فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 12 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدتقی خورند صفحات 5-21
    آرام سازی، یکی از مهارت های مهم روانی در حوزه فعالیت های تربیت بدنی و ورزش است. بررسی ارتباط بین آرام سازی و تمرینات ریتمیک، با نظر به سازوکارهای انعطاف پذیری- کارکردی سیستم عصبی، از جمله موضوعاتی است که در تحقیقات اخیر به آن اشاره شده است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرینات ریتمیک بر عمق بخشی آرام سازی جودوکاران تیم ملی بود. 30 نفر از ورزشکاران مرد تیم ملی جودو، در سه گروه کنترل، تجربی 1 و تجربی 2، در این تحقیق شرکت کردند و براساس یک دوره اجرایی سه ماهه بنابر پروتکل تمرینی و با استفاده از شاخص SCL، داده ها ثبت و در نهایت تجزیه وتحلیل شد. نتایج، بیانگر این بود که بین آرام سازی گروه هابا توجه به آلفای 5 درصد و نمره P(05/0P>) 061/0، اختلاف معنی داری وجود ندارد.
    به عبارتی می توان گفت که دوره های تمرینی آرام سازی در ارتقای سطح مهارت آرام سازی، تاثیر اندکی داشته، اما تمرین ریتمیک تا حدودی موجبات عمق بخشی آرام سازی را، فراهم آورده است. یافته ها با توجه به فرضیات اخیر و نظریاتی مطرح در مورد تمرینات ریتمیک و آرام سازی، اذعان دارند که بیشتر از هر تمرینی، حرکات ریتمیک با تاثیر بر عمق بخشی آرام سازی، استرس را کاهش می دهد و شخص با آرامش بیشتر، در اجرای حرکات بهینه، موفق تر خواهد بود.
    کلیدواژگان: تمرین ریتمیک، آرام سازی، جودوکار تیم ملی و SCL(جریان الکتریکی پوست)
  • ایرج آرمندپور، جواد عظیمی راد، حمیدرضا نگارستانی صفحات 23-35
    هدف تحقیق حاضر، بررسی اولویت های انگیزشی شرکت در رشته ورزشی کشتی در میان کشتی گیران شهر کرمانشاه بود. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 4612 کشتی گیر بیمه شده شهر کرمانشاه (در دو رشته آزاد و فرنگی)بود و نمونه آماری در سه رده سنی نوجوانان (99 نفر)، جوانان (56 نفر) و بزرگسالان (87نفر) به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه انگیزه مشارکت گیل استفاده شد. در پایان جلسه تمرینی، پرسشنامه توسط شرکت کنندگان تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری فریدمن و تحلیل واریانس یکطرفه و نسخه 13 نرم افزار SPSS در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد. کسب موفقیت و پیروزی با رتبه بندی44/7، تخلیه انرژی با رتبه بندی 15/6 و بودن با دوستان با رتبه بندی 57/4 اولویت های انگیزشی برتر در شرکت کنندگان بودند. مقایسه انگیزه شرکت کنندگان براساس رده سنی تفاوت معناداری را بین گروه های سنی مختلف نشان نداد(05/0p>). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عامل اصلی گرایش شرکت کنندگان در تمرینات کشتی در شهر کرمانشاه، کسب موفقیت و پیروزی است و تفاوت معناداری بین گروه های سنی مختلف در زمینه عوامل انگیزشی مشاهده نشد، و نیز گروه های با سوابق مشارکت مختلف در رشته کشتی در زمینه عوامل انگیزشی تفاوت معناداری را نشان ندادند.
