فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 10 (پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین پارسایی، بهروز عبدلی، سید محمد کاظم واعظ موسوی، محمدعلی اصلانخانی صفحه 5
    هدف از این پژوهش پیش بینی عملکرد کمانداران ماهر براساس عوامل روانشناختی انگیختگی، فعال سازی، اضطراب، انگیزش و ویژگی های شخصیتی بر مبنای بعد شخصیتی برونگرایی / درونگرایی است. طی یک مطالعه همبستگی از نوع پیش بینی، از بین جامعه آماری کمانداران عضو تیم ملی و افراد دعوت شده به این تیم، 34 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. مقدار انگیختگی با اندازه گیری سطح هدایت الکتریکی پوست تعیین شد و برای سنجش اضطراب صفتی از آزمون اضطراب رقابتی ورزشی، برای سنجش اضطراب حالتی از سیاهه اضطراب حالتی رقابتی (نسخه دوم)، برای اندازه گیری انگیزش از مقیاس انگیزش ورزشی و برای سنجش بعد شخصیتی برونگرایی/ درونگرایی، پرسشنامه شخصیتی آیزنک مورد استفاده قرار گرفت. آزمون همبستگی پیرسون برای تعیین میزان همبستگی و مدل رگرسیون خطی چندگانه برای پیش بینی عملکرد آزمودنی ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین عملکرد کمانداران و انگیختگی، فعال سازی، انگیزش (درونی و بیرونی) و بعد شخصیتی برونگرایی / درونگرایی ضریب همبستگی مثبت معنی داری وجود دارد. اما هیچ یک از متغیرهای اضطراب (صفتی، شناختی و بدنی) با عملکرد، ضریب همبستگی معنی داری نداشتند و در نتیجه، پیش بینی کننده عملکرد این ورزشکاران نبودند. متغیرهای انگیختگی و فعال سازی با هم (05‎/0 P< و 418‎/79 =(31و2)F و 837‎/0 =R2، انگیزش درونی (05‎/0 P< و 826‎/1031 = (30و1)F و 972‎/0 = R2) و برونگرایی / درونگرایی (05‎/0 P< و 199‎/330=(33و1)F و 909‎/0 = R2) به طور معنی داری، توانایی پیش بینی عملکرد کمانداران را داشتند. اما انگیزش بیرونی، پیش بینی کننده عملکرد این ورزشکاران نبود. توصیه می شود مربیان در استعدادیابی، آموزش، انتخاب و شرکت دادن کمانداران در مسابقات، به متغیرهای مذکور توجه کافی داشته باشند.
    کلیدواژگان: برونگرایی، درونگرایی و عملکرد، _ انگیختگی، اضطراب، انگیزش، فعال سازی
  • فاطمه رضایی، احمد فرخی، فضل الله باقرزاده صفحه 29
    هدف از این تحقیق، تعیین اثر یکی از راهبردهای روانشناختی با عنوان خودگفتاری انگیزشی بود. خودگفتاری انگیزشی نوعی خودگفتاری است که به نظر می رسد از طریق تلاش و صرف انرژی بیشتر و با ایجاد انگیزش مثبت در اجرا موجب تسهیل در کار و کنترل سطح انگیختگی می شود. البته در این پژوهش اثر این راهبرد بر اجرای مهارت ساده و پیچیده بررسی شده است. به همین منظور از 42 دانشجوی تربیت بدنی در دامنه سنی 20 تا 25 سال که واحد بسکتبال 1 و 2 را گذرانده اند، استفاده شد. نمونه حاضر به شکل تصادفی ساده دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند، پس از 15 دقیقه گرم کردن عمومی بدن و تمرین تکالیف ابتدا یک پیش آزمون بدون مداخله خودگفتاری، شامل آزمون پاس دادن توپ بسکتبال، ایفرد 1996 الف تحت تکلیف ساده و آزمون پاس دادن، ایفرد 1984 تحت تکلیف پیچیده، انجام گرفت. سپس یک پس آزمون شامل آزمون عنوان شده با مداخله خودگفتاری از آنها به عمل آمد. در این پژوهش برای تعیین اختلاف درون گروهی و برون گروهی به ترتیب از آزمون های t همبسته و t مستقل از نرم افزار