, that was formed the three frequencies ( 90 to 100% VO2max intensity for four minutes and two minutes at an intensity of 50 to 60% VO2max). 24 hours after the last training session, extensor digitorum longus muscle (EDL) and soleus was extracted and relevant variables and expression levels were measured by RT-PCR. Results showed a HIIT run a significant increase PGC-1α gene expression in both muscle groups were trained (p=0/004 and p=0/001). According to the findings, implement HIIT will be increases PGC-1α and oxidative capacity in SOL and EDL muscles.
    Keywords: PGC, 1α Mitochondrial Biogenesis, High intensity interval trainin, fast twitch muscle, slow, twitch muscles
  • Iman Zakavi*, Aliasgar Valipoor, Mojgan Banihashemi Emam Ghaysi, Banafshe Bijani, Rafat Eisazadeh Pages 675-688
    Brain-derived neurotrophic factor (BDNF), which is structurally similar to nerve growth factor is produced in the hippocampus and is one of the factors that is reduced by age due to lack of activity. Reduced BDNF has effects on memory, learning and cognition, behavioral disorders, food intake and energy metabolism that can be compensated with exercise and the incidence of Alzheimer can be prevented. The aim of this study was to investigate the effect of Pilates exercise on serum BDNF level in elderly men. 20 elderly men were randomly divided into experimental and control groups with mean age (control: 65 ± 2.67, experimental: 64 ± 2.62) and mean weight (control: 73 ± 3.59, experimental: 71 ± 3.54). Fasting blood samples were collected 24 hours before and 24 hours after the end of protocol. Then, experimental group received Pilates exercise for 12 weeks, 5 sessions per week, and 60 minutes per sessions while the control group received no intervention but were followed. Paired t test was used for intragroup comparisons and independent t test was used for intergroup comparison. Findings showed that BDNF levels significantly increased in experimental group compared to control (P
    Keywords: BDNF, elderly, Pilates