    کلیدواژگان: انگیزش، مشارکت، ورزش، کشتی، کشتی گیر
  • بهروز عبدلی، منصور احمدی، الهام عظیم زاده، جواد افشاری صفحات 37-48
    رسیدن به موفقیت برای همه ورزشکاران خوشایند و لذت بخش است، اما برخی افراد با قرار گرفتن در موقعیت های جدید، دچار اضطراب می شوند و ترس از آنچه در آینده به سراغشان می آید، مانند سدی در مقابل پیشرفت هایشان خواهد بود. ترس از شکست، موقعیتی است که استرس به همراه دارد و سازگاری با استرس، مهم ترین جزء در انتخاب موثر است. بنابراین، هدف از این پژوهش بررسی روایی و پایایی پرسشنامه ارزیابی شکست در عملکرد بود. به این منظور 203 دانشجوی ورزشکار (93 زن و 110 مرد) با میانگین سنی 19 تا 23 سال و سابقه فعالیت ورزشی 4/4 ±70/7، پرسشنامه ارزیابی شکست در عملکرد را تکمیل کردند. از تحلیل عاملی تاییدی برای آزمون روایی سازه پرسشنامه، ضریب آلفای کرونباخ برای آزمون همسانی درونی سوالات هر عامل و ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی همبستگی بین عوامل استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی، پنج عامل ترس از کاهش عزت نفس خود (4 سوال)، ترس از داشتن آینده ای نامعلوم (4 سوال)، ترس از ناراحت شدن افراد مهم (5 سوال)، ترس از تجربه شرم و خجالت (7 سوال) و ترس از دست دادن علاقه افراد مهم (5 سوال) را در پرسشنامه ارزیابی شکست در عملکرد تایید کرد. تحلیل همبستگی ها نشان داد که تمام این عوامل همبستگی قابل قبولی با ترس از شکست دارند. نتایج آزمون الفای کرونباخ نشان دهنده همسانی درونی قابل قبول سوالات هر خرده مقیاس بود.
    کلیدواژگان: عملکرد ورزشی، پایایی، ترس از شکست، روایی
  • داریوش خواجوی، احمد فرخی، علی اکبر جابری مقدم، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 49-65
    هدف این تحقیق، بررسی تاثیر یک برنامه مداخله تمرینی بر عملکردهای حرکتی مرتبط با افتادن در مردان سالمند بدون فعالیت بدنی منظم بود. برای این منظور از بین 130 سالمند شرکت کننده درآزمون غربالگری، 39 آزمودنی انتخاب و دردو گروه تمرین (20 نفر) و کنترل (19 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی های 60 تا 70 ساله ها در گروه آزمایش 68/73 در گروه کنترل 75/43 درصد بودند. همچنین آزمودنی های 71 سال و بالاتر در گروه آزمایش 31/26 و در گروه کنترل 25/56 درصد بود. گروه آزمایش در یک برنامه مداخله تمرینی به مدت 10 هفته (هفته ای سه جلسه 90 دقیقه ای) شرکت کردند. برای جمع آوری داده ها از آزمون های 30 ثانیه نشستن روی صندلی، آزمون بنشین و برسان، تعادل ایستا (چشم باز و بسته)، بلند شو برو، 10 متر راه رفتن با و بدون مانع استفاده شد. این تحقیق از نوع نیمه تجربی بود و برای تجزیه و تحلیل اندازه های عملکرد حرکتی، از آزمون های کلوموگروف – اسمیرنوف و t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد پس از 10 هفته برنامه مداخله تمرینی، میانگین نمره پس آزمون گروه آزمایش درقدرت اندام تحتانی (37/27 تکرار)، انعطاف پذیری (28/29 سانتی متر)، تعادل ایستا با چشم باز (94/60) و چشم بسته (36/19 ثانیه)، چابکی و تعادل پویا (10/4 ثانیه)، سرعت 10 متر راه رفتن 35/3 ثانیه) و سرعت 10 متر راه رفتن با مانع (03/4 ثانیه) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل، بهبود معنی داری یافت (05/0 P<). یافته های این پژوهش موید تاثیر اعمال مداخله های تمرینی به ویژه تمرین قدرتی بر بهبود عوامل حرکتی مرتبط با افتادن و پیشگیری احتمالی از افتادن ها در سالمندان است.