SPSS با نسخه 5‎/11 در سطح معنی داری آلفای 05‎/0 استفاده شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون t مستقل نشان داد که تفاوت معنی داری بین گروه های کنترل و تجربی در اجرای مهارت ساده (703‎/0= P)‎ و پیچیده (512‎/0=P)‎ در مرحله پیش آزمون وجود نداشت. در نتیجه هر دو گروه از نظر عملکرد در یک سطح هستند. همچنین خودگفتاری انگیزشی موجب افزایش بهبود در اجرای مهارت ساده در گروه تجربی شد (01‎/0=P)‎؛ اختلاف معنی دار به نفع گروه تجربی به لحاظ بهبود مهارت ساده در پس آزمون دو گروه مشاهده شد (004‎/0=P)‎؛ خودگفتاری انگیزشی موجب افزایش بهبود در اجرای مهارت پیچیده در گروه تجربی شد (001‎/0=P)‎؛ اختلاف معنی دار به نفع گروه تجربی به لحاظ بهبود مهارت پیچیده در پس آزمون دو گروه مشاهده شد (048‎/0=P)‎. با توجه به اختلاف میانگین در مهارت ساده بین گروه انگیزشی و کنترل (94‎/0=) و اختلاف میانگین در مهارت پیچیده بین این دو گروه (48‎/0 =)، مشخص شد که اختلاف میانگین در مهارت ساده بیشتر از مهارت پیچیده بوده است. به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد خودگفتاری انگیزشی بر بهبود اجرای تکالیف موثر بوده و اثر آن بر مهارت ساده بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: مهارت پیچیده، مهارت ساده، خودگفتاری انگیزشی، بسکتبال
  • سعید کوثری، فاطمه کیهانی، رسول حمایت طلب، الهه عرب عامری صفحه 45
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک برنامه فعالیت های بدنی منتخب بر رشد مهارت های حرکتی کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی و کودکان مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا می باشد. در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 20 کودک (7‎/0 ± 8‎/8 سال) مبتلا به اختلال HFA و 10 کودک (4‎/1 ± 9‎/7) مبتلا به اختلال ADHD از بین جوامع مورد نظر به صورت کاملا تصادفی و براساس پیش آزمون انتخاب شدند. مجموعه آزمون تبحر حرکتی برونینکس – اوزرتسکی برای کودکان ADHD و آزمون رشد حرکتی درشت – ویرایش دوم برای کودکان HFA مورد استفاده قرار گرفت. برنامه حرکتی منتخب (برنامه حرکتی اسپارک) که شامل فعالیت های تقویتی، بازی و ورزش برای کودکان است، به مدت 18 جلسه برای کودکان ADHD و 12 جلسه برای کودکان ADHD اجرا شد. آزمون K-S جهت تعیین نرمال بودن توزیع داده ها و آزمون های t همبسته و t مستقل و آزمون لوین و تحلیل کوواریانس جهت مقایسه میانگین ها استفاده گردید. در کودکان ADHD و HFA تمرین برنامه حرکتی منتخب در گروه تجربی تغییرات معناداری در اکثر متغیرها ایجاد کرد ولی در مورد گروه کنترل اینگونه نبود. باتوجه به نتایج می توان ادعا کرد برنامه فعالیت بدنی منتخب (SPARK)‎ مورد استفاده احتمالا می تواند باعث بهبود مهارت های حرکتی در کودکان مبتلا به ADHD و HFA شود.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی، اختلال اتیسم با عملکرد بالا، مهارت های حرکتی، _ برنامه حرکتی منتخب
  • احمد قطبی ورزنه، مهدی ضرغامی، اسماعیل صائمی، فرزاد ملکی صفحه 61
    پژوهش حاضر به منظور بررسی دقت پرتاب شرکت کنندگان مستقل از زمینه و وابسته به زمینه و همچنین بررسی حافظه کاری عددی و فضایی آنها اجرا شد. در این راستا آزمون گروهی تصاویر پنهان شده (GEFT)‎ بین 320 دانشجوی پسر توزیع شد و در نهایت براساس نمره های به دست آمده از آزمون، 45 نفر به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفری وابسته به زمینه، بی طرف و مستقل از زمینه قرار گرفتند. مطالعه شامل دو تکلیف (پرتاب دارت و آزمون حافظه کاری عددی و فضایی) بود. در تکلیف پرتاب دارت، شرکت کنندگان در مرحله پیش آزمون 10 دارت پرتاب کردند. در مرحله اکتساب شرکت کنندگان در 6 بلوک 10 کوششی تکلیف پرتاب دارت را انجام دادند. آزمون یادداری شامل یک بلوک 10 کوششی بود که 24 ساعت بعد از مرحله اکتساب انجام گرفت. آزمون حافظه کاری عددی و فضایی به صورت انفرادی و با استفاده از نرم افزار علوم ذهنی کمبریج اجرا شد. داده ها به کمک روش های آماری تحلیل واریانس دوطرفه با اندازه گیری مکرر، تحلیل واریانس یکطرفه، آزمون تعقیبی توکی و آزمون همبستگی پیرسون تحلیل شد. نتایج نشان داد که شرکت کنندگان مستقل از زمینه در هر دو آزمون پرتاب دارت و حافظه کاری عملکرد بهتری داشتند. یافته های این پژوهش نشان داد که نمره های بالاتر در آزمون گروهی تصاویر پنهان شده GEFT نشان دهنده توانایی فضایی- دیداری بهتر افراد مستقل از زمینه است، که این توانایی ممکن است موجب عملکرد بهتر این افراد در آزمون حافظه کاری عددی و فضایی و تکلیف پرتاب دارت باشد.
    کلیدواژگان: وابسته به زمینه، حافظه کاری فضایی، _ دقت، حافظه کاری عددی، مستقل از زمینه
  • ربابه رستمی *، غلام حسین ناظم زادگان، سوسن جباری صفحه 79

    براساس یافته های روانشناسی و علوم تربیتی، سال های پیش از دبستان در رشد و تربیت کودکان نقش اساسی و تعیین کننده ای دارد. یکی از ابعاد رشد در این سال ها رشد حرکتی است. بررسی عملکرد حرکتی با توجه به ابعاد پیکرسنجی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ازاین رو تحقیق حاضر، از طرفی با هدف بررسی ارتباط ویژگی های پیکرسنجی با عملکرد حرکتی، و از طرف دیگر به منظور تعیین اختلاف عملکرد حرکتی در کلیه کودکان پیش دبستانی شهر شیراز، بر روی 157 دختر و پسر 3 تا 6 ساله اجرا شد. روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی بود. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم اطلاعات دموگرافیک، برگه ثبت ویژگی های پیکرسنجی و آزمون عملکرد حرکتی بود. از روش های آماری تحلیل واریانس یکطرفه، ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون و تی مستقل برای تحلیل استفاده گردید. نتایج در بررسی گروه های سنی، تفاوت معناداری را در پرش عمودی با 47‎/25 =F و 2 = df و 000‎/0 ≥P و در پرش افقی با 15‎/14 = F و 2= df و 000‎/0≥ P نشان داد. در پرش عمودی برتری با گروه سنی 5 ساله ها و در پرش افقی برتری با گروه سنی 4 ساله ها بود. همچنین در بررسی تاثیر جنسیت، در پرش عمودی (70‎/1 = t و 155=df و 008‎/0 ≥P و پرتاب توپ 98‎/1 =t و 155 = df و 030‎/0 P≥ برتری با پسران بود. در نهایت در بررسی ارتباط ابعاد پیکرسنجی با عملکرد حرکتی، وزن و ابعاد طولی بیشترین همبستگی را نشان دادند. نتایج این تحقیق نشان دهنده افزایش تدریجی قدرت عضلانی متناسب با افزایش سن است. به دست آمدن تفاوت جنسیتی در برخی از عامل های مورد بررسی، ضرورت مطالعات بعدی را بارز می سازد. بر اساس یافته های این پژوهش، پیشنهاد می شود که در تحقیقات آینده از نمونه ها و ابزارهای دیگری در پیکرسنجی به منظور مقایسه استفاده شود.