    کلیدواژگان: افتادن، سالمند، مداخله تمرینی، عملکرد حرکتی
  • فاطمه رضایی، مهدی شهبازی، فضل الله باقرزاده صفحات 67-89
    عملکرد ماهرانه در فوتبال علاوه بر تکنیک های درست، به تصمیم گیری سریع و صحیح نیازمند است. این تصمیمات به طور معمول در شدت های مختلف فعالیت و عملکرد اتخاذ می شوند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف شدت فعالیت و انگیختگی بر تصمیم گیری (سرعت و دقت تصمیم گیری) فوتبالیست های زن ماهر است. 16 فوتبالیست ماهر زن شرکت کننده در تحقیق که سابقه شرکت در مسابقات را به مدت هشت سال یا بیشتر داشتند، از مجموع بازیکنان ماهر حاضر در لیگ برتر بانوان استان تهران به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. برای ارزیابی عملکرد تصمیم گیری از تصاویر موقعیت فوتبالی به کمک مانیتور استفاده شد، که بازیکنان باید پاسخ صحیح را از میان گزینه ها (شوت – پاس - دریبل) انتخاب می کردند. همچنین موقعیت های آزمون به صورت 3 (سطوح انگیختگی) در 3 (سطوح شدت فعالیت) طراحی شد که سطوح مختلف شدت فعالیت شامل سه سطح استراحت، 40 درصد حداکثر ضربان قلب، 80 درصد حداکثر ضربان قلب و سطوح مختلف انگیختگی شامل سه سطح موقعیت بدون حضور تماشاچی، موقعیت همراه با تماشاچی غیرفعال، موقعیت همراه با تماشاچی فعال بود. از روش آماری پارامتریک تحلیل واریانس چندمتغیره، 3 (سطوح شدت فعالیت) در3 (سطوح انگیختگی) بر دقت و نیز سرعت تصمیم گیری به منظور مقایسه کلی میان موقعیت های آزمون برای پیدا کردن تفاوت به تفکیک در موقعیت ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه، اندازه های تکراری و نیز آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 95درصد استفاده شد. نتایج تفاوت معنی داری را در سرعت تصمیم گیری بین سطوح مختلف انگیختگی نشان نداد (05/0R>)، اما دقت تصمیم گیری بین سطوح مختلف انگیختگی تفاوت معنی داری را نشان داد (05/0R<). سرعت تصمیم گیری بازیکنان در سطوح انگیختگی بدون حضور تماشاچی و تماشاچی غیرفعال با افزایش در شدت تمرین بهبود داشت، ولیکن سرعت تصمیم گیری بازیکنان در موقعیت همراه با تماشاچی فعال بین شدت های مختلف فعالیت تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0R>). همچنین دقت تصمیم گیری بازیکنان در موقعیت های بدون حضور تماشاچی و تماشاچی فعال بین شدت های مختلف فعالیت اختلاف معنی داری را نشان نداد (05/0R>). دقت تصمیم گیری بازیکنان در موقعیت تماشاچی غیرفعال با افزایش در شدت فعالیت بهبود یافت. این یافته ها نشان می دهد که شدت فعالیت و انگیختگی به طور جداگانه بر هر یک از مولفه های تصمیم گیری اثرگذارند.
    کلیدواژگان: انگیختگی، شدت فعالیت، تصمیم گیری، بازیکنان ماهر فوتبال
  • جان بابا آقایی نژاد، سالار فرامرزی، احمد عابدی صفحات 91-105
    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر یک دوره فعالیت منظم ورزشی بر پرخاشگری دانش آموزان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر 9 تا 15 سال شهرستان لردگان انجام گرفت. به این منظور از بین دانش آموزان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر به صورت تصادفی ساده 28 نفر انتخاب و در دو گروه آزمایش (7 پسر و 7 دختر) و کنترل (7 پسر و 7 دختر) گمارده شدند. پرسشنامه پرخاشگری قزل سفلو و همکاران (1387)، به عنوان پیش آزمون روی دو گروه اجرا شد. سپس فعالیت ورزشی به عنوان برنامه مداخله ای به مدت 2 ماه و هر هفته 3 جلسه (45 دقیقه ای) روی گروه آزمایش اجرا شد. پس از اتمام دوره مداخله، آزمون پرخاشگری بار دیگر روی دو گروه اجرا شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس با بهره گیری از نرم افزار تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان داد که بین عملکرد دو گروه آزمایش و کنترل در میزان پرخاشگری تفاوت معنادار آماری (001/0) وجود دارد که نشان می دهد اجرای یک دوره فعالیت منظم ورزشی بر کاهش پرخاشگری و خرده مقیاس های آن در دانش آموزان گروه آزمایش موثر بوده است. بنابراین می توان دریافت که فعالیت منظم ورزشی بر کاهش پرخاشگری دانش آموزان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: فعالیت منظم ورزشی، پرخاشگری، دانش آموزان، عقب مانده ذهنی، آموزش پذیر
  • رزا رهاوی *، معصومه شجاعی، زهرا استیری، حسن نقی زاده صفحات 107-124

    یکی از روش های آموزش مهارت استفاده از شیوه تداخل زمینه ای است. هدف از اجرای تحقیق، مطالعه تداخل حاصل از شیوه های تمرینی بر اکتساب، یادداری حرکتی تعمیم یافته و پارامتر در مهارت های بسکتبال با تاکید بر آزمون فرضیه های تداخل زمینه ای و نظریه های یادگیری خودتنظیمی است. در تداخل قبل از اجرا آرایش تمرین توسط خود فرد (اثر خود تنظیمی) و در تداخل حین اجرا آرایش تمرین توسط مربی با هر فرد دیگر (اثر تداخل زمینه ای) انجام می گیرد. به همین منظور 120 دانشجوی دختر و پسر دانشگاه یزد با میانگین سنی (21 – 19 سال) که تجربه یادگیری مهارت بسکتبال را نداشتند، به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و به صورت تصادفی در 10 گروه 12 نفری گمارده شدند. 5 گروه در قالب آزمایش اول یا برنامه حرکتی تعمیم یافته (مهارت های دریبل، پاس سینه، پرتاب آزاد) و 5 گروه در قالب آزمایش دوم یا پارامتر (پرتاب آزاد از فواصل مختلف) در گروه های آرایش تمرین به شیوه قالبی، تصادفی، زنجیره ای، خودتنظیمی و جفت شده با خودتنظیمی تمرین کردند. به منظور جمع آوری داده ها از آزمون پرتاب و پاس «مجموعه آزمون بسکتبال ایفرد»، همچنین آزمون دریبل «مجموعه آزمون بسکتبال جانسون» استفاده شد. آزمودنی ها پس از شرکت در پیش آزمون، در مرحله اکتساب به مدت 5 روز (5 جلسه) و هر جلسه 3 بلوک 15 کوششی را تمرین کردند. پس از 48 ساعت در آزمون یادداری با 15 کوشش شرکت کردند (5 کوشش از هر تکلیف) داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک عاملی، تحلیل واریانس عاملی با اندازه های تکراری و آزمون های تعقیبی LSD و دانکن تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین روش های مختلف تمرینی در مرحله اکتساب و یادداری برنامه حرکتی تعمیم یافته وجود دارد. یعنی اثر تداخل زمینه ای در برنامه حرکتی تعمیم یافته مشاهده شد (05/0 P<). همچنین تفاوت معناداری بین روش های مختلف در گروه های تمرینی در مرحله اکتساب و یادداری پارامتر مشاهده شد (05/0 P<). به عبارتی کنترل داشتن افراد بر طراحی تمرین اثر مثبتی بر یادگیری دارد. همچنین این یافته پیشنهاد می کند در فرایند یادگیری تاثیرات تداخل قبل از اجرا نسبت به تاثیرات تداخل حین اجرا اهمیت خاصی دارد.

    کلیدواژگان: خودتنظیمی، تداخل زمینه ای، برنامه حرکتی تعمیم یافته، پارامتر، مهارت های پایه بسکتبال
  • زهرا عسگری، بهروز عبدلی صفحات 125-146
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه عملکرد گروه های یادگیری قیاسی (پنهان) آشکار و اکتشافی در یادداری و انتقال مهارت تاپ اسپین تنیس روی میز تخت فشار روانشناختی بود. به این منظور 36 دانش آموز دبیرستانی داوطلب به طور تصادفی در سه گروه آزمایشی یادگیری آشکار، قیاسی و اکتشافی قرار گرفتند. پس از اجرای 300 کوشش در مرحله اکتساب، آزمون یادداری فوری و انتقال تحت فشار روانشناختی اجرا شد. قبل از مرحله اکتساب پرسشنامه بازپردازش خودآگاه، پس از پایان مرحله آزمون پروتکل راهبردی اخباری و پرسشنامه اضطراب حالتی رقابتی در دو مرحله توسط هر یک از شرکت کنندگان تکمیل شد. نتایج تفاوت معنی داری را بین گروه ها در آزمون یادداری فوری نشان نداد. در آزمون انتقال عملکرد قیاسی بالاتر از دو گروه آشکار و اکتشافی بود. به علاوه بر خلاف گروه قیاسی، این دو گروه در مقایسه با آزمون یادداری فوری افت عملکرد را در آزمون انتقال تجربه کردند و بین نمره پرسشنامه بازپردازش خودآگاه آنها با شمار قواعد کلامی و عملکردشان تحت فشار همبستگی معنی دار (و به ترتیب مثبت و منفی) وجود داشت. به نظر می رسد که پردازش قالب در یادگیری اکتشافی، پردازش آشکار است و نیز در دامنه ای از زمان یادگیری پنهان و آشکار به لحاظ کمی مشابه ولی به لحاظ کیفی یادگیری متفاوتی را ایجاد می کنند. بنابراین به کار بردن یادگیری قیاسی اجراکنندگان را از مزایای مقاوت در برابر افت عملکرد تحت فشار روانشناختی بهره مند می سازد.
    کلیدواژگان: یادگیری پنهان، یادگیری قیاسی، یادگیری اکتشافی، یادگیری آشکار، فشار روانشناختی، پروتکل کلامی
|
  • Mohammad Taghi Khorand Pages 5-21
    Relaxation is one of the important mental skills in physical education and sports activities. Relationship between relaxation and rhythmic exercises with an emphasis on flexibility-functional mechanisms of nervous system has received attention in recent studies. The aim of the present study was to investigate the effect of rhythmic exercises on deepening the relaxation of national judo athletes. For this purpose، 30 male athletes of judo national team participated in this study and were divided into three groups: one control and two experimental groups. The subjects practiced the training protocol for three months and the data were recorded and then analyzed by SCL (Skin Conduct Level) index. The results revealed no significant difference in relaxation among the groups (α=%5 and P>0. 05). In other words، relaxation exercises had a slight effect on improvement of relaxation skill level; however، rhythmic exercises deepened relaxation to some extent. Results showed that rhythmic movements reduced stress through influencing relaxation deepening and subjects with more relaxation were more successful in their optimal movements.
    Keywords: Rhythmic Exercise, Relaxation, National Judo Athlete, SCL (Skin Conduct Level)
  • Iraj Armand Pour, Javad Azimi Rad, Hamid Reza Negarestani Pages 23-35
    The aim of this study was to determine motivational priorities of participation in wrestling among wrestlers (Greco-Roman and freestyle) in Kermanshah city. The statistical population consisted of 4612 wrestlers of Kermanshah city. 242 wrestlers in different age groups (99 adolescents، 56 juniors and 87 seniors) were selected as a sample with random sampling method. Personal information questionnaire and Gale participation motivation questionnaire were used to collect data and at the end of the training session، the questionnaires were completed. Friedman test، one-way analysis of variance and SPSS software version 13 were used to analyze data at significance level of 0. 05. Gaining success (7. 44 ranking)، energy depletion (6. 15 ranking) and meeting friends (4. 57 ranking) were the first priorities to participate in wrestling. There was no significant difference in motivation of participation among different age groups (P>0. 05). Results indicated that gaining success was the main factor of participation in wrestling in Kermanshah and there was no significant difference in the priority of motivational factors among different age groups and those groups with various wrestling participation records.
    Keywords: Motivation, Participation, Sport, Wrestling, Wrestler
  • Behrouz Abdoli, Nasour Ahmadi, Elham Azimzadeh, Javad Afshari Pages 37-48
    Success is satisfactory for any athlete. However، some athletes will face anxiety n novel circumstances and fear of future will prevent them from improving. Fear f failure is accompanied with stress and adaptation to stress is the most important issue for an ffective decision. The aim of this study was to examine validity and eliability of performance failure appraisal inventory (PFAI). For this purpose، 03 athlete university students (93 women and 110 men who aged between 19 and 3 with the physical activity record 7. 70±4. 4) completed PFAI. Confirmatory factor analysis was sed to examine construct validity، Cronbach’s alpha coefficient to examine internal consistency of he items of each factor، and Pearson correlation coefficient to examine inter-factor reliability. esults of confirmatory actor analysis confirmed five factors in PFAI: fear of devaluing one’s self-esteem (4 items)، fear f uncertain future (4 items)، fear of upsetting important individuals (5 items)، fear of experiencing hame and embarrassment (7 items) and fear of losing important individuals’ interest (5 items). orrelation analysis showed an acceptable correlation between all of these factors and fear of ailure. The results of Cronbach’s alpha coefficient showed acceptable internal consistency of items of each subscale.
    Keywords: Sport Performance, Reliability, Fear of Failure, Validity
  • Daryoush Khajavi, Ahmad Farrokhi, Ali Akbar Jaberi Moghadam, Anushiravan Kazemnejad Pages 49-65
    The aim of this research was to examine the effect of a training intervention program on fall-related motor performance in the male elderly with no regular physical activities. For this purpose، 39 out of 130 participants in screen test were selected and assigned to training group (n=20) and control group (n=19). Subjects aged between 60 and 70 in experimental were 73. 68% and in the control group 43. 75% and subjects aged 71 and above were 26. 31% in the experimental group and 56. 25% in the control group. Experimental group participated in a 10-week intervention program (3 sessions per week and 90 minutes per session). Data were collected with 30-s seat، sit and reach، one-leg standing (eyes open and closed)، up and go، 10-meter walk and 10-meter obstacle walk tests. In this semi-experimental research، Kolmogorov-Smirnov and independent t test was used to analyse motor performance measures. Results indicated a significant improve in mean scores of lower extremity strength (27. 37 rep)، flexibility (29. 28 cm)، static balance with eyes open (60. 94 sec) and closed (19. 36 sec)، agility and dynamic balance (4. 10 sec)، 10-meter walk (3. 35 sec) and 10-meter obstacle walk (4. 03 sec) in the experimental group after the 10-week training intervention program (P<0. 05). The findings confirmed the effect of training interventions (especially strength training) on improving fall-related motor performance and preventing probable falls in the elderly.
    Keywords: Fall, the Elderly, Training Intervention, Motor Performance
  • Fatemeh Rezaei, Mahdi Shahbazi, Fazollah Bagherzadeh Pages 67-89
    Skillful performance in soccer requires not only sound techniques but also quick and accurate decision making. These decisions are usually made in various intensities of practice and performance. The main aim of this study was to investigate the effect of different levels of arousal and training intensity on decision making (speed and accuracy) of expert female soccer players. For this purpose، 16 expert female soccer players (mean age 22. 4±3. 8 yr) with 8 or more years of competitive experience were voluntarily selected from Tehran women''s premier league. Soccer related photographs on a computer monitor were used to evaluate the decision making task; participants had to decide which action they would undertake (shoot، pass، dribble). Three different levels of arousal (low: with no spectators، medium: with silent spectators and high: with cheering spectators) in three different levels of intensity (resting، 40% of HRmax، 80% of HRmax) were designed. To measure the accuracy and speed of decision making، parametric method of MANOVA، 3 (training intensity levels) in 3 (arousal levels)، was used. To totally compare the groups، one-way analysis of variance، ANOVA with repeated measures and Tukey post hoc test were used at α=95%. The results showed no significant difference in the speed of decision making among different arousal levels (P>0. 05) while a significant difference was observed in the accuracy of decision making among different arousal levels (P˂0. 05). The speed of decision making improved in the low and medium arousal levels through an increase in training intensity while no significant difference was observed in the speed of decision making in high arousal level among different intensity levels (P>0. 05). Furthermore، the accuracy of decision making showed no significant difference in low and high arousal levels among different intensity levels (P>0. 05). The accuracy of decision making improved in low arousal level through an increase in training intensity. These finding showed that training intensity and arousal separately influenced each decision making component.
    Keywords: Arousal, Training Intensity, Decision Making, Expert Football Players
  • Janbaba Aghaeinejad, Salar Faramarzi, Ahmad Abedi Pages 91-105
    The current study aimed to examine the effect of a period of regular exercise on the aggression of educable mentally retarded students aged between 9 and 15 in Lordegan city. For this purpose، 28 students were selected randomly and divided into two groups: 7 boys and 7 girls in experimental group and 7 boys and 7 girls in control group. Ghezelseflu et al. (1387) aggression scale was used as a pretest for both groups. A period of exercise program as an intervention program was run for 2 months، every week، 3 sessions (45 minutes) per week on the experimental group. After intervention program، aggression scale was run again. The data were analyzed by covariance using spss software. The results showed that a significant difference between control and experimental groups'' performance (P<0. 001) in aggression which showed that a period of exercise program reduced the aggression and its subscales in the experimental group. It was concluded that regular exercise program reduced the aggression of educable mentally retarded students.
    Keywords: Regular Exercise Program, Aggression, Students, Mentally Retarded, Educable
  • Roza Rahavi, Masoumeh Shojaei, Zahra Estiri, Hasan Naghizadeh Pages 107-124

    Contextual interference is one of the instructional methods for several skills. The aim of this research was to determine the effects of interference before performance and interference during performance on the acquisition and retention of generalized motor program and parameter in basketball skills with an emphasis on the examination of contextual interference hypotheses and self-regulation learning theories. In interference before performance، self-practice schedules is generated (self-regulation effect) and interference during performance، experimenter-imposed practice schedule is generated (contextual interference effect). For this purpose، 120 students of Yazd University (age range 19-21 years old) who had no prior experience in basketball skills volunteered to participate in this study. Participants were randomly assigned to 10 groups (each 12 subjects); 5 groups practiced with generalized motor program (dribble، chest pass and free throw skills) and 5 groups practiced with parameter (free throw from different distances) in practice schedules (blocked، random، serial، self-regulated and yoked to self-regulated). To collect data، throw and pass test (AAHPERD basketball test) and dribble test (Johnson basketball test) were used. After the pretest، in the acquisition phase، subjects took part in 5 training sessions including 45 trails per session (15 trails each block) for 5 days. After 48 hours، they participated in retention test with 15 trails (5 trials each task). The data were analyzed by one-way ANOVA، factor analysis of variance with repeated measures، LSD and Duncan post hoc tests. Results showed a significant difference among practice schedules in acquisition and retention phases of generalized motor program، that is، the effect of contextual interference was observed in this program (p<0. 05). Also، there was a significant difference among the schedules in acquisition and retention phases of parameter، that is، controlling the design of practice has a positive effect on learning (p<0. 05). Thus، the results suggested that during learning process، the effect of interference before performance was more important than during performance.

    Keywords: Self, regulation, Contextual Interference, Generalized Motor Program, Parameter, Basketball Fundamental Skills
  • Zahra Asgari, Behrouz Abdoli Pages 125-146
    The aim of this study was to compare the performance of analogy (implicit)، explicit and discovery learning in the retention and transfer of a topspin shot under psychological pressure. For this purpose، 36 volunteer high school students were randomly allocated to three treatment conditions: explicit، analogy، and discovery learning. After performing 300 trials in the acquisition phase، an immediate retention and transfer test under psychological pressure was performed. Before the acquisition phase، the MSRSQ، after the test، a procedural protocol and CSAI-2Q in two phases were completed by the participants. Results showed no significant difference among the groups in the immediate retention test. In the transfer test، analogy learning group outperformed the two other groups. In addition، contrary to the analogy group، the two other groups experienced a performance breakdown in the transfer test when compared with the immediate retention test. There was a significant correlation (positive and negative respectively) between their MSRSQ score and number of verbal rules and their performance under pressure. It appears that the dominant process in discovery learning is explicit process. In addition، learning under explicit and implicit conditions for an extended period of time appears to be quantitatively similar but qualitatively dissimilar; therefore، using analogy learning، performers benefit from advantages of resistance against performance breakdown under psychological pressure.
    Keywords: Implicit Learning, Analogy Learning, Discovery Learning, Explicit Learning, Psychological Pressure, Verbal Protocols