    کلیدواژگان: سن، پیکرسنجی، عملکرد حرکتی، _ جنسیت، کودکان پیش دبستانی
  • فاطمه بهرامی، احمدرضا موحدی، سید محمد مرندی، احمد عابدی صفحه 97
    هدف اصلی از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر تمرین دو تکنیک کاراته بر کاهش رفتارهای قالبی سه پسر 5 ساله درخودفرورفته است. شرکت کنندگان شامل سه پسر 5 ساله مبتلا به اختلال در خودفرورفتگی بودند. در این پژوهش از روش پژوهشی مورد منفرد با طرح A-B-A استفاده شد. شرکت کنندگان پژوهش حاضر دو تکنیک کاراته (زوکی و مای گری) را به مدت 12 هفته تمرین کردند. مقدار تغییر در شدت بروز رفتارهای قالبی در طول فرایند مداخله و همچنین در طول یک ماه پس از پایان مداخله در توالی های یک هفته ای از طریق مقیاس رتبه بندی در خودفرورفتگی گیلیام – ویرایش دوم اندازه گیری شد. یافته ها نشان داد که مطابق با تحلیل دیداری نمودار داده ها بر اساس شاخص های آمار توصیفی و تحلیل دیداری، مداخله مورد نظر در مورد هر سه شرکت کننده اثربخش بوده است (با PND100 درصد برای شرکت کنندگان اول و سوم و 50 درصد برای شرکت کننده دوم) و این کاهش بعد از یک ماه از پایان مداخله پایدار باقی ماند. نتایج پژوهش حاضر مشخص ساخت که آموزش تکنیک های کاراته به کودکان درخودفرورفته رفتارهای قالبی آنها را به طور پایداری کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: مای گری، کاراته، درخودفرورفتگی، رفتارهای قالبی، _ زوکی
  • ابوالفضل شایان نوش آبادی، داود حومنیان، حسین عابدینی پاریزی، جمال فاضل کلخوران صفحه 123
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر تعاملی شیوه های مختلف نمایش ویدیوئی و نوع بازخورد بر اجرا و یادگیری مهارت پرتاب دارت بود. 90 آزمودنی به صورت تصادفی در 6 گروه بازخورد خودکنترل، آزمونگر کنترل و جفت شده قرار گرفتند که یکی از دو الگوی ماهر یا الگوی از خود را دریافت می کردند. سه گروهی که الگوی ماهر را مشاهده کردند، ابتدا و در فاصله های استراحت، اجرای پرتاب یکی از اعضای تیم ملی پرتاب دارت را ملاحظه کردند، درحالی که گروه های مشاهده الگوی از خود، اجرای خود را مشاهده کردند. گروه های خودکنترل، در حین اجرا از آزمونگر درخواست بازخورد می کردند، گروه های جفت شده، در کوشش هایی که گروه خودکنترل در خواست بازخورد کرده بودند، بازخورد دریافت می کردند و گروه های آزمونگر کنترل به صلاحدید آزمونگر بازخورد می گرفتند. تمرین طی 6 روز انجام گرفت و آزمون یادداری و انتقال، 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین برگزار شد. روش تحقیق نیمه تجربی بود و برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر، تحلیل واریانس دوطرفه و آزمون های تعقیبی توکی و بونفرونی استفاده شد. نتایج نشان داد پیشرفت از مرحله پیش آزمون به مراحل اکتساب، یادداری و انتقال در هر شش گروه رخ داده است. فارغ از نقش بازخورد، تفاوتی بین الگوی ماهر و الگوی از خود در هیچ یک از مراحل وجود نداشت. از طرفی بازخورد آزمونگر کنترل در اکتساب سودمندی بیشتر از دو نوع بازخورد دیگر داشت، ولی در یادداری و انتقال بازخورد خود کنترل بهتر بود. تحلیل بیشتر نتایج نشان داد افرادی که بازخوردی خودکنترل دریافت کردند، زمانی که الگوی از خود را مشاهده کرده بودند، یادگیری بیشتری در آنها نسبت به گروه های دیگر رخ داد. برتری گروه الگوی از خود – بازخورد خودکنترل را می توان به تاثیر فرایندهای انگیزشی حاصل از این تعامل و نیز همخوانی بیشتر این نوع بازخورد با نیاز آزمودنی ها نسبت داد.
    کلیدواژگان: بازخورد خودکنترل، الگوی ماهر، بازخورد جفت شده، بازخورد آزمونگر کنترل، _ الگوی از خود
  • اکبر قوامی، فاطمه سادات حسینی، حسن محمدزاده، بهنام ملکی، حسین برهانی صفحه 143
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر مشاهده مدل انیمیشنی، تصاویر ثابت و مدل ترکیبی بر یادگیری حرکتی مهارت بالانس دو پایه است. 45 آزمودنی با میانگین سنی7‎/1±03‎/8 به طور تصادفی در سه گروه تجربی مشاهده مدل انیمیشنی، تصاویر ثابت و مدل ترکیبی قرار گرفتند. آزمودنی ها مهارت بالانس دو پایه را به مدت سه هفته (هر هفته سه جلسه) تمرین کردند. پیش آزمون، آزمون اکتساب و آزمون یادداری از سه گروه به عمل آمد. امتیازات آزمودنی ها از طریق محاسبه میانگین امتیازات سه داور براساس هنجار تعیین شده فدراسیون ژیمناستیک صورت گرفت. نتایج تحلیل واریانس دو طرفه در اندازه های تکراری نشان داد مشاهده مدل انیمیشنی، تصاویر ثابت و ترکیبی بر یادگیری حرکتی مهارت بالانس دو پایه تاثیر معنی داری دارد (001‎/0 pv =). همچنین نتایج نشان داد اختلاف معنی داری بین گروه های مدل انیمیشن و مدل ترکیبی وجود ندارد (156‎/0 pv =). در نهایت هر دو گروه مدل انیمیشن و مدل ترکیبی، عملکرد بهتری نسبت به گروه تصاویر ثابت داشتند (001‎/0 pv =). در کل نتایج نشان می دهد مشاهده انیمیشن روش الگودهی مناسب برای یادگیری مهارت بالانس دوپایه در سنین کودکی است. همچنین پیشنهاد می شود، از تصاویر ثابت به عنوان مکمل همراه با انیمیشن استفاده شود.
    کلیدواژگان: تصاویر ثابت، یادگیری مشاهده ای، بالانس دوپایه، _ مدل انیمیشن
|
  • Nasrin Parsaie, Behrooz Abdoli, Mohammadkazem Vaez Musavi, Mohammadali Aslankhani Page 5
    The aim of this study was to predict expert archers’ performance on the basis of psychological factors such as arousal, activation, anxiety, motivation and personality characteristics with an emphasis on extraversion / introversion dimension. In this predictive correlation study, 34 expert archers were randomly selected as the sample of the study out of the archers of national team (statistical population). Skin conductance level was measured to assess arousal. To determine trait anxiety, Sport Competition Anxiety Test (SCAT) and for state anxiety, Competitive State Anxiety Inventory (CSAI-2) were used. Sport Motivation Scale (SMS) was used to determine motivation. Extraversion / introversion level was measured by eysenck personality questionnaire. Pearson correlation coefficient was used to determine the level of correlation and linear multivariate regression was used to predict subjects’ performance. The results indicated a significant positive relationship between subjects’ performance and arousal, activation, motivation (intrinsic, extrinsic) and extraversion / introversion whereas there was no significant relationshipbetween their performance and anxiety (trait, cognitive, somatic) and consequently they could not predict performance. Also, the results revealed that arousal and activation (P<0.05, F(2,31)=79.418, R2=0.837), intrinsic motivation (P<0.05, F(1,30)=1031.826, R2=0.972) and extraversion/introversion (P<0.05, F(1,33)= 330.199, R2=0.909) were significant predictors of archers’ performance. Furthermore, extrinsic motivation could not predict performance. It is recommended that coaches pay attention to these factors when they intend to educate, select and involve archers in matches.
    Keywords: Activation, Anxiety, Motivation, Arousal, Introversion, Extraversion, Performance
  • Fatemeh Rezaei, Ahmad Farrokhi, Fazlollah Bagherzadeh Page 29
    The aim of this study was to determine the effect of motivational self-talk as one of the psychological strategies. Motivational self-talk is a type of self-talk that appears to improve performance and control arousal level through increased drive and effort and positive motivation in performance. This study tried to investigate the effect of motivational self-talk on performance of simple and complex skills. Using a quasi-experimental method, 42 physical education students (20-25 years old who had passed basketball 1 and 2 units) were selected to participate in this study. Then, they were randomly divided into two equal groups (experimental and control) and completed a 15-minute warm-up and task practice. Firstly, the subjects performed a pre-test (without self-talk) including basketball passing test (AAHPERD, 1996) as simple skill and basketball passing test (AAHPERD, 1984) as complex skill. Then, the participants performed a post-test using self-talk with the above tests. Statistical analysis was performed using independent t test and paired sample t test by SPSS 11.5 at α≤0.05. The results showed no significant difference between experimental and control groups in pre-test in the performance of simple (P=0.703) and complex (P=0.512) skills so both group were at the same level of performance. Motivational self-talk improved the simple skill in the experimental group (P=0.001). A significant difference (in favour of experimental group) was observed in the improvement of the simple skill in the post-test of both groups (P=0.004). Also, motivational self-talk improved the performance of complex skill in the experimental group (P=0.001). A significant difference (in favour of experimental group) was observed in the improvement of the complex skill in the post-test of both groups (P=0.048). The mean difference in the simple task (Δ x =0.94) and in the complex task (Δ x =0.48) between the two groups showed that the mean difference of simple skill was higher than the complex skill. Generally, the results showed that motivational self-talk improve the performance of both skills while it influenced simple skill more than complex skill.
    Keywords: Complex Skill, Basketball., Simple Skill, Motivational Self, Talk
  • Saeed Kosari, Fatemeh Keyhani, Rasoul Hamayttalab, Elahe Arab Ameri Page 45
    The aim of this study was to investigate the effect of a selected physical activity program on the development of motor skills in children with attention deficit / hyperactivity disorder (ADHD) and high functioning autism (HFA). In this semiexperimental research, 20 children (8.8+0.7 years old) with HFA and 10 children (7.9+1.4 years old) with ADHD based on pretest scores were randomly selected. Bruininks – Oseretsky test of motor proficiency (BOTMP) for children with ADHD and test of gross motor developmental – 2 for children with HFA were used. Selected motor program (SPARK motor program) which included motor strengthening activities, games and sports for children was performed 18 sessions for ADHD children and 12 sessions for HFA children. K-S test to determine the normality of data distribution and statistical t tests, Levene test and covariate analysis were used to compare the means. The results showed the selected program made significant changes in most variables in ADHD and HFA children in experiment group but not in control group. According to the results of this research, it is suggested that the selected physical activity program (SPARK) can improve motor skills in children with ADHD and HFA.
    Keywords: Attention Deficit, Motor Skills., Selected Motor Program, Hyperactivity Disorder, High Functioning Autism
  • Ahmad Ghotbi Varzaneh, Mehdi Zarghami, Esmaiel Saemi, Farzad Maleki Page 61
    The present study aimed to examine throwing accuracy and spatial and digit working memory of field dependent-independent participants. The group embedded figure test (GEFT) was distributed among 320 male students and based on the GEFT scores, 45 participants were randomly divided into field dependent, field independent and control group (15 participants/each group). The study included two tasks (dart throwing and spatial and digit working memory). In dart throwing task, participants threw 10 darts in pre-test stage. In acquisition stage, participants threw 60 darts in 6 blocks of 10 trials. The retention test included a block of 10 trials which was performed 24 hours after the acquisition stage. The spatial and digit working memory test was performed individually with Cambridge brain science software. Data were analyzed with 2-way analysis of variance with repeated measures, one-way ANOVA test, Tukey post hoc test and Pearson correlation coefficient. The results indicated that field independent participants performed better in both tests of dart throwing and working memory than field dependent participants. The findings indicated that higher scores of the GEFT task demonstrated higher visuospatial ability (as a component of working memory) in field independent participants which may cause a better performance in spatial and digit working memory and dart throwing task.
    Keywords: Digit Working Memory, Field Independent, Field Dependent, Spatial Working Memory., Accuracy
  • Robabeh Rostami, Gholamhossien Nazemzadegan, Sousan Jabbari Page 79

    Psychological and educational findings show that preschool years play a very important role in educating and developing children. One of the dimensions of development is motor development. The survey of motor performance with respect to anthropometric characteristic is of utmost importance. Thus, the aim of this study was to survey the relationship between dimensional anthropometric characteristic and motor performance and to determine the difference in motor performance in all preschool children from Shiraz city (157 boys and girls aged between 3 and 6). The method of this research was analytical descriptive. Demographic information form, (AC) recording sheet and motor performance test were used to collect data. One-way ANOVA, Pearson correlation coefficient and t test were used to analyze the data. The results showed significant differences between girls and boys in vertical jump (F=25.47, df=2, P≤0.000) and horizontal jump (F=14.15, df=2, P≤0.000). 5-year-old subjects were stronger in vertical jump and 4-year-old subjects in horizontal jump. Also, boys were better in vertical jump (t=1.70, df=155, P≤0.008) and ball throwing (t=1.98, df=155, P≥0.030). In investigation of the relationship between dimensional AC and motor performance, weight and length dimension showed the highest relationship. The results showed the gradual increment of muscular strength parallel with age. Gender difference observed in some variables necessitates more research. It is suggested that other samples and tools be used in anthropometric characteristics.

    Keywords: Age, Motor Performance, Gender, Preschool Children, Anthropometric Characteristic
  • Fatemeh Bahrami, Ahmadreza Movahedi, Mohammad Marandi, Ahmad Abedi Page 97
    The aim of the present investigation was to determine the effect of two karate techniques on the reduction in stereotypic behaviours in three 5-year-old boys with autistic disorders. The study included three boys with autistic disorders. A singlesubject method with A-B-A design was used. Participants of the present study were required to exercise two karate techniques (Zuki and Mae-Geri) for 12 weeks. Changes in the severity of stereotypic behaviours were assessed by Gilliam Autism Rating Scale (second edition) during intervention process and during one month after intervention with one-week intervals. Results showed that with respect to descriptive statistics and visual analytics, the karate techniques had an effect on all three participants (PND=100% for first and third participants, PND=50% for the second participant) and this reduction was maintained one month after the end of the intervention. The findings of the present study indicated that teaching karate techniques to autistic children dramatically decreased their stereotypic behaviours.
    Keywords: Stereotypic Behaviours., Mae, Geri, Karate, Zuki, Autism
  • Abolfazl Shayan Nooshabadi, Davood Homeniyan, Hossein Abediniparizi, Jamal Fazel Kalkhoran Page 123
    The aim of this study was to determine the interactional effects of various video shows (skilled and self-model) and feedback type on performance and learning of dart throwing skill. 90 volunteers were randomly divided into 6 groups including self-control, experimenter control and yoked feedback that received either skilled model or self-model. Three groups who watched the skilled model observed dartthrowing by a member of dart national team at first and at rest intervals whereas self-model groups watched their own performance as a recorded movie. Selfcontrol groups requested feedback from the examiner during their performance. Yoked groups received feedback in those attempts on which self-control groups requested feedback and experimenter-control groups received feedback by examiner. Subjects trained for six days and then participated in the retention (after 48 hours) and transfer (immediately after retention) tests. The method of the study was semi-experimental and data were analyzed using analysis of variance with repeated measures, two-way analysis of variance and Bonferroni and Tukey post hoc tests. Results showed that all six groups improved from pretest to acquisition, retention and transfer. Regardless of the role of eedback, there was no difference between skilled and self-model in any stages. Experimenter control feedback had more efficiency than other feedbacks in the acquisition while self-control feedback was better in retention and transfer. Furthermore, results showed that those subjects who received self-control feedback had more learning when they observed self-model. The main reason why self-model-self-control feedback group was better than other groups could be the effect of motivational processes resulted from this interaction and more coordination of this feedback with subjects’ demands.
    Keywords: Self, Control Feedback, Yoked Feedback, Skilled Model, Self, Model, Experimenter Control Feedback.
  • Akbar Ghavami, Fatemeh Hosseini, Hasan Mohammadzadeh, Behnam Maleki, Hossien Borhani Page 143
    The aim of this research was to investigate the effect of observing animated model, static images and combined model on motor learning of handstand balance skill. 45 subjects (mean age 8.03±1.7 yr) were randomly divided into three experimental groups: observation of animated model, static images, combined model. Subjects trained handstand balance skill for three weeks (three sessions per week). Pretest, acquisition test and retention test was performed for three groups. Subject's scores were obtained by calculating mean scores of three gymnastic referees based on specific norm of Gymnastics Federation. The results of two-way ANOVA with repeated measures showed significant effects of the three methods on motor learning of handstand balance skill (pv=0.001). Also, the results showed no significant difference between the combined model and animation model groups (pv=0.156). Finally, both combined model and animation model groups were better than static images group (pv=0.001). As a whole, results suggest that observation of animation is a useful modeling method of learning handstand balance skill in childhood. It is also suggested that static images be used along with the animations as a supplement.
    Keywords: Observational Learning, Static Images, Handstand Balance., Animated